Vopsea poliuretanica PU 2500 · 2019. 5. 8. · 36355-00/01 Vopsea poliuretanica PU 2500, gültig...

4
Fise tehnice Tehnica constructiilor Murexin AG: A-2700 Wiener Neustadt, Franz von Furtenbach Straße 1 Tel.: +43(0)2622/27 401-0, Fax: +43(0)2622/27 401 DW 187 EMail: [email protected], www.murexin.com 36355-00/01 Vopsea poliuretanica PU 2500, gültig ab: 24.5.2016, cma, 1 Vopsea poliuretanica PU 2500 (Aqua Sealing PU 2500) > Stabila la ingalbenire > Rezistenta la UV si la factorii climatici > Elastica Produs-proprietati Vopsea pe baza de rasina poliuretanica, bicomponenta, mata, fara continut de solventi, stabila la ingalbenire si la factorii climatici. Produsul este colorat, are capacitate ridicata de acoperire si este aplicabil pe suprafete cu solicitari reduse pana la medii. Utilizare Pentru suprafete interioare si exterioare cu trafic pietonal si cu solicitari usoare pana la medii, aplicabila pe suporturi minerale si pe suporturi pe baza de rasini reactive. Date privind produsul Livrare: 5 kg Set 4,4 kg Bidon Comp. A 0,6 kg Bidon Comp. B Depozitare: La loc uscat si racoros, lipsit de inghet, pe paleti din lemn, in ambalajele originale nedesfacute, cca. 12 luni. Caracteristici tehnice Consum cca. 0,15 kg/m² per strat in fc. de absorbtia suportului Vascozitate: Comp A+B cca. 4.000 mPa*s Lucrabilitate cca. 45 min Aplicare strat ulterior dupa cca. 12 ore Raport de amestec A:B=4,4:0,6 Densitate: Comp. A+B cca. 1,1 g/cm³ Valorile indicate reprezinta valori medii determinate in conditii de laborator. Deoarece la fabricarea produsului sunt utilizate materii prime naturale, pot exista situatii izolate in care valorile indicate sa sufere variatii reduse, fara a fi influentate insa caracteristicile produsului. Prelucrare suport Scule recomandate: Malaxor electric cu turatie redusa, recipiente corespunzatoare, trafalet cu rola Mikro, grilaj din plastic pt. trafalet, echipamente Airless de pulverizare. Suport: Suprafata suport trebuie sa fie uscata, neînghetata, portanta, sa nu prezinte urme de praf, mizerie, uleiuri, grasimi, substante de decofrare si trebuie sa corespunda normelor tehnice nationale si a celor europene, precum si regulilor generale recunoscute din domeniu. Suprafata suportului se pregateste prin sablare sau slefuire, dupa care se curata cu jet de abur sub presiune sau se aspira. Amestecare: Componentele A si B sunt livrate intotdeauna in cantitati care respecta acelasi raport de amestec. Pentru malaxarea unei cantitati partiale de material se va utiliza un cantar. Componenta A se va omogeniza temeinic cu malaxorul cu turatie redusa ( cca. 300 rot./min ), dupa care se adauga componenta B si se malaxeaza pana la omogenizarea completa a sarjei ( cca. 2–3 minute ). Se va avea grija sa fie antrenat si materialul de la marginea inferioara si de pe peretii vasului. Pentru a asigura o reticulare uniforma si pentru a obtine un amestec perfect omogen este necesar sa se rastoarne produsul amestecat intr-un vas curat si sa se repete malaxarea. Prelucrare: Produsul malaxat se aplica cu rola, in cruce.

Transcript of Vopsea poliuretanica PU 2500 · 2019. 5. 8. · 36355-00/01 Vopsea poliuretanica PU 2500, gültig...

  • Fise tehniceTehnica constructiilor

    Murexin AG: A-2700 Wiener Neustadt, Franz von Furtenbach Straße 1Tel.: +43(0)2622/27 401-0, Fax: +43(0)2622/27 401 DW 187EMail: [email protected], www.murexin.com

    36355-00/01 Vopsea poliuretanica PU 2500, gültig ab: 24.5.2016, cma, 1

    Vopseapoliuretanica PU2500(Aqua Sealing PU 2500)

    > Stabila la ingalbenire> Rezistenta la UV si la factorii climatici> Elastica

    Produs-proprietatiVopsea pe baza de rasina poliuretanica, bicomponenta,mata, fara continut de solventi, stabila la ingalbenire si lafactorii climatici. Produsul este colorat, are capacitateridicata de acoperire si este aplicabil pe suprafete cusolicitari reduse pana la medii.

    UtilizarePentru suprafete interioare si exterioare cu trafic pietonal sicu solicitari usoare pana la medii, aplicabila pe suporturiminerale si pe suporturi pe baza de rasini reactive.

    Date privind produsulLivrare:

    5 kg Set4,4 kg Bidon Comp. A0,6 kg Bidon Comp. B

    Depozitare:La loc uscat si racoros, lipsit de inghet, pe paleti din lemn, inambalajele originale nedesfacute, cca. 12 luni.

    Caracteristici tehnice

    Consum cca. 0,15 kg/m² per stratin fc. de absorbtia suportului

    Vascozitate:Comp A+B cca. 4.000 mPa*sLucrabilitate cca. 45 minAplicare strat ulterior dupa cca. 12 oreRaport de amestec A:B=4,4:0,6Densitate:

    Comp. A+B cca. 1,1 g/cm³

    Valorile indicate reprezinta valori medii determinate inconditii de laborator. Deoarece la fabricarea produsului suntutilizate materii prime naturale, pot exista situatii izolate incare valorile indicate sa sufere variatii reduse,  fara a fiinfluentate insa caracteristicile produsului.

    Prelucrare suportScule recomandate:Malaxor electric cu turatie redusa, recipientecorespunzatoare, trafalet cu rola Mikro, grilaj din plastic pt.trafalet, echipamente Airless de pulverizare.Suport: Suprafata suport trebuie sa fie uscata, neînghetata, portanta,sa nu prezinte urme de praf, mizerie, uleiuri, grasimi,substante de decofrare si trebuie sa corespunda normelortehnice nationale si a celor europene, precum si regulilorgenerale recunoscute din domeniu.Suprafata suportului se pregateste prin sablare sau slefuire,dupa care se curata cu jet de abur sub presiune sau seaspira.Amestecare:Componentele A si B sunt livrate intotdeauna in cantitati carerespecta acelasi raport de amestec. Pentru malaxarea uneicantitati partiale de material se va utiliza un cantar.Componenta A se va omogeniza temeinic cu malaxorul cuturatie redusa ( cca. 300 rot./min ), dupa care se  adaugacomponenta B si se malaxeaza pana la omogenizareacompleta a sarjei ( cca. 2–3 minute ). Se va avea grija sa fieantrenat si materialul de la marginea inferioara si de peperetii vasului.Pentru a asigura o reticulare uniforma si pentru a obtine unamestec perfect omogen este necesar sa se rastoarneprodusul amestecat intr-un vas curat si sa se repetemalaxarea.Prelucrare:Produsul malaxat se aplica cu rola, in cruce.

  • Fise tehniceTehnica constructiilor

    Murexin AG: A-2700 Wiener Neustadt, Franz von Furtenbach Straße 1Tel.: +43(0)2622/27 401-0, Fax: +43(0)2622/27 401 DW 187EMail: [email protected], www.murexin.com

    36355-00/01 Vopsea poliuretanica PU 2500, gültig ab: 24.5.2016, cma, 2

    Recomandari importante:Recomandari cu privire la material:- In cazul prelucrarii materialului in afara intervalului ideal detemperatura / umiditate a aerului, caracteristicile acestuia potvaria semnificativ.- Inainte de prelucrare, materialele se vor aclimatiza!- Pentru a fi asigurata conservarea caracteristicilorprodusului nu se recomanda amestecarea cu alte produse!- Dozajul de apa sau de diluant se vor respecta intocmai- Produsele colorate se vor verifica inainte de utilizare inprivinta acuratetii tonului de culoare!- Uniformitatea culorii poate fi garantata numai in cadrulaceleiasi sarje.- Formare tonului de culoare este influentata semnificativ deconditiile de mediu- Ambalajul se desface cu atentie si se malaxeaza temeinicprodusul- Pentru malaxarea cantitatilor partiale se va utiliza uncantar!- Dupa malaxare, rasinile reactive se vor prelucra cat mairepede posibil.- La sistemele pe baza de apa, cantitatea de apa specificatade producator se poate doza numai dupa malaxareacomponentelor A cu B.- Dupa diluarea cu apa, sistemele pe baza de apa au untermen limitat de depozitare; de aceea se recomanda oprelucrare cat mai rapida a acestora.- Intotdeauna se va acorda un timp suficient de uscare /intarire a grundurilor.- Se va avea in vedere ca sistemele pe baza de solventidezvolta miros.- In conditii de temperatura constanta de +20°C, suprafetelepardoselilor pe baza de rasini reactive proaspat aplicate suntcirculabile dupa 1 zi, dupa 3 zile pot fi supuse solicitarilormecanice, iar dupa 7 zile solicitarilor chimice.- In conditiile expunerii la UV, la temperaturi ridicate, si caurmare a solicitarii anumitor substante chimice, pe suprafatapot aparea decolorari, resp. ingalbeniri, care totusi nuinfluenteaza functionalitatea si conditiile de exploatare apardoselii.- Cartelele de culoare (RAL, NCS,...) au rol orientativ, fara aimplica insa obligativitatea redarii culorii intocmai paletaruluioriginal de culoare.- La utilizarea diferitelor produse (in cadrul aceluiasi obiectiv)chiar si in cazul alegerii aceluiasi ton de culoare nu poate figarantata coincidenta absoluta a nuantelor de culoare.- Se va avea in vedere posibilitatea modificarii culoriifinisajului la adaugarea de nisip de cuart, de adaosuritixotropice, sau alte produse similare!Recomandari cu privire la mediu:- Nu se va lucra la temperaturi sub +5°C!- Temperatura ideala a materialului, a suportului si a aeruluieste intre +15°C si 25°C.- Umiditatea realtiva ideala este intre 40% pana la 60%.

    - Umiditatea aerului ridicata si/sau temperaurile scazuteintarzie intarirea materialului, resp. umiditatea redusa si/sautemperaturile ridicate accelereaza intarirea.- Pe perioda reactiei de intarire se va asigura o aerisirecorespunzatoare, si se va evita formarea curentilor de aer!- Pe perioada uscarii se va proteja suprafata de razelesoarelui, de vant si de factorii climatici!- Se vor proteja elementele de constructie adiancente!- Temperatura stratului suport trebuie sa fie cu min. 3 K pestepunctul de roua. Pe baza umiditatii relative a aerului si atemperaturii aerului se poate determina temperatura punctuluide condens cu ajutorul tabelului " Punctul de condens".- Pe perioada reactiei de intarire se va proteja suprafata deeventuale impuritati ( praf, insecte, frunze, etc. )!- In cazul depasirii unui interval de timp de 48 ore intrestraturi, se va realiza o slefuire intermediara a primului strat!- Pe zonele solicitate la UV se recomanda aplicareasistemelor stabile la ingalbenire.- Rezistenta la smulgere: valoare medie: >= 1,5 MPa; valoareminima: 1,1 MPa.- Umiditatea maxima (Metoda CM): 4% din greutate; in cazulsistemelor cu difuzie la vapori: 6% din greutate.- Stratul suport se va prelucra cu mijloacele mecanicecorespunzatoare.Ponturi:- De principiu se recomanda intotdeauna efectuarea uneisuprafete de proba in prealabil.- Se vor respecta fisele tehnice ale tuturor produselorcomponente ale sistemului utilizat.- Pentru realizarea eventualelor lucrari de reparatii ulterioarese vapastra un produs din cadrul aceleiasi sarje.- Pentru evitarea formarii nazilor in zonele de suprapunereintre benzile de material proaspat, se va lucra pe deschiderimai mari!- Solicitarile mecanice abrazive cauzeaza urme de uzura /zgarieturi.- Contactul cu anvelopele auto sau cu alte materiale sinteticecu continut de plastifianti poate conduce la formarea deamprente sau chiar la slabirea suprafetei.- Puteti accesa diferite sisteme constructive (inclusiv clase derezistenta la alunecare si clase de reactie la foc) la sectiunea"Servicii" pe www.murexin.ro.- Pentru a diminua dezvoltarea temperaturilor ridicate, amirosului si degajarea de fum a materialului malaxat ramas ingaleata dupa realizarea aplicatiei, se recomandaamestecarea imediata a acestuia cu nisip de cuart!

    Indicatii importanteTrebuie respectate normele si normativele in vigoare, in special in ceea cepriveste suportul! .Nu se lucreaza la temperaturi sub +5°C.Umiditatearidicata a aerului si temperatura scazuta intarzie iar temperatura ridicataaccelereaza priza si intarirea. Nu se amesteca cu alte materiale!.

    Protectia muncii

  • Fise tehniceTehnica constructiilor

    Murexin AG: A-2700 Wiener Neustadt, Franz von Furtenbach Straße 1Tel.: +43(0)2622/27 401-0, Fax: +43(0)2622/27 401 DW 187EMail: [email protected], www.murexin.com

    36355-00/01 Vopsea poliuretanica PU 2500, gültig ab: 24.5.2016, cma, 3

    Protectia muncii:Informatii specifice privind compozitia produsului, curatirea,masurile de prim ajutor, se regasesc in Fisa tehnica de securitate.

    Aceasta fisa tehnica, se bazeaza pe o mare experienta si consultarea celor mai noi cunostinte din domeniu, nu are valoare juridica si nici o legatura cuobligatiile contractuale si cele suplimentare privind vanzarile.Calitatea materialelor noastre este garantata numai in conditiile de vanzare si livrarespecificate. Ca urmare, pentru prevenirea sau reducerea riscului de aparitie a defectelor, fisa tehnica contine si informatii privind restrictiile de utilizareale produsului. In mod normal, nu pot fi prevazute toate cazurile posibile de utilizare curente si viitoare- peste asteptari, particularitati specifice etc. Laindicatiile asa zisilor specialisti care le stiu dinainte pe toate, se poate renunta.Utilizatorul, chiar daca a primit raspuns la toate intrebarile de clarificare,are intreaga responsabilitate a efectuarii pe propria raspundere de probe la fata locului ( daca este cazul) si a punerii in opera a produsului numai cupersonal de specialitate. Odata cu aparitia unei noi editii, prezenta fisa tehnica isi pierde valabilitatea.

  • Fise tehniceTehnica constructiilor

    Murexin AG: A-2700 Wiener Neustadt, Franz von Furtenbach Straße 1Tel.: +43(0)2622/27 401-0, Fax: +43(0)2622/27 401 DW 187EMail: [email protected], www.murexin.com

    Utilizare

    36355-00/01 Vopsea poliuretanica PU 2500, gültig ab: 24.5.2016, cma, 4