Vama sub Lumini de Oscar 2011

29
Vama sub lumini de Oscar Ediția a II-a, august 2011 Powered by STUFSTOCK

description

Workshop de fotografie in cadrul festivalului Stifstock. Intrarea libera!

Transcript of Vama sub Lumini de Oscar 2011

Page 1: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Vama sub lumini de OscarEdiția a II-a, august 2011

Powered by STUFSTOCK

Page 2: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Cuprins:

Stufstock 2011

Vama sub lumini de Oscar – editia I, august 2010

Vama sub lumini de Oscar 2011

Descriere echipament și locație

Propunere teme workshop

Alte cursuri

Program detaliat

Vernisaje

Proiecţii şi diaporame

Target

Pachete sponsorizare

Organizatori

Contact

Page 3: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Stufstock 2011

Cea de-a 9-a ediție Stufstock se va desfășura anul acesta între 21-28 august 2011, în plin sezon estival, pe plajele din Vama Veche și 2 Mai.

În 2011, Stufstock consolidează și dezvoltă conceptul ROCKARTE:

Formații autohtone și străine

Competiție Newcomers

Filmstock – festival de film pe plajă

Workshop de fotografie “Vama sub lumini de Oscar” și vernisaje

Spectacole de teatru

Workshop de muzică

Silent Disco

Fun Zone & Merch

Page 4: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Vama sub lumini de Oscar, ediția I, august 2010

Prima ediție a workshopului de fotografie a avut loc în vara anului trecut și s-a bucurat de prezența a peste 150 de pasionați de fotografie. Timp de 7 zile, de la primele ore ale dimineții până târziu în noapte, participanții au avut ocazia de a lucra cu cel mai bun echipament, au luat parte la cursuri teoretice și la sesiuni hands-on și s-au bucurat de vernisajele și proiecțiile pregătite de organizatori. Evenimentul a avut ecouri atât în cele mai importante cotidiene naționale cât şi în ziare locale şi reviste de specialitate. De asemenea, feedback-ul a fost foarte puternic în mediul on-line (bloguri, reţele de socializare, situri).

Page 5: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Vama sub lumini de Oscar, ediția I, august 2010

Page 6: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Vama sub lumini de Oscar, ediția I, august 2010

Page 7: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Vama sub lumini de Oscar 2011

Anul acesta, workshop-ul de fotografie “Vama sub lumini de Oscar” se va desfășura în perioada 21-27 august, în Vama Veche.

Ca și anul trecut, timp de o săptămână, 4K Broadcast Solutions va pune, gratuit, la dispoziția împătimiţilor de fotografie cele mai bune sisteme de iluminat și cunoştinţele celor mai buni lectori de fotografie.

Cursurile interactive, temele relevante pentru Vama Veche și concursurile organizate vor oferi participanţilor posibilitatea de a se exprima liber, de a-şi face cunoscută creativitatea şi de a arăta tuturor “Vama sub lumini de Oscar“.

Page 8: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Descriere lectori și echipamente

Pentru acest workshop, 4K Broadcast Solutions pune la dispoziţia cursanţilor cele mai bune sisteme de lumină continuă, difuză, LED (producători ca Dedolight şi KinoFlo – fiecare deţinând mai multe premii Oscar, CINEC şi Emmy pentru Inovaţie şi Tehnologie). Vor fi prezentate și puse la dispoziția participantilor multe alte echipamente de ultimă generație, multe dintre ele lansate la NAB 2011.

Cursurile vor fi susţinute de fotografi independenţi, recunoscuţi în domeniu: Cosmin Someşan, Cătălin Săvulescu, Luca Achim, Cristi Crisbăşan, Vlad Eftenie, Dan Beşliu, Radu Carnaru, Ozolin Dușa şi mulţi alţii.

Page 9: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Program general workshop

Workshop-ul se va desfăşura în fiecare zi, de sâmbătă, 20 august până sâmbătă, 27 august şi este format din 8 module având teme diferite.

Fiecare modul va cuprinde 2 secţiuni: o parte teoretică, pentru acumularea de noi cunoştinţe şi partea practică, în care cursanţii, sub îndrumarea lectorilor, vor putea să lucreze efectiv cu echipamentele – “hands on“. La finalul fiecărui modul se va organiza o întâlnire în care se va face analiză pe imagine, cele mai bune fotografii fiind premiate.

Zilnic vor avea loc şi vernisaje ale unor fotografi români

Page 10: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Propunere teme workshop

STREET PHOTOGRAPHY

CAR PHOGRAPHY

FOTOGRAFIE DE NOAPTE

FOTOGRAFIE 3D

FOTOGRAFIE DE PRODUS

NUD

FASHION PHOTOGRAPHY

MOTORSPORT

EDITARE IMAGINI

Page 11: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Street photography

Lector: Vlad Eftenie

În cadrul acestui curs, participanţii vor afla răspunsurile unor întrebări precum: ce este cadrul urban, de ce, cum şi cu ce fotografiem? Se va studia cadrul cotidian - de la rutină la eveniment, de la realitate la imagine, observând şi interpretând realităţile urbane. Reperul spațial și momentul efemer, rațiunea și emoția vor fi poli generatori ai gestului fotografic. 

Page 12: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Car photography

Lector: Dan Beşliu

O maşină este atractivă în multe feluri: stilul ei (atât interior cât şi exterior), viteza sau chiar sunetul motorului ne fac să tânjim după ea. Toate aceste lucruri pot fi dezvăluite cu ajutorul fotografiei dacă ajungem să identificăm fotografic punctele interesante ale unei maşini sau dacă ştim să alegem locaţiile potrivite pentru imaginile statice şi dinamice. Cursanţii vor învăţa cum să pregătească maşina pentru sedinţa foto, cum să rezolve problemele de reflexie ale caroseriei şi cum să compună un cadru interesant având ca subiect o maşină. De asemenea, o importanţă deosebită se va pune asupra abordării detaliilor, a folosirii tehnicii de panning de la punct fix şi din mişcare şi a structurării unui story tip drive test.

Lector: Dan Beşliu

SPONSOR:

Page 13: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Fotografie de noapte

Pentru că fotografierea în condiții de iluminare slabă presupune cunoștințe specifice, în cadrul orelor de teorie se va discuta despre: alegerea modului de lucru al aparatului de fotografiat, alegerea obiectivului, valorile diafragmei, ISO, temperatura de culoare, alegerea timpului de expunere precum și numărul de imagini care vor fi făcute în vederea prelucrării lor cu ajutorul unui program de editare.

În cadrul acestui modul se vor folosi echipamentele specifice: aparat de fotografiat care să permită folosirea unui timp de expunere lung, trepied, orice sistem de declanșare la distanță a aparatului de fotografiat.

Lector: Cosmin Someşan

Practica este compusă din două părți: 1. fotografierea unei scene în condiții slabe de iluminare care vor fi completate cu folosirea de lumini speciale de precizie „Dedolight” ce vor contribui la scoaterea în evidență a detaliilor ce lipsesc din imagine sau proiectarea de elemente care să aducă plasticitate și originalitate imaginii pe care vrem să o fotografiem;2. fotografierea pe timp de noapte a străzilor, a luminilor teraselor sau orice alte subiecte ce se pretează fotografiei de noapte din Vama Veche.

Page 14: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Fotografie 3D

Lector: Cosmin Someşan

Fotografia 3D presupune folosirea unui echipament special pe care se atașează pe aparatul de fotografiat iar imaginile se pot viziona fie cu ajutorul ochelarilor fie cu ochiul liber.

Din cauză că acest tip de fotografie este mai complicat este nevoie de puțină teorie legată de echipamentul necesar, iluminare, fotocompoziție și tipurile de subiecte ce se pretează a fi fotografiate 3D.Practica legată de acest tip de fotografie se va face de către participanţi cu ajutorul aparatului de fotografiat aflat în dotarea fiecăruia, iluminarea se poate face cu ajutorul luminilor speciale de precizie, bliț sau lumină naturală. Accentul se va pune pe modul de realizare a imaginilor 3D urmând ca fiecare participant să fie capabil să realizeze acest tip de fotografie.

Page 15: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Fotografie de produs

Lector: Cătălin Săvulescu

Fotografia de produs reprezintă genul fotografic care ajută la promovarea subiectului la care se referă.Produsul trebuie prezentat în forma cea mai potrivită și mai ales atrăgătoare pentru consumatorul final. Imaginea în sine nu este un scop ci modul prin care se atinge scopul. De aici derivă conținutul care are menirea să informeze, să detalieze și să educe consumatorul.Conținutul nu este suficient. Dacă nu este prezentat clar și inteligent, mesajul se diluează, fotografia devenind un suport care nu induce valoare. Având în vedere cele de mai sus, în cadrul workshop-ului de produs o să urmărim:1. o expunere corectă a subiectului;2. puterea de șoc a subiectului;3. compunerea imaginii;4. regia estetică a imaginii;5. originalitatea subiectului 6. improvizația

De asemenea, în cadrul acestei teme, un “publicitar” va explica participanților ce urmărește să obțină

agenția de publicitate și clientul final: o fotografie de produs care “vinde”.

Page 16: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Nud

Lector: Cristi Crisbăşan

Iată cinci idei esențiale pe care le vom urmări într-un demers de foto-reportaj de nud ce va documenta vizual momente din viața unor femei: 

1. Orice fotograf care afirmă că nu este voyeur, este ori prost ori mincinos. O femeie nu trăiește în fața unei fundal de hârtie albă. Ea trăiește pe stradă, într-o mașină, într-o cameră de hotel. (Helmut Newton)2. Niciodată o fotografie nu mi-a ieșit așa cum am intenționat. Mi-a ieșit mai bună sau mai proastă. (Diane Arbus)3. O fotografie este un secret despre un secret. Cu cât îți spune mai multe, cu atât știi mai puțin. (Diane Arbus)4. Nu este nimic mai rău decât o imagine clară a unui concept neclar. (Ansel Adams)5. NU camera face fotografia. Fotograful face fotografia (Willy Ronis)

Page 17: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Fashion

Lector: Radu Carnaru

Fotografia de modă este unul din domeniile fotografiei ale cărui tendinţe şi stil se află într-o continuă schimbare. Ramura fashion a fotografiei implică munca în echipă (model, stilist, designer etc), fiecare membru contribuind prin experienţa sa în cadrul shooting-ului.

În cadrul acestui curs se va prezenta integral tot ce implică un shooting fashion: stabilirea temei, alegerea locaţiei, stylingul, amplasarea luminilor, comunicarea cu modelul, alegerea imaginilor finale.

Page 18: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Motorsport

Lector: Dan Besliu

Cursanţii vor invăţa despre sporturile cu motor din România şi regulamentele lor (raliuri, VTM, karting, off-road, rally-raid, drag, drift, enduro, motocross, trial etc),despre distanţa de siguranţă la fotografierea subiectelor de motorsport sau vor afla care este poziţionarea pe traseul de concurs. De asemenea, participanţii vor învăţa despre cerinte specifice în fotografia de motorsport, despre compoziţie şi încadrare la fotografia de motorsport şi despre story-urile de motorsport. Practica se va face cu ajutorul unei maşini de rally şi a unei motociclete de enduro.

Lector: Dan Beşliu

Page 19: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Editare de imagine

Lector: Luca Achim

În cadrul modulului de editare, cursanţii vor putea învăţa noţiuni de Management de Culoare, tehnici de prelucrare, editare şi imprimare a fotografiilor folosind programe ca: Apple Aperture 3, Adobe Lightroom 2, Adobe Photoshop CS5.Spre deosebire de anul trecut, în această ediţie a workshop-ului editarea va avea un loc mult mai important, fiecare sesiune de practică fiind urmată de un curs de editare.

Page 20: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Alte cursuri

Așa cum v-am obisnuit încă de anul trecut, și în această ediție vom aveainvitați speciali care vor susține o serie de cursuri și prezentări scurte,având diverse teme legate de fotografie.Printre acestea se numără: Istoriafotografiei, O oră în Vamă, Cum să vinzi fără să te vinzi și multe altele.

Page 21: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Istoria fotografiei

Lector: Ozolin Dușa

Nu putem celebra fotografia fără a cunoaște care sunt reprezentanții ei de seamă. În acest curs vor fi prezentate lucrările unor fotografi români ca Aurel Mihailopol, Nicu Dan Gelep, Gheorghe Lăzăroiu,Victor Boldâr, Gheorghe Rizeanu,David Friedmann, Vasile Dorolți,Jozsef Marx.

Page 22: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Cum să vinzi fără să te vinzi

Lector: Raul Man

Raul Man este Director de comunicare la Starcom Mediavest Group România și are 8 ani experiență în media și comunicare. În cadrul acestui curs participanții vor afla: - Ce vrea un client de la o imagine? (1 minut) - Ce vrea o agenție de la o fotografie pe care vrea să i-o vândă clientului? (1 minut)- Cum le împaci pe amândouă (50 minute)         - diferența dintre un produs în sine și a vinde produsul respectiv-advertising;         - de ce este important să atragi atenția celui căruia vrei să-i vinzi ceva și cum poți face asta;         - cu cine concurezi de fapt;         - relevanța și irelevanța detaliilor tehnice;         

Page 23: Vama sub Lumini de Oscar 2011

O oră în Vamă

Lector: Ozolin Dușa

Vama Veche este un areal aparte în care viața pulsează la orice oră din zi și dinnoapte. Este un loc, deopotrivă, al celor aflați la ”prima iubire” cât și al celor deja”bătrâni” - cu toții uniți în aceeași pasiune: muzica. O muzică aparte, numai de eiînțeleasă. Vama Veche este o poveste fără de sfârșit...Este și un loc de o fotogenie aparte. Deloc greu de abordat, dată fiind distanța mică de la un capăt la celălalt, plaja oferă diferite și totodată multiple subiecte de fotografiat. O plimbare de o oră, de la un capăt la celălalt al plajei pentru a descoperi și materializa în imagini oportunitățile care se ivesc pe teren... Este, în fapt, genul de fotografie care se aseamănă cu ”street”-ul: a vedea, a reacționa, a compune, a fotografia. Totul într-o fracțiune de secundă.

Page 24: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Program detaliat

Sâmbătă, 20 august20.00 - 21.00 – Deschidere oficială

21.00 - 22.00 – Noţiuni introductive în domeniul fotografic

22.00 - 23.00 Proiecţii fotografie

Duminică, 21 augustFOTOGRAFIE DE NOAPTE / 3D

10.00-12.00 – Teorie fotografia de noapte12.30-14.30 – Introducere în fotografia 3D

14.30-15.00 – Înscriere hands-on15.00 – 17.00 – Istoria fotografiei18.30-19.00 – Vernisaje fotografie19.00 – 20.00 - Editare foto noapte20.00 - 23.00 - Practică foto noapte

Luni, 22 augustSTREET PHOTOGRAPHY

11.30-13.30 – Teorie Street Photography13.30-14.00 – Înscriere hands-on14.30-15.00 – Vernisaje fotografie

15.30-20.30 – Practică street photography21.00-22.00 – Descărcare foto noapte şi

street photography/Proiecţii fotografii22.00-24.00 – Discuţii şi desemnare

câştigători

Marţi, 23 augustCAR PHOTOGRAPHY

10.00-11.00 – Teorie Car Photography11.00-11.30 – Înscriere hands-on

11.30-17.30 – Practică 18.00-19.00 – Vernisaje fotografie /

Descărcare fotografii19.00-20.30 – Editare Car photography

21.00-22.00 – Discuţii şi desemnare câştigători

22.00-23.30 – Proiecţii fotografii

Page 25: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Program detaliat

Miercuri, 24 augustFOTOGRAFIE DE PRODUS

10.00-12.00 – Teorie fotografie de produs12.00-13.00 – Noţiuni de marketing şi

promovare14.00-17.30 – Practică foto produs17.30-18.00 – Vernisaje fotografie 18.00-18.30 – Proiecţii/descărcare

19.00 - 20.30 – Editare20.30 – 21.30 – Discuţii/premii

22.00 – 23.00 – Proiecţii fotografii

Joi, 25 augustNUD

10.00 - 11.00 – Teorie nud11.00 – 15.00 – Practică

17.00 – 18.00 – Vernisaje fotografie19.00 – 20.00 - Editare nud

20.00-22.00 – Discuţii / premii23.00 – 24.00 – Proiecţii fotografii

Vineri, 26 augustFASHION PHOTOGRAPHY

10.00-12.00 Teorie fotografie fashion & importanța styling-ului

12.00-13.00 Set-up de lumini în condiții de studio + Shooting studio

17.00-18.00 Vernisaje fotografie18.00-19.00 Shooting în lumină naturală

18 – 19.00 – Proiecţii / descărcare19.30 – 21.00 – Editare

21.00 – 22.00 – Discuţii/premii22.30 – 23.20 – Proiecţii fotografii

Sâmbătă, 27 augustMOTORSPORT

10.00-12.00 – Teorie Motorsport12.00 - 18.00 – Practică

18.00 – 18.30 – Descărcare fotografii 19.00 – 20.30 - Discuţii / premii

Page 26: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Vernisaje

În fiecare zi, fotografii români cunoscuţi vor avea vernisaje la care

va fi invitat atât publicul larg cât şi presa scrisă şi audio-vizuală.

Expoziţiile vor fi organizate într-un cadru neconvenţional, specific

Vamei Vechi.

Fotografii care îşi vor expune lucrările vor fi anunţaţi în curând!

Page 27: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Proiecţii şi diaporame

Dupa succesul avut anul trecut cu proiecţiile de fotografie şi în acest an, la

finalul fiecărei zile, vor fi prezentate fotografii ale unor tineri şi de succes

fotografi români. În plus, în acest an vom introduce conceptul de

diaporame prin prezenţa fotografului Ozolin Dusa. De asemenea,

cunoscutul fotograf Florin Ghioca va prezenta, în exclusivitate, un film cu

cea mai recentă vizită în Afganistan.

Page 28: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Organizatori

Producător:

Organizatori:

Cu sprijinul:

Page 29: Vama sub Lumini de Oscar 2011

Contact

Cătălin Rudolf -0729 155 [email protected]

Andreea Rudolf – 0748 20 99 [email protected]

www.4k.ro