Under&Over c2011

41
Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda Rafael Hekman Investitor in pariuri sportive Din seria Pariuri sigure Ghidul Pariorilor Profesionisti CUM SA PARIEZI PE TOTAL GOLURI SUB/PESTE 2,5 CEA MAI NOUA SI MAI EFICIENTA METODA PROFIT 100% GARANTAT Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag 1 [email protected]

Transcript of Under&Over c2011

Page 1: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Rafael Hekman

Investitor in pariuri sportive

Din seria Pariuri sigure

Ghidul Pariorilor Profesionisti

CUM SA PARIEZI PE TOTAL GOLURI

SUB/PESTE 2,5CEA MAI NOUA SI MAI EFICIENTA METODA

PROFIT 100% GARANTAT

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 2: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Avertisment:

Toate informatiile furnizate in acest curs/carte electronica au caracter informativ. Sub nici o forma autorul, precum nici distributorii afiliati ai acestei lucrari nu isi asuma nici o raspundere pentru rezultatele obtinute in urma aplicarii celor invatate din acest curs, fie acestea materializate sub forma de castig sau pierdere. Cu toate ca suntem siguri ca informatiile prezentate sunt de natura sa ajute la obtinerea de rezultate exceptionale in domeniul pariurilor sportive, nu suntem in masura sa garantam legal nici un fel de castig. Pariurile sportive implica prin definitie un risc. Nu este indicat sub nici o forma sa pariati in pariurile sportive sume de bani pe care nu vi le permiteti.

Acest produs/ebook/curs este proprietatea exclusiva a Hekman Rafael Alexandru PFA care detine toate drepturile de copyright sau/si alte drepturi specificate de legislatia proprietatii intelectuale aflate in vigoare. Acest produs/ebook/curs nu poate fi reprodus, prezentat, copiat, transmis, rescris, revandut, postat, stocat sau folosit, partial sau integral, sub nici o forma (electronica, listare, tiparitura, fotocopie, inregistrare audio sau video sau orice alta forma) pentru nici un alt scop decat pentru uzul personal, decat cu aprobarea scrisa a proprietarului de drept Hekman Rafael Alexandru PFA. Nu inmagazinati acest produs/ebook/curs pe un server de unde poate fi downloadat fara acceptul autorului.Orice tentativa de frauda va fi pedpsita conform legii.Daca ai ajuns in posesia acestei carti pe alta cale decat direct de la autor (RafaelHekman) sau daca ai cunostinta despre fraudarea acestui produs te rog trimite un email la [email protected] si te vom recompensa ca atare.

Pariurile sportive sunt interzise minorilor sub 18 ani. Sub nici o forma prin vanzarea acestui produs electronic autorul sau distribuitorii lui afiliati nu incurajeaza practicarea pariurilor sportive in randul minorilor.

Acest produs are doar caracter informativ, autorul si distribuitorii sai afiliati nefiind implicati sub nici o forma in activitati autorizate sau neautorizate legate de jocurile de noroc.

Participarea celor care cumpara/citesc acest produs/curs/ebook la pariurile sportive este benevola si poate fi practicata doar prin respectarea legislatiei locale si internationale aflate in vigoare.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 3: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

INTRODUCERE

Inainte de toate tin sa te felicit pentru decizia de a achizitiona aceasta carte. Ai mai facut un pas important in drumul tau catre profit, intentativa ta de a deveni un adevarat parior profesionist, un investitor in pariurile sportive.

Aceasta carte prezinta un nou sistem deosebit de profitabil, sistem testat in timp de catre mine, tocmai in ideea de a fi sigur de profitabilitatea lui.

In fiecare carte pe care am scris-o pana acum am mentionat faptul ca sunt adeptul pariurilor simple, asa numitele “single-uri”, cu un singur meci, o singura optiune pe bilet. Ramane pana azi, atat pentru mine cat si pentru absolut toti pariorii profesionisti, adevaratii investitori in pariuri sportive, cea mai sigura si profitabila varianta. Argumente in acest sens gasesti in cele doua carti pe care le-am lansat pana acum. Si sistemul prezentat in cartea de fata e bazat pe acest tip de pariuri.

Dar, din pacate, oricat m-as stradui sa va conving ca “single-ul” e cea mai buna varianta, ramane totusi un numar mare de pariori de ocazie care prefera biletele cu selectii multiple. Evident scopul e acela de a castiga cat mai mult cu cat mai putin. Realitatea si calculele statistice arata insa ca aceste tipuri de pariuri sunt foarte putin profitabile pentru pariori si extrem de profitabile pentru casele de pariuri.

Nu va asteptati insa sa faceti din tantar armasar. Sub nici o forma nu va veti imbogatii peste noapte din profiturile realizate. Unul din principiile sanatoase ale unui investitor cu succes in pariurile sportive este “mic cu mic se face mare”. E nevoie sa aveti rabdare sa puneti in aplicare aceste sisteme si cu muta disciplina si tenacitate sa adunati leu peste leu, astfel incat sa va consolidati un buget sanatos de pariere.

Inainte de a trece sa va prezint sistemul am sa mai fac cateva consideratii tehnice, teoretice referitoare la pariurile sportive, prezentandu-va cateva din elementele de baza ale unui investitor in pariurile sportive.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 4: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Atunci cand te decizi sa intrii in lumea investitorilor in pariuri sportive, a persoanelor care castiga constant si pe termen lung din pariuri, trebuie sa stii ca aceasta activitate se bazeaza pe doua elemente esentiale.

1. SELECTIA

Acesta este capitolul pe care marea voastra majoritate credeti ca il cunoasteti (si defapt singurul important pt. voi) si pe care 99% din pariorii il aplica “dupa ureche”. Ce vreau sa spun cu asta este ca de regula atunci cand alegeti pe cine sau pe ce pariati va bazati pe principii de genul, echipa mea favorita, echipa cu cea mai mare sansa, locul in clasament, intuitie de moment, cota sigura, forma de moment sau pur si simplu pe principiul “la nimereala”.Din pacate este nevoie de mult mai mult ca sa faci o selectie cat mai riguroasa cu sanse cat mai mari. Toate criteriile mai sus enumerate nu sunt lipsite de importanta, dar ponderea lor in luarea deciziei finale nu trebuie sa fie si nu este atat de mare. Pentru a lua decizii cat mai corecte in selectarea pariurilor trebuie sa faceti analize mult mai detaliate. Am sa revin asupra acestui aspect la prezentarea sistemului.

Ceea ce e important insa sa mai mentionez in acest caz e ca statistica are un rol deosebit de important in luarea deciziilor. Din pacate insa o analiza statistica intinsa pe o perioada cat mai lunga si care sa ia in calcul diverse tipuri de informatii nu este la indemana oricui. Atat pentru ca nu stapaneste notiunile necesare de statistica, precum si pentru ca nu are acces la bazele de date necesare. O analiza statistica duce la rezultate cu atat mai exacte cu cat este mai profunda, adica se bazeaza pe cat mai multe tipuri de informatii si se intinde pe o perioada cat mai lunga. Ca sa intelegeti mai bine ce vreau sa spun am sa va dau mai jos doua exemple care pot fi considerate chiar adevarate sisteme, pentru cei care au rabdarea necesara sa le puna in aplicare.

“Tipare statistice”

Cel mai nou si mai interesant curent este cel al depistarii unor tipare statistice pe termen lung. Un bun prieten si colaborator, Richard, membru al unei echipe de experti englezi in pronosticuri a analizat in profunzime impreuna cu colegii sai statisticieni milioane de date din ultimii 5 ani din Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 5: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Premiere League, poate cel mai popular campionat national de fotbal din ultimii ani.

In urma analizelor facute au rezultat cateva “tipare” foarte interesante si cu potential real de profit.

Sa presupunem ca plasam cea mai populara forma de pariu – echipa gazda castiga. Indiferent de cota, de sanse sau de ai cui suporteri suntem. In sezonul 2010 – 2011 daca am fi pariat cate 100 de lei pe fiecare meci pe gazde la finalul sezonului profitul ar fi fost de aproximativ 300 de lei. Socant?! O sa ziceti ca e extreme de putin. Asa e, insa parerea mea e ca orice sistem care aduce profit la final de sezon e un sistem bun.

Dar nu e asta una din marile descoperiri statistice despre care vorbeam. Colaboratorii mei englezi au sapat ceva mai adanc si au constatat ca o foarte mica ajustare a acestui tip de pariu pe victoria gazdelor poate aduce o semnificativa imbunatatire a profitului.

Astfel, daca in sezonul 2010 – 2011 am fi urmarit toate meciurile si la pauza pariam live pe victoria gazdelor numai daca rezultatul era egal, profitul ar fi crescut de la 300 la 5.700 de lei, de-a lungul intregului sezon. Altfel suna parca acum! Iar partea frumoasa este ca aceasta analiza statistica e confirmata nu numai pt ultimul sezon din Premiere League. Cum spuneam, echipa de statisticieni a lui Richard a extins analiza la ultimele 5 sezoane si rezultatele au fost asemanatoare sau chiar mai bune.

Stiu, o sa spui ca nu ai rabdare sa astepti un an pt ca sa vezi aceste rezultate materializate in buzunarul tau. Asta te priveste. E nevoie sa-ti schimbi atitudinea fata de pariuri si sa incepi sa privesti lucrurile din perspectiva unui investitor pe termen lung. Daca preferi sa tintesti orbeste in continuare, incercand sa dai marea lovitura, atunci te asigur ca nu iti va fi deloc usor si te bazezi foarte mult pe noroc.

In schimb statistica iti poate rezerva surprize foarte profitabile. Si iti voi mai da doua exemple edificatoare tot pe analize facute pe Premiere League.

Fie ca suntem pariori versati sau doar ocazionali, e demonstrat statistic ca peste 80% din mize sunt plasate pe victoria uneia dintre echipe. Egalul este mult mai putin luat in considerare. Insa, daca sezonul trecut in Premiere Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 6: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

League ati fi pariat numai pe egal pe toate meciurile cate 100 de lei la final de sezon ati fi avut un profit de 3.700 lei. Adunati cu cei 5.700 din primul sistem se fac 9.400 lei.

Si de data aceasta insa prietenii nostri statisticieni au mai aplicat un filtru si au facut o mica ajustare care a dus la cresterea profitului obtinut cu peste 80%, pariind numai pe egal. Exact, aplicand aceasta mica ajustare, un parior care ar fi plasat 100 de lei pe fiecare meci, in loc sa castige 3.700 de lei pe egaluri ar fi castigat aproximativ 6.800 lei la final de sezon. Si aceasta statistica e valabila cu mici variatiuni pentru ultimele 5 sezoane.

Sa facem acum adunarea. 5.700 lei plus 6.800 lei egal 12.500 lei. Daca luam in calcul ca un sezon are maxim 10 luni (defapt doar 9) atunci avem un castig mediu de 1.250 lei pe luna. Pentru unii un salar modest. Pentru mine un castig suplimentar e un castig excelent. Dar, evident, miza poate sa fie nu de 100 de lei ci de 100 de euro, ceea ce schimba radical datele problemei. Evident necesita si un buget pe masura.

Da, stiu, nu v-am spus care era mica ajustare. Excludeti din pariurile voastre pe egal toate acele meciuri care au cota peste 5,8 pentru rezultat egal la final. Foarte simplu. Aceasta restrangere a pariurilor nu numai ca aproape va dubleaza profitul dar reduce si bugetul necesar de investit, deoarece sunt mai putine meciuri pe care trebuie sa pariati.

Aceasta este asadar puterea analizelor statistice. Repet, stiu ca nu este la indemana oricui, tocmai de aceea sistemul ce il voi prezenta in aceasta carte se va baza pe selectii facute prin analiza unor date mult mai accesibile.

Daca insa timpul sau alte motive nu-ti permit sa faci singur astfel de analize, o solutie foarte la indemana este sa apelezi la pronosticuri sau selectii facute de profesionisti care au studiat indelung si care iti pot oferi contra cost informatii de mare valoare.

Un exemplu de succes in acest sens este si serviciul “Pronostic expert” pe care il pun personal la dispozitia voastra de mai multi ani, serviciu realizat cu colaborarea mai multor parteneri specializati in acest domeniu. Daca esti interesat de detalii trimite-mi un email la [email protected].

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 7: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

2. MANAGMENTUL DE BUGET

Acest aspect al parierii este practic necunoscut pentru 99% din pariori. Ce treaba are oare managmentul in treaba asta cu pariurile? Ce este bugetul? La ce imi foloseste sa ma complic cu astfel de termeni, cand defapt totul e atat de simplu, imi fac biletul, pun pe el cati bani imi permit sa pierd (sau de cele mai multe ori si ceea ce nu-mi permit sa pierd) si astept infrigurat rezultatele. Apoi, dupa ce am pierdut, repet operatiunea, daca mai am bani.

Sunt sigur ca o parte dintre voi au auzit si chiar au aplicat sisteme de management de buget. Pe scurt, managmentul de buget este tradus prin administrarea sau controlarea riscului de a pierde toti banii pe care ii avem la dispozitie pentru pariere. Acesti bani constituie bugetul si daca iti doresti sa intri in randul investitorilor in pariurile sportive acest lucru trebuie sa il stabilesti ca prim pas. Sa decizi care este suma de bani pe care iti permiti sa o aloci si sa o investeti pe termen lung in acest demers.

Uita cu totul de castiguri potentiale de genul celor pe care le vanezi cu bilete cu cote astronomice. Schimba-ti “setarile” creierului, schimbati atitudinea si incearca sa privesti pariurile din perspectiva investitorului la bursa sau a antreprenorului, a afaceristului.

Pentru acestia un profit anual de 10% la banii investiti este un profit excelent. OK, stiu, tu nu ai atatia bani ca sa iti permiti sa investesti si sa traiesti din profituri de 10% pe an. Nici nu e cazul. Ceea ce iti cer e doar sa iti schimbi asteptarile si sa treci de la tentatia de a castiga 100 de lei investind 1 leu, la aceea de a te multumi cu profituri mai mici, dar constante si pe termen lung. Iti amintesti – mic cu mic se face mare.

Asadar, aloca un buget, aloca o suma de bani pe care sa o dedici numai pariurilor. Apoi invata sa administrezi acesti bani, invata sa ii imparti. NICIODATA SA NU PARIEZI TOT BUGETUL!!! Daca vrei sa ai succes ca investitor in pariurile sportive scoateti din cap conceptul pokeristic de “ALL IN”.

Profesionistii, investitorii care au la dispozitie bugete mai generoase folosesc cel mai simplu si mai eficient sistem de management de buget. Ei pariaza Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 8: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

intre 1% si maxim 5% din buget pe un pariu simplu, cu cote medii de 1.90 – 2.00.

In acest fel, cu aceste cote, matematic vorbind este suficient sa ai un procent de peste 52% pariuri castigate pentru a realiza profit pe termen lung. Folosind acest tip de management al bugetului ei defapt se pun la adapost de eventualele zile negre, de sirurile negative. Se poate intampla sa ai si astfel de momente in timp, iar impartirea riguroasa a bugetului nu este altceva decat un excelent mod de a administra riscul, de a reduce la maxim sansele de a “extermina” bugetul. Pentru ca defapt bugetul este cel mai important instrument de lucru, fara de care toate celelalte nu isi au rostul.

Exista multe alte modalitati de impartire sau de management al bugetului. Putem spune chiar ca in interiorul acestui concept se pot delimita nenumarate tipuri de sisteme de management. Asa cum exista sisteme de selectie a pariurilor asa exista si sisteme de administrare a bugetului.

Combinatia celor doua, sisteme de selectie si sisteme de management de buget, este cea care duce cu adevarat la succesul investitorilor in pariurile sportive. Sistemul prezentat in continuare cuprinde ambele aspecte, atat cel al selectiei cat si al managmentului de buget.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 9: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5

Bugetul

Ati stabilit bugetul? Perfect. Atunci e timpul sa va prezint unul din cele mai performante sisteme de selectie a pariurilor de tip under/over din fotbal. Under/over 2,5 goluri, adica sub/peste 2,5 goluri inscrise in meci. Gasiti acest tip de pariu la toate casele online sau la agentiile din cartier. Practic pariati pe una din urmatoarele variante: 1. in meci se vor marca 0, 1 sau 2 goluri sau 2. in meci se vor marca 3 goluri sau mai multe. Ceea ce urmeaza sa va prezint se bazeaza pe informatii statistice din ultimele doua sezoane, dar si pe informatii de alta natura precum forma de moment, vreme, motivatia echipelor etc.

Odata stabilit bugetul acest sistem va va ajuta ca printr-o strategie foarte sigura sa il consolidati in mod constant, pe termen lung, minimizand totodata riscul de a-l diminua.

Pentru ca nu toti veti folosi aceasi moneda de pariere, voi folosi termenul de unitate pentru a explica si exemplifica sumele de bani pe care trebuie sa le mizati.

Incepem cu un buget de 1000 unitati. 1000 de unitati pot fi orice suma considerati ca va permiteti sa investiti, suma pe care ati stabilit-o ca buget strict pentru acest tip de pariuri. Eu va recomand sa incepeti macar cu 100 de euro, dar si sume mai mici pot fi suficiente. Asta depinde mult si de RABDAREA si DISCIPLINA de care dati dovada. Pe masura ce vei face profit, vei putea adauga sumele castigate la buget, crescand in acest fel si sumele mizate.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 10: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

In tabelul de mai jos ai cateva exemplificari referitoare la cum sa imparti bugetul si care va fi valoarea unitatii tale. Inlocuti in coloana Buget cu suma pe care o aveti voi la dispozitie, fie vorba de lei, euro, dolari, lire sau yeni.

Nr. unitati Bugetul de start (lei, euro, dolari, lire, yeni etc.)

Valoarea 1 unitate (lei, euro, dolari, lire, yeni etc.)

1000 50 0.051000 100 0.11000 250 0.251000 500 0.51000 1.000 11000 5.000 51000 10.000 10

Sistemul de selectie

Prin acest sistem vei putea face predictii foarte precise referitoare la numarul de goluri marcate intr-un meci de fotbal jucat in oricare colt al lumii, astfel incat sa realizezi profituri considerabile pe termen lung. Evident nu vor fi 100% castigatoare. Sistemul asigura insa un procent de reusita de peste 70% si poate creste in functie si de corectitudinea si aprofunzimea analizei tale. Te avertizez ca pentru a face predictii cat mai corecte vei avea de muncit putin.

Asa cum am mai spus, acest sistem se bazeaza pe analize statistice precum si pe analize de forma de moment a echipelor implicate. In perioada de testare de 1 an de zile, cu ajutorul predictiilor facute am reusit sa realizam un profit de peste 800% raportat la bugetul de plecare, pariind pe under/over 2,5 goluri in meci

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 11: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Pasul 1.

Calculeaza media numarului total de goluri marcate si primite de catre echipa gazda pe teren propriu in sezonul in curs si in sezonul trecut.

Apoi calculeaza aceasi medie pentru pentru echipa oaspete, dar pentru meciurile jucate in deplasare.

Dupa ce ai obtinut cele doua cifre fa media celor doua rezultate:

Media Goluri marcate si primite Acasa de echipa Gazda + Media Goluri marcate si primite in Deplasare de echipa Oaspete totul impartit la 2 (adica media celor doua rezultate).

Rezultatul obtinut reprezinta media golurilor pe meci si indica un posibil rezultat.

Analiza merge insa mai departe.

Pasul 2.

Calculeaza media golurilor in ultimele cinci intalniri directe (sau mai putine, daca nu sunt 5) dupa cum urmeaza:

Numar total goluri marcate de ambele echipe impartit la 5 (sau numarul de meciuri) = media goluri pe meci in ultimele 5 intalniri.

Pasul 3

Calculeaza media golurilor marcate de cele doua echipe in ultimele 6 meciuri, in toate competitiile dupa cum urmeaza:

Total Goluri marcate echipa Gazda in ultimele 6 meciuri impartit la 6 = Media goluri marcate echipa Gazda

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 12: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Total Goluri marcate echipa Oaspete in ultimele 6 meciuri impartit la 6 = Media goluri marcate echipa Oaspete.

Media echipa Gazda + Media echipa Oaspete impartit la 2 = Media goluri marcate de ambele echipe in ultimele 6 meciuri.

Pasul 4.

Este cel mai complex al acestei metode de predictie si nu este bazat pe statistica ci pe o buna informare referitoare la diferite aspecte ale jocului. De data aceasta va trebui sa culegeti anumite informatii si pe baza lor sa decideti in baza unor criterii dar si a propriei judecati, in care parte trage balanta, under sau over.

Pentru o analiza cat mai exacta aveti nevoie sa va informati despre urmatoarele aspecte.

1. motivatia echipelor2. importanta meciului3. accidentati, in special in departamentul ofensiv si defensiv4. numarul fundasilor si atacantilor de valoare din ambele echipe5. starea terenului si conditii meteo6. stiri recente, evenimente, shimbare de management etc din jurul si din

interiorul echipei7. predictii ale altor tipsteri

Da, e adevarat e de muncit, e de citit. Si din pacate pentru cei care nu cunosc limbi straine, informatia va fi mai greu accesibila. Chiar si asa, daca nu sunteti dispusi sa faceti toata munca de la pasul 4 aveti alte doua optiuni.

1. va abonati la serviciul Pronostic expert U/O si veti primi predictiile realizate de mine. Am sa revin asupra acestui aspect.

2. cautati pe net diferite surse gratuite si analize asemanatoare pe acest segment under/over care de regula sintetizeaza macar o parte din informatiile mai sus precizate. Aveti mai jos cateva din aceste surse la care puteti apela.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 13: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Pasul 4 detaliat

Voi detalia pasul 4 explicand fiecare segment in parte si in functie de ce criterii sa decideti posibilul rezultat. Exersand, in timp veti capata experienta si deprinderile necesare luarii unor decizii cat mai corecte.

Va recomand ca in perioada in care exersati, invatati, nu pariati pe bune ci doar pe hartie sau cu mize foarte mici pana cand veti simti ca sunteti stapani pe situatie.

Motivatia echipelor

In orice campionat, liga sau turneu echipele trec prin diferite faze motivationale. Vor fi momente cand sunt foarte motivate sa castige sau momente in care jocurile sunt fara miza, echipa e obosita sau pur si simplu au un joc slab si sunt lipsiti de motivatie.

Astfel vom analiza motivatia celor doua echipe pentru a stabilii daca meciul de va termina cu maxim 2 goluri inscriese sau cu mai multe, deoarece cu cat o echipa este mai motivata ea va juca mai bine si e posibil sa si inscrie mai multe goluri.

Daca ambele echipe sunt lipsite de motivatie sunt sanse mari ca numarul de goluri inscrise sa fie de maxim 2.

In schimb, daca una din echipe e foarte motivata si joaca impotriva uneia foarte putin motivate atunci e foarte posibil ca echipa motivata sa inscrie cel putin 3 goluri.

Atunci cand ambele echipe sunt foarte bine motivate, acest aspect al motivatiei nu mai este important in luarea decizie de catre noi deoarece un astfel de joc are sanse egale sa se termine atat under cat si over 2,5.

Evident ca cele mai sus precizate sunt o abordare succinta a acestui capitol al motivatie. Daca esti un bun cunoscator al fotbalului sau al unui campionat, Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 14: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

sau dupa ce vei capat mai multa experienta, poti adancii aceasta analiza a motivatiei echipelor.

Importanta jocului

O analiza, chiar superficiala, arata ca in cele mai multe jocuri cu o miza foarte mare (vezi finalele Campionatului Mondial) scorul este de regula mai mic decat in meciurile cu miza mai mica, mai putin importante (de exemplu doua echipe de mijloc de clasament la finalul campionatului). Evident exista si exceptii, dar in proportie foarte mare acest principiu e corect.

O privire aruncata asupra rezultatelor ultimelor 5 finale ale Campionatului Mondial de Fotbal certifica acest lucru. 4 din cele 5 finale s-au terminat sub 2,5 goluri in cele 90 de minute regulamentare, singura exceptie fiind Franta vs Brazilia 3-0, La CM 1998 din Franta.

In schimb, in aceasi competitie, finala mica, pentru locurile 3 si 4, toate cele 5 meciuri s-au incheiat cu peste 2,5 goluri marcate. Deducem de aici ca atunci cand miza jocului nu mai este foarte mare echipele joaca mai deschis si chiar mai relaxat, ceea ce duce automat la multe goluri marcate.

Asadar cu cat importanta jocului e mai mare cu atat mai putine goluri vor fi marcate. Tragem deci concluzia ca si importanta jocului este un factor determinant in realizarea predictie sub/peste. Repet, evident exista si exceptii si experienta voastra in materie de fotbal isi va spune si aici cuvantul.

Accidentari si suspendari

Si acest aspect este foarte important de luat in seama la analiza meciului. Alcatuirea echipe, lispa unor jucatori de baza in defensiva sau in atac poate afecta serios rezultatul final si numarul de goluri marcate.

Lipsa a mai mult de un fundas de baza in linia defensiva poate avea un impact serios in zona de aparare. La fel, absenta portarului titular (neinlocuit Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 15: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

de o rezerva cel putin la fel de valoroasa) poate duce la primirea unui numar mai mare de goluri ca de obicei.

In ceea ce priveste atacul, fiecare echipa are marcatorii ei de baza, unii marcand procente serioase din numarul total de goluri ale echipei. Daca un jucator ofensiv cheie din echipa (de regula atacant, dar si mijlocas ofensiv) lipseste, asta poate avea un impact negativ asupra numarului de goluri marcate.

Cu atat mai mult, daca ambele echipe au absente in departamentul ofensiv, cauzate de accidentari sau suspendari, inclinam spre a considera ca meciul se va incheia cu under 2,5.

In schimb, daca ambele echipe au absente in linia defensiva, e posibil ca numarul de goluri sa fie mai mare ca de obicei si in acest caz tindem spre o predictie over.

Daca una din echipe are absente mari in randul titularilor din defensiva, iar cealalta nu are nici o absenta in echipa, e previzibila o victorie la scor de partea celei de a doua echipe, mai ales daca e favorita sau joaca pe teren propriu.

Daca una din echipe are absente in atac, dar ramane puternica in aparare atunci acest lucru nu va afecta major eventualul numar de goluri marcate in meci.

Daca ambele echipe joaca cu titularii de baza, atunci accidentarile sau suspendarile nu vor avea importanta in realizarea predictiei.

Un alt aspect demn de luat in seama este si situatia cartonaselor galbene, atunci cand anumiti jucatori, sub amenintarea cumulului de cartonase si a suspendarii au un joc mai retinut, o implicare mai slaba decat in conditii normale.

Va puneti probabil intrebarea de unde sa aflati informatii. Cea mai buna sursa pe care o recomand pentru orice fel de informatii statistice, istoric, rezultate, cartonase, accidentari, program etc este bet365.com. Da, dupa parerea mea ei au unul din cele mai bune servicii informative de acest fel si poate cel mai bun disponibil gratuit. Alocati-va putin timp pentru a studia Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 16: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

acest serviciu al celor de la bet365.com. Veti gasi informatii interesante si foarte folositoare.

Calitatea atacantilor si a fundasilor

Pentru a ne informa referitor la acest aspect e necesar sa citim cat mai des presa, sa urmarim emisiunile de specialitate si chiar sa vizionam meciurile. De asemenea e indicat sa ne concentram atentia asupra a doua trei competitii, daca timpul nu ne permite sa ne informam pentru mai multe campionate.

Ceea ce urmarim este forma recenta a jucatorilor celor doua echipe. Daca un atacant e in mare forma, inscrie des, are ocazii de gol atunci pentru noi este un factor determinant in luarea deciziei finale. La fel va infuenta luarea unei decizii de pariere si un portar care nu a primit foarte multe goluri in ultimele meciuri sau un fundas puternic si sigur, cu o evolutie remarcabila.

E drept, din punct de vedere statistic nu trebuie sa ne concentram atentia prea tare asupra acestor performante, deoarece ele sunt acoperite la primi 3 pasi. Trebuie insa sa ne folosim de logica. De exemplu, daca avem de a face cu doua echipe puternice ofensiv dar slabe defensiv, e foarte clar ca se vor marca multe goluri.

La fel, daca cele doua echipe sunt defensive prin comportament sau au jucat in acest fel in ultimele meciuri, si au un atac mai slab din diferite motive, atunci e la fel de clar ca semnele duc spre un meci cu goluri putine.

Daca avem de a face cu un mix de genul o echipa puternica in aparare si alta puternica in atac, rezultatul, in mod logic, va fi tot unul cu goluri putine.

Starea terenului si conditiile meteo

Regula generala este ca vremea rea si terenul greu duc la meciuri cu goluri putine. Vremea poate fi extrema, foarte calda sau foarte rece sau ploioasa. In astfel de conditii echipelor le e greu sa lege jocul de pase, sa combine, sa isi

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 17: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

dozeze energia astfel incat sa reuseasca sa inscrie de mai multe ori. In concluzie, conditiile meteo extreme de regula duc la numar redus de goluri.

De urmarit si echipele care se deplaseaza in zone cu fus orar mult diferit sau cu conditii climaterice neobisnuite pentru jucatorii ei. Sau e posibil ca in echipa sa existe jucatori noi care chiar daca sunt valorosi nu s-au acomodat la noua clima sau la noul fus orar. Folositi-va logica si trageti concluziile potrivite, in ce masura aceste elemente vor influenta rezultatul.

In ceea ce priveste starea gazonului, exista o idee destul de bine fundamentata care sustine ca un gazon dificil poate provoca multe greseli defensive. Cu toate acestea, in ansamblu, gazonul dificil nu este potrivit pentru fotbal si duce la un joc mai putin tehnic, pe alocuri mai incet si in consecinta cu mai putine goluri.

Stiri si evenimente recente, shimbare de management etc. din jurul si din interiorul echipei

Si din acest punct de vedere trebuie sa urmaresti media (presa, radio, tv, internet) ca sa fi la zi cu ce se intampla in tabara celor doua echipe. Orice semn de slabiciune, controverse, mici revolte sau nemultumiri in cadrul echipei sau a managmentului poate avea ca efect un joc mai slab si implicit si mai putine goluri marcate de respectiva echipa.

Astfel de evenimente pot afecta o echipa atat din punct de vedere ofensiv cat si defensiv

Deci, daca o echipa puternica intalneste o echipa mai slaba afectata de framantari interne atunci e foarte posibila o victorie la mai mult de doua goluri a favoritilor.

Daca o echipa de valoare slaba sau medie intalneste o echipa puternica, dar afectata de framantari interne, atunci e posibil ca in final sa fie marcate maximum doua goluri.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 18: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Predictii ale altor tipsteri

Sunt nenumarati furnizori de pronosticuri gratuite pe internet. Daca apelati la astfel de resurse fiti foarte atenti sa le selectati pe cele care au o reputatie cat mai buna. Din pacate oricine poate sa publice pe internet orice, asa ca atentie mare la cine apelati.

Mai jos aveti cateva linkuri catre surse pe care eu le consider de incredere.

Este important insa sa treceti prin propiul vostru filtru, sa judecati si singuri argumentele altora. Altfel spus luati ce e bun de la ei si mai adaugati cateva condimente proprii daca e cazul.

Dupa cate stiti pronosticuri de acest fel va pot oferi si eu prin serviciul Pronostic expert U/O, selectiile facute de mine fiind tratate cu maxima atentie.

In final, pe baza acestor informatii colectate la pasul 4 luati o decizie cat mai aproape de realitate in privinta numarului posibil de goluri inscrise in respectivul meci de fotbal. Decideti, dupa parerea voastra, in conformitate cu informatiile si analizele facute la pasul 4 un numar exact de goluri ce urmeaza a fi marcat. Acest numar va fi important in formula de calcul ce urmeaza sa stabileasca pronosticul final.

Cum stabilim pronosticul final

Urmatoarea operatiune este sa cumulati rezultatele obtinute in cei 4 pasi si sa extrageti pronosticul corect. Cum? Desigur, urmeaza sa va prezint ce trebuie sa faceti cu aceste informatii, cum sa le folositi ca sa obtineti pronosticul.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 19: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Asadar, cu informatiile obtinute la pasi 1-4 putem obtine un pronostic corect pentru tipul de pariur under/over (sub/peste) 2,5 goluri.

Fiecare informatie obtinuta la fiecare pas va avea o anumita pondere in stabilirea pronosticului. Informatiile culese la pasul 4 vor avea insa dublul ponderii fata de cele de la punctul 1-3.

Ponderea rezultatelor

Vom acorda cate 1 sau 2 puncte pentru under-ul sau over-ul rezultat dupa analiza de la fiecare pas astfel:

Pasul 1 – 1 punctPasul 2 – 1 punctPasul 3 – 1 punctPasul 4 - 2 puncte

In total avem 5 puncte

Inmultim rezultatul (cifra) obtinuta la fiecare pas cu numarul de puncte prezentate mai sus. Practic ce avem de faut e doar sa dublam rezultatul de la pasul 4.

Mai departe adunam cele 4 rezultate si impartim totul la 5.

Media goluri Pas 1 + Media goluri Pas 2 + Media goluri Pas 3 + (Goluri Pas 2 x 2) / 5 = Media finala total goluri marcate in meci

Rezultatul final va coincide si cu pronosticul nostru.

Stiu, aparent acest sistem de selectie pare oarecum complicat, dar va asigur ca de indata ce veti exersa de cateva ori si veti deveni familiar cu pasii de facut, va fi tot mai usor. Recunosc, intregul proces e ceva mai complex, dar pentru a prezice cu cat mai mare exactitate un posibil rezultat corect e necesar sa avem la indemana toate informatiile necesare. Evident, veti avea mai jos si un exemplu concret ca sa fie si mai clar ce e de facut.

Daca nu sunteti dispusi sa faceti eforturile necesare aveti in continuare la dispozitie pronosticurile oferite prin serviciul Pronostic expert U/O.Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 20: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Cat de des pot folosi acest sistem?

Serviciul Pronostic expert U/O va ofera minim 4-5 selectii de acest fel saptamanal, in functie si de meciurile ce se joaca si de informatiile disponibile. Depinde doar de voi cat de mult timp va permiteti sa investiti in culegerea de informatii si analiza lor. Personal recomand sa nu preferati cantitatea in detrimentul calitatii. Mai bine mai putine si bine analizate decat foarte multe, facute in viteza, mai putin documentate. E mult mai usor, si totodata si mai eficent sa va specializati in maxim 2-3 campionate pe care sa le urmariti de-a lungul unui sezon. La asta mai adaugati eventual si mcompetitii de gen Champions League sau campionate mondiale sau continetale. Fiti siguri insa, de fiecare datra, ca ati facut tot posibilul sa ajungeti in posesia tuturor informatiilor de care aveti nevoie. Concentrativa atentia asupra unor campionate pe care le cunoasteti, le urmariti, le apreciati. Nu va grabiti sa selectati prea multe meciuri, sa plasati prea multe pariuri. De data aceasta, daca nu va faceti temele constincios, cantitatea este in detrimentul calitatii.

Managementul de buget

Cum spuneam si in prima parte, fiecare sistem de selectie trebuie insotit si de un sistem de administrare a bugetului. De data aceasta stabilirea mizelor, a sumelor de plasat pe pronosticul obtinut este foarte simplu.

El se bazeaza pe valoarea rezultatului obtinute, adica pe “Media finala total goluri marcate in meci”.

Mai exact se bazeaza pe cat de aproape de valoare de 2,5 se afla aceasta medie. In tabelul de mai jos aveti prezentate posibilelel rezultate obtinute si numarul de unitati corespondente fiecareia, pe care sa le plasati pe acest pariu.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 21: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Media GoluriSub 2,5

Media GoluriPeste 2,5

Miza de plasat in unitati

2.4 – 2.5 2.5 – 2.6 02.3 – 2.4 2.6 – 2.7 252.1 – 2.3 2.7 – 2.9 50Sub 2.1 Peste 2.9 100

Cum spuneam si la inceput, alocati 1000 de unitati si impartiti bugetul la fel ca in tabelulde mai jos.

Nr. unitati Bugetul de start (lei, euro, dolari, lire, yeni etc.)

Valoarea 1 unitate (lei, euro, dolari, lire, yeni etc.)

1000 50 0.051000 100 0.11000 250 0.251000 500 0.51000 1.000 11000 5.000 51000 10.000 10

Din cate vedeti valoarea mizelor de plasat este direct proportionala cu valoarea mediei obtinute la finalul analizei. Daca aceasta medie e foarte aproape de 2,5 atunci e de preferat sa nu pariem, deoarece rezultatul e incert. Daca insa media obtinuta ne da un rezultat care indica foarte clar un posibil rezultata, atunci vom plasa un maxim de 100 de unitati, care reprezinta 10% din buget.

Mizand in acest fel ne protejam bugetul de eventuale serii negre plasand mize maxime doar atunci cand suntem foarte siguri de rezultatul analizei noastre.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 22: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Surse pentru statistici si informatii

Aceata pare a fi cea mai delicata problema. Nu lipsa informatiilor ci credibilitatea lor. Alegeti cu mare grija locul din care va informati. Netul e plin de tot felul de surse, dar sunt putine cele care sunt cu adevarat serioase, corecte si in plus si gratuite.

Dupa parerea mea cea mai buna sursa este cea de care v-am vorbit deja, pusa la dispozitie de catre bet365.com, un operator de pariuri online pe care il recomand calduros si pentru plasrea pariurilor voastre. Acordati un pic de timp studierii sectorului de rezultate si statistica de pe acest site si veti gasi informatii cu adevarat folositoare.

O alta sursa din care ma informez constant este soccerstats.com dar la fel de bine puteti gasi si voi surse bune printr-o simpla cautare in google cu cuvinte cheie precum fotball statistics, soccer statistics, sport statistics.

Analiza exemplu

Nu voi da exemplu concret, ci doar voi exemplifica cu cifre. Meciul “ales” se desfasoara spre finalul campionatului

Pasul 1. Stabilirea mediei de goluri marcate si primite, acasa si in deplasare, pentru cele doua echipe.

In sectiunea de statistici a bet365.com alegem campionatul in care se desfasoara meciul analizat, apoi selectam clasamentul separat pentru meciurile desfasurate pe teren propriu. Din acest tabel aflam numarul de goluri marcate si primite pe teren propriu de echipa gazda.

La fel procedam si pentru echipa oaspete si golurile marcate si primite de aceasta, consultand clasamentul echipelor alcatuit separat pentru meciurile din deplasare.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 23: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Bet 365 are chiar si o varianta detaliata de clasament, care va permite sa vedeti pe o singura pagina toate cele 3 clasamente (Total, Acasa, Deplasare).

Calculam mediile.

Echipa gazda:Total goluri marcate si primite acasa de echipa gazda sezon actual – 53Jocuri acasa – 17Media goluri acasa 53 / 17 = 3.12

Total goluri marcate si primite acasa de echipa gazda sezon anterior – 54Jocuri acasa – 19Media goluri acasa 54 / 19 = 2.74

Media sezon actual + sezon anterior = (3.12 + 2.94) / 2 = 2.93

Echipa oaspete:Total goluri marcate si primite in deplasare de echipa oaspete sezon actual – 46Jocuri in deplasare – 17Media goluri in deplasare 46 / 17 = 2.71

Total goluri marcate si primite in deplasare de echipa oaspete sezon anterior– 42Jocuri in deplasare – 19Media goluri in deplasare 42 / 19 = 2.21

Media sezon actual + sezon anterior = (2.71 + 2.21) / 2 = 2.46

Acum calcula media finala a celor doua echipe

(2.93 + 2.46) / 2 = 2.70

Avem deci, la pasul 1, un rezultat care ne indica un pronostic OVER 2,5

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 24: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Pasul 2. Stabilirea mediei de goluri marcate si primite de cele doua echipe in ultimele 5 intalniri

Aceasta statistica o gasiti de asemenea la bet365.com la capitolul “Rezultate comparate”.

Goluri marcate si primite = 11Numar meciuri = 5

Media Goluri ultimele 5 intalniri directe = 11 / 5 = 2.2

Avem deci, la pasul 2, un rezultat care ne indica un pronostic UNDER 2,5

Pasul 3. Media golurilor marcate si primite, in total, de cele doua echipe, in ultimele sase meciuri (indiferent de competitie).

Pe aceasi pagina a rezultatelor comparate de la bet365 puteti vedea rezultatele ultimelor 6 meciuri pentru fiecare echipa. Adunati numarul de goluri pentru fiecare in parte si calculati media.

Echipa gazda:Total goluri marcate si primite = 16Nr. meciuri = 6Media goluri = 16 / 6 = 2.67

Echipa oaspete:Total goluri marcate si primite = 17Nr. meciuri = 6Media goluri = 17/ 6 = 2.83

Media celor doua = (2.67 + 2.83) / 2 = 2.75

Avem deci, la pasul 3, un rezultat care ne indica un pronostic OVER 2,5

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 25: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Pasul 4. Informare

Avem rezultatele de la primii 3 pasi:

Pas 1: 2.93Pas 2: 2.22Pas 3: 2.75

O privire scurta ne duce cu gandul la ideea ca acest meci e sortit sa se termine OVER 2,5.

Pentru a lua o decizie corecte intervine pasul 4. Nu va voi exemplifica cu analize concrete, deoarece nu doresc sa va influentez in nici un fel, plus ca o analiza fictiva ar putea parea destul de fortata.

Recititi partea teoretica de la pasul 4 de cate ori e nevoie si faceti o analiza cat mai aprofundata. Cu timpul va veti forma deprinderea de a duce la capat acest fel de analiza si de a prezice numarul posibil de goluri ce va fi inscris in meci.

De data aceasta vom presupune ca echipa gazda va castiga cu 3-0 sau 2-1, oricum se vor marca 3 goluri.

Conform metodei de calcul a mediei finale avem urmatorul rezultat:

Pas 1: 2.93 x 1Pas 2: 2.22 x 1Pas 3: 2.75 x 1 Pas 4: 3 x 2

Media goluri = total medii / 5 = (2.93 + 2.22 + 2.75 + 6) / 5 = 2.78

In consecinta avem un OVER 2,5 CU MIZA DE 50 UNITATI.

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]

Page 26: Under&Over c2011

Cum sa pariezi pe total goluri sub/peste 2,5 - Cea mai noua si mai eficienta metoda

Influenta cotelor

In finalul prezentarii acestui sistem o ultima apreciere referitoare la cote. De regula cota poate fi un bun indicator al posibilului rezultat al unui meci din punct de vedere under/over 2.5. Atentie insa. Cota va poate da un indiciu mai aproape de realitate doar la momentul deschiderii pietei, adica al lansarii cotei. De regula asta se intampla cu 4-5 pana la 7 zile inainte de mei, in functie de casa. Ulterior aceste cote se modifica destul de mult in functie de felul in care mizeaza pariorii pe respectivul tip de pariu. Evident, cu cat cota e mai mica sunt sanse mai mari pentru un under sau over si invers, cu cat cota e mai mare cu atat sansele sunt mai mici.

Insa, e foarte important sa nu va ghidati doar dupa acest aspect. Veti constata deseori, ca in incercarea lor de a manipula masele de pariori, casele stabilesc cotele exact invers, si veti avea surpriza ca in urma unei analize predictia voastra sa aiba cota peste 2.00 (indiferent ca e under sau over).

Sa nu va faceti niciodata griji in cazul in care veti pierde doua, trei sau mai multe pariuri la rand. Sistemul de management de buget e in asa fel gandit incat pe termen lung sa va puna la adapost de eventualele zile mai slabe.

Revin asupra importantei respectarii sistemului de management al bugetului. ALOCATI SUMA SI RESPECTATI SISTEMUL. Bugetul vostru e intrumentul de lucru si fara el sunteti legati la maini.

Pentru inceput, pana veti stapanii pe deplin aplicarea sistemului puteti sa faceti totul doar pe hartie sau cu sume mai mici. Abia cand simtiti ca totul e OK si va simtiti stapan pe situatie, atunci incepeti sa mizati sume mai importante.

Evident, oricand puteti apela la serviciul Pronostic expert Under/Over 2,5 prin intermediul caruia va voi furniza minim 4-5 pronosticuri de acest gen in fiecare saptamana.

NICIODATA NU PARIATI BANI PE CARE NU VA PERMITETI SA II PIERDETI.

RABDARE SI DISCIPLINA

Copyright Hekman Rafael Alexandru PFA pag [email protected]