Twiter

16
Twitter. Specific. Grupuri. Comunicarea în reţea. Difuzarea informaţiilor.

description

 

Transcript of Twiter

Page 1: Twiter

Twitter. Specific. Grupuri. Comunicarea în reţea. Difuzarea informaţiilor.

Page 2: Twiter

Site-urile de socializare

Definim site-urile de socializare ca fiind servicii bazate pe web care permit indivizilor să construiască un profil public sau semi-public într-un sistem limitat, sa conceapă o lista cu alţi utilizatori cu care vor să fie conectaţi, să vadă şi să traverseze lista acestora de prieteni, şi cele facute de alţii în interiorul sistemului.

După înscrierea pe un site de socializare un individ este rugat să completeze un formular care conţine o serie de întrebări, care în mod obişnuit includ descrieri precum vîrsta, locaţia, interese şi o secţiune ‘despre mine’. Majoritatea site-urilor încurajează utilizatorii să descarce o poza de profil. Unele site-uri permit adăugarea de conţinut multimedia , sau modificarea aparenţei profilului.

Ne înscriem pe site-urile de socializare dintr-o pornire, de fapt o nevoie, care nu este întotdeauna recunoscută de noi. O numim curiozitate, nevoie de comunicare, de a afla şi cunoaşte oameni noi.Ce ascund toate acestea? Este o activitate care poate conduce la dependenţă, dar şi la alte riscuri pe care iniţial nu le conştientizam.Multe persoane nu sunt cine spun şi nici nu-şi declară adevăratele intenţii. Această comunicare favorizează proiecţiile şi investiţiile emoţionale.

Aşa începe jocul!

Page 3: Twiter
Page 4: Twiter

Reţele de socializare• Twitter, Facebook şi toate reţelele sociale în general sunt aşa cum le foloseşti.

Devin o pierdere de timp dacă tot ceea ce faci este să vorbeşti cu prietenii despre vreme şi pot fi utile dacă ştii să le utilizezi în folosul tău.

• Să piardă timpul pe Facebook ştie oricine. Dar ştim oare să folosim eficient aceste reţele, în scop practic? Cuvântul cheie este scop. Având în minte scopul pe care vrei să-l atingi, nu trebuie decât să identifici şi să foloseşti uneltele pe care reţelele sociale ţi le pun la dispoziţie.

• Reţele sociale în sine sunt mijloace de promovare. Foarte populare peste ocean şi din ce în ce mai accesate şi la noi, reţele sociale te pot ajuta să-ţi promovezi blogul, sau mica ori marea afacere şi să fii în permanent contact cu vizitatorii sau potenţialii clienţi. Degeaba ai scris un articol genial pe blogul tău dacă nimeni nu ştie de el.

• Tot prin intermediul reţelelor sociale, un profesionist poate fi la curent cu subiectele legate de job. Graficienii pot descoperi concepte noi, programatorii se pot pune la curent cu cele mai noi standarde sau limbaje de programare şi aşa mai departe. De ce nu, şi alte categorii profesionale, gen contabili sau jurişti, se pot informa prin intermediul aceloraşi reţele sociale şi, nu în ultimul rând, se pot face cunoscuţi online.

• Facebook şi Twitter sunt la ora actuală cele mai populare reţele sociale.

Page 5: Twiter

Ce este un twitter?• Twitter (din l.engleză ciripit, ciripitor) descris uneori ca fiind SMS-ul

internetului, este un mijloc de comunicare, de ţinere a legăturii cu prietenii sau cu persoane pe care nici nu le cunoşti, dar eşti interesat de ceea ce spun. Mai este văzut şi ca un instrument de micro blogging. Evident, pentru a-l folosi trebuie în primul rând să-ţi faci cont.

• Pentru a înţelege mai uşor modul de funcţionare, gândeşte-te la Twitter ca la fereastra de Yahoo Messenger. Acolo scrii un mesaj şi dai Enter pentru a-l trimite. La fel şi în Twitter, cu câteva amendamente: mesajul nu poate depăşi 140 de caractere şi este văzut de către toţi cei care te urmăresc, nu doar de o anumită persoană. Întreg conceptul de Twitter e simplu şi e construit în jurul ideii de “What are you doing?”.

Tweets sunt mesaje bazate pe text de pînă la 140 de caractere, afişate pe pagina de profil a utilizatorului. Ele sunt vizibile în mod public, cu toate acestea expeditorii pot restricţiona livrarea mesajului la lista de prieteni.

Page 6: Twiter

Cum vă faceţi un cont de Twitter?• Intraţi pe pagina www.Twitter.com • Apăsaţi pe butonul Sign Up • Vă alegeţi un username, o parolă, mailul şi completaţi căsuţa

de jos. • Purcedeţi în crearea contului. • După acest pas puteţi verifica dacă aveţi prieteni în listă care

folosesc Twitter. • Felicitari! Aveţi un cont Twitter!

Page 7: Twiter

Iată cum arată o pagină personală pe Twitter, atunci când sunteţi logat. •

Page 8: Twiter

• Pentru a realiza o conexiune cu cineva trebuie, în primul, rând să găseşti persoana respectivă pe Twitter, folosind funcţia de căutare. Apoi, apeşi butonul Following de sub poza acestuia. Din acel moment, vei fi la curent cu tot ceea ce scrie pe Twitter respectivul.

• În afară de mesajul obişnuit, ai la dispoziţie şi alte modalităţi de a-ţi contacta favoriţii. Poţi da reply, pentru a răspunde la un mesaj. Poţi da retweet pentru a trimite mai departe mesajul cuiva. Poţi, de asemenea, trimite un mesaj direct pentru a fi citit doar de către destinatar.

Page 9: Twiter

Termeni de ştiut• Mesajele trimise prin intermediul Twitter-ului se numesc

Tweets. Cei care urmaresc ceea ce trimiţi se numesc Followers ori “urmăritori“. La rîndul tău poţi urmări o serie de persoane, astfel încît mesajele lor să apară în pagina ta.

• Pe lîngă mesajele publice există mesaje adresate şi răspunsuri (la tweeturi), care încep cu @numele_prietenului. Mesajele adresate vor apărea în pagina persoanei respective indiferent dacă acea persoană te urmareşte sau nu.

• Şi pentru ca serviciul să fie complet Twitter-ul oferă şi posibilitatea de mesaje private (numite mesaje directe sau DM) între doi utilizatori, cu condiţia să se urmărească reciproc. Comanda e la fel de simpla: d numele_prietenului.

Page 10: Twiter

Ce poţi face cu twitter? • Personal Branding. Twitterul e o reţea socială care te poate ajuta să-ţi creezi un

brand personal. Odata ce ai reuşit să devii un user interesant/activ/important ai toate şansele ca userii noi să se organizeze şi în jurul tău. Lumea e tentată să urmeze exemple de succes.

• Feedback. Se spune că Twitterul e un loc foarte bun pentru a cere sfaturi despre proiecte noi, impresii despre noul design, ori păreri despre ceva ce te interesează.

• Angajări. Un mesaj în care soliciţi recomandări pentru designeri, programatori, oameni buni pentru afacerea pe care o pui pe picioare poate să scoată la iveală o paletă largă de oferte interesante.

• Trafic. Ca user consacrat, cu prieteni, un link către un site se poate raspîndi foarte uşor în interiorul reţelei aducînd mulţi vizitatori.

• Noutăţi. Userii de pe Twitter pun deseori linkuri către siteuri şi articole interesante care pot fi surse de zvonuri ori chiar ştiri.

• Prieteni noi. Ca orice altă reţea socială Twitterul înseamnă prieteni, legături, linkuri de la unii la alţii. Pe twitter se numesc followers.

Page 11: Twiter

• Liste: Twitter poate fi folosit şi pentru a lăsa notiţe cînd nu eşti la calculator (poate fi folosit şi prin telefon).

• Notificări. Notifică eventuali clienţi despre produse noi în mai multe moduri. Twitter feed e un serviciu util în acest caz.

• Comentarii live. Mesaje mai lungi de 140 de caractere nu sunt posibile pe twitter, dar tocmai asta poate fi avantajul în cazul unor comentarii live de la un eveniment la care participi. Un fel de live blogging fragmentat.

• În scopuri de publicitateMulte companii nu ştiu la ce este bun Twitterul şi mai ales cum funcţionează. Posibilitatile lui ca şi instrument de marketing sunt nenumarate. Dar, constientizînd acest potenţial, companiile au cerut să se creeze conturi pentru a furniza clienţilor informaţii privind noi produse şi servicii. Aceste twitturi pot conţine şi un link care poate fi un element cheie pentru atragerea unor noi clienti. Pe lîngă faptul că oamenii se familiarizează cu produsele şi serviciile oferite, aceste linkuri generează şi trafic spre site-ul companiei.

Page 12: Twiter

Ce postam pe Twitter?• Fiind limitat la 140 de caractere, Twitter se foloseste pentru a face

anunturi scurte sau referiri la articole mai lungi, publicate deja pe site-ul sau pe blogul d-voastră. Dacă aţi anunţat o promoţie sau o ofertă specială pe site, scrieţi acest lucru pe Twitter, urmat de link-ul ce transmite la articolul de pe site. Dacă aţi scris un articol nou pe blog, anunţaţi acest lucru pe Twitter şi postaţi şi link-ul către articolul complet. Dacă aţi găsit un articol interesant pe net care are legatură cu domeniul de activitate al dvs., puneti link-ul pe Twitter. Ideea este să oferiti audienţei d-voastra lucruri folositoare şi atractive.

• Dacă vedeţi un tweet (post pe Twitter) interesant, puteţi să îl trimiteţi mai departe. Acest procedeu se numeşte retweet.

• De obicei, link-urile postate în mesaj (tweet) se prescurtează pentru a nu ocupa prea mult spatiu din cele 140 de caractere. Un serviciu gratuit de prescurtare a link-urilor este bit.ly . Cu ajutorul lui, veţi putea transforma un link normal într-unul prescurtat, de forma http://bit.ly/6D6Qno, care va conduce vizitatorii spre aceiaşi destinaţie.

Page 13: Twiter

Alte informaţii despre Twitter? Un mod foarte uşor de a intelege sistemul Twitter e

prezentarea video de mai jos:

Page 14: Twiter

ConcluziiConcluzii Milioane de oameni au acum un cont de Twitter şi numărul de utilizatori e în continuă creştere. Mulţi dintre aceşti oameni se bucură că pot fi în contact mereu cu oameni cu care timpul sau distanţa îi împiedică să se întalnească. După aceea, au şansa de a împărtăşi site-uri interesante şi lucruri amuzante prin intermediul Twitterului.

Alţii urmăresc formaţiile favorite, cantăreţii şi actorii preferaţi, Twitterul fiind folosit şi de celebrităţi tocmai pentru a intra în contact cu fanii lor şi de a fi mai aproape de ei. Twitter este cel mai rapid şi cel mai simplu mod de a crea o relaţie cu clienţii. Cu un simplu twitt puteţi atrage clienţi noi şi consolida relaţiile cu ceilalţi vechi. Comunicarea cu clientul este primordială şi Twitter exact asta oferă.

Pentru unii Twitter este un instrument de marketing pe care îl folosesc fie pentru a-şi comunica activităţile, fie pentru a promova anumite servicii ori site-uri. Pentru alţii este un simplu mijloc de comunicare (micro blog). În timp ce pentru o a treia categorie este o sursă alternativă de informare.

Pentru un user obişnuit, Twitter este exact atât de util pe cât de interesante sunt informaţiile recepţionate de la cei pe care îi urmăreşte.

De aceea, Twitter poate fi inutil pentru unii şi esenţial pentru alţii.

Page 15: Twiter
Page 16: Twiter