Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

download Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

of 14

Embed Size (px)

Transcript of Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  1/14

  Bibliografie:Bibliografie:Romnia liberRomnia liberwww.images.google.rowww.images.google.ro RRealizator:Valer Popealizator:Valer Pop

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  2/14

  Atitudinea pozitivaAtitudinea pozitivaeste foarteeste foarteimportanta. Dacaimportanta. Daca

  esti fericit, estiesti fericit, estisanatos.sanatos.

  Poti schimbaPoti schimba

  atitudineaatitudineagenerala la fel degenerala la fel deusor cum potiusor cum potischimba unschimba unprogram deprogram defitness.fitness.

  Iata cateva sfaturiIata cateva sfaturipentru o atitudinepentru o atitudinepozitiva:pozitiva:

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  3/14

  Stai in preajma unor oameni fericititai in preajma unor oameni fericiti . Ce preferi? Sa stai. Ce preferi? Sa stailanga un om care toata ziua se plange de viata sau sau inlanga un om care toata ziua se plange de viata sau sau injurul unei persoane care face glume si rade chiar si pe seamajurul unei persoane care face glume si rade chiar si pe seamaproblemelor?problemelor?

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  4/14

  Nu te intalni cuNu te intalni cupersoanele carepersoanele care

  sunt pesimiste,sunt pesimiste,spune-le ca nu aispune-le ca nu aitimp si intalneste-tetimp si intalneste-tedoar cu celedoar cu cele

  optimiste.optimiste.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  5/14

  Mediteaza asupra binecuvantarilor taleediteaza asupra binecuvantarilor tale . 15 minute pe. 15 minute pezi de meditatie asupra vietii tale te poate ajuta sa te simti maizi de meditatie asupra vietii tale te poate ajuta sa te simti maipozitiv si mai echilibrat. Aseaza-te intr-un loc confortabil,pozitiv si mai echilibrat. Aseaza-te intr-un loc confortabil,concentreaza-te asupra respiratiei si repeta in minte listaconcentreaza-te asupra respiratiei si repeta in minte listabinecuvantarilor tale. Daca iti vin in minte ganduri negative,binecuvantarilor tale. Daca iti vin in minte ganduri negative,inlocuieste-le cu unele pozitive.inlocuieste-le cu unele pozitive.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  6/14

  Fa o lista cu lucrurile pentru care esti recunoscatora o lista cu lucrurile pentru care esti recunoscator ..Stai cateva minute si fa o lista cu lucrurile pozitive din viata ta.Stai cateva minute si fa o lista cu lucrurile pozitive din viata ta.Scrie-le cat de repede poti, fara sa stai sa te gandesti foarte multScrie-le cat de repede poti, fara sa stai sa te gandesti foarte multla fiecare. Dupa ce ai terminat, pune lista in buzunar si scoate-ola fiecare. Dupa ce ai terminat, pune lista in buzunar si scoate-oatunci cand simti ca nu esti intr-o stare buna.atunci cand simti ca nu esti intr-o stare buna.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  7/14

  Opreste-te atunci cand vrei sa te plangipreste-te atunci cand vrei sa te plangi . In loc sa stai. In loc sa staisa te plangi de ceva ce nu iti place, schimba-ti atitudinea sisa te plangi de ceva ce nu iti place, schimba-ti atitudinea sideschide un subiect placut.deschide un subiect placut.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  8/14

  Vorbeste si asculta o persoana care se afla intr-o stare maiVorbeste si asculta o persoana care se afla intr-o stare maiproasta decat a ta. Prin ascultarea problemelor lor si a durerilorproasta decat a ta. Prin ascultarea problemelor lor si a durerilorlor o sa reusesti sa te simti mult mai bine si sa apreciezilor o sa reusesti sa te simti mult mai bine si sa apreciezilucrurile bune din viata ta.lucrurile bune din viata ta.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  9/14

  Spune o glumapune o gluma . A face o gluma si a rade te va ajuta sa. A face o gluma si a rade te va ajuta sate simti mai bine. Terapia prin ras este practicata de multete simti mai bine. Terapia prin ras este practicata de multepersoane si este bine vazuta.persoane si este bine vazuta.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  10/14

  Fii generosi i generos . Actele caritabile te fac sa te simti mult mai bine. Chiar si. Actele caritabile te fac sa te simti mult mai bine. Chiar simicile gesturi te vor face sa te simti bine. Deschide usa unei persoanemicile gesturi te vor face sa te simti bine. Deschide usa unei persoanestraine care are prea multe bagaje, fa complimente colegilor sau iastraine care are prea multe bagaje, fa complimente colegilor sau iacateva bomboane si ofera-le colegilor.cateva bomboane si ofera-le colegilor.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  11/14

  Ai grija la alimentatiai grija la alimentatiataa . O dieta sanatoasa. O dieta sanatoasainseamna o viatainseamna o viatasanatoasa, adica unasanatoasa, adica unafericita. Consuma cat maifericita. Consuma cat maimulte fructe, legume,multe fructe, legume,cereale integrale, carnecereale integrale, carneslaba si bea multa apa, ceaislaba si bea multa apa, ceaisi suc natural fara zahar.si suc natural fara zahar.Daca ai grija de tine dinDaca ai grija de tine din

  punct de vedere fizic, te veipunct de vedere fizic, te veisimti mai bine punct desimti mai bine punct devedere emotional.vedere emotional.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  12/14

  Fa o mica plimbarea o mica plimbare . De asemenea, poti alerga in parc sau. De asemenea, poti alerga in parc sausa joci tenis. Daca vei fi activ din punct de vedere fizic celsa joci tenis. Daca vei fi activ din punct de vedere fizic celputin 30 de minute pe zi, vei avea o atitudine pozitiva.putin 30 de minute pe zi, vei avea o atitudine pozitiva.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  13/14

  Imbratiseaza pe cinevambratiseaza pe cineva . Nu conteaza daca iti este drag. Nu conteaza daca iti este dragde cineva sau vrei sa o saluti, o imbratisare te va ajuta sa tede cineva sau vrei sa o saluti, o imbratisare te va ajuta sa tesimti mai bine, atat pe tine, cat si pe cel imbratisat.simti mai bine, atat pe tine, cat si pe cel imbratisat.

 • 8/3/2019 Trucuri Pentru o Atitudine Pozitiva

  14/14