The Design and Packing - Google Translate in Romanian

download The Design and Packing - Google Translate in Romanian

of 39

 • date post

  25-Oct-2014
 • Category

  Documents

 • view

  37
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of The Design and Packing - Google Translate in Romanian

Coninut 1. Introducere 2. Ce nseamn ambalajul? 3. Clasificarea de ambalaje 4. Materiale i design utilizate pentru producerea ambalajelor 5. Funciile de ambalaje 6. Factorii care determin alegerea de ambalaje 7. Studiu de caz.Culorile 8. Concluzii 9. Bibliografie

1.Introducere De fiecare data cand iesim din acas, atenia noastr este indreptat catre mai multe lucruri care ne inconjoara: la masini, la cladiri, la oameni care merg pe strad, la hainele lor, la tot ceea ce are coloare, form si frumusete. Toti acesti factori ne determina s mergem cel puin o dat pe zi la un magazin, supermarket sau mall-ul pentru a cumpra ceva.

i acum s ne gndim ...

V-ai gndit vreodat de ce designul este att de important pentru noi? V-ai ntrebat vreodat de ce nu ai alege un anumit produs i nu altul? V-ai ntrebat vreodat de ce nu ai cumpara mai multe produse dect cele necesare? Exist o mulime de ntrebri de pus atunci cnd ne gndim la produse. Dar pentru noi, n primul rnd este mai important designul pachetului dect coninutul.

Objective

Mi-am propus s v prezint n acest proiect tot ceea ce reprezint ambalajele produselor alimentare i designul acestora i de informandu-va despre ceea ce inseamna acest concept, care este foarte puternic n luarea deciziilor noastre de cumprare . 2. Ce nseamn ambalarea?

Ambalarea: este un complex fizico-chimic, cu funcii multiple, care asigur proprietile sale sau, n unele cazuri, de mbuntire a calitii produsului. "materiale de acoperire, cu forme diferite, n care un produs este ambalat pentru transport sau vnzare" Petit Robert (1989) este un instrument conceput pentru a ncheia un produs sau un set de produse pentru a asigura protecia acestora Despre ambalaje Astzi, tehnica de ambalare este o necesitate ca urmare a dezvoltrii procesului de ambalare si diversificarea produselor. Ambalajul acum este considerat un element al strategiei de marketing la o companie. Pentru un pachet s fie adecvat, acesta trebuie s ndeplineasc anumite condiii necesare pentru a fi promovat cu succes pe pia Ambalajul propriu-zis este o condiie necesar pentru realizarea de acte de vnzare cumprare de bunuri. Pe lng faptul c ndeplinete funcia de protecie i conservare, ambalarea faciliteaz manipularea, transportul, depozitarea i vnzarea de produse i de promovare a vnzrilor. Problemele de ambalare sunt foarte complexe ca urmare a diversificrii materialelor, varietii de produse care urmeaz s fie ambalate, metodelor de ambalare i de fabricaie i de maini de ambalare, precum i numrul mare al accesoriilor de protecie i de diversitatea prezentrii i condiiilor de transport.

Procesul de ambalare are implicaii complexe, ncepnd cu producia, deoarece ambalarea este o faz intrinsec a produciei, proces care continu pn cnd are loc procesul de consumCitii fonetic n timpul complexului process de producie - circulaie - consum, produsul alimentar poate fi supus unor factori interni i externi, a cror prezen creaz uzur Uzura fizic "se refer la degradarea de bunuri de mrfuri, din cauza aciunii fizice, chimice, factori biologici, etc. n ceea ce privete" uzura ", aceasta se refer la o scdere a interesului consumatorilor, ceea ce ncetinete procesul de vnzare Din punct de vedere economic, ambalajul poate fi considerat ca un produs finit, cu o anumit destinaie, n care au fost investite materiale semnificative i costuri de producie n concluzie, un ambalaj ideal ar trebui sa protejeze bine produsul, ar trebui s fie uor i ieftin. Din punct de vedere al caracteristicilor sale tehnice, ar trebui s faciliteze operaiunile de manipulare, transport i depozitare i, de asemenea, s reprezinte modul in care este conceput, un instrument de marketing eficient. 3. Clasificarea de ambalaje

Principalele evoluii ale ambalajului (atractivitatea i diversitatea de prezentare, mbuntirea de stocare si usurinta de manipulare, o mai bun informare a consumatorilor) au fost motorul de procese de dezvoltare i materiale de ambalare Ambalarea pot fi: Ambalarea primar - este ambalajul care vine n contact direct cu produsul (de exemplu, cutii de metal, sticle, pungi, etc) Ambalarea secundar - const din una sau mai multe ambalaje primare, avnd un rol n transport i distribuie (de exemplu, cutii de carton, cutii de plastic); Ambalarea teriar, include mai multe ambalaje secundare (de exemplu, cutii sau palei pentru stivuirea cutii); Ambalarea cuaternar - mai uor de manipulare ambalaj teriar (de exemplu, containere de metal folosite n aer, pe mare sau pe calea ferat). Ambalarea sunt difereniate n funcie de utilizare: Ambalare individual - include o unitate de produs; Ambalare pentru vnzare - pentru comercializarea produselor de consum i ajunge cu produsul; Ambalare pentru prezentare - face prezentarea produselor i a alimentelor de vnzare; Ambalare de transport - utilizate pentru transportul de produse ambalate (paleti de exemplu, i unitile de transport sau prin containere); Pachete - cuprinde mai multe uniti de produs ambalat (eg.packed n cutii de carton pentru biscuii). Ambalajele sunt clasificate n funcie de mai multe criterii, care sunt frecvent utilizate n practic: Dup utilizarea acestuia: -de unic folosin - reutilizabile (returnabil)

Dup materialul de ambalare utilizat n producie: -Hrtie i carton; - Ambalaje de sticl; -Tara metalica; - Ambalaje din plastic; - Ambalaje din lemn, nlocuitori din lemn si impletituri; - Textile ambalaj; - Materiale avansate de ambalare.

Dup ce sistem de producie: -fixe pachete; -rabatabil de ambalaje; - Ambalaj pliant. Dup tip: - Un plic; -sac; - Pung; - Piept; - Cutie; - Sticla; - Borcan, etc. Prin domeniul de utilizare: -transport de pachete; - Ambalaje de vnzare cu amnuntul i de prezentare. Conform cu ambalajul produsului specific: -ambalarea alimentelor; - Ambalaje pentru produse alimentare;

- Ambalaje pentru mrfuri periculoase; - Pachete individuale; - Pachete. n conformitate cu gradul de rigiditate: - Ambalaje rigide; - Semi-rigide de ambalare; -ambalaje flexibile. Dup modul de circulaie a ambalajului: - Ambalaje reciclabile; ambalaje de unic folosin - de tip pierdut. Dup ce sistemul de circulaie: -sistem de rambursare pentru ambalaje; -sistem de vnzri - de cumprare a pachetelor. Dup ce sistem de producie: - Pachete fixe; -rabatabil de ambalaje; - Prospecte. Dup mijloace de transport: - ambalaje pentru transport terestru; - ambalaje pentru transport fluvio-maritim; - ambalaje pentru transportul aerian. Dup destinaie: - Ambalaje pentru piaa extern; - Ambalaje pentru piaa intern.

O alt clasificare a ambalajelor poate fi: ambalarea colectiv (gruparea din mai multe uniti produse ntr-un singur pachet) ambalaje porionat (cantitatea de produs este stabilit pentru o singur utilizare) Ambalarea n reete, recipiente (sticle pentru produse alimentare lichide, de hrtie i cutii de carton sau materiale fluide i complexe semifluid) ambalaje de aerosoli (ambalare produse de presiune). ambalare n vid (eliminarea aerului de gaz-etan container n care s plasai produsul). ambalare n atmosfer controlat (nchiderea produsului ntr-un ambalaj impermeabil la gaze, n care gazul de referin i de vapori de ap s-au schimbat i sunt controlate selectiv). ambalarea n atmosfer modificat (nchiderea produsului ntr-un pachet de interior atmosfera este schimbat). ambalarea aseptic (introducerea de produs sterilizat pentru a fi comercializate ntr-un pachet de sterilizat, n condiii aseptice). n ambalaj de tip stratch (contracte de film sunt concurat de film extensibila poate ndeplini aceleai funcii fr a fi nevoie de trecerea a produselor ambalate in folie de aluminiu, prin tunele de contracie). n contractele de ambalare produse (folie de film contractibil purtat solide regulate sau neregulate n form de individual sau n grupuri, care pot fi tratate ca o singur unitate, prin plasarea pe o placa de suport).

Cteva exemple

Pachet de hrtie pentru pstrarea alimentelor proaspete. Este o tendin de a cumpra produse i s-l pstrai n acest tip de pachet.

Plastic incolor - este foarte folosit pentru pine, n n ultimii ani. Pstreaz pine proaspt.

Tabl este utilizat n special pentru alimente conservate, pentru c de acum este cel mai eficient pachet pentru tipul su de produse alimentare pe termen lung.

Carton este utilizat pentru mai multe pachete de ambalare i este foarte practic, deoarece este uor, ajut alimentele s respire si poate fi pe fiecare dimensiune.

Plastic colorat este utilizat pentru fiecare tip de dulciuri, pentru legume, pentru gingii, chpis i aa mai departe.

Sticle (sticl i plastic), utilizate n special pentru buturi

4. Proiectarea si materiale folosite in realizarea ambalajelor Diversitatea materialelor folosite pentru ambalare este foarte mare. Din punct de vedere tehnic, ambalajul este realizat dintr-un ansamblu de materiale care este proiectat pentru a proteja calitatea i integritatea produselor i pentru a facilita circulaia produselor. De asemenea, calitatea produselor este influenat de calitatea pachetului. Alegerea materialului pentru ambalaje este un pas care depind de diveri factori: caracteristicile produsului care trebuie s fie ambalate utilizare a pachetului de factorii care pot influena n timp ce produsul este manipulat, transportat sau depozitat tehnica de ambalaje utilizat nivelul de dezvoltare i puterea economic. n ceea ce privete materiale de ambalare, putem distinge trei funcii majore efectuate de ctre ambalaj: de protecie, de transport, de promovare.

Carton este uor, uor de transportat, pentru a imprima fr nici o problem, este nevoie de putin spatiu, dar poate fi deformat n timpul transportului i depozitrii. Acesta au fost obinute variante pentru cutie de carton mbuntit: rezistent la umiditate i mpermeabil .Principalul domeniu n care progresele semnificative au fost realizate este de ambalare a produselor alimentare lichide (lapte, bauturi racoritoare).

Lemn, material tradiio