Suspensie Pneumatica Pt Automobile

of 10/10
Student: Mărgărit Răzvan Grupa: 8304-B
  • date post

    12-Aug-2015
  • Category

    Documents

  • view

    473
  • download

    16

Embed Size (px)

description

Tema de casa actionari hidraulice si pneumatice

Transcript of Suspensie Pneumatica Pt Automobile

Student: Mrgrit Rzvan Grupa: 8304-B

O suspensie pneumatic, are cel puin urmtoarele componente: un capac cu arc pneumatic, piston , membrana arcului pneumatic, n form de membrane axiale sau membrane transversale care formeaz o prima bucl de arc pneumatic, un amortizor de vibraii i o conexiune la asiu.

Suspensia are o component articulat situat pe capacul arcului n vecintatea membranelor arcului pneumatic. Componenta permite deplasri pivotale, cand este sub presiune i formeaz un al doilea circuit de arc pneumatic, care se extinde n mod substanial ntr-o direcie radial.

De asemenea, se refer la variante avantajoase de componente articulate, att pentru membranele axiale, cu un ghid extern cat i pentru membranele transversale, fr un ghid extern.

Acesta se refer la utilizarea unui rulment de sprijin cu o conexiune la membranele axiale. Suspensia pneumatic este utilizata n special pentru puntea fa a unui autovehicul.

Avantajele suspensiei pneumatice Un confort deosebit de rulare este oferit de suspensia pneumatic, care dispune de burdufuri de cauciuc alimentate cu aer comprimat n locul suspensiilor rigide convenionale. Sistemul permite reglarea nlimii caroseriei n funcie de volumul de aer din burdufuri.

Graie reglrii automate a nivelului, indiferent de nivelul ncrcare, caroseria este meninut la un nivel constant de ncrcare. Sunt compensate micrile de balans la frnare sau accelerare. Sistemul de suspensie pneumatic i amortizare asigur o mbuntire semnificativ a confortului de rulare i de suspensie.

Schema suspensie cu aer

1 Sistem suspensie pneumatica 2 Capacul suspensiei pneumatice (container de presiune) 3 Pistonul suspensiei pneumatice (piston scufundat) 4 Partea din fata a pistonului suspensiei pneumatice 5 Suprafata de alunecare a pistonului 6 Zona de sfarsit a pistonului 7 Membranele suspensiei pneumatice (axiale) 7 Membranele suspensiei pneumatice (membrane cu straturi incrucisate) 8 Prima bucla a suspensiei pneumatice (rolling fold) 9 Interiorul sistemului suspensiei pneumatice

10 Ghid extern 11 Amortizor de vibratii 12 Tubul rezervor 13 Tija pistonului 14 Rulment de amortizare 15 Amortizor de oprire 16 Sudura de etansare 17 Izolator de alunecare 18 Modul de rezerva (modulADS) 19 Locul de prindere cu sasiul 20 Locul de montaj cu tubul rezervor 21 Locul de montaju cu sasiul 22 Componenta articulata unde se formeaza bucla secunda pentru membranele axiale 22 Componenta articulata unde se formeaza bucla secunda pentru membranele cu straturi incrucisate

Bibliografie : http://500sec.com/ www.freepatentsonline.com http://www.volkswagen.ro/