Supermarketul Billa Floreasca

download Supermarketul Billa Floreasca

of 34

 • date post

  22-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  313
 • download

  0

Embed Size (px)

description

biila

Transcript of Supermarketul Billa Floreasca

Supermarketul Billa Floreasca

UNIVERSITATEA CRESTINA DIMITRIE CANTEMIRFACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

MASTER MANAGEMENTUL AFACERILOR IN COMERTBilla FloreascaMircea Adriana GabrielaStroia Andreea GabrielaBucureti 2013CUPRINS:

Cap. 1 Aspecte definitorii ale magazinului Localizare

Factori de mediu favorizani (mijloace de transport, vecintatea altor centre comerciale)

Factori restrictivi (spaii mici fr parcare)

Profilul

Tipul magazinului

Capacitatea

Particulariti constructive (ncadrarea magazinului)

Cap. 2 Elemente de organizare interioar sau amenajare

Structura funcional a spaiilor

Accesibilitatea

Cadrul ambiental. Design interior/exterior.

Raioane

Vecinti

Fluxuri de circulaie

Ocuparea spaiului cu mobilier i utilaje

Sortimente de mrfuri, servicii oferite

Formele de vnzare

Modaliti de decontare

Modaliti de etalare a mrfurilor

Servicii suplimentare (dac exist)

Modaliti de promovare

nzestrarea cu personalCap. 3 Direcii de aciune i propuneri privind perfecionarea actualei tehnologiiINTRODUCEREMagazinul Billa a aparut prima oara in Austria. n decembrie 1953 pianistul de numai 36 de ani Karl Wlaschek deschidea n Viena primul magazin de produse cosmetice n regim discount. Astfel, ntr-un spa]iu de vnzare de numai 40 mp, clienilor li se oferea posibilitatea de a achiziiona produse de marca la preuri extrem de avantajoase. Aceast politic de preuri s-a impus n scurt timp, succesul avut ducnd la deschiderea i altor filiale n Viena. n 1960 numrul magazinelor ajunsese deja la 45, strategia de discount fiind ulterior aplicat i n sectorul alimentar. In 1961 firma primea numele BILLA, nsemnnd n limba germana " magazin ieftin" (Billiger Laden), strategia clar a preurilor avantajoase ducnd la poziia de cel mai de succes lan de supermagazine n Austria de astzi. De aceea, expansiunea a continuat ntr-un ritm accelerat. Astzi firma face parte din concernul german REWE, numrnd in Austria peste 1000 de magazine, iar prin Eurobilla alte 300 n ri precum Italia, Cehia, Slovacia, Romnia, Croaia, Ucraina i Bulgaria.

n Romnia, EUROBILLA este reprezentat de lanul de supermagazine BILLA, lider al pieei romneti en detail de produse alimentare i de larg consum.

Din februarie 1999, cnd a avut loc deschiderea primului supermagazin n Bucureti, BILLA s-a strduit n permanen s satisfac cele mai exigente cerine ale clienilor si. Prin utilizarea unei tehnologii moderne i a unei organizri riguroase, BILLA reuete s ating un volum mare de vnzri, s i asigure n permanen o bun cot de pia i s se dezvolte permanent.

n prezent reeaua de supermagazine BILLA numr 13 filiale n ntreaga ar. Fiecare supermagazin, cu o suprafa de vnzare ntre 1000 i 2400 mp, cu peste 200 de locuri de parcare i peste 10.000 de produse ofer locuitorilor din Bucureti, Ploieti, Arad, Timioara, Cluj, Deva, Constana, Galai, Craiova i Iai posibilitatea de a-i face cumprturile zilnice ntr-un supermagazin civilizat de talie european, la preuri foarte avantajoase.

Semnificaia mrcii BILLA: O ofert bogat la cele mai avantajoase preuri. Billa reprezint simbolul cumprturilor de bun calitate la cel mai avantajos pre, obiectivul central al firmei fiind acela de a scdea in permanen preurile, astfel inct procurarea alimentelor i bunurilor de larg consum s nu mai constituie o problem pentru consumatorul romn. Politica BILLA este aceea de a satisface toate gusturile, printr-o gam variat de produse la preuri fr concuren. Printr-o organizare eficient a muncii, precum i datorit marii cantiti de produse achiziionate, BILLA este n msur s ofere clienilor si o mare diversitate de articole de marc, produse proaspete i toate articolele din necesarul zilnic.

Prospeime unul din avantajele cu care BILLA inelege s vin n ntmpinarea dorinelor clienilor si este prospeimea articolelor. n fiecare filial BILLA exist raioane specializate menite a satisface toate preferinele i exigenele de calitate ale clienilor notri. Astfel, n carmangeriile specializate, carnea proaspt, atent selecionat de la furnizori, este tranat la faa locului i ambalat n condiii de maxim igien. La raionul Delicatese, clienii vor gasi o sortimentaie bogat de mezeluri, salate, brnzeturi, mncruri gata preparate sau delicioase specialiti de panificaie, acestea fiind preparate zilnic si valabile 24 ore. Nu n ultimul rnd, raionul de Legume&Fructe v ntmpin n fiecare filial cu produse att de provenien autohton ct i de import, atributul comun fiind calitate la celemai bune preuri.

Profilul + Tipul magazinului

Billa ofer att articole ale unor mrci binecunoscute, ct i articole marc proprie, la fel de bine cotate din punct de vedere calitativ ca i cele ale unor mrci renumite.

Servicii:

Gama larg de servicii puse la dispoziia clienilor face din BILLA locul unde cumprturile zilnice pot deveni o adevarat plcere, de la crucioare pentru copii, pn la facilitile oferite clienilor pentru plata produselor achiziionate.

Cap. 1 Aspecte definitorii ale magazinului

Localizare

Denumirea unitatii si adresa: BILLA Romnia SRL, Str. Barbu Vcrscu 154-158, sector 2, Bucuresti.

Supermarketul este in cartierul Floreasca pe strada Str. Barbu Vacrscu 154-158, sector 2 aici fiind si sediul central. Aici se pot face reclamatii despre calitatea produselor dar si a serviciilor.

Magazinul Billa a aparut prima oara in Austria.Astzi firma face parte din concernul german REWE, numrnd in Austria peste 1000 de magazine, iar prin Eurobilla alte 300 n ri precum Italia, Cehia, Slovacia, Romnia, Croaia, Ucraina i Bulgaria.

n Romnia, EUROBILLA este reprezentat de lanul de supermagazine BILLA, lider al pieei romneti en detail de produse alimentare i de larg consum.

Din februarie 1999, cnd a avut loc deschiderea primului supermagazin n Bucureti, BILLA s-a strduit n permanen s satisfac cele mai exigente cerine ale clienilor si. Prin utilizarea unei tehnologii moderne i a unei organizri riguroase, BILLA reuete s ating un volum mare de vnzri, s i asigure n permanen o bun cot de pia i s se dezvolte permanent.

n prezent reeaua de supermagazine BILLA numr 13 filiale n ntreaga ar. Fiecare supermagazin, cu o suprafa de vnzare ntre 1000 i 2400 mp, cu peste 200 de locuri de parcare i peste 10.000 de produse ofer locuitorilor din Bucureti, Ploieti, Arad, Timioara, Cluj, Deva, Constana, Galai, Craiova i Iai posibilitatea de a-i face cumprturile zilnice ntr-un supermagazin civilizat de talie european, la preuri foarte avantajoase.

Factori de mediu favorizani Parcare: exista aproximativ 330 de locuri de parcare, ce asigura suficient spatiu chiar si pentru orele de varf.

Cai de acces, mijloace de acces: Accesul catre spatiul de parcare si magazin se face din Strada Barbu Vacarescu.

Mijloacele de transport in comun din zona sunt:Autobuz - 282,182, Tramvai -5

Probleme legate de curatenie: parcarea este amenajata cu spatii de depozitare a resturilor menajere in incinta magazinului exista personal care se ocupa cu asigurarea si mentinerea curateniei acestia avand solutii si aparate performante pentru mentinerea curateniei.Accesul in magazin: Accesul in magazin se face printr-o singura intrare dotata cu usi cu senzori si sistem de siguranta contra furtului; rampele pentru handicapati nu exista deoarece accesul se poate face si fara acestea. Magazinul a incheiat contract cu firma CPI Security care se ocupa de paza si protectia acestuia.

Magazinul dispune de carucioare si cosuri care faciliteaza modul de achizitionare a bunurilor de catre clienti, precum si de carucioare pentru copii acestea avand forma unei masinute. Carucioarele sunt depozitate in exteriorul magazinului iar cosurile se gasesc in interiorul magazinului.Factori restrictivi

Circulatia: In interiorul magazinului fluxul clientilor este unul fluidizat in zilele obisnuite dar creeaza unele probleme in zilele si orele de varf din cauza spatiului restrans dintre rafturi si casele de marcat. Datorita spatiului de parcare suficient de mare accesul masinilor nu creeaza probleme.

Fluxul marfurilor: exista personal care se ocupa cu aranjarea si completarea marfurilor; iar aprovizionarea cu acestea se face prin usile de acces din spate. Marfa este depozitata in magaziile acestuia iar rafturile sunt aprovizionate doar cu necesarul de marfa, surplusul ramanand in magazii.

Profilul

Profilul acestui magazin reprezinta totalitatea categoriilor de produse, la cele mai mici preuri, motiv pentru care toi cumprtorii vin i cumpr de la Billa. Calitatea, diversitatea produselor i preurile sczute sunt definitorii.

Tipul magazinului

Magazinul de tip supermarket i propune s i creasc vnzrile prin tot felul de modificri n cadrul magazinul, toate pentru a mulumi cumprtorul i pentru a-i veni n ajutor ori de cte ori este nevoie. Dup cum spune i denumirea, supermarketul Billa este un magazine de talie mare, n care se gsesc tot felul de produse alimentare i pn la electrocasnice. Toate n diferite culori, preuri, sortimente s.a.m.d.

CapacitateaTinand cont de experienta indelungata a lantului de magazine Billa amplasarea raioanelor este extrem de bine realizata, pe grupe de produse, ceea ce usureaza sarcina cumparatorului, facandu-i cat mai placut si mai scurt timpul petrecut in cadrul magazinului. Aici ei au ecrane de vizionare a reclamelor legate de complex. Pentru fiecare grup de produse exist depozite i condiii de depozitare la cele mai nalte standarde.

Capacitatea unui astfel de magazin este mare, motiv pentru care exist atta diversitate i multitudinea categoriilor de produse.

Particulariti constructive

Fiecare produs n funcie de necesiti conine ambalaj corespunztor, lzi frigorifice n c