Staإ£iile de transfer din Gherla, Huedin إںi Mihai Viteazu sunt total ... poveste de dragoste...

download Staإ£iile de transfer din Gherla, Huedin إںi Mihai Viteazu sunt total ... poveste de dragoste dintre

of 12

 • date post

  20-Jul-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Staإ£iile de transfer din Gherla, Huedin إںi Mihai Viteazu sunt total ... poveste de dragoste...

 • „Pentru elevi e un îndemn

  la a fi mai serioşi şi mai buni colegi”

  VINERI

  210C SÂMBĂTĂ

  120C DUMINICĂ

  160C

  M ET

  EO 1 = 4.4738 LEI

  1 = 3.9349 LEI

  100 = 1.4235 LEI

  D et

  al ii

  în p

  ag in

  a 2

  Alte evenimente în pagina 2

  VA LU

  TE

  CA LE

  N D

  AR

  Expoziție de grafi că: Que Viva Picasso

  Expoziție deschisă până în 1 mai Muzeul de Artă Cluj-Napoca

  Operă: Ali Baba și vreo patruzeci de hoți

  Duminică, ora 11.00 Opera Maghiară din Cluj-Napoca

  Ediţie de VINERI – SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ a cotidianului

  Anul XIX, nr. 65 (4766) ¤ 1 – 3 APRILIE 2016 ¤ 12 pagini ¤ 1,50 lei

  PSD Cluj, zguduit înainte de alegeriViitorul poeziei e pe mâini bune la Cluj Aurelia Cristea ar putea face un pas în spate în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca. O altă lovitură este plecarea unui membru important din partid. Paginile 4-5

  Poeţii consacraţi ai Clujului sunt convinşi că poezia nu a murit. O dovedesc tinerii talentaţi care vin puternic din urmă, scriu şi sunt apreciaţi. Pagina 7

  PUBLICITATE

  Tel 0264-414076 www.hotelonix.ro, onix@hotelonix.ro Str. Septimiu Albini Nr. 12, Cluj-Napoca

  Școala noastră cea de toate zilele

  Consiliul Județean a recepţionat nişte investiţii inutile Staţiile de transfer din Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu sunt total nefuncţionale şi complet inutile fără finalizarea Centrului de Deşeuri, cu toate că au costat milioane de euro. Pagina 3

  O şcoală din Cluj-Napoca poate fi uşor confundată cu o biserică după ce pe uşile instituţiei au apărut icoane. Pagina 3

  monitorul weekendde

  Motocicliştii ies în stradă Migranţii vin în România? Bolnavi, fără compensate Peste 200 de motociclişti vor participa la o

  campanie de prevenire a incidentelor rutiere, care se doreşte a fi , pe de o parte, un mesaj de atenţionare cu privire la prezenţa şi vulnerabi- litatea motocicliştilor în trafi c şi, pe de altă par- te, o modalitate de responsabilizare a tuturor persoanelor implicate direct şi indirect în aces- te activităţi – şoferi, motociclişti, pietoni. “Con- form tradiţiei pe care dorim să o păstrăm, la fi - nalul defi lării participanţii la trafi c vor primi au- tocolante personalizate din partea motociclişti- lor”, spun organizatorii. Evenimentul va debu- ta sâmbătă la ora 14.00 cu o defi lare a motoci- cliştilor pe ruta Sala Sporturilor „Horia Demi- an” – Piaţa Unirii – Monumentul Memorandiş- tilor (Bulevardul Eroilor), urmat de activitatea propriu-zisă care se va desfăşura pe Bulevardul Eroilor care constă în împărţirea autocolantelor personalizate, având scopul de responsabiliza- re a tuturor participanţilor la trafi c.

  Migranţii pot folosi noi rute către Europa – inclusiv prin România -, iar lupta împotriva tra- fi canţilor poate avea succes doar dacă vizează în întregime rutele migraţiei, a declarat ambasa- dorul Ungariei în Macedonia într-un interviu pu- blicat de Magyar Idok în ediţia de joi, relatează MTI. Ei pot folosi rutele Albania-Italia sau Gre- cia-Bulgaria-România-Ungaria, declară Jozsef Bencze în acest interviu pentru cotidianul un- gar. Ambasadorul îndeamnă poliţia şi serviciile secrete din toate ţările de pe toate rutele să-şi unească forţele în lupta împotriva trafi canţilor de migranţi. "Macedonenii au văzut în constru- irea de către Ungaria a unei bariere la frontieră un exemplu demn de urmat, deoarece ei pot în- ţelege clar că pur şi simplu nu se poate face fa- ţă invaziei a zeci de mii de migranţi pe zi", a declarat ambasadorul. Migraţia a reprezentat o povară fi nanciară importantă pentru Macedo- nia, a apreciat Bencze.

  Majoritatea medicilor de familie nu vor mai elibera, începând de vineri, reţete compensate şi trimiteri, din cauza faptului că aceştia nu au re- uşit să semneze contractele cadru cu Casa Naţi- onală de Asigurări de Sănătate şi, potrivit repre- zentantului Societăţii Naţionale de Medicina Fa- miliei, Sandra Alexiu, prin semnarea unor astfel de documente, aceştia ar comite o ilegalitate. San- dra Alexiu a explicat pentru Gândul că medicii de familie ar fi trebuit chemaţi la consultările pentru prelungirea contractului cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Această mă- sură a fost însă votată miercuri în sedinţa de Gu- vern, iar medicii susţin că nu au primit nici mă- car contractele pentru a le semna. Mare parte a medicilor au recurs la reprogramări ale pacienţi- lor. De asemenea, medicii spun că se vor ocupa în continuare de pacienţi, doar că vor elibera re- ţete simple, pe care bolnavii vor fi nevoiţi să le achite integral.

 • PUBLICITATE

  2 timp-liber.monitorulcj.ro vineri – duminică, 1 – 3 aprilie 2016

  Unde mergem în weekend?

  METEO

  40/120C Variabil

  30/160C Soare

  TURDA GHERLA HUEDIN DEJ

  TURDA GHERLA HUEDIN DEJ

  BĂIŞOARA BELIŞ VALEA IERII RĂCHIŢELE

  BĂIŞOARA BELIŞ VALEA IERII RĂCHIŢELE

  6°/14° Variabil 5°/14° Variabil 3°/13° Variabil 5°/14° Variabil

  8°/16° Soare 3°/17° Soare 2°/17° Soare 2°/17° Soare

  1°/9° Variabil 0°/7° Variabil 3°/8° Variabil 11°/20° Variabil

  4°/15° Soare 2°/13° Soare 1°/14° Soare 10°/16° Soare

  PUBLICITATE

  Sâmbătă Duminică CLUJ-NAPOCA CLUJ-NAPOCA

  Duminică, 3 aprilie 2016, de la ora 18:30, Opera Naţională Română din Cluj-Napoca va avea loc spectacolul „Turandot”, de Giacomo Puccini. Evenimentul îi are ca invitaţi speciali pe renumitul dirijor Jin Wang, din China și apreciata soprană ucraineancă Olga Perrier, în rolul titular, care vor fascina publicul pe parti- tura emoţionantă a compozitorului Puccini.

  Opera în trei acte ne va impresiona atât prin vivacitatea libretului, cât și prin povestea din spatele creaţiei, „Turandot” fi ind ultima operă scrisă și neterminată de Puccini, înainte de moartea acestuia în anul 1924. Purtătoarea demnă a măestriei pucciniene, partea fi nală a partiturii „Turandot” a fost așternută de compo- zitor doar pe o ciornă și desăvârșită de elevul său, Franco Alfano. Premiera mondială a operei a avut loc doi ani mai târziu, atingând un succes fulminant și impresionând publicul cu interven- ţia dirijorului la punctul în care Puccini a însem- nat ultimele note, spunând: „în acest moment, maestrul a pus jos pana”.

  „Viva Puccini!” este ceea ce a răsunat cu entuzi- asm în sala de spectacol a acelei seri și cu oca- zia fi ecărei noi reprezentaţii a operei dominată de extreme, emoţii profunde și legende.

  Capodopera pucciniană se bazează pe un basm persan din colecţia dramaturgului Carlo Gozzi, „1001 de zile”, ce spune fermecătoarea poveste de dragoste dintre preafrumoasa Prinţesă Turandot, care jură să nu aparţină ni- ciunui bărbat, și misteriosul Prinţ tătar, Calaf, care o cucerește prin curaj și abilitate.

  Distribuţia: Olga Perrier – invitată (Turandot), tenorul Marius Vlad Budoiu (Calaf, Principele necunoscut), Diana Ţugui (Liù), Simonfi Sandor (Timur), Cristian Hodrea (Ping), Eusebiu Huţan – invitat (Pong), Cristian Mogoșan (Pang), Sorin Lupu, Petru Burcă, Ruslan Bârlea, Ioan David și Adriana Pongrac, acompaniaţi de Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, afl ată sub inspirata baghetă a dirijorului invitat Jin Wang.

  RECOMANDAREA SĂPTĂMÂNII

  DE-A LUNGUL ISTORIEI

  1 aprilie 1778: A fost creat simbolul dolarului american ($), de că- tre designerul Oliver Pollock (New Orleans). 1815: S-a născut Otto von Bismarck, cancelar al Reichului, în timpul împăratu- lui Wilhelm I. (m. 30 iul.1898). 1866: S-a înfi inţat Societatea Literară Română, în prezent Academia Română. (1/13) 1919: Trecerea la calendarul gregorian (calendarul pe stil nou), adoptat prin Decretul-lege din 5 martie 1919. Ziua de 1 aprilie deve- nea 14 aprilie. 1959: S-a născut Helmuth Duckadam, fost portar de fot- bal al formaţiei Steaua București, câștigător al Cupei Campionilor Europeni, când a intrat în Cartea Recordurilor, apărând 4 lovituri de la 11 m.

  2 aprilie 1800: Primul concert susţinut de compozitorul german Ludwig van Beethoven (Simfonia I-a). 1805: S-a născut scriitorul danez Hans Christian Andersen. (m. 4 iul. 1875) 1845: A fost realizată prima fotografi e a Soarelui, de către H.L. Fizeau și J. Leon Foucault. 2005: A murit Papa Ioan Paul al II-lea (Karol Wojtila) (1987-2005). (n. 18 mai 1920)

  3 aprilie 1924: S-a născut actorul ame- rican de fi lm Marlon Brando. (m. 2 iul 2004) 1953: A murit regizorul fran- cez și teoretician de fi lm, de origine polonez, Jean Epstein. (n. 25 mart. 1897) 1961: S-a născut actorul american Eddie Murphy (Edward Regan).

  Turandot, de Giacomo Puccini, la Opera Națională Română

  60/210C Variabil

  Vineri CLUJ-NAPOCA

  TURDA GHERLA HUEDIN DEJ BĂIŞOARA BELIŞ VALEA IERII RĂCHIŢELE

  6°/21° Variabil 7°/21° Variabil 6°/20° Variabil 6°/21° Variabil 7°/15° Variabil 7°/14° Variabil 6°/17° Variabil 9°/22° Variabil

  SâVineri

  ISSN 2065 – 6408

  Editor: SC MONITORUL DE CLUJ SRL office@monitorulcj.ro, tel. 0371/177 371, fax 0264/597 703

  Director general I Sorin Stanislav Director editorial I Paul Niculescu

  REDACŢIA Editor coordonator: Bianca Preda

  monitorul de cluj folosește serviciile text și foto al