SONDAJ DE OPINIE NAIONAL, 27 iunie – 7 iulie 2011

download SONDAJ DE OPINIE NAIONAL, 27 iunie – 7 iulie 2011

of 7

Embed Size (px)

description

 

Transcript of SONDAJ DE OPINIE NAIONAL, 27 iunie – 7 iulie 2011

  • 1. SONDAJ DE OPINIE NAIONAL 27 iunie 7 iulie 2011
  • 2. METODOLOGIE Tipul sondajului: sondaj cu interviuri telefonice. Volumul realizat al eantionului: 890 interviuri la nivelul populaiei adulte a Romniei Tipul eantionului: stratificat, multistadial, cu selecie aleatorie a gospodriilor i seleciealeatorie a persoanelor - metoda cea mai apropiat aniversare. Ponderi: au fost efectuate ponderri ale eantionului la valorile cunoscute/reale dinpopulaie, conform datelor INSSE, pentru variabilele sex, vrst, mrime localitate, regiune iocupaie. Metoda: Raking. Eroare statistic standard: 2,57%, la un nivel de ncredere de 95%. Perioada n care a fost realizat sondajul: 27 iunie 7 iulie 2011. Realizarea sondajului: Proiectarea, concepia cercetrii i analiza rezultatelor, precum iculegerea datelor au fost realizate integral de catre Institutul Romn de Studii Sociale, institutde cercetare fundamental. Sondajul a fost realizat pentru uz propriu (evaluarea strii electorale, promovare, pregtireaaltor analize cu caracter exploratoriu). SONDAJ DE OPINIE NAIONAL 27 iunie 7 iulie 2011
  • 3. Credei c n Romnia lucrurile merg ntr-o direcie bun sau ntr-o direcie greit? Bun Greit Nici bun nici greit N/NR 20% 2% 9% 69% SONDAJ DE OPINIE NAIONAL 27 iunie 7 iulie 2011
  • 4. Cine credei c poate rezolva problemele cu care se confrunt Romnia n prezent?Guvernul Preedenia Parlamentul Clasa politicSindicatele Uniunea European Patronatul Investitorii striniBiserica Armata Intelectualii N/NR 2% 3% 5% 7% 2% 5% 12% 9% 20% 17% 17% 1%SONDAJ DE OPINIE NAIONAL 27 iunie 7 iulie 2011
  • 5. Presupunnd c duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romniei i urmtoarele partide i aliane politice s-ar nscrie n competiie, cu candidaii crui partid sau alian politic ai vota? 49,50% 22,50% 7,80% 5,70% 4,60% 5,20% 1,70% 3% USL PDL UNPR UDMR PRM PNG PP Alte partideAlte partide: 66,5% au oferit o variant de votPN-CD - 1,2% 21,9% nu ar votaAlte formaiuni politice 1,8% 10,1% nu sunt hotri 1,5 nu au dat nici un rspuns SONDAJ DE OPINIE NAIONAL 27 iunie 7 iulie 2011
  • 6. Pe o scal de la 1 la 9, unde 1 nseamn foarte puin ncredere i 9 foarte mult ncredere, unde s-ar situa urmtoarele personaliti politice. Mult i foarte mult Nici mult nici puin Puin i foarte puin N/NR Mugur Isrescu 41% 3% 49% 7% Sorin Oprescu 37% 5% 53% 5% Crin Antonescu 32% 3% 60% 5% Victor Ponta 25% 4% 64% 7% Traian Bsescu 24% 2% 71% 3% Emil Boc 17% 7% 74% 2% Gabriel Oprea 17% 13% 59% 11% Elena Udrea 17% 5% 74% 4% Vasile Blaga 14% 10% 67% 9%Cristian Diaconescu 17% 9% 57% 17% George Maior 22% 14% 45% 19% Gigi Becali 7% 8% 80% 5% C.V. Tudor 11% 7% 77% 5% Preafericitul 40% 20% 35% 5% SONDAJ DE OPINIE NAIONAL 27 iunie 7 iulie 2011
  • 7. Dac duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezideniale, dvs. cu cine ai vota? 32% 22% 17% 7% 5% 4% 6% 4% 3%Alt candidat: 76,5% au oferit o variant de votSorin Oprescu 2,3% 11,3% nu ar votaAlte personaliti 1,7% 10,2% nu sunt hotri 2% nu au dat nici un rspuns SONDAJ DE OPINIE NAIONAL 27 iunie 7 iulie 2011