Solutii pentru Protejarea Mediului

download Solutii pentru Protejarea Mediului

If you can't read please download the document

Embed Size (px)

Transcript of Solutii pentru Protejarea Mediului

  1. 1. Solutii pentru Protejarea Mediului De Yasmin
  2. 2. Exemple de Probleme 1). Poluarea- Oamenii poluez foarte mult din cauza masinii, fabricii etc. 2). Noua economie. orizont si schimbari - Poluarea nsa diminueaza foarte mult resursele naturale reproductibile si n plus este un pericol grav pentru sanatate care sporeste cheltuielile n acest scop. Etc
  3. 3. Solutii Exista cateva lucruri pe care le putem face pt. a proteja si noi mediul inconjurator, in loc sa fim numai consumatori si atat. putem inlocui becurile normale cu unele economice. In ultime vreme au aparut mai multe firme, cu preturi mult mai acceptabile. in locul detergentului clasic pt. spalatul rufelor, putem folosi nuci de sapun, care sunt biodegradabile si care dupa folosire pot fi utilizate ca si ingrasamant pt. flori. Nucile de sapun cresc in copac si au proprietati de saponificare. clorul este foarte foarte nociv atat pt oameni, cat si pt. mediu! Pt. albirea hainelor puteti folosi in locul clorului bicarbonat de sodiu, iar pt. dezinfectare otetul. in loc sa facem baie la cada, putem face un dus. si in timp ce sapunim vasele, putem inchide apa.
  4. 4. Ce se intampla daca nu protejam mediul ? Incalzirea Globala: nclzirea global este cresterea temperaturilor medii nregistrate ale atmosferei n imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor. Se topeste calota antarctica: Mai multi cercetatori au avertizat ca o portiune din calota glaciara antarctica de marimea statului american Texas, a inceput sa se topeasca destul de repede si ar putea provoca o crestere alarmanta a nivelului marii. Schimbarile au loc surprinzator de repede in golful Amundsen, care se deschide spre sudul Pacificului.
  5. 5. Credits: Google Google Images WIKIPEDIA