Smart Voyage Lisabona 2016

10
SMART Voyage LISABONA Una dintre putinele capitale europene, cu acces la rau si la zona costiera, Lisabona a fost si este orasul mereu gata sa primeasca vizitatori noi si sa spuna ramas bun celor care pleaca, asemenea iscusitilor marinari din perioada marilor descoperiri maritime portugheze. Lisabona este denumita si capitala Atlanticului, binecuvantata cu o frumusete naturala exceptionala si cufundata intr-o istorie fascinanta. Fondata cu mai mult de 20 de secole in urma, construita pe dealurile aparute ca niste promontorii de-a lungul malurilor raului Tejo, capitala reprezinta unica destinatie din lume ale carei plaje isi scalda nisipul fin in apele Atlanticului. Dincolo de stralucirea acestor latitudini, Lisabona se distinge astazi prin amprenta lasata de-a lungul secolelor de arhitectura manuelina, din care remarcam cu precadere cladiri precum Turnul Belém si Manastirea Jerónimos, astazi parti importante ale patrimoniului mondial. Lasandu-te purtat pe stradutele extrem de inguste si pavate de-a lungul raului, in susul si in josul colinelor, descoperi granitele unor cartiere istorice delimitate de traditii si stiluri aparte. In contrast cu principalele cartiere medievale, Alfama si Mouraria, deasupra carora se afla amplasat maretul Castel Sao Jorge, Lisabona isi pastreaza conexiunea profunda cu raul prin zona de agrement modern Parque das Nações, cu terase si o gama larga de facilitati de petrecere a timpului liber. 1 de la 395 €

description

Smart-Voyage-Lisabona-2016

Transcript of Smart Voyage Lisabona 2016

Page 1: Smart Voyage Lisabona 2016

SMART VoyageLISABONA

Una dintre putinele capitale europene, cu acces la rau si la zona costiera, Lisabona a fost si este orasul mereu gata sa primeasca vizitatori noi si sa spuna ramas bun celor care pleaca, asemenea iscusitilor marinari din perioada marilor descoperiri maritime portugheze.

Lisabona este denumita si capitala Atlanticului, binecuvantata cu o frumusete naturala exceptionala si cufundata intr-o istorie fascinanta.

Fondata cu mai mult de 20 de secole in urma, construita pe dealurile aparute ca niste promontorii de-a lungul malurilor raului Tejo, capitala reprezinta unica destinatie din lume ale carei plaje isi scalda nisipul fin in apele Atlanticului. Dincolo de stralucirea acestor latitudini, Lisabona se distinge astazi prin amprenta lasata de-a lungul secolelor de arhitectura manuelina, din care remarcam cu precadere cladiri precum Turnul Belém si Manastirea Jerónimos, astazi parti importante ale patrimoniului mondial.

Lasandu-te purtat pe stradutele extrem de inguste si pavate de-a lungul raului, in susul si in josul colinelor, descoperi granitele unor cartiere istorice delimitate de traditii si stiluri aparte. In contrast cu principalele cartiere medievale, Alfama si Mouraria, deasupra carora se afla amplasat maretul Castel Sao Jorge, Lisabona isi pastreaza conexiunea profunda cu raul prin zona de agrement modern Parque das Nações, cu terase si o gama larga de facilitati de petrecere a timpului liber.

Riviera Portugheza – Estoril – Cascais

Daca esti in cautarea unei altfel de aventuri presarata de prospetimea peisajelor, de diversitatea faunei si invaluita de curiozitati naturale, plimbarile cu barca pe estuarul Tejo reprezinta alegerea perfecta. Considerat una dintre cele zece rezervatii naturale de pasari marine mai importante din Europa, estuarul gazduieste peste 100.000 de specii care isi petrec iarna aici, printre care si elegantul flamingo roz. Dincolo de rezervatia naturala, in granitele aceluiasi estuar, poti vizita morile de pe malul raului care aduc la viata vechi traditii de panificatie.

1

de la 395 €

Page 2: Smart Voyage Lisabona 2016

TARIFE SI DATE DE PLECARE 2016 TARIF / PERSOANA

Date de plecare Loc in camera dubla

Copil0 - 4.99 Ani

Copil 05 - 11.99 Ani

Camerasingle

09.04 395 € 255 € 335 € 505 €

16.04, 23.04, 30.04 425 € 255 € 335 € 535 €

07.05, 14.05, 21.05, 28.05 455 € 255 € 335 € 565 €

04.06, 11.06, 18.06, 25.06, 475 € 255 € 335 € 585 €

02.07, 09.07, 16.07, 23.07 495 € 255 € 335 € 605 €

03.09, 10.09, 17.09, 24.09 475 € 255 € 335 € 585 €

01.10, 08.10 425 € 255 € 335 € 535 €

15.10, 22.10 395 € 255 € 335 € 505 €

Infantii platesc doar taxele de aeroport (125 Euro), si nu beneficiaza de loc in avion.

2

Page 3: Smart Voyage Lisabona 2016

Servicii incluse in pachet:

- Bilet de avion Bucuresti – Lisabona – Bucuresti, compania TAP Portugal- Transfer aeroport – hotel – aeroport - 6 nopti cazare cu demipensiune in Hotel Ever Costa da Caparica 4* + - 1 pahar cu vin si 1 pahar cu apa la masa - Tur panoramic al orasului Lisabona - Asistenta locala in limba romana- Taxa de bagaj (1 bagaj de cala si 1 bagaj de mana)

Pachetul nu include:

- Taxele de aeroport in valoare de 125 euro /persoana- Asigurarea medicala si asigurare storno- Orice alte servicii sau excursii care nu sunt mentionate la servicii incluse

LISABONA - COSTA DA CAPARICA

HOTEL EVER COSTA DA CAPARICA 4 ****+

3

Hotelul Ever Costa da Caparica este localizat pe malul marii, intr-una dintre cele mai exclusiviste statiuni de pe coasta Lisabonei – Costa da Caparica. Distanta fata de plaja este de 50m iar centrul Lisabonei este situat la numai 12km distanta.Hotelul Costa da Caparica dispune de 353 de camere, dispuse pe 8 nivele si dotate cu baie proprie cu uscator de par, aer conditionat individual, telefon cu linie directa, TV, seif (contra cost) si balcon.Hotelul Costa da Caparica pune la dispozitia clientilor sai urmatoarele facilitati si servicii: receptie 24h/ 24h, sala de conferinte, sala de jocuri, biliard/snooker, conexiune Internet wireless (gratuita), magazine in cadrul hotelului, piscina exterioara unde sezlongurile, saltelele, umbrele si prosoapele pentru piscina sunt gratuite.Hotelul dispune de 2 baruri: Jardim si Horizonte; Restaurant pentru mic dejun bufet si restaurant „OPais” pentru cina.

Page 4: Smart Voyage Lisabona 2016

EXCURSIE INCLUSA:

TUR PANORAMIC AL ORASULUI LISABONA*

Fondata cu mai mult de 20 de secole in urma, construita pe dealurile aparute ca niste promontorii de-a lungul malurilor raului Tejo, Lisabona reprezinta unica destinatie din lume ale carei plaje isi scalda nisipul fin in apele Atlanticului. Dincolo de stralucirea acestor latitudini, Lisabona se distinge astazi prin amprenta lasata de-a lungul secolelor de arhitectura manuelina, din care remarcam cu precadere cladiri precum Turnul Belém si Manastirea Jerónimos, astazi parti importante ale patrimoniului mondial.

*Turul panoramic se organizeaza o data cu transferul de la / la aeroport fie in prima sau ultima zi de sejur, in functie de ora de sosire / plecare a avionului

EXCURSII OPTIONALE:

Excursie Costa Estoril, Cascais, Sintra si Cabo da Roca

Aproape de Lisabona, cu un climat bland care se mentine pe tot parcursul anului, o atmosferă sofisticata si plina de viata, cunoscuta ca sediu al regilor, Coasta Estoril este denumita ,,Riviera portugheza". Plajele cu nisip fin se intind de la gura estuarului Tejo de-a lungul coastei Cascais.Regiunea va invita in zilele insorite la aventura prin dunele Guincho, la descoperirea prospetimii peisagistice a Sintrei si a Mafrei, la relaxare in atmosfera cosmopolita a regiunii Cascais si la viata nocturna si agitata oferita de Cazinoul Estoril. De la Atlantic si pana spre Lantul Muntos Sintra, domina vegetatia luxurianta a Parcului Natural Sintra - Cascais, atat de atragatoare pentru iubitorii de ecoturism. Pe final vizitam si Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al Europei continentale, ce vegheaza maret intraga regiune.

4

Page 5: Smart Voyage Lisabona 2016

Servicii incluse : Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata : aprox 5 h

Tarif: 45 euro /adult si 39 euro /copil

Excursie in Lisabona

De la Vasco de Gama la zorii noului mileniu, mereu suprinzatoarea Lisabona, orasul celor 7 coline ce constitue adevarate puncte de belvedere asupra raului Tejo si a caselor pitoresti, diverse ce ne uimesc cu celebrele azulejos trebuie vizitat neaparat incepand cu localitatea Belem ce se afla la doar 3 km de oras.

In Belem vom vizita Manastirea Ieronimilor, cel mai impresionant monument arhitectual in stil manuelin, panteon regal ce adaposteste de asemenea si mormintele navigatorului Vasco de Gama si cel al poetului National Luis de Camoes. Optional putem vizita si Muzeul Calestilor regale, unic in Europa. Pe malul raului Tejo ne asteapta si turnul din Belem si Monumentul Descoperitorilor. Vizitam mai apoi centrul istoric al capitalei lusitane incepand cu Piata Comertului, casa ministerelor publice si a numeroaselor institutii de stat, unde vom admira impunatorul Arc de Triumf de unde porneste Via Augusta, artera pietonala a cartierului Baixa (zona joasa).

In Baixa se face remarcata silueta liftului Santa Justa, proiectat de unul din discipolii lui Gustave Eiffel, cu ajutorul careia se poate urca in cartierul Chiado unde se afla ruinele Manastirii do Carmo. De cealalta parte a cartierului Baixa se inalta Alfama, cel mai vechi cartier al orasului, acolo vom vizita Catedrala din s.XIII-lea cunoscuta sub numele de La Se. Continuam din apropierea Garii Rossio pe Bulevardul Libertatii, Champs Elyse al Lisabonei, catre Piata Marques de Pombal, fauritorul cartierului Baixa, de unde ne vom indrepta catre orasului noului mileniu.

Servicii incluse : Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata : aprox 8 h

Tarif: 39 euro /adult si 35 euro /copil

Excursie la Fatima si Obidos

Situat la numai 142 km nord de Lisabona, Fatima este unul dintre cele mai importante altare catolice din lume dedicate Fecioarei Maria. Sanctuarul de la Fatima saluta anual milioane de pelerini si turisti din intreaga lume. Faima acestei sarbatori se datorează aparitiei Fecioarei Maria unui grup de tineri ciobani. Pe parcursul lunilor de pelerinaj, procesiuni cu torte aprinse sunt conduse de cardinali si episcopi pana in piata Cova de Iria unde o capela a fost construită si in care se presupune ca Fecioara Maria si-ar fi facut aparitia.

5

Page 6: Smart Voyage Lisabona 2016

Pe partea opusa a pietei se ridica Marea Bazilica, construita in stil neo-clasic, avand un turn central care se inalta la 65 de metri, a carei construcție a debutat in 1928. Bazilica gazduieste mormintele a doi dintre cele trei vizionari care au asistat la aparitia Facatoarei de Minuni. Intrat sub tutela primului rege al Portugaliei in 1148, in urma indepartarii ocupatiei maure din zona, Obidos este o cetate medievala si sat fortificat in care patrunzi, la fel ca in vremurile de demult, prin poarta de sud frumos pictata in alb si albastru a Bisericii Sfanta Maria, fondata pe ruinele unui templu vizigot si datand din perioada renasterii . Flori de caprifoi se revarsa de la fereastrele caselor varuite in alb de-a lungul strazilor inguste si intortocheate. Restaurante, magazine, si cafenele ocupa spatii ale caror caracteristici arhitecturale se intind de-a lungul secolelor.Satul Obidos detine secole de istorie in interiorul zidurilor sale. Cu un patrimoniu vast de arhitectura religioasa si vestigii istorice si monumentale, orasul de regi si regine a fost in alte vremuri, locul de preferinta pentru odihna.Castelul Óbidos este menționat ca una din numeroasele minuni ale Portugaliei.

Servicii incluse : Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata : aprox 7 h

Tarif: 65 euro /adult si 59 euro /copil

Excursie la Evora si degustare de vinuri in crama traditionala

Evora - un oras superb ce merita vazut, cu biserici monumentale, piete istorice, case varuite in alb si strazi medieval . Orasul este inclus pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO datorită prezervării foarte bune a centrului orașului vechi, care încă este înconjurat de zidurile medievale și a unui mare număr de monumente ce datează din perioade istorice diferite, ce includ și un templu roman.

In drum spre Evora vom vizita su crama Monte da Ravasqueira. Cele 11 podgorii din Monte da Ravasqueira sunt asezate dupa modelul pe care francezii il denumesc ‘’terroir’’. Vom explica intreg procesul dupa care vom merge in vinaria dotata cu tehnologie de ultima generatie inspirata dupa modelul Napa Valley din California. Tot aici avem inclusa si o degustare de vin.

Servicii incluse : Transport dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana, degustare de vinuri. Durata : aprox 7 h

Tarif: 65 euro /adult si 59 euro /copil

6

Page 7: Smart Voyage Lisabona 2016

Pachet 3 Excursii (Costa Estoril & Sintra, Fatima si Lisabona) :

135 Euro / Adult si 120 Euro / Copil 2 – 11.99 ani

Pachet 4 Excursii ( Costa Estoril, Fatima, Lisabona si Evora) :

189 Euro / Adult si 169 Euro / Copil 2 – 11.99 aniINFORMATII UTILE

Tarifele sunt exprimate in Euro/persoana/sejur si nu includ taxele de aeroport in valoare de 125 Euro/persoana.

Biletele de avion sunt electronice, prin urmare check in-ul la aeroport se va face pe baza pasaportului / cartii de identitate.

Alocarea locurilor in avion se face in ordinea sosirii pasagerilor de catre ghiseul de check-in din aeroport.

Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Bauturile alcoolice sau racoritoare nu sunt incluse in pret (cu exceptia hotelurilor care practica sistemul All Inclusive).

Fiecare hotel are regulament de ordine interioara care trebuie respectat de catre turisti (de ex: tinuta obligatorie la masa, ore prestabilite de servire a mesei, neacceptarea consumului bauturilor ce nu provin de la restaurantul hotelului in sala de mese, etc.)

CONDITII DE REZERVARE

CONDITII DE PLATA:

o La inscriere se achita un avans minim de 50% din valoarea totala a pachetului

o Diferenta de 50% se achita cu cel putin 21 de zile inainte de data inceperii excursiei

CONDITII DE ANULARE:

o 30% penalizare pentru anularea cu pana la 40 de zile inainte de plecare

o 50% penalizare pentru anularea cu 39 - 20 zile inainte de plecare

o 100% penalizare pentru anularea cu 19 – 0 zile inainte de plecare sau no show

CONDITII DE INSCRIERE:

o In cazul neconfirmarii hotelului solicitat, se va confirma un alt hotel din oferta, cu acelasi standard si grad de confort similar;

o Neconfirmarea hotelului solicitat initial nu poate constitui motiv de anulare a rezervarii.

DOCUMENTE DE CALATORIE

Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.

In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi Carti de identitate si nici Certificatul de casatorie ca act doveditor al identitatii.

7

Page 8: Smart Voyage Lisabona 2016

Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.

Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.

Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.

Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

Locurile in avion vor fi alocate de catre ghiseul de check-in din aeroport in ordinea sosirii pasagerilor.

Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat.

Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

8