Smart Energy

download Smart Energy

of 18

 • date post

  04-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  219
 • download

  0

Embed Size (px)

description

smart energy

Transcript of Smart Energy

Smart Energy

Smart EnergyNumele elevilor:Neagu Marius Musetoiu Jenica Socol CristianCircuitul de tip x10 X10 este un protocol de comunicare ntre dispozitive electronice pentru automatizare.Acesta utilizeaz n principal linie cabluri de alimentare pentru semnalizare i control, n cazul n care semnalele implica scurte rafale de frecvene radio reprezint informaii digitale.Circuitul de tip x10

Utilizare Un transport protocol bazat radio fr fir este, de asemenea, definit.X10 a fost dezvoltat n 1975 de ctre Pico Electronics a Glenrothes, Scoia, n scopul de a permite un control de la distan a dispozitivelor i electrocasnice.Acesta a fost primul de uz general tehnologia de reea domotic i rmne cel mai disponibile pe scar larg.

Dei un numr de alternative de lime de band mai mari exist, X10 rmne popular n mediul de acasa cu milioane de uniti n uz la nivel mondial, i disponibilitatea ieftin de noi componente.Aparitia sistemului x10 n 1970, un grup de ingineri au nceput o companie n Glenrothes, Scoia numit Pico Electronics.Compania a revolutionat industria de calculatoarelor prin dezvoltarea primului calculator cu un singur cip. Atunci cnd Calculator preturile au IC nceput s scad, Pico s-a reorientat spre produse comerciale, mai degrab ICS simple.n 1974, inginerii Pico dezvoltat n comun un vinil LP plac turnant.Utilizare Utilizarea de materiale piezoelectrice pentru dezvoltarea de dispozitive de recoltare de energie a fost n mare msur studiat n ultimul deceniu (Sodano, Inman i Park, 2004).Motivaia pentru utilizarea de materiale, cum ar fi dispozitive de recoltare de energie se bazeaz pe ocuparea forei de munc lor majoritate ca senzori i actuatori distribuite din cauza mare coeficient de cuplare electromecanic.

Materiale piezoelectrice pot fi gsite sub form de patch-uri monolitice subiri sau compozite din fibre armate, care pot fi integrate cu uurin n structuri flexibile, fr creterea semnificativ a masei (Sodano, Lloyd i Inman, 2006; Trindade i Benjeddou, 2012).

Astfel, conversia energiei vibratorii n energie electric prin cuplarea electromecanic de materiale piezoelectrice ar putea fi utile n mai multe aplicaii (Roundy, 2005; Beeby, Tudor i alb, 2006).

Energii regenerabilesunt considerate n practic, energiile care provin din surse care fie c regenereaz de la sine n scurt timp, fie sunt surse practic inepuizabile. Termenul deenergie regenerabilse refer la forme de energie produse printransferul energeticalenergieirezultate din procese naturale regenerabile. Astfel, energia luminii solare, a vnturilor, a apelor curgtoare, a proceselor biologice i a cldurii geotermale pot fi captate de ctre oameni utiliznd diferite procedee.Energia luminii solare

Energia oferita de apa

Sfarsit ! Va multumim pentru timpul acordat ! Si speram ca va placut !