Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

67
cod. CPV 80530000 – 8 Secţiunea I - Informaţii generale Secţiunea II – Fişa de date a achiziţiei Secţiunea III – Caietul de sarcini Secţiunea IV - Formulare

Transcript of Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Page 1: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

cod. CPV 80530000 – 8

Secţiunea I - Informaţii generaleSecţiunea II – Fişa de date a achiziţieiSecţiunea III – Caietul de sarciniSecţiunea IV - Formulare

Page 2: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

SECŢIUNEA I

INFORMAŢII GENERALE

Obiectul achiziţiei îl constituie contractarea de cursuri de calificare pentru persoanele de etnie romă identificate în cadrul cadrul proiectului “Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii” contract de finanţare  POSDRU/16/6.3/S/1996 cu scopul creşterii şanselor de ocupare ale acestora.

Procedura de atribuire este cerere de oferte.Evaluarea ofertelor şi desemnarea câştigătorului contractului se va realiza de către Asociaţia

Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” în conformitate cu: - Instrucțiunile AMPOSDRU Instrucţiunea 26 Anexa 1. și legislația națională și comunitară în

materia achizițiilor publice. Adresa la care se depun ofertele însoțite de scrisoarea de înaintare este: Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”, Timişoara, str. Dorobanţilor nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298.

Data şi ora limită de depunere a ofertelor este 21.03.2011, ora 1200.Deschiderea de ofertelor va avea loc în data de 21.03.2011, ora 1630 şi se va desfăşura la sediul

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” - str. Dorobanţilor nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298 Timişoara. Participarea ofertanţilor la deschiderea ofertelor nu este obligatorie.

Cursurile vor fi organizate în următoarele localităţi: Nădlac judeţul Arad, Sat. Adea (Com. Sintea Mare) Judeţul Arad, Ineu judeţul Arad, Comuna Grădinari judeţul Caraş Severin.

Vor putea depune oferte: formatori autorizaţi conform prevederilor Legii nr. 375/2002 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor.

Scrisoarea de înaintare se întocmeşte în conformitate cu modelul prevăzut în secţiunea IV, Formularul 2.

Candidaţii vor suporta toate costurile asociate întocmirii documentelor pentru procedura de atribuire (documente care dovedesc eligibilitatea, înregistrarea, capacitatea tehnică şi capacitatea economico-financiară), iar Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”, nu va fi răspunzătoare pentru costurile respective .

Candidaţii trebuie să ia toate măsurile astfel încât ofertele să fie primite de Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”, str. Dorobanţilor nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298, Timişoara, până la data limită 21.03.2011,ora 1200.

Scrisoarea de înaintare împreună cu oferta pot fi depuse numai direct la adresa prevăzută mai sus. Candidatul îşi asumă riscurile transmiterii, inclusiv forţa majoră.

Candidatul trebuie să prezinte: scrisoarea de înaintare şi documentele privind calificarea în original şi copie; oferta tehnică şi oferta financiară în original şi copie; dovada constituirii garanţiei de participare, valabilă cel puţin pentru întreaga perioadă de

valabilitate a ofertei şi în cuantumul solicitat în fişa de date a achiziţiei.

Pagina 1 din 41

Page 3: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Sigilarea şi marcarea ofertelor

Ofertantul va prezenta oferta în 2 exemplare respectiv ORIGINAL şi COPIE, dactilografiate, numerotate, semnate şi ştampilate de către el sau de persoana împuternicită de acesta.

Oferta nu va conţine rânduri suplimentare, ştersături sau cuvinte scrise peste scrisul iniţial, cu excepţia corecturilor făcute şi semnate de către ofertant sau persoana împuternicită a acestuia.

Organizatorul procedurii de achiziţie publică va refuza primirea ofertelor în plicuri deteriorate, desfăcute sau cu semne distincte, indiferent din vina cui s-a produs aceasta.

Documentele de calificare, propunerea tehnică şi propunerea financiară se vor pune fiecare într-un plic distinct închis. Pe fiecare plic se va menţiona ”Documente de calificare”, ”Propunere Tehnică” şi respectiv ”Propunere Financiară” se marca fiecare plic cu „ORIGINAL” şi respectiv, „COPIE”. Cele 6 plicuri se vor depune într-un plic sigilat, netransparent şi închis corespunzător pe care se va specifica la loc vizibil „A nu se deschide înainte de 21.03.2011, ora 1630”, denumirea dată contractului, numele şi adresa asociaţiei (Asociaţia Femeilor Ţigănci ”Pentru Copiii Noştri”, Timişoara, str. Dorobanţilor, nr. 42, Jud. Timiş, cod poştal 300298).

Dacă plicul exterior nu este marcat conform prevederilor de mai sus Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru rătăcirea documentelor.

Oferte întârziate

Oferta care este depusă la o altă adresă decât cea stabilită în anunţul de participare nu este luată în considerare, iar oferta întârziată sau care este depusă după expirarea datei limită se returnează nedeschisă.

Perioada de valabilitatea a ofertei

Ofertantul are obligaţia de a menţine oferta valabilă până la data de 31.08.2011 de la data înregistrării la Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”.

Orice ofertă ce îşi pierde valabilitatea înainte de data de 31.08.2011 va fi respinsă de comisia de evaluare ca fiind necorespunzătoare.

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” are dreptul de a solicita ofertanţilor, în circumstanţe excepţionale, înainte de expirarea perioadei de valabilitate a ofertei, prelungirea acestei perioade.

În orice situaţie Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” nu are dreptul de a solicita prelungirea perioadei de valabilitate a ofertei cu mai mult de 30 zile.

Ofertantul are obligaţia de a comunica către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” dacă este sau nu este de acord cu prelungirea perioadei de valabilitate a ofertei.

Selectarea candidaţilor

1. Prin decizie a Managerului de Proiect, se va constitui o comisie de evaluare.2. Comisia va verifica existenţa garanţiei de participare şi îndeplinirea criteriilor de calificare de către

ofertanţi. Orice candidat care a depus documentaţia privind calificarea (prevăzută în fişa de date a achiziţiei la secţiunea II punctul V.3) şi care îndeplineşte în totalitate cerinţele minime

Pagina 2 din 41

Page 4: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

corespunzătoare criteriilor de calificare este considerat candidat admis în privinţa documentelor de calificare.

3. Comisia de evaluare va verifica propunerea tehnică din punctul de vedere al modului în care aceasta corespunde cerinţelor din caietul de sarcini, candidaţii ale căror oferte corespund cerinţelor vor fi declaraţi admişi din punct de vedere tehnic.

4. Se va verifica propunerea financiară din punct de vedere al încadrării în fondurile care pot fi disponibile pentru contractul respectiv şi a respectării cerinţelor din fişa de date a achiziţiei cu privire la modul de întocmire a acesteia. Ofertele ce respectă aceste cerinţe vor fi oferte admisibile.

5. Pentru fiecare lot în parte, Comisia de evaluare va declara oferta admisibilă cu preţul cel mai scăzut ca fiind oferta câştigătoare.

Documentele ofertei

1. Dovada constituirii garanţiei pentru participare.2. Documentele privind calificarea – se găsesc în Fişa de date a achiziţiei.3. Propunerea tehnică – se găseşte în Fişa de date a achiziţiei.

Ofertantul va elabora propunerea tehnică astfel încât aceasta să respecte în totalitate cerinţele prevăzute în caietul de sarcini.

4. Propunerea financiară – se găseşte în Fişa de date a achiziţiei.Ofertantul va elabora propunerea financiară astfel încât aceasta să respecte în totalitate cerinţele prevăzute în documentaţia de atribuire.

Ofertantul va elabora propunerea financiară astfel încât acesta să furnizeze toate informaţiile cu privire la preţ, tarif, dacă este cazul, la condiţii de cost ale serviciului, precum şi la alte condiţii financiare şi comerciale legate de obiectul contractului de achiziţie publică.

Dreptul de a solicita clarificări

Orice potenţial ofertant are dreptul de a solicita în scris clarificări despre elementele cuprinse în această documentaţie.

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” are obligaţia de a transmite răspuns la orice solicitare de clarificări, dar numai acelor solicitări primite cu cel puţin 4 zile lucrătoare înainte de data limită pentru depunerea ofertelor.

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” are obligaţia de a transmite răspunsul la solicitările de clarificări cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data limită pentru depunerea ofertelor.

Conţinutul răspunsului privind clarificările va fi publicat în SEAP şi pe pagina de internet a asociaţiei, fără a fi dezvăluită identitatea celui care a solicitat clarificările respective.

Confidenţialitatea

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” are obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra conţinutului ofertei, precum şi asupra oricărei informaţii privind ofertantul, a cărei dezvăluire ar putea aduce atingere dreptului acestuia de a-şi proteja proprietatea intelectuală sau secretele comerciale.

Pagina 3 din 41

Page 5: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Comisia de evaluare nu are dreptul de a dezvălui ofertanţilor sau altor persoane neimplicate oficial în procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică informaţii legate de propria activitate până când nu a fost comunicat rezultatul aplicării procedurii respective.

Fraudă şi corupţie

Ofertantul nu are dreptul de a influenţa sau de a încerca să influenţeze comisia de evaluare în procesul de examinare şi evaluare a ofertelor sau în decizia de stabilire a ofertei câştigătoare, sub sancţiunea excluderii acestuia de la procedura aplicată pentru atribuirea contractului de achiziţie publică.

Nici un ofertant nu are dreptul de a contacta comisia de evaluare asupra nici unei probleme legate de oferta sa, din momentul deschiderii ofertelor până în momentul atribuirii contractului de achiziţie publică.

Ofertantul are dreptul de a aduce clarificări la oferta şi/sau la documentele care însoţesc oferta numai ca urmare a unei solicitări scrise din partea comisiei de evaluare.

Comisia de evaluare are obligaţia de a exclude orice ofertant în cazul în care se dovedeşte că acesta a fost sau este angajat în practici corupte ori frauduloase în legătură cu procedura aplicată pentru atribuirea contractului de achiziţie publică.

Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului de servicii

Criteriul pe baza căruia se atribuie contractul de achiziţie publică este "preţul cel mai scăzut".La întocmirea clasamentului se vor considera preţurile fără TVA, aferente prestării integrale a

serviciilor.

Comunicarea privind rezultatul aplicării procedurii

Asociaţia va comunica tuturor ofertanţilor rezultatul aplicării procedurii în cel mult 3 zile lucrătoare de la data la care comisia de evaluare a finalizat procedura de evaluare a ofertelor.

În cazul ofertanţilor a căror ofertă a fost declarată admisibilă dar nu a fost declarată câştigătoare comunicarea va indica numele ofertantului câştigător, precum şi caracteristicile şi avantajele relative ale ofertei câştigătoare faţă de oferta respectivului ofertant necâştigător.

În cazul ofertanţilor a căror ofertă a fost declarată necorespunzătoare de comisia de evaluare comunicarea va detalia motivele pentru care oferta a fost respinsă.

Pagina 4 din 41

Page 6: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

SECTIUNEA II

FIŞA DE DATE A ACHIZIŢIEI

I. IntroducereI.a. Informaţii privind asociaţia

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”Proiect: POSDRU /16/6.3/S/1996 Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa munciiCod fiscal: 9630387Adresa: Timişoara, Str. Dorobanţilor, nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298Numărul de telefon: 0745918085.E-mail: [email protected] de contact: Letiţia MARK

I.b. Principala activitate sau activităţi ale asociaţiei

Promovarea incluziunii sociale şi a egalităţii de şanse pe piaţa muncii a femeilor şi tinerilor de etnie romă, creşterea oportunităţilor de acces pe piaţa muncii prin măsurii active de ocupare prin implementarea proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 ”Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European şi bugetul naţional prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi din fonduri proprii ale achizitorului. Serviciile de formare profesională se pot organiza din momentul semnării contractului cu ofertantul desemnat, până la 31.08.2011.

Data limită de primire a solicitărilor de clarificări:

Data şi ora limită de primire a solicitărilor de clarificare este: 15.03.2011, ora 1200, la adresa menţionată mai sus sau la numărul de telefon: 0740755788, Alina Atanasescu.

Data şi ora limită de transmitere a răspunsului la solicitările de clarificări: 16.03.2011 ora 1900.

I.c. Căi de atac

Eventualele contestaţii se pot depune:- la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor;- la instanţa judecătorească competentă.

Scopul aplicării procedurii

Formare profesională tip calificare conform Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor, pentru persoanele de etnie romă identificate în cadrul proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 ”Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii”.

Pagina 5 din 41

Page 7: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

I.d. Sursele de finanţare a contractului de servicii care urmează să fie atribuit:

Bugetul proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 „Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii”.

II. Obiectul contractului de servicii:

II.1. Descrierea contractului

II.1.1. Denumire contract

Servicii de formare profesională.Obiectul contractului de servicii va consta în contractarea serviciilor de formare profesională tip

calificare pentru persoanele de etnie romă, cu furnizori de formare profesională autorizaţi conform Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000, care doresc să organizeze cursuri pentru următoarele ocupaţii:

Tabelul 1.

Nr. crt.

Denumirea programului de formare profesională

Cod Nomenclator

Forma programului

Număr max. de persoane participante

Locul organizări

programului1. Lucrător în alimentație 5122.1.1. Calificare 20 Nădlac2. Îngrijitor bătrâni la domiciliu 5133.1.2. Calificare 38 Adea3. Coafor 5141.2.2. Calificare 14 Ineu

4.Operator confecționer industrial 8263.1.1. Calificare 14 Grădinari

În cazul în care ofertantul doreşte a depune oferte pentru mai multe programe de formare profesională din tabelul 1, se vor depune oferte separate pentru fiecare dintre acestea.

Fiecare program de formare profesională va fi considerat în procedura de atribuire a fi un lot distinct. Ofertanţii au posibilitatea de a întocmi oferte pentru unul sau mai multe loturi.

II.1.2. Categoria serviciului

Anexa 2BProgramele de formare profesională vor fi organizate în localităţile menţionate în tabelul 1 din Fişa

de Achiziţie.

Cod CPV 80530000-8 – servicii de formare profesională

II.1.3. Procedura finalizată prin contract de achiziţie publică:

Pagina 6 din 41

Page 8: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Principii care stau la baza atribuirii contractului de achiziţie publică

nediscriminarea; tratamentul egal; recunoaşterea reciprocă; transparenţa; proporţionalitatea; eficienţa utilizării fondurilor social europene; asumarea răspunderii.

II.1.4. Durata contractului de achiziţie publică

Până la data de 31.08.2011.

III. Procedura

III.1. Procedura selectată

Cerere de oferte

III.2. Legislaţie aplicată

Atribuirea contractului de achiziţie publică se realizează în conformitate cu prevederile următoarelor acte normative:

1. Instrucţiunile AMPOSDRU şi legislaţia naţională şi comunitară în materia achiziţiilor publice Instrucţiunea 26 Anexa 1.

IV. Criterii de calificare şi / sau selecţie

IV.1. Situaţia personală a candidatului / ofertantului;IV.2. Capacitatea de exercitare a activităţii profesionale (înregistrare);IV.3. Situaţia economico financiară;IV.4. Capacitatea tehnică şi/sau profesională.

V. Prezentarea ofertei

V.1. Limba de redactare a ofertei

Limba română

V.2. Perioada de valabilitate a ofertei

Până la 31.08.2011.

Pagina 7 din 41

Page 9: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

V.3. Documentele privind calificarea

1. Declaraţie privind calitatea de participant la procedură - Formularul 6;2. Declaraţie privind eligibilitatea - Formularul 4;3. Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art. 181 din Ordonanţa de Urgenţă a

Guvernului nr. 34/2006, - Formularul 5;4. Documente din care reiese că furnizorul îşi îndeplineşte obligaţiile exigibile de plată a

impozitelor, taxelor şi contribuţiilor, potrivit legislaţiei în vigoare. Se vor prezenta certificate constatatoare privind îndeplinirea obligaţiilor către bugetul de stat general consolidat şi privind taxele şi impozitele locale (formulare-tip eliberate de autorităţile competente).

5. Documente privind capacitatea de exercitare a activităţii profesionale (certificat de înregistrare emis de Oficiul Registrului Comerţului, încheiere de înregistrare în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, actul normativ de înfiinţare, certificat de atestare fiscală);

6. Documente din care rezultă situaţia financiară a furnizorului de formare. Se va prezenta o copie de pe ultimul bilanţ contabil şi ultima balanţă de verificare depuse la administraţia financiară, declaraţii privind cifra de afaceri globală sau privind cifra de afaceri în domeniul de activitate aferent obiectului contractului într-o perioadă anterioară care vizează activitatea din ultimii 3 ani (sau de la data înfiinţării dacă perioada de activitate este mai mică de 3 ani).

7. Fişa de informaţii generale - Formularul 11;8. Fişa / fişe de informaţii privind experienţa similară – îndeplinirea şi finalizarea, în ultimii 3 ani, a

cel puţin unui contract care a avut ca obiect prestarea unor servicii similare Formularul 7;9. Autorizaţia sau adeverinţa emisă de către Comisia Judeţeană pentru Autorizarea Furnizorilor de

Formare Profesională a Adulţilor privind acreditarea pentru organizarea de cursuri în ocupaţia solicitată.

10. Pentru furnizori care organizează programul de formare profesională în alte judeţe decât cele în care au fost autorizaţi conform Hotărâri CNFPA Nr. 70 din 08.03.2010, trebuie să prezinte avizul CNFPA şi a celor două comisii de autorizare pentru organizarea programului de formare.

11. Declaraţie care conţine informaţii privind dotările specifice, utilajele, echipamentul tehnic, mijloacele de transport, laboratoarele şi alte mijloace fixe pe care candidatul / ofertantul se angajează să le utilizeze pentru îndeplinirea contractului – prevăzute în programa anexă la prezenta documentaţie - Formularul 8;

12. Declaraţie care conţine informaţii privind asigurarea cu personal de specialitate, numărul şi pregătirea cadrelor responsabile direct de îndeplinirea contractului Formularul 9;

13. Formularul trebuie să fie însoţit de acordul scris, CV-ul şi diplomele de studii ale persoanelor responsabile direct cu îndeplinirea contractului, precum şi ale oricăror alţi specialişti cu sarcini "cheie" în îndeplinirea contractului;

14. Dovada existenţei spaţiului pentru pregătirea teoretică şi practică (contract închiriere, comodat, etc).

Impozitele şi taxele pentru care s-au acordat înlesniri la plata (amânări, eşalonări, etc.) de către organele competente nu se consideră obligaţii exigibile de plată, în măsura în care s-au respectat condiţiile impuse la acordarea înlesnirilor.

Pagina 8 din 41

Page 10: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Va fi exclus dintr-o procedură pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, respectiv nu este eligibil, orice ofertant / candidat care se află în oricare dintre următoarele situaţii:

a) este în stare de faliment ori lichidare, afacerile îi sunt administrate de un judecător – sindic sau activităţile sale comerciale sunt suspendate ori este într-o situaţie similară cu cele menţionate anterior, reglementată prin lege;

b) face obiectul unei proceduri legale pentru declararea sa în una dintre situaţiile prevăzute la litera a);

c) a fost condamnat, în ultimii 3 ani, prin hotărâre definitivă, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greşeli în materie profesională;

d) nu şi-a îndeplinit obligaţiile exigibile de plată a impozitelor şi taxelor către stat, inclusiv cele locale, precum şi a contribuţiei pentru asigurările sociale de stat;

e) furnizează informaţii false în documentele prezentate;f) a comis o gravă greşeală în materie profesională sau nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate printr-un

alt contract de achiziţie publică, în măsură în care asociaţia poate duce ca dovadă mijloace probante în acest sens.

Atenţie! Reeşalonarea datoriilor nu reprezintă un aranjament cu creditorii.Sunt considerate documente edificatoare:

- certificate;- caziere judiciare;- alte documente echivalente emise de autorităţi competente din ţara respectivă.Atenţie! În cazul în care în ţara în care este stabilit operatorul nu se emit astfel de documente sau

acestea nu vizează toate situaţiile, atunci se acceptată o declaraţie pe propria răspundere sau o declaraţie autentică dată în faţa unui notar, a unei autorităţi administrative sau judiciare ori a unei asociaţii profesionale care are competenţe în acest sens.

Pentru a evita excluderea dintr-o procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică, operatorul economic trebuie să prezinte documente edificatoare prin care sa facă dovada ca nu a fost condamnat în ultimii 5 ani printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru:

- participare la activităţi ale unei organizaţii criminale; - corupţie; - fraudă; - spălare de bani.

V.4. Modul de prezentare a propuneri tehnice

Documente care dovedesc capacitatea tehnică.

1. Programa de pregătire pentru programul de formare profesională respectiv conform Ordinului nr. 353/5202/2003, modificat şi completat prin Ordinul 3328/80/2005 Anexa nr. 2 - Formularul 10;

2. Metodele de evaluare conform Ordinului nr. 353/5202/2003, modificat şi completat prin Ordinul 3328/80/2005 Anexa nr. 3;

3. Suportul de curs în format electronic (CD/DVD), utilizând fişiere de tipul *.doc, *.pdf, *.ppt (la alegere).

Pagina 9 din 41

Page 11: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

V.5. Modul de prezentare a propunerii financiare

Formularul de ofertă (Formularul 3);Bugetul pentru organizarea programului de formare profesională (Formularul 1).

Plăţile parţiale către furnizor se vor face lunar de către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” în baza facturii pentru costurile serviciilor furnizate, după ce furnizorul trimite conform contractului încheiat însoţit de raportul financiar pe perioada de facturare, actele contabile de justificare a cheltuielilor făcute în perioada facturată, tabele cu semnătura cursanţilor din care să rezulte primirea rechizitelor respectiv a echipamentului de protecţie, tabele cu semnăturile cursanţilor privind prezenţa la teorie şi practică şi copie după condica de prezenţă a formatorilor. Facturile pentru plata serviciilor prestate nu vor conţine TVA.

Plata finală către furnizorul de servicii se face după evaluarea rezultatelor prezentate în raportul final, conform prevederilor contractule.

V.6. Modul de prezentare a ofertei

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”Adresa: Timişoara, Str. Dorobanţilor, nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298, Compartimentul care înregistrează ofertele depuse: Secretariat.Persoana responsabilă: Letiţia MarkNumărul de telefon: 0745918085.

Garanţia de participare la procedura de atribuire a contractului

În conformitate cu prevederile art. 43^1 din OUG 34/2006 actualizată, se solicită ofertanţilor constituirea unei garanţii de participare, în cuantum de 1% din valoarea maxim estimată a contractului pentru fiecare lot în parte. Sumele solicitate drept garanţie de participare, pentru fiecare lot în parte, sunt următoarele: lotul 1 – 140 lei, lotul 2 – 266 lei, lotul 3 – 154 lei, lotul 4 – 98 lei.

Garanţia de participare se constituie astfel:

printr-un instrument de garantare emis în condiţiile legii de către o societate bancară sau de o societate de asigurări, conform prevederilor art. 86 din HG 925/2006 actualizată, prezentat în original şi valabil cel puţin pentru întreaga perioadă de valabilitate a ofertei,

sau

prin transfer bancar în contul RO14BTRL03601205M08388XX deschis la Banca Transilvania Sucursala Timişoara.

Pagina 10 din 41

Page 12: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Dovada constituirii garanţiei de participare trebuie să fie prezentată cel mai târziu la data şi ora stabilită pentru deschiderea ofertelor.

Modul de prezentare / ambalare / sigilare / marcare a plicurilor conţinând ofertele

Ofertantul va prezenta oferta în 2 exemplare respectiv ORIGINAL şi COPIE, dactilografiate, numerotate, semnate şi ştampilate de către el sau de persoana împuternicită de acesta.

Oferta nu va conţine rânduri suplimentare, ştersături sau cuvinte scrise peste scrisul iniţial, cu excepţia corecturilor făcute şi semnate de către ofertant sau persoana împuternicită a acestuia.

Organizatorul procedurii de achiziţie publică va refuza primirea ofertelor în plicuri deteriorate, desfăcute sau cu semne distincte, indiferent din vina cui s-a produs aceasta.

Documentele de calificare, propunerea tehnică şi propunerea financiară se vor pune fiecare într-un plic distinct închis. Pe fiecare plic se va menţiona ”Documente de calificare”, ”Propunere Tehnică” şi respectiv ”Propunere Financiară” se marca fiecare plic cu „ORIGINAL” şi respectiv, „COPIE”. Cele 6 plicuri se vor depune într-un plic sigilat, netransparent şi închis corespunzător pe care se va specifica la loc vizibil ”A nu se deschide înainte de 21.03.2011, ora 1630”, denumirea dată contractului, numele şi adresa asociaţiei (Asociaţia Femeilor Ţigănci ”Pentru Copiii Noştri”, Timişoara, str. Dorobanţilor, nr. 42, Jud. Timiş, cod poştal 300298).

Dacă plicul exterior nu este marcat conform prevederilor de mai sus Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru rătăcirea documentelor.

V.7. Termenul limită de depunere a ofertelor

Data limită de depunere a ofertei: ziua 21, luna martie, anul 2011, ora 1200.

V.8. Deschiderea ofertelor

Ofertele se deschid în data de 21.03.2011, ora 1630, la Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” din Timişoara, Str. Dorobanţilor, nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298.

La deschiderea ofertelor pot participa reprezentanţi ai ofertanţilor, însă prezenţa nu este obligatorie, şi nu influenţează procesul de evaluare.

Analiza ofertelor se va realiza de către comisia de evaluare într-o şedinţă ulterioară şedinţei de deschidere a ofertelor.

V.9. Evaluarea ofertelor

Pentru fiecare lot în parte comisia de evaluare a ofertelor va parcurge următoarele etape:Etapa I: Verificarea constituirii garanţiei de participare, a modului de completare a documentelor şi

de îndeplinire a obligaţiilor solicitate prin documentele de calificare;Etapa a II-a: Verificarea propunerilor tehnice ale ofertanţilor declaraţi calificaţi la etapa I, iar ofertele

care nu îndeplinesc cerinţele tehnice specificate în caietul de sarcini şi fişa de date a achiziţiei vor fi respinse.

Pagina 11 din 41

Page 13: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Etapa a III-a: Verificarea propunerilor financiare. Ofertele ale căror propuneri financiare prevăd un preţ mai mare decât valoarea bugetului estimat pentru fiecare lot în parte, prevăzut în caietul de sarcini, sunt respinse.

Comisia de evaluare calculează şi întocmeşte clasamentul final al ofertelor rămase în competiţie, pentru fiecare lot în parte, în ordinea crescătoare a preţurilor.

VI. Criterii de atribuire

VI. 1. Stabilirea criteriilor de atribuire

Atribuirea contractului se realizează pe baza criteriului de atribuire „preţul cel mai scăzut”.Oferta cu preţul cel mai scăzut pentru fiecare lot în parte dintre ofertele admisibile este declarată

câştigătoare.

VII. Atribuirea contractului / încheierea acordului - cadru

Nu se acceptă ajustarea preţului contractului şi depunerea de oferte alternative.

VIII. Documentele care trebuie prezentate de către ofertant:

Scrisoare de înaintare FORMULARUL 2.

Documente privind calificarea: Declaraţie privind calitatea de participant la procedură FORMULARUL 6; Declaraţie privind eligibilitatea FORMULARUL 4; Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art. 181 din Ordonanţa de urgenţă a

Guvernului nr. 34/2006 FORMULARUL 5; Certificat fiscal de atestare a îndeplinirii obligaţiilor către bugetul de stat general consolidat; Certificatul fiscal privind impozitele şi taxele locale; Documente privind capacitatea de exercitare a activităţii profesionale (certificat de înregistrare

emis de Oficiul Registrului Comerţului, încheiere de înregistrare în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, actul normativ de înfiinţare);

Certificat de înregistrare fiscală; Ultimul bilanţ contabil; Balanţa de verificare; Informaţii generale FORMULALUL 11; Declaraţie privind lista principalelor prestări de servicii de formare profesională în ultimii 3 ani

FORMULARUL 7 + anexa la formularul 7; finalizarea în ultimii 3 ani, a cel puţin un contract care a avut ca obiect prestarea unor servicii similare;

Autorizaţia sau adeverinţa emisă de către Comisia Judeţeană pentru Autorizarea Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor privind acreditarea pentru organizarea de cursuri în ocupaţia solicitată;

Pagina 12 din 41

Page 14: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Pentru furnizori care organizează programul de formare profesională în alte judeţe decât cele în care au fost autorizaţi conform Hotărâri CNFPA Nr. 70 din 08.03.2010, trebuie să prezinte avizul CNFPA şi a celor două comisii de autorizare pentru organizarea programului de formare;

Declaraţie privind utilajele, instalaţiile, echipamentele tehnice de care dispune operatorul economic pentru îndeplinirea corespunzătoare a contractului de servicii FORMULARUL 8 + anexa la formularul 8;

Declaraţie privind efectivul de personal implicat în furnizarea serviciului FORMULARUL 9;

Acordul scris al personalului de specialitate; CV-urile personalului de specialitate; Diplomele de studii ale personalului de specialitate; Dovada modului de deţinere a spaţiului pentru teorie şi pregătire practică.

Propunerea tehnică trebuie să cuprindă următoarele documente: Programa de pregătire pentru cursul respectiv conform Ordinului nr. 353/5202/2003, modificat

şi completat prin Ordinul 3328/80/2005 Anexa nr. 2 - FORMULARUL 10; Metodele de evaluare conform Ordinului nr. 353/5202/2003, modificat şi completat prin

Ordinul 3328/80/2005 Anexa nr. 3; Suportul de curs în format electronic. Copie după caietul de sarcini cu fiecare pagină semnată şi ştampilată.

Propunerea economico - financiară trebuie să cuprindă următoarele documente: Bugetul FORMULARUL 1; Formularul de ofertă FORMULARUL 3.

Pagina 13 din 41

Page 15: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

SECŢIUNEA III

CAIET DE SARCINI

A. INFORMAŢII GENERALE

CONTRACTANTAsociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”Proiect: POSDRU /16/6.3/S/1996 Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii

BENEFICIARII SERVICIILOR:

Persoane de etnie romă vizate în cadrul proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 „Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii”.

PREŢ MAXIM ACCEPTAT / CURS conform bugetului proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 ”Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii”:

Tabelul 1

Nr. crt.

Programul de formare profesională

Cod nomenclator

Locul de desf. a

program

Nr. max de

cursanţi

Preţ maxim în lei fără TVA al

contractului

Preţ maxim în lei fără

TVA / cursant

1 Lucrător în alimentaţie 5122.1.1. Nădlac 20 14000 700

2Îngrijitor bătrâni la domiciliu

5133.1.2. Adea 38 26600 700

3 Coafor 5141.2.2. Ineu 14 15400 1100

4Operator confecţioner industrial

8263.1.1. Grădinari 14 9800 700

DESCRIEREA PROGRAMULUIAsociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” va organiza în cursul anului 2011, în baza

proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 „Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii” programe de formare profesională în:

- localitatea Nădlac judeţul Arad;- localitatea Adea Comuna Sintea Mare, Judeţul Arad;- localitatea Ineu judeţul Arad;- localitatea Grădinari judeţul Caraş Severin;

pentru persoanele de etnie romă identificate în cadrul proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 „Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii” care beneficiază în mod gratuit de aceste servicii.

Finanţarea acestor programe de formare profesională este asigurată din bugetul proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 „Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii”.

Denumirea cursului de formare profesională numărul minim de ore pentru fiecare program şi condiţiile de acces la program din punct de vedere a studiilor:

Pagina 14 din 41

Page 16: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Tabelul 2

Nr. crt.

Programul de formare profesională

Cod nomenclator

Loc de desfăşurare

program

Număr minim de ore

Nivelul minim de studii acceptat de

furnizorTeorie Practică

1. Lucrător în alimentaţie 5122.1.1. Nădlac 120 240şcoală generală

incompletă

2.Îngrijitor bătrâni la domiciliu

5133.1.2. Adea 120 240şcoală generală

incompletă 3. Coafor 5141.2.2. Ineu 240 480 8 clase

4.Operator confecţioner industrial

8263.1.1. Grădinari 120 240şcoală generală

incompletă

Locurile în care se vor derula aceste programe de formare profesională sunt: - localitatea Nădlac judeţul Arad;- localitatea Adea Comuna Sintea Mare, Judeţul Arad;- localitatea Ineu judeţul Arad;- localitatea Grădinari judeţul Caraş Severin;

conform tabelului 1.

Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”, în cadrul proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 „Egalitate prin diferenţă” va selecta prin serviciul de consiliere şi orientare profesională acele persoane care au nevoie de dobândirea de competenţe conform standardelor ocupaţionale şi de pregătire profesională pentru a le creşte gradul ocupare a acestor persoane din grupurile ţintă.

Conceptele specifice ale programului

Definire grup ţintă: persoana de etnie romă mediată, consiliată şi înscrisă la un curs calificare în cadru proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 „Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii”.

Măsura activă de combatere a şomajului: ansamblu de măsuri care au ca scop sprijinirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a dobândi statutul de persoană ocupată.

Programă aprobată: programa elaborată în baza Standardului Ocupaţional sau Standardului de Pregătire Profesională şi aprobată de Comisiile judeţene pentru autorizarea formatorilor de formare profesională a adulţilor prin procedura de autorizare conform Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor.

Competenţe: conform Standardului Ocupaţional sau Standardului de Pregătire Profesională aprobat. Nivel de calificare: conform nomenclatorului calificărilor pentru care se pot organiza programe de

formare profesională.Nivelul minim de studii acceptat de furnizor din tabelul 2 va trebui să fie conform dosarului de

autorizare depus la comisia judeţeană de autorizare a furnizorilor de formare profesională pentru obţinerea autorizaţiei şi corelat cu legislaţia în vigoare.

Pagina 15 din 41

Page 17: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

B. OBIECTIVELE SERVICIILOR

Obiective generale urmărite:

Dobândirea de competenţe pentru meseria aferentă programului conform Standardului Ocupaţional sau Standardului de Pregătire Profesională aprobat la nivel naţional în vederea dobândirii statutului de persoană calificată.

Obiective specifice:

Acestea trebuie realizate conform programei aprobate de Comisiile judeţene pentru formarea profesională a adulţilor în procesul de autorizare în baza Ordonanţei de Guvern 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor (Ordinului nr. 353/5202/2003, modificat şi completat prin Ordinul 3328/80/2005 Anexa nr. 2).

C. CRITERII SPECIFICE (ACTIVITĂŢI, ORGANIZAŢII, COSTURI)

Oferta depusă de un furnizor de servicii va trebui să ţină cont de următoarele criterii: a. Servicii eligibile de formare profesională.b. Organizaţii eligibile: furnizori autorizaţi de formare profesională care vor demonstra că serviciile

lor au un standard înalt de calitate (personal calificat, facilităţi, viabilitate financiară, capacitate de instruire, programe dezvoltate pentru dobândirea competenţelor specifice etc.)

c. Costuri eligibile: Furnizorii care contractează serviciile sunt plătiţi lunar pe baza facturii emise, conform contractului cadru anexat, (dacă şi-au realizat indicatorii propuşi pentru fiecare lună), după avizarea de către unitatea achizitoare a rapoartelor lunare ce vor conţine:- liste de prezentă cu semnături ale cursanţilor, - pontajele cursanţilor la teorie şi practică, - copie după catalogul de curs, - copii după contractele formatorilor, - condică de prezenţă lectori,- pontaje lectori, - rapoarte financiare, - documente justificative a cheltuielilor cu personalul şi alte cheltuieli aferente programului de formare profesională, - liste de predare a echipamentului de protecţie şi a rechizitelor.

d. Monitorizarea serviciilor: monitorizarea presupune verificarea directă, de către reprezentanţii Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” numiţi prin decizia Managerului de Proiect şi comunicate furnizorului la începerea programului de formare profesională, care vor verifica modul în care sunt implementate serviciile contractate. Toţi furnizorii de servicii trebuie să accepte vizite neanunţate ale reprezentanţilor Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”, care verifică modul de implementare a contractului.

e. Evaluarea serviciilor: va fi făcută de către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” la încheierea contractului, în baza ofertei tehnice, a informaţiilor culese în urma vizitelor de

Pagina 16 din 41

Page 18: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

monitorizare, a rapoartelor lunare şi a raportului final depus de furnizorul de servicii. Dacă se constată neconcordanţe Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” poate obliga Furnizorul de servicii la plata unor penalităţi, cuantumul şi baza de calcul a acestora fiind stabilită prin contract. Dacă se decide aplicarea penalităţilor, Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” are obligaţia de a informa în scris Furnizorul de servicii asupra motivelor care au determinat această decizie.

Proceduri de furnizare a serviciului de formare profesională

Asociaţia va anunţa printr-o Înştiinţare scrisă intenţia demarării programului de formare profesională, persoana desemnată din partea asociaţiei pentru monitorizarea programului de formare profesională, numele persoanelor identificate pentru a participa la program şi copii după actele acestora.

În termen de cinci zile lucrătoare de la primirea Înştiinţării furnizorul trebuie să comunice asociaţiei în scris perioada de desfăşurare a programului de formare profesională care nu trebuie să fie mai lungă de 3 luni pentru programele de formare profesională de nivelul 1 şi respectiv 5,5 luni pentru programele de formare profesională nivelul 2 şi data organizării examenului de absolvire. Programul de formare profesională trebuie să înceapă în maxim 10 zile lucrătoare de la primirea înştiinţării din partea asociaţiei, în caz contrar asociaţia poate cere în scris rezilierea contractului.

În termen de 10 zile de la începerea programului de formare profesională furnizorul va transmite Asociaţiei o copie după adresa de deschidere a cursului transmisă Secretariatului Tehnic Judeţean al Comisiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională cu numărul de înregistrare şi orarul de desfăşurare al programului de formare profesională.

Furnizorul este direct răspunzător de efectuarea instructajului şi întocmirea fişelor de protecţie a muncii şi PSI pentru participanţi, efectuarea analizelor medicale (dacă este cazul) pentru desfăşurarea activităţii practice, costuri eligibile ce trebuie cuprinse în costul programului de formare profesională.

Furnizorul, în cazul lipsei unuia sau mai multor cursanţi de la activităţile practice şi teoretice timp de mai mult de 4 zile consecutiv, va comunica scris persoanei responsabile de monitorizarea programului din partea asociaţiei numele şi prenumele persoanei (persoanelor) pentru ca aceasta să poată identifica cauzele lipsei de participare la program a persoanei (persoanelor) în cauză.

Furnizorul va ţine o evidenţă riguroasă de prezenţă la programul de formare profesională a cursanţilor prin întocmirea de liste de prezenţă cu semnătura acestora şi nu poate aproba fără acordul Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” retragerea cursanţilor de la programul de formare profesională.

În cazul exmatriculării unor participanţi, furnizorul este obligat ca în 5 zile de la data exmatriculării, să transmită o copie după referatul de exmatriculare către asociaţie.

Prezentarea rapoartelor

Furnizorul va transmite rapoarte părţii contractante, conform următoarelor prevederi:

2.1. Rapoarte periodice:

Raportarea lunară către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” cu privire la:

Pagina 17 din 41

Page 19: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

- desfăşurarea activităţii, pontaje lunare formatori teorie şi practică, pontajelor cursanţilor la teorie şi practică, liste de prezenţă cu semnăturile cursanţilor pentru teorie şi practică.

- numărul de participanţi, numărul de persoane retrase /exmatriculate, data şi motivele retragerii /exmatriculării acestora.

- problemele deosebite apărute în desfăşurarea activităţii.- observaţii, concluzii dacă este cazul.

2.2. Raport final:

Raportul final trebuie trimis către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” şi va fi însoţit de următoarele documente:

- Condica de prezenţă a formatorilor la teorie;- Catalogul cursanţilor;- Catalogul de examen; - Proces verbal de examen.

- Copii după certificatele de calificare şi suplimentul descriptiv al certificatului în maxim 30 de zile de la absolvire. (Condiţie obligatorie pentru efectuarea plăţii finale!)

D. OFERTA TEHNICĂ

Oferta tehnică va cuprinde următoarele capitole şi va fi structurată astfel:

Se va anexa programa, indicatori de realizare a activităţii (metodele de evaluare), suportul de curs în format electronic; obiective specifice, ţinte detaliate, metodele de monitorizare şi raportarea lunară către contractant.

E. OFERTA FINANCIARĂ

Oferta financiară va cuprinde următoarele capitole:Bugetul pentru organizarea cursului de calificare (Formularul 1).Formularul de ofertă (Formularul 3).astfel încât:- valoarea totală să nu depăşească preţul estimativ pentru curs stipulat în Caietul de sarcini tabelul

1.Plăţile lunare către furnizor: Furnizorul trimite lunar către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii

Noştri” factura pentru costurile serviciilor furnizate, conform contractului încheiat însoţită de raportul lunar (conform capitolului C, paragraful c.). Facturile pentru plata serviciilor prestate nu vor conţine TVA.

Plata finală către Furnizorii de Servicii: Plata finală se face după evaluarea rezultatelor prezentate în raportul final, conform prevederilor contractuale.

Pagina 18 din 41

Page 20: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

F. CONDIŢII TEHNICE CE TREBUIE RESPECTATE ÎN TIMPUL DESFĂŞURĂRI SERVICIULUI DE CĂTRE OFERTANT

1. Furnizorul să fie autorizat conform O.G. 129/2000 şi ordinul 353/5202/2003 al M.M.S.S.F şi M.E.C. (legea 375/2002 cu modificările şi completările ulterioare), furnizori care organizează programul de formare profesională în alte judeţe decât cele în care au fost autorizaţi conform Hotărârii CNFPA Nr. 70 din 08.03.2010, trebuie să prezinte avizul CNFPA şi a celor două comisii de autorizare judeţene pentru organizarea programului de formare;

2. Programa de pregătire să conţine minim numărul de ore conform tabelului 2 de la punctul A. 3. Orele de practică şi teorie se vor desfăşura în spaţii dotate corespunzător puse la dispoziţie de

ofertant dotate conform Formularului 8 din secţiunea IV a documentaţiei standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publică de servicii de formare profesională;

4. Cursul poate fi prelungit ca durată de desfăşurare atât la cererea Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” cât şi la cererea Furnizorului de formare profesională fără a fi solicitate alte taxe suplimentare faţă de cele depuse în ofertă dar nu mai mult de 30 de zile faţă de termenul stipulat în tabelul 2 din caietul de sarcini;

5. Furnizorul trebuie să asigure pregătirea teoretică şi practică pe toată perioada cursului ;6. Furnizorul trebuie să asigure cursanţilor materiale de instruire practică (echipamente de protecţie,

materiale specifice meseriei pentru instruirea practică, etc.) şi rechizite (manuale, suporturi de curs, caiete, pixuri, etc.);

7. Furnizorul nu are voie să folosească cursanţii la alte activităţi decât la cele strict educative specifice meseriei şi cuprinse în programa de pregătire.

8. Ofertantul va aduce la cunoştinţa cursanţilor şi va fi direct răspunzător de respectarea normelor generale şi specifice de protecţia muncii şi P.S.I.

9. Furnizorul are obligaţia să achiziţioneze şi să suporte analizele medicale a cursanţilor dacă programul de formare necesită aceste condiţii pentru desfăşurarea activităţii practice.

10. Furnizorul are obligaţia să întocmească condica de prezenţă şi pontajele pentru practică şi teorie a formatorilor.

11. Furnizorul trebuie să răspundă conform legii la orice solicitare din partea Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” şi să efectueze raportările conform punctului C.

12. Furnizorul la cererea Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” la începutul serviciului trebuie să prezinte:

înştiinţarea cu privire la data de începere a programului de formare, precum şi la data de susţinere a examenului de absolvire;

planul de pregătire – graficul desfăşurător (orarul).13. Lunar furnizorul trimite către Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” factura pentru

costurile serviciilor furnizate, conform contractului încheiat însoţit de tabele cu semnătura cursanţilor din care să rezulte prezenţa, pontajele lectorilor, condică de prezenţă, catalog curs şi raportul lunar şi copii după actele justificative a cheltuielilor. Facturile pentru plata serviciilor prestate nu vor conţine TVA.

Pagina 19 din 41

Page 21: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

G. CONDIŢII DE RECEPŢIE:

recepţia finală se va face la locul de desfăşurare a programului de către un reprezentant al Asociaţiei Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”;

cursul se va încheia cu examenul de absolvire (conform legii 129/2000 cu modificările şi completările ulterioare) pentru fiecare absolvent eliberându-se certificat de calificare profesională (emis de M.E.C.T şi M.M.S.S.F conform H.G. 522/2003 Anexa 4) şi suplimentul descriptiv al certificatului (conform H.G. 522/2003 Anexa 6).

H. INSTRUCŢIUNI PENTRU OFERTANŢI

Ofertantul va prezenta oferta în 2 exemplare respectiv ORIGINAL şi COPIE, dactilografiate, numerotate, semnate şi ştampilate de către el sau de persoana împuternicită de acesta.

Oferta nu va conţine rânduri suplimentare, ştersături sau cuvinte scrise peste scrisul iniţial, cu excepţia corecturilor făcute şi semnate de către ofertant sau persoana împuternicită a acestuia.

Organizatorul procedurii de achiziţie publică va refuza primirea ofertelor în plicuri deteriorate, desfăcute sau cu semne distincte, indiferent din vina cui s-a produs aceasta.

Documentele de calificare, propunerea tehnică şi propunerea financiară se vor pune fiecare într-un plic distinct închis. Pe fiecare plic se va menţiona ”Documente de calificare”, ”Propunere Tehnică” şi respectiv ”Propunere Financiară”. Se va marca fiecare plic cu „ORIGINAL” şi respectiv, „COPIE”. Cele 6 plicuri se vor depune într-un plic sigilat, netransparent şi închis corespunzător pe care se va specifica la loc vizibil ”A nu se deschide înainte de 21.03.2011, ora 1630”, denumirea dată contractului, numele şi adresa asociaţiei (Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”, Timişoara, str. Dorobanţilor, nr. 42, Jud. Timiş, cod poştal 300298).

Dacă plicul exterior nu este marcat conform prevederilor de mai sus Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri” nu îşi asumă nici o responsabilitate pentru rătăcirea documentelor.

RESPONSABIL FINANCIAR MANAGER PROIECTFAUR MARIANA LETIŢIA MARK

Întocmit, BOGDAN GRUESCU

Pagina 20 din 41

Page 22: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

SECTIUNEA IV - FORMULARE

Fiecare candidat/ofertant care participă, în mod individual sau ca asociat, la procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publică are obligaţia de a prezenta formularele prevăzute în cadrul acestei secţiuni, completate în mod corespunzător şi semnate de persoanele autorizate.

FORMULARUL 1 BugetulFORMULALUL 2 Scrisoare de înaintareFORMULARUL 3 Formular de ofertăFORMULARUL 4 Declaraţie privind eligibilitateaFORMULARUL 5 Declaraţie privind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art.181 din

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 FORMULARUL 6 Declaraţie privind calitatea de participant la procedurăFORMULARUL 7 Declaraţie privind lista principalelor prestări de servicii de formare

profesională în ultimii 3 aniFORMULARUL 8 Declaraţie privind utilajele, instalaţiile, echipamentele tehnice de care

dispune operatorul economic pentru îndeplinirea corespunzătoare a contractului de servicii

FORMULARUL 9 Declaraţie privind efectivul de personal implicat în furnizarea serviciului

FORMULARUL 10 Programa de pregătireFORMULARUL 11 Informaţii generaleFORMULARUL 12 ContestaţieFORMULARUL 13 Contract de prestări servicii

Pagina 21 din 41

Page 23: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

NUMELE ŞI ADRESA FURNIZORULUI DE SERVICII FORMULARUL.1

Telefon: Fax:

BUGETUL PENTRU

Programul de formare profesională în meseria:  1. DURATA CONTRACTULUI până la 31 august 20112. DURATA CURSULUI 0 săptămâni3. NUMĂR DE CURSANŢI 0 persoane4. NUMĂR TOTAL DE ORE 0 ore5. Din care: - pregătire teoretică 0 ore    - pregătire practică 0 ore

Nr. crt

Descriere cheltuieli UMNumăr unitaţi

Lei/ unitateTotal

general1. CHELTUIELI DE PERSONAL x x x 0,00

  Salarii brute, contribuţii angajator x x x x

  Lector pregătire teoretică ore 0 0 0

  Instructori pregătire practică (nr ___grupe) ore 0 0 0

  Total cheltuieli cu personal de specialitate x x x 0

 Personal implicat in activităţi de organizare program de formare profesională

x x x 0

  Coordonator curs lună 0 0 0

  Contabilitate ore 0 0 0

  Secretariat ore 0 0 0

  Personal auxiliar ore 0 0 0

  Specialişti examen (nr. ore / persoană x 2)* ore 0 0 0

  Contribuţii angajator la salarii contract de muncă x x x 0

  CAS % 20,8 x 0

  Fond concedii boala si indemnizaţii % 0,85 x 0

  CASS % 5,2 x 0

  FS % 0,5 x 0

  Fond risc şi accidente % 0,5 - 0,85 x 0

  Fond de garantare pt. plata creanţelor salariale % 0,25 x 0

  Total contribuţii % x 0,00

2. CHELTUIELI MATERIALE x x x 0,00

  Rechizite cursanţi (suporturi curs, birotică) cursant 0 0 0

  Documente evidenta cursant 0 0 0

  Materiale instruire practica cursant 0 0 0

Echipament protecţie cursant 0 0 0

  Analize Medicale cursant 0 0 0

3. TOTAL I (1 + 2) 0,00

4. CHELTUIELI FUNCŢIONALE x x x 0

  Utilităţi: x x x x

  Energie electrică - apă – telefon - gunoi cursant 0 0 0

  Incălzire cursant 0 0 0

Chirii spaţiu Teorie + Practică cursant 0 0 0

Cheltuieli transport formatori cursant 0 0 0

  Cheltuieli indirecte ( 10 - 20% x Total I ) % 10 - 20 0,00 0

5. PROFIT % 0 0 0

6. TOTAL II 0,00

7. TOTAL GENERAL ( I + II ) 0,00

8. TAXA CURS / CURSANT 0,00

Data: ______/______________

Pagina 22 din 41

Page 24: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

SEMNĂTURA

L.S

1. Costurile cu personalul implicat în activităţi de organizare nu trebuie să depăşească 25% din total cheltuieli personal de specialitate* nr de ore examen se calculeaza astfel (2 ore teorie si 20 de minute proba practică pentru fiecare cursant)

Pagina 23 din 41

Page 25: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 2……………........…………… (denumirea/numele) nr.…....... / .…….....………...(înregistrat la sediul autoritatii contractante)

SCRISOARE DE ÎNAINTARE

Către,

ASOCIAŢIA FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”

Timişoara, Str. Dorobanţilor, nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298

Ca urmare a invitatiei de participare nr. ______ din _________, (ziua/luna/anul), prin care

suntem invitaţi să de participare la selecţia ofertelor pentru achiziţii publice, din data de

____________, ora _______, în baza Caietului de sarcini privind achiziţionarea de servicii de

formare profesională pentru ocupaţia: ____________________________________ organizat în

localitatea _______________, judeţul _____________________, cod nomenclator: _____________,

pentru persoanele de etnie romă în cadrul proiectului POSDRU /16/6.3/S/1996 ”Egalitate prin

diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii” , noi:

____________________________________, vă înaintăm alăturat următoarele:

1. Plicul sigilat şi marcat în mod vizibil, conţinând, un exemplar al ofertei şi al documentelor care o

însoţesc, în original şi în copie.

2. Documentaţie tehnică

3. Oferta financiară

Avem speranta că oferta noastră este corespunzatoare şi va satisface cerinţele.

Data completării ____/_____/________

Cu stimă,

Ofertant

L.S.

.................................... (semnătura autorizată)

Pagina 24 din 41

Page 26: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 3……………........…………… (denumirea/numele)

FORMULAR DE OFERTĂCătre,

ASOCIAŢIA FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”

Timişoara, Str. Dorobanţilor, nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298

Domnilor,1. Examinând documentatia pentru elaborarea şi prezentarea ofertei, subsemnaţii, reprezentanţi ai ofertantului .................…………….................………..(denumirea/numele ofertantului), ne oferim ca, în conformitate cu prevederile şi cerinţele cuprinse în documentaţia menţionată mai sus, să prestăm ..................................………………..(denumirea serviciului), pentru suma de/la un tarif de/la un tarif mediu de (se elimina opţiunile neaplicabile).............………………………………….......…………… (suma în litere si cifre), lei la care nu se adaugă TVA, reprezentând....………………………………… (suma în litere si cifre), euro la care nu se adaugă TVA.2. Ne angajăm ca, în cazul în care oferta noastră este stabilită câstigătoare, să prestăm serviciile în conformitate cu graficul de timp anexat.3. Ne angajăm să menţinem această ofertă valabilă pentru o durată de .................................(durata în litere si în cifre) zile, respectiv până la data de 31.08.2011, şi ea va rămâne obligatorie pentru noi şi poate fi acceptată oricând înainte de expirarea perioadei de valabilitate.4. Până la încheierea şi semnarea contractului de achiziţie publică această ofertă, împreună cu comunicarea transmisă de dumneavoastră, prin care oferta noastră este stabilită câştigătoare, vor constitui un contract angajant între noi.5. Alături de oferta de bază:

(X) nu depunem ofertă alternativă.6. Am înţeles şi consimţim ca, în cazul în care oferta noastră este stabilită ca fiind câştigătoare, să constituim garanţia de bună execuţie în conformitate cu prevederile din documentatia pentru elaborarea şi prezentarea ofertei.7. Întelegem că sunteţi obligaţi să acceptaţi oferta cu cel mai scăzut preţ din orice altă ofertă pe care o puteţi primi.

Data…………./............/.................

…………………………………. (semnătura) L.S.

în calitate de ...............……………..........., legal autorizat să semnez oferta pentru şi în numele …..........................................................……….(denumirea/numele ofertantului).

Pagina 25 din 41

Page 27: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 4……………........…………… (denumirea/numele)

DECLARAŢIE PRIVIND ELIGIBILITATEA

Subsemnatul, reprezentant împuternicit al ...........................………………………....……, cu sediul în judeţul ..............., localitatea ........................., str......................, nr.........,bl....., et. ....., ap. ........, declar pe propria răspundere, sub sancţiunea excluderii din procedură şi sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, că nu mă aflu în situaţia prevăzută la art. 180 din Ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, respectiv în ultimii 5 ani nu am fost condamnat prin hotărâre definitivă a unei instanţe judecătoreşti pentru participarea la activităţi ale unei organizaţii criminale, pentru corupţie, fraudă şi/sau spălare de bani..

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispun.

Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai ASOCIAŢIEI FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”, cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea noastră.

Prezenta declaraţie este valabilă până la data de ......................................

Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 26 din 41

Page 28: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 5……………........…………… (denumirea/numele)

DECLARAŢIEprivind neîncadrarea în situaţiile prevăzute la art. 181din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006

Subsemnatul(a) ...................................................………………....……, cu sediul în judeţul ..............., localitatea ........................., str......................, nr.........,bl....., et. ....., ap. ........, în calitate de ofertant / candidat / concurent la procedura de Selecţie de Oferte pentru atribuirea contractului de achiziţie publică având ca obiect servicii de formare profesională Cod CPV 80530000 – 8, la data de………………(ziua / luna / anul), organizată de ASOCIAŢIEI FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”, declar pe propria răspundere că:

a) nu sunt în stare de faliment ori lichidare, afacerile mele nu sunt conduse de un administrator judiciar sau activităţile mele comerciale nu sunt suspendate şi nu sunt suspendate şi nu fac obiectul unui aranjament cu creditorii. De asemenea, nu sunt într-o situaţie similară cu cele anterioare, reglementată prin lege;

b) nu fac obiectul unei proceduri legale pentru declararea mea în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a);

c) mi-am îndeplinit obligaţiile de plată a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în România sau în ţara în care sunt stabilit până la data solicitată .............;

d) nu am fost condamnat, în ultimii 3 ani, prin hotărârea definitivă a unei instanţe judecătoreşti, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greşeli în materie profesională.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, orice documente doveditoare de care dispun.

Înţeleg că în cazul în care această declaraţie nu este conformă cu realitatea sunt pasibil de încălcarea prevederilor legislaţiei penale privind falsul în declaraţii.

Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 27 din 41

Page 29: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 6……………........…………… (denumirea/numele)

DECLARAŢIEPRIVIND CALITATEA DE PARTICIPANT LA PROCEDURĂ

1. Subsemnatul, reprezentant împuternicit al ...........................………………………....……, cu sediul în judeţul ..............., localitatea ........................., str......................, nr.........,bl....., et. ....., ap. ........, declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, că la procedura pentru atribuirea contractului de achiziţie publică prin Cerere de Ofertă, având ca obiect servicii de formare profesională Cod CPV 80530000 – 8, la data de………………(ziua / luna / anul), organizată de ASOCIAŢIEI FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”, particip şi depun oferta:

- în nume propriu

2. Subsemnatul declar că: nu sunt membru al niciunui grup sau reţele de operatori economici;

sunt membru în grupul sau reţeaua a cărei listă cu date de recunoaştere o prezint în anexă(Se bifează opţiunea corespunzătoare.)

3. Subsemnatul declar că voi informa imediat autoritatea contractantă dacă vor interveni

modificări în prezenta declaraţie la orice punct pe parcursul derulării procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică sau, în cazul în care vom fi desemnaţi câştigători, pe parcursul derulării contractului de achiziţie publică.

4. De asemenea, declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, situaţiilor şi documentelor care însoţesc oferta, orice informaţii suplimentare în scopul verificării datelor din prezenta declaraţie.

5. Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai ASOCIAŢIEI FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”, cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea noastră.

Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 28 din 41

Page 30: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 7……………........…………… (denumirea/numele)

DECLARAŢIEPRIVIND LISTA PRINCIPALILOR PRESTĂRI

DE SERVICII DE FORMARE PROFESIONALĂ ÎN ULTIMII 3 ANI

Subsemnatul, reprezentant împuternicit al ....................................………………………....……, cu sediul în judeţul ..............., localitatea ........................., str......................, nr.........,bl....., et. ....., ap. ........, declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, că datele prezentate în tabelul anexat sunt reale.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, situaţiilor şi documentelor care însoţesc oferta, orice informaţii suplimentare în scopul verificării datelor din prezenta declaraţie.

Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai ASOCIAŢIEI FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”, cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea noastră.

Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 29 din 41

Page 31: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

ANEXA LA FORMULARUL. 7

Nr.crt.

Obiectul contractului

servicii de formare profesională

Codul CPVDenumirea/numele

beneficiarului/clientuluiAdresa

Calitatea furnizorului*)

Preţul total al

contractului

Procent îndeplinit de furnizor (%)

Cantitatea (U.M)

Perioada de derulare a

contractului **)

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

1. 80530000 – 5

2. 80530000 – 5

3. 80530000 – 5

4. 80530000 – 5

5. 80530000 – 5

6. 80530000 – 5

Data completării ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

*) Se precizează calitatea în care a participat la îndeplinirea contractului, care poate fi de : contractant unic sau contractant conducător (lider de asociaţie); contractant asociat; subcontractant. **) Se va preciza data de începere şi de finalizare a contractului

Pagina 31 din 41

Page 32: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 8……………........…………… (denumirea/numele)

DECLARAŢIE

PRIVIND UTILAJELE, INSTALAŢIILE, ECHIPAMENTELE TEHNICE DECARE DISPUNE OPERATORUL ECONOMIC PENTRU ÎNDEPLINIREA

CORESPUNZĂTOARE A CONTRACTULUI DE SERVICII

Subsemnatul, reprezentant împuternicit al ...................................…………………....……, cu sediul în judeţul ..............., localitatea ........................., str......................, nr.........,bl....., et. ....., ap. ........, declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, că datele prezentate în tabelul anexat sunt reale.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, situaţiilor şi documentelor care însoţesc oferta, orice informaţii suplimentare în scopul verificării datelor din prezenta declaraţie.

Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai ASOCIAŢIEI FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”, cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea noastră.

Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 32 din 41

Page 33: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

ANEXA LA FORMULARUL. 8

Nr. crt.

Denumire utilaj /echipament/spaţii

U.M. CantitateForma de deţinere

Proprietate În chirie

1. 2. 3. 4. 5.

1. Spaţiu Teorie m2

2. Spaţiu Practică m2

TEORIE3.4.5.

PPRACTICĂ6.7.8.

Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 33 din 41

Page 34: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 9……………........…………… (denumirea/numele)

DECLARAŢIE

PRIVIND EFECTIVUL DE PERSONAL IMPLICAT ÎN FURNIZAREASERVICIULUI

Subsemnatul, reprezentant împuternicit al ....................................…………………, cu sediul în judeţul ..............., localitatea ........................., str......................, nr.........,bl....., et. ....., ap. ........, declar pe propria răspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice, că datele prezentate în tabelul anexat sunt reale.

Subsemnatul declar că informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg că autoritatea contractantă are dreptul de a solicita, în scopul verificării şi confirmării declaraţiilor, situaţiilor şi documentelor care însoţesc oferta, orice informaţii suplimentare în scopul verificării datelor din prezenta declaraţie.

Subsemnatul autorizez prin prezenta orice instituţie, societate comercială, bancă, alte persoane juridice să furnizeze informaţii reprezentanţilor autorizaţi ai ASOCIAŢIEI FEMEILOR ŢIGĂNCI „PENTRU COPIII NOŞTRI”, cu privire la orice aspect tehnic şi financiar în legătură cu activitatea noastră.

Nr. crt

PERSONAL DE SPECIALITATE

Numele şi Prenumele Studii SpecialitateaExperienţă în

domeniu

TEORIE

1.2.

PRACTICĂ3.4.

Nr. crt

PERSONAL AUXILIARNumele şi Prenumele Funcţia

5.6.

Anexez la declaraţie acordul scris, CV – urile şi diplomele de studii ale personalului de specialitate.Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,........................……………..

(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 34 din 41

Page 35: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

Operatorul economic: FORMULARUL. 10……………........…………… (denumirea/numele)

Programa de pregătireMODULUL ...........................

Durata (în ore de pregătire)Total, din care:- instruire teoretică- instruire practică

Nr. crt. COMPETENŢE SPECIFICE CONŢINUT

TEMATICMETODE/FORME DE ACTIVITATE

MIJLOACE DE INSTRUIRE,

MATERIALE DE ÎNVĂŢARE

CRITERII DE PERFORMANŢĂ

1 2 3 4 5 6

DISCIPLINADurata (în ore de pregătire)Obiective generale:

Nr. crt. OBIECTIVE DE REFERINŢĂ CONŢINUT

TEMATICMETODE/FORME DE ACTIVITATE

MIJLOACE DE INSTRUIRE,

MATERIALE DE ÎNVĂŢARE

CRITERII DE EVALUARE

1 2 3 4 5 6

Pagina 35 din 41

Page 36: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

FORMULARUL. 11

INFORMAŢII GENERALE

1. Denumirea / numele (ofertantului): ______________________

2. Codul fiscal: ________________________________________

3. Adresa sediului central: ________________________________

4. Telefon:__________________

5. Fax:_____________________

6. E – mail:_________________

7. Certificat de înregistrare: nr.____________________________

8. Obiectul principal de activitate: _________________________

9. Birourile filialele / sucursalele locale, daca este cazul:_______________

10. Principala piaţă a afacerilor

11. Cifra de afaceri pe ultimii 3 ani:

Nr. crt.

AnulCifra de afaceri anuala la 31

decembrie (mii lei)Cifra de afaceri anuala la 31 decembrie (echivalent euro)

1. 20082. 20093. 2010

Media anuală:_____________ lei RON

Data completarii ........./......……/…………

Candidat/ofertant,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 36 din 41

Page 37: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

FORMULARUL. 12Antet / contestator..................................

CONTESTAŢIE

Subscrisa ..............................................................., cu sediul în ...................................................,cod unic de înregistrare ........................................, reprezentantă legal prin ............................................,în calitate de ofertant / candidat la procedura de atribuire a contractului de ............................................, organizată de autoritatea contractantă .......................................................................................................,având sediul în ..................................., str. ................................, nr. .........., contest decizia autorităţii contractante .............................................................., pe care o consider nelegală.

Motivele care stau la baza contestaţiei sunt:- în

fapt .....................................................................................................................................

- în drept ...................................................................................................................................

În sprijinul contestaţiei depun următoarele mijloace de probă:..............................................................................................................................................................................................................................................................................................

Data completarii ........./......……/…………

Reprezentant legal,

........................……………..(numele, prenumele şi semnătura persoanei autorizate)

L.S.

Pagina 37 din 41

Page 38: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

FORMULARUL. 13

CONTRACTDE PRESTARI SERVICII

Nr.______/___________

1. PARŢILE CONTRACTANTE

1.1. Asociaţia Femeilor Ţigănci „Pentru Copiii Noştri”, cu sediul în Timişoara, Str. Dorobanţilor, nr. 42, jud. Timiş, cod poştal 300298, telefon. 0745918085, e-mail letitiamark @yahoo.co.uk, cod fiscal 9630387, cont nr. _____________ deschis la _______________________________________________________, reprezentată prin _____________________, având funcţia de ___________________________ şi prin __________________________, având funcţia de _________________________, denumită în continuare achizitor.

1.2._________________________________________,cu sediul în ____________________ str._____________________, nr.___, bloc___, scara___, etaj___, ap.____, judetul_______, telefon______________, fax______________, e-mail___________________, cod fiscal/cod unic de inregistrare _________________ ,cont nr.________________________ deschis la _____________________, autorizat, în condiţiile legii, să organizeze programe de formare profesională pentru ocupaţia /competenţe comune ocupaţiilor de _________________________ ______________________________ cod nomenclator __________, prin autorizaţia seria ______ nr__________ înmatriculat în Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională a adulţilor cu nr____/_________ reprezentat prin ________________________ având funcţia de ______________________ - , denumit în continuare furnizor.

2. DEFINIŢII 2.1 - În prezentul contract următorii termeni vor fi interpretaţi astfel:a) Contract - prezentul contract şi toate anexele sale;b) achizitor şi prestator - părţile contractante, aşa cum sunt acestea numite în prezentul contract;c) preţul contractului - preţul plătibil prestatorului de către achizitor, în baza contractului, pentru îndeplinirea integrală şi corespunzătoare a tuturor obligaţiilor asumate prin contract;

d) servicii - activităţi a căror prestare face obiect al contractului; e) produse - echipamentele, maşinile, utilajele, piesele de schimb şi orice alte bunuri cuprinse în anexa/anexele la prezentul contract şi pe care prestatorul are obligaţia de a le furniza aferent serviciilor prestate conform contractului;f) forţa majoră - reprezintă o împrejurare de origine externă, cu caracter extraordinar, absolut imprevizibilă şi inevitabilă, care se află în afara controlului oricărei părţi, care nu se datorează

Pagina 38 din 41

Page 39: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

greşelii sau vinei acestora, şi care face imposibilă executarea şi, respectiv, îndeplinirea contractului; sunt considerate asemenea evenimente: războaie, revoluţii, incendii, inundaţii sau orice alte catastrofe naturale, restricţii apărute ca urmare a unei carantine, embargou, enumerarea nefiind exhaustivă, ci enunţiativă. Nu este considerat forţă majoră un eveniment asemenea celor de mai sus care, fără a crea o imposibilitate de executare, face extrem de costisitoare executarea obligaţiilor uneia din părţi;

g) zi - zi calendaristică; an - 365 de zile.

3. INTERPRETARE3.1 În prezentul contract, cu excepţia unei prevederi contrare, cuvintele la forma singular vor include forma de plural şi vice versa, acolo unde acest lucru este permis de context.3.2 Termenul “zi”sau “zile” sau orice referire la zile reprezintă zile calendaristice dacă nu se specifică în mod diferit.

4. OBIECTUL CONTRACTULUI4.1 Prestatorul se obligă să să presteze serviciile la solicitarea achizitorului, a serviciului de formare profesională pentru dobândirea de competenţe profesionale pentru ocupaţia/meseria __________________________________________ cod nomenclator/____________pentru cel mult ______ persoane, în condiţiile legii şi a prezentului contract, în cadrul proiectului « Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii », contract de finanţare POSDRU/16/6.3/S/1996.4.2. Valoarea estimată a contractului este de ________________lei, fără TVA.4.3. Taxa pentru participarea la programul de formare profesionala este de _____________ _____________ lei/persoană.

5. DURATA CONTRACTULUIContractul este valabil pe perioada de desfăşurare a programelor de formare profesională pe care organizatorul le solicita furnizorului până la data de _______________.

6. DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE PĂRŢILORA. Achizitorul

A6.1. Solicită furnizorului derularea programului de formare profesională şi transmite lista cu persoanele care urmează a participa la program.A6.2.Înştiinţează furnizorul despre persoanele care s-au retras de la programul de formare profesională.A6.3. Plăteşte furnizorului contravaloarea serviciilor prestate.A6.4. Monitorizează şi are drept de control asupra desfăşurării programului de formare profesională în conformitate cu prevederile caietului de sarcini şi obligaţiilor asumate prin contract.A6.5. Achizitorul se obligă să recepţioneze serviciile prestate în termenul convenit.

B. FurnizorulB6.1.Începe derularea programului de formare profesională în termen de cel mult 20 zile de la comunicarea de către organizator a solicitării pentru derularea programului de formare profesională şi a listei prevazute la pct.6 A6.1.

Pagina 39 din 41

Page 40: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

B6.2. Pune la dispoziţia organizatorului cu cel mult 10 zile după începerea programului de formare profesională copie după adresa de deschidere a cursului depusă la secretariatul tehnic judeţean şi graficul orar de desfăşurare a programului de formare profesională.B6.3. Începe derularea programului de formare profesională la data stabilită în perioada prevazută la pct.6 B6.1.B6.4. Prestează serviciile de formare profesională, cu respectarea normelor legale şi a metodologiilor în materie, punând accent pe calitatea formării profesionale.B6.5. Asigură resursele umane, materiale, tehnice sau altele asemenea necesare desfăşurării activităţii de formare profesională.B6.6. Asigură finalizarea procesului de formare profesională şi susţinerea examenelor de absolvire la terminarea stagiilor de pregatire teoretica şi practică, şi, după caz a reexaminării, în condiţiile legii.B6.7. Pune la dispoziţia organizatorului pe parcursul derulării programului de formare profesională toate informaţiile solicitate în legatură cu modul de desfăşurare a programului.B6.8. Introduce în contractele încheiate cu persoanele participante la programul de formare profesională o clauză potrivit căreia în cazul înregistrării a mai mult de 10% absenţe nemotivate, persoana va fi exmatriculată, precum şi clauza conform căreia taxa pentru participare la programul de formare profesională pentru fiecare participant este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul proiectului « Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii », contract de finanţare POSDRU/16/6.3/S/1996 – Beneficiar Asociaţia Femeilor Ţigănci pentru Copiii Noştri.B6.9 Exmatriculează persoanele participante la programul de formare profesională care cumulează mai mult de 10% absenţe nemotivate din totalul orelor de pregătire şi înştiinţează organizatorul despre persoanele exmatriculate în termen de 3 zile de la data exmatricularii acestora.B6.10 Asigură confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor înscrişi la cursurile de formare.

7. MODALITAŢI DE PLATĂ 7.1 Plata furnizorului se face eşalonat ______________________________.7.2 Organizatorul achită furnizorului serviciile prestate, pe baza facturilor şi rapoartelor emise de acesta, în termen de 30 zile de la data facturării.7.2.1 Plăţile lunare se fac în limita a 70% din suma reprezentând serviciile prestate de furnizor pentru persoanele care au urmat programul de formare profesională în luna pentru care se face plata.7.2.2 După susţinerea examenului la încheierea programului şi transmiterea copiilor după certificatele de calificare şi suplimentele descriptive către organizator, se plăteşte furnizorului diferenţa dintre suma reprezentând serviciile prestate de acesta pentru persoanele care au urmat programul de formare profesională şi suma platită în condiţiile punctului 7.2.17.2.3 Plata integrală la finalizarea programului de formare profesională se face după susţinerea examenului de absolvire şi transmiterea copiilor după certificatele de calificare şi suplimentele descriptive pentru persoanele care au urmat programul de formare profesională.7.2.4 Pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile de exmatriculare, plata se face pentru serviciile prestate de furnizor până la data îndeplinirii condiţiilor de exmatriculare.

Pagina 40 din 41

Page 41: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

7.2.5 Pentru persoanele care s-au retras de la programul de formare profesională, plata se face pentru serviciile prestate de furnizor până la data comunicarii de către organizator a retragerii acestor persoane.7.3 Facturile vor cuprinde perioada calendaristică acoperită (perioada de facturare) şi suma aferentă acestei perioade.7.4 Suma aferentă unei perioade de facturare se calculează astfel:

Txc

S = ---------- x ( N1 + N2+........Nn)Op

S = suma facturatăTxc= taxa pentru un cursant prevazută la pct.4.2.

Op= număr total de ore a programului de formare profesională conform programeiN = numărul de ore din programul de formare profesională derulate în perioada de

facturare pentru o persoană participantă la program (N este numărul de persoane participante la programul de formare profesională în perioada de facturare), după caz astfel:

- numărul de ore derulate în perioada de facturare, pentru persoanele care au participat la programul de formare profesională pe perioada respectivă;

- numărul de ore derulate pâna la data îndeplinirii condiţiilor de exmatriculare pentru persoanele aflate în această situaţie;

- numărul de ore derulate până la data comunicării de către organizator a retragerii de la curs, pentru persoanele aflate în această situaţie.Perioada de facturare este luna calendaristică în situaţia în care plăţile se fac lunar sau perioada de derulare a programului de formare profesională în situaţia în care plata se face integral la finalizarea programului de formare profesională după susţinerea examenului de absolvire.În situaţia în care plata se face lunar suma facturată S reprezintă 70% din suma calculată conform formulei. Ultima factură eliberată la finalizarea programului de formare profesională după susţinerea examenului de absolvire va evidenţia atât suma facturată pentru ultima lună a programului de formare profesională cât şi diferenţa dintre suma reprezentând serviciile prestate de furnizor pentru persoanele care au urmat programul de formare profesională şi sumele plătite lunar.

8. AJUSTAREA PREŢULUI CONTRACTULUI8.1 Pentru serviciile prestate, plăţile datorate de achizitor prestatorului sunt tarifele declarate în propunerea financiară, anexă la contract.8.2 Preţul contractului este ferm.

9. MODIFICAREA , SUSPENDAREA SI INCETAREA CONTRACTULUI9.1 Modificarea contractului poate fi facut numai prin acordul de vointă al parţilor, prin act adiţional la prezentul contract.9.2 Suspendarea contractului se poate dispune de comun acord pe o durata limitată. Suspendarea se consemnează în scris cu 5 zile înainte de data stabilită pentru suspendare.9.3 Încetarea contractului intervine prin acordul parţilor sau prin reziliere.

Pagina 41 din 41

Page 42: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

9.3.1 În cazul în care una dintre părţile contractante nu îşi respectă obligaţiile asumate prin contract partea lezată îi va pune în vedere să depună toate diligenţele pentru executarea corespunzătoare a clauzelor contractuale.9.3.2 Dacă partea în culpă în termen de 10 zile de la primirea notificării nu se conformează , partea lezată poate denunţa unilateral contractul reziliindu-l.

10. CESIUNEA CONTRACTULUI

10.1 Furnizorul are obligaţia de a nu transfera total sau parţial obligaţiile asumate prin contract.

11. PENALITĂŢI ŞI DAUNE INTERESE11.1 Neînceperea programului de formare profesională la data prevăzuta la pct. 5. B. 3. atrage în sarcina furnizorului plata unei penalităţi egale cu 0,06% din suma prevăzută pentru derularea programului prevazuta la 4.1 pentru fiecare zi intârziere până la împlinirea termenului prevăzut la pct. B6.3.11.2 Neplata în termenul prevazut la pct. 7 a serviciilor prestate atrage în sarcina organizatorului plata unei penalităti egale cu 0,055% din valoarea facturii pentru fiecare zi de întârziere.11.3 În cazul în care pe parcursul derulării contractului intervine rezilierea pentru unul din motivele prevazute la pct.12, furnizorul plăteşte o penalitate egală cu valoarea estimată a contractului, prevăzută la pct. 4.1.

12. REZILIEREA CONTRACTULUI Organizatorul poate rezilia unilateral contractul din vina furnizorului , în principal, pentru:12.1 Neînceperea programului de formare profesională în termenul prevăzut la pct. 5.B.112.2 Neremedierea deficienţelor constatate în executarea obligaţiilor contractuale ale furnizorului în termenul prevăzut la pct.7.3.2.12.3 Retragerea autorizaţiei.

13. FORŢA MAJORĂ13.1 Forţa majoră este constatată de o autoritate competentă.13.2 Forţa majoră exonerează părţile contractante de îndeplinirea obligaţiilor asumate prin prezentul contract pe perioada în care acesta acţionează.13.3 Partea contractantă care, din cauză de forţă majoră, nu îşi poate îndeplini, respecta şi exercita obligaţiile contractuale va înştiinţa, în scris, cealaltă parte contractantă, în cel mult 5 zile de la data apariţiei acestei situaţii.13.4 Omisiunea de a anunţa, în scris, apariţia forţei majore atrage răspunderea civilă contractuală a părţii aflate în această situaţie.13.5 Contractul se consideră suspendat pe durata cauzelor care au determinat forţa majoră.13.6 Dacă forţa majoră acţionează sau se estimează a acţiona o perioada mai mare de 20 zile, oricare dintre parţi are dreptul să notifice celeilalte parţi încetarea de plin drept a prezentului contract, fără ca vreuna din părţi să poată pretinde penalităţi şi daune interese.

14. SOLUŢIONAREA LITIGIILOR14.1 Părţile contractante vor depune toate diligenţele pentru a rezolva pe cale amiabilă neânţelegerile care se pot ivi între ele în legătură cu derularea contractului.

Pagina 42 din 41

Page 43: Servicii de Formare Profesionala 21-03-2011

14.2 Dacă părţile contractante nu reuşesc să rezolve neînţelegerile pe cale amiabilă, se pot adresa instanţei de judecată competente.

15. LIMBA CARE GUVERNEAZĂ CONTRACTUL15.2 Limba care guvernează contractul este limba română.

16. ALTE CLAUZE

16.1 Anexele la prezentul contract sunt următoarele:a) Anexa 1 caietul de sarcini;b) Anexa 2 propunerea tehnică c) Anexa 2 propunerea financiară;c) Anexa 4 graficul de îndeplinire a contractului;d) Anexa 5 graficul de plăţi.

16.2 Orice comunicare între părţile contractante, referitoare la îndeplinirea prezentului contract, trebuie transmisă în scris.16.3 Orice document scris trebuie înregistrat atât în momentul transmiterii, cât şi în momentul primirii.

Organizator, Furnizor,

Pagina 43 din 41