Servicii de Contabilitate, Audit Si Consultanta Fiscala - Prezentare Rezumativa

download Servicii de Contabilitate, Audit Si Consultanta Fiscala - Prezentare Rezumativa

of 6

 • date post

  25-Nov-2015
 • Category

  Documents

 • view

  24
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Servicii de Contabilitate, Audit Si Consultanta Fiscala - Prezentare Rezumativa

 • Romania 2013

  www.manageranticriza.ro

  SERVICII DE CONTABILITATE, AUDIT SI CONSULTANTA FISCALA

 • CONTACT: vanzari@manageranticriza.ro; tel: 0722.309.773

  PREZENTARE GENERALA

  CUPRINS

  Rezumat 3

  Cap. I. Piata europeana a serviciilor de consultanta in management

  1.1. Piata europeana 5

  1.2. Romania in context european 8

  Cap. II. Piata din Romania

  2.1. Contextul macroeconomic intern 9

  2.2. Situatia pietei serviciilor de consultanta in management din Romania 10

  2.3. Mediul concurential (top 10 companii, cifra de afaceri/angajat, profit/angajat)

  12

  2.4. Principalii jucatori de pe piata: McKinsey & Company, Pricewaterhousecoopers, Accenture Central Europe B.V. Amsterdam, Olanda Sucursala Bucuresti, A.T. Kearney Management Consulting, Deloitte Consultanta, Contrast Management Consulting, Roland Berger Strategy Consultants, Ensight Management Consulting, Horvat & Partners Management Consulting, GEA Strategy & Consulting SA

  15

  Cap. III. Analiza Porter 20

  Cap. IV Analiza PEST 21

  Cap. V. Factori de influenta 22

  Cap. VI. Recomandari 23

  Format: PDF

  Nr. pagini: 26

  Nr. grafice: 28

  Nr. tabele: 15

  Perioada: 2007-2012

  Nr. companii analizate: 10

  Nr. companii prezentate: 10

  Metodologie utilizata: desk research (companii implicate in sector, mass media, statistici nationale, ministere si alte autoritati ale statului)

  STUDIUL IN CIFRE

 • CONTACT: vanzari@manageranticriza.ro; tel: 0722.309.773

  STRUCTURA STUDIULUI

  Capitolele cuprind analize de consultanta, utile pentru determinarea atractivitatii pietei studiate In cadrul Analizei rentabilitatii pe segmente (lantul valoric) este prezentata fiecare veriga a lantului valoric, jucatorii si rentabilitatea segmentelor, realizandu-se o imagine de ansamblu asupra intregului flux economic Pentru fiecare veriga a lantului valoric este calculata marja medie de profit net pentru perioada 2008-2012 In capitolul destinat Analizei PORTER se realizeaza o analiza a principalilor factori de influenta a pietei si o evaluare a intensitatii acestor influente (a puterii lor) Analiza PEST prezinta principalii factori care pot influenta deciziile, strategiile, obiectivele stabilite la nivelul companiilor din sector, atat pe termen lung cat si pe termen scurt

  ATRACTIVITATEA PIETEI

  Prezentarea evolutiilor anterioare si a ritmului de crestere al pietei analizate (la nivel european) Evolutiile inregistrate pe segmentele pietei europeane Date statistice cu caracter general referitoare la evolutia pietei analizate la nivelul UE-27 Comparatia pietei autohtone cu pietele similare de la nivel european Factorii macroeconomici interni care influenteaza piata studiata Prezentarea evolutiei pietei analizate

  EVOLUTIA PIETEI

  GRAFICE

  Valoarea pietei europene Segmentarea pietei europene Exportul de servicii de consultanta Indicatorii macroeconomici Valoarea pietei din Romania Cotele de piata ale principalilor jucatori

  GRAFICE CONTINUTE (selectie)

  Prezentare Top 10 jucatori de pe piata (criteriul cifrei de afaceri 2012) Evolutia cifrei de afaceri/angajat si a profitului/angajat pentru fiecare companie din topurile prezentate (2008-2012) Profilul fiecarui jucator din top 10 (prezentarea companiei, date non-financiare, grafice de evolutie in timp) Indicatori financiari aferenti perioadei 2008-2012 pentru fiecare companie din top 10 (cifra de afaceri, profit, cifra de afaceri/angajat, profit/angajat, rentabilitatea capitalului propriu, numarul de angajati, marja de profit net)

  MEDIUL CONCURENTIAL GRAFICE

  Ponderea fiecarei companii in cifra de afaceri cumulata a primilor 10 jucatori Evolutia cifrei de afaceri si a profitului/angajat Locul companiei in top 10 (2008-2012)

  TABELE Evolutia cifrei de afaceri (2008-2012) Evolutia cifrei de afaceri/angajat Evolutia profitului/angajat Date financiare pentru companii 2008-2012

  GRAFICE/TABELE CONTINUTE (selectie)

  A

  B

  C

 • CONTACT: vanzari@manageranticriza.ro; tel: 0722.309.773

  INFORMATII DIN STUDIU

  In 2012 piata europeana de consultanta a fost evaluata la aprox. 98 Mld. EUR, in crestere cu cca. 6% fata de valoarea inregistrata in anul 2011.

  In 2011 domeniul care a generat cei mai multi clienti a fost cel bancar si asigurari cu o pondere de 26%, urmat de industrie si sectorul public. In perioada 2009-2011 segmentul de business consulting si-a consolidat pozitia in cadrul pietei, ponderea acestuia crescand de la 43% la 52%.

  In 2011 pe piata europeana de consultanta in management activau cca. 517 Mii persoane in scadere cu cca. 20% fata de anul precedent.

  Anul 2011 a reprezentat un an de consolidare a pietei de consultanta din Romania, valoarea pietei fiind de aprox. 380 Mil. EUR. Piata este foarte fragmentata, 10 jucatori detinand 16% din piata de consultanta in management (in 2011).

  Pe piata serviciilor profesionale din Romania isi desfasoara activitatea cca. 10.000 de angajati (8.000 consultanti si 2.000 personal de suport).

  Principalele sectoare de activitate care au adus cresteri ale veniturilor din consultanta in management in anul 2011 au fost: industria, constructiile, serviciile de afaceri, agricultura.

  In 2011 firmele din Romania au furnizat servicii de consultanta pentru companii din Europa ( aprox. 4%) si pentru tari din afara Europei (8%).

  La nivelul anului 2012 cifra de afaceri cumulata a principalilor 10 jucatori de pe piata din Romania a fost de aprox. 60 Mil. EUR in crestere cu circa 4% fata de valoarea inregistrata in 2011.

  In 2012 liderul de piata a fost McKinsey & Company cu 17 Mil. EUR urmat PwCoopers 9 Mil. EUR si Accenture 8 Mil. EUR.

  Ponderea fiecarui jucator in cifra de afaceri cumulata a top 10 a fost urmatoarea: McKinsey & Company 28%, PwC 15%, Accenture Central Europe BV Amsterdam, Olanda Sucursala Bucuresti 14%, AT Kearney 10%, Deloitte Consultanta 10%, Contrast Management Consulting 8%, Roland Berger 6%, Ensight Management 4%, Horvath & Partners 4%, GEA Strategy Consulting 3%.

 • CONTACT: vanzari@manageranticriza.ro; tel: 0722.309.773

  SERVICII MANAGERANTICRIZA

  In sprijinul firmelor ce doresc sa evite pierderile cauzate de lipsa de informatii si expertiza, accesand rapid si eficient servicii de consultanta (intelegerea situatiei curente a companiei pe piata de incadrare, planificarea si reorganizarea activitatii), oferim acces partajat la un set de aplicatii web:

  Plan de Afaceri; Analiza Financiara; Strategie; Plan de Marketing; Flux de Numerar; Benchmark.

  Pentru maximizarea vitezei de lucru si a calitatii rezultatului final lucram frecvent cu clientii nostri prin asistenta/ colaborare directa online si evaluarea rezultatelor intermediare ale acestora (obtinute prin utilizarea Platformei de consultanta ManagerAnticriza).

  SERVICII DE CONSULTANTA ONLINE

  1

  In contextul economic actual multe companii cunosc prea putin despre pozitia lor competitiva, pericolele ce le pandesc si oportunitatile ce le sunt la indemana. Prin Diagnosticul Companiei realizam o analiza detaliata a pozitiei strategice si financiare a companiei, analizand mediul sau intern si extern, estimand evolutia financiara viitoare in 3 scenarii posibile si evaluand potentialul de succes / reabilitare a companiei. Dintre componentele sale enumeram: Benchmark financiar vs competitori Analiza centrelor de profit Estimarea valorii companiei Diagnostic strategic Propuneri de masuri pentru

  maximizarea valorii/imbunatatirea activitatii

  DIAGNOSTIC COMPANIE 2

  Pentru a evita cheltuirea ineficienta a resurselor companiei si periclitarea viitorului sau e necesara intelegerea aprofundata a factorilor ce influenteaza activitatea sa. In acest context noua strategie a firmei se bazeaza pe : Revizuirea/definirea obiectivelor Analiza mediului intern si extern Identificarea punctelor critice Identificarea opiunilor strategice Evaluarea i selectarea celei mai

  bune optiuni Definire plan de implementare

  Rezultatul acestor etape este construirea unei strategii de afaceri realiste, in acord cu situatia pietei, resursele interne /potentialul de atragere a celor externe.

  ELABORAREA STRATEGIEI FIRMEI

  3

 • CONTACT: vanzari@manageranticriza.ro; tel: 0722.309.773

  Nr. Industrie

  1 Imobiliare

  2 Industria bauturilor

  3 Energie electrica

  4 Farma distributie

  5 Farma productie

  6 Food & Beverage

  7 Media si Publicitate

  8 Morarit si Panificatie

  9 Industria textila

  10 Transport de marfuri

  11 Transport de persoane

  12 Turism

  13 Infrastructura

  Nr. Industrie

  14 IT

  15 Materiale de constructii

  16 Asigurari

  17 Constructii

  18 Jocuri de noroc

  19 Cereale

  20 Mobila

  21 Retail auto

  22 Distributie de carburanti

  23 Piata de importuri alim.

  24 Prod & procesare lapte

  25 Leasing

  26 Legume si fructe

  Nr. Industrie

  27 Produse si servicii de lux

  28 Servicii juridice

  29 Telecomunicatii

  30 Tutun

  31 Prod si prel. carne

  32 Publishing

  33 Recrutare de personal

  34 Retail

  35 Servicii medicale private

  36 Training de personal

  37 Contabilitate si audit

  39 Consultanta de mgmt

  39 Comert electronic

  Alte studii de piata disponibile:

  Studiul ManagerAnticriza prezinta o radiografie a sectoarelor economiei romanesti, urmarindu-se evolutia principalilor indicatori macroeconomici si indicatorii financiari ai celor mai importante companii din fiecare i