Senior Voyage - Sicilia 2014/ 2015

4
italia Sicilia Palermo - Catania - Taormina - Siracusa - Muntele Etna - Malta 295 +95€ taxe de aeroport

description

Brosura Senior Voyage - Sicilia 2014/ 2015

Transcript of Senior Voyage - Sicilia 2014/ 2015

Page 1: Senior Voyage - Sicilia 2014/ 2015

italiaSiciliaPalermo - Catania - Taormina - Siracusa - Muntele Etna - Malta

295€ +95€ taxe de aeroport

Page 2: Senior Voyage - Sicilia 2014/ 2015

2

Sicilia

Senior Voyage vă oferă această destinaţie de vacanţă în cea mai

favorabilă perioadă a anului, în care temperaturile sunt ideale pen tru o vizită în acest îndepărtat colţ al Europei. Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană şi este locul care satisface toate cerinţele celor care o aleg drept destinaţie de vacanţă, indiferent dacă este vorba despre iubitori de plaje superbe, de mare şi de natură sau de pasionaţi de artă, cultură sau istorie. De-a lungul timpului, această insulă i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli şi francezi. Invadatorii Siciliei au lăsat insulei o extraordinară moştenire: teatrele de la Siracusa şi Taormina, impozantele temple de la Agrigento şi Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influenţe maure sau maiestuosul stil arhitectural, moştenire ce se poate vedea cel mai bine la catedralele Monreale şi Cefalu.

Principalele oraşe ale insulei sunt: Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna şi Ragusa.

CataniaAcesta este al doilea oraş ca mărime din Sicilia şi este situat pe coasta de est, la mică distanţă de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datorează în mare parte omniprezenţei pietrei vulcanice de culoare gri. Aceasta este materialul preferat de foarte mulţi dintre arhitecţii care şi-au pus amprenta aici şi a fost folosită pentru edificarea unui mare număr de clădiri publice şi palate.Frumuseţea şi valoarea artistică şi istorică a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscută prin includerea ei în Patrimoniul unesco.PalermoCapitala Siciliei este un oraş modern, cu un ritm alert de viaţă şi cu numeroase obiective turistice – este vorba în special de vechi monu -mente şi clădiri. Cel care va face o plimbare, va

descoperi în afara obiectivelor culturale şi ma -gazine, pieţe, restaurante şi localuri tradiţionale.În Piaţa Marina se află Parcul Garibaldi. Aici, Nicolae Bălcescu are un bust aşezat chiar lângă cel al prietenului său Giuseppe Garibaldi. Parcul a fost fondat în 1886 – drept urmare are o vechime de aproximativ 125 de ani, iar statuia lui Bălcescu este străjuită de imenşi ficuşi cu trunchiuri împletite şi de palmieri exotici. „Nicolae Bălcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo”, scrie pe soclul statuii revoluţionarului de la 1848.

TaorminaEste recunoscută drept „Perla Mării Mediterane” şi este situată pe coasta de est a insulei, deasupra a două golfuri a căror imagine este desprinsă parcă dintr-o carte poştală. Staţiunea a fost construită pe Muntele Tauro, iar în fundal se vede vulcanul Etna; este o privelişte care îţi taie pur şi simplu respiraţia. Taormina poate fi cel mai bine descrisă ca fiind o combinaţie între munţi, mare de azur, stânci dramatice şi istorie. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atracţiile turistice importante; de aici puteţi admira o frumoasă privelişte a coastei de est. O plimbare pe străduţele înguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele şi restaurante este un prilej de încântare. Nu trebuie să rataţi o plimbare prin grădinile publice din Taormina, pline de verdeaţă şi de flori multicolore.

Vulcanul EtnaVulcanul care nu doarme niciodată a fost un subiect îndelung abordat atât în mitologia clasică greco-latină, cât şi în credinţele populare; s-a încercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerându-se că zeii uriaşi din legendele romane şi greceşti controlează vulcanul.

Naşul (Il Padrino)Numele insulei Sicilia duce inevitabil cu gândul la faimoasa mafie siciliană. Mafia s-a născut la Corleone, un sătuc rătăcit în munţi, ascuns în spatele oraşului Palermo, pământ de agricultori şi păstori, cicoare şi ricotta. Aici se află „Olimpul naşilor”, aici este centrul de putere a celebrei Cosa Nostra.

Catedrala din Palermo

Sicilia este un tărâm aparte, o insulă separată de restul Italiei, nu numai de mare, ci şi de secole de experienţe istorice şi culturale. Cu toate acestea, ea este o parte într-atât de importantă a ţării, încât Goethe, profund impresionat de frumuseţile insulei, spunea „să vizitezi Italia fără să fi văzut Sicilia este ca şi cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii ţări”.

Preţul include•  Biletul de avion Bucureşti–Catania–

Bucureşti;•  Transfer aeroport–hotel–aeroport;•  7 nopti de cazare hotel 4*;•  Mic dejun + cină+ 1 pahar de apă şi vin

la masă;•  O excursie opţională de o jumătate de

zi (Riviera Ciclopilor); •  O excursie opţională pentru posesorii

de senior voyage club card (Turul Cataniei);

•  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă.

Palermo - Riviera Ciclopilor - Catania - Taormina - Siracusa - Muntele Etna - Agrigento - Malta - Il Padrino

Date de plecare:21.09, 26.09, 03.10, 05.10, 10.10, 12.10, 15.10, 17.10, 24.10, 30.10, 01.11, 06.11, 27.12.2014 - 12.02, 28.02, 07.03, 27.03. 10.04, 15.04, 19.04, 22.04, 24.04, 29.04, 01.05, 03.05, 06.05, 08.05, 10.05, 13.05, 15.05, 17.05, 20.05, 22.05, 24.05, 27.05, 29.05, 31.05, 03.06, 05.06, 10.06.2015

Page 3: Senior Voyage - Sicilia 2014/ 2015

Excursii gratuite

Riviera Ciclopilor Durată: 2–3 ore Această zonă se găseşte la nord-est de Catania, cuprinde 3 sate pescăreşti (Acicastello, Acitrezza şi Acireale) şi a fost făcută faimoasă de către Homer în Odiseea. Riviera Ciclopilor se întinde pe o lungime de aproximativ 15 km de-a lungul coastei estice a Siciliei. Zona este frecventată de localnici şi de turişti deopotrivă, aceştia din urmă fiind atraşi în special de peisajele superbe, de micul arhipelag care include printre altele şi insula Lachea, dar şi de bărcile de pescuit pictate manual.

Turul Cataniei, oraşul de la poalele Etnei*Durată: o jumătate de zi

Vom vizita: centrul istoric, Domul şi Piaţa Domului. Simbolul oraşului este Fântâna Elefantului, compusă dintr-un elefant sculptat din lavă neagră şi un obelisc egiptean deasupra. Elefantul aparţine epocii romane, iar obeliscul are origine egipteană. Ambele componente sunt ridicate pe un soclu de marmură albă.* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Excursii opţionaleneincluse în preţExcursie la Taormina, aşezarea antică Durată: o jumătate de zi

Aceasta este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Sicilia. Oraşul a fost construit pe o pantă în trepte, ceea ce face din Taormina o atracţie unică. În primul rând vom vizita renumitul teatru grec de aici. Apoi, opţional, se poate face o plimbare în jurul golfului, până la Capul Taormina, pentru a se vedea grotele din împrejurimi.

Excursie în Siracusa, oraşul lui ArhimedeDurată: o jumătate de zi

În această excursie vizităm Siracusa, oraş declarat patrimoniu mondial unesco. Începem cu un tur de oraş în care vom vedea principalele atracţii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul papirusului şi Urechea lui Dionis. Vom încheia ziua cu o plimbare în Insula Ortigia. Nu trebuie ratate frumoasele străzi de piatră, cafenelele şi restaurantele.

Excursie la rezervaţia naturală Etna Durată: o jumătate de zi

O excursie pe muntele Etna este într-adevăr o adevărată aventură, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se vizitează Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici se pot cumpăra suveniruri sau sticle de vin sculptate în lavă întărită. O parte din traseul până la 3000 de metri se face cu telescaunul, iar apoi ascensiunea va trebui continuată pe jos. La această altitudine vom putea merge pe râuri de lavă întărită „simţind” sub picioare căldura emanată de vulcan.

Excursie la Palermo, capitala Insulei SiciliaDurată: o zi

Pentru a descoperi acest oraş plin de locuri istorice şi artistice se vor vizita: Palazzo dei Normanni cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala şi Biserica Martorana.Nu putem rata Catacombele Cappuccinilor unde se pot vedea trupurile mumificate ale peste 8.000 de foşti rezidenţi ai oraşului Palermo. Unele dintre acestea se găsesc în stadii aproape scheletice, altele însă sunt păstrate într-o stare foarte bună. În drum spre Palermo vom vizita localitatea Monreale. Catedrala de aici este una dintre cele mai mari şi mai frumoase din întreaga insulă. Minunatele mozaicuri de aici, încântă de secole privirea oricărui pelerin care i-a călcat pragul.

Pe urmele NaşuluiDurată: o jumătate de zi

Vom ajunge la Savoca, locul în care Michael Corleone (interpretat de Al Pacino) întâlneşte familia miresei sale. Vom putea savura brioşe şi un cappucino exact în barul în care Naşul i-a cerut permisunea tatălui Apolloniei să îi întâlnească fiica. Ne vom îndrepta apoi spre oraşul Forza d'Agro şi vom vizita locurile în care s-au filmat restul scenelor italiene din celebrul film. Apoi vom opri la Biserica La Traiade, cea în care Corleone mergea să se roage.

Agrigento – Valea TemplelorDurată: o zi

Cea mai renumită atracţie a acestei excursii este situl arheologic ce conţine rămăşiţele diferitelor temple dorice datând din secolul V î.Ch. Iată templele pe care le vom putea vizita:templul concordia Ridicat în 430 î.Ch., este cel mai bine păstrat templu doric şi unul din cele mai frumoase din punct de vedere al proporţiilor şi armoniei formei. templul giunone Are 40 de coloane, dintre care 16 cu capiteluri. În apropierea lui se găsesc altarele de sacrificiu. templul lui hercules Este cel mai vechi templu din Agrigento, construit cu un singur rând de coloane pe toate laturile. templul lui zeus Aceasta este una dintre cele mai mari clădiri ale arhitecturii greceşti. Măsoară 112 × 56 m şi a fost construită în anul 480 î.Ch. în cinstea lui Zeus, după victoria împotriva cartaginezilor.

Turul Maltei, insula cavalerilor Ioaniţi*Durată: o zi

Vizităm La Valletta, oraş modern dar vechi de peste 400 ani cu obiective: Catedrala Sfântul Ioan, Palatul Marilor Maeştri (exterior) şi Grădinile Barrakka. Catedrala Sfântul Ioan este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez şi cel mai bun exemplu de stil baroc. Catedrala adăposteşte una dintre cele mai impresionante şi faimoase opere de artă ale Europei: Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul pictat de Caravaggio. Vizităm apoi Mdina, fosta capitală a Maltei cu catedrala Sfântul Paul.* Acestă excursie se va organiza în funcţie de programul catamaranului.

3

Teatrul grec din Taormina

Templul din AgrigentoCatedrala din Catania şi Fântâna elefantului

Bonusuri Senior Voyage Club Card•  O excursie opţională de o jumătate de

zi pentru posesorii de senior voyage club card (Turul Cataniei).

•  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card.

•  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card.

•  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii.

Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Teatrul grec din Taormina (stânga); Catedrala din Catania (dreapta); arc natural pe coasta insulei Gozo; Catedrala din Palermo.

Page 4: Senior Voyage - Sicilia 2014/ 2015

5 lucruri care nu trebuie ratate1 O plimbare pe Via Etnea, cea mai cunoscută stradă din Catania, urmată apoi de o cină tradiţională cu vin local. Astfel, imaginea Cataniei după apusul soarelui vă va rămâne cu siguranţă întipărită în minte.

2 Celebrele localităţi Savoca şi Forza d’Agro, locurile în care au fost filmate scenele italiene din celebrul film regizat de Francisc Ford Coppola, Naşul.

3 O zi de plimbare în Taormina. Această localitate este renumită graţie celebrului sit arheologic, dar şi pentru cafenelele, magazi-nele şi hotelurile de lux de aici. Este zona cea mai exclusivistă din întreaga Sicilie.

4 Cei care se vor delecta cu preparate tradiţionale siciliene, vor descoperi o combinaţie excelentă între ingredientele specific italiene şi cele arabe. Trebuie să încercaţi şi excelentele produse de patiserie tipice regiunii siciliene. Cu siguranţă vă vor îndulci ziua!

5 Vestitul vin făcut din strugurii din zona Marsala este unul dintre lucrurile cu care sicilienii se mândresc. O sticlă de acest gen va fi un cadou pe care cei de acasă îl vor aprecia.

Interiorul catedralei din Monreale

Suplimente şi reduceri•  Supliment single 100 euro•  Reducere a 3-a persoană 50 euro•  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport

95 euro•  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în

cameră cu doi adulţi•  Supliment obligatoriu pentru sarbatorile de

Paste 50 euro/pers;•  Supliment obligatoriu pt Revelion 100 euro/pers; •  Supliment optional cina festiva de Revelion

75 euro/pers, obligatoriu;•  Pentru plecarile din perioada 21.09-28.10

si 24.04-10.06 se achita un supliment de 30 euro/pers

•  Sejurul din 24.10 este de 8 nopti si se va achita un supliment de 20 euro/persoana

Tariful nu include•  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană•  Asigurarea medicală de călătorie şi

asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi.

•  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Observaţii

•  Pentru a putea participa la programele senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi.

•  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie.

•  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau spre hotel, în funcţie de orarul de zbor.

•  Hotel menţionat în acest program poate fi modificat. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare.

•  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.

•  Toţi turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi.

Taormina

Hotel Antares 4* ● ● ● ●

www.parchotels.it/uk/HotelAntares.asp

localizareComplexul hotelier Antares Olimpo-Le Terrazze este situat de-a lungul coastei siciliane, pe un deal cu vedere la Letojanni. Are o poziţie fantastică, cu o vedere panoramică uimitoare asupra Golfului Taormina.

Facilități camereHotelul dispune de 136 camere modern mobilate care vă garantează un sejur confortabil. Toate camerele au facilităţi ca: baie cu cadă sau duş, uscător de păr, telefon, TV, minibar, seif, filtru de cafea şi ceai.

Facilități hotelHotel Antares este un loc bun pentru a explora Sicilia, dar şi un loc relaxant, de odihnă. Acesta vă oferă parcare, seif, restaurant, bar, lift, cameră pentru bagaje, aer condiţionat, 2 piscine, acces la internet, centru de închiriat maşini şi biciclete, schimb valutar, spălătorie.

Hotel Sporting Baia● ● ● ●

www.chincherinihotels.com

localizareHotelul Sporting Baia este situat pe plaja, in frumosul golf Naxos. Fata de aeroport sunt 65 km iar centrul orasului si un complex de magazine se alfa la o distanta de 100 m. Hotelul ofera o panorama superba asupra Muntelui Etna, Taormina, Castelmola si Reggio Calabria.

Facilități camereHotelul Sporting Baia dispune de receptie, restaurant principal, 2 baruri/ lounge, fitness, piscina interioara. Pe acoperis exista o terasa mare cu sezlonguri, de unde se pot admira plaja si muntii din jur.

Facilități hotelCamerele standard sunt dotate cu 2 paturi, baie proprie (cada sau dus, uscator de par, WC), aer conditionat, telefon, TV prin satelit, seif în camera, minibar.

Polita valabilă de asigurare este afişată pe pagina web a agenţiei de turism: www.christiantour.ro

seniorvoyage.eu

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Branch Office - Kogălniceanu021 313 52 26Branch Office - Moşilor021 210 16 87Branch Office - City Mall021 317 04 35Branch Office - Liberty Center021 369 98 35Branch Office - Mihai Bravu021 252 19 40Branch Office - Ştefan cel Mare021 211 11 49Branch Office - Magheru021 312 01 66Branch Office - Plaza Mall0374 913 442

Branch Office - Vitan Mall0374 913 443Branch Office - Titan0314 282 238Branch Office - Promenada0314 253 843Branch Office - Dorobanţi021 211 11 49Branch Office - Timişoara0256 433 205Branch Office - Banat0256 240 321Branch Office - Cluj-Napoca0264 411 101Branch Office - Bacău0234 525 298

Branch Office - Iaşi0232 267 261Branch Office - Constanţa0241 550 180Branch Office - Rm. Vâlcea0250 730 200Branch Office - Galaţi0236 318 018Branch Office - Brăila0339 710 310Branch Office - Focşani0337 711 140Branch Office - Sibiu0369 710 310Branch Office - Deva0354 710 310

Branch Office - Arad0357 711 128Branch Office - Ploieşti0344 710 305Branch Office - P. Neamţ0333 710 605Branch Office - Suceava0330 710 844Branch Office - Buzău0338 710 310

Francize Christian TourSun Travel - Sf. Gheorghe0267 310 047Blue Travel - Giurgiu0246 213 099