Senior Voyage - Madrid - Barcelona 2014/ 2015

4
madrid-barcelona El Corazon d'España Barcelona - Sagrada Familia - Monsteratt - Madrid - El Escorial - Toledo - Zaragoza 395 +95€ taxe de aeroport

description

Brosura Senior Voyage - Madrid - Barcelona 2014/ 2015

Transcript of Senior Voyage - Madrid - Barcelona 2014/ 2015

Page 1: Senior Voyage - Madrid - Barcelona 2014/ 2015

madrid-barcelonaEl Corazon d'EspañaBarcelona - Sagrada Familia - Monsteratt - Madrid - El Escorial - Toledo - Zaragoza

395€+95€ taxe de aeroport

Page 2: Senior Voyage - Madrid - Barcelona 2014/ 2015

2

El Corazon d'EspañaBarcelona – Sagrada Familia – Monsteratt – Madrid – El Escorial – Toledo – Zaragoza

Barcelona este unul dintre marile centre culturale ale Europei, iar locuitorii

oraşului iradiază o prosperitate, o încredere şi un rafinament care nu mai pot fi regăsite nicăieri în Spania.

Picasso, Gaudi şi Dali au locuit şi au creat în Barcelona, iar dacă eşti suficient de deschis, te poţi impregna cu o „bucaţică de creativitate”. Pentru mulţi vizitatori, Barcelona se confundă cu arhitectură unică a lui Gaudi. La un an după începerea lucrărilor la o biserică neogotică, Gaudi e însărcinat să o finalizeze. El schimbă toate planurile şi prelungeşte termenele pe măsură ce avansează ci şantierul. Aceasta urma să fie Sagrada Familia, în care Gaudi a investit cam tot ce avea, lăsându-le barcelonezilor o construcţie unicat şi datoria morală de a o finaliza.

Muntele şi Mănăstirea MontserratMuntele sfinţit Montserrat, format din gresie, se află la mai puţin de 50 km de Barcelona şi se poate ajunge de-a lungul unui drum spectaculos pe valea râului

Llobregat. Deopotrivă loc de pelerinaj şi rai al căţărătorilor şi mountainbike-rilor, locul are o frumuseţe naturală deosebită. Stâncile dezgolite se îmbină perfect cu lăcaşul de cult şiîmpreună dau senzaţia de austeritate şi pace.

În Zaragoza vei găsi bulevarde şi pieţe largi,o viaţă comercială dinamică şi un labirint destrăduţe întunecate. Extraordinarul amestescde stiluri cuprinde pe cel original, gotic şibaroc, împodobite în stil spaniol.

Madrid s-a dezvoltat în ceea ce priveşteavangardismul şi stilul, pe fondul unei creşteria afacerilor şi a înfloririi galeriilor de artă.Identitatea culturală a Madridului s-a impusîn conştiinţa mondială datorită proiectelorculturale ambiţioase din cadrul itinerariuluiPaseo del Arte – „kilometrul de muzeu”.Oraşul este cosmopolit, cu mâncare excelentă,modă şi viaţă de noapte.

El Escorial este mănăstirea-palat a luiFilip al II-lea, acum un loc popular pentruexcursioniştii madrileni. Regele a vrut ca

palatul să restaureze gloria hasburga, dar, înacelaşi timp, să fie şi un loc unde să se poatăretrage într-o existenţă mult mai contemplativădecat cea pe care o putea duce în Madrid.

Toledo este unul dintre cele mai mari oraşeistorice din Spania, situat spectaculos pe vârfulunui deal şi inconjurat practic de raul Tajo.Pictorul grec El Greco a trăit şi pictat în Toledo,lăsând o copleşitoare moştenitre artistică.

Aranjuez este un oraş regal cu grădininesfârşite, pacuri umbroase, mărginite derâurile Tajo şi Jarama, o arenă veche de 200de ani şi două reşedinte regale de lux. Oraşulţi-ar putea aminti de palatul regal francez de laVersailles, de lângă Paris.

Segovia este unul dintre cele mai seducătoareoraşe din nordul Spaniei. În plus faţă demonumentele care au inclus acest oraş înPatrimoniul Mondial Unesco, Segovia areo viaţă culturală bogată şi o gastronomiebazata pe carne şi vânat, pregatită în cuptoareîncăpătoare de cărămida.

Senior Voyage te invită să cunoşti două dintre cele maimari oraşe ale Spaniei: Barcelona şi Madrid. Barcelona este capitala Cataluniei şi unul dintre marile centre culturaleale Europei, iar Madrid este capitala ţării şi cel mai mareoraş din Spania.

Preţul include•  Bilet de avion Bucureşti-Madrid/

Barcelona-Bucureşti•  Transfer aeroport– hotel– aeroport•  Transport autocar Barcelona-Madrid

sau Madrid-Barcelona•  7 nopţi de cazare hotel 4*•  Mic dejun şi cină + 1 pahar de apă şi

vin la masă•  1/2 zi excursie opţională inclusă

(Barcelona)•  Asistenţă turistică pe întreaga

perioadă a programuluiDate de plecare: 06.10, 07.10, 13.10, 14.10, 20.10, 21.10, 27.10, 28.10, 23.03, 13.04, 20.04, 27.04

Page 3: Senior Voyage - Madrid - Barcelona 2014/ 2015

Excursii gratuite

Barcelona - Tur de oraş

Tur panoramic de oraş, cu trecerea înrevistă a următoarelor obiective turisticedin Barcelona: Cartierul Gotic, Catedrala,Plaza Sant Jaume, Villa Olimpica, StadionulOlimpic, Montjuic. Vom efectua aceastăexcursie în prima sau în ultima zi, în drumspre aeroport sau hotel, în functie de orarulde zbor.

Zaragoza

Istoria Zaragozei o vom întâlni la ForumulRoman, aflat în faţa Catedralei La Seo, caredomină capătul estic al oraşului. Gigantuledificiu a cunoscut importante lucrări derestaurare, iar interiorul său este strălucitor.O altă catedrală importantă este Basilica St.Maria del Pila, construită pe locul în carese presupune ca Fecioara Maria i-a apărutApostolului Iacob, în anul 40, când acesta seîndrepta spre Compostela.

* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Excursii opţionale neincluse în preţ

Barcelona lui Gaudi

Casa Gaudi

În această excursie vom vizita celemai importante lucrări ale lui Gaudi,artistul care şi-a pus într-un mod atât despectaculos amprenta asupra Barcelonei.Vom vizita: Parcul Guell, Sagrada Familia,Casele Gaudi, Batllo şi Casa Mila. Turpietonal în Barrio Gotico în care vomvedea: Catedrala, Plaza del Rei, Plaza SanFelipe Neri, Biserica San Felipe Neri, Palaudel Lloctinent cu Salon del Tinel, PlazaJaume 1 cu Primăria şi Guvernul Catalan.Ne va rămâne timp şi pentru cumpărăturipe Rambla, celebra arteră din capitalaCataloniei.

Montserrat şi spectacol de flamenco

Spectacol de flamenco

Excursie opţională la Montserrat, parteesenţială din viaţa catalană şi un centruspiritual important. Timp liber pentruvizitarea bazilicii. În mănăstire se aflăMoreneta, făcătoarea de minuni. Legendaspune că Statuia Fecioarei Negre – LaMorreneta a fost găsita de nişte călugăribenedictini şi neputând să o mute auhotărât să construiască mănăstirea în jurulei. De atunci este venerată ca şi patronspiritual al Cataloniei. La Montserrat se aflăşi muzeul Montserrat ce adăposteşte lucrăride Picassso, Dali, El Greco, Caravaggio,Degas, Monet sau Sisley.Petrecem o seară de neuitat în companiaunui energic şi naucitor spectacol flamenco.Se spune că acest stil muzical, împreunăcu dansul care îl acompaniază, suntadevăratele chei către sufletul şi ritmurileSpaniei. Ritmul muzicii, mişcările pasionaleale dansatorilor şi sunetul inconfundabil alcastanietelor ne vor rămâne în suflet multtimp după terminarea acestui spectacol!

Madrid şi Escorial

În capitala Spaniei vizităm Piaţa şi fântânaCibele, Puerta del Sol, Piata Mayor,

Bulevardul Grand Via, Piaţa Spaniei cuMonumentul lui Cervantes şi Palatul Regal.

Interior El Escorial

La Escorial, simbol pentru rolul Spaniei luiFilip al II-lea în perioada Contra-Reformei,vizităm Mănăstirea, reşedinţa istorică aRegelui Spaniei, muzeu şi important nucleude cultură, fiind declarat patrimoniucultural UNESCO.

Toledo şi Aranjuez

Toledo

Pornim spre Toledo - fosta capitală a ţării,adevărat "oraş-muzeu” în care a trăitşi creat faimosul El Greco. Vom admiraCatedrala, Sinagoga, Biserica San Juanşi Podul San Martin cu zidurile fortăreţeimedievale. Ne continuăm călătoria spreAranjuez, cu vizitarea Palatului (reşedintade vară a familiei regale) şi a grădinilorsuperbe care îl înconjoară.

Salamanca şi Segovia

Catedrala din Salamanca

Salamanca ne va da o perspectivă asupravieţii academice a Spaniei şi o imaginecompletă a evoluţiei arhitecturii spaniole.Salamanca se laudă cu multe obiectiveturistice: Plaza Mayor, Casa de las Conchas,Rua Mayor, Catedrala Nueva, CatedralaVieja, şi nu în ultimul rând Universitateadin Salamanca, construită în 1218.Continuăm cu Segovia a cărui emblemăeste apeductul roman din sec. I, care seînalţă la 28 m chiar în centrul oraşului.Catedrala în stil gotic renascentist de secolXVI, impresionează prin dimensiuni şifrumuseţe, iar impunătoarea fortăreaţăAlcazar, construită de mauri, a devenitPalatul regal favorit al monarhilor spanioli.

3

Bonusuri Senior Voyage Club Card•  1/2 zi excursie opţională BONUS pentru

posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Zaragoza)

•  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

•  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionrea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

•  Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu plătesc suplimentul de 50 euro de nonsenior

Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Madrid - vedere de noapte, Manastirea Monsteratt, interior Sagrada Familia, El Escorial

Page 4: Senior Voyage - Madrid - Barcelona 2014/ 2015

Hotel Luna Club ● ● ● ●

www.hotellunaclub.com

locațieSituat la nord de Barcelona, la aproximativ 70 de km, între staţiunile Santa Susanna şi Malgrat de Mar. Luna Club se află la doar 250 de metri de plaja din Malgrat de Mar.

Facilități camereCamerele hotelului dispun de internet wi-fi,balcon, aer condiţionat, telefon, frigider,baie proprie, uscător de păr, televiziune prinsatelit, televizor cu ecran plat, seif, birou.

Facilități hotelInternet prin cablu (contra-cost), sală de internet, piscină interioară şi exterioară, restaurant, bar, aer condiţionat, recepţie 24 h, servicii de înfrumuseţare, cafenea, terasă pe acoperiş, centru de fitness, asistenţă medicală, facilităţi spa şi masaj, room service şi grădină.

Hotel Exe Dome Las Tablas ● ● ● ●

www.exedome.com

locațieHotelul este situat în parcul de afaceri LasTablas.

Facilități camereCamerele hotelului sunt spaţioase şi suntdotate cu aer condiţionat, acces gratuit lainternet wireless, TV LCD, telefon, minibar,seif, baie privată cu cadă, uscător de păr.

Facilități hotelFacilităţile hotelului includ recepţie deschisănon-stop, cameră de bagaje, room service,spălătorie/curăţătorie/călcătorie (contracost), ascensor, aer condiţionat. Hotelul maipune la dispoziţie oaspeţilor o piscină în aerliber, o sală de gimnastică, internet wirelessgratuit în tot hotelul, cafe-bar, facilităţipentru persoanele cu dizabilităţi.

5 lucruri care nu trebuie ratate

1 Nu rataţi cel mai original muzeu din Catalonia Muzeul - Teatru Dali din Figueres. Dali a decis să construiască muzeul pe ruinele Teatrului Municipal, distrus în secolul XIX în războiul civil din Spania. Este cel mai mare obiect suprarealist din lume.

2 În week-end veţi putea admira spectacolul inedit oferit de Fântâna Magică, în Plaça d’Espania din Barcelona. Fântâna atrage sute de vizitatori care urmăresc fascinaţi timp de 15 minute formidabilul spectacol de lumină, apă şi muzică. În acelaşi timp, Palatul Naţional, extrem de sofisticat iluminat, oferă un fundal magnific.

3 O vizită la Montserrat, important centru spiritual creştin, vă va oferi ocazia să vă rugaţi la statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, statuie supranumită La Moreneta.

4 Nu trebuie să rataţi o plimbare pe celebrul Bulevard Rambla. În timp ce veţi admira frumuseţea inconfundabilă a acestei artere catalane, veţi putea face şi shopping, aici găsindu-se atât magazine ale unor mari nume ale modei internaţionale, cât şi branduri de calitate ale designer-ilor spanioli.

5 Cei care doresc să înveţe lucruri noi în concediu, pot începe cu câteva mişcări de flamenco. Timizii vor putea să se rezume la vizionarea unui astfel de spectacol, însă toată lumea trebuie să încerce măcar un pahar de sangria, împreună cu mâncăruri tradiţionale spaniole precum paella (orez cu fructe de mare) sau tortilla (cartofi, ou şi ceapă prăjite în tigaie sub formă de omletă).

Observaţii•  Programul include 3 nopţi de cazare în

Barcelona şi 4 nopţi în Madrid. Ordinea cazărilor şi a vizitelor diferă în funcţie de data de plecare , astfel: » 06.10, 07.10, 20.10, 21.10, 23.03 13.04, 27.04, 11.05, 12.05, 25.05, 26.05: Bucuresti – Barcelona – Madrid – Bucuresti; 3 nopţi Barcelona + 4 nopţi Madrid. » 13.10, 14.10, 27.10, 28.10, 20.04, 04.05, 05.05, 18.05, 19.05: Bucuresti – Madrid – Barcelona – Bucuresti; 4 nopţi Madrid + 3 nopţi Barcelona.

•  Persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc supliment 50 euro/ sejur.

•  BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.

•  Excursiile opţionale pot suferi modificări,

iar programul concret, desfăşurat pe zile, al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie.

•  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau hotel, în functie de orarul de zbor.

•  Grupul minim pentru a se organiza excursiile opţionale este de 20 persoane.

•  Hotelurile menţionate în acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

•  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.

•  Toţi turiştii care vor călători pe acest program vor achita direct la hotel o taxă de oras/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi.

Tariful nu include•  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană•  Asigurarea medicală de călătorie şi

asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia va recomanda să le încheiaţi.

•  Taxa de staţiune (se va plăti la hotel, 1-2 euro/zi/pers)

•  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Suplimente şi reduceri•  Supliment SGL 100 euro•  Reducere a 3-a persoană 50 euro•  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport

95 euro•  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în

cameră cu doi adulţi

Polita valabilă de asigurare este afişată pe pagina web a agenţiei de turism: www.christiantour.ro

seniorvoyage.eu

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Branch Office - Kogălniceanu021 313 52 26Branch Office - Moşilor021 210 16 87Branch Office - City Mall021 317 04 35Branch Office - Liberty Center021 369 98 35Branch Office - Mihai Bravu021 252 19 40Branch Office - Ştefan cel Mare021 211 11 49Branch Office - Magheru021 312 01 66Branch Office - Plaza Mall0374 913 442

Branch Office - Vitan Mall0374 913 443Branch Office - Titan0314 282 238Branch Office - Promenada0314 253 843Branch Office - Dorobanţi021 211 11 49Branch Office - Timişoara0256 433 205Branch Office - Banat0256 240 321Branch Office - Cluj-Napoca0264 411 101Branch Office - Bacău0234 525 298

Branch Office - Iaşi0232 267 261Branch Office - Constanţa0241 550 180Branch Office - Rm. Vâlcea0250 730 200Branch Office - Galaţi0236 318 018Branch Office - Brăila0339 710 310Branch Office - Focşani0337 711 140Branch Office - Sibiu0369 710 310Branch Office - Deva0354 710 310

Branch Office - Arad0357 711 128Branch Office - Ploieşti0344 710 305Branch Office - P. Neamţ0333 710 605Branch Office - Suceava0330 710 844Branch Office - Buzău0338 710 310

Francize Christian TourSun Travel - Sf. Gheorghe0267 310 047Blue Travel - Giurgiu0246 213 099