Senior Voyage - Istanbul 2014/ 2015

4
turcia Istanbul Moscheea Albastră – Palatul Topkapi – Marea Marmara – Palatul Dolmabahce – Bosfor de la 155

description

Brosura Senior Voyage - Istanbul 2014/ 2015

Transcript of Senior Voyage - Istanbul 2014/ 2015

turciaIstanbulMoscheea Albastră – Palatul Topkapi – Marea Marmara – Palatul Dolmabahce – Bosfor de la

155€

2

Istanbul - Poveşti orientale înoraşul lui Suleiman Magnificul

Programul excursiei cu autocarul

Ziua 1. BUCUREŞTI - ISTANBULPlecăm din Bucureşti pe ruta Ruse-Edirne- Istanbul. În Edirne se vizitează Moscheea Selimiye, a cărei importanţă e subliniată de cele patru minarete, inclusă în patrimoniul UNESCO. Sosire şi cazare la Istanbul.

Ziua 2. ISTANBULDupă micul dejun, vă recomandăm vizitarea metropolei cu: Moscheea Albastră, Biserica Sfânta Sofia şi Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul). Deşi se spune adesea că Turcia stă “călare” pe Europa şi Asia, de fapt doar Istanbulul se întinde pe ambele continente. Este singurul oraş din lume care a fost capitală a unui imperiu islamic şi a unuia creştin. Seara program liber pentru vizitarea Bazarului. Cazare în Istanbul.

Ziua 3. ISTANBUL - Insula PrinţuluiMic dejun. Vă propunem Croaziera pe Marea Marmara (40 euro) spre Buyukada – Insula Prinţului (include turul insulei cu trăsura şi masa de prânz cu băuturi). Buyukada e cea mai mare dintre cele nouă insule ce formează

arhipelagul Insulele Prinţilor sau, pe scurt, Adalar, un cartier mai special al Istanbulului. Lumea se plimbă pe Buyukada (şi peste tot în Adalar) cu caleaşca trasă de cai. Asta pentru că pe insule nu sunt permise vehiculele motorizate. Aşa ca toţi vizitatorii sunt invitaţi să exploreze insula pe jos, cu bicicleta sau în caruţă. Cazare în Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL - Croazieră pe BosforMic dejun. Dimineaţa propunem vizita la Palatul Dolmabahce situat pe malul Bosforului - simbol al măririi şi decadenţei Imperiului Otoman. Opţional se poate opta pentru croazieră pe Bosfor (10 euro). Această excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD. Bosforul este o strâmtoare îngustă care leagă Marea Neagră de Marea Marmara şi separă partea europeană a Turciei de Antatolia. Ţărmurile sunt presărate cu sate drăguţe, conace otomane vechi şi vilele celor mai înstăriţi locuitori ai Istanbulului. Este străbătuta de două poduri impresionante. Primul pod care a legat Europa de Asia a fost Podul Bosfor, deschis în 1973. Acesta a fost urmat, în 1988, de Podul Fatih Sultan Mehmet. Cazare în Istanbul.

Ziua 5. ISTANBUL - BUCUREŞTIMic dejun. Plecare din Istanbul. Se tranzitează teritoriul Bulgariei. Sosire în Bucureşti după 21.30, în funcţie de trafic şi de formalităţile vamale.Pentru explicaţii la obiectivele turistice (in ziua 2), grupul va achita câte 5 €/ pers. în Turcia, pentru servicii oferite de ghizi locali (obligatoriu impus prin lege).

Preţul include•  Transport autocar•  4 nopţi de cazare hotel 4*•  Mic dejun•  1/2 zi excursie opţională (Tur de Istanbul by

night cu trecere peste Bosfor în Asia)•  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă

Tariful nu include•  Asigurarea medicală de călătorie şi asigurarea

storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi.

•  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Moscheea Albastră - Palatul Topkapi - Marea Marmara - Palatul Dolmabahce - Bosfor

de la

155€Date plecare:- 01.10, 08.10, 15.10, 22.10, 29.10.2014- 2.04, 09.04, 15.04, 22.04, 29.04, 06.05, 13.05, 20.05, 27.05.2015

Insula Prinţului

Croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada – Insula Prinţului (include turul insulei cu trăsura şi masa de prânz cu băuturi). Buyukada este cea mai mare dintre cele nouă insule ce formează arhipelagul Insulele Printilor sau, pe scurt, Adalar, un cartier mai special al Istanbulului. Lumea se plimbă pe Buyukada (şi peste tot în Adalar) cu caleaşca trasă de cai. Asta pentru că pe insule nu sunt permise vehiculele motorizate. Astfel că toţi vizitatorii sunt invitati să exploreze insula pe jos, cu bicicleta sau în căruţă.

Istanbul

Va recomandăm vizitarea metropolei cu:Moscheea Albastră, Biserica Sfânta Sofia şiPalatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului,Tezaurul). Deşi se spune adesea că Turciastă “călare” pe Europa şi Asia, de fapt doarIstanbulul se întinde pe ambele continente.Este singurul oraş din lume care a fostcapitală a unui imperiu islamic şi a unuiacreştin.

Excursie gratuitaCroaziera pe Bosfor Bosforul, este o strâmtoare care leagă Marea Neagră de Marea Marmara. Bosforul delimitează partea europeană a Istanbulului, respectiv a Turciei, de cea asiatică. În partea europeană, Bosforul face un cot, un estuar lung de 7.5 km, lat de 750m şi cu o adâncime a apelor de 35m. Acest estuar se numeşte Cornul de Aur şi desparte vechiul oraş Constantinopole situat în sudul golfului de oraşul nou şi modern care include şi piaţa Taxim, situat în partea de nord. Prin Bosfor trec anual cca. 55.000 nave care transportă mărfuri la şi de la ţările limitrofe Mării Negre sau mai sus în Europa pe Dunăre.

* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Excursii opţionale neincluse în preţ

3

Programul excursiei cu avionul

Ziua 1. BUCUREŞTI - ISTANBULÎntâlnire la aeroport cu reprezentantul agenţiei pentru formalităţile de check-in şi îmbarcare. Ajungem pe aeroportul din Istanbul în aproximativ o oră; de aici se realizează transferul la hotel. Cazare în Istanbul.

Ziua 2. ISTANBULDupă micul dejun, vă recomandăm vizitarea metropolei cu: Moscheea Albastră, Biserica Sfânta Sofia şi Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul). Deşi se spune adesea că Turcia stă “călare” pe Europa şi Asia, de fapt doar Istanbulul se întinde pe ambele continente. Este singurul oraş din lume care a fost capitală a unui imperiu islamic şi a unuia creştin. Seara program liber pentru vizitarea Bazarului. Cazare în Istanbul.

Ziua 3. ISTANBUL - Insula PrinţuluiMic dejun. Vă propunem Croazieră pe Marea Marmara (40 euro) spre Buyukada – Insula Prinţului (include turul insulei cu trăsura şi masa de prânz cu băuturi). Buyukada este cea mai mare dintre cele nouă insule ce formează arhipelagul Insulele Prinţilor sau, pe scurt, Adalar, un cartier mai special al Istanbulului. Lumea se plimbă pe Buyukada (şi peste tot în

Adalar) cu caleaşca trasă de cai. Asta pentru că pe insule nu sunt permise vehiculele motorizate. Aşa că toţi vizitatorii sunt invitaţi să exploreze insula pe jos, cu bicicleta sau în căruţă. Cazare in Istanbul.

Ziua 4. ISTANBUL - Croazieră pe BosforMic dejun. Dimineaţă propunem vizita la Palatul Dolmabahce situat pe malul Bosforului - simbol al măririi şi decadenţei Imperiului Otoman. Opţional se poate alege o croazieră pe Bosfor (10 euro). Această excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD. Bosforul este o strâmtoare îngustă care leagă Marea Neagră de Marea Marmara şi separă partea europeană a Turciei de Anatolia. Ţărmurile sunt presărate cu sate cochete, conace otomane vechi şi vilele celor mai înstăriţi locuitori ai Istanbulului. Este străbătută de două poduri impresionante. Primul pod care a legat Europa de Asia a fost Podul Bosfor, deschis în 1973. Acesta a fost urmat, în 1988, de Podul Fatih Sultan Mehmet. Cazare în Istanbul.

Ziua 5. ISTANBUL - BUCUREŞTIDupă micul dejun, timp liber în Istanbul. În cursul după amiezii se face transfer la aeroport, unde are loc îmbarcarea. Sosire în Bucureşti.

Pentru explicaţii la obiectivele turistice (în ziua 2), grupul va achita câte 5 €/ pers. în Turcia, pentru servicii de ghizi locali (obligatoriu impus de lege).

Preţul include•  Biletul de avion Bucureşti-Istanbul-

Bucureşti•  Transfer aeroport– hotel– aeroport•  4 nopţi de cazare hotel 4*•  Demipensiune•  1/2 zi excursie opţională (Tur de

Istanbul by night cu trecere peste Bosfor în Asia)

•  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă

Tariful nu include•  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană•  Asigurarea medicală de călătorie şi

asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi.

•  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

225€+95€ taxe de aeroportDate de plecare:- 24.09, 25.09, 02.10, 09.10, 16.10, 23.10, 30.10, 06.11, 13.11, 04.12.2014 - 12.02, 05.03, 16.04, 30.04, 07.05, 13.05, 14.05, 20.05, 21.05, 28.05.2015

The City Hotel ● ● ● ●

www.thecityhotel.com.tr

localizareAcest hotel elegant se află în centrul vechi al oraşului Istanbul. Multe situri istorice se află la câteva minute de mers pe jos de Hotelul City. O staţie de metrou, cu legături spre Piaţa Taksim, este la 10 minute de mers pe jos.

Facilități camereToate camerele sunt amenajate cu gust şi dotate cu TV LCD şi acces Wi-Fi gratuit. Fiecare are o baie mare şi modernă, cu articole de toaletă de calitate. Suitele includ o zonă separată de living şi o cadă spa.

Facilități hotelHotelul mai pune la dispoziţia turiştilor numeroase facilităţi: saună, sală de fitness, masaj, baie turcească/baie de aburi, bibliotecă, room service, recepţie deschisă nonstop, schimb valutar, cameră de bagaje, spălătorie/curăţătorie.

Grand S Hotel ● ● ● ●

www.grandshotel.com

localizareHotelul se află la mai puţin de 5 minute de mers pe jos de cele mai apropiate staţii de autobuz şi metrou. Aeroportul Istanbul Atatürk este la 15 km.

Facilități camereCamerele de la Hotel Grand S sunt proiectate cu mobilier modern. Toate camerele oferă minibar, TV şi baie privată.

Facilități hotelHotelul Grand S oferă camere moderne cu Wi-Fi gratuit şi aer condiţionat. Facilităţile includ piscină interioară gratuită, precum şi centru spa cu sală de gimnastică şi baie turcească. Oaspeţii pot savura preparate internaţionale la restaurantul Litros. Daphne Bar & Café serveşte o varietate largă de băuturi calde şi reci.

Hotel Istanbul Dora ● ● ● ●

www.istanbuldora.com

localizareHotelul este situat central, la numai 10 minute de mers pe jos de vibranta Piaţă Taksim. Proprietatea oferă camere cu aer condiţionat, facilităţi moderne şi Wi-Fi gratuit peste tot.

Facilități camereCamerele hotelului Istanbul Dora sunt dotate cu aer condiţionat, facilităţi moderne şi Wi-Fi gratuit peste tot. În plus, acestea au TV LCD cu canale prin satelit, minibar, seif, etc. Fiecare cameră oferă o frumoasă vedere spre oraş.

Facilități hotelHotelul oferă birou de turism şi serviciu de concierge. Recepţia este deschisă non-stop. Micul dejun bogat este servit în stil bufet în fiecare zi. Restaurantul à la carte oferă mâncăruri turceşti şi internaţionale. Oaspeţii se pot relaxa la barul din hol, ascultând muzică ambientală live.

5 lucruri care nu trebuie ratate1 Savurează un ceai turcesc la o terasă din port şi priveşte vasele de croazieră acostând. Imaginea este minunată.

2 Descoperă savoarea bucătăriei turceşti într-unul dintre numeroasele restaurante din centrul oraşului.

3 Shopping în Grand Bazaar, cel mai mare centru comercial din oraş. Important este să te tocmeşti, pentru că numai astfel vei reuşi să ajungi la preţuri cu până la jumătate mai mici decât cele cerute iniţial.

4 Fă o croazieră prin Strâmtoarea Bosfor şi vizitează două continente (Europa şi Asia) într-o singură zi.

5 Vizitează punctele cheie ale Istanbulului: Moscheea Albastră, Palatul Topkapi, Biserica Sfânta Sofia.

Observaţii•  Pentru a putea participa la programele Senior Voyage, persoanele care nu au însoţitor

cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 25 € /sejur de 7 nopţi.•  BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment•  Excursiile opţionale pot suferi modificări, iar programul concret, desfăşurat pe zile,

al excursiilor opţionale se va primi la destinaţie.•  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre

aeroport sau spre hotel, în funcţie de orarul de zbor.• Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20.•  Hotelurile menţionate în acest program pot fi modificate. În cazul în care acest

lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare.•  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau

ale petrolului, impuse de compania aeriană.

Polita valabilă de asigurare este afişată pe pagina web a agenţiei de turism: www.christiantour.ro

seniorvoyage.eu

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Branch Office - Kogălniceanu021 313 52 26Branch Office - Moşilor021 210 16 87Branch Office - City Mall021 317 04 35Branch Office - Liberty Center021 369 98 35Branch Office - Mihai Bravu021 252 19 40Branch Office - Ştefan cel Mare021 211 11 49Branch Office - Magheru021 312 01 66Branch Office - Plaza Mall0374 913 442

Branch Office - Vitan Mall0374 913 443Branch Office - Titan0314 282 238Branch Office - Promenada0314 253 843Branch Office - Dorobanţi021 211 11 49Branch Office - Timişoara0256 433 205Branch Office - Banat0256 240 321Branch Office - Cluj-Napoca0264 411 101Branch Office - Bacău0234 525 298

Branch Office - Iaşi0232 267 261Branch Office - Constanţa0241 550 180Branch Office - Rm. Vâlcea0250 730 200Branch Office - Galaţi0236 318 018Branch Office - Brăila0339 710 310Branch Office - Focşani0337 711 140Branch Office - Sibiu0369 710 310Branch Office - Deva0354 710 310

Branch Office - Arad0357 711 128Branch Office - Ploieşti0344 710 305Branch Office - P. Neamţ0333 710 605Branch Office - Suceava0330 710 844Branch Office - Buzău0338 710 310

Francize Christian TourSun Travel - Sf. Gheorghe0267 310 047Blue Travel - Giurgiu0246 213 099

Suplimente şi reduceri•  Pentru plecarile cu autocarul din 09.04 (Paste) şi 29.04 este de 40

de euro/pers•  Pentru plecarile cu autocarul din 01.10, 08.10, 15.10, 22.10,

29.10.2014 şi 15.04, 22.04, 06.05, 13.05, 20.05, 27.05.2015 se achită un supliment de 20 euro/persoană.

•  Supliment SGL 50 euro•  Reducere a 3-a persoana 20 euro•  Copil 0-1.99 ani – GRATUIT (autocar); plateşte 50 euro (avion)•  Copil 2-11.99 ani reducere 50 euro în cameră cu doi adulţi•  Supliment cină – 7 euro/pers/zi (valabil pentru programul cu

autocarul)

Bonusuri Senior Voyage Club Card•  Excursie opţională BONUS pentru posesorii de Senior Voyage Club

Card (Croaziera pe Bosfor)•  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3

excursii opţionale pentru posesorii de Senior Voyage Club Card.•  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3

excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de Senior Voyage Club Card.

•  Posesorii de Senior Voyage Club Card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii.

Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.