Senior Voyage - Costa del Sol 2014/ 2015

4
spania - andaluzia Costa del Sol Maroc - Gibraltar - Sevillia - Cordoba - Granada 395 +95€ taxe de aeroport

description

Brosura Senior Voyage - Costa del Sol 2014/ 2015

Transcript of Senior Voyage - Costa del Sol 2014/ 2015

Page 1: Senior Voyage - Costa del Sol 2014/ 2015

spania - andaluzia Costa del SolMaroc - Gibraltar - Sevillia - Cordoba - Granada

395€ +95€ taxe de aeroport

Page 2: Senior Voyage - Costa del Sol 2014/ 2015

2

Costa del Sol

Costa de Sol, în traducere, „coasta soarelui”, este o destinaţie turistică

ideală, având o climă blândă şi un sezon turistic care durează tot anul. Se întinde de la Nerja până la Gibraltar şi este considerată cea mai emblematică zonă litorală a Spaniei. Amplasarea excelentă facilitează accesul turiştilor spre oraşele Granada, Sevillia, Cadiz, Malaga şi Cordoba. Costa del Sol este o destinaţie completă. Iată câteva dintre motivele pentru care această zonă poate fi considerată un paradis turistic. Plajele ei sunt excelent amenajate, au nisip fin, iar cele mai bune se găsesc în El Bajondillo şi La Carihuela.Pasionaţii de shopping vor găsi posibilităţi nesfârşite pentru mica lor pasiune, iubitorii de golf vor avea la dispoziţie câteva terenuri splendide, sporturile de apă sunt la ele acasă, peisajele sunt incredibile, muzeele şi cetăţile sunt numeroase şi impresionante, iar viaţa de noapte nu suportă termen de comparaţie. Lista poate continua cu alte posibilităţi de petrecere a timpului liber dintre care nu trebuie uitate echitaţia şi ciclismul.Costa del Sol este vestită pentru plajele sale cu nisip fin, pentru terenurile de golf aflate în topurile Europei, pentru cazinourile şi hotelurile

sale de lux, dar şi pentru viaţa de noapte, pe cât de rafinată, pe atât de activă. Cele mai cunoscute staţiuni de aici sunt: Marbella, Benalmadena, Torremolinos şi Fuengirola.MarbellaEste una dintre cele mai curtate staţiuni ale Costei del Sol, datorită calităţii excepţionale a infrastructurii şi a serviciilor pe care le oferă. Dezvoltată în jurul Portului Banus, staţiunea este vestită şi pentru obiectivele ei turistice: Plaza Los Naranjos, primăria, Casa del Corregidor, fortăreaţa arabă, Parcul natural Sierra de las Nieves şi Santa Clara Golf. Portul Banus este înconjurat de o zonă rezidenţială foarte modernă, în timp ce partea veche a oraşului, centrul istoric, aparţine caselor albe şi colorate, constituite după tipar andaluz.Cele mai renumite plaje de aici sunt: Casablanca, Artola, Cabo Pino, El Pinillo, El Alicante şi Nueva Andalucia.

Torremolinos Aceasta este una dintre principalele destinaţii turistice de pe Costa del Sol. Punctele de atracţie sunt plajele şi bulevardul pietonal Calle San Miguel, care este mărginit de magazine şi se întinde din centru până spre plajă.

BenalmadenaStaţiunea se întinde de la Munţii Mijas până la Marea Mediterană, în trepte. Nu e greu de imaginat cât de spectaculoasă poate fi panorama unui oraş care e martorul unor atât de numeroase forme de relief. Aici veţi avea posibilitatea să vizitaţi castelele Bil-Bil şi Colomares, un parc de distracţii internaţional, grădinile Muro, dar şi frumoasele plaje Santa Ana, Maites şi La Vibora.

FuengirolaStaţiunea este aşezată în jurul oraşului andaluz cu acelaşi nume. Cele mai importanteobiective turistice de aici sunt: Biserica Nuestra Senora del Rosario, Castelul Sohail, Torreblanca, grădina zoologică municipală, parcul acvatic şi Hipodromul. Cele mai renumite plaje sunt: Carvajal, Torreblanca, Playa de Fuengirola, Los Boliches şi Santa Amalia.

Sevillia Acest important oraş spaniol este situat în partea de sud-vest a peninsulei Iberice si este capitala Comunităţii Autonome a Andaluziei precum şi a provinciei Sevillia. Sevillia este considerată centrul artistic, cultural, financiar, economic şi social al sudului Spaniei.

Castelul Colomares din Benalmadena

În ultimul deceniu, numărul turiştilor care au vizitat anual cel puţin una dintre staţiunile Costei del Sol nu a scăzut niciodată sub 7 milioane. Motivele care i-au determinat pe cei mai mulţi dintre ei sunt staţiunile de un rafinament aparte, cu plaje cu nisip fin şi ape limpezi, peisajele specta-culoase, infrastructură turistică excelentă, un prezent şi un trecut cultural de invidiat şi o viaţă de noapte greu de egalat.

Preţul include•  Biletul de avion Bucureşti–Malaga–

Bucureşti;•  Transfer aeroport–hotel–aeroport;•  7 nopţi de cazare la hotel ● ● ● ● ;•  Mic dejun + cină+ 1 pahar de apă şi vin

la masă;•  O excursie opţională de o jumătate de zi

(Malaga); •  O excursie opţională pentru posesorii

de senior voyage club card (Marbella şi Puerto Bano);

•  Asistenţă turistică pentru întreaga perioadă.

Marbella – Puerto Bano – Benalmadena – Sevillia – Torremolinos – Fuengirola – Mijas – Gibraltar – Ronda – Cordoba – Satul Nerja – Granada – Sierra Nevada – Maroc

Date de plecare:20.09, 25.09, 02.10, 04.10,09.10, 11.10, 16.10. 23.10, 30.10, 02.11, 06.11, 09.11, 13.11, 28.12, 30.12.2014 12.02, 05.03, 22.03, 02.04, 09.04, 11.04, 16.04, 21.04, 23.04, 25.04, 30.04, 02.05, 07.05, 09.05, 14.05, 16.05, 21.05, 23.05, 28.05, 30.05, 04.06, 06.06.2015

Page 3: Senior Voyage - Costa del Sol 2014/ 2015

Excursii opţionale neincluse în preţ

Excursie în Granada Durată: o zi Iată un oraş plin de istorie, cu o arhitectură remarcabilă, cu oameni primitori şi cu o delicioasă tradiţie culinară. Granada a fost ultimul dintre oraşele cucerite de musulmani în Spania şi a fost considerată până în momentul Reconquistei perla califatului. Cea mai preţioasă bijuterie a Granadei este fără doar şi poate complexul Alhambra şi Generalife, palatul cu splendidele sale grădini, construit în secolul xiv sub dinastia califilor Nazari. Intrarea la Alhambra nu este inclusă în tariful excursiei.

Excursie la SevilliaDurată: o zi

Turistul va găsi în acest mare oraş andaluz, care oferă numeroase obiective extrem de interesante: monumente, parcuri, grădini şi biserici. Printre monumentele cele mai faimoa-se se numără Giralda (clopotul catedralei) şi Turnul de Aur. Cunoscută în trecut sub numele de Catedrala de Santa Maria de la Sede, este înprezent cea mai mare catedrală romano-cato-lică din lume. Catedrala este renumită pentru impresionantele decoraţiuni de aur, obiecte de cult, sculpturi şi picturi dar şi pentru că aici se află mormântul lui Cristopher Columb. Intrarea în catedrală nu este inclusă în tariful excursiei.

Excursie la Cordoba Durată: o zi

Cordoba a fost cel mai impunător oraş, nu doar al Spaniei, ci al întregii Europe în timpul „perioadei de aur” a cuceririi maure. La unicita - tea sa stilistică au contribuit toate cele 3 mari religii monoteiste: creştinii, maurii şi evreii. Pen tru a înţelege mai mult despre acest oraş vom vizita: Alcazar de los Reyes Cristianos (Fortăreaţa monarhilor creştini), Calleja de los Flores, Jardin Botanico (Grădina Botanică), Virgen de los Faroles şi catedrala-moschee Mezequita.

Excursie în GibraltarDurată: o zi

Numit şi „Stânca”, Gibraltar, teritoriul de peste mări al Marii Britanii, se află pe coasta de sud a Spaniei şi marchează întâlnirea dintre Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană. Aici vom vizita: Catalan Bay, Europa Point, de unde vom arunca o privire peste strâmtoare spre Maroc, care se află la doar 23 de kilometri departare, dar şi Rezervaţia Naturală Upper

Rock, ce cuprinde Peştera Sfântul Mihail şi Bârlogul Maimuţelor.

Excursie în AfricaDurată: o zi

Ne vom îmbarca pe un feribot într-unul dintreporturile spaniole Algeciras sau Tarifa şi în aproximativ o oră vom traversa strâmtoareaGibraltar. Vom ajunge pe continentul African şi vom intra pentru scurt timp în atmosfera Tangerului, oraş ce poate fi privit ca un amestec de exotism, soare şi caracter specific oriental.Ajunşi aici vom vizita Piaţa Grasocco, una dintre atracţiile turistice ale oraşului şi unul dintre cele mai frumoase locuri din Tanger.

Excursie în MijasDurată: o jumătate de zi

Vom face un tur al orăşelului Mijas, amplasat într-un frumos peisaj montan. Aici vom putea vizita încântătoarea biserică Parroquial de la Inmaculada Conception şi Bar Porras în Plaza de la Libertad. Priveliştea asupra Mării Mediterane pe care ţi-o oferă acest oraş te va trimite cu gândul la imaginea pe care ai vedea-o dacă te-ai afla într-un imens balcon.

Excursie la MotrilDurată: o zi

Pentru a descoperi acest oraş interesant atât pentru iubitorii de artă cât şi pentru pasionaţii de istorie, vom vizita: Castillo de Carchuna, Casa de Palma, Museo Preindustrial de la Cana de Azucar, Ermita de San Antonio, Iglesia Nuestra Senora de la Cabeza şi Teatro Calderon.

Excursie la Sierra NevadaDurată: o zi

Sierra Nevada este o foarte populară desti-naţie turistică, deoarece vârfurile muntoase ale acestui masiv reprezintă cel mai sudic punct al Europei în care schiatul este posibil. La poalele sale se găseşte oraşul Granada, iar ceva mai departe, Malaga şi Almeria.

Excursie în satul NerjaDurată: o jumătate de zi

Vom explora vestita peşteră Nerja, cu imensele ei culoare şi caverne care se întind pe o lungime de 5 km. Aici vom găsi desene rupestre ce datează din paleolitic. După aceea se merge către localitatea Nerja pentru a vedea faimosul Balcon de Europa, situat în centrul oraşului vechi şi construit în 1487. De asemenea vom fa ce o plimbare pe străzile înguste ale centrului comercial, prin Plaza del Carmen pentru a vizita biserica El Salvador, interesantă combinaţie arhitecturală de stiluri baroc şi arab.

3

Bonusuri Senior Voyage Club Card•  O excursie opţională de o jumătate de

zi pentru posesorii de senior voyage club card (Marbella şi Puerto Bano).

•  Reducere 10% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru posesorii de senior voyage club card.

•  Reducere 5% la pachetul de excursii opţionale la achiziţionarea a 3 excursii opţionale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card.

•  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii.

Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziţionarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Excursii gratuite

Excursie în MalagaDurată: o jumătate de zi

Malaga este capitala Costei del Sol şi are în spate mai bine de 3000 de ani de istorie. Vom putea vizita Catedrala, Muzeul Picasso, Plaza de la Marina, grădinile străjuite de palmieri din Paseo del Parque sau de pe Calle Marques de Larios, iar apoi vom putea admira labirintul de pasaje din Pasaje Chinitas. Pe înse rate vom merge pe Paseo Maritimo, pentru a vedea farul.

Excursie în Marbella şi Puerto Bano Durată: o jumătate de zi Marbella este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante centre turistice ale Costei del Sol. Pentru a descoperi staţiunea vom vizita artera principală, Avenida Ricardo Soriano, Paseo Maritimo cu nenumăratele restaurante de aici şi piaţa centrală, numită Plaza de los Naranjos (Piaţa Portocalilor). Bogăţia staţiunii străluceşte cel mai puternic la Puerto Bano, înconjurat de luxosul port cu iahturi şi înţesat cu numeroase magazine şi restaurante.* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Fotografiile de pe copertă, de sus în jos: Curtea interioară a Palatului Alcazar din Sevilia; iahturi ancorate în portul Malaga (stânga); maimuţă macac de pe stânca Gibraltar (dreapta); fortăreaţa Alhambra din Granada.

Catedrala din Malaga

Arce maure în catedrala-moschee Mezquita

Caravană africană

Page 4: Senior Voyage - Costa del Sol 2014/ 2015

Hotel Vistamar● ● ● ●

www.hotelvistamar.com

localizareHotelul este situat la 200 m de plajă şi 1 km de centrul staţiunii Benalmadena. La numai 150 m de complexul Vistamar, ajungem pe faleza care comunică staţiunile Fungirola, Benalmadena şi Torremolinos. La o distanţă de numai 20 minute de mers se află frumosul Porto Marina.

Facilități camereToate camerele sunt dotate cu baie/WC, uscător de păr, seif contra cost, telefon, TV satelit, aer condiţionat, chicinetă. Camerele foarte spaţioase dispunând de living şi dormitor, balcon sau terasă.

Facilități hotel Hotelul dispune de bar, snack-bar, terasă, piscină, piscină pentru copii, mini-club, lobby, schimb valutar, sală de conferinţe, internet, restaurant a la carte, spălătorie, garaj, aerobic, mini golf, animaţie.

Hotel Holiday World ● ● ● ●

www.holidayworld.es

localizareEste un paradis pe Costa del Sol, situat într-unul din locurile cele mai privilegiate de pe coasta mediteraneană, între oraşele din Benalmadena şi Fuengirola. Se află în inima staţiunii Costă del Sol (Malaga), la o distanţă de numai 50 de metri de plajă.

Facilități camereToate camerele sunt junior suite, au TV prin satelit, baie, uscător de păr, aer condiţionat, balcon, seif, minibar (contra cost).

Facilități hotel Hotelul dispune de cinema, cafenea, supermarket, teatru interior şi exterior, miniclub, cursuri de golf, sală de conferinţe, centru SPA, centru de fitness, centru medical, mai multe restaurante, baruri, discotecă, program de animaţie, piscină. Există, de asemenea, un bar cu pian şi un bar de karaoke.

5 lucruri care nu trebuie ratate

1 Nu trebuie să rataţi o plimbare în Puerto Bano, înconjurat de luxosul port cu uriaşele sale iahturi. Aici veţi găsi numeroase restaurante şi magazine de lux.

2 Muzeul lui Picasso din Malaga, oraşul în care s-a născut renumitul artist. Muzeul se află la scurtă distanţă de casa memorială şi expune unele dintre cele mai importante opere ale ilustrului pictor.

3 Lasă-te cuprins de ritmurile intense ale unui spectacol de flamenco. Veţi rămâne cu siguranţă impresionat de autenticitatea şi de pasiunea acestor dansatori.

4 Încercaţi celebrele tapas. Acestea sunt mici gustări vândute, sau oferite gratuit, alături de băutură, în multe dintre restaurantele din Spania. Iar dacă sunteţi pentru prima dată în Spania, trebuie să încercaţi şi vinul de Malaga sau sangria. 5 O vizită la spectaculoasa peşteră din Nerja. Sunt greu de descris fiorii care îl străbat pe vizitator în momentul în care va avea în faţa ochilor podoabele din os sau uneltele care au fost folosite de locuitorii peşterii în urmă cu zeci de mii de ani.

Observaţii•  Pentru a putea participa la programele

senior voyage, persoanele care nu au însoţitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopţi.

•  Hotel menţionat în acest program poate fi modificat. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenţia va oferi alternative similare.

•  Excursiile opţionale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aero-port sau hotel, în funcţie de orarul de zbor.

•  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opţionale este de minim 20.

•  Tarifele afişate pot suferi modificări în funcţie de fluctuaţiile de preţ ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.

•  Toţi turiştii care vor călători pe acest program vor trebui să achite direct la hotel o taxă de oraş/staţiune. Valoarea acesteia poate varia între 1-2 euro/persoană/zi.

Stânca Gibraltar

Castelul Bil-Bil din Benalmadena

Suplimente şi reduceri•  Supliment single 100 euro•  Reducere a 3-a persoana 50 euro•  Copil 0-1.99 ani plăteşte taxele de aeroport

95 euro•  Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro în came-

ră cu doi adulţi.•  Supliment obligatoriu pentru Revelion 100

euro/pers;•  Supliment obligatoriu cina festiva de

Revelion 75 euro/pers;•  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de

Paşte 50 euro/pers;•  Pentru plecarile din septembrie/mai/iunie

se va achita un supliment de 30 euro/pers•  Sejurul din 22.03 - 6 nopti va avea o

reducere de 20 euro/persoana Tariful nu include•  Taxele de aeroport 95 euro/ persoană•  Asigurarea medicală de călătorie şi

asigurarea storno - nu sunt obligatorii însă agenţia vă recomandă să le încheiaţi.

•  Intrările la obiectivele turistice şi alte taxe şi cheltuieli personale.

Polita valabilă de asigurare este afişată pe pagina web a agenţiei de turism: www.christiantour.ro

seniorvoyage.eu

Puteţi găsi pachetele Senior Voyage la acelaşi preţ în oricare dintre sediile Christian Tour sau în reţeaua partenerilor noştri.

Branch Office - Kogălniceanu021 313 52 26Branch Office - Moşilor021 210 16 87Branch Office - City Mall021 317 04 35Branch Office - Liberty Center021 369 98 35Branch Office - Mihai Bravu021 252 19 40Branch Office - Ştefan cel Mare021 211 11 49Branch Office - Magheru021 312 01 66Branch Office - Plaza Mall0374 913 442

Branch Office - Vitan Mall0374 913 443Branch Office - Titan0314 282 238Branch Office - Promenada0314 253 843Branch Office - Dorobanţi021 211 11 49Branch Office - Timişoara0256 433 205Branch Office - Banat0256 240 321Branch Office - Cluj-Napoca0264 411 101Branch Office - Bacău0234 525 298

Branch Office - Iaşi0232 267 261Branch Office - Constanţa0241 550 180Branch Office - Rm. Vâlcea0250 730 200Branch Office - Galaţi0236 318 018Branch Office - Brăila0339 710 310Branch Office - Focşani0337 711 140Branch Office - Sibiu0369 710 310Branch Office - Deva0354 710 310

Branch Office - Arad0357 711 128Branch Office - Ploieşti0344 710 305Branch Office - P. Neamţ0333 710 605Branch Office - Suceava0330 710 844Branch Office - Buzău0338 710 310

Francize Christian TourSun Travel - Sf. Gheorghe0267 310 047Blue Travel - Giurgiu0246 213 099