Senior Voyage - Cipru 2014/ 2015

4
cipru Insula Afroditei Larnaca – Munții Troodos – Paphos – Nicosia – Abatia Bellapais de la 295 +95€ taxe de aeroport

description

Brosura Senior Voyage - Cipru 2014/ 2015

Transcript of Senior Voyage - Cipru 2014/ 2015

Page 1: Senior Voyage - Cipru 2014/ 2015

cipruInsula AfroditeiLarnaca – Munții Troodos – Paphos – Nicosia – Abatia Bellapais de la 295€ +95€ taxe de aeroport

Page 2: Senior Voyage - Cipru 2014/ 2015

2

Insula Afroditei

Senior Voyage vă aduce o destinație nouă și fascinantă, aflată între 3

continente, insula Cipru, vă va surprinde atât prin grandoare și istorie cât și prin frumusețe.

Cipru o țară mică, însă o insulă mare și generoasă, ce găzduiește peisaje de o varietate impresionantă. În timp ce de-a lungul coastei, găsim plaje strălucitoare cu un nisip foarte fin, în interiorul insulei, nenumărate atracții își întâmpină vizitatorii, de la pădurile dese de pini ce acoperă munții Troodos, la bisericile bizantine răspândite în toată insula și până la bogățiile din Ayia Napa sau la plantațiile de portocali și culturile de viță de vie de pe lângă Limassol. Istoria, este prezenta aici încă de pe vremea zeilor, de când se spune că zeița Afrodita s-a născut pe aceste meleaguri, iar perșii, grecii, egiptenii, romanii și chiar englezii, și-au lăsat amprenta în cultura și arhitectura cipriotă precum și în arta culinară.Principalele orașe ale insulei sunt: Larnaca, Paphos, Nicosia, Limassol și Ayia Napa.

Larnaca Larnaca se afla în sudul insulei și este probabil cea mai veche așezare a Ciprului, ce datează de vreo 6000 de ani. Se spune ca Larnaca este cea mai potrivită destinație pentru a înțelege de ce Ciprul este una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice din spațiul mediteranean. În apropiere de Larnaca se află satul Pyrga ce găzduieste Capela Regală.

Nicosia Capitala țarii încă din sec. XII, Nicosia este un oraș cu o istorie bogata, ale cărei urme sunt vizibile și astăzi pentru cei care vizitează centrul vechi al orașului. Zidurile acestuia au fost ridicate de venețieni. Tot aici poți vedea biserici bizantine, precum și Muzeul Bizantin. Aflat în nordul insulei, orașul este sub custodie turcă. Pentru vizită în Nicosia, veți avea nevoie de pașaport. Nicosia este singura capitală divizată din lume, partea nordică este turceasca și partea sudică este grecească. Acestea sunt despărțite de Linia Verde a Națiunilor Unite. Aici grecii și turcii coexista ca două popoare diferite în aceeași țară.

Paphos Paphos îl găsim în partea de vest a insulei și este una din stațiunile cu elemente și vestigii antice atractive pentru orice turist. Fiind capitala insulei în vremurile romane, în Paphos putem vizita zeci de catacombe ale regilor, Mozaicurile, Castelul Medieval, Templul Afroditei și multe alte situri arheologice.

Ayia Napa Inițial un sat de pescari cu câteva sute de locuitori, Ayia Napa a devenit o stațiune turistica de primă importanță. Succesul stațiunii se datorează plajelor cu nisip auriu, cu apa de un albastru cristalin și numeroaselor atracții turistice adaptate pentru fiecare vârsta. Conform legendei, un vânător a găsit într-o peștera o icoana a Maicii Domnului, iar în anul 1500 a fost construita o mănăstire în jurul acestei peșteri. În mijlocul așezării, se află mănăstirea medievală închinata Maicii Domnului. Se spune ca smochinul din fața porții sudice are peste 600 ani.

Zeița iubirii și a frumuseții, Afrodita, nu se putea naște într-un loc mai potrivit, Cipru fiind o insulă cu adevărat fascinantă, cu ape limpezi de culoarea turcoazului și nisipuri aurii. Situat timp de secole la intersecția drumurilor care leagă Europa, Asia și Africa, Ciprul păstrează încă amprenta civilizațiilor care s-au succedat pe teritoriul său: teatre și vile romane, biserici și mănăstiri bizantine, castele ale cruciaților, moschei otomane și ruine preistorice.

Preţul include•  Biletul de avion Bucuresti – Larnaca

– Bucuresti•  Transfer aeroport– hotel– aeroport•  7 nopți de cazare la hotel 3*/4*•  Mic dejun + cină + 1 pahar de apa și

vin la masă•  1/2 zi excursie optională inclusă

(Ayios Lazaros și Lefkara)•  O excursie opțională pentru posesorii

de senior voyage club card (Scala)•  Asistență turistică pentru întreaga

perioadă.

Larnaca – Munţii Troodos – Paphos – Nicosia – Abatia Bellapais

Portul din Paphos

Date plecare:- 20.09, 27.09, 03.10, 10.10, 17.10.2014, - 10.04, 24.04, 01.05, 04.05, 08.05, 11.05, 15.05, 18.05, 22.05, 25.05, 29.05, 05.06.2015

Page 3: Senior Voyage - Cipru 2014/ 2015

Excursii opţionale neincluse în preţ

Excursie la PaphosDurată: o zi

Întreaga zi va fi dedicată descoperirii legendelor și istoriei uneia dintre cele mai frumoase părți ale Ciprului. Vom vizita ruinele orașului antic Kourion, o așezare impresionantă și ferită de oameni, faimosul teatru greco-roman și mozaicurile păstrate. Următoarea oprire va fi la Stânca Afroditei, unde, conform legendei, Zeița Iubirii și Frumuseții a fost născuta din spuma marii. Aici, putem face o baie în largul mării sau să ne odihnim pe coasta însorită. Vom continua vizita la Catacombele Sfântului Solomon, coloana Sfântului Pavel, casa lui Dionysos și vom admira o serie de mozaicuri conservate minunat, ce ilustrează scene din mitologia grecească. În cele din urmă, la întoarcere, se va vizita biserica din secolul IX, Ayia Paraskevi, și vom opri în satul Yeroskipou ca să gustăm din faimoasa delicatesă a zonei Paphos, denumită „Loukoumia”.

Munţii TroodosDurată: o zi

Începem excursia cu Zoopigi, unde vizităm Muzeul de Istorie al vinului Commandaria care oferă de asemenea și o degustare. Urmează satul Agros, unde o demonstrație a fabricării produselor organice Rose va fi organizată, împreună cu o degustare de lichior și de dulciuri tradiționale cipriote la Casa Nikis. Ultima oprire va fi în satul Omodos, situat pe versantul sudic al munților Troodos care este cunoscut pentru vinurile și ornamentele sale complexe. Satul este foarte pitoresc, având căsuțe albe din piatră aliniate pe străzi pietruite în jurul Mănăstirii Sfintei Cruci, una dintre cele mai vechi mănăstiri din Cipru.

Castelul și abaţia Bellapais Durată: o zi

Vom face o plimbare, trecând granița în Ciprul de Nord, care include o vizită în piața centrală și la biserica Ayia Sofia. Turul

continuă către mai puțin dezvoltata, totuși superba regiune Pentadaktylos, însemnând "cinci degete". Se va efectua un tur al castelului Sfântului Hilarion, o fortăreață impresionantă construită din piatră, datând din secolul X, care oferă unele dintre cele mai bune vederi panoramice asupra Kyreniei și a coastei de nord a insulei. Următoarea noastră oprire va fi în satul Bellapais. Abația Bellapais a fost făcută celebră în romanul Lămâi Amare de Lawrence Durrell. Această mănăstire este considerată a fi una dintre cele mai bine conservate monumente, aparținând arhitecturii gotice și este construită aproape în întregime din calcar local. Pașaportul este obligatoriu în cazul în care doriți să participați la această excursie.

Nicosia Durată: o zi

La centrul de artizanat din Nicosia vom urmări meșteri care țes, fac coșuri, sculptează în lemn, creează articole tradiționale din piele, ceramică și cupru. O mare varietate de obiecte făcute de mana sunt disponibile pentru vânzare. Trecând pe lângă recent restaurata poartă Famagusta, continuam către Palatul Arhiepiscopului unde vizitam Catedrala Sfântului Ioan și Muzeul Bizantin, care găzduiește o colecție inestimabilă de icoane fascinante și relicve religioase. Turul nostru continua cu pitorescul cartier vechi „Laiki Yitonia” unde avem timp la dispoziție pentru prânz și pentru o plimbare pe aleile fermecătoare cu magazine, case tradiționale și galerii de artă.

Munţii Troodos și Mănăstirea Kykkos Durată: o zi

Descoperim munții Troodos – inima verde a Ciprului. Prima noastră oprire va fi la piața din Troodos, un pic mai jos de Muntele Olimp – cel mai înalt punct din Cipru cu o înălțime de 1951 de metri – punctul perfect pentru poze. Vom continua către Throni să vedem Mormântul Arhiepiscopului Macarie al III-lea, primul președinte al Ciprului. Ne vom bucura de priveliștea drumului de țară și a pădurilor de pini care ne conduc către faimoasa Mănăstire Kykkos. La întoarcere vom trece prin Kakopetria. Vom vizita acest sat minunat și vom gusta din "Loukoumades", dulciuri din miere.

Noapte cipriotă Durată: o zi

Ne vom îndrepta către o tavernă cipriotă tradițională. Vom fi serviți cu un meniu gustos și bogat „Cyprus Mezze” (incluzând băuturi locale). Ne vom alătura dansatorilor pentru dansul folcloric cipriot și pentru ritualul Syrtaki.

3

Bonusuri Senior Voyage Club Card•  O excursie optionala de jumatate de zi

pentru posesorii de senior voyage club card (Scala)

•  Reducere 10% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea a 3 excursii opționale pentru posesorii de senior voyage club card.

•  Reducere 5% la pachetul de excursii opționale la achiziționarea a 3 excursii opționale pentru cei care nu sunt posesori de senior voyage club card.

•  Posesorii de senior voyage club card nu achită suplimentul de 50 euro pe care trebuie să îl plătească non-seniorii.

Acest card se acordă gratuit oricărui client care a călătorit în sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 € / card) la achiziționarea primului pachet Senior Voyage, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

Excursii gratuite

Ayios Lazaros și LefkaraDurată: jumătate de ziVizităm Ayios Lazaros, biserica despre care se spune că a fost construită peste mormântul lui Agios Lazaros, prietenul readus la viața al lui Iisus Hristos. Vizităm Hala Sultan tekke, o așezare musulmană foarte cunoscută pe insulă. Hala Sultan a fost doica profetului islamic Mahomed și soția lui Ubada bin al-Samit, alt profet cunoscut al islamismului. Continuăm cu satul Lefkara, cunoscut pentru dantela lucrată de mâna (supranumită și Lefkaritika), dar de asemenea și pentru obiectele de argintărie. Legenda spune ca Leonardo da Vinci a vizitat satul acesta și a cumpărat obiecte de vestimentație religioasă, pe care le-a donat Catedralei din Milano.

ScalaDurată: jumătate de ziVizităm Scala, o regiune din apropierea Castelului Larnaca, ce cuprinde străduțe pitorești pline de case tradiționale, care fac parte din vechiul cartier turcesc – cipriot. Aici vom putea observa, că această zonă extrem de veche, de o mare importanță arhitecturală, a fost foarte bine păstrata și este locuită și în zilele noastre. Vom vizita de asemeni străzile Eski Carsi, Buyuk Cami și Said Mehment Aga după care și atelierele de ceramică, unde vom putea vedea tinerii artiști, cum modelează piesele manual, având ca inspirație modele din antichitate.

* Această excursie este bonus pentru posesorii de senior voyage club card.

Paphos

Munții Troodos

Nicosia

Page 4: Senior Voyage - Cipru 2014/ 2015

Hotel Flamingo Beach ● ● ●

localizareHotelul este localizat în Larnaca, pe plaja Mackenzie cu apă cristalină și este un hotel confortabil de 3 stele cu o atmosfera plăcută, la doar câteva minute de centrul orașului.

Facilități camereHotelul dispune de 64 de camere renovate în 2012, ce au facilități ca: uscător de păr, telefon, televiziune prin satelit, radio, aer condiționat, baie proprie, dulap spațios.

Facilități hotel Sală de mic dejun (cu buffet englezesc), restaurant decorat într-un mod elegant, bar, terasă, sală de conferințe, apel de trezire, Wi-fi, cameră de jocuri, spălătorie, room service.

E-Hotel Spa & Resort ● ● ● ●

localizareEste un hotel ecologic localizat in Larnaca, la doar 200 de metri de plaja, care oferă o cazare contemporană într-o zonă retrasă, cu vedere la frumoasele nisipuri albe din Faros Beach. Luxosul hotel este un refugiu ideal pentru cei care caută să scape de stresul cotidian, fiind situat în suburbia liniștită Pervolia. Cu un număr mare de facilități, hotelul dispune de cele mai avansate tehnici pentru o experiență cu adevărat relaxanta.

Facilități camereCamerele ofera o gamă completă de facilități: uscator de par, telefon, radio, aer conditionat, baie proprie, dulap spatios, Wi-Fi, TV HD cu ecran plasmă 32 inch, canale prin satelit.

Facilități hotel Hotelul dispune de un restaurant elegant mediretanean, bar, terasa, sala de conferinte, apel de trezire, Wi-fi, camera de jocuri, schimb valutar, spălătorie, room service.

Tariful nu include•  Taxele de aeroport 95 euro/persoana•  Asigurare medicală de calatorie și

asigurare storno (asigurările nu sunt obligatorii insă agentia va recomandă să le încheiați);

•  Intrările la obiectivele turistice și alte taxe și cheltuieli personale.

5 lucruri care nu trebuie ratate

1 Noaptea cipriotă. Se servește la o tavernă tradițională. Vom fi serviți cu un meniu gustos și bogat „Cyprus Mezze” (incluzând băuturi locale). Dacă doriți vă puteți alătura dansatorilor pentru dansul folcloric cipriot și pentru ritualul Syrtaki.

2 Biserica bizantina Ayios Lazaros este o construcție bizantină superbă, în Larnaca, ce datează de la începutul secolului X. Legenda spune că este construită deasupra mormântului Sfântului Lazarus, patronul spiritual al Ciprului.

3 Bucatele caracteristice Ciprului sunt: musaca (tocătura de carne, coapta cu legume și servita cu sos de oua, faina și lapte), suvlaki (carne de vită, coaptă cu ceapa verde), frigărui grecești pe bețișoare mici din lemn. Splendide sunt vinurile cipriote albe, roz și roșii.

4 Faceți o drumeție prin munții Troodos și adulmecați parfumul pâlcurilor de lămâi și mandarini sau cățărați-vă pe zidurile castelelor medievale care vă vor dezvălui peisaje senzaționale!

5 Dacă ajungeți la Limassol, vizitați neapărat castelul său medieval din Old City. Se spune că aici s-ar fi căsătorit Richard Inimă de Leu cu Berengaria de Navara.

Observaţii•  Pentru a putea participa la programele senior

voyage, persoanele care nu au însoțitor cu vârsta peste 55 ani plătesc un supliment de 50 € /sejur de 7 nopți.

•  Supliment obligatoriu pentru sărbătorile de Paște 50 euro/pers.

•  Excursiile opționale pot suferi modificări, iar programul concret, desfășurat pe zile, al excursiilor opționale se va primi la destinație.

•  Excursiile opționale gratuite se vor organiza în prima sau în ultima zi, în drum spre aeroport sau spre hotel, în funcție de orarul de zbor.

•  Numărul de persoane necesar pentru organizarea excursiilor opționale este de minim 20.

•  Hotelurile menționate în acest program pot fi modificate. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, agenția va oferi alternative similare.

•  Tarifele afișate pot suferi modificări în funcție de fluctuațiile de preț ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriană.

Cyprus Mezze

Muntii Troodos

Preț /Pers în DBL 295 eurosupliment sgl 110 euroreducere a-3-a persoană 10 eurocopil 2 – 11.99 ani reducere 100 de euro în camera cu 2 adulți

Preț /Pers în DBL 345 eurosupliment sgl 140 euroreducere a-3-a persoană 10 eurocopil 2 – 05.99 ani reducere 100 de euro în cameră cu 2 adulți

Polita valabilă de asigurare este afișată pe pagina web a agenției de turism: www.christiantour.ro

seniorvoyage.eu

Puteți găsi pachetele Senior Voyage la același preț în oricare dintre sediile Christian Tour sau în rețeaua partenerilor noștri.

Branch Office - Kogălniceanu021 313 52 26Branch Office - Moșilor021 210 16 87Branch Office - City Mall021 317 04 35Branch Office - Liberty Center021 369 98 35Branch Office - Mihai Bravu021 252 19 40Branch Office - Ştefan cel Mare021 211 11 49Branch Office - Magheru021 312 01 66Branch Office - Plaza Mall0374 913 442

Branch Office - Vitan Mall0374 913 443Branch Office - Titan0314 282 238Branch Office - Promenada0314 253 843Branch Office - Dorobanţi021 211 11 49Branch Office - Timișoara0256 433 205Branch Office - Banat0256 240 321Branch Office - Cluj-Napoca0264 411 101Branch Office - Bacău0234 525 298

Branch Office - Iași0232 267 261Branch Office - Constanţa0241 550 180Branch Office - Rm. Vâlcea0250 730 200Branch Office - Galaţi0236 318 018Branch Office - Brăila0339 710 310Branch Office - Focșani0337 711 140Branch Office - Sibiu0369 710 310Branch Office - Deva0354 710 310

Branch Office - Arad0357 711 128Branch Office - Ploiești0344 710 305Branch Office - P. Neamţ0333 710 605Branch Office - Suceava0330 710 844Branch Office - Buzău0338 710 310

Francize Christian TourSun Travel - Sf. Gheorghe0267 310 047Blue Travel - Giurgiu0246 213 099