Seeding Knowledge 2016

14

Transcript of Seeding Knowledge 2016

Fundația Seeding Knowledge oferă o educaţie completă, personalizată şi orientată spre viitor copiilor cu situații financiare dificile.

Scopul este ca aceștia să-și descopere propria identitate, să devină adulți activi, responsabili, independenți și implicați în lumea în care trăiesc.

ATELIERELE EDUCAŢIONALE ajută copiii să înveţe lucruri practice, într-un mod activ, uşor și amuzant. Fiecare atelier este dezvoltat in colaborare cu experți în domeniu şi organizații non-profit specializate. Împreună cu echipa de psihopedagogi a fundaţiei am adaptat informaţia şi exerciţiile atelierelor pentru a fi cât mai uşor de asimilat şi apoi pus în practică.

Atelierele sunt formate din unul sau mai multe module, fiecare modul nu depăşeşte 2 ore şi se adresează în special copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani.

Orice copil din Bucureşti poate fi programat prin completarea formularului de pe website Seeding Knowledge sau pur si simplu sunat la 0723.224.891 - Anca Dimulescu

Lista atelierelor cu care începem în forţă anul 2016!

- vor învăța prin joc rolul muncii și al banilor în viața lor

- atelier care se desfăşoară în stradă şi ajută copiii să facă faţă oraşului

- vizite demo la multe cluburi sportive alături de sportivi de carieră

- se vor apropia mai uşor de informaţia din materii cu un stil de învăţare eficient

- vor învăţa cum să lase o impresie bună şi să aibă mai multă încredere in ei

- vor înţelege mai bine importanţa obiectelor prin lucru cu materiale reciclate

- îi ajută să comunice născocind povești şi ilustrând personajele create

- aduce lumea ştiinţei mai aproape de cei mici într-o manieră unică şi practică

Cu toții ne dorim ca micuții noștri să se descurce în orice situație. Dar oare sunt pregătiţi să facă faţă oraşului în care trăiesc? Iată doar câteva exemple: - Dacă nu ai trotuar, cum mergi? - Cui îi ceri ajutorul când te pierzi? - Cum îți iei punctele de referință într-un oraș?

Acest atelier este unul practic. Copiii vor fi puși în diferite situații astfel încât să rețină cât mai ușor informația și s-o poate pune în practică în caz de nevoie.

1 modul – 80 ron – maxim 10 copii

În cadrul acestui atelier copiii vor realiza un obiect util sau artistic din materiale reciclate pe care să îl păstreze și să îl folosească. Vom înţelege importanţa obiectelor din jurul nostru şi ne vom pune la încercare imaginaţia, totul într-un context relaxat și creativ. Atelierele vor fi coordonate experţi în reciclare creativă, cu experiență bogată în munca cu cei mici. Ce vom crea? - jucării din diverse materiale reciclate (componente de calculator, hârtie, PET-uri, textil etc); - accesorii din diverse materiale reciclate precum: sticle de plastic, hârtie de revistă etc; - suporturi de creioane din pet sau componente de calculator.

1 modul – 50 ron – maxim 12 copii

Fun Science îmbunătăţeşte educaţia pe care copiii noştri o primesc folosind concepte noi şi inovatoare: aduce lumea ştiinţei mai aproape de cei mici într-o manieră unică printr-o serie de activităţi pentru copii. Chimie o reacţii chimice; o acizi, baze, familii de substanţe; o un capitol din densitate; o chimie sau magie;

1 modul – 50 ron – maxim 10 copii

Fizică o atomii și electronii, electricitate; o stările materiei; o hidraulică și pompe hidraulice; o magneții și puterile lor;

Astronomie o călătorie spre planete; o prietenul nostru, Soarele; o una este Luna;

Prin intermediul acestuia, 10 copii cu vârste între 6 şi 12 ani, din Bucureşti şi Ilfov, vor fi susținuți şi îndrumaţi în dezvoltarea personală şi profesională, până la vârsta de 18 ani.

2 module – 100 RON – maxim 10 copii Positive Projects promovează educația financiară solidă în rândul copiilor, văzând în ea o cheie esențială a unei vieți echilibrate la vârstă adultă. Alături de Irina Popescu, părinte, formator și consultant financiar cu experiență, copiii vor învăța prin joc rolul muncii și al banilor în viața lor, tipare de consum sănătoase și elementele de bază ale gestiunii unui buget personal. Cele 2 module acoperă, printre altele, următoarele teme: Rolul banilor și al muncii Cultura muncii și echilibrul personal: rolul banilor în viața noastră și cum îi câștigăm; Paleta alternativelor: cum folosim banii înțelept?; Psihologia averii: stima de sine și statutul economic. Bugetul familial: “Cheltuie, economisește, dăruiește!” Finanțarea consumului; Economii vs. investiții și costuri de oportunitate; Rolul amânării recompensei.

Mulţi copii trec de la un sport la altul sau încearcă multe care nu se potrivesc vârstei sau felului de a vedea mişcarea. Împreună cu Gabriel Solomon, maratonist de cursă lungă şi iniţiatorul Galantom, vei putea vizita mai multe cluburi sportive şi încerca mai multe sporturi, astfel încât să faci o alegere cât mai potrivită. Acum ai şansa să descoperi ce îţi place şi ce ţi se potriveşte cu susţinerea unei echipe de sportivi de carieră.

4 weekenduri – 150 ron/copil (fără potenţiale taxe impuse de cluburile sportive)

Prin intermediul acestuia, 10 copii cu vârste între 6 şi 12 ani, din Bucureşti şi Ilfov, vor fi susținuți şi îndrumaţi în dezvoltarea personală şi profesională, până la vârsta de 18 ani.

Acest atelier se adresează copiilor care se simt copleşiti de informaţia materiilor predate la şcoală. Îi vom ajuta să îşi formeze un stil de învăţare eficient cu care să rămână toată viaţa. Creşterea vitezei de citire și a coeficientului de asimilare înseamnă că fiecare copil va învăța cum să citească mai rapid și cum să se apropie de informație. Atelierul este aplicat pe materiile de la școală la care au de asimilat o cantitate mai mare de acumulat. Cele 4 module ale atelierului conţin: - evaluare: care va urma cursul parametrilor de atenție, concentrare, viteza de citire și coeficientul de asimilare, memorare; - mărirea capacității de atenție și de concentrare; - abordarea textului din mai multe perspective; - folosirea informației citite și asimilarea ei pentru a o reține pe termen lung.

4 module – 250 ron – maxim 10 copii

Georgiana Gerea Trainer & Coach

Învățare Eficientă

Instructorii Asociației Manieres, membră a Society of Certified Etiquette Trainers, te vor învăța, prin jocuri să faci față diferitelor situații, să ai mai multă încredere în tine și comportamentul care te reprezintă. La primele ședințe vom discuta despre cum să lași o prima impresie bună ca apoi să îți crești relații de lungă durată. Când ai mulțumit ultima dată sau când ai scris o felicitare de mână? Împreună vom descoperi ce diferență fac aceste gesturi aparent simple.

4 module – 150 ron – maxim 15 copii

Prin intermediul acestuia, 10 copii cu vârste între 6 şi 12 ani, din Bucureşti şi Ilfov, vor fi susținuți şi îndrumaţi în dezvoltarea personală şi profesională, până la vârsta de 18 ani.

Copiii noștri au o nevoie urișă de a povesti și cu toate acestea, când sunt întrebați mai mult dintr-o obișnuință general valabilă ”Cum a fost astăzi la școală?”, răspunsul aproape invariabil este ”Bine!”. Suntem mulțumiți și răsuflăm ușurați. În spatele acestui răspuns se ascunde însă de cele mai multe ori un ocean de aventuri, un întreg univers de emoții pe care copiii îl gestionează după puterile lor. Acest atelier are menirea de a aduce împreună copiii și de a-i ajuta să comunice născocind povești. Astfel, împletind emoțiile fiecărui participant, de fiecare dată o nouă pagină a poveștii se va creiona, unică, prin insăși paleta experiențelor trăite zi de zi. Dincolo de acest aspect, participanții se vor familiariza cu ceea ce înseamnă crearea unei cărți de povești, ilustrarea acesteia și a personajelor ce o vor popula.

1 modul – 50 ron – maxim 10 copii

Cristina Ionescu-Berechet

artist plastic

Mulţumim! www.seedingknowledge.foundation