Romservice Telecomunicatii-Unitel

of 8/8
RomService Telecomunicatii RomService Telecomunicatii Copyright © 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate. Unitel – solutie de management si reducerea costurilor de telefonie
 • date post

  12-Jan-2017
 • Category

  Technology

 • view

  41
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Romservice Telecomunicatii-Unitel

 • RomService TelecomunicatiiRomService Telecomunicatii

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.Unitel solutie de management si reducerea costurilor de telefonie

  *

 • Ce este Unitel?

  Unitel reprezinta o solutie dezvoltata de compania Lasting, ce realizeaza analiza convorbirilor telefonice si reducerea costurilor asociate, avand ca baza facturile telefonice detaliate primite de la operatorii de telefonie mobila sau fixa si datele primare furnizate de centralele telefonice proprii.

  Unica suita de aplicatii care integreaza costurile de la intreaga infrastructura de telecomunicatii dintr-o companie, indiferent de numarul de locatii, de tipul de centrale telefonice si de operatorii de telefonie folositi.

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.RomService TelecomunicatiiRomService Telecomunicatii

  O solutie utila companiilor de toate tipurile, fiind independenta de infrastructura IT disponibila.

  O solutie cu care, in peste 80% dintre implementari s-au realizat reduceri de costuri de pana la 75% (cu un minim de 25%)

  O solutie integrata cu posibilitatea achizitionarii unor servicii lunare post-implementare prin care, pe langa procesarile de date primare, se elaboreaza si un dosar cu propuneri concrete de reducerea costurilor.

  *

 • Arhitectura Unitel

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.RomService TelecomunicatiiRomService TelecomunicatiiModulele aplicatiei:

  Captura Preluarea datelor primare de la centralele telefonice/PBX-uri

  Monitorizare Procesarea on line a datelor si estimarea costurilor

  Analiza Procesarea offline a datelor din facturile operatorilor si determinarea costurilor exacte

  Agent Definirea de alerte in scopuri de economisire si monitorizare

  WebUnitel Distribuirea informatiei despre costuri in organizatie

  Rapoarte configurate Flexibilitate si usurinta in utilizare

  *

 • Managementul costurilor

  Prin folosirea aplicatiei Unitel, beneficiarul obtine o imagine analitica a modului de desfasurare a convorbirilor telefonice in companie, independent de furnizori si mediul de transmitere a apelurilor.

  Aplicatia preia informaia despre apeluri de la centralele telefonice si, pe baza tarifelor operatorilor de telefonie, realizeaza o estimare a costurilor, evidentiind si alti parametri ai apelurilor: departament, locatie, centru cost, operatori, numr apelat, etc.

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.RomService TelecomunicatiiRomService TelecomunicatiiPe baza istoricului apelurilor, se pot face analize detaliate relativ la convorbirile telefonice ale organizatiei.

  Permite bugetarea (atat temporala cat si valorica), precum si urmarirea executiei bugetare pe locatii, departamente, centre de cost, etc.

  Departajarea convorbirilor dupa scopul lor: in interes de serviciu sau personale pe baza unei carti de telefon a companieiPentru fiecare contact se poate stabili daca apelurile catre el vor fi sau nu catalogate ca fiind n interes de serviciu sau personal.Integreaza si trateaza unitar, intr-o singura platforma, atat costurile generate de telefonia fixa cat si cele generate de telefonia mobila.Generatorul de rapoarte permite construirea unui numar practic nelimitat de rapoarte conform cu nevoile concrete ale organizatiei.

  *

 • Reducerea costurilor

  Dupa vizualizarea si intelegerea distributiei costurilor generate de convorbirile telefonice in organizatie, se pot genera urmatoarele tipuri de masuri administrative, non-punitive prin care se va ajunge la reducerea semnificativa a costurilor:

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.RomService TelecomunicatiiRomService Telecomunicatii

  stabilirea de bugete pe centre de cost conform organigramei companiei, de la nivel macro pana la nivel de persoana si avertizarea automata prin alerte generate de Unitel, in cazul depasirii lor optimizarea configurarii centralelor telefonice pentru respectarea principiului least cost routing dimensionarea corecta a infrastructurii de telefonie in functie de traficul intern si catre operatorii de servicii voce avertizarea providerilor de servicii voce cu privire la incarcarea facturilor, in cazul in care se intampla

  restrictionarea accesului utilizatorilor catre diverse destinatii telefonice in functie de istoricul apelurilor incurajarea utilizatorilor de a verifica prin interfata web a cuantumului convorbirilor pentru evitarea depasirii bugetului alocat.

  Pe langa masurile prezentate, se pot aplica si masuri punitive doar pentru generarea unui efect psihologic, constand in avertizari scrise si chiar retineri din salariu. Din experienta noastra, dupa cateva masuri de tip punitiv, intreg colectivul constientizeaza necesitatea urmariri inscrierii cuantumului convorbirilor in bugetele alocate.

  *

 • Testimoniale Unitel

  Parerea clientilor despre solutia Unitel:

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.RomService TelecomunicatiiRomService TelecomunicatiiSolutia Unitel este implementata in peste 150 de companii in Romania si la companii multinationale in strainatate.

  *

 • Scurte studii de caz

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.RomService TelecomunicatiiRomService TelecomunicatiiClient A: Firma de distributie materiale constructii

  Modulele Unitel: Server de captura, unitel analiza si Web-unitel

  Descriere: Ca urmare a implementarii solutiei, compania si-a amortizat investitia facuta, doar prin evidenierea i imputarea convorbirilor efectuate dup ora 20.00 i pn la 7.00 dimineaa (programul normal de lucru al compania depasea ora 18.00). Imputate au fost preponderent convorbirile efectuate folosind telefoanele mobile. Client B: Firma de proiectare

  Modulele Unitel: Server de captura, unitel analiza, Web-unitel, unitel Agent, unitel monitorizare.

  Descriere: Nu a avut - in momentul implementarii solutiei - nici un control asupra costurilor. Costuri initiale 280 milioane ROL. Dupa implementare 75 milioane ROL. Reducere 73,21% Client C: Sediul central al unei banci

  Modulele Unitel: Server captura, Unitel agent, Web-unitel, Unitel monitorizare

  Descriere: Pentru cca 3 saptamani cade rutarea pe Vodafone. Toate convorbirile internationale sunt rutate automat pe Orange. Pierderi de cca 400 mil ROL (nu existau tarife internationale negociate cu Orange)S-a configurat aplicatia ca la urmatorul eveniment de acest tip sa avertizeze factorii de decizie desemnai.

  *

 • Contact

  Copyright 2016 Romservice Telecomunicatii. Toate drepturile rezervate.RomService TelecomunicatiiRomService TelecomunicatiiDepartament Vanzari: Tel: 021-204.60.00Fax: 021-204.91.10 E-mail: [email protected] informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:

  *

  *

  *

  *

  *

  *

  *

  *

  *