Revolution Manual Canon Ip4300

download Revolution Manual Canon Ip4300

of 19

 • date post

  12-Feb-2015
 • Category

  Documents

 • view

  94
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Ciss

Transcript of Revolution Manual Canon Ip4300

Instructiuni de instalare Sistem de alimentare continua cu cerneala pentru imprimante CANON IP4300 & IP5300

Va multumim pentru achizitionarea sistemului de alimentare continua cu cerneala CISS Revolution. Inainte de a folosi sitemul va rugam sa cititi cu atentie aceste instructiuni de instalare care va va ajuta sa instalati sistemul corect si sa asigure imprimarea documentelor dumneavoastra fara probleme. S-a acordat o deosebita atentie in pregatirea sistemului CISS pentru ca dumneavoastra sa il puteti instala fara probleme. Va rugam sa luati in consideratie ca unele din fotografiile din acest manual s-ar putea sa nu reprezinte exact imprimanta cu care lucrati. Daca aveti probleme cu instalarea va rugam sa ne contactati direct! 1) Verificarea Imprimantei. Inainte sa deschideti sistemul CISS, va rugam sa faceti urmatoarele teste de imprimare pentru a va asigura ca, capul de imprimare (print head) este in conditii bune de functionare. a) Faceti o operatie de curatare a capului de imprimare (printer head clean). Aceasta se face prin accesarea proprietatilor imprimantei (Properties) din meniul de start (start menu) din coltul din stanga jos a ecranului dumneastra si selectand tabloul de control (control panel). Mergeti apoi la imprimante si faxuri (printers and faxes) si localizati (properties) din meniu si apoi selectati butonul Maintenance. Faceti click pe iconita de curatare care este asemanatoare cu cea de mai jos. Selectati sa faceti o curatare (head clean) pentru toate culorile All Colors si porniti procesul.

b) Dupa ce ati facut aceasta operatie trebuie sa procedati la un test de imprimare Print Check Pattern. Calculatorul va intreba in mod automat daca doriti sa faceti acest lucru, si daca totusi nu o face, selectati sa faceti o verificare a duzelor (Nozzle Check) in fereastra de intretinere (maintenance) a imprimantei. Dupa ce ati facut acest lucru rezultatul verificarii va arata ca una din urmatoarele imagini:

Daca imprimanta a produs un rezultat perfect ca in imaginea A, atasati o copie a verificarii duzelor (Nozzle Check) la factura imprimantei pentru ca certificatul de garantie sa fie validat. Acum puteti trece la instalarea sistemului CISS. Daca imprimanta dvs. a printat aceste test cu linii lipsa sau inegale (B) va rugam sa repetati pasii 1a si 1b. Daca si al doilea test este similar primului, cel mai probabil aveti capul de printare deteriorat si este necesara curatarea acestuia cu solutie speciala sau inlocuirea lui in functie de gradul de deteriorare. Acestea fiind necesar a fi efectuate prealabil instalarii sistemului CISS. 2. Pregatirea sitemului CISS pentru instalare a. Verificati daca urmatoarele componente sunt prezente in sistemul CISS 1. Filtre de aer 5 buc 2. Garnitura silicon duza 5 bucati 3. Benzi prindere 4. Cleme prindere (rezerve) 5. Seringa 6. Cleme prindere

Va rugam sa ne contactati daca anumite componente din sistem lipsesc. b. Scoateti sistemul CISS din cutie si verificati daca nu exista scurgeri de cerneala, sparturi si ca furtunul de silicon nu este deteriorat. c) Verificati furtunul de silicon sa vedeti daca are goluri de aer.

Daca furtunul prezinta in mod excesiv goluri de aer (5 cm sau mai mult), va trebui sa remediati mai intai acest lucru. Cititi articolul despre eliminarea bulelor de aer Aceasta va preveni orice probleme care ar putea sa apara cu calitatea imprimarii in viitor.

3. Atasarea chipurilor cartuselor Pentru ca imprimanta sa poata recunoaste cartusele, trebuie sa scoateti chipurile de pe cartusele orginale si sa le transferati pe cartusele sistemului CISS. Urmati urmatorii pasi cu mare atentie

a) Porniti imprimanta si deschideti capacul. Suportul cartuselor se va deplasa in pozitia de schimbare a cartuselor. Scoateti cablul de alimentare cu curent din spatele imprimantei. Scoateti cartusele din imprimanta.

b) Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit indepartati urechiusele de plastic care tin chipurile fixate la locul lor. Fiecare chip corespunde unei culori asa ca fiti foarte atenti sa nu le amesctecati pentru ca nu vor functiona in caz ca veti face acest lucru.

c) Scoateti cu ATENTIE chipul din cartus. NICIODATA SA NU FORTATI scoaterea chipului din locasul sau pentru ca puteti deteriora electronica sensibila din spatele chipului.

d) Examinati marginea chipului pentru a va asigura ca nu ati deteriorat sau taiat LEDul.

e) Puneti chipul pe cartusul cu culoarea corespunzatoare de pe sistemul CISS, asigurandu-va ca urechiusele de plastic sunt introduse in gaurile chipului. Puteti folosi un pistol de lipit sau o alta sursa de caldura corespunzatoare pentru a topi cu ATENTIE urechiusele de plastic pentru a fixa cat mai bine chipul in pozitia sa definitiva.

g) Puteti fixa chipul si cu banda de lipit cu doua fete insa metoda preferata si mai sigura este cea cu pistolul de lipit. Daca folositi banda de lipit cu doua fete, taiati banda ca in imaginea de mai jos si lipiti-o in spatele chipului FARA SA ACOPERITI GAURILE SAU LEDUL.

4) Pregatirea rezervoarelor de cerneala Pozitionati sistemul CISS in partea dreapta a imprimantei si introduceti toate filtrele de aer deasupra fiecarei camere de aer. Capatul mai gros al filtrului este cel care trebuie introdus in orificiul camerei de aer.

URMATORII PASI SUNT FOARTE IMPORTANTI PENTRU TOATE IMPRIMANTELE CANON 5) Introducerea garniturilor de silicon ale duzelor. a) Scoateti capul de printare al imprimantei prin ridicarea parghiei de blocare al acestuia. Capul de printare se scoate prin ridicare.

b) Scoateti cele 5 garnituri de silicon din kitul sistemului. In timpul producerii acestora se pot lipi 2 garnituri dand impresia ca nu e decat una singura. Daca gasiti mai putine garnituri in kitul dumneavoastra cu singuranta sunt lipite impreuna.

c) Asigurati-va ca fiecare garnitura este curata. Asta se poate face prin pozitionarea lor pe banda de lipit cu doua fete pentru a indeparta orice urma de praf sau mizerie. Asigurati-va ca ambele fete ale garniturilor sunt curate. Folositi o penseta pentru a le lua de pe banda de lipit asigurandu-va in acelasi timp ca nu transferati nimic murdar de pe maini atunci cand le manevrati.

d) Pozitionati cu atentie fiecare garnitura de silicon in jurul fiecarui cap de printare ca in imaginea de mai jos.

Garniturile care nu au fost pozitionate corect pot afecta calitatea imprimarii. Asigurati-va ca garniturile nu se misca din pozitia lor atunci cand sunt introduse cartusele. Garniturile nu trebuie sa acopere capul de printare argintiu. 6) Introducerea cartuselor a) Reintroduceti capul de printare (cu garniturile de silicon fixate) inapoi in imprimanta. b) Indepartati protectia fiecarui cartus in parte. Aceasta se face prin miscarea protectiei catre opusul sensului acelor de ceasornic. Fiti atent pentru ca in timpul transportului e posibil ca cerneala sa se stranga catre acest punct si atunci cand eliberati protectia ea sa dea pe dinafara. E bine sa aveti ceva cu care sa o puteti indeparta sau absorbi.

c) Introduceti noile cartuse toate odata. Asigurati-va ca fiecare corespunde culorii sale. Dupa ce le-ati pozitionat apasati pe fiecare pana veti auzi un click pentru ca sa va asigurati ca sunt fixate bine si in pozita corespunzatoare.

7) Fixarea furtunului (doar pentru seria IP) a) Indepartati folia protectoare de pe spatele benzii de lipit si atasati bratul suportului de furtun la aproximativ 2 -3 cm distanta din partea de fata ca in fotografia de mai jos.

b) Indepartati folia protectoare de pe bratul suportului de furtun si pozitionati-l deasupra clemei de prindere a furtunului. Fiti atent sa nu rasuciti furtunul inainte sa il pozitionati pe imprimanta.

c) S-ar putea ca sa fie nevoie de ajustarea lungimii furtunului de silicon. Pentru a verifica acest lucru, miscati suportul de cartuse in dreapta si in stanga pana la fiecare capat. Ar trebui sa ajunga la amandoua capete cu usurinta. Verificati sa vedeti daca furtunul nu este nici prea lung si nici prea scurt. Furtunul nu trebuie sa stanjeneasca cablul de date al imprimantei si nici sa nu cada inspre suportul de hartie sau sa impiedice miscarea capului de printare.

d) Daca este necesar, ajustati lungimea furtunului de silicon tragand usor de furtun prin clema de prindere in directia dorita. ASIGURATI-VA CA FURTUNUL NU ESTE PREA STRANS! e) Pozitionarea clemei de prindere a furtunului de silicon Doar pentru modelul IP4300 Indepartati folia protectoare de pe spatele clemei si pozitionati-o ca in imaginea de mai jos. Inca odata, asigurati-va ca nu rasuciti sau indoiti furtunul.

Doar pentru modelul IP5300 Indepartati folia protectoare de pe spatele clemei si pozitionati-o ca in imaginea de mai jos. Inca odata, asigurati-va ca nu rasuciti sau indoiti furtunul.

f) Puneti o bucata de hartie sau dopul de rezerva in locasul butonului senzor al imprimantei. Aceasta va tine in permanenta activat senzorul devreme ce capul imprimantei nu se va mai putea inchide indeajuns pentru a-l activa.

g) Reintroduceti cablul de alimentare in spatele imprimantei si faceti o curatare a capului de printare (head clean) si o verificare a duzelor (nozzle check) ca la punctele 1 a si 1 b. Aveti in vedere ca acest lucru s-ar putea sa trebuiasca sa i-l faceti de mai multe ori pentru a va asigura ca orice exces de aer este indepartat din furtun.

ATENTIE PENTRU A VA ASIGURA CA CERNEALA NU UMPLE CAMERA DE AER CAND REINCARCATI SISTEMUL, ESTE IMPERATIV CA FILTRELE DE AER SA FIE SCHIMBATE CU DOPURILE DE TRANSPORT SI CA DOPUL DE TRANSPORT SI DOPUL DE UMPLERE NU SUNT INDEPARTATE IN ACELASI TIMP.

8) Reumplerea Sistemului CISS a) Asigurati-va ca umpleti sistemul cu cerneala in mod regulat pentru a evita golirea lui. Rezervoarele trebuiesc reumplute cu cerneala inainte ca aceasta sa ajunga la circa 1- 2 cm de fundul rezervorului. Pentru a reumple rezervoarele scoateti filt