Revista Postasul August 2014

8

description

Revista Postasul August 2014

Transcript of Revista Postasul August 2014

6 ¦ AUGUST 2014

Poşta Română câştigă licitaţia pentru cardurile

de sănătate

Bucureşti: PRimul Oficiu POştal în fRanciză

Poşta Română va deschide, în cursul lunii septembrie, primul oficiupoştal în franciză din Bucureşti. Noul punct de lucru va fi amplasat peStrada Maica Domnului nr. 61, în cadrul Centrului Comercial DominoPlaza din sectorul 2 al Capitalei.

Compania Naţională Poşta Română arealizat, la finalul lunii august, un primpas pe piaţa de marketing direct, prinîncheierea unui parteneriat cu Ori-flame. Valoarea contractului se ridică la145.000 de lei până la finalul anului, ur-mând ca aceasta să crească propor-ţional cu volumul prestaţiilor. Relaţiacomercială dintre Poşta Română şi pro-ducătorul suedez de cosmetice constăîn distribuţia lunară, în primă fază, a25.000 de cataloage către consultanţii

Oriflame, numărul acestora putândcreşte la 100.000 pe lună. Oriflame este,în prezent, o companie internaţionalăde produse cosmetice care foloseştemetoda vânzării directe în peste 60 deţări de pe tot globul. Gama largă deproduse cosmetice suedeze sunt puseîn vânzare prin intermediul unei forţede vânzări de aproximativ 3,6 milioanede consultanţi independenţi, caregenerează vânzări anuale totale depeste 1,5 miliarde de euro.

Oriflame devine clientul Poştei Române

Compania Naţională Păşta Română(CNPR) a câştigat, la mijlocul lunii au-gust, licitaţia organizată de CasaNaţională de Asigurări de Sănătate(CNAS) pentru programul naţional dedistribuire a cardurilor de asigurări so-ciale de sănătate. Cel mai importantproiect strategic al sistemului de sănă-tate va permite transparentizarea şi efi-cientizarea modului în care sunt chel-tuiţi banii în sistemul asigurărilor desănătate. Acesta va fi desfăşurat la nivelnaţional şi are o perioadă de derularede patru ani, fiind dedicat exclusiv per-soanelor cu vârsta de minimum 18 ani.Valoarea totală a contractului este de37,5 milioane de lei, fără TVA. Volumulestimat ce urmează a fi distribuit lanivel naţional este de peste 13,6 mi-lioane de carduri.

Negocierea contractelor„Compania Naţională Poşta Română

se dovedeşte a fi cel mai importantjucător pe piaţa liberalizată a serviciilorpoştale, un partener de încredere pen-tru astfel de proiecte strategice, cumeste cel de distribuire la nivel naţionalal cardului de asigurări sociale de sănă-tate”, a declarat Alexandru Petrescu, di-rectorul general al Companiei NaţionalePoşta Română. După ce operatorulnaţional de servicii poştale a fost de-clarat câştigătorul licitaţiei, reprezen-tanţii CNAS şi cei ai Poştei Române s-auaşezat la masa negocierilor, pentruîncheierea contractului cadru, a con-tractelor subsecvente şi, ulterior, pen-tru demararea fizică a programului.

Actualitate

POªTAªUL428 ¦ 7

Actualitate

Poșta Română a inițiat o licitație pen-tru achiziția de saci de polipropilenă.Potrivit anunțului postat pe SeAP, CNPRdoreşte să achiziționeze 528.890 de sacide polipropilenă, valoarea estimată, fărăTVA, a viitorului contract fiind de cel mult647.208,4 lei. Contractul va avea o duratăde 9 luni, începând de la data atribuirii.Sacii vor fi livrați la Depozitele Teritorialede Materiale din București, Brașov, Cluj,Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Timi-șoara și la Depozitul Central de Materiale,din Bucureşti. Termenul limită pentruprimirea ofertelor sau a cererilor de par-ticipare este 9 septembrie 2014 ora10:00, deschiderea ofertelor urmând săaibă loc, în aceeași zi, la ora 11:00, lasediul Poștei Române din B-dul Dacia.

flota auto, asigurată cu Rca

Suprafaţa totală a oficiului este de apro-ximativ 14 metri pătraţi, el corespunzânddin toate punctele de vedere specificuluipoştal. Oficiul Domino va presta întreagagamă de servicii poştale, mai puţin pe celecare presupun distribuirea pensiilor şi aaltor drepturi sociale.

Locaţia şi partenerul de business au fostalese în urma unei analize atente dinpartea Departamentului Franciză din ca-drul Companiei Naţionale Poşta Română.În urma analizei de oportunitate, a rezultatcă subunitatea poştală Domino va generaun flux de volume şi venituri estimat la 25%din cel operat de către cele trei subunităţipoştale existente, în acest moment, înzonă. Acestea sunt Oficiul Poştal 30

Bucureşti, Ghişeul nr. 1 al Oficiului Poştal30 şi Oficiul Poştal 38 Bucureşti. OficiulDomino, care va opera chiar în interiorul„triunghiului” imaginar format de sub-unităţile amintite, va permite accesul la ser-vicii şi produse poştale al unui numărestimat de 80.000 de clienţi, care locu-iesc pe o arie de 7 kilometri pătraţi. Profitulanual estimat al companiei, în urma aso-cierii , este de aproximativ 78.000 de lei.

Salariaţii noii subunităţi poştale vor be-neficia de cursuri de instruire şi practică dinpartea compartimentelor specializate alePoştei Române. Contractul cu SC DominoServicii Diverse SRL este unul pilot şi se vaderula pe o perioadă iniţială de un an dezile.

Direcţia Generală aVămilor (DGV) a anunţat, încursul lunii august, simplifi-carea procesului de vămu-ire a coletelor poştale. Mă-sura este posibilă ca urmarea intrării în vigoare a Ordi-nul preşedintelui ANAFprivind procedura de în-tocmire a formalităţilor va-male în cazul serviciilor decurierat rapid. „Măsurile pre-văzute au fost agreate şisusţinute, în cadrul întâlni-rilor organizate la sediulDGV, de către marii opera-tori economici care des-făşoară servicii de curieratrapid şi care vor utiliza for-malităţi vamale simplificate

(declaraţia vamală pentrucurierat rapid). Noile pre-vederi au scopul de a sim-plifica fluxul de vămuire înprocesul de declarare a co-letelor neînsoţite din Româ-nia prin serviciile de cu-rierat rapid autorizate", semenţionează într-un comu-nicat de presă al DGV.

Noile reglementări pre-văd că nu mai există obli-gativitatea obţinerii numă-rului eORI pentru persoa-nele fizice care utilizeazăserviciile de curierat rapidale operatorilor autorizaţi.Acesta este un număr unicîn Comunitatea europeană,pe care autorităţile vamale

sau alte autorităţi desem-nate de către statele mem-bre îl atribuie operatoriloreconomici şi altor persoaneinteresate pentru folosirealui în toate operaţiunile va-male derulate pe întreg teri-toriul Ue. Conţinutul trimi-terilor va fi declarat în bazaCNP, printr-o declaraţie sim-plificată. Coletele expediatede o persoană fizică dintr-oţară terţă la o altă persoanăfizică ce se află pe teritoriulvamal al României, fără scopcomercial, sunt scutite detaxe vamale dacă valoareaacestora nu depăşeşte 45de euro, cu respectarea unorcondiţii.

Vămuirea coletelor se simplifică

Poşta Română şi-a manifestat intenţia dea cumpăra RCA pentru parcul auto formatdin 362 de maşini. Valoarea maximă a con-tractului este de 360.000 lei, fără TVA. Maiexact, compania vrea să încheie un contractpentru achiziţionarea de servicii de asigu-rare obligatorie de răspundere civilă pentrupagube produse terţilor prin accidente deautovehicule, pentru perioada 2014-2015,pentru parcul auto al autorităţii contrac-tante format din: 167 de autovehicule cereprezintă parcul auto în leasing financiar,proprietate RCI Leasing IFN şi utilizat dePoşta Română, şi 195 de autovehiculereprezentând parcul auto propriu. Terme-nul limită pentru primirea ofertelor sau acererilor de participare este 8 septembrie2014, ora 10:00. Deschiderea ofertelor vaavea loc în 8 septembrie, ora 11:00, la sediulcentral al operatorului poştal.

Poşta cumpără saci de corespondenţă

14 ¦ AUGUST 2014

Şapte zile din şapte, 17 ore pe zi! Acesta esteprogramul noului Ghişeu Poştal de la Gara deNord. Spre deosebire de restul oficiilor poştale,al căror orar de funcţionare este între 8 dimi-neaţa şi 7 seara, Ghişeul Exterior al OficiuluiPoştal 12 din Capitală este deschis publicului dela 7 dimineaţa la 12 noaptea. Mircea tudosie,şeful OPM Bucureşti, a fost omul cheie în imple-mentarea proiectului.

Proiectul de la Gara de Nord are la bază o analiză a publicu-lui ţintă şi a pornit de la ideea că accesibilitatea serviciilor poş-tale este un factor important în atragerea de noi clienţi şifidelizarea celor deja existenţi. „După o analiză atentă a volu-melor de prestaţii poştale în Capitală, am luat decizia de a ex-tinde programul de lucru, într-o primă fază, prin Ghişeul Garade Nord. Monitorizând aproape săptămânal situaţia reclamaţi-ilor, am ajuns la concluzia că trebuie să ne aplecăm mai multcătre un anumit segment de clienţi, şi anume cel cu vârstaîntre 24 şi 40 de ani”, a declarat şeful Oficiului Poştal MunicipalBucureşti, Mircea Tudosie. Potrivit acestuia, interesul com-

paniei se îndreaptă acum mai mult către firmele private, fiindvorba despre oameni care nu au prea mult timp liber şi pentrucare Poşta Română reprezintă, încă, unul dintre vehiculele lorde dezvoltare. În special atunci când este vorba despre trans-miterea corespondenţei către instituţiile statului.

Un proiect pilotGhişeul poştal de la Gara de Nord face parte dintr-un proiect

pilot, iar dacă în urma unei monitorizări de trei luni impactulse va dovedi a fi unul pozitiv, alte oficii poştale de acest fel vorfi deschise. „Vom monitoriza atât fluxul de clienţi, cât şi balanţavenituri-cheltuieli-profit. Împreună cu colegii de la Marketingvreau să concep un plan de promovare, iar dacă modelul va fide succes, cu siguranţă conducerea va dispune replicarea lui şiîn alte judeţe ale ţării”, a mai spus Mircea Tudosie.

Despre importanţa procesului de modernizare şi extinderea întregii reţele poştale, Directorul General al Poştei Române,Alexandru Petrescu, a punctat faptul că, începând cu 1 ianua-rie 2013, odată cu liberalizarea pieţei de profil, Poşta Românăîşi stabileşte atent strategia pentru a răspunde promptnevoilor clienţilor. „Proiectele pe care operatorul naţional deservicii poştale le are în derulare, cum ar fi cel de modernizarea reţelei poştale şi cel de extindere a gamei serviciilor finan-ciar-bancare, sunt un exemplu despre cum înţelegem să nealiniem rigorilor pieţei de profil, din ce în ce mai competitive.

Gara de nord, punct nodal în serviciile Poştei

Ada Cojan

Oficiul lunii

Analiză

POªTAªUL428 ¦ 15

Îmbunătăţirea serviciiloreste esenţială, inclusivîn contextul procesuluide privatizare pe careni-l dorim unul de succes”,a declarat AlexandruPetrescu.

Clienţi mulţumiţiGhişeul de la Gara de

Nord pare a fi şi pe placulclienţilor, în special al celorcare sunt în trecere prinBucureşti. „Acest ghişeueste binevenit pentrucălătorii care sunt în tran-zit. În al doilea rând, des-congestionează traficul dela OP 12. Programul extinsne ajută în primul rând penoi, călătorii. eu fac dese-ori naveta cu trenul în in-teres de serviciu şi de multeori am treabă la oficiulpoştal. Acest ghişeu care s-adeschis acum îmi permitesă îmi rezolv şi treburilepersonale, şi pe cele legatede serviciu”, a declarat oclientă a Poştei Românecare îşi aştepta rândul sătrimită un plic pentru unexecutor judecătoresc.

O altă clientă a Poştei,Cristina, a fost încântată să afle de existenţa noului ghişeu, maiales în condiţiile în care activitatea de la Oficiul Poştal 12 era,în acel moment, stopată. „Din cauza unor probleme tehniceam fost trimisă aici de la Oficiu. Nu ştiam de existenţa acestuighişeu. Am fost surprinsă că funcţionează până la 12 noaptea,dar, totodată, mă bucur. e o idee bună având în vedere că ma-joritatea oficiilor sunt deschise până la ora 19, maximum 20.Dacă ai de trimis ceva urgent, poţi veni aici”.

Alte proiecte de viitor

Mircea Tudosie ne-a vorbit şi despre un alt proiect, respectivrenegocierea şi relocarea spaţiilor închiriate ale Poştei Române.Proiectul este încă în derulare, iar rezultatele obţinute până înprezent sunt peste nivelul aşteptă-rilor. „Am abordat toţi propri-etarii spaţi- ilor închiriate de noip e n t r u subunităţile poş-tale, cu in- tenţia de a reducec h i r i i l e sau, cel puţin, mă-

rimea spaţiilor. Ceamai mare satisfacţie

am avut-o atunci cândam reuşit, după multe negocieri, să reduc chiria Oficiului Poştal22 Bucureşti de la 9.000 la 3.000 de euro pe lună. Creştereaprofitului, în accepţiunea unui manager, se realizează cel maisimplu prin reducerea cheltuielilor”, ne-a explicat şeful OPMB.

Un alt produs nou cu care Poşta Română se poate lăuda estecrearea unui AVB, un formular pe care firmele private de curie-rat îl folosesc de ceva timp. Ideea îi aparţine tot actualului şefOMPB, fiind testată pe doi dintre clienţii importanţi ai PoşteiRomâne şi va fi extinsă şi la nivel naţional.

Din categoria noilor servicii poştale mai face parte eliberareatimbrelor fiscale în regim automat. „Vom încerca să identificămun furnizor de automate de timbre fiscale pentru a reduce, ast-fel, timpul de aşteptare la ghişeu pentru o operaţiune caredurează, în general, cel mult zece secunde. Publicul ţintă sunttinerii între 18 şi 40 de ani, oameni foarte grăbiţi, care nu autimp să aştepte la rând după clienţii noştri mai în vârstă”, a spusMircea Tudosie.

Numărul reclamaţiilor, la jumătateDar unul dintre cele mai mari succese ale lui Mircea Tudosie

(foto) pare să fie scăderea impresionantă a numărului de recla-maţii. „După primul trimestru de la ocuparea acestei funcţii, amimplementat noi direcţii de monitorizare a activităţii şi am stabilitun contact direct cu toţi factorii de conducere din oficiile şighişeele poştale din Bucureşti. După o analiză clară a primuluitrimestru, am constatat că am reuşit o scădere a reclamaţiilor cupeste 59%. Acest lucru a fost posibil prin monitorizarea atentă,săptămânală, a modului în care sunt rezolvate reclamaţiile, dar

şi prin contactul direct cu reclamantul. În multe cazuri îl sun per-sonal pe reclamant, mă prezint, iar pe mulţi dintre ei îi invit labirou să discutăm. Mulţi au fost foarte surprinşi că li se adreseazăo persoană din conducere”, ne-a mai spus Mircea Tudosie.

La rândul său, a fost surprins în mod plăcut de bunăvoinţaşi deschiderea poştaşilor spre comunicare, fapt constatat cuocazia vizitelor sale zilnice la oficiile poştale din Bucureşti.„Stau de vorbă atât cu factorii poştali, cât şi cu diriginţii. În şe-dinţele pe care le avem am promovat acest principiu al comu-nicării şi adresării directe. Nu o dată le-am spus: «Suntem ofamilie, cu bune, cu rele, trebuie să le discutăm pe toate ca săle putem rezolva». Le explic necesitatea atragerii de noi veni-turi în oficii prin identificarea potenţialilor clienţi. Concurenţae destul de mare. era o vreme când clienţii veneau la noi.Acum, însă, noi trebuie să ne ducem către ei. Mă declar mulţu-mit deoarece consider că noua politică de comunicare aplicatăcolegilor mei funcţionează”.

POªTAªUL428 ¦ 19

Mihai are 27 de ani şi, în timpul liber, face fo-tografii. Călătoreşte ori de câte ori are ocaziaşi a fost de acord să ne împărtăşească emoţiiletrăite în fascinanta excursie din Nepal.

„Voiam de ceva timp să ajung în Asia. Nuştiu de ce, pur şi simplu îmi doream să cunosclumea de acolo, să o văd şi să o fotografiez.Grupul de prieteni cu care călătoresc sehotărâseră să meargă în Nepal. eu încă nueram hotărât. Decizia am luat-o după ce amcitit cartea «Vând Kilometri» de Mihai Barbu".

În aventuroasa călătorie din Nepal, Mihai aplecat împreună cu şapte prieteni, „în orb”:fără sprijinul unui ghid şi fără a avea ceva or-ganizat. „Timp de trei săptămâni, cât a duratexcursia, am mers prin junglă, am urcat pânăla altitudinea de 4.700 de metri, am cunoscutoameni frumoşi, am vizitat temple hinduse şitibetane, ne-am plimbat cu elefanţii, am văzutrinoceri, am admirat vârfuri de munte de8.000 de metri, am ajutat localnici, am călă-torit pe acoperişul unui autobuz şi, bineînţe-les, am făcut multe fotografii", a spus el.

Colegii de la Marketing, despre Mihai:

„În opinia mea, Mihai este, în primul rând,un om inteligent, cãruia îi place munca. În aldoilea rând, este talentat la desen ºi la fo-tografie. Este calm ºi amabil cu colegii,motiv pentru care facem o echipã perfectã".

Cristina Vrabie, Departament Marketing

„Mihai Manole este un coleg surprinzãtor,serios ºi care se þine întotdeauna de cuvânt.Odatã cu terminarea programului de lucru, îºiîntoarce faþa cãtre pasiunea vieþii lui, ºi anumefotografia. Nu pot decât sã-i mulþumesc lui ºiviziunii sale originale de a ne arãta o lume maifrumoasã ºi mult mai sensibilã".

Bogdan Nistor, Departament Marketing

Aflaţi mai multe despre Mihai şi despre călătoriilelui „fotografice” pe: www.mihaisebastianmanole.com

De patru ani angajat al Poştei, Mihai Manole este „fotograful” de laMarketing. Evident că job-ul lui este unul care are legătură cu creaţia,fiindcă face machetele companiei. Dar i se spune „fotograful” datorită pa-siunii lui de a imortaliza lumea din jur. Şi mai are o pasiune: călătoriile. Ceargumente mai bune pentru a apărea în Poştaşul cu ultima lui vacanţă?

Ada Cojan

trei săptămâni în nepal

„În religia hindusă, sadhuînseamnă om bun, om sfânt,sau călugăr, care renunţă la totceea ce este legat de viaţalumească şi se dedică vieţii spi-rituale, contemplării şi medi-taţiei. După ce l-am fotografiat,am stat puţin de vorbă. Mi-aadresat trei întrebări: din ce ţarăsunt, dacă este prima datăcând vin în Nepal şi dacă m-aşmai întoarce vreodată aici. Abiacând mi-a adresat ultima între-bare am conştientizat cât demult îmi place această ţară, câtde buni şi frumoşi sunt oameniiaici şi cât de diferit este totulfaţă de europa". (Mihai, des-pre fotografiile lui)

„Nu ne-am vorbit, ne-am înţe-les din priviri şi din gesturi. M-amapropiat de el cu aparatul foto înmână şi, din priviri, i-am dat deînţeles că vreau să îl fotografiez.el a dat din cap, aprobator, şi adevenit cel mai cuminte şi maiexpresiv model pe care îl fo-tografiasem până atunci. Dupăce am făcut câteva fotografii,m-am apropiat de el şi am întinsmâna în care aveam câteva rupii.Ceva modest, nu mult. A întins-oşi el şi m-a ţinut de mână o clipă.Nu mult, doar atât cât să con-teze, ca un semn de mulţumire,atât cât să văd licărirea din ochiilui. Şi mi-a zâmbit".

Mărturiile unei minţi libere

Sufletul Nepalului

Nu uitaţi de Concursurile Poştaşul! Mai multe detalii, pe Intranet

Mihai, pe vârful Kyanjin Ri, la 4.773 de metri. Aici şi-a adus aminte de cuvintelelui Mihai Barbu din cartea «Vând Kilometri»: «Acolo, cum îi spuneam în ţară, s-a transformat în aici. Sunt aici! Iar atunci e acum»”

Cãlãtor de Poºtã

20 ¦ AUGUST 2014

Întâlnirea de la Tuşnad a fosto premieră, atât prin amploareaei, cât şi prin prezenţa reprezen-tanţilor la vârf ai CompanieiNaţionale Poşta Română. Dis-cuţiile au gravitat în jurul direcţi-ilor strategice ale companiei şi asituaţiei actuale a Poştei Române.Mai mult, s-a făcut o analiză pe

fiecare regiune de vânzări înparte şi au fost comunicate atâtaşteptările, cât şi obiectivelePoştei. Scopul întâlnirii de la Tuş-nad a fost dinamizarea echipeide vânzări şi cunoaşterea pro-blemelor din teritoriu.

Directorul General AlexandruPetrescu a profitat de ocaziepentru a afla nevoile oamenilorcare menţin relaţia cu parteneriicomerciali şi pentru a transmitecâteva principii esenţiale în mar-keting. Primul dintre ele: Nu poţiconvinge pe cineva de un lucrupe care nu-l cunoşti! „Trebuie săştii totul despre produs, despre

compania în care lucrezi, desprecapacitatea de livrare, despreefectele concurenţei şi tendin-ţele din piaţă. eşti profesionistatunci când îţi cunoşti meseriaîn cele mai mici detalii. În plus,trebuie să inspiri încredere”, le-atransmis CeO-ul Poştei Româneagenţilor de vânzări.

Planul este ca, în perioada ur-mătoare, agenţii de vânzări săbeneficieze de şedinţe de in-struire pe produs, la Bucureşti, îngrupuri care să le permită asimi-larea cât mai bună a informaţi-ilor. Alături de Directorul GeneralAlexandru Petrescu, la întâlnireade la Băile Tuşnad s-au aflat: RareşStanciu, Director executiv Ope-raţional, Irina Purcaru, DirectorOperaţiuni şi Relaţii Comerciale,Alexandru Brătianu, Şeful Depar-tamentului de Marketing, şiAlexandru Tucaliuc, Şef Depar-tament Management Contracteşi Licitaţii.

„Vânzătorii” s-au întâlnit la Băile tuşnad

Oamenii din Vânzări ai Poştei Române, de laagenţii locali până la Directorul Executiv Ope-raţional, s-au întâlnit în zilele de 21 şi 22 au-gust la Băile tuşnad. La reuniune a participatşi Directorul General al Poştei Române,Alexandru Petrescu, un profesionist în dome-niul financiar-bancar, cu o experienţă bogatăîn managementul de vânzări, care a vrut săcunoască echipa responsabilă cu aducereabanilor în companie.

Ce înseamnă un om de vânzări bun?

AlexANdRU PetReSCU,Director General:„Cine înţelege perfect nevoile clientului, cine ştie să se pozi-ţioneze corect vizavi de acesta şi cine-şi cunoaşte concurenţapoate fi un om de vânzări bun. Pentru unul excelent e nevoiede ceva mai mult, ceva care implică talent de negociator, socia-bilitate, adaptare la target şi altele. Toate se pot învăţa dacă vreisă fii o forţă de vânzări activă, şi nu una pasivă” .

RAReş StANCIU, Director Executiv Operaţional:„Atitudinea este esenţială în vânzări. Şi cum prima impresie seformează în primele 30 de secunde, cei care nu iau în calculfelul în care se prezintă în faţa clientului n-au nicio şansă înacest domeniu. evident, atitudinea, înfăţişarea şi deschidereafaţă de interlocutor nu duc nicăieri dacă cel care vinde nu credeîn produsul lui. Şi încă o regulă: În vânzări nu ai voie să minţi”

IRINA PURCARU,Director Operaţiuni şi Relaţii Comerciale:„Un om de vânzări bun trebuie să fie flexibil, adaptabil, un buncomunicator, să creadă în produsele pe care le vinde. Iar unulcare lucrează în Poşta Română trebuie să uite de sintagma: «Nuse poate!». În această companie, cei mai buni sunt cei care îm-ping lucrurile înainte”.

AlexANdRU tUCAlIUC,şef Departament Management Contracte şi Licitaţii:„Un om de vânzări trebuie să creadă în produsul sau în servici-ile pe care le propune clienţilor. Apoi cred că trebuie să fiefoarte bine organizat, să poată răspunde la orice întrebarelegată de ceea ce vinde şi să încerce să-i ofere soluţii cumpără-torului”.

AlexANdRU BRAtIANU, şef Departament Marketing:

„Consultanții de vânzări sunt cartea de vizită a Companiei. eitrebuie cu siguranță să aibă întotdeauna temele făcute, maiexact să cunoască la perfecție portofoliul de servicii și produseofertate, care în cazul Poștei Române este extrem de bogat. Tre-buie să fie capabili să intre în miezul afacerii clientului și să îiofere cea mai bună combinație de servicii de bază și supli-mentare care să răspundă specificului activității acestuia”.

Eşti profesionist atunci când îţicunoşti meseria în cele mai mici detalii,,

Eveniment