Revista CaliNews CaliVita Romania Primavara 2015

28
2015. PRIMĂVARA NEWS ASTENIA DE PRIMĂVARĂ ÎNCETINIREA PROCESELOR DE ÎMBĂTRÂNIRE MARKETINGUL RENEGAT CALIVITA INTERNATIONAL BUSINESS AND LIFESTYLE MAGAZINE Produs nou Organi Care

Transcript of Revista CaliNews CaliVita Romania Primavara 2015

2015. PRIMĂVARA

NEWS

ASTENIA DE PRIMĂVARĂ ÎNCETINIREA PROCESELOR DE ÎMBĂTRÂNIRE MARKETINGUL RENEGAT

C A L I V I TA I N T E R N AT I O N A L B U S I N E S S A N D L I F E S T YL E MAG A Z I N E

Produs nou

OrganiCare

CA

LIN

EW

S

2

CaliVita

NEWS MESAJUL PREȘEDINTELUI CALIVITA INTERNATIONAL

Nu din întâmplare am ales chiar acest titlu pentru articol. Încă o dată, ne aflăm la începutul unui an plin de provocări.În ultimul timp m-am gândit de nenumărate ori la cât de mult s-au modificat condițiile noas-tre de viață în ultimii 15 ani. Grație Internetului, suntem asaltați de un flux de informații. În ciuda acestei abundențe, este foarte dificil să le filtrăm pe cele de care avem nevoie.

În mediul meu am observat că oamenii încep să aibă alte deprinderi, petru a obține informații mai rapide și mai credibile. Pe lângă obținerea rapidă de informații și destindere, Internetul ne rezolvă din ce în ce mai multe sarcini administrative. Internetul ne oferă nenumărate oportunități nouă tuturor. În practică, suntem capabili să ne recreăm viața și, de la o simplă idee, cu o investiție financiară minimă, putem lansa o afacere de milioane. Însă, în condițiile economiei de piață foarte dure din ziua de astăzi, cunoștințele și experiența sunt absolut necesare.

Din acest motiv, consider că este foarte important ca noile metode de analiză a rețelei să fie aplicate de tot mai multe persoane, pentru a-și construi cu succes rețeaua. MLM este un model de afaceri încă în tendințe și nu întâmplător este cea mai eficientă metodă de mar-keting din zilele noastre. Cu ajutorul său puteți construi o afacere care vă oferă bani, timp liber și sănătate, toate în același timp.

În ultimele luni, ne-am concentrat eforturile pe intro-ducerea de noi produse și pe îmbunătățirea celor deja existente. Lansarea în rețea a produselor cosmetice organice este, de asemenea, așteptată cu nerăbdare. Aceste produse de înfrumusețare trebuie să fie de cea mai înaltă calitate, deoarece aplicăm zilnic (special doamnele) sute de substanțe diferite pe piele, iar multe dintre ele se găsesc în produsele cosmetice. Însă din ce în ce mai des, ingredientele produselor cosmetice sunt suspectate de a provoca alergii, probleme dermatologi-ce, ba chiar cancer, și pot fi dăunătoare sănătății în mai multe moduri. Ca o reacție la aceasta, la nivel global cererea de produse cosmetice bio o calitate superioară este într-o creștere accentuată. Prin urmare, ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm că, după mai multe luni de efort susținut, CaliVita vă oferă o astfel de linie

de produse, care sperăm că se va îmbogăți în perma-nență. Pentru început, vă prezentăm un pachet de pro-duse pe care toată lumea le folosește: gel de baie și duș, loțiune de corp, șampon și balsam de păr și două tipuri de pastă de dinți.

Pe lângă aceasta, vom introduce Pure Inulin, un produs cu fibre solubile pure 100%, care poate fi amestecat în mâncare și băutură și care are numeroa-se efecte benefice: oferă senzația de sațietate, sprijină funcționarea intestinelor, ajută la menținerea unui nivel normal de colesterol și trigliceride; practic, spriji-nă funcționarea bacteriilor intestinale benefice și, ca nutrient, menține sănătatea digestivă și întărește sis-temul imunitar. Astfel, se recomandă aproape tuturor, pentru detoxificarea de primăvară și de la începutul verii, ceea ce vă oferă o ocazie excelentă să îl încercați.

În plus, Strong Bones Plus a fost îmbunătățit și supli-mentat cu vitamina K. Iar noua linie de produse nu se termină aici, lucrăm în continuu la dezvoltarea de noi produse, care vor fi introduse în curând.

Le doresc din inimă tuturor un 2015 plin de succese. Voi lucra alături de dvs. anul acesta pentru a fi din ce în ce mai buni pe această piață.

Cu sinceritate, Gerry HargitaiPreședinte și Fondator

www.gerryhargitai.ro

Urmați-mă pe Facebook: CaliVita Pres

An nou, concepte noi

„MLM este un model de afaceri încă în tendințe și nu întâmplător este cea mai eficientă metodă

de marketing din zilele noastre”

CA

LIN

EW

S

3

NEWSTABĂRA DE VARĂ

Tabăra de Vară CaliVita

Locul tău

atunci nu ai voie să ratezi Tabăra Internațională de Vară CaliVita, care va avea loc pe 21-26 iunie 2015 în Croația! Aici vei avea parte de relaxare, distracție, muncă, timp petrecut în familie și cu prietenii – cam tot ce e important în viață.

La Maslinica Resort din Rabac te așteptăm cu programe fantastice care, pe lângă faptul că îți vor garanta o vacanță de neuitat, te vor energiza și îți vor oferi ocazia să cunoști noi oameni. În plus, cooperarea cu o echipă internațională te va motiva extraordinar. Îți vom demonstra că ești pe drumul cel bun!

Varietatea și multitudinea de programe nu îți vor lăsa timp să te plictisești. În tim-pul zilei, trainingurile și programele profesionale vor contribui la dezvoltarea ta personală, vei avea ocazia să te consulți cu cei a căror activitate îți poate servi drept exemplu pentru construirea afacerii tale proprii. Îți punem la dispoziție programe de fitness, cursuri de dans, concursuri, competiții sportive, ca să ai o vacanță cât mai activă. Și tot vei mai avea timp de plajă înainte de petrecerile din fiecare seară...

Sperăm că și anul acesta vom avea cât mai mulți participanți la Tabără! Scopul nos-tru este să alcătuim o echipă internațională excelentă și să întărim spiritul de echipă – iar pentru asta avem nevoie de tine! Dacă tu unul știai de mult că o să participi, nu uita să îi aduci cu tine și pe cei dragi.

Noi ne ocupăm de tot, tu nu trebuie decât să vii și să te simți bine!Pentru mai multe detalii, intră pe www. calivita.ro sau informează-te la sediul

central.

e aici!

2015.

Dacă:• ai un stil sănătos de viață,• cunoști, consumi și îndrăgești produsele CaliVita,• crezi în libertatea oferită de o afacere independentă,• ai încredere în puterea unei echipe unite,• dorești să îți petreci concediul între prieteni și oameni fericiți,

Înscrierea a început! Înscrie-te chiar astăzi și rezervă-ți o vacanță fantastică!

Data limită! Dacă vrei să rămâi mai multe zile în Croația, însrie-te până pe 25 martie 2015. Pentru programul oficial, data limită de înscriere e 15 aprilie 2015. Îți recomandăm să te înscrii on-line pe

www.calivita.ro/summercampușor și rapid.

CA

LIN

EW

S

4

NEWS EVENIMENTE ÎN REȚEA

Noul TLB PlusVino şi profită la maximum!

• • • Bonusurile TLB Plus te ajută să îţi creşti venitul considerabil.• • • Dacă te poţi baza pe cel puţin trei membri direcţi pentru a-ți construi reţeaua, aveți posibilitatea să dezvoltați o afacere sigură şi stabilă împreună.• • • Dacă vei respecta noul program TLB preconizat, te poți încadra pe o curbă de creştere constantă: poţi ajunge Silver Palm Manager şi te poţi bucura de un venit remarcabil, ca celelalte persoane aflate pe această poziţie.• • • Dacă vei profita de TLB, le vei oferi un exemplu membrilor tăi.• • • Poţi să îl foloseşti şi ca stimulent la diverse evenimente sau când descrii modelul de afaceri în cadrul unei întâlniri faţă în faţă.

Intră pe linkul următor pentru a consulta Regulamentul de Funcţionare:

www.calivita.ro

Încă te mai poţi califica!

CA

LIN

EW

S

1

NEWSNEWSDE CE MLM?

5

Anul creşteriiîn network marketing

Principalul motiv pentru care atât de multe persoane încep o afacere proprie de network marketing este că aceasta se potriveşte cum nu se poate mai bine tendinţelor actuale în marketing. Dacă încă nu ţi-ai dat seama până acum, consumatorii au controlul. Trăim într-o societate de consum şi consumatorii dictea-ză ce se cumpără, de la mâncare de bebeluşi la alimente organice şi de la smartphones la tablete PC. Acum consumatorii se află în cău-tare de produse care să îi facă să arate şi să se simtă mai tineri şi de moduri în care să îşi asigure viitorul financiar şi să se bucure de mai mult timp liber. Iar network marketingul este soluţia ideală.

Network marketing în cifreSătui de munca istovitoare în multinaţionale, un număr record de

oameni demarează afaceri de la domiciliu. CNN a anunţat că, la nivel global, la fiecare 11 secunde cineva pune bazele unei noi afaceri. Afacerile conduse de la domiciliu sunt afacerile viitorului, iar network marketingul este una dintre cele mai căutate. Nu este nevoie decât de o investiţie iniţială minimă şi de costuri de operare lunare, într-o primă fază poţi lucra part-time, păstrându-ţi jobul ini-ţial şi dezvoltându-ţi afacerea suficient pentru a te ocupa mai târziu doar de aceasta. Peste 100 de milioane de persoane din întreaga lume sunt implicați în network marketing, ceea ce generează vân-zări nete de peste 300 de miliarde de dolari. De fapt, primele 50 de companii au o cifră de afaceri de peste $200 milioane pe an, iar multe dintre ele câştigă miliarde. Vârsta, sexul şi rasa nu reprezintă bariere în network marketing; de fapt, peste jumătate dintre per-soanele de succes din această afacere sunt femei.

De ce network marketingul este o afacere de succes?

Principalele motive pentru care oamenii se înghesuie să se înscrie în sistemele de network marketing sunt timpul liber pe care acestea le oferă, venitul rezidual şi beneficiile legate de taxe. Network marketingul este una dintre puţinele afaceri în care nu e necesar să ai angajaţi, dar permite proprietarului să îşi organizeze timpul liber aşa cum îşi doreşte, pentru a construi o reţea de oameni de afaceri independenţi. Această reţea, care cumpără pro-duse sau servicii, generează venit rezidual. Spre deosebire de veni-tul care îți revine de la un job obişnuit, pe care îl primeşti doar atâta

timp cât lucrezi, venitul rezidual continuă şi după ce ţi-ai terminat activitatea. Iar pe lângă timpul liber şi venitul rezidual trebuie să amintim şi beneficiile scutirii de taxe ale network marketingului. Acestea variază de la ţară la ţară, dar o afacere de la domiciliu are fără îndoială ca rezultat economisirea de bani din plata taxelor.

Motivul final pentru care atât de multe persoane de toate vâr-stele sunt interesate de network marketing este Internetul. Pentru a avea succes, trebuie să îţi construieşti o reţea mare de persoane care să cumpere şi să vândă produse/servicii şi să îi convingă şi pe alţii să facă la fel. Internetul le permite acum tuturor celor implicaţi în network marketing să îşi construiască afaceri naţionale şi internaţionale fără a fi nevoiți să iasă din casă. Uită de ceasul deşteptător şi de stresul de la locul de muncă; poţi face toată munca din pat, cu ajutorul computerului şi al smartphone-ului.

Grație Internetului, acum îţi poţi dezvolta o afacere internaţională în câteva luni până la câţiva ani. Venitul rezultat de aici îţi va oferi siguranţă financiară şi mult timp liber pentru a te bucura cu adevă-rat de viaţă. Partea cea mai bună este că oricine o poate face.

De ce ai nevoie în 2015 pentru a reuşi în network marketing?

În 2015, pentru a obţine succesul în network marketing nu va mai fi suficient să ai un produs extraordinar şi un plan bun de recompen-se. Trainingurile sunt soluția. Trebuie să înveţi cum să pui întrebări pentru a înţelege nevoile prospecţilor, să înveţi cum se iau decizi-ile de cumpărare. Trebuie să înveţi cum să vinzi un produs în mai puţin de 20 de minute. Trebuie să ai o puternică prezenţă on-line, să îţi construieşti un brand personal. Interesează-te de trainingurile noastre şi alege-l pe cel care ţi se potriveşte cel mai bine!

NEWS POVESTE DE SUCCESC

AL

INE

WS

6

CA

LIN

EW

S

Interviu cu Nicoleta și Florian Frunză Golden Palm Managers CaliVita România

„Soarta ți se decide în momentul când iei hotărâri.”

Ben Nogradi

CA

LIN

EW

S

7

NEWSPOVESTE DE SUCCES

Fericire,

Construiți împreună rețeaua CaliVita. Ați lucrat astfel de la bun început?

Deciziile importante din viața noastră le-am luat tot timpul împreună. Șansa oferită de CaliVita a venit la momentul potri-vit. Lucram ca angajați 10-12 ore pe zi, sănătatea noastră era din ce în ce mai fragilă, iar perspectiva unei vieți mai bune era departe de noi. Am început ca și consumatori de produse, dar calitatea deosebită a acestora, sistemul de promovare bine pus la punct și perseverența sponsorului nostru de suflet, doamna Doina Stoica, au fost factorii principali care ne-au determinat să ne schimbăm cariera și, odată cu ea, și destinul.Nu ne-am grăbit. Am analizat, am studiat, am calculat, am plani-ficat pas cu pas fiecare etapă și fiecare nivel. Ne-am dorit liber-tate și o viață de calitate pentru noi și copiii noștri și am renun-țat amândoi la serviciu în aceeași zi, deși nu ne aflam decât la nivelul de performanță de 18%. De ce? Știam că vom reuși.

Ce anume v-a ajutat să atingeți aceste frumoase nivele?În primul rând, calitatea produselor, gama variată a acestora, piața mare de adresabilitate (de la nou-născut și părinții care își doresc un copil și până la cei mai vârstnici membri ai fami-liei). Foarte important este, de asemenea, sistemul de pro-movare, un sistem corect și transparent, care permite oricui să își construiască o afacere cât de mare își dorește. Sistemul de instruire permanent, într-un cadru organizat, dar și liber-tatea de a acționa individual sau alături de echipa pe care ți-ai format-o. Și, nu în ultimul rând, iubirea pentru semenii noștri, dorința de a-i sprijini și ajuta pe toți cei care își doresc acest lucru.

Cum a fost drumul către succes? Lin sau cu suișuri și coborâșuri?

Activitatea CaliVita este o activitate complexă și frumoa-să și, din fericire, rezultatele nu se măsoară doar în nivelu-rile și punctele bonus obținute lună de lună. De-a lungul celor 16 ani de când promovăm filozofia CaliVita, am reușit să aducem bucurie, sănătate și prosperitate în multe inimi

și în multe case. Acum în echipa noastră avem mii de prie-teni dragi, care se bucură de o viață mai sănătoasă, mai bogată, datorită produselor și sistemului CaliVita. Secretul succesului în CaliVita este foarte simplu: Ajută-i pe ceilalți să reușească și vei reuși și tu!

Cu siguranță sunteți mândri de faptul că fiii dumnea-voastră sunt constructori de rețea de succes, amândoi atingând niveluri manageriale de performanță. Credeți că acest lucru se datorează puterii exemplului?

Cei doi fii ai nostri, Daniel și Mădălin, au fost și sunt pilonii de bază în această activitate. Totodată ei au fost primii care au văzut schimbările majore din viața noastră, de la angajat la întreprinzător, de la salariu limitat la venituri în funcție de calitatea muncii depuse, de la un program impus la un program pe care ți-l stabilești singur. Ei ne completează perfect și ne asigură stabilitatea și continuitatea în afacerea noastră și pentru acest lucru le mulțumim. Cu respect și dragoste îi mulțumim doamnei Doina Stoica, TPM, și famili-ei Măriuca și Aurel Moroșeanu, SGM, pentru șansa pe care ne-au oferit-o și pentru sprijinul acordat ori de câte ori a fost nevoie. Mulțumim minunatei noastre echipe de consu-matori, lideri și manageri. Îi îmbrățișăm cu drag pe cei mai activi manageri și pe toți cei care promovează cu profesio-nalism produsele și afacerea CaliVita: Mariana Dinu, SM, Aneta Zaharia, SM, Iulia și Nicolae Popescu, TPM, Doina și Liviu Păun, SM, Petruța Pistol, TPM, Elisabeta și Valeriu Stan, TPM, Sonia Drăghici, TPM, Eduard Irimia, SPM, dr. Delia Enache, dr. Dan Navolan, dr. Mihaela Dincă, dr. Doina Stănescu, dr. Delia Luncan.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră CaliVita, dacă ar tre-bui să formulați acest lucru într-o singură propoziție?

Șansa la o viață de calitate, construită cu dragoste și respect față de noi înșine și față de ceilalți.

sănătate și prosperitate

CA

LIN

EW

S

8

WS

Aceste noi caracteristici te ajută să îţi înţelegi mai bine reţeaua:• Poţi vedea distribuţia membrilor tăi pe sexe și pe grupe de vârstă;• Poţi vedea câţi dintre membrii tăi au făcut cumpărături o dată, de două, de trei sau de mai multe ori; • Te poţi concentra pe cumpărăturile sau activitatea în reţea a celor mai noi membri; • Network Explorer și Network Profiler au fost modernizate, adică au o interfaţă nouă și ușor de utilizat și un meniu simplificat.

De ce să nu profiţi de aceste instrumente extraordinare în fiecare zi?

Îţi oferim în continuare câteva idei pentru a-ţi da seama la ce poţi folosi, de fapt, instrumentele noastre on-line pentru mana-gementul reţelei: • Când un produs este la reducere, îi poţi lista pe cei care l-au cumpărat în ultimele șase luni și le poţi trimite un mail cu oferta (poţi să adaugi aici și experienţa ta personală cu produsul). • Când un produs pentru care există alternative este la reducere, îi poţi lista pe cei care cumpără produsele alternative și le poţi sugera să încerce ceva nou, la preţ redus. • Statisticile noastre sugerează că membrii fac, de obicei, noi cumpărături la două-patru luni după ce au cumpărat prima dată. Abordează-i pe cei care nu au făcut acest lucru către finalul perioadei critice. • O idee bună este să îi listezi pe cei care au înscris noi membri în ultimile luni. Sună-i să îi feliciţi și întreabă-i dacă nu au nevoie de ajutor. • Nu uita să le trimiţi un mail de felicitare chiar și noilor membri care sunt câteva niveluri sub tine. Vor fi plăcut surpsinși să primească un mesaj de la tine. • Toată lumea se bucură să fie felicitat de ziua lui. Începe-ţi ziua urându-le la mulţi ani membrilor care își serbează ziua de naștere.

• La sfârșitul fiecărei luni îi poţi lista pe cei care mai au nevoie dor de câteva puncte pentru a trece le nivelul următor. Nu ezita să îi contactezi. • Monitorizează-i pe membrii listaţi de funcţia de atenţionare a Network Profiler cel puţin o dată pe săptămână. Aceste persoane au făcut în trecut cumpărături și au înscris noi membri regulat, dar nu o mai fac, dintr-un motiv sau altul. Contactează-i și află de ce. Probabil că există o soluţie rapidă și ușoară la această problemă. • Mulţi uită, pur și simplu, să își folosească discountul bonus. Instrumentele noastre on-line te ajută să îi monitorizezi pe acești membri, pentru a le reaminti, ba chiar pentru a le prezenta o ofertă irezistibilă. • Vezi care membri nu și-au prelungit calitatea de membru. Prelungirea cumulativă e mai simplă și mai convenabilă, atât pentru tine, cât și pentru membrii tăi.

+1. Fă-ţi un obicei zilnic din a-ţi verifica rapid reţeaua. Instrumentele noastre on-line sunt, în esenţa lor, manageri ai bazelor de date cu clienţi, care te ajută să observi și să reacţionezi imediat la orice modificări importante.

NEWS WEB

Tot mai mulţi dintre membrii reţelei CaliVita folosesc Network Explorer şi Network Profiler în activitatea de zi cu zi. Constatând acest lucru, CaliVita International s-a străduit să aducă o serie de îmbunătăţiri acestor instru-mente on-line de analiză a reţelei.

cu ajutorul instrumentelor on-line de analiză a reţelei!Creşte-ţi eficienţa

Ha fejlesztési javaslatod van, azt szívesen fogadjuk a [email protected] e-mail címen.

www.calivita.hu/explorer

Orice sugestii referitoare la dez-voltarea şi îmbunătăţirea acestor

instrumente sunt binevenite. Le aşteptăm la [email protected].

www.calivita.ro/explorer

CA

LIN

EW

S

9

Secretul satisfacției consumatorului este ca acesta să simtă că îți pasă de el chiar după încheierea vânzării. Păstrarea legăturii cu clientul este adesea subestimată, fiind uneori considerată chiar „hărțuială”. Însă, din contră, acesta este unul din secretele vânză-rilor eficiente.

Nu rata ocaziile de a lua legătura cu clienții!Odată ce găsești o ocazie potrivită de a lua legătura cu clienții,

nici tu și nici ei nu vă veți mai simți jenați. Astfel vei reuși chiar să îți creezi o bază stabilă de consumatori. Iată câteva posibilități:

Reafirmarea este o modalitate de a atenua regretul de după încheierea vânzării, deoarece clienții au adesea păreri de rău după ce au cumpărat. Dacă îți asiguri clientul că a luat hotărâ-rea corectă și a cumpărat un produs folositor, necesar pentru menținerea sănătății sale, atunci nu va mai avea regrete și cel mai probabil va comanda din nou.

Urmărește obiceiurile de cumpărare ale clienților tăi! Dacă nu au cumpărat deja de 2-3 luni un produs pe care îl cumpără de obicei, atrage-le atenția că rezervele li se vor termina și că vor avea nevoie să mai cumpere. La urma urmei, nu e decât un strop de atenție, dar poate însemna mulți bani pentru tine.

De ce să nu îți anunți clientul că pro-dusul lui preferat e la promoție? Amândoi veți beneficia: Tu îți poți crește profitul simțitor, iar clientul tău va obține un supliment alimentar important pentru el, la preț redus.

Anotimpul rece, alergiile sau începerea școlii – acestea sunt tot atâtea ocazii de a recomanda produse. Oferă suplimente pen-tru întărirea imunității, multivitamine sau produse antialergice, iar profitul tău va crește vizibil.

Un nou instrument on-line pentru păstrarea legăturii cu clienții

Principalul punct de contact cu clienții este obținerea unor informații corecte despre aceștia. Iar noul nostru instrument on-line te va ajuta în acest sens: Network Explorer îți oferă informații utile despre întreaga ta rețea.

Cu ajutorul acestei aplicații, vei afla cine nu a făcut cumpără-turi în ultimele luni sau cine beneficiază de bonusuri. Această aplicație te va ajuta să iei mai ușor legătura cu consumatorii.

Deoarece colectează adresele de e-mail ale membrilor, vei putea să le trimiţi acestora felicitări de ziua lor,

de exemplu.Cu ajutoul aplicației Network Profiler poţi obţine informaţii despre cumpă-răturile și performanţele membrilor tăi. De asemenea, poţi primi informaţii despre produsele preferate ale unor anumiţi membri sau dacă au achiziţi-

onat ceva recent.Folosește aceste instrumente și

toate oportunităţile pe care ţi le oferă deoarece, cu puţină atenţie, îţi poţi creș-

te semnificativ venitul din această afacere! Dă-te pe tine drept exemplu și informează-ți

membrii despre importanţa păstrării legăturii!

clienții!Nu îți pierde

NEWSVÂNZĂRI

Unul dintre elementele princi-pale ale vânzărilor este păstra-rea legăturii cu clientul.Relația cu clientul este foarte impor-tantă în orice aspect al vânză-rilor, în special în cazul clienți-lor proprii. Dacă ai reușit deja să vinzi ceva cuiva, nu îl lăsa să plece, fiindcă atragerea unui nou client este de șase ori mai costisitoare și mai dificilă decât păstrarea unui client deja existent.

Ştiai că 70% din experienţa de cumpărare depinde de gradul în

care cumpărătorul este tratat?

CA

LIN

EW

S

10

Stresul ocupă primele locuri

Care credeţi că au fost simptomele cel mai des indicate? Simptome ale tractului digestiv? Probleme dermatologice? Ei bine, oricât de ciudat ar părea, cel mai des bifate trei simptome au fost nervozitatea, som-nolenţa şi oboseala.

Practic, una din patru persoane a bifat nervozitatea, iar una din cinci a bifat obo-seala, ceea ce demonstrează că, din păcate, simptomele de suprasolicitare şi extenua-re afectează foarte mulţi oameni. În plus, depresia şi extenuarea se întâlnesc, de ase-menea, la una din patru persoane.

Tulburările digestive sunt şi ele frecven-te, o cincime dintre subiecţii noştri fiind afectaţi de constipaţie, diaree sau deregla-rea generală a sistemului digestiv. Cu toate că aceste simptome necesită, evident, un consult medical, nu putem trece cu vede-rea faptul că ele reprezintă, cel mai proba-bil, consecinţa suprasolicitării, stresul cau-zând simptome fizice (psihosomatice). Acestea au fost adesea acompaniate de nervozitate, somnolenţă şi oboseală.

Din moment ce aceste simptome afec-tează mari grupe de persoane, vom lansa o serie de articole cu scopul de a dezbate problema stresului şi a oboselii dintr-o per-spectivă diferită. Prima parte din această serie o puteţi citi pe pagina următoare.

Puneţi accentul pe prevenire!

Ar trebui să ne simţim uşurați că doar „puține” persoane, doar 9%, au menționat că suferă de un nivel ridicat al colesterolu-lui. Însă, dacă vom compara acest procent cu datele oferite de OMS, care ne spun că cel puțin 40% dintre persoanele de peste 25 de ani se confruntă cu hipercolesterole-mie în zona noastră, concluzia este că nu toți ştiu că suferă de această afecțiune.

De asemenea, tot un procent scăzut, doar 3% dintre cei care au completat testul, au bifat hiperglicemia, însă statisticile inter-naționale menționează că, în medie, 15% dintre persoane se confruntă cu dereglări ale metabolismului carbohidraților, care preced diabetul. Foarte puțini oameni sunt conştienţi şi de carența de fier, în ciuda faptului că statisticile OMS arată că anemia afectează 19-25% dintre femei, iar cel puțin în jumătate dintre cazuri anemia este cauzată de carența de fier. Chiar şi cele mai optimiste statistici au con-firmat faptul că 12% dintre femeile aflate în perioada fertilă a vieții pre-zintă carență de fier.

Din aceste diferențe semnificative putem trage concluzia că cei care au completat testul nu merg regulat la medic şi nu îşi fac analize de labora-tor. Acest lucru poate avea consecin-țe semnificative chiar în cazul celor trei afecţiuni menţionate mai înainte: diabetul, care poate fi prevenit, carența de fier, care poate fi tratată uşor şi eficient, iar netratată reduce semnificativ performanțele, şi bolile cardio-vasculare, care se dezvoltă lent, dar pot fi prevenite în multe cazuri.

Din acest motiv, dorim să accentuăm încă o dată necesitatea controalelor regulate şi importanța unui stil de viață sănătos, chiar la o vârstă fragedă. Există o serie de proble-me medicale care se dezvoltă ca „boli mute”, dar care pot fi prevenite cu puțină atenție şi cu modificarea stilului de viață.

Poți folosi aceste rezultate şi pentru a-ți dezvolta afacerea: convinge-ți membrii să facă testul pentru a vedea ce vitamine le lipsesc; nu scăpa din vedere problemele cheie pe durata activității tale de vânzări; recomandă-le membrilor tăi produsele potrivite pentru problemele cu care se con-fruntă şi atrage-le atenția asupra importan-ței prevenirii.

NEWS VÂNZĂRI

deficiency.calivita.com

Marele testal vitaminelor

De la lansare şi până în momentul de faţă, testul nos-tru pentru carenţa de vitami-ne a fost completat deja de mai mult de 20.000 de per-soane. Din răspunsurile ano-nime am putut obţine infor-maţii valoroase, care relevă problemele de sănătate cu care se confruntă membrii noştri, dar care pot fi folosite şi pentru dezvoltarea afacerii şi impulsionarea vânzărilor.

Bibliografie: http://deficiency.calivita.com/Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat – OTÁP2009. V. A magyar lakosság mikroelem-bev-itele - Lugasi et al., Orvosi Hetilap Volume 153, Number 30/July 2012Worldwide prevalence of anaemia 1993–2005 : WHO global database on anaemia / Edited by B. de Benoist, E. McLean, I. Egli and M. Cogswell.Raised cholesterol - Map gallery, Global Health Observatory (GHO), World Health Organization

Testul este încă disponibil şi continuăm să analizăm rezultatele pe care le primim, pentru

a contribui la menținerea sănătății tale cu ajutorul produselor noasrte.

Test online: http://comenzicalivita.mycali.biz/test-lipsa-vitamine

CA

LIN

EW

S

11

NEWSSĂNĂTATE, STIL DE VIAȚĂ

Încarcă-ți bateriile!Până când delicioasele bombe cu vitami-

ne se vor coace în grădini, trebuie să îți reîn-carci organismul astfel încât să funcționeze normal. Îți poți suplimenta alimentația cu produse cu multivitamine, care conțin toate mineralele și vitaminele importante într-o formulă complexă. Un astfel de produs este Full Spectrum, care conține aproximativ 30 de tipuri de vitamine și minerale ce contribuie la funcționarea optimă a organismului.

Plini de energieCelor care consideră că au

nevoie de un supliment pentru a combate oboseala le reco-mandăm Energy&Memory. Pe lângă vitamine și minerale, acest supliment alimentar îți oferă și extract de guarana, al

cărui conținut de cofeină ajută la revigora-rea fizicului și psihicului, în timp ce vitami-nele C și E, magneziul și celelalte minerale din compoziție sprijină performanța fizică și mentală.

O primăvară fără stres

Celor care se confruntă cu stresul cauzat de schimbarea anotimpuri-lor le recomandăm MagneZiB6, un supliment complex cu minerale com-pletat cu vitamina B6, speci-al conceput pentru sprijini-rea organismului în com-baterea stresului cauzat de tensiunea mentală și nervoasă. Se știe că vitamina B6 și magneziul contribuie la redu-cerea oboselii și epuizării, precum și la funcționarea optimă a sistemului nervos. Cei care încep să facă sport primăvara vor bene-ficia și de pe urma suplimentării cu minerale, deoarece activitatea fizică regulată are ca rezultat creșterea cererii de nutrienți.

Pentru un somn relaxantPe lângă produsele menționate mai îna-

inte, celor care suferă de tulburări de somn cauzate de schimbarea anotimpurilor le recomandăm și Melatonin 3.0. Melatonina este un hormon cu calități antioxidante care este produs natural în organismul uman; producția sa fluctuează ciclic, în funcție de schimbarea anotimpurilor și de durata zilei și a nopții. Pe măsură ce înain-tăm în vârstă, producția de melatonină scade, lucru asociat cu încetinirea funcției cerebrale la persoanele în vârstă. În plus, una dintre posibilele cauze ale asteniei de primăvară este aceea că organismul se aco-modează la creșterea zilei prin ajustarea (naturală) a producției de hor-moni. Consumând un supli-ment cu melatonină, poți beneficia de un ajutor natu-ral pentru rezolvarea tulbu-rărilor de somn, fără riscul dependenței, iar acest lucru nu îți va influența negativ per-formanța în ziua următoare.

Pe măsură ce primăvara își intră în drepturi, nervozita-tea, oboseala și somnolența se fac din ce în ce mai simți-te. Încă nu putem consuma fructe și legume proaspete, pline de vitamine, coapte de razele soarelui, și probabil ne-am epuizat deja toate resursele în timpul iernii. În plus, și sistemul nostru hormonal trebuie să se adapteze la ziua mai lungă și la vremea mai caldă. Toate acestea combinate pot cauza letargie și oboseală generalizate, care au drept simptome o performanță scăzută, tulburări de somn, ba chiar lipsa motivației.

Astenia de primăvară

Comenzi CaliVita: http://comenzicalivita.mycali.biz/

CA

LIN

EW

S

12

NEWS

Gam

a d

e p

rod

use

co

smet

ice

bio

Org

aniC

are

Există pe piaţă nenumărate companii de produse cosmetice care, în loc să aibă drept scop curăţirea şi îngrijirea organismului, nu încearcă decât să îşi vândă sub orice formă produsele, chiar în detrimentul sănătăţii noastre. Astfel, se

comercializează produse cosmetice cu abrazivi, paste de dinţi care conţin agenţi de stimulare a salivării, geluri de duș cu agenţi agresivi degresanţi și

substanţe care irită pielea, balsamuri de păr care nu permit scalpului să respire... și lista poate continua. Prin urmare, s-a creat o cerere motivată de

produse organice, care să sprijine frumuseţea și puritatea naturale.

PRODUS NOU

Avem onoarea să vă prezentăm gama de produse organice OrganiCare, disponibile în curând în reţeaua CaliVita: gel de duș, loțiune de corp, șampon, balsam de păr, pastă de dinți și un balsam special „de prim ajutor”.

13

CA

LIN

EW

S

NEWSPRODUS NOU

Stăruinţă și îngrijire

Ce au în comun toate acestea? Calitate, puritate, eficiență, atenţie maximă în cadrul procesului de producţie și un parfum ire-zistibil. Toți membrii familiei pot folosi produsele noastre, care sunt excelente pentru toate tipurile de piele. Ele întăresc capacitatea de autoapărare a pielii și îi redau echilibrul.

Plantele organice din compoziţie provin din culturi organice și au fost îngrijite cu cea mai mare atenție: frunzele și fructele au fost culese cu mâna și pregătite cu grijă pentru procesare; procesarea are loc la temperaturi joase, astfel încât vitaminele, antioxidanții și polifenolii să nu își piardă efectele benefice. Pe parcursul acestui proces nu se folosesc aditivi chimici. Fiecare etapă a producției este moni-torizată în continuu, rezultatul final fiind un produs pur, de cea mai înaltă calitate.

Comorile naturii închise într-o sticlă

Principalele ingrediente active ale produse-lor noastre cosmetice sunt aloe vera, uleiul de măsline, uleiul din germeni de grâu, lavanda, rozmarinul și untul de Shea.

Efectele tămăduitoare ale aloe vera sunt cunoscute de mii de ani, iar din anii ‘60 încoace au fost recunoscute și de FDA (Food and Drug Administration). Nu putem enumera aici toate efectele benefice ale acestei plante, ci vom men-ționa doar câteva dintre ele: accelerează vinde-carea rănilor, regenerează ţesutul, acţionează ca un antiinflamator, calmează, hidratează pielea arsă sau iritată, previne apariția bacteri-ilor, virușilor și ciupercilor, încetinește îmbă-trânirea pielii. Astfel, putem chema în ajutor această plantă miraculoasă în caz de piele usca-tă, inflamată, crăpată sau de iritaţii cauzate de scutece, arsuri, psoriazis.

Uleiul de măsline este, de asemenea, foar-te frecvent utilizat în medicina tradițională,

fiind bogat în acizi grași nesaturați, provitamine, vitamina E și antioxi-danți. Acesta reprezintă o bază excelentă pentru regenerarea pielii și pentru tratamentele anti-aging. Pe lângă faptul că ajută în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, are capacitatea de a vindeca rănile și are un efect antifungic.

Uleiul din germeni de grâu are un conți-nut extrem de ridicat de vitamina E și poate fi folosit în domeniul anti-aging. Reduce semnele de îmbătrânire a pielii, este un puternic antioxidant, emolient și regene-rant.

Rozmarinul calmează pielea uscată și iri-tată și, chiar dacă mulți nu știu lucrul acesta, stimulează creșterea părului.

Lavanda este cunoscută în special pentru capacitățile ei de relaxare, însă rolul său nu se limitează la aceasta. Este un relaxant mus-cular excelent, un puternic sedativ și poate accelera chiar și vindecarea rănilor.

Toți cei care cunosc untul de Shea știu că nenumăratele efecte benefice ale acestuia ar merita un articol separat. Are un efect hidra-tant de durată, sprijină capacitatea de autovindecare a pielii, reduce inflamarea.

Gingii sănătoase, dinţi strălucitori

Nu doar pielea noastră trebuie protejată cu ajutorul substanțelor naturale. Este foarte important ca pasta de dinți, care poate fi înghi-țită cu ușurință, să nu conți-nă substanțe chimice, care cresc riscul de afecțiuni și alergii. Gama OrganiCare îți oferă două paste de dinți organice, ideale pentru igie-na dentară zilnică a întregii familii.

Pasta de dinți cu nalbă, aloe vera și aromă de eucalipt este răcoritoare, are un efect antiinflama-

tor, protejează dinții și calmează gingiile inflamate.

Pasta de dinți cu lut alb și aromă de lămâie și salvie are un puternic efect de albire și dezinfectare, curăță în profunzime și reprezintă soluția ideală în cazul în care frumusețea dinților e foarte importantă pen-tru tine.

Ţine întotdeauna ajutorul la îndemână!

În sfârșit, dorim să îți prezentăm balsamul „de prim ajutor”, care conține o serie de ingre-diente excelente, cum ar fi aloe vera, ulei de măsline, mentol, camfor, mușețel, salvie, roz-marin, uncaria tomentosa, arnica montana. Grație componentelor sale, ameliorează instantaneu durerile reumatice, spasmele musculare, luxaţiile.

Datorită faptului că se prezintă sub formă rotundă, este ușor de utilizat și nu ocupă mult loc. Poate face parte din farmacia de la domi-ciliu, dar este ideal și pentru excursii sau concedii. Oferă un ajutor rapid în caz de arsuri sau înțepături, având un efect analge-zic, răcoritor și calmant. Se poate aplica și pe piept, fiindcă relaxează căile respiratorii obstrucţionate.

Bibliografie:Aloe – U.S. National Library of Medicine, National Institutes of Health • Dermocosmetics for Dry Skin: A New Role for Botanical Extracts – Casetti et al., Skin Pharmacol Physiol 2011;24:289–293 • Cosmertic potential of herbal extracts – Kole et al., Appl Biochem Biotechnol. 2010 Mar;160(5):1356-61, Appl Biochem Biotechnol. 2010 Mar;160(5):1356-61 • Antibacterial activities of crude extract of Aloe barbadensis to clinically isolated bacterial pathogens - Pandey R, Mishra A., Appl Biochem Biotechnol. 2010 Mar;160(5):1356-61 • Cosmeceutials and natural products wound healing - Davis, Stephen, Perez, Robert, Clinics in Dermatology vol 27 (5) sep1 2009. • In vitro antifungal and anti-elastase activity of some aliphatic aldehydes from Olea europaea L. fruit - Battinelli et al., Phytomedicine. 2006 Sep;13(8):558-63 • Skin wrinkles and blemishes | University of Maryland Medical Center http://umm.edu/health/medical/reports/articles/skin-wrinkles-and-blemishes#ixzz3FddqfSEF • University of Maryland Medical Center • Promotion of hair growth by Rosmarinus officinalis leaf extract - Murata K et al., Phytother Res. 2013 Feb;27(2):212-7. • Effect of rosmarinic acid on atopic dermatitis – Jongsung, The Journal of Dermatology Volume 35, Issue 12, pages 768–771, December 2008 • BSP-103, an anti-inflammatory triterpene product derived from Butyrospermum parkii, is a possible new therapeutic agent for the treatment of psoriasis - Larsen, et al., Journal of the American Academy of Dermatology, Vol. 52, Issue 3, P177

Natura e în noi

Comenzi CaliVita: http://comenzicalivita.mycali.biz/

CA

LIN

EW

S

14

Fibrele sunt la fel de vitale pentru menţinerea sănătăţii noastre ca vitaminele sau mineralele. Conform statisticilor însă, în Statele Unite sau în Uniunea Europeană consumul de fibre este mult sub recomandările în vigoare. În locul cantităţii recomandate de 25-30 g/zi, adulţii din SUA consumă doar 15 g de fibre pe zi, iar situaţia din Europa nu e nici ea mai bună.

Rolul Rolul fibrelorfibrelorRolul fibrelorRolul Rolul fibrelorRolul Rolul fibrelorRolul Rolul fibrelorRolul Rolul fibrelorRolul Rolul fibrelorRolul Rolul fibrelorRolul Rolul fibrelorRolul fibrelor

NEWS PRODUS NOU

pentru sănătateFibrele se găsesc în cerealele integrale,

legume și fructe. Există fibre solubile în apă (hidrosolubile), care se umflă (ca, de exem-plu, inulina din rădăcina de cicoare sau din ceapă sau pectina din morcovi și mere), și nesolubile (de exemplu, fibrele pe bază de celuloză, ca tărâțele de grâu). Unele fibre pot contribui la dezvoltarea anumitor tul-pini de probiotice care formează flora intestinală; acestea sunt prebioticele.

Cu toate că fibrele nu pot fi digerate în sistemul nostru intestinal, ele ne sprijină sănă tatea în mai multe moduri.

Metabolismul carbohidraților și controlul greutății corporale

Fibrele pot crește senzația de sațietate, contribuind astfel indirect la succesul curelor de slăbire și menținând o greutate corporală normală; ele pot reduce nivelul

de zahăr din sânge după mese, pot crește sensibilitatea la insulină și pot scădea ris-cul apariției diabetului de tipul 2.

Sistemul digestivPe măsură ce fibrele hidrosolubile traversea-

ză sistemul digestiv, acestea cresc masa scau-nului, îl înmoaie și îi facilitează deplasarea. Astfel, contribuie la eliminarea regulată a scau-nelor, constipația reprezentând o problemă pentru multe persoane cu o alimentație dezechilibrată, cu un mod sedentar de viață, fără activitate fizică, sau în vârstă. În plus, anu-mite fibre pot oferi energie bacteriilor care formează flora intestinală, contribuind astfel la menținerea funcțiilor și la creșterea acestora. Datorită tuturor acestor efecte benefice, o ali-mentație bogată în fibre poate ajuta la ameli-orarea simptomelor constipației și a sindro-mului de colon iritabil. În urma unei analize a celor mai importante studii în domeniu, am aflat că o dietă bogată în fibre poate reduce riscul apariției tumorilor gastro-intestinale, inhibând acizii biliari, înmuind scaunul și redu-când durata tranzitului intestinal, cu toate că modul său exact de acțiune nu este încă pe deplin elucidat.

Sistemul cardiovascularFibrele pot lega acizii biliari, produși în

ficat folosind colesterolul din sânge; astfel, fibrele contribuie și la reducerea niveluri-

lor de colesterol. În plus, o serie de studii au demonstrat scăderea markerilor de inflamație la pacienții care au consumat o cantitate ridicată de fibre.

Un studiu major, care a presupus colec-tarea de date prin monitorizarea pacienți-lor timp de aproape 13 ani, a indicat faptul că, pe măsură ce consumul de fibre a crescut, rata de mortalitate totală a scă-zut, în special numărul de decese cauzate de boli cardiovasculare, ale sistemului digestiv și alte afecțiuni de natură infla-matorie.

Cum trebuie consumate?Consumate ca supliment alimentar,

fibrele pot cauza balonare în primele 2-3 săptămâni, lucru perfect normal. Fiți atenți la aportul zilnic de lichide, deoarece, dacă veți consuma fibre în doze foarte mari, în lipsa unei cantități adecvate de lichide poate apărea constipația. Medicamentele sau suplimentele alimentare trebuie admi-nistrate cu câteva ore înainte sau după consumul de fibre, deoarece acestea pot lega ingredientele active ale medicamen-telor sau chiar vitaminele la suprafață. Pe de altă parte, s-a demonstrat că inulina crește absorbția de calciu, magneziu și fier, astfel încât nu se poate generaliza că fibre-le împiedică absorbția mineralelor.

Bibliografie:Metabolic Effects of Dietary Fiber Consumption and Prevention of Diabetes – Weickert et al., J Nutr. 2008 Mar;138(3):439-42. Fiber intake and total and cause-specific mortality in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition cohort – Chuang et al., Am J Clin Nutr. 2012 Jul;96(1):164-74. Dietary fiber intake and risk of colorectal cancer: a pooled analysis of prospective cohort studies – Park et al., JAMA. 2005 Dec 14;294(22):2849-57.

diaree

balonare

greață abdomen „prea plin”

durere

spasme

NEWSPRODUS NOU

Atenție:Dacă începeți consumul de Pure Inulin, consumați o cantitate suficientă de lichide pe zi.Medicamentele sau alte suplimente alimentare trebuie administrate la cel puțin 2 ore înainte sau după administrarea de Pure Inulin.

Bibliografie:International Foundation for Functional Gastrointestinal Disorders, (http://www.aboutibs.org)Irritable bowel syndrome - Diseases and Conditions, Mayo Clinic, (http://www.mayo-clinic.org)Treatment of irritable bowel syndrome. A case control experience – Astegiano et al., Minerva Gastroenterol Dietol. 2006 Dec;52(4):359-63.Bifidobacteria: their significance in human intestinal health - Ishibashi et al., Mal J Nutr 3: 149-159, 1997A double-blind placebo-controlled study to establish the bifidogenic dose of inulin in healthy humans – Kolida et al., European Journal of Clinical Nutrition (2007) 61, 1189–1195;

Pure InulinCalm... și în interior

Aproximativ 45 milioane de persoane din Statele Unite suferă de simptomele cauzate de sindromul de colon iritabil (IBS). Această afecțiune îi privește direct și pe membrii noștri: în baza rezultate-lor aplicației noastre care testează carența de vitamine, unul din cinci membri se confruntă cu probleme ale sistemului digestiv. Acesta este unul din principalele motive pentru care oamenii se adresează medicului, însă nu doresc să vorbească despre acest lucru, din cauza simptomelor jenante.

Știați că sindromul de colon iritabil are adesea cauze psihice?

Încercați Pure Inulin și puneți și o cutie de Rhodiolin în coș!

CA

LIN

EW

S

15

Sindromul de colon iritabil (IBS) nu este o afecțiune serioasă în sine, însă poate deteriora într-o mare măsură calitatea vieții. Pe lângă diaree și constipație, pacien-ții se pot confrunta și cu balonare, greață, senzația de abdomen „prea plin”, dureri și spasme, în timp ce durerile de cap, tulburările de somn și dificultățile de con-centrare pot indica, de asemenea, că ceva nu e în regulă cu sistemul digestiv.

Printre modalitățile generale de tratament se numără medicamentele antispas-modice și antidiareice, preparatele împotriva balonării, analgezicele și antidepresi-vele, însă acestea tratează doar simptomele; este foarte important să alegem solu-ția care le poate ameliora o perioadă prelungită, într-un mod neagresiv. Acest lucru ne-a convins să introducem cel mai nou produs CaliVita, Pure Inulin, cu ajutorul căruia ne putem îmbunătăți simțitor calitatea vieții de zi cu zi.

>> Inulina împotriva IBSInulina este o substanță naturală ce aparține familiei prebioticelor; este o fibră

hidrosolubilă, ce nu poate fi dezintegrată de enzimele digestive, prin urmare ajun-ge în colon în formă nemodificată. Acolo servește drept o sursă excelentă de hrană pentru multiplicarea bacteriilor benefice, cum ar fi Bifidobacteria sau Acidophilus, inhibând în același timp dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Ca rezultat al acestui proces, reface flora intestinală care a suferit modificări adverse și reduce formarea substanțelor toxice, prin urmare poate juca un rol important în prevenirea cancerului de colon. Bacteriile intestinale benefice nu sprijină doar sănătatea sistemului digestiv și ameliorează simptomele IBS, ci ajută și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

>> De ce să alegem Pure Inulin de la CaliVita? Deoarece:

• conține inulină pură 100%, fără excipienți,• conține fibre extrase din cicoare, o sursă naturală,• poate fi amestecată în mâncare sau băutură, datorită gustului său dulceag,• este un înlocuitor natural al zahărului (nu crește glicemia și nu este nevoie de insulină pentru a o dezintegra),• este ușor de administrat,• se comercializează într-un ambalaj economic, suficient până la 40 de zile.

Pure Inulin • 198,5 g

Ingrediente active per doză (1 linguriță = 5,8 g): Inulină pudră 5,8 g

Mod de administrare:Amestecați o linguriță de produs în mân-care sau băutură de cel mult trei ori pe zi.

Comenzi CaliVita: http://comenzicalivita.mycali.biz/

CA

LIN

EW

S

16

În lumina noilor rezultate, însemnătatea vitaminei K pentru sănătatea umană este comparabilă cu cea a vitaminei D. Vitamina K joacă un rol important în formarea articulații-lor și a pereților vaselor sanguine, pentru creșterea celulelor și sănătatea osoasă; cu toate acestea, este cunoscută în special dato-rită importanței sale în coagularea sanguină.

Vitamina K împotriva osteoporozeiDensitatea osoasă atinge maximul în jurul

vârstei de 20-25 de ani, când masa osoasă încetează să mai crească. În consecinţă, tre-buie să acordăm o atenţie sporită unei ali-mentații sănătoase și consumului de supli-mente alimentare pentru menținerea masei osoase încă de la vârste fragede.

Conform cercetărilor, o cantitate insuficientă de vitamina K poate crește riscul de osteopo-roză și fracturi, în timp ce aportul de vitamina K sprijină formarea osoasă și integrarea cal-ciului în oase, nu în pereții vaselor de sânge.

Protecție complexă pentru sănătatea oaselor

O serie de cercetări recent publicate au demonstrat că aportul de calciu și vitamina D suplimentate cu vitamina K a avut ca rezultat o creștere mai accentuată a greută-ții osoase decât în lipsa vitaminei K. Un alt studiu a demonstrat că grupul care a primit

vitamina K₂ a prezentat o decalcifiere osoasă mai redusă și o forță osoasă mai mare. Acest lucru este important în special pentru femeile aflate la menopauză, unde prioritatea numărul unu este menținerea unei mase osoase cât mai mari posibil.

Împreună cu calciul, vitamina D și mag-neziul, vitamina K din compoziția produsu-lui Strong Bones Plus poate ajuta la crește-rea densității osoase (scopul esențial în tratamentul osteoporozei) și poate oferi pro-tecție împotriva decalcifierii osoase apărute drept consecinţă a înaintării în vârstă.

Diabet, probleme metabolice și inflamare

Încă nu au fost elucidate pe deplin efec-tele metabolice ale vitaminei K, însă o serie de studii independente au demonstrat că suplimentarea cu vitamina K crește sensi-biliatea la insulină și îmbunătățește con-trolul glicemic. Indicii de inflamație au fost, de asemenea, cel mai reduși la persoanele care au consumat cantitățile cele mai mari de vitamina K, prin urmare se pare că aceas-ta joacă un rol și în reducerea inflamației.

Noul Strong Bones Plus oferă o protecție și mai complexă, fiind astfel ideal pentru toate grupele de vârstă, pentru dezvoltarea și menținerea unor oase puternice.

CaliVita ține în continuu pasul cu cercetările științifice. Ca și în cazul vitaminei D, în ultimul timp au fost publicate tot mai multe cercetări cu rezultate convingătoare referi-toare la efectele benefice ale vita-minei K. Prin urmare, am adăugat această vitamină în Strong Bones Plus, pentru a vă oferi cel mai modern și eficient produs pentru protejarea sistemului osos.

Strong Bones Plus – de acum cu vitamina K₂NEWS PRODUS NOU

Atenție!În cazul unui consum ridicat de calciu pe termen lung, cereți sfatul medicului. Dacă luați anticoagulante, cereți sfatul medicului cu privire la consumul produsului Strong Bones Plus+ Vitamin K₂!

Bibliografie:Vitamin K: the effect on health beyond coagulation – an overview – Vermeer, Food Nutr Res. 2012; 56: 10. •Bone as a regulator of glucose metabolism - Veldhuis-Vlug et al., Neth J Med. 2013 Oct;71(8):396-400. • Dietary phylloquinone intake and risk of type 2 diabetes in elderly subjects at high risk of cardiovascular disease - Ibarrola-Jurado et al., Am J Clin Nutr 2012;96:1113–8 • Dietary phylloquinone intakes and metabolic syndrome in US young adults – Pan et al., J Am Coll Nutr. 2009 Aug;28(4):369-79. • Association between dietary phylloquinone intake and peripheral metabolic risk markers related to insulin resistance and diabetes in elderly subjects at high cardiovascular risk - Juanola-Falgarona et al., Cardiovascular Diabetology 2013, 12:7 • Vitamin K2 Supplementation Improves Insulin Sensitivity via Osteocalcin Metabolism: A Placebo-Controlled Trial - Hyung Jin Choi et al., Diabetes Care. Sep 2011; 34(9): e147. • Bone Health Nutrition Issues in Aging – Plawecki et al., Nutrients 2010, 2, 1086-1105 • Three-year low-dose menaquinone-7 supplementation helps decrease bone loss in healthy postmenopausal women – Knapen et al., Osteoporos Int. 2013 Sep;24(9):2499-507

sănătoasePentru oase și mai

Știați că?La anumite populații europene carența de vita-mina K apare chiar în proporţie de 30%, acest fapt fiind înrăutățit și de anumite medicamen-te (de exemplu, anticoagulanți sau antiinfla-matoare) sau de stilul de viață. De pildă, la copiii care consumă regulat fast food s-a înre-gistrat un nivel foarte scăzut de vitamina K.

Comenzi CaliVita: http://comenzicalivita.mycali.biz/

CA

LIN

EW

S

17

Procesele de îmbătrânire reprezintă un domeniu foarte vast, care trebu-ie abordat atât din punct de vedere al aspectului exterior (calitatea pielii, raportul înălțime-greutate, poziția în mers sau așezat, luminozitatea ochi-lor, dantură etc.), cât și din punct de vedere medical. În ultimul timp, tot mai mulți oameni de știință studiază cauzele îmbătrânirii, pentru că încă de la vârsta de 30 de ani organismul uman începe să se deterioreze cu o rată de 0,7% pe an. De exemplu, la nivelul creierului mor zilnic celule care nu se mai regenerează niciodată, astfel că la 70 de ani masa creierului scade de la 1.500 g la 1.000 g. În mod asemănător, fiecare organ este afectat de acest proces lent.

Principalele fenomene care apar odată cu înaintarea în vârstă sunt:- încetinirea metabolismului- modificarea structurii osoase- scăderea capacității de rezistență a organismului- irigarea și oxigenarea defectuoasă a țesuturilor- atrofierea unor organe- exces de țesut adipos- modificări ale pielii și mucoaselor- reducerea acuității celor cinci simțuri- diminuarea proceselor de excitație

Dacă ne referim la principalele sisteme și organe ale corpului, se pot observa modificări la nivelul sistemului nervos, sistemului circulator, siste-mului respirator, aparatului digestiv, aparatului urogenital, aparatului locomotor.

Vă propun ca anul 2015 să fie o provocare pentru noi toți, membrii CaliVita frumoși, tineri și sănătoși. Cunosc și promovez produsele CaliVita din anul 2008 și rezultatele obținute până acum îmi dau certitudinea că putem demara împreună cu succes un program de încetinire a proceselor de îmbătrânire.

Și, pentru că suntem în plină primăvară și primăvara este anotimpul în care organismul are nevoie să scape de toxinele acumulate peste iarnă, vom începe cu o cură de detoxifiere și energizare a organismului cu Liquid Chlorophill. Acest produs conține clorofilă obținută din lucernă, una din-tre cele mai studiate plante din lume, deoarece conține toate vitaminele, mineralele și oligoelementele de care are nevoie organsimul uman. Are un efect alcalinizant la nivelul tractului gastrointestinal, ajută la eliminarea mirosului corporal neplăcut, elimină respirația urât mirositoare, îmbunătă-țește circulația sanguină, reduce senzația de oboseală.

Pentru persoanele obosite și cu imunitatea scăzută, sensibile la praf și înțepături de insecte, se recomandă produsul Noni (Noni caps, Noni poli-nesian, Noni organic). Noni, extrasul din fructul noni (morinda citrifolia), conține, pe lângă vitamine, minerale și antioxidanți, una dintre cele mai importante substanțe naturale, și anume proxeronina, care stimulează funcționarea celulelor și a sistemului imunitar și hormonal. Se recomandă în tratamentul alergiilor, pentru ameliorarea și tratarea bolilor asmatifor-me, îmbunătățește funcțiile digestive, stimulează și reglează secreția de endorfine, fiind folosit cu succes în stările de astenie, anxietate, oboseală cronică și stări depresive. La copii se recomandă și pentru creșterea randa-mentului intelectual.

Gastrita, ulcerul și virozele debutează sau se agravează în această peri-oadă. De aceea, produsele Green Care și ProbioBalance nu trebuie să

lipsească din mica noastră farmacie naturistă. Preparatul Green Care poate fi administrat cu succes în caz de tulburări digestive acute și cronice. Este benefic în caz de balonare, ulcere și inapetență. Deoarece conține vitamina U în mari cantități, ajută la regenerarea mucoasei pereților stomacului și intestinelor, are efect pozitiv în tratarea bolilor cardiovasculare și în tratarea unor probleme ale pielii. Green Care se recomandă vârstnicilor deoarece întărește sistemul imunitar și încetineșe procesele de îmbătrânire, crește forța fizică și vitalitatea și asigură un somn odihnitor. ProbioBalance este deosebit de util în repopularea și stabilizarea florei intestinale după afecta-rea sa în urma consumului de antibiotice, alcool, mâncăruri prea grele, prea acide sau prea condimentate, precum și pentru asigurarea unui tranzit intestinal normal.

Odată cu venirea primăverii, cu siguranță ne dorim să dăm jos și cele câteva kilograme pe care le-am pus în perioada de iarnă. Ingredientele naturale și formulele complexe din compoziția produselor Organic ACAI, Slim Formula, Nopalin, Citrimax & Chromium, Chromium Max 500 acționează eficient în accelerarea metabolismului, diminuarea poftei de mâncare, sprijină digestia și funcția intestinului, asigură eliminarea resturi-lor și substanțelor toxice din organism și cresc arderile de grăsime. Un mod de viață sănătos, asociat cu produsele mai sus menționate, ne asigură o formă fizică și psihică excelentă în toate anotimpurile anului.

Și pentru că frumusețea înseamnă și un obraz curat și strălucitor, CaliVita ne pune la dispoziție gama de produse cosmetice Aquabelle, formată din cremă de zi, cremă de noapte și loțiune demachiantă. Uleiul de avocado, uleiul de Jojoba, apa sărăcită în deuteriu, ingredientele de bază din gama Aquabelle, asigură o curățare perfectă a feței, conferă rezistență la factorii de mediu în timpul zilei și regenerează tenul în timpul nopții. Ele pot înce-tini și îmbătrânirea pielii.

Consumul de apă alcalină ionizată cu potențialul redox negativ cuprins între -80 și -280 constituie secretul sănătății și longevității. Studiile efectu-ate asupra apei alcaline obținută de la aparatul Aquarion au arătat că aceasta este un antioxidant foarte puternic, furnizează mari cantități de oxigen corpului, tonifică și stimulează sistemul imunitar, încetinește proce-sul de îmbătrânire, reduce stresul și alină durerea.

(Continuare în numărul următor)

Dr. Delia EnacheCentrul Medical Sănătatea, Craiova

www.sanatateacraiova.ro

Încetinireaproceselor de îmbătrânire

NEWSLOCAL

Comenzi CaliVita: http://comenzicalivita.mycali.biz/

18

Flavius VelcuTimişoara (Ileana Cosma)

Daniela-Maria TrifaTimişoara (Adina Gliga)

Lenuţa Mariana VelcuTimişoara (Flavius Velcu)

Dr. Rodica BulfBucurești (Ing. Camelia Eveline Gheorghiu)

PROFILURI DE SUCCES

Sorin Valentin Başa, Floreşti (Alexandru Someşan), Ciprian Mihai Dudulea, Brăila (Nela Dudulea), Mihai Vlad, București (Constantin Sanda), Dumitru Drăghici, Topoloveni (Ionela Roxana Drăghici), Dan Margarit Simionescu, Slatina (Nicolae Zotica), Mirabela Cosmina Iorgoni Ciorogariu, Lugoj (Dănut Dumitru Ferariu), Ilie Coravu, Drobeta-Turnu Severin (Maria Hulhuţă)

Laura Georgiana Velcu, Drobeta-Turnu Severin (Ioan Eusebiu Velcu), Constantin Adrian Deget, Timişoara (Marius Nănuţ), Horațiu Ioan Graur, Cluj-Napoca (Mesalia Gurzau)

Luminiţa Călăianu, Timişoara (Elisabeta Medveşan), Mariana Carmencita Lungu, Giurgiu (Vasile Joantă)Mioara Nan, Giurgiu (Mariana Carmencita Lungu), Ion Dinu, Mangalia (Maria Hulhuţă), Dorin Vlăduţ, Brăila (Floarea Focşa), Ştefan Ciprian Dragu, Brăila (Violeta Dragu), Dumitru Dragu, Brăila (Ştefan Ciprian Dragu), Dir. Eleonora Trandafir, Brăila (Dumitru Dragu), Florian Milea, Slatina (Lenuţa Mariana Velcu), Viorel Agapie Buliga, București (Sofia David), Anna Margues, Miercurea-Ciuc (Nicușor Alexandru Popescu), Dan Tudoroiu, Afumați (Dumitru-Cătălin Ionescu), Cornelia Frumos, Bistriţa (Horaţiu Sorin Farcaş), Cătălin Olimpiu, Tuştea (Laura Cristina Grama), Hajnalka Modi, Zalău (Laura Georgiana Velcu), Maria David, Bucuresti (Lenuţa Mariana Velcu), Dumitru Oancea, Brăila (Laura Georgiana Velcu), Irina Oancea, Brăila (Dumitru Oancea), Vasile Racareanu, Filiaşi (Lenuţa Mariana Velcu)

PE ACEASTĂ CALE FACEM CUNOSCUTE MERITELE ACELOR MEMBRI AI REŢELEI CALIVITA® INTERNATIONAL CARE, PENTRU PRIMA OARĂ, AU ATINS NIVELUL CEL MAI ÎNALT ÎN ACTIVITATEA LOR ÎN CADRUL REŢELEI, ÎN LUNILE NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2014, IANUARIE 2015. AM PUBLICAT MAI SUS NUMELE LOR, ORAȘUL DE DOMICILIU, IAR ÎN PARANTEZĂ NUMELE SPONSORULUI DIRECT.

NEWS MLMC

AL

INE

WS

CA

LIN

EW

S

19

NEWSLOCAL

Cum am ajuns

Mă numesc Adina Gliga și am 42 de ani. Sunt născută în Câmpina, localitate din care am plecat cu mulți ani în urmă pentru a-mi găsi fericirea și liniștea. Am încercat din greu să îmi construiesc un viitor frumos, dar de multe ori am fost împiedicată de familie, de prie-teni... Sunt o persoană cu handicap accentuat, dar asta nu m-a împiedicat să lupt, să demonstrez că mă pot descurca singură. Cu șapte ani în urmă mi-am găsit sufletul pere-che pe Internet; atunci când îmi pierdusem orice speranță de a mă vedea mireasă, a apă-rut el, Radu Gliga.

Apoi am început să îmi doresc mai mult. Aveam o pensie de handicap de doar 234 lei, voiam să îmi construiesc un viitor mai frumos alături de cel drag, mai ales că și el este o persoană cu handicap locomotor. O viață grea a avut și el, iar când ne-am căsătorit toți se uitau ciudat la noi și se întrebau: Ce vor face? Cum se vor descurca? Dar am vrut întot-deauna să demonstrez că, în ciuda handicapului, suntem mai capabili decât alții. De aceea am început să îmi caut un job, firește tot pe Internet. În 2012 am găsit firma CaliVita, iar inima îmi spunea că aici e locul potrivit pentru noi. Vecinii și rudele râdeau de noi. Dar am cunoscut o mare doamnă, căreia nu am cuvinte să îi mulțumesc pentru spriji-nul și îndrumările pe care ni le-a oferit cu cea mai mare generozitate, pe doamna Eveline Gheorghiu. Am urmat toți pașii învățați, am început să aplic sistemul share marketing și în scurt timp am început să câștig bonusuri din ce în ce mai mari din construirea rețelei.

Am fost la prima mea Conferință Regională în octombrie 2012 la Târgoviște. Cu sfială, pentru că nu știam cu ce ochi voi fi privită. Dar am primit doar laude și încurajări. Am înțe-les că în această firmă se caută performanța, indiferent de cum ești, cum arăți sau ce stu-dii ai. Important este să vrei și totul se împlinește. După doar doi ani am ajuns manager, curajul mi-a crescut, am început să am și mai multă încredere în mine. Am cunoscut oameni care mă privesc ca pe un om obișnuit, lucru pe care mi l-am dorit întotdeauna. Când am mers prima dată într-o comunitate mai mare a fost la Sărbătoarea Anuală de la Cheile Grădiștei, împreună cu soțul meu. Acolo am cunoscut tot staful CaliVita România: pe domnul director Dan Fetescu și pe doamnele Monika Morar, Daniela Gafencu, Astrid Popovici, Claudia Savi. Când am ieșit în față pentru primirea diplomei de TPM de-abia mi-am stăpânit lacrimile și am strigat în sinea mea: „Bravo, Adina, ai reușit, ai demonstrat că esențele tari se țin în recipiente mici!”

Am avut și onoarea de a-l cunoaște pe omul care a înființat această firmă minunată, pe Președintele Gerry Hargitai, un om deosebit, cu o inimă mare.

Acum soțul meu a înțeles, ca și mine, că nu contează cum arăți ca să fii apreciat de oameni, ci contează să demonstrezi că vrei mai mult de la tine și de la viața ta și totul este posibil. Am început să am vise din ce în ce mai îndrăznețe datorită acestei echipe minu-nate numită CaliVita. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în noi și care au fost ală-turi de noi. Iubesc CaliVita, iubesc oamenii din această echipă. Datorită lor mi-am îndepli-nit deja o parte din visele mele, dar acum am din ce în ce mai multe vise pe care cu sigu-ranță le voi realiza.

Nu uita un lucru: Nu contează cum arăți sau cât de mare ești, contează să vrei, să ai încre-dere în tine și în puterile tale și vei ajunge totdeauna acolo unde îți dorești. Eu am ajuns, încercați și voi!

Adina Gliga, TPM

manager

NEWS LOCALC

AL

INE

WS

20

CA

LIN

EW

S

Conferinţa Regională Târgovişte 2014

Conferinţa Locală Bucureşti

sau tablou de familie CaliVitaSă participi la o Conferinţă Regională face parte din porţia ta de instruire, reprezintă aplicarea corectă a sistemului share marketing. Să organizezi una este însă o provocare. Practic, ești stimulat să faci un pas uriaș spre a deveni nu doar un bun constructor de reţea, ci un lider, în adevăratul sens al cuvântu-lui. Sâmbătă, 15 noiembrie, am trecut pentru a doua oară prin această experienţă și am simţit din plin cele relatate mai sus.

Evenimentul a avut loc la Târgoviște, unde toţi cei prezenţi au reușit să creeze o atmosferă specifică marii familii CaliVita. Vorbitori din toate colţurile ţării s-au întrecut în prezentări care de care mai interesante și ne-au împărtășit tuturor câte ceva din experienţa lor. Cu acest prilej, ţin să mulţumesc conducerii CaliVita România pentru sprijinul acordat, și în special domnu-lui Dan Fetescu și doamnei Daniela Gafencu, care au adus la Târgoviște mesajul firmei, împreună cu o doză uriașă de ener-gie. Nu pot să nu remarc totodată solidaritatea câtorva mana-geri de top, care au ţinut să ne fie alături și să ne insufle o parte din succesul lor. În acest sens, aduc mulţumiri echipei de

la Brăila, în special domnului Marius Găliceanu, DGPM, care ne-a dezvăluit „două secrete despre care concurenţa CaliVita se ferește să vorbească”. Sunt recunoscător, de asemenea, doamnei Marcela Simionov, TPM, care ne-a împărtășit câte ceva din bogata pregătire a marii familii CaliVita din Tulcea. Țin să îi mulţumesc în egala măsură și doamnei Nicoleta Frunză, GPM, care a venit tocmai de la Craiova să ne înveţe cum să „dăm valoare vieţii noastre”.

Nu în ultimul rând, le mulţumesc tuturor celorlalţi vorbitori și participanţi deopotrivă, care au făcut din evenimentul de la Târgoviște o Conferinţă Regională demnă de valorile promova-te de firma CaliVita International.

În final, doresc să îi încurajez pe toţi cei care doresc să escala-deze culmile succesului să organizeze astfel de evenimente pentru că doar așa vor reuși să devină lideri în sensul adevărat al cuvântului.

Eveline Gheorghiu, SM

Cu toţii ne dorim să fim învingatori. Orice om, în adâncul fiin-ţei sale, are sădită sămânţa învingatorului. Evenimentul orga-nizat de mine pe 7 decembrie 2014 mi-a arătat că sunt un învingător și că pot trece de anumite bariere, pe care eu însămi le-am impus.

Le sunt recunoscătoare tuturor participanţilor pentru succesul conferinţei. Din păcate, nu am talentul de a reda cât pot fi de deosebite câteva ore în compania unor oameni minunaţi (Adina și Radu Gliga, Elena Dumitrescu, Elena Sobek, Nina Marinuș, Mariana Daia și alții). Atmosfera a fost una cu totul deosebită. În primul rând, vreau să mulţumesc conducerii CaliVita, domnului director Dan Fetescu, care a fost alături de mine, m-a încurajat și m-a sprijinit în organizarea evenimentu-lui. În activitatea noastră avem rezultate din ce în ce mai bune dacă ne informăm neîncetat. De aceea l-am rugat pe dl Dan Fetescu să ne vorbească de noutăţile legate de Bonusul de Linie Triplă Plus. La cererea unor participanţi la eveniment, dânsul ne-a arătat și cum să folosim aplicațiile Network Profiler și Network Explorer. Cu ajutorul lor, avem acces la date foarte utile pentru dezvoltarea reţelei noastre.

Temele abordate au fost diverse, fiind prezentate cu entuziasm și profesionalism de Eliza Şinca (Paşi către libertatea ta),

Teodora Băncilă (Puterea inteligentă şi creatoare, comoara ascunsă a subconştientului), Georgiana Naftailă (Afecţiunile gin-givale, prevenirea şi tratarea lor cu produse CaliVita), Sanda Cotescu (Lista de nume), Emil Şinca (De ce am ales CaliVita?), dr. Dana Manea (Alternative la vaccinarea antigripală prin adminis-trare de suplimente naturale), Graţiela Traicu (Strategia care îţi asigură succesul) și Nela Naftailă, care ne-a învăţat cum să folo-sim caietul de lucru în dezvoltarea afacerii noastre.

Le mulţumesc tuturor că au făcut acest eveniment unul de succes. Doresc, de asemenea, să îi mulţumesc sponsorei mele, doamnei Eveline Gheorghiu, o persoană minunată și o priete-nă deosebită.

Lidia Petcu, 7%

CA

LIN

EW

S

21

NEWSLOCAL

„Dacă ați găsi lampa lui Aladin și duhul ei s-ar oferi să vă împlinească toate dorințele, ce v-ați dori? O viață lungă și sănătoasă? Mai multă prosperitate? Să fiți mai suplu? O căsnicie împlinită? Copii fericiți și sănătoși? Mai mult succes în carieră? Mai mult timp liber? Aceste dorințe sunt în realitate visele dumneavoastră. Şi în timp ce duhul lui Aladin este doar o fan-tezie, visele dumneavoastră nu trebuie să rămână în lumea fanteziei! Visele devin realitate – dar nu din întâmplare sau datorită norocului. Visele devin realitate ca urmare a folosirii câtorva strategii și tehnici foarte eficiente, care pot fi ușor învățate și utilizate de aproape oricine.” (Steven K. Scott, Paşi simpli către vise imposibile)Cu aceste cuvinte în minte am demarat întâlnirea noastră de afaceri din 12 februarie 2015, noi, Echipa Smart din Galați. Dar și cu agende, mape, fotografii, creioane colorate, entuziasm și... multe vise! Pentru majoritatea participanților, tema ședinței – construirea hărții viselor – a fost un lucru nou. Însă cu atenție și răbdare am reușit! Așa cum știți, există vise personale, individuale, dar și vise legate de un grup. Iar CaliVita este grupul nostru! De la atâtea vise minunate, energia pozitivă a fost debordantă! Nu am putut să o păstrăm doar pentru noi, așa că vă dăruim și vouă un strop din ea, prin intermediul cuvintelor și imaginilor.Iată ce am descoperit împreună în acea seară și share-uim pentru dumneavoastră:• Visele se bazează pe valorile personale. Dacă aceste valori sunt lăcomia și grandomania, visul poate deveni coșmarul altora. Însă abordând valori personale virtuoase, împlinirea visului poate aduce beneficii uriașe chiar pentru mai multe generații.

• Procesul de transformare a visului cuprinde:• Definirea unui vis în scris.• Transformarea visului în obiective (Să fie Smart, așa cum știm deja de la cursurile Academiei CaliVita!). Se spune că doar 3% dintre oameni folosesc un program de stabi-lire a obiectivelor, iar aceștia câștigă mai mult decât dublul celorlalți 97%, sunt mai sănătoși, mai fericiți și întrețin relații interumane mai bune decât cei ce nu își stabilesc obiective.

• Stabilirea strategiilor și tehnicilor specifice de atingere a obiectivelor. Ne-am amintit, prin-tre altele, că programul Triple Line Bonus PLUS CaliVita oferă recompensă triplă celor care doresc să își îndeplinească obiectivele mai rapid. Întrebați-vă sponsorul neapărat cum se procedează dacă încă nu știți!• Harta viselor poate fi minunată, dar aduce bucurie și împliniri doar dacă este folosită. Deci următorul pas este acțiunea!• „Vehiculul” dumneavoastră favorit pentru îndeplinirea viselor cele mai îndrăznețe poate fi CaliVita. Trebuie doar să rasuciți un comutator. Iar acest comutator este credința, încrederea că, dacă folosiți corect și perseverent acest sistem (deja testat de mii de oameni din Europa și din lume), „motoarele” dvs vor porni, iar visele vor deveni realitate!Povestea cu care ne-am încheiat seara a venit tot din cartea lui Steven Scott și este temă de meditație pentru toată lumea. În rezumat:În 1859, un echilibrist francez, Charles Blondin, avea să traverseze cascada Niagara (340 m lățime, 50 m înălțime și peste 4.500 tone de apă căzând în fiecare minut) pe sârmă. Au asis-tat aproape 5.000 de oameni. Înainte de a începe traversarea, Blondin a întrebat mulțimea: „Câți dintre dvs credeți că voi reuși să traversez?” A primit aplauze timide. Dar, spre uimirea tuturor, a reușit! Atunci mulțimea a ovaționat entuziasmată. Echilibristul a întrebat apoi: „Câți dintre dvs cred că pot să traversez împingând o roabă?” Au urmat aplauze scurte, mai mult din politețe. Din nou, spre uimirea tuturor, a reușit! După care a întrebat: „Câți dintre dvs cred că pot să traversez pe catalige?” Aplauze politicoase încă o dată! Şi cei 340 m au fost traversați și mai repede pe catalige! Apoi a întrebat: „Câți dintre dvs cred că pot traversa cascada legat la ochi?” Era deja prea mult, așa că s-au auzit aplauze rezervate. Dar el a făcut-o: a traversat Niagara pe sârmă, legat la ochi! Şi multimea a reacționat în delir! Când ovațiile au încetat, el a întrebat: „Câți dintre dvs cred că pot traversa cascada purtând pe cineva în spate?” Aplauzele au fost atât de puternice că aproape au acoperit vuietul casca-dei! Toți credeau! Doar văzuseră ce se întâmplase mai devreme, de patru ori! Dar următoa-rea întrebare a lui Blondin a redus la tăcere uralele: „Cine se oferă voluntar?” Şi s-a dovedit că, din cei aproape 5.000 de oameni, niciunul nu credea cu adevărat că el ar fi reușit să tra-verseze în siguranță cascada cu cineva în spate. Totuși, a existat în acea mulțime un om care a crezut! Era prietenul cel mai bun al lui Blondin, care i-a sărit în spate și a devenit primul om din istorie care a traversat Niagara în spatele unui echilibrist pe sârmă.Concluzie: Adevăratei încrederi îi corespunde întotdeauna o anumită acțiune. Cel mai ade-sea ne place să fim spectatori și uităm că, de fapt, este spectacolul vieții noastre. Aveți prie-teni? Desigur! Împreuna puteți deveni actori (nu doar spectatori) în țara viselor dvs! Noi am pornit la drum! Cu vehiculul Smart CaliVita!Pentru povestea frumoasă, de februarie, a consemnat cu multă bucurie,

Mihaela Filote, TPM

START2015smart

NEWS LOCALC

AL

INE

WS

22

CA

LIN

EW

S

Astăzi este un nou început

Mulţumesc pentru acest weekend fantastic și energizant petrecut la Casa Speranţei din Brașov. Cu 18 ani în urmă, acest loc a fost unul din punctele de unde a demarat grupa EuroFit în afacerea CaliVita. Am organizat aici nenumărate seminarii, cursuri, evenimente. Acest sfârșit de săptămână a oferit un nou elan afacerii noastre. Acum însă nu ne-am rezumat la prezentările sponsorilor. Reprezentanţii generaţiei tinere au radiat energie maximă. Trioul credinţei, angajamentului și responsabilităţii a conferit echipei un elan exploziv. În afacerea noas-tră, cea mai eficientă forţă motrice este puterea evenimentelor. Mulţumiri echipei de sponsori și participanţilor!

Rács Zoltán, SM

Este important alături de cine trăiești evenimentele organizate de CaliVita! Eu personal am fost fericită că am participat alături de linia mea sponsorială și de o colaboratoare nouă, ambiţioasă, recent ajunsă direct la nivelul de 7%. Felicitări, Enikő! A fost plăcut să fim împreună, ca într-o familie, cu oameni de succes din diverse linii sponsoriale, într-o atmosferă pozitivă, plină de energie și zâmbete. Am reţinut: Azi este un început. Pentru a ajunge la Succes, este nevoie de 200% Implicare, din care 100% vine din partea Sistemului și 100% vine din partea Noastră. Totul depinde de noi, este foarte important să avem o gândire pozitivă, să avem curajul să promovăm numai binele în orice împrejurare. Dacă nu ești mulţumit de viaţa ta de acum și dacă vrei altceva, acţio-nează și schimbă-te. Cum afirmă sponsora mea Miklós Katalin, SM, schimbarea e singurul lucru stabil în viaţă. De la Czinege Karoly am înţeles importanţa gândirii la belșug: La ce te gândești cel mai mult, acolo o să ajungi, cu cine petreci timpul, devii și tu ca ei. După cum am aflat de la doamna dr. Alexandrina Galiceanu, DGPM, în loc de întrebările „Ce este mai important în CaliVita?”, „Ce poţi câștiga dacă te implici în activitatea CaliVita?”, mult mai potrivită ar fi întrebarea „Ce poţi pierde dacă nu te implici în activitatea CaliVita?”. Poţi pierde liber-tate, multe lucruri frumoase și plăcute.

Czikó Mária, 18%

Zilele petrecute la Casa Speranţei mi-au oferit un puternic avânt și o mare motivaţie, de care aveam multă nevoie. Mi-am dat seama că nivelului meu actual i se potrivește mottoul: „Fiecare problemă se naște cu soluţie, dar nu este deloc sigur că soluţia este la același nivel cu problema”, care m-a ajutat să fiu răbdător cu semenii, să le câștig încrederea. Trebuie să învăţ mult, să îmi însușesc noi informaţii și, ridi-cându-mă la un nivel superior, să devin capabil să îmi conduc echipa pe drumul spre succes. În sfârșit, am conștientizat ideea că „Prezentul tău este rezultatul acţiunilor tale trecute”.

Luka Ibolya, 7%

CaliVita este o echipă extraordinară. Entuziasmul tinerilor a fost debor-dant. Organizarea și programul au fost excelente, iar locul foarte bine

ales. Cea mai importantă lecţie învăţată a fost că vizualizarea ţelurilor este foarte importantă.

Timár Mária, PM

Am avut parte de entuziasmul tineresc adus de noii membri ai reţelei, care ne-a întărit dorinţa întineririi reţelei noastre. Am remarcat rezulta-tele obţinute de membrii de nivel înalt, necesitatea ţelurilor, importan-ţa subconștientului în promovarea afacerii, gândirea de om bogat. Au fost trei zile pline și frumoase. Mulţumim, CaliVita!

Timár Tibor, PM

Având în vedere că în sală se aflau mai mulţi tineri, am avut impresia că întineresc. Invitaţii din Ungaria au fost la înălţime: entuziaști, veseli, deschiși. Am plecat cu ideea de a căuta mai mulţi tineri pe care să îi fac fericiţi și de a ajunge TPM în luna decembrie 2015.

Ana Someșan, 15%

Lucrând în echipă, totul va fi mai eficient. Un nou început trebuie să fie în fiecare zi, pentru a avea un nou elan și o nouă motivaţie...

Emanuel Mureșan, 10%

Am intrat în Casa Speranţei ca acasă. Cele două zile petrecute aici au fost parcă cunoscute, dar nivelul a fost cu totul altul. Amintirile de acum 18 ani au constituit fundaţia acestui nou început. Cele auzite – puterea gândului, personalitatea celor cu care lucrezi, gardianul subconștientului, 10 pași care pot fi trei, acest trei magic, elementele de inteligenţă financiară – erau cunoscute și, totuși, noi și mi-au con-firmat ideea stabilităţii în schimbare. Pentru mine, punctul culminant al acestor două zile a fost mesajul Președintelui Gerry Hargitai, mesaj ce ne-a transmis energie tuturor celor prezenţi atunci la Brașov. Am simţit că suntem cu toţii importanţi în CaliVita. La finalul evenimentu-lui, în mesajul nostru de mulţumire, am transmis aceste gânduri Președintelui:1. Merit fără doar și poate să trăiesc în libertate!2. Când valoare generez, membri noi afiliez!3. Numai Eu sunt responsabil să fiu Manager capabil!

Miklós István, SM

Redactat de Miklós Katalin, SM

Cine se aseamănă se adună, spune proverbul. Aşa că noi, membrii familiei CaliVita, ne-am reîntâlnit în 6-8 februarie la Braşov, la Casa Speranţei. Scopul întâlnirii a fost – puţin nostalgic, într-adevăr – speranţa de a replanta cunostinţe-le, entuziasmul şi dorinţa de a ajuta generaţia tânără să cunoască succesul. De la învăţăcei la lideri consacraţi, cu toţii ne-am bucurat de implicarea sponsorilor din Ungaria. Organizarea evenimentului a constituit pentru mine o experienţă deose-bită. Le mulţumesc tuturor participanţilor de pe liniile sponsoriale Etelka Anebtawi, SPM, Alexandrina şi Marius Galiceanu, DGPM, sponsorilor din Ungaria Rács Zoltán, SM, şi Czinege Károly, SM, pentru trăirile la aceeaşi frecvenţă, care ne-au multiplicat reciproc forţa creatoare. Cu sprijinul companiei CaliVita, am reu-şit să organizăm un eveniment de o calitate superioară. Zilele au trecut repede, cu toţii am pornit spre casele noastre cu o încărcătură, un entuziasm şi o energie debordante şi cu gânduri creatoare. Iată câteva dintre acestea:

CA

LIN

EW

S

23

NEWSLOCAL

O vacanță la Casa SperanțeiÎntr-o atmosferă caldă, relaxată și prietenoasă, aproximativ 40 de per-soane și 80 de urechi au ascultat atente Seminarul de Instruire CaliVita cu participare internațională, la Casa Speranței din Brașov, în perioada 6-8 februarie 2015. Da, cu participare internațională, ați citit corect! Cei doi sponsori din Ungaria, Rács Zoltán și Czinege Károly, au lăsat zăpa-da din fața casei și au venit pentru a ne reîntâlni.Dacă stau să mă gândesc, fericirea vine din lucruri mărunte, iar eu iubesc ceea ce fac la CaliVita. Prezentările sponsorilor mei, Marius și Alexandrina Galiceanu, DGPM, ale lui Rácz Zoltán, SM, și Czinege Károly mi-au stârnit acea dorință arzătoare de a face toți pașii către viața pe care o visez. De asemenea, le-am ascultat foarte atentă pe Katalin Miklós, SM, și pe dr. Etelka Anebtawi, SPM.Sâmbătă, sala a fost „invadată” de tineri și colegi de la Brăila, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Cluj și Iași. Personal, am avut din nou ocazia de a vorbi în fața atâtor manageri de succes care au parcurs aceiași zece pași către succes pe care eu i-am prezentat. Sincer, nu mi-am dat seama cum au tre-cut orele și am profitat de fiecare idee prezentată, pentru că eu nu vreau să fiu un om obișnuit atâta timp cât am dreptul să fiu extraordinară.Ziua de duminică a fost ziua degustării de Acai, produsul meu prefe-rat, și a fost și ziua îmbrățișărilor, când ne-am acordat diplome unul altuia și, nu în ultimul rând, am răspuns mesajului de încurajare pe care domnul președinte Gerry Hargitai ni l-a adresat sub forma unui mesaj audio în deschiderea Seminarului.Din punctul meu de vedere, la Brașov am simțit un declic și mi-a fost confirmat încă o dată faptul că trebuie să mă implic 200% și nu voi regreta. Închei cu un citat al lui Albert Einstein pe care l-am trăit și pe care îl asociez cu întâmplările de la Brașov: „Singurul lucru constant în univers este schimbarea”. Eu vreau să fiu schimbarea pe care doresc să o văd în ceilalți!

Cristina Boboc, 10%, linia sponsorială Maria Simileanu, EM

O bombă motivaționalăCred că cel mai important lucru atunci când vine vorba de un seminar este atitudinea cu care intri acolo și modul în care seminarul respectiv poate să îți îmbunătățească această stare. Pot spune cu mâna pe inimă că după aceste trei zile sunt un Ciprian mai informat, mai evoluat și mult mai motivat. Toate acestea datorită vorbitorilor care au știut cum să țină publicul în priză prin autenticitatea lor, oferindu-le informații prețioase, folositoare celor care sunt la început de drum. Cu toate acestea, regret un singur lucru: că a trebuit să aștept atâția ani până să descopăr CaliVita. Abia aștept să mă „injectez” din nou cu o doză transformațională, la următorul seminar ținut de sponsorii mei!

Ciprian Dudulea, 10%, linia sponsorială Maria Simileanu, EM

La Brașov, în căutare de „afacerea cea mare”Între 6 și 8 februarie 2015 am fost plecat la un seminar CaliVita la Brașov, alături de sponsorii mei Ciprian Dudulea, Maria Simileanu și familia Galiceanu, precum și de alți colegi de la Brăila. A fost o experi-ență formidabilă și am avut șansa să învăț de la cei mai buni manageri din CaliVita. Am aflat cum a luat naștere rețeaua noastră în 1997 și cum s-a dezvoltat în perioada celor 18 ani. M-au încercat emoții puter-nice, deoarece vorbitorii au numit acest seminar „un nou început”, iar eu, începător fiind, am reușit să înțeleg adevăratul mesaj: este vorba de aderarea noii generații la această afacere. Intenția sponsorilor mei a fost de a oferi moștenirea cunoștințelor lor urmașilor și de a educa tinerii să ducă un mod de viață sănătos și prosper. Au avut loc atât prezentări despre produse, cât și despre sănătate și afacere, însă cel mai mult mi-a plăcut festivitatea de închidere, unde ne-am apropiat unii de ceilalți, indiferent de zona geografică și de

limba vorbită. Dacă aș putea da timpul înapoi, nu aș pregreta să mă mai întorc la Casa Speranței, nu doar o dată, ci de mai multe ori.

Radu Marian Viorel, 7%, linia sponsorială, Maria Simileanu, EM

Trei zile minunate alături de oameni superbiÎn urmă cu o lună am participat pentru prima dată la o întâlnire CaliVita, la Brăila, la insistențele unui prieten. În acel moment mi-am dat seama că mă aflam la locul potrivit în momentul potrivit. La scurt timp, am fost invitată să particip la seminarul de la Brașov, unde mi s-a spus că mă voi convinge de ocazia care mi-a ieșit în cale. Astfel, pe 6 februarie, cam pe la prânz, mă aflam în gara Brașov, așteptând cu nerăbdare să ajung la Casa Speranței, unde urma să primesc informa-țiile de care aveam nevoie. După trei zile de sesiuni intense, am plecat de acolo nu doar cu un set de informații, ci cu mult mai mult de atât! Am intrat pe ușa Casei Speranței o persoană destul de timida, sceptică și cam derutată, dar am plecat alt om. Un om plin de viață, cu o dorin-ță vie în inimă de a reuși, cu o atitudine pozitivă, cu vise și cu multe numere de telefon în lista de contacte!Am petrecut aceste trei zile minunate în compania unor oameni superbi, oameni care își doresc mai mult de la viață, oameni mai tineri sau mai în vârstă, dar de la care am avut ce învăța. Mă bucur că am avut ocazia să îmi petrec weekendul în această atmosferă fantastică și vreau să închei cu un citat al lui Andy Szekely: „Mediul în care stai determină stilul pe care-l ai!”

Andreea Vasile, 4%, linia sponsorială Maria Simileanu, EM

La 18 ani vreau să devin manager!Seminarul de la Brașov a fost prima conferință CaliVita din afara Clujului la care am participat. Am fost foarte impresionată de această conferință, mai ales că s-a desfășurat în același loc ca acum 18 ani. Toți oamenii pe care am avut plăcerea să îi cunosc acolo sunt minunați și dornici să te ajute. La această conferință mi-am făcut prieteni noi și, de asemenea, persoanele care au vorbit m-au motivat foarte tare, încât mi-am propus ca atunci când voi împlini 18 ani să fiu manager. Sper să reușesc acest lucru și să mai am ocazia să colaborez cu acești oameni minunați!

Adriana Bodea, 7%, linia sponsorială Voichița Rus, TPM

Să visăm ca niciodată până acumÎntr-un loc foarte pitoresc și liniștit, într-o atmosferă caldă și priete-nească, oameni frumoși s-au înfățișat înaintea noastră, fiecare împăr-tășindu-ne cum știau ei mai bine experiența și sfaturile lor cu privire la minunata afacere CaliVita. Am fost pregătiți pentru piedicile care pot să apară în drumul nostru, încurajați să facem mai mult și, nu în ulti-mul rând, provocați ca și noi la rândul nostru să ne modelăm povestea vieții alături de această familie minunată: CaliVita.Duminică în zori am fost încurajați să visăm așa cum n-am mai visat până atunci, să visăm pentru ca visul nostru să fie pus pe lista priorită-ților noastre, iar atunci când ni-l vom împlini să ne bucurăm din plin de el. După toate acestea, fiecare a fost răsplătit cu o diplomă care să ne amintească de aceste evenimente și care să ne provoace, ori de câte ori o privim, la mai mult. Fiecare a extras diploma altei persoane și astfel am avut prilejul să ne mulțumim unii altora pentru momente-le frumoase petrecute împreună.Aceste momente, alături de oameni prețioși, au fost clipe care ne-au dăruit un nou imbold, o nouă viziune și mult curaj, pentru a putea merge mai departe. Dacă aveți prilejul de a participa la astfel de întâl-niri, nu ezitați, vă vor aduce mai mult decât vă așteptați. Vă doresc mult succes în îndeplinirea viselor voastre!

Emanuel-Andrei Mureșan, 10%, linia sponsorială Voichița Rus, TPM

NEWS LOCALC

AL

INE

WS

24

CA

LIN

EW

S

Marketingul renegatM-am întrebat ani de zile de ce network marketingul, sau mar-ketingul pe mai multe nivele (MLM), este atât de des (re)negat, adică întâmpinat cu idei preconcepute, de felul:

E o schemă piramidală.Este ceva ilegal.

Doar cei din vârf (primii) au de câştigat.Este o „îmbătare cu apă rece”.Discursurile sunt prefabricate.

Ajungi să fii vânzător ambulant.Este timp pierdut.

Pierzi contactul cu realitatea.Ți se spală creierul... şi multe altele.

Ca să eviți să tragi concluzii pripite despre MLM, îți propun mai întâi să vedem împreună ce înseamnă, de fapt, marketing. Philip Kotler definește marketingul ca pe „un proces social și managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obțin ceea ce doresc și le este necesar prin crearea, oferirea și schimbul de produse și servicii care au o anumi-tă valoare”. Mai simplu, marketin-gul reprezintă „știința și arta de a con-vinge clienții să cumpere”. Deci, dacă nu se facilitează vânzarea unui pro-dus, atunci nu este vorba de mar-keting. În MLM-ul clasic, marketingul sau vânzarea se petrece într-o structu-ră arborescentă (rețea), pe mai multe nivele. Acest lucru înseamnă că poți să începi să îți dezvolți propria rețea exact din locul în care ai intrat în rețea. La fel și cei pe care îi aduci tu în rețea: și ei pot face același lucru, de la nivelul lor. Reține, din cele de mai sus, că, dacă nu finalizezi cu o vânzare, nu faci mar-keting. Totul se vinde și se negociază astăzi în societatea de consum. Chiar dacă tu crezi că nu vinzi un produs, de fapt îți vinzi forța de muncă sau serviciile când îți trimiți CV-ul site-uri-lor de recrutare! Prin urmare, marketingul (vânzarea) este peste tot și ne însoțește în viața de zi cu zi. Şi, cu toate aces-tea, să vinzi rămâne ceva foarte controversat, de cele mai multe ori rușinos, mai ales când e vorba de MLM. Dacă, de exemplu, le spui prietenilor că, în sfârșit, ți-ai găsit un job și te-ai angajat în vânzări, la un hipermarket, de exemplu, vor fi

de acord cu asta, chiar te vor felicita. Dacă, în schimb, le spui că te-ai hotărât să lucrezi în vânzări, într-o companie MLM, nu mai este ok și toți cei apropiați se vor înghesui să te salveze, să nu cumva să faci o asemenea prostie. Mi se mai pare ciudat și că abordarea tip vânzare este absolut acceptabilă pentru siste-mul de vânzare clasic, însă în cazul MLM nu mai este ok. Se crede că în MLM doar cel care îți propune un produs sau o afa-cere are ceva de câștigat și are tot interesul să „te ducă cu vorba” pentru a-ți „băga pe gât” ceea ce vinde. Am mai întâlnit și păreri că e foarte „suspect” entuziasmul de la prezentările MLM: „Entuziasmul este normal doar în sălile în care se țin seminarii de motivație, de dezvoltare personală. Acolo este cu totul altceva. Acolo nimeni nu vinde nimic!”Cei din MLM mai sunt acuzați că folosesc tehnici de vânza-re care îi manipulează pe clienți, care le spală creierul, pentru că doar în felul acesta produsele lor se pot vinde. Ai fi uimit să afli că, de fapt, încă din America anilor ’30, un psiholog austri-

ac, Ernest Dichter, a intuit cum să exploateze slăbiciunile consumato-rului, introducând noțiunea de teh-nici de vânzare. El consideră că deci-ziile de a cumpăra sunt dictate de emoţii și de capricii. Potrivit acestuia, oamenii nu cumpără anumite pro-duse numai pentru calitățile lor, ci și pentru ceea ce întruchipează ele. Posesiunile noastre sunt extensii ale personalităţii noastre și servesc drept „oglindă care ne reflectă ima-ginea proprie”. Așa a apărut mar-ketingul strategic, o adevărată mină de aur pentru furnizorii de bunuri și servicii. De fapt, tot ce se vinde în jurul nostru se vinde prin tehnici de

vânzare. Culmea, tehnicile de vânzare sunt „normale” și utile în supermarketuri, la teleshopping, chiar și în cazul în care vinzi ceva în care nu crezi cu adevărat.În MLM, cei care reușesc sunt cei care încep să creadă în pro-duse, pentru că le folosesc și sunt mulțumiți de ele, apoi le recomandă și altora. Atunci când crezi în ceea ce recomanzi și vinzi, lucrul acesta se simte, oamenii reacționeaza altfel și vân-zarile au loc și ele. Culmea este că cei care îți dau sfaturi sau combat MLM-ul pe diverse căi sunt cei care nu cunosc cu

Motto: 

„Nu există nimic mai urât

decât a afirma înainte de a

cunoaşte.” (Cicero)    

CA

LIN

EW

S

25

NEWSLOCAL

„Destinul îţi aparţine”

Marketingul renegat

Piteşti, 18 ianuarie 2015 Era o dimineaţă de iarnă cu zăpadă, frig și ceaţă. Pe stradă, oameni grăbiţi, supăraţi, fiecare cu gândurile lor. Eu eram feri-cită și nerăbdătoare să ajung la acest eveniment. Intru în Hotel Cara și mă întâmpină gazda din acea zi, Dan Drăghici, TPM, cu ochii strălucitori și cu un zâmbet de bun venit. În sală, la Tehnica, alți ochi prietenoși îmi ies în cale: Daniel Mihai, TPM. Sala plină, multe persoane tinere și dornice de informaţii. Începem cu Imnul CaliVita și multe aplauze. Moderator, Dan Drăghici, îmbină în mod magistral știinţa, tehnica și sănătatea. Primul vorbitor este Elena Barbu, cu Aripi spre înălţimi. Am cunoscut-o chiar la începutul activităţii ei. Azi este o pasăre care poate zbura singură spre înălţimi. Ce transformări poate aduce activitatea CaliVita! Doar să vrei! Simona Găucan ne-a vorbit despre Every Moment; cu o voce caldă, clară și sigură pe ea, ne-a convins pe toţi să consumăm acest minunat pro-dus. Bun în fiecare moment, bun pentru întreaga familie. Un alt vorbitor care ne-a încântat a fost Dan Drăghici cu Tu faci prevenţie?, o prezentare care ne-a demonstrat că este mult mai

simplu să previi decât să tratezi o boală. Prevenţia o poţi plăti în rate, pe când boala o plătești cu toţi banii deodată. Surpriza zilei a fost o doamnă doctor, nouă membră CaliVita, dr. Roxana Paula, care ne-a vorbit despre L-Lysine Plus. Eu consum și recomand cu mult drag acest produs, iar acum am aflat că organismul nu poate funcţiona în condiţii normale fără aceas-tă substanță. Bine pregătit și foarte hotărât, Daniel Mihai a expus un material extrem de bine structurat, Destinul îţi apar-ţine. Să fim stăpânii propriului destin, să nu așteptăm steluțe norocoase. Să ne construim singuri viaţa, ajutaţi de CaliVita.Evenimentul s-a încheiat cu tombola și acordarea de diplo-me. Aș fi vrut să mai dureze, mi-a părut rău că s-a terminat. Am plecat spre casă cu o mare satisfacţie și o mare bucurie că nu am trecut degeaba prin Pitești acum 11 ani. Este acolo o echipă tânără, frumoasă, unită și dornică să își stăpânească destinul. E bine că nu așteaptă steluţa norocoasă! Putem fi stăpânii propriului destin alături de marea familie CaliVita!

Valeria Stănescu, GPM

adevărat sistemul din interior, cei care n-au avut niciun fel de realizări în domeniu. Cum poți să combați ceva fără a fi cu ade-vărat în cunoștință de cauză? Doar din afară și din auzite, fără să fi experimentat singur acel lucru?După 18 ani de activitate continuă în același MLM și după ce am atins nivel de performanță după nivel de performanță, pot să afirm că MLM-ul funcționează. Da, funcționează când lucrezi într-o companie serioasă, cu un sistem de promovare și de plăți corect și când ești o persoană serioasă, conștiincioasă, care își asumă responsabilitatea propriilor acțiuni. De fapt, ima-ginea despre sistemul MLM care funcționează sau nu este în funcție și de oameni. Şi nu e corect să denigrezi un sistem judecându-l în funcție de unii oameni pe care îi cunoști din acest sistem. Imaginează-ți cum ar fi să judeci o școală mare din oraș, cu zeci de profesori, după doi-trei profesori sau doi-trei elevi care nu fac cinste școlii. La fel cu o facultate, un spital sau orice instituție importantă. De asemenea, imaginea MLM mai este influențată de unele sis-teme false sau pe jumătate false, așa-zisele MLM-uri. În aces-tea, fie că este vorba doar de recrutări de persoane prin plata unor sume mari de bani la intrarea în sistem, fără să existe vân-zarea efectivă a unor produse, fie succesul este condiționat de așa-zise investiții în afacere. Mai concret, ești pus să cumperi poziții, să faci cumpărături în avans, să achiziționezi cantități enorme de produse, pentru a deveni manager, fondator etc. Poate de aceea există persoane din MLM care pun presiune pe

clienți. Au investit mulți bani în cumpărarea produselor și sunt nevoite acum să le revândă, ca să scape de ele! Sau sunt nevoi-te să își recupereze banii, aducând alte persoane care să se înscrie în sistem. Există însă și MLM-uri care se laudă cu faptul că la ei nu ești nevoit să vinzi. Dar dacă marketing înseamnă tocmai arta și ștința de a vinde, ce fel de Multi Level Marketing este acela? Există atâția absolvenți ai unor facultăți de marketing care nu au ce să facă pentru că nu-i angajează nimeni, atunci de ce să nu facă marketing în propria afacere? Propria afacere MLM! Un alt avantaj extraordinar al sistemelor MLM este că multe dintre activitățile unei firme clasice sunt preluate de firma MLM cu care colaborezi. În acest fel, ai timp să te dezvolți, să înveți, să evoluezi, toate la costuri foarte avantajoase. Vrei să arăți că poți? Vrei mai mult de la viață? Vrei să fii pro-priul tău șef? Caută un sistem MLM și analizează-i cu atenție oferta. Folosește-te de informații pertinente, de la specialiști în domeniu, dar și de feelingul tău, de intuiție. Pe mine m-a ajutat foarte mult intuiția în urmă cu 18 ani, când am ales CaliVita. Dacă găsești un MLM mai bun decât CaliVita, foarte bine! Însă dacă preferi ca, în timp ce îți crește afacerea, să ai grijă și de sănătatea ta și a celor dragi ție și să te bucuri de o viață bună și frumoasă, de calitate, îți recomand CaliVita. Te invit să creștem și să evoluăm împreună!Te îmbrățișez cu drag,

Dr. Alexandrina Galiceanu, DGPM

NEWS LOCALC

AL

INE

WS

26

CA

LIN

EW

S

Primul Seminar Local în noul centru CaliVita din Slatina

Începe anul nou sănătos, cu produse CaliVita!

În ziua de 25 noiembrie 2014, în sala de conferințe a cochetu-lui City Hotel din Slatina, a avut loc Seminarul Local cu tema Timpul succesului în CaliVita, organizat de Alina Zotica și Marius Zotica, PM. Am fost onorați de prezența managerilor de succes din Râmnicu Vâlcea – Ionela și Laura Bădilă, precum și a membrilor CaliVita aflați pe diferite niveluri de performan-ță din Slatina și din Vâlcea, dar și de persoane noi, dornice de a deveni membri activi ai familiei CaliVita. Au fost oferite infor-mații despre firma CaliVita și despre sistemul Multi Level Marketing, despre consumul de produse naturale, calitatea și distribuirea lor, construcția de rețele de consumatori, avanta-jele parteneriatului cu firma și asigurarea pe termen îndelun-gat a independenței financiare. Prin cuvântul lor, vorbitorii s-au prezentat la un nivel deosebit de ridicat ca pregătire și bogăție de idei.Doamna Alina Zotica, PM, ne-a vorbit cu mult profesionalism și dăruire despre Misiunea noastră: calitatea. Am făcut cunoș-tință cu produsele, am aflat cum să le promovăm pentru a ne dezvolta afacerea și cum să ajungem să ne construim o viață de calitate. O poveste tânără ne-a așternut în fața ochilor Marina Alexandra Staicu din Slatina, o tânără frumoasă și ambițioasă care, la 18 ani, este convinsă că a pornit pe drumul cel bun și sigur alături de CaliVita și de sponsorii săi, împletind cunoștințele teoretice dobândite la școală cu cele practice și cu instruirile și seminariile noastre. Drum bun, Marina, viitorul îți aparține!

Activitatea de tip MLM ne asigură Libertatea financiară, a fost mesajul domnului Marius Zotica, pe care de fiecare dată îl ascultăm cu mare interes. Expunerea doamnei Ionela Bădila, SPM, Serviciul vs afacere – CaliVita, o oportunitatea pentru o viață!, a fost așteptată cu nerăbdare și după liniștea din sală ne-am dat seama că atenția a fost maximă!De un succes deosebit s-a bucurat și prezentarea doamnei Laura Bădila, TPM, Vitamina C – salvatoarea creierelor, mai ales că a avut și o parte de experiment practic, care i-a captivat pe toți, deschizând calea spre alte întrebări din public. Atmosfera s-a electrizat, fiecare din cei prezenți simțind că este parte integrantă la fiecare moment al întâlnirii!Au fost felicitați și li s-au înmânat diplome și cărți membrilor care au atins niveluri noi de performanță: Mirela Doagă, 4%, Simona Brodeală, 4%, Adina Bengin, 7%, Dan Simionescu, 7%. Bucurie maximă a fost și în momentul tombolei, cele cinci pre-mii oferite de firmă fiind cinci flacoane de Organic Noni, câști-gate și desigur savurate cu plăcere de Andrei Simionescu, Sorin Gheorghe, Jenica Toader, Florentina Pitiș, Elena Vizonie, toți din Slatina. Deci, Noni se simte bine la Slatina!Felicităm organizatorii și în mod special pe moderatoarea eveni-mentului, pe doamna Alina Zotica, PM, în urma efortului depus pentru ca acest seminar să fie unul excepțional, într-un spațiu excepțional și în stilul CaliVita, de 5 stele! Așteptăm cu mult interes următorul eveniment și le dorim tuturor mult succes și împliniri!

Familia Magda și Marin Corbeanu, 7%, sponsor Alina Zotica, PM

Pe data de 27 ianuarie 2015, la frumosul City Hotel din Slatina a avut loc prezentarea a trei produse vedetă ale firmei CaliVita. Deși organizatorii au preconizat participarea a 35 de persoane, surpriza foarte plăcută a fost că au venit 50 de oameni dornici să afle mai multe despre beneficiile produselor firmei noastre. Au fost întâmpinați cu câte o doză de SambuRex, iar cei care nu gustaseră niciodată produsul au fost foarte încântați, așa că prezentarea doamnei Florina Petrescu a fost primită cu maximă atenție.Domnul Dan Drăghici, TPM, a prezentat extrem de profesio-nist produsul Joint Protex, iar asistența a fost captivată de prezentare. Doamna Laura Bădilă a prezentat produsul Omega 3, iar experimentul cu acesta a uimit pe toată lumea.

Au urmat o mulțime de întrebări din partea celor prezenți, la care au răspuns doamna Ionela Bădilă, SPM, și domnul Dan Drăghici, întrebări despre cele trei produse prezentate, despre alte produse ale firmei, despre cum pot fi consumate de adulți și de copii. Atmosfera a fost foarte animată, întâlnirea a durat mai mult decât cele două ore programate și suntem convinși că a fost un real succes al echipei pe care noi o construim la Slatina. Mulțumim conducerii firmei pentru ajutorul acordat și promi-tem să mai organizăm astfel de evenimente de succes!

Organizatori: Alina și Nicolae Zotica

Comenzi CaliVita: http://comenzicalivita.mycali.biz/

Viața o primim gratis și, pentru că o începem plângând, trebuie să o terminăm râzând. Numai împreună putem să lăsăm o moș-tenire plină de sănătate generațiilor viitoare. Hipocrate, care a fost totodată medic, filosof și vizionar, consideră că doar natura îl poate vindeca pe omul bolnav și insista pe igienă și prevenire.Astăzi, produsele naturale organice ocupă un loc important în medicina preventivă. Organismul uman are nevoie de 90 de suplimente nutritive: 60 de minerale, 15 vitamine, 12 ami-noacizi și 3 acizi grași. În total, 90 de suplimente nutritive în dieta zilnică, în caz contrar în organism vor apărea bolile cau-zate de insuficiența acestora. Toate aceste suplimente nutritive sunt capabile să stagneze cancerul, bolile cardiovasculare, dia-betul și acțiunea distrugătore a îmbătrânirii.Avem nevoie de vitamine și minerale încă din stadiul intraute-rin. Se știe că femeile însărcinate tot timpul poftesc la ceva; acest fapt se întâmplă deoarece pruncul ia din organismul mamei vitaminele și mineralele de care are nevoie.Dr. Yollok, deținător al premiului Nobel, spune că fiecare om decedat pe cale naturală moare din cauza hranei sărace, adică din cauza deficienței substanțelor nutritive. Dr. Alen Poll, dețină-tor a două premii Nobel, care are 96 de ani și muncește 14 ore pe zi, fiind profesor la o Universitate din California, afirmă că:• prevenirea bolilor canceroase se poate face cu vitamina C, vitamina A, zinc, riboflavină, molibden, calciu.• vitamina E încetinește pierderea memoriei în cazul bolii Alzheimer.

• deficitul de crom și vanadiu poate duce la diabet.• insuficiența de bor duce la osteoporoză (borul fixează calciul în oase).• insuficiența de zinc duce la pierderea simțului olfactiv și gustativ.• insuficiența de calciu cauzează 147 de boli diferite.Uitați-vă la mâinile dvs și, dacă vedeți pe ele pete de culoare maro, să știți că aceasta denotă deficitul timpuriu de seleniu. Administrând acest mineral puteți rezolva problema. Când petele dispar de pe exteriorul pielii, înseamnă că vor dispărea și de pe organele interne: creier, inimă, ficat, rinichi.CaliVita International produce și distribuie o gamă largă de vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași, toate fiind necesare prevenției generale. Accesează lipsadevitamine.ro, fă testul, identifică semnalele pe care le transmite organismul tău și vezi ce vitamine și minerale îți lipsesc, trecând apoi la prevenție! Prieten drag, de fiecare dată când nu primești mineralele și vitaminele necesare, viața ta se scurtează. Gândește-te la această problemă! Sănătate maximă!

Cristiana Tănase, TPM

CA

LIN

EW

S

27

NEWSLOCAL

Viața o primim

Știi care este maratonul vieții tale?Eu știu. Maratonul vieții mele este CaliVita. Acest maraton de întărire a început acum 10 ani. Particip an de an cu echipa mea și câștigăm cursa. În acest maraton este vorba de cum gândești, cum simți și ce faci cu viața ta. Înveți să devii cineva construind echipe de succes, ca să ai o viață de calitate, pentru că meriți. Trăim într-o țară frumoasă, cu multe oportunități. Unii văd mize-rie, mizerie vor primi. Natura dă abundență tuturor, depinde de fiecare ce face cu ea. Poartă-ți singur de grijă, întreține-te singur, nu aștepta să îți fie totul servit pe tavă, nu mai căuta scuze. Dă-ți singur putere – sinele tău nu te trădează niciodată. Eu sunt și profesor și elev. Tu ești suveranul vieții tale? Totul este la un gând distanță – sănătatea, banii, timpul de calitate cu prie-teni de calitate, recunoașterea, călătoriile minunate, indepen-dența, libertatea ta cu CaliVita.Creează-ți un 2015 așa cum ți-l dorești!

Victoria Voicu, SM, Giurgiu

gratis

T.P.POŞTA ROMÂNĂ

NR. 107/C/522/2012Valabilitate cf. contractului

Of. postal de prezentareTimişoara 2

EXPEDITOR:CALIFORNIAFITNESSROMÂNIA S.R.L.0.P. 4,ghișeu 1, C.P. 420, 300820TIMIŞOARAJUD. TIMIŞ

NEWS PROMOŢII

Promoţie martie-aprilie 2015

IMAGINILE DIN REVISTĂ AU DOAR SCOP ILUSTRATIV. EDITORUL NU ÎŞI ASUMĂ RESPONSABILITATEA PENTRU EVENTUALELE GREȘELI DE TIPAR.

CENTRUL CALIFORNIA FITNESS: CALEA AVIATORILOR 18 • 307200 GHIRODA • TEL: 0256 217 463 • FAX: 0256 218 603 • E-MAIL: [email protected] DE REDACŢIE MONIKA MORAR (COORDONATOR) • PROF. UNIV. DR. ZENO GÂRBAN (REDACTOR ŞTIINŢIFIC)MARA MARIN (REDACTOR RESP.) • ROBERT BUSI (REDACTOR RESPONSABIL PENTRU EUROPA)ADRESA REDACŢIEI: CALEA AVIATORILOR 18 • 307200 GHIRODA • LAYOUT: MIRCEA BUNEA

CALINEWS • PUBLICAŢIE DE AFACERI ŞI PREZENTARE A REŢELEI ŞI PRODUSELOR CALIVITA ® INTERNATIONAL • APARE O DATĂ LA TREI LUNI

2015. PRIMĂVARA

NEWS

ASTENIA DE PRIMĂVARĂ ÎNCETINIREA PROCESELOR DE ÎMBĂTRÂNIRE MARKETINGUL RENEGAT

C A L I V I TA I N T E R N AT I O N A L B U S I N E S S A N D L I F E S T YL E MAG A Z I N E

Produs nou

OrganiCare

Toate pachetele mai sus menţionate se cumulează cu promoţia de înscriere cu1.000 PB!

PACHETE CALIVITAPachetul D-drops, până la 31.03.2015Dacă un membru cumpără 3 D-drops  (CV0178) pe o singură factură, va primi CADOU un al patrulea D-drops (CV0178)!În limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC!

Pachetul Organic Acai Dacă un membru cumpără 3 Organic Acai (CV0182) pe o singură factură, va primi CADOU un al patrulea Organic Acai (CV0182)!În limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC!

Pachetul Organic Noni Dacă un membru cumpără 3 Organic Noni (CV0172) pe o singură factură, va primi CADOU un al patrulea Organic Noni (CV0172)!În limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC!

Pachetul Aquabelle Dacă un membru cumpără Pachetul Aquabelle (XA0183), care conţine cele trei produse – Aquabelle Hydrating Cleanser Lotion (CC0007), Aquabelle Nourishing Cream (CC0008), Aquabelle Regenerating Cream (CC0009), bene� ciază de Nourishing preţul special de 105 lei, 29% REDUCERE!În limita stocului disponibil! Preţ club: 105 lei, PB: 205, PC: 80,6!

Pachetul Gummy Kids Dacă un membru cumpără 3 Gummy Kids (CV0197) pe aceeaşi factură, va bene� cia de preţul special de 159 lei, 18% REDUCERE!În limita stocului disponibil! Preţ club: 159 lei, PB: 326, PC: 128,2!Cumparând pachetul, primiţi 3 produse Gummy Kids cu abţibildurile aferente şi o planşetă de carton cu imaginea unui parc preistoric, care poate funcţiona ca suport pentru abţibilduri.Toate acestea vor � ambalate într-o cutie de poveste. 

La � ecare Figure Shaper (CV0169) cumpărat, veţi primi CADOU un al doilea Figure Shaper (CV0169).În limita stocului disponibil! Produsele cadou NU benefi ciază de PB şi PC!

Dacă un membru cumpără 1 Organic Acai (CV0182) + 1 Liquid Chlorophill (CV0133) pe o singură factură, va primi CADOU 1 Evening Primrose Oil (FL0036).În limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC!

Dacă un membru cumpără 1 Menopausal Formula (FL0115) + 1 URX (CV0175) pe o singură factură, va primi CADOU 1 Ginkgo XC (CV0147).În limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC!

Dacă un membru cumpără 1 Prostate Power (CV0116) + 1 Oregano Oil (CV0146) pe o singură factură, va primi CADOU 1 Super Soya Lecithin - 100 caps (PN0104).În limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC!

25% REDUCERE din preţul produsului Super Mega CoQ10 (CV0181), dacă acesta este achiziţionat pe aceeași factură cu produsul Omega 3 concentrate (CV0173).În limita stocului disponibil! PB nu se modifi că, iar PC se reduc cu 25%!

25% REDUCERE din preţul produsului Vein ProteX (CV0150), dacă acesta este achiziţionat pe aceeași factură cu produsul VeinCare (CC0003).În limita stocului disponibil! PB nu se modifi că, iar PC se reduc cu 25%!

Promoţie martie 2015La � ecare Gummy Kids (CV0197) cumpărat, veţi primi CADOU un al doilea Gummy Kids (CV0197).În limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC!Această promoţie NU se cumulează cu Pachetul Gummy Kids şi este valabilă doar în luna martie 2015!

PROMOŢIE AQUARION Dacă un membru cumpără 1 Aquarion (CE0003), va primi următoarele CADOURI: • 1 Goldmax Magnet (CE0026) • 1 VOUCHER în valoare de 500 lei, care va putea � folosit la cumpărarea de produse CaliVitaÎn limita stocului disponibil! Produsul cadou NU benefi ciază de PB şi PC! Această promoţie nu se cumulează cu nicio altă promoţie!Această promoţie o înlocuieşte pe cea veche. Condiţii de folosire a voucherului:- Voucherul va � tipărit, înseriat, semnat şi stampilat.- Voucherul va � transmisibil, folosirea lui � ind posibilă pe orice cod de membru din reţeaua CaliVita România.- Voucherul va putea � folosit pe o singură factură, o singură dată, în limita a 60% din valoarea facturii.

Comenzi CaliVita: http://comenzicalivita.mycali.biz/