Referat Tic Lazar Costinela

download Referat Tic Lazar Costinela

of 18

 • date post

  18-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

tic andreea

Transcript of Referat Tic Lazar Costinela

COALA POSTLICEAL FUNDENILAZAR COSTINELA AMG-J 1

Cuprins

Cap. I. Suit de aplicaii de birou Microsoft Office I.1 Introducere - Componenta - Istoric(versiuni)

Cap. II. Procesorul de text Word II.1 Generalitai II.2 Realizarea diagramelor in WORD

Cap. III. EXCEL calcul tabelar III.1 Generalitai III.2 Realizarea diagramelor in EXCEL- Detalii- Paii de realizare- Tipuri de diagrame

Cap. IV. Exemple pagina obligatorie- Tabel, diagram completa

Cap. I. Suit de aplicaii de birou Microsoft Office

I.1 Introducere

Microsoft Office Professional 2003este o suita de aplicatii tip"office"("birou") specifice activitatilor care se desfasoara de regula ntr-un birou: redactarea de documente, alcatuirea de devize, efectuarea de calcule simple si prezentarea rezultatelor n forma tabelara sau grafica, prezentari de produse sau servicii, posta electronica i mesagerie electronica, alcatuirea de baze de date de structura simpla.SuitaOffice 2003cuprinde urmatoarele aplicaii: Word, este unsoftwarededicat crearii si modificarii documentelor. Este cea mai utilizata aplicatie a suitei. Excel, este un program de calcul tabelar, cu posibilitati de prezentare grafica a datelor. PowerPoint, este un program de realizare a prezentarilor de tipdiapozitiv ("slide") static sau animat, cu sau fara fond sonor. Outlook, este un program de posta electronica, cu posibilitati de transmitere de mesaje catre grupuri structurate, de realizare de programe calendaristice de lucru si ntlniri, vizualizare de documente etc. Access, este o aplicatie de definire a bazelor de date de structura simpla, de interogare si alcatuire de rapoarte n forma tabelara sau grafica.Lansarea aplicatiilor suitei se face la fel, prin parcurgerea secventei (Figura F.1):Start -> All_Programs -> Microsoft Office -> Numele_aplicatiei_OfficeSe observa ca fiecare aplicatie are o icoana specifica. La instalarea standard, acesta este locul n care icoanele se plaseaza automat. Utilizatorul si poate crea scurtaturile aplicatiilor pe care le foloseste mai frecvent pedesktop, n meniulStartsau n zona de lansari rapide de petaskbar.

Cap. II. Procesorul de text Word

II.1 Generalitai

Microsoft Office WORD

Un calculator pe care ruleaz aplicaia Word nlocuiete cu succes maina de scris. Avantajele pe care folosirea aplicaiei Microsoft Word le are n faa mainii de scris sunt nenumrate i prezint un singur dezavantaj - acela de a fi nevoii s nvai s tastai. Folosirea aplicaiei Word ofer posibilitatea adugrii sau tergerii paragrafelor, figurilor, tabelelor, etc. se poate verifica ortografia i gramatica i se poate modifica textul, terge sau muta ordinea paragrafelor fr a lua totul de la capt ca n cazul mainilor de scris. - minimizai fereastra (s o coborai pe Taskbar) apsnd pe butonul Minimize ;- restabilii dimensiunea i poziia anterioar ferestrei apsnd butonul Maximize ;- nchidei fereastra apsnd butonul Close . PROCESORUL DE TEXTE WORDProcesorul de texte WORD este un program foarte puternic pentru prelucrarea textelor, care tinde s devin un procesor de publicaii asigurnd pe lng operaiile clasice de prelucrare a textelor i organizarea lor sub form de tipritur: brouri, ziar, carte.Aplicaia WORD din pachetul Microsoft Office ofer urmtoarele faciliti:

crearea i corectarea documentelor; lucrul cu mai multe documente; tiprirea documentelor; operaii cu blocuri de texte; operaii de cutare i nlocuire; formatarea documentului la nivel de caracter i paragraf i administrarea unor stiluri de formatare predefinite sau definite de utilizator; formatarea documentului la nivel de pagin (stabilirea marginilor i a modului de aranjare a textului n pagin, numerotarea paginilor, crearea antetelor i a subsolurilor de pagin, crearea notelor de subsol i de sfrit; nscrierea tabelelor n document i administrarea lor (creare, modificare, formatare); crearea unor liste marcate sau numerotate; aranjarea textului n coloane; nserarea obiectelor n document (imagini, sunete, ecuaii, diagrame); administrarea corespondenei (scrisori i etichete potale).

Meniurile procesorului de texte sunt:File conine opiuni pentru lucrul cu fiiere document pe care le creeaz i le actualizeaz WORD. Ele pot fi documente (.doc) sau abloane de documente (.dot)Meniul File conine n general urmtoarele opiuni:

Edit conine opiuni pentru operaii de editare (de modificare a documentelor).Meniul Edit conine urmtoarele opiuni:

View conine opiuni pentru a stabili modul de afiare n fereastra aplicaiei.

Insert conine opiuni pentru nserarea n documentul activ, n poziia cursorului, a diferitelor entiti.

Format conine opiuni pentru formatarea textelor i a obiectelor nserate n texte.

Tools conine opiuni pentru ntreinerea documentului.

Table conine opiuni pentru administrarea tabelelor nserate ntr-un document.

Windows conine opiuni pentru organizarea ferestrelor document ale aplicaiei.

II.2 Realizarea diagramelor in WORD

Este posibil ca o parte din coninutul acestui termen s nu se aplice pentru unele limbi.Din meniulInserare, facei clic peObiecti apoi facei clic pe filaCreare.1. n casetaTip obiectfacei clic peDiagram Microsoft Graph, apoi facei clic peOK.Graficul afieaz odiagram i datele din eantionul asociat acesteia ntr-un tabel numit ofoaie de date.Pentru anlocui datele eantion, facei clic pe oceluldin foaia de date, iar apoi tastai noul text sau numerele dorite. Dac este necesar, avei posibilitatea s importai date dintr-un fiier text, dintr-un fiier Lotus 1-2-3 sau dintr-o foaie de lucru Microsoft Excel. De asemenea, avei posibilitatea s copiai date dintr-un alt program.3. Pentru revenire n Microsoft Word, facei clic pe documentul Word.NOT Dac nchidei foaia de date, este posibil redeschiderea sa dac facei dublu clic pe diagram, iar apoi facei clic peFoaie de Datedin meniulVizualizare.

Crearea unei diagrame pe baza unui tabel Word1. Creai un tabel n Word, cu etichete text pe primul rnd i pe coloana din stnga i numere n celelalte celule.Microsoft Word ofer mai multe modaliti pentru acrea untabel. Modalitatea ideal depinde de cum v place s lucrai, i de ct de simplu sau de complex trebuie s fie tabelul.Facei clic pe poziia n care dorii s creai tabelul.Facei clic peInserare tabeldinbara de instrumenteStandard.Glisai pentru aselecta numrul de rnduri i numrul de coloane.2. Facei clic n tabel.3. n meniulTabel, poziionai indicatorul peSelectare, apoi facei clic peTabel.4. Din meniulInserare, facei clic peObiecti apoi facei clic pe filaCreare.5. n casetaTip obiect, facei dublu-clic peDiagram Microsoft Graph.Word afieaz odiagram cu informaiile din tabelul pe care l-ai creat. Datele asociate diagramei se afl ntr-un tabel numit ofoaie de date. Este posibil editarea datelor n diagram fcnd clic pe ocelul din foaia de date i revizuind intrarea. III.1 Generalitai Introducere Una dintre cele mai frecvente utilizri ale calculatoarelor o constitue prelucrarea textelor.Tehnoredactarea este o modalitate avansat de pregtire tehnic i grafic a unui manuscris nainte de a fi tiprit.Tehnoredactarea computerizat presupune existana calculatorului, mpreun cu dispozitivele periferice aferente, i a unui sistem logic de prelucrare, alctuit din programul dup care funcioneaz calculatorul pentru a realiza prelucrrile dorite.Acest program sau sistem de programe, specializat n operaiile de tehnoredactare, este numit procesor de texte(word processing) sau editor de texte.Excel produs al firmei Microsoft esta destinat tratrii datelor n form tabelar(aa numita foaie electronic de calcul Spreadsheet) ct i prezentrii grafice a informaiei.Pe lng aceasta Excel este dotat cu o funcie pentru tratarea datelor tabelei ca baz de date.

Deschiderea si iesirea din Excel

Dupa ce programul Excel a fost instalat, pentru a deschide programul Excel se vor efectua urmatorii pasi: se face clic pe Start, iar pe ecran va aparea meniul Start se selecteaza Programs, iar pe ecran va aparea meniul Program se selecteaza optiunea Microsoft Excel pentru a deschide programulEcranul de deschidere din Excel prezinta un registru de calcul gol avind eticheta Book1. Fisierele din Excel sunt denumite registre de calcul. Orice registru de calcul este format din trei foi de calcul. Fiecare foaie de calcul este formata din coloane si rinduri care se intersecteaza, formind casete care poarta denumirea de celule, in care se introduce text, formule, cifre, grafice etc. Etichetele din partea de jos a ecranului, a registrului de calcul care poarta inscriptiile Sheet1, Shee2, Sheet3 etc, permit rasfoirea foilor de calcul executind clic pe aceastea cu mouse-ul.Aplicatia Excel poate fi pornita deschizind direct un registru de calcul. Pentru a deschide programul Excel si un registru de calcul se vor efectua urmatorii pasi: se face clic pe butonul de Start iar pe ecran va aparea meniul Start se face clic pe Open Office Document. Excel va deschide caseta de dialog Open Office Document prezentind continutul dosarului My Documents se face clic pe denumirea registrului de calcul, pentru a-l selecta apoi se face clic pe Open pentru a-l deschide odata cu programul Excel.Majoritatea operatiilor executate in Excel vor fi facute cu ajutorul comenzilor disponibile pe bara de meniuri din partea superioara a ecranului si cu barele de instrumente standard si de formatare de sub aceasta.Pentru a inchide aplicatia Excel si a reveni la suprafata de lucru din Windows, se vor efectua urmatorii pasi: se deschide meniul File, si se selecteaza Exit sau se face clic pe butonul Close(X) din fereastra ExcelIn cazul in care am modificat in vreun fel registrul de calcul fara sa salvam fisierul Excel va intreba utilizatorul daca dorest