Raspunsuri Chestionare Drpciv

download Raspunsuri Chestionare Drpciv

of 161

 • date post

  19-Oct-2015
 • Category

  Documents

 • view

  587
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Raspunsuri Chestionare Drpciv

 • Chestionare drpciv

  7. Viteza se va reduce obligatoriu:

  A. la trecerile pentru pietoni; B. la semnalul poliistului de frontier; C. la ntlnirea indicatorului Cedeaz trecerea.

  963. Cum vei semnaliza faptul c autovehiculul cu care circulai a rmas n pan pe partea carosabil?

  A. prin folosirea luminilor de poziie; B. prin instalarea triunghiurilor reflectorizante i prin folosirea luminilor de avarie; C. prin purtarea vestei reflectorizante.

  639. n care dintre situaii consumul de carburant al unui motor crete?

  A. atunci cnd motorul nu atinge temperatura de funcionare; B. atunci cnd fumul de eapament este de culoare neagr; C. atunci cnd motorul funcioneaz cu ntreruperi.

  791. Pentru care dintre situaiile de mai jos se dispune reinerea permisului de conducere?

  A. pentru neacordarea prioritii de trecere; B. permisul de conducere este deteriorat; C. permisul de conducere prezint modificri, tersturi sau adugiri.

  216. Nu se poate circula cu un autoturism dac:

  A. se depete masa maxim admis, nscris n certificatul de nmatriculare; B. anvelopele sunt de mrimi i caracteristici diferite fa de cele nscrise n certificatul de nmatriculare; C. autovehiculul depete nlimea nscris n certificatul de nmatriculare.

  462. Neeliberarea complet a frnei de staionare determin:

  A. zgomote n zona manetei frnei de mn; B. un consum suplimentar de carburant; C. nclzirea excesiv a butucilor roilor din spate.

  515. n care dintre situaii suntei obligat s reducei viteza?

  A. la trecerea la nivel cu calea ferat curent cu bariere; B. la trecerea la nivel cu calea ferat curent fr bariere;

 • C. la trecerea la nivel cu calea ferat curent industrial.

  352. Cu ce vitez suntei obligat s circulai pe drumurile publice din afara localitilor, cnd partea carosabil este acoperit cu piatr cubic umed?

  A. cu o vitez care s nu depeasc 50 km/h; B. cu o vitez care s permit efectuarea oricrei manevre n condiii de siguran; C. cu o vitez care s nu depeasc limita maxim de 90 km/h.

  187. Cnd este permis depirea prin stnga a tramvaielor aflate n mers?

  A. atunci cnd drumul public este cu sens unic; B. cnd ntre ina de tramvai din dreapta i marginea trotuarului nu exist suficient spaiu pentru depire; C. n nicio situaie.

  652. Ce obligaii v revin n timpul conducerii autovehiculului cu privire la vitez?

  A. s respectai viteza maxim admis pe sectorul de drum pe care circulai, corespunztoare categoriei din care face parte autovehiculul condus; B. s v conformai limitelor de vitez impuse prin mijloacele de semnalizare specifice; C. s rulai pe ct posibil n treptele inferioare de vitez, pentru a nu polua mediul.

  867. Ce categorii de vehicule au obligaia de a folosi luminile de ntlnire pe timp de zi?

  A. motocicletele i mopedele; B. autovehiculele care nsoesc coloane militare sau transport grupuri de persoane; C. autovehiculele care tracteaz alte vehicule sau care transport produse periculoase.

  768. Cum vei proceda la ntlnirea semnalului intermitent de culoare galben?

  A. acest semnal nu v permite trecerea; B. vei circula cu vitez redus; C. vei respecta semnificaia semnalizrii rutiere i a regulilor de circulaie aplicabile n acel loc.

  492. n care dintre situaii este interzis schimbarea direciei de mers spre stnga?

  A. cnd conductorul de vehicul este ncadrat pe banda din dreapta; B. cnd drumul pe care urmeaz s se intre este semnalizat cu indicatorul Circulaia interzis n ambele sensuri; C. cnd strada pe care urmeaz s se intre este semnalizat cu indicatorul Drum fr ieire.

  804. Se aplic puncte de penalizare pentru:

  A. nerespectarea semnificaiei indicatorului Oprire, instalat la trecerea la nivel cu o cale ferat;

 • B. depirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus; C. depirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

  431. Se interzice circulaia pe drumurile publice a autovehiculelor dac:

  A. echipamentul de frnare este defect; B. emisia de gaze atinge limita legal admis; C. au montate dispozitive de iluminare i de semnalizare, altele dect cele omologate de autoritatea competent.

  337. Ce condiii tehnice trebuie s ndeplineasc un autovehicul pentru a circula pe drumurile publice?

  A. s nu depeasc masa total maxim autorizat nscris n certificatul de nmatriculare; B. s nu depeasc gabaritul nscris n certificatul de nmatriculare; C. s fie nmatriculat i s corespund condiiilor tehnice legale.

  783. n ce situaie poate fi reinut certificatul de nmatriculare al unui vehicul?

  A. autovehiculul are aplicate afie publicitare; B. datele din certificatul de nmatriculare nu concord cu caracteristicile tehnice ale vehiculului; C. deintorul nu face dovada ncheierii asigurrii auto de rspundere civil.

  527. La trecerea autovehiculelor cu regim de circulaie prioritar, care au n funciune mijloacele de avertizare sonor i luminoas de culoare albastr, suntei obligat:

  A. s reducei viteza; B. s circulai ct mai aproape de marginea drumului n sensul de deplasare; C. s acordai prioritate de trecere.

  371. n care dintre situaii este permis depirea?

  A. n intersecia semnalizat cu indicatoare de prioritate; B. n intersecia dirijat prin semnale luminoase; C. n intersecia dirijat prin semnale ale poliistului.

  517. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplic msura reinerii permisului de conducere?

  A. pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliistului; B. pentru nerespectarea dispoziiilor legale referitoare la depire; C. pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte.

  476. Circulaia autovehiculelor pe drumurile publice se interzice atunci cnd:

 • A. certificatul de nmatriculare este deteriorat; B. acestea nu corespund normelor tehnice cu privire la sigurana rutier i la protecia mediului nconjurtor; C. termenul de valabilitate a inspeciei tehnice periodice a expirat.

  221. Poliistul rutier poate dispune imobilizarea unui vehicul atunci cnd:

  A. vehiculul nu are efectuat inspecia tehnic periodic; B. anvelopele au alte dimensiuni dect cele prevzute n cartea de identitate a vehiculului; C. conductorul auto refuz s se legitimeze.

  844. Conductorii de autovehicule au urmtoarele obligaii, nainte de a pleca la drum:

  A. s verifice sistemul de lumini i semnalizare; B. s verifice instalaia de climatizare; C. s menin permanent curat parbrizul.

  420. Transportarea victimelor la spital se poate realiza cu:

  A. o ambulan special dotat n acest sens; B. o ambulan nsoit de un medic; C. vehiculul care a provocat accidentul, dac starea victimei permite acest lucru.

  891. Care dintre urmtoarele fapte constituie infraciuni?

  A. nerespectarea semnalelor poliitilor la trecerea coloanelor oficiale; B. conducerea sub influena unor produse sau substane stupefiante sau a unor medicamente cu efecte similare; C. depirea limitei legale de vitez cu peste 50 km/h.

  215. Cum vei proceda corect pentru a intra pe autostrad folosind banda de intrare (accelerare):

  A. vei mri viteza, ntruct banda pe care circulai este special creat n acest scop; B. cedai trecerea autovehiculelor care circul pe prima band a autostrzii i nu stnjenii n niciun fel circulaia acestora; C. nu avei nicio obligaie, deoarece autostrada are suficiente benzi pentru a permite circulaia tuturor vehiculelor.

  658. n ce situaie se dispune imobilizarea vehiculului?

  A. cnd exist date sau indicii c acesta face obiectul unei contravenii; B. cnd are defeciuni grave la sistemul de direcie; C. cnd este n imposibilitatea de a se deplasa, din cauza unor defeciuni la motor.

 • 401. Suntei obligat s nu depii viteza de 50 km/h n afara localitilor, n urmtoarele situaii:

  A. pe poduri sau sub poduri; B. la trecerea pe lng grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, pe drumurile cu o singur band pe sens; C. n curbe deosebit de periculoase sau cu vizibilitate mai mic de 50 m.

  537. Care dintre urmtorii factori reprezint baza conduitei preventive?

  A. cunoaterea normelor de circulaie i a regulilor de conducere a autovehiculului; B. capacitatea de a fi politicos i disciplinat n traficul rutier; C. ncadrarea n baremele legale privind sntatea.

  572. Cnd se recomand s oprii motorul pentru a reduce consumul de combustibil?

  A. n cazul unei opriri lungi la o trecere la nivel cu calea ferat; B. la culoarea roie a unui semafor care, de regul, dureaz foarte mult; C. la semnalul poliistului rutier fcut n acest sens.

  1015. La ntlnirea panoului de pe stlp avei obligaia:

  A. s v deplasai cu atenie pe sectorul de drum ngustat; B. s acordai prioritate numai autocamioanelor i autobuzelor care circul din sens opus; C. s acordai prioritate vehiculelor care circul din sens opus.

  239. n care dintre situaii se reine certificatul de nmatriculare sau nregistrare?

  A. cnd inspecia tehnic periodic a expirat; B. dac zgomotul n mers sau staionare depete limita legal admis; C. cnd motorul emite noxe poluante peste limitele legale admise.

  888. Ce bunuri sunt supuse confiscrii, n conformitate cu legea circulaiei?

  A. mijloacele speciale de avertizare luminoas i sonor deinute ilegal; B. farurile suplimentare i portbagajul suplimentar neautorizat; C. mijloacele tehnice de detectare a prezenei aparatelor radar.

  419. n care dintre urmtoarele situaii suntei obligat s circulai cu o vitez care s nu depeasc 30 km/h n localiti?

  A. n zona de aciune a indicatorului de avertizare "Accident"; B. cnd vizibilitatea este sub 100 m, n condiii de cea;

 • C. la intersectarea cu vehiculele care circul din sens opus.