Raport de evaluare Gala LSRS 2017

18
Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE EDIȚIA a VIII-a

Transcript of Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Page 1: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala

STU

DE

ILO

R R

OM

ÂN

I DIN

ST

INĂ

TAT

E

EDIȚ

IA a

VII

I-a

Page 2: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Gala Studenţilor Români din Străinătate este unicul evenimentul prin care meritele academice remarcabile ale studenților și absolvenților români din străinătate sunt recunoscute în România. An de an, Gala LSRS reunește, în sprijinul educației, personalități de seamă din mediile academic, cultural, economic, politic și diplomatic, alături de sute de studenți și absolvenți români din țară și de peste hotare. Totodată, Gala punctează momentele aniversare ale Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

Misiunea Ligii Studenților Români din Străinătate este înainte de a sprijini și încuraja tinerii români pentru ca aceștia să-și poată valorifica într-o măsură cât mai mare potențialul academic și profesional, cu posibilitatea reorientării lor către România. Proiectele LSRS s-au bucurat de reacții pozitive și de felicitări din partea invitaților și colaboratorilor, ceea ce demonstrează necesitatea continuării inițiativelor care ne-au consacrat.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei care ne-au susținut și ne-au sprijinit în realizarea Galei Studenţilor Români din Străinătate 2017. Sperăm că această colaborare s-a dovedit benefică şi îi invităm să ni se alăture cu prilejul proiectelor ce vor urma pentru a contribui în continuare la valorificarea potenţialului tinerei generaţii de azi şi, implicit, la dezvoltarea României de mâine.

Echipa LSRS

Page 3: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Distincţia în educaţie a fost premiată la Gala Studenților Români din Străinătate, Ediția 2017

La început de 2017, Palatul Parlamentului a fost gazda celei de-a VIII-a ediții a Galei Studenților Români din Străinătate, eveniment ce a adus alături aproximativ 700 de invitați veniți pentru a recunoaște și a sărbători meritele deosebite ale studenților români cu rezultate academice și extra-curriculare de excepție în instituții de învățământ de prestigiu din străinătate și din România.

Gala Studenților Români din Străinătate 2017 a reprezentat o ocazie de a aduce alături reprezentanți de valoare ai diasporei academice și personalități recunoscute ale mediului public, privat și neguvernamental românesc. Pentru Liga Studenților Români din Străinătate, acesta a fost și un important prilej aniversar, sărbătorind împreună cu cei prezenți 8 ani de existență LSRS. Evenimentul a putut fi vizualizat în direct, prin live streaming, iar înregistrarea poate fi în continuare urmărită pe gala.lsrs.ro.

Alături de finaliști, câștigători, voluntari, studenți și absolvenți, printre reprezentanții mediilor academic, cultural, public și privat amintim pe: Dna. Ligia Deca, Acad. Prof. Univ. Dr. Bogdan Simionescu, Dr. Raed Arafat, Dna Elena-Simina Tănăsescu, Dna Sandra Pralong, Dna Monica Loloiu, Dl Valentin Preda, Dl George Butunoiu, Dl Octavian Pleter, Dna Tania Berg-Rafeli, Dl. Mihai Covaliu (presedinte COSR), Nawaf Salameh, Tiberiu Fechete, Vasile Tomoiaga, Gabriela Szabo. Le mulțumim tuturor pentru onoarea de a ne fi fost alături.

Page 4: Raport de evaluare Gala LSRS 2017
Page 5: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Finaliștii și câștigătorii Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate sunt tineri care fac cinste României peste hotare, fiind exemple demne de urmat prin implicarea, devotamentul, perseverența și puterea lor de a gândi cât mai departe. Acești tineri reprezintă o forță de care România ar trebui să beneficieze, experiența lor internațională în diverse domenii de activitate reprezentând un atu care merită promovat și valorificat.

Studenţii români cu cele mai bune rezultate în plan academic şi extra-curricular pentru anul academic 2015-2016 au fost selectați de către un juriu extern din care au făcut parte: Academician Prof. Dr. Ionel Valentin Vlad, Prof. Dr. Raluca Ioana van Staden, Acad. Prof. Dr. Maya Simionescu, Dr. Dan Sporea, Acad. Prof. Dr. Nicolae Zamfir, Prof. Dr. Gentiana Danilă, Corneliu Michaels, Prof. Dr. Iosif Bena, Dr. Cristina Ghenoiu, Beatrice Rancea şi Sînziana Mircea

Page 6: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Cristina Bleorțu, câştigătoarea Marelui Premiu, este pasionată de lingvistică. A urmat studiile de doctorat în cadrul Departamentului de Lingvistică de la Catedra de Limbi Romanice a Universităţii din Zürich, Elveţia, şi în cadrul Departamentului de Lingvistică Spaniolă a Universităṭii din Oviedo, Spania, cu o bursă doctorală “Severo Ochoa“. A studiat filologie la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, iar mai târziu a urmat un master la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi altul la Universitatea din Oviedo. Este editoarea şi traducătoarea principală a primei cărṭi în limba română a maestrului Johannes Kabatek şi autoarea unei serii de articole şi recenzii publicate în reviste de specialitate recunoscute. Ea afirmă: ‘Mă consider o luptătoare, o persoană tenace şi mi-aş dori ca într-o zi să ajung un lingvist eminent, om de o aleasă cultură şi inteligenţă, să fac parte din cohorta acelor lingvişti perseverenţi, entuziaşti, a căror putere de muncă, de o rară exemplaritate, stârneşte uimire şi admiraţie, nu doar în rândul studenţilor, ci şi al specialiştilor lingvişti. Totuşi fără a face paradă de cunoştinţele mele, păstrându-mi modestia şi umanitatea, plecând de la magiştrii pe care i-am avut şi care m-au influenţat prin anvergura deschiderii spre tot ceea ce înseamnă limbaj, prin studiile lor coerente şi comprehensive, de o claritate şi ţinută ştiinţifică ireproşabile. ’

Page 7: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

În cadrul Galei au mai fost premiați Eliza Casapopol (Studentul Anului în Europa, nivel universitar, University of Oxford, UK), Adrian Găinar (Studentul Anului în Europa, nivel post-universitar, University of Manchester, UK), Florin Morar (Studentul Anului în America de Nord, Harvard University, SUA), Ana-Maria Dogaru (Studentul Erasmus al Anului, Premiul Special ANPCDEFP, Universite „Joseph Fourier” Grenoble, Franţa), Alexandra Florea (Studentul Român al Anului Categoria Alte Continente, Deakin University, Australia), Florin Tripon (Studentul Anului în România, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureş) și Daria Tudor (Premiul Special în Arte „Grigore Vieru”, Universitat de Kunste Berlin, Germania).

Cele 13 mențiuni speciale pentru excelență au fost câștigate de Alexandra Bugheanu,Cristian Chiriac, Raluca Matei, Maria Bostenaru Dan, Petruta Tatulescu, Elif Memet, Roxana Mihet, Teodora Maria Chihaia, Codrin Dragos Tocut, Ana Gabriela Benghiac, Alexandru Deftu, Alexandra Petrisor si Dragos Horghidan.

Totodata, partenerii noștri educaționali, Fundatia Pentru SMURD si Institutul Bancar Roman, au oferit 5 premii speciale pentru: Olga Bodrug (Institutul Bancar Roman), Delia Nebunu, Dogaru Ana Maria, Codrin Dragos Tocut, Andreea Oana Raicu (Fundatia pentru SMURD)

Page 8: Raport de evaluare Gala LSRS 2017
Page 9: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Doamna Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, a transmis mesajul din partea E.S. Klaus Iohannis, președintele României: "Am insistat [...] pe faptul că meritocraţia este una dintre cheile care va duce la o dezvoltare accelerată a României, la acea Românie puternică, privită cu respect în străinătate şi de care vrem să fim mândri. Voi sunteţi un exemplu viu că România are resurse pentru a merge în acea direcţie."

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Page 10: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Roxana Alina Bota, Președinte LSRS, a punctat câteva din reperele pe care societatea românească le cere și pe care LSRS le-a reunit cu prilejul Galei: “Un eveniment precum Gala nu ar fi fost posibil fără munca și implicarea voluntarilor LSRS, care merită toată aprecierea și respectul pentru tot ceea ce fac zi de zi în slujba comunității studenților români din străinătate și pentru imaginea României peste mări și țări! În cei 8 ani de voluntariat real și autentic, Liga s-a remarcat prin acțiuni și rezultate concrete, gravitând in jurul celor 3 axe principale: educatie, comunitate si impact.”.

Sebastian Burduja, Președinte de Onoare al LSRS, a afirmat: „Comunitatea studenților și absolvenților români din străinătate este o resursă strategică pentru dezvoltarea României. Mesajul principal al Galei este pentru tinerii români de pretutindeni. Se spune: cui i s-a dat mult i se va cere mult. Să ne gândim, fiecare dintre noi, cum putem oferi ceva înapoi României, de oriunde am fi în lume. Să ne întoarcem spre casă, dacă nu chiar acasă. Avem o mare responsabilitate."

 

 

Page 11: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

În deschiderea evenimentului, corul Școlii de Canto Next Star Studio, ce a fost înființata sub semnatura sopranei Anca Parlog a intonat Imnul Național al României.

De asemenea, pe parcursul serii, Naked Canvases, o trupă de tineri români studenți în Marea Britanie a oferit publicului momente artistice de excepție și a lansat primul lor single oficial. Deși inițial plănuiseră lansarea piesei în Anglia, au considerat că ar fi mai potrivit să prezinte proiectul lor, în premieră, în România.

Totodată, Gala LSRS a oferit un omagiu vicitmelor de la Colectiv, având-o ca invitat special pe Tedy Ursuleanu (Mariana Oprea), una dintre supraviețuitoarele serii de tristă amintire, ce a oferit un discurs emoționant despre puterea artei în astfel de situații și puterea de a reveni după un astfel de coșmar.

Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui Camerei Deputaților. LSRS mulțumește voluntarilor implicați în echipa de organizare și totodată Centrului Internațional de Conferințe de la Palatul Parlamentului, care a găzduit pentru al cincilea an consecutiv Gala Studenților Români din Străinătate

Page 12: Raport de evaluare Gala LSRS 2017
Page 13: Raport de evaluare Gala LSRS 2017
Page 14: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

FEEDBACK PARTICIPANŢI:

Desfăşurare eveniment: excelentă | Locaţie: excelentă | Momentul decernării premiilor pentru excelența academică : bun

În ansamblul său, Gala Studenţilor Români din Străinătate a corespuns aşteptărilor participanţilor şi invitaţilor, astfel atât desfășurarea evenimentului cât și locația au fost catalogate ca fiind excelente.

Evaluarea desfășurării Galei LSRS 2016

Locația a primit calificativul excelent de la 82% din respondenți și calificativul bun de la 16%.

Momentul decernării premiilor pentru excelența academică a fost evaluat ca bun de către 43% dintre respondenți.

Chestionarul de feedback a fost trimis tuturor participanților la Gala Studenţilor Români din Străinătate 2017.

Page 15: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Sponsori

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Page 16: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Parteneri Logistici

Marius Dinca Photography

Page 17: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Parteneri Media

Page 18: Raport de evaluare Gala LSRS 2017

Gala STUDENŢILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE - EDIȚIA a VIII-a

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.  LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

[email protected]