Raport de Activitate AIESEC Brasov 2011

24

description

Raportul anual de activitate al AIESEC Brasov pe 2011. Contine toate proiectele, evenimente si lucrurile importante realizatea de membrii AIESEC Brasov in 2011.Grafica si Design : Daniel VilcuText : Lavinia Sfetcu, Tescan Francisca

Transcript of Raport de Activitate AIESEC Brasov 2011

Mesajul Președintelui

Cea mai puternică organizație de studenți din Brașov!

Nu este o afirmație pe care o spunem noi ci este o recu-noaștere venită din partea mediului extern. Este o realizare cu adevărat importantă și în același timp un motiv în plus pentru a avea ambiții mai mari în anul ce urmează.

Pentru noi creștere înseamnă impact și înseamnă progres pe termen lung. Mărind anul acesta portofoliul de parteneri și colaboratori înseamnă că suntem relevanți pe piață și că nu suntem singurii care văd acest lucru.

Pentru aceste realizări muțumim tuturor partenerilor noștrii: companii, instituții publice și ONG-uri, membrilor și Alumnilor care ne-au fost aproape și sperăm ca și anul viitor să ne fie aproape pentru că planurile din 2012 sunt într-adevăr ambițioase.

Într-o țară care are o nevoie tot mai mare de tineri valoroși, AIESEC poate fi cel mai bun incubator pentru viitorii lideri și antreprenori.

Bălcăcian Traian Ovidiu

Președinte AIESEC Brașov 2011 – 2012

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

2

Despre noi

Despre noi

AIESEC, cea mai mare organizatie de tineri din lume, este prezentă în Brașov din anul 1993, anul acesta împlinind 18 ani.

AIESEC Brașov este formată din 62 de studenți bugetați ai Universitățiii Transilvania Brașov care se implică în activitățile organizației, având potențial ridicat de dezvoltare personală și profesională fiind orientați spre descoperirea informațiilor noi,citind și urmăr-ind site-uri de actualitate.

Partenerii noștri sunt firme cu care împărtășim valori comune și anume: leadership, exce-lență,diversitate și integritate. Scopul nostru este de a atinge excelența în ceea ce facem prin inovație, creativitate, integritate, diversitate, muncă în echipă, oferind un mediu di-namic prin participarea activă și entuziastă a tinerilor la un mediu multicultural pentru că AIESEC este condusă doar de tineri pentru tineri.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

3

AIESEC Brașov 2011-2012

Începând cu anul acesta, AIESEC la nivel mondial oferă tuturor studenților aceste 4 pro-grame pe care le pot încerca în interiorul organizației:

Programul „Team Member”Programul “Team Member” oferă șansa dezvoltării participanților atât personal cât și profesional în cadrul unei echipe de proiect.În acest program, studenții, participanții se pot specializa pe arii de lucru (branding,

relații publice, finanțări, contabilitate, sisteme informaționale, programare web, manage-ment, organizare de evenimente, social media, ș.a.)

Programul „Team Leader” Programul „Team Leader” oferă șansa dezvoltării participanților prin construirea și conducerea propriei echipe în cadrul organizației.

Această echipă trebuie să fie formată din minim 3 persoane, care se vor afla în subordinea unui lider timp de minim 2 luni. În AIESEC la nivel local se poate conduce un proiect (ex-emplu: Project Manager Grow),o arie (exemplu: Vice Președinte Financiar) sau se poate ocupa poziția de conducere a organizației (Președinte).

Programul „Global Internship”

Programul „Global Internship” oferă stagii internaționale care contribuie la dezvol-tarea profesională a participanților,specializându-i pe aceștia într-un anumit dome-

niu în companii sau instituții dintr-una din cele 110 țări în care AIESEC este prezentă. Stagiile profesionale durează între 10 săptămâni și 1 an și jumătate.Se asigură salariu din care participanții să își poată asigura cazarea și masa pe parcursul stagiului.

Programul”Global Community Development” Programul „Global Community Development” oferă oportunități de voluntariat

internaționale care contribuie la dezvoltarea personal a participanților,asigurând șansa lu-crului în proiecte sociale și de dezvoltare. Experiența nu este necesară,lucrând în instituții publice, organizații sau companii a comu-nității dintr-una din cele 110 țări în care AIESEC este prezentă. Cazarea și masa sunt asigurate pe tot parcursul stagiului, care poate dura între 6 și 10 săptămâni.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

4

Noua structură de conducere a AIESEC Brașov

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

5

Testimoniale din partea unor tineri întorși din stagii de practică inter-naționale

"După aproape 3 ani de activitate ca și membru AIE-SEC Brașov și 2 luni de practică internațională în Esto-nia știu cu siguranță un lucru: nu există experienta completa AIESEC fără un stagiu de practică. Acest in-ternship m-a ajutat să creez o conexiune între toate lu-crurile pe care le-am învățat până acum; m-a făcut să îmi lărgesc aria de confort și să devin un om mai flexi-bil; m-a ajutat să mă cunosc mai bine pe mine însămi și mi-a creat noi perspective asupra propriei vieți.Mulțumesc AIESEC Brașov pentru oportunitate!" (Petrovan Me-deea, Estonia).

„Când porneşti într-o astfel de călătorie într-o ţară precum India încerci să te pregăteşti din toate punctele de vedere. Te documentezi de pe Google, întrebi în jur şi apoi încerci să îţi ştergi memoria sperând ca toate aşteptările tale să nu fie greşite, înşelate sau să îţi creeze prejudecăţi. Şi cu toate acestea te izbeşte din plin pentru că încercând să înţelegi cultura uiţi de fapt că aceasta a fost creată de oameni şi tot ei pot alege să renunţe la ea. Ceea ce tu trebuie de fapt să faci este interacţionezi cu ei, iar „gustul” culturii nu va întârzia să apară.Nu te poţi pregăti niciodată îndeajuns pentru experienţa oferită de o călătorie într-o ţară precum India!” (Făniță Andreea, India).

Un stagiu de parctică într-o altă țară nu este pentru oricine.  Să merg într-un internship de acest gen a fost de departe cel mai curajos lucru pe care l-am făcut până acum.  A fost ocazia perfectă pen-tru a îmi testa limitele, pe care le-am și depășit.  Bulgaria este o țară surprinzătoare din multe puncte de vedere, care m-a surprins plăcut în nenumărate rânduri.  Am interacționat cu oameni din medii foarte diferte.  Lucrând într-un orfelinat am cunoscut copii din medii defavorizate, avâd o experiență destul de dură.  Totuși, am cunoscut și alți tineri internaționali cu care am colaborat, și acum am prieteni în 15 țări diferite.  Pot spune că această experiență a fost cel mai bun lucru care mi

s-a întâmplat până acum. (Alexandra Teslaru, Bulgaria)

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

6

Conferințe

Seminarul Regional de Pregătire (Tușnad, 07-10 aprilie)

Această conferință a fost realizată pentru pregătirea membrilor, atât a celor noi cât și a celor vechi. Membrii au beneficiat de pregătiri despre management, leader-ship, comunicare, project management. Aceasta a fost realizată împreună cu AIESEC Galați.

Locație: Complexul Floarea Soarelui, Tușnad

Parteneri: Real, Prodlacta, Kronospan, BRD, Pensiunea Paloma

Conferința Locală de Planificare (Bran, 21 – 24 iulie)

În Conferința Locală de Planificare, membri AIESEC Brașov au participat la pregătiri despre project man-agement urmate de planificarea proiectelor pe următo-rul an. Tot aici au fost premiați și cei mai performați oameni din organizație.

Locație: Pensiunea Dumbrava Minunată, Șimon

Parteneri: Kronospan, Avon, Vodafone, Generali 

Congresul Internațional (Kenya, 20 – 29 august)

În perioada 20 -29 august în Kenya, 700 de tineri din întreaga rețea AIESEC s-au strâns pentru a lua parte la discuții și pregătiri livrate de partenerii AIESEC Internațional și Alumni.

Printre aceștia s-a numărat și Președintele AIESEC Brașov, Ovidiu Bălcăcian. Acesta a contribuit la decizia direcției pe care o va lua organizația la nivel mondial în următorii ani.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

7

Conferința de pregătire a coordonatorilor proiectului MoneySense (București, 26 – 28 august)

Toți coordonatorii proiectului MoneySense din rețeaua AIESEC România – proiect RBS realizat împreună cu AIE-SEC România – s-au strâns în București pentru 3 zile unde au primit pregătiri de management, comunicare, finanțe sau vânzări.

Locație: Hostel Condor, București

Rock ME (Mamaia, 22 – 25 septembrie)

În cadrul Rock ME 2011, au avut loc pregătiri destinate atât actualelor echipe de conducere cât și celor următoare. Membrii AIESEC au primit pregătiri pe ariile funcționale.

Locație: Hotel Venus, Mamaia

Conferința de pregătire a trainerilor proiectului MoneySense (București, 3 – 6 noiembrie)

În cadrul acestei conferințe au fost pregătiți trainerii proiectului MoneySense. Ei au fost pregătiți pentru a putea livra educație financiară liceenilor din România.

Locație: Hostel Condor, București

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

8

Conferința de pregătire a coordonatorilor și trainerilor proiectului Grow (Predeal, 30 octombrie – 4 noiembrie)

Timp de 6 zile, atât coordonatorii proiectului Grow cât și trainerii, au luat parte la pregătiri axate pe management, finanțe, comunicare, planificarea unei strategii, leadership.

Grow este un proiect realizat de AIESEC România împreună cu Școala de Valori.

Locație: Hotel BRD, Predeal

Conferința Regională de Pregătire (Slănic Moldova, 10 – 13 noiembrie)

În perioada 10 – 13 noiembrie membrii AIESEC Brașov împreună cu cei din AIESEC Iași și AIESEC Suceava au participat la Conferința Regională de Pregătire în cadrul căreia au primit pregătiri, workshop-uri destinate intergrării membrilor noi în organizație și pregătirea membrilor vechi pen-tru a face următorii pași în experiența lor.

Locație: Hotel Eurovacanța, Slănic Moldova Parteneri: Kronospan, Avon, Metro, Madexport

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

9

Romanian Youth Leadership Forum (București, 24 – 27 noiembrie)

RYLF este, pe departe, cea mai mare conferință națională, unde 500 de membri din cele 15 filiale ale AIESEC România se strâng pentru a avea parte de prezentari și workshopuri bazate pe leader-ship.

La această ediție, tinerii participanți au avut parte de pregătiri interesante și forumuri susținute de traineri precum: Ștefan Pălărie(Școala de Valori), Bogdan Georgescu(CEO Teach for Romania), Jim Bagnola(coach executiv), Heidi Hoka(Leadership Coach), Tedy Necula(regizor) și mulți alții.

În cadrul conferinței a avut loc și Gala de Premiere unde AIESEC Brașov a fost premiată cu „Sales Award” pentru rezultatele din vânzări de anul acesta.

În plus, AIESEC România a aniversat 21 de ani de la existență aducând în același loc, Alumni și reprezentați ai fiecărui local. În cadrul evenimentului Magic21, Marius Gălușcă – Alumnus AIESEC

Brașov – a fost premiat pentru contribuția pe care a adus-o în AIESEC Brașov.

Locația: Rin Grand Hotel, București

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

10

Evenimente

Dă startul afacerii tale!

Locația: Camera de Comerț și Industrie Brașov

Perioada: 29 iunie

Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin în colaborare cu Asociaţia Femeilor de Afaceri si Conducatoare de Intreprinderi (AFAFCI) din Braşov a realizat un eveniment care a promovat cultura antreprenorială prin dezvol-tarea și cultivarea de competențe și abilități.

Brașov Business Days

Locația: Brasov Business ParkPerioada: 28 – 29 septembrie

Acest eveniment a fost realizat de JCI Brașov împreună cu AI-ESEC Brașov și a constat în 4 conferințe, 12 workshopuri, o suită de 38 de speakeri(Marius Ghenea, Călin Biriș, Heidi Hoka, Bogdan Naumovici, Radu Georgescu și alții). Fie-care seară încheindu-se cu o sesiune de Business Nerwork-ing. Acestora li s-au adăugat un Târg de Expoziție focusată

pe turism de afaceri, leisure și spa, un concurs de gătit și o serată cavalerească.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

11

AIESEC 18

Brașov, Casa Armatei

07 octombrie 2011

Am sărbătorit împreună cu Alumni AIESEC Brașov, parteneri și membri, 18 ani de la înființarea AIESEC în Brașov.

Am reușit să le mulțumim partenerilor noștri pentru întregul suport printr-o gală de premiere. Unde parteneri precum EIRTIGHT, Kronospan, Maripusc, BRD, Ciprian Vișan, Inspectoratul Șco-lar Județean, Universitatea Transilvania Brașov, Grădinița Kiga au fost premiați pentru întregul suport oferit.

În cadrul evenimentului a avut loc și un Global Village în care tinerii internaționali aflați în organi-zație și-au prezentat cultura, tradițiile și deliciile culinare reprezentative pentru țara lor.

Evenimentul s-a încheiat printr-un moment în care participanții au avut ocazia să interacționeze între ei.

Număr participanți: 130

Parteneri: Maripusc, Ceainaria Etcaetera

Reprezentați ai partenerilor prezenți la eveniment: EIRTIGHT, Kronospan, BRD, Universitatea Transilva-nia, Ceai et caetera, Aguapur, Lugera&Makler, Maripusc, Von Consulting.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

12

Congresul Comitetului Local

Locația: Casa de Cultură a Studenților

Număr de participanți: 30

Perioada: 10 – 11 decembrie 2011

În cadrul acestui eveniment candidații pentru pozițiile de conducere și-au prezentat strategiile pe care le vor urma în mandatul următor. După aceasta au trecut printr-un interviu vast.

În urma acestui eveniment a fost aleasă noua echipă de conducere, pe perioada 2012 – 2013. Aceasta este formată din:

• Președinte – Andreea Tincu

• Vice-președinte Financiar – Bianca Presada

• Vice-președinte Resurse Umane – Adriana Ababei

• Vice-președinte Dezvoltare Programe pentru Studenți – Lavinia Sfetcu

• Vice-președinte Dezvoltare Socială – Andreea-Nicoleta Moldovan

• Vice-președinte Dezvoltare Corporatistă – Dan Andoni

Christmas Party

Locația: Rytmo Cafe

Număr de participanți: 40

AIESEC Brașov a făcut o tradiție ca în fiecare sfârșit de an să sărbătorească împreună cu Alumni AIESEC Brașov trecerea încă a unui an în AIESEC.

Acest eveniment s-a realizat într-un cadru non-formal în care participanții au avut ocazia să interacționeze între ei sau să participe la diferite activități.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

13

Proiecte

Recrutarea de primăvară

Campania a urmărit recrutarea de noi membri în AIESEC Brașov care să beneficieze de oportunitățile care le oferă organizația.Prin proiect s-a dorit recrutarea de studenți, promovarea axându-se pe oportunități de stagii internaționale de practică.

Perioadă: martie-aprilie 2011Scop: Recrutarea membrilor AIESEC și a studenților care să beneficieze de sta-giile internaționale de practicăParticipanți: 161 studenți

Grow 0.9

Grow este cel mai are program de educaţie non-formală pentru elevii de liceu, desfăşurat în 17 orașe de către AIESEC în parteneriat cu Şcoala de Valori. Anul acesta,acest program a fost recunoscut de către Minis-terul Educației!

Ediţia din primăvara a fost adresată elevilor de clasa a 9a şi s-a desfăşurat timp de 6 săptămâni sub forma unor training-uri şi workshop-uri susținute în limba engleză de tinerii internaționali Ljubomir (Serbia) ,Elitsa (Bulgaria) și Ali (Nigeria) pe temele: autocunoaștere,descoperirea puncte-lor tari şi a celor slabe, problema discriminării,abilităţi de comunicare, lucru în echipă și probleme ale mediului încon-jurător.Printre evenimentele organizate în cadrul proiectului amin-tim:

Global Race în care tineri au indeplinit misiuni contra timp pe un traseu,întâlnindu-se la Global Village unde au gus-tat din mâncarea tradiționala din 4 țări diferite,având loc momente artistice de street dance, break dance, arte marţi-ale, dansuri tradiţionale săseşti şi dansuri locale la Mac-roMall.

Perioada: 7 martie – 15 aprilie 2011Scop:Dezvoltarea abilităților personale și profesionale a tinerilor într-un mediu internțional.Participanți: 110 elevi din şapte licee braşovene

Partenerii proiectului la nivel local: MacroMall, Mado

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

14

!

!

!

Youth Development Program

Proiectul educaţional Youth Development Program urmăreşte să faciliteze interacţiunea dintre studenţi şi me-diul business prin susţinerea de activităţi prin care com-paniile să identifice şi să dezvolte potenţialii angajaţi sau practicanţi.

În cadrul proiectului, studenţii au participat la diverse prezentări, în domenii precum: Comunicare, Leadership, Vânzări, Antreprenoriat Social, Plan de Afaceri, Branding Personal, Leadership, Marketing online şi Jurnalism susţinute de reprezentanți ai companiilor Pentalog, Eir-

tight, Citibank, iQuest, BRD Group Societe Generale, Kronospan și Manpower și s-au desfășurat la Macromall și Aro Palace. Perioada: 28 Martie-13 Aprilie 2011Scop: Facilitarea interactiunii dintre studenți si mediul business din BrașovParticipanți: 158 studenți din Universitatea Transilvania

La finalul proiectului a avut loc gala de închidere prin care studenții au putut interacționa cu reprezentanți ai companilor.

Partenerii proiectului: BRD, Kronospan, Pentalog, EIRTIGHT, Dekofilm, IQUEST, Citibank, DezpreGăzduire.ro, Manpower.

Grow 1.1&1.2

Programul educațional a continuat cu ediția din vară, elevii participand la o serie de traininguri si workshop-uri interactive susținute de 4 studenţi in-ternaţionali din Bulgaria, Polonia, Uc-raina și Rusia într-un mediu non-formal, promovând interculturalitatea, voluntariatul şi diversitatea.

Perioada: 5 Iulie-5 August 2011 Scopul:Crearea unui cadru optim de dez-voltare și învățare pentru elevii din clasele a XIa și a XIIa.Participați: 34 elevi din 8 licee din Brașov

Partenerii proiectului: BRD,Casa de Cul-tură a Studenților,Kronospan,Ceai et Caetera

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

15

!

!

Recrutarea de toamnă

Recrutarea de toamnă a purtat sloganul “Initiative change everything, everywhere!” având ca obiectiv înscrierea unui numar de 300 aplicanți pentru a intra în organizație și a deveni membri AIESEC.

Perioadă: octombrie 2011Scop: Recrutarea studenților pentru a deveni membri ai organizațieiAplicanți:312 studenți din Universitatea Transilvania

Partenerii proiectului: Avon, BRD, Digital Brain, HQM, KissFM, Vision Media Plus,Universitatea Transilvania

Business Academy

Proiectul educaţional Business Academy a fost menit să asigure legătura dintre studenţi şi me-diul business prin susţinerea de activităţi prin care companiile să identifice şi să dezvolte potenţi-alii angajaţi sau practicanţi. Proiectul Business Academy a constat în două zile de sesiuni livrate pe 3 domenii de activitate: financiar-bancar, resurse umane și inginerie de persoane specializate în aceste domenii,reprezen-tanți ai companiilor Total Lubricants, Kronospan, BRD, Adecco, Avon Brașov, Brastar.

Perioada: 3-5noiembrie 2011Scop:Crearea unei punți de legătură între studenți și mediul corporate dn BrașovParticipanți:264 de studenți prezenți la sesiuni

Partenerii proiectului: BRD, Kronospan, Total Lubricants, AVON, Adecco și Brastar.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

16

!

Money Sense

Money Sense este un proiect național de educație financiară pentru tinerii din licee realizat de RBS Romania în colaborare cu AIESEC și Fundația CREDE,ediția aceasta desfășurându-se 14 orașe. Money Sense oferă posibilitatea dezvoltării cunoștiințelor și abilităților financiare,astfel încât li-ceeni vor știi cum să-și administreze finanțele personale și să înțeleagă serviciile și produsele financiar-bancare.

Perioada:1 noiembrie-16 decembrie 2011Scop: Educația financiară a elevilor de clasa a IXa,XIa și XIIaAplicanți: 140 elevi din 7 licee brașovene

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

17

!

Grow 1.0

Grow 1.0 este proiectul educațional adresat elevilor clasei a Xa.Proiectul le permite acestora să participe la traininguri și workshop-uri livrate de tinerii inter-naționali Bianca(Viena),Tamar(Gerogia) și WinSern(Malayasia) într-un mediu non-formal bazat pe internaționalism pe teme precum proactivitate, dezvoltare personala (vorbit in public, crearea unui discurs convingător),organizarea timpului și a proiectelor,cunoștiinte despre valorile europene și cultura românească.

Participanții împreună cu internaționalii au realizat o activitate de caritate la un orfelinat din Târ-lungeni prin care elevii i-au putut ajuta pe copiii cu haine, jucării și au organizat jocuri pentru aceștia.

Perioada: 7.11-17.12.2011Scop: Crearea unui medu optim de înățare și dezvoltare a liceenilorParticipanți:63 elevi din 7 licee din Brașov

Partenerii proiectului: Avon, Ceai et caetera, Kronospan, BRD, HQM

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

18

!

Inițiative AIESEC Brașov

2% este o campanie prin care 2% din impozitul pe venit poate fi redirecționat către AIESEC Bra-sov, prin strângerea de formulare.

Perioada: Februarie-Mai 2011Scop: Creșterea veniturilor AIESEC Brașov(în vederea investirii în membrii săi)Formulare strânse: 299

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

19

Stagii internaționale de practică plătite

Campania de promovare a stagiilor de practică în cadrul studenților din ani terminali de la licență și studentii de la master.

Aplicanți: 49 Perioadă : mai 2011Scop: Posibilitatea studenților de a aplica pentru un stagiu internțional de practică plătit pe perioada verii

Vara nu s-a terminat.. fă-ți bagajul și-ai plecat!

Campania care a permis studenților să meargă pe perioada verii într-un stagiu de practică inter-național, fiind susținuntă de către Universitatea Transilvania Brașov

Perioada :20-31 AugustScopul: Plecarea studenților într-un stagiu de practică

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

20

Norvegia te angajază

Aceasta este o inițiativă prin care studenții din domeniul tehnic pot pleca într-un stagiu de practică internațional plătit la firma Beat din Norvegia.Prin parteneriat cu aceasta companie, oferim tinerilor 10 stagii de practica disponibile pe o perioada de 9 luni.

Practică plătită la TaTa Consultancy

TaTa Consultancy Services (TCS) în Ungaria are disponibile stagii de practică plătite pen-tru studenții saua bsolvenții români,necesară fiind cunoașterea unei limbi străine la nivel conversațional,în afara limbii engleze.Această firmă oferă doar 10 locuri disponibile pentru studenții care să ocupe funcțiile de Contabil plăți,Contabil facturări și Market Research Analyst.

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

21

Premiul Memorial Simona Bârsanu

Acest premiu este inițiat de Alumni AIESEC Brașov pentru menținerea dezvoltării membrilor or-ganizației.

Anul acesta veniturile au fost de 1260 de euro, din care, aproximativ 1000 de euro au fost investiți pentru plecarea a doi membri AIESEC Brașov la o Conferință Internațional. În urma unui interviu bazat pe motivaţie, anul acesta Dragoş Croitoru şi Irina Arsene au plecat în Turcia la o conferinţă despre Leadership.

Această conferinţă mi-a oferit o experienţă care pur şi simplu mi-a schimbat modul de a privi lucrurile. Mi-am dat seama cât de repede se mişcă lucrurile în jurul nostru şi cât de flexibili tre-buie să fim pentru a ne putea adapta, lucru de care avem nevoie pentru a putea rămâne com-petitivi pe piaţă, noi ca organizaţie şi chiar noi, ca şi persoane. Dacă într-adevăr vrem să ajun-gem acele persoane de succes la care noi visăm, atunci va trebui să deschidem ochii mari şi să ne uităm în jurul nostru să identificăm noi metode de a ne integra în acest vortex al schimbării. (Croitoru Dragoș)

A fost oportunitatea de care aveam nevoie pentru a înţelege cum funcţionează AIESEC la nivel internaţional, care e direcţia în care ne îndreptăm şi pentru ce muncim. Am avut ocazia să lucrez cu oamenii de top ai organizaţiei şi am fost uimită de entuziasmul lor, de puterea de muncă, de pasiune şi motivaţie. (Arsene Irina)

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

22

Evoluția veniturilor AIESEC Brașov în 2011

În mandatul 2011-2012,AIESEC Brașov a avut 12 categorii principale de venituri din care a putut să își susțină activitățile: venituri din taxele celor care pleacă(OGX C,OGX NC) sau vin într-un stagiu internațional de practică (ICX C,ICX NC), venituri corporate(ER)venituri din Campania 2%,veni-turi din finanțări(Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov și Ateliere fără frontier), veni-turi din proiecte (taxele de participare a liceenilor), alte venituri.

Defalcarea veniturilor pe aceste 12 categorii se prezintă astfel:

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

23

A I E S E C B r a șo v$ R a p o r t A n u a l 2 0 11

24