Raport de Activitate 2011 2012

download Raport de Activitate 2011 2012

of 33

 • date post

  14-Oct-2015
 • Category

  Documents

 • view

  46
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Raport de Activitate 2011 2012

 • RAPORT DE ACTIVITATE AN SCOLAR 2011-2012

  Obiectivele majore propuse pentru activitatea anului colar 2011 / 2012 au vizat aspecte care s rspund cel mai bine nevoilor, cerinelor, dar mai ales realitii din coala noastr. Acestea au fost: creterea eficienei ntregului demers didactic reflectat n creterea nivelului de pregtire al elevilor, antrenarea elevilor n luarea unor decizii (alegerea materiilor opionale etc.), accentuarea caracterului formativ al nvmntului, pregtirea elevilor n vederea susinerii Evalurii Naionale i admiterea n clasa a IX-a, diversificarea ofertei de activiti extracolare pentru timpul liber al elevului, perfecionarea continu a cadrelor didactice etc.

  O preocupare permanent a ntregului colectiv de cadre didactice din aceast coal a fost evaluarea periodic a cunotinelor dobndite de elevi i organizarea unor activiti de ameliorare a unor carene n pregtirea elevilor. S-a acionat n direcia orientrii colare i profesionale a elevilor (mai ales la clasa a VIII-a) i a pregtirii lor pentru via.

  n plan educativ ntreaga activitate s-a orientat spre reducerea abandonului colar, meninerii la cursuri a ntregului colectiv de elevi, educarea lor pentru munc ntr-o nou societate ce se construiete acum societatea economiei de pia, o societate democratic, a respectului pentru viaa privat etc.

  S-a acionat pe linia unei legturi tot mai strnse cu familia, mai ales n cazul elevilor problem, a educrii elevilor n spiritul normelor de convieuire social, a respectului pentru cei din jur, a combaterii actelor de indisciplin, adoptnd strategii didactice specifice, de la caz la caz.

  Activitatea de perfecionare continu a cadrelor didactice obiectiv major al activitii noastre, a cuprins un program amplu sub diverse forme. Ponderea acestor activiti a fost focalizat la nivelul catedrelor i comisiilor metodice completate de aciuni organizate la nivel de sector i municipiu.

  Consiliul de administraie a acionat permanent pentru realizarea unui climat de ordine i disciplin, de seriozitate n activitatea didactic a profesorilor i nvtorilor, dar i n rndul elevilor. n atenia noastr a stat n permanen asigurarea unui climat de igien i siguran n unitatea colar .

  Analiza activitii colare

  n anul colar 2011 -2012 au fost nscrii la cursuri un numr de 732 elevi (413 n nvmntul primar i 319 n nvmntul gimnazial) repartizai n 30 de clase, din care 17 clase I-IV i 13 clase V-VIII, care i-au desfurat activitatea n dou schimburi.

 • Procesul de nvmnt a fost asigurat de 54 cadre didactice, 41 cu norma de baz n unitate 39 titulari, 2 detaat i 13 suplinitori, din care:

  - gradul I 31

  - gradul II 19

  - definitivat 3

  - debutani 1

  Procesul de nvmnt a nregistrat la finele anului colar urmtoarele rezultate: clasele I-IV rmai nscrii 392, promovai 389, 3 repeteni, clasele V-VIII rmai nscrii 315, promovai n var 292, un abandon colar .

  Nr. elevi Elevi promovai

  n septembrie

  Repeteni % promovabilitate

  Total promovabilitate

  I IV 392 389 3 99,23%

  V VIII 315 308 6+1ab colar

  97,7%

  98,58%

  Pe perioada vacanei de var micarea elevilor a nregistrat cifre mari. Au plecat 29 elevi i au venit 37 de elevi. Majoritatea celor plecai i-au schimbat domiciliul, au plecat n nvmntul privat sau coli vocaionale iar elevii venii provin din cartiere sau zone limitrofe cartierului Aviaiei .

  Un lucru foarte bun este creterea planului de colarizare, cu 3 clase pregtitoare i 5 clase I, populaia colar la nceputul acestui an registrnd 854 elevi organizati n 35 de clase, 22 clase nvmnt primar i 13 clase nvmnt gimnazial, coordonai de 55 cadre didactice.

  Consiliul profesoral s-a mrit cu 6 cadre didactice titulare, 4 profesori pentru nvmntul primar i precolar prin Concursul Unic de Titularizare i 2 prin pretransfer, un post de nvtor este ocupat prin plata cu ora .

  Pentru viitorii ani colari se impune ca la nivelul fiecrei arii curriculare, fiecare cadru didactic s-i creeze programe pentru materii opionale care s trezeasc interesul elevilor pentru cunoatere i deci, realizarea unor variante educaionale menite s asigure un loc de munc n aceast unitate dar i atragerea copiilor ctre unitatea noastr colar avnd n vedere concurena coliilor vecine i a celor private .

 • Frecvena elevilor la cursuri a fost, n general, destul de bun, nregistrndu-se un numr mic de absene nemotivate, comparativ cu anii anteriori. A abandonat coala o elev din clasa a VIII-a.

  Legtura cu familia a fost realizat mult mai bine. S-au inut edine cu prinii semestrial la toate clasele, au participat invitai profesorii care predau la clasele respective. S-au rezolvat rapid o serie de probleme de comunicare direct ntre prini, elevi, cadre didactice. Prinii au fost informai la timp despre toate problemele ivite i s-au gsit soluii din partea ambelor pri prini-cadre didactice n rezolvarea acestora, toate soluiile fiind luate n favoarea elevului.

  Sperm ca, ncepnd cu acest an, cu sprijinul doamnei consilier Oprescu Raluca s realizm o mai bun colaborare cu familia i mai ales, s realizm un program amplu de educaie, mai ales cu copiii care necesit sprijin din partea unui psiholog.

  Se impune ca fiecare conductor de clas (nvtor, diriginte), cunoscndu-i colectivul de elevi, s in o legtur permanent cu doamna consilier pentru ca mpreun s reuim n rezolvarea tuturor problemelor de acest gen.

  Ordinul MEC Nr. 3638 din 11.04.2001 stabilete ca fiecare elev s aib n schema lui orar cel puin un opional obligatoriu. Dei numrul de opionale n schema orar a elevului scade, aceasta nu nseamn c oferta colii trebuie s fie srac. Este necesar ca fiecare cadru didactic s ofere posibilitatea elevului de a-i alege dintr-o varietate ct mai mare de cursuri, opionalul pe care l dorete.

  Implementarea C.D.S. nu trebuie s vizeze numai extinderi i aprofundri de programe colare existente n Curriculumul Naional, ci trebuie s lrgeasc orice program opional care va completa cultura general a elevilor i va contribui la procesul de autocunoatere individual a fiecrui elevi, la formarea lor pentru via.

  Evaluarea Naional la clasele a VIII-a s-a desfurat n condiii normale

  Rezultatele obinute au fost :

  Clasa a VIII-a - lb. i literatura romn

  Nr.elevi nscrii

  Nr. elevi prezeni

  Nr. note

 • Clasa a VIII-a - matematic

  Nr.elevi nscrii

  Nr. elevi prezeni

  Nr. note

 • Gh. Lazr, Sf. Sava, J. Monnet i V. Madgearu. Acest lucru este apreciat de locuitorii cartierului, care i aduc copiii tot mai muli n coala noastr att la nscriere ct i prin transfer .

  Un punct forte n activitatea noastr l constituie performanele colare . Numai la olimpiadele pe discipline, nelund n calcul rezultatele sportive i cele obinute prin participarea la numeroasele programe educaionale, s-au obinut 151 de premii i meniuni, 82 la nivelul sectorului 69 la nivel municipal .

  In plan administrativ anul acesta nu s-au realizat lucrri de igienizare a claselor si prilor comune, rachetat i paluxat parchet, reparaii instalaii sanitare i electrice .

  In semestrul II al anului trecut colar am achiziionat echipamente electronice, aparatura audio i laptop-uri pentru activitatea didactic

  Ne-am preocupat n mod deosebit de amenajarea spaiilor pentru clasele pregtitoare, mobilierul a fost achiziionat, am asigurat igienizarea i decorarea preilor cu picturi iar doamnele nvtoare au aranjat clasele astfel nct sa semene ct mai mult cu ambientul de la grdinie. mpreun cu prinii cadrele didactice i vor ajuta pe micui s se adapteze mediului colar. Din contractele de nchiriere, ncasrile realizate n anul colar 2011 2012, au fost mult mai mici, firmele care au contracte pentru sli de clas au activat sporadic nemaiavnd cursani .

  n condiiile n care, datorit slabei finanri de la buget nu ne vor fi aprobate materialele de curenie, lucrri de dezinsecie i dezinfecie a localului, cu acordul Consiliului de Administraie i aprobarea A.U.I.P.U.S.P. vom apela la fondurile extrabugetare .

 • RAPORT DE ACTIVITATE AL COMISIEI CLASELOR a II -a

  Comisia metodica a invatatorilor din Scoala cu clasele I-VIII Nr. 12 Herstru a avut in anul scolar 2011-2012 , urmtoarea component:

  1. Dima Anuta II A 2. Strugariu Doina II B 3. Baluta Dana Elena II C 4. Georgescu Floarea II D 5. Dragomir Gratiela II E

  I. CURRICULUM: Proiectarea activitii s-a realizat prin dezvoltarea de competene, prin

  nsuirea de cunotine pe baza abordarii transdisciplinare si transcurriculare a coninuturilor programelor colare, inndu-se seama de noile reglementri elaborate de MEC, precum i de recomandrile primite din partea inspectorilor de specialitate.

  Materia la fiecare disciplin de nvmnt, a fost parcurs conform planificrii calendaristice proiectate pe uniti de nvare.

  S-au ntreprins activiti de observare a elevilor, s-au derulat programe de pregtire suplimentar, consultaii cu prinii.

  Copiii au fost implicai n situaii evaluative centrate pe obiectivele curriculare, analizndu-se ulterior nivelul de performan realizat, dar i natura dificultilor de nvare i adaptare.

  Pe tot parcursul semestrului I s-a avut n vedere realizarea obiectivelor enumerate n planul managerial concretizate prin activitile propuse n programul de activiti .

  II. EVALUAREA REZULTATELOR COLARE:

  Elaborarea testelor de evaluare predictive, formative i sumative a fost centrat pe obinerea de performane a coninuturilor nvrii, performane msurate periodic n conformitate cu metodologia de evaluare i remarcate n rezultatele testrilor, precum i stabilirea masurilor ameliorative i de dezvoltare.

  Majoritatea nvttorilor folosesc n cadrul lectiilor aparatur modern (calculator, videoproiector), metode activ partic