Raport Atelierele Holcim - aprilie 2016

36
CONTEXT RAPORT DE IMPACT APRILIE 2016

description

 

Transcript of Raport Atelierele Holcim - aprilie 2016

ContextRapoRt de impaCt

apRilie 2016

2

cimentăm valoriagregăm echipeconstruim un viitor beton

Educația pe care liceenii o primesc la școală pune o bază importantă atunci când vine vorba de alegerea unei viitoare cariere. Cu toate acestea, pentru a avea o carieră potrivită abilităților și aspirațiilor proprii este nevoie de încă ceva: o experiență practică.

Școala de Valori dorește să îi sprijine pe elevii din liceele vocaționale printr-o serie de activități dedicate care îi vor ajuta să își identifice mai ușor traiectoria viitoarei cariere.

Dorința noastră a devenit realitate prin parteneriatul cu Holcim, una dintre cele mai importante companii producătoare de ciment, betoane și agregate.

Context

CupRins

3

despre proiect 4

7

10

16

20

26

34

ediția pilot

ediția aprilie 2016

structura atelierelor

impact

feedback

parteneri

despRe pRoieCt

Ce esteAtelierele Holcim este proiectul prin care îi îndrumăm pe elevii din liceele tehnologice să își construiască un viitor mai bun, să capete încredere în calitățile lor și să își (re)descopere potențialul.

Prin acest proiect, ne dorim să aducem un plus de valoare educației teoretice de la școală și să o completăm cu experiențe utile, contribuind la o integrare mai bună a tinerilor pe piața muncii, oferindu-le o serie de avantaje atât din punct de vedere teoretic, cât și practic.

Atelierele Holcim este programul în care adolescenții află care sunt elementele cheie în alegerea drumului către viitor, descoperă cine sunt ei cu adevărat, cum se prezintă și cum sunt percepuți de către ceilalți, își pun în valoare talentul și pasiunea experimentând contexte noi, învață din interacțiunea cu ceilalți.

Programul este compus din 5 până la 10 ateliere față-în-față. Acesta înglobează cunoștințe și tehnici de învățare mixte, în proporția ideală necesară pentru un proces de învațare cu impact pe termen mediu și lung.

4

5

despRe pRoieCt

obieCtive structurăSă sprijinim elevii din liceele tehnologice din comunitățile Holcim să se integreze mai ușor în câmpul muncii.

Prin dezvoltare personală și profesională, să oferim elevilor șansa ca pe termen lung să devină mai angajabili.

Să creștem vizibilitatea și conștientizarea tinerilor asupra meseriilor din domeniul de activitate al Holcim.

Atelierele Holcim este un program implementat în intervalul aprilie 2016 - octombrie 2019

Implementarea programului se face în paralel, în 2 Comunități Holcim din țară: Aleșd (județul Bihor) și Câmpulung Muscel (județul Argeș)

Ca grup țintă, programul vizează, în fiecare an, o clasă de elevi de liceu tehnologic din fiecare regiune. Elevii respectivi vor face parte din program începând cu clasa a 9-a, până în primul semestru din clasa a 12-a.

Aleșd

Câmpulung

6

despRe pRoieCt

Programul folosește metode de predare non-formale, aplicate pentru a stimula învățarea cognitivă și comportamentală.

Pentru ilustrarea practică a cunoștințelor acumulate, în program vor fi implicați membri din Holcim, care pe lângă prezența în cadrul programului, vor putea oferi informații despre compania lor, precum și detalii relevante cu privire la locurile de muncă disponibile în viitor pentru tineri, în companie.

Tot în cadrul programului, după sesiunile de educație non formală, începând cu clasa a 10-a, elevii vor face practică direct în fabrică, îndrumați de tutorii Holcim.

Clasa a 9-a

autodescoperire autogestionare gestionarea relațiilor cu ceilalți manifestarea

competenței de leadership

Clasa a 10-a Clasa a 11-a Clasa a 12-a

Cum a înCeput

Proiectul a debutat în anul școlar 2014-2015 la inițiativa Holcim, care a creat un program de practică de 2 săptămâni dedicat elevilor de clasa a 11-a de la Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, județul Bihor.

Pe durata acestui stagiu, 16 tineri selectați au beneficiat de burse și educație tehnică în fabrica de ciment de la Aleșd, totul sub atenta îndrumare a unor mentori.

În cadrul ediției pilot din 2015, ca o completare a modulului tehnic, echipa Școala de Valori a livrat 3 ateliere de educație non-formală la :

Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd 13 - 16 octombrie, 2015

Colegiul Tehnic din Câmpulung 20 - 23 octombrie, 2015

Aceste ateliere au fost dedicate elevilor de clasa a 12-a pentru două grupe de câte 45 de elevi.

7

8

impaCtul

EdițiEi Pilot

4 din 5 eleviau susținut că întâlnirea cu angajații Holcim li s-a părut inspirațională

63%dintre elevii din Aleșd consideră că au foarte multe de învățat de la adulți după experiența Atelierelor Holcim

În cadrul celor 4 zile ale proiectului mi-am descoperit valorile personale, mi-am descoperit punctele forte. A fost o experiență

foarte frumoasă și educativă pentru mine. Mi-a plăcut că am analizat niște lucruri pe care lumea considera că trebuia să le știm deja. Mi-a plă-cut foarte mult și cred că un astfel de proiect ar fi util și generațiilor vii-toare de elevi.

Andradaparticipant

9

dintre elevii din Câmpulung au declarat că pot lua decizii foarte bine ca urmare a participării la Atelierele Holcim

Proiectul mi s-a părut interesant. A fost o experiență complet nouă pentru mine fiindcă nu am mai participat la astfel de proiecte. Mă

așteptam să fie… ca la școală: mult scris, teorie etc. Mi-a plăcut faptul că teoria era însoțită de jocuri. Mi-a plăcut foarte mult jocul cu scaunele.

impaCtul

EdițiEi Pilot

Înainte de implicarea lor în proiectul Atelierele Holcim, adolescenții considerau că valorile personale înseamnă fie o sumă de calități sau abilități specifice fiecărui indiid, fie opiniile pe care le are un om despre propria persoană.

După participarea la proiect, majoritatea elevilor au înțeles că, de fapt, valorile sunt principii după care te ghidezi în viață.

Pe lângă faptul că s-au declarat inspirați de discuțiile avute cu angajații Holcim, adolescenții au plecat din proiect cu o percepție mai realistă asupra propriei persoane, fiind conștienți de zonele în care trebuie să se dezvolte pentru a evolua și făcând un prim pas înspre dezvoltarea personală de lungă durată.

52%

Cătălinparticipant

Ediția aPriliE 2016

Aleșd

Câmpulung

19 participanți

29 de participanți

10

2 licee partenere

2 manageride proiect

5 zile de ateliere

non-formale

1 prim pas înspre o meserie

adevărată

4 traineri din Școala de

Valori

5 speakeriai Holcim

11

pRofilul ParticiPanților

Aleșd

Câmpulung

Clasa a 9-aDomeniu de studiu

19/19 băieți

16/29 băieți 13/29 fete

12

electrotehnică

electromecanică

obiEctivE EducaționalE

Identificarea punctelor forte și a zonelor care necesită îmbunătățiri

Învățare despre conduita morală și

consecințele încălcării acesteia

Creșterea gradului de conștientizare asupra

sineluiDescoperirea și validarea valorilor

personale

Creșterea gradului de conștientizare asupra

elementelor care determină succesul personal

13

stRuCtuRa atelieReloR

Ziua 1

Ziua 2 Ziua 3

Ziua 4

Ziua 5

Integritate personală

Etică și valori personale

Înclinația vocațională

Locus de control

Personalitate

14

15

Ziua 1Integritate personală

Participanții fac cunoștință cu trainerii Școala de Valori și află atât povestea proiectului, cât și obiectivele de învățare ale acestuia.

Pentru a începe procesul de autocunoaștere, participanții își creează Blazonul Personal, un instrument care ajută la definirea clară a scopului, visurilor, valorilor și talentelor pe care aceștia le au.

După o discuție facilitată despre diferențele dintre visuri și scop, participanții află tipurile de inteligență care îi reprezintă, conform testului de inteligențe multiple creat de Gardner.

16

Participanții explorează noțiunile de „pasiune” și „talent”, analizându-le atât din propria perspectivă, cât și din perspectiva celorlalți.

Are loc o discuție facilitată despre stima de sine și importanța acesteia în viața noastră, conform Piramidei lui Maslow.

Fiecare participant este rugat să-și schițeze un autoportret care să includă percepția despre propria persoană și modul în care participantul crede că este văzut de către ceilalți, totul pentru a scoate în relief calitățile fiecăruia și a îmbunătăți stima de sine a participanților.

Ziua 2Personalitate

17

Etică și valori personale

Participanții lucrează în echipe pentru a analiza o serie de dileme etice comune tinerilor din generația lor, aceste situații ipotetice ajutându-i să ia decizii raportându-se la propriul sistem moral.

Ziua continuă cu participanții care își conturează o prezentare personală pornind de la lucrurile pe care exercițiul precedent le-a dezvăluit despre propria lor persoană. Această prezentare este susținută în fața tuturor colegilor.

Participanții primesc o serie de cartonașe inscripționate cu valori personale, după care fac schimb de cartonașe până rămân în mână cu valorile care sunt cele mai relevante pentru ei, acestea fiind principiile după care își ghidează viața.

Ziua 3

18

Participanții intră în pielea personajelor din Regatul Pendo printr-un joc de rol interactiv care are ca scop cimentarea valorilor personale.

Pendo este un joc pe echipe care implică dezbateri, calcule financiare, culori, costume și o luptă acerbă pentru supraviețuirea regatului.

La finalul acestui joc, participanții observă cât de mult cântăresc valorile personale în deciziile pe care le luăm, analizându-și propriile valori prin raportarea la Lista lui Schwartz.

Ziua 4Înclinația vocațională

19

Are loc o discuție facilitată cu participanții în care se abordează nivelul de control pe care îl avem fiecare în viața noastră, totul pentru ca participanții să înțeleagă că niciun lucru nu este imposibil atunci când ai voință.

După acest exercițiu, participanții intră în „Biblioteca Vie”, un loc unde angajați ai Holcim vin, fac cunoștință cu liceenii și se deschid ca o carte în fața acestora, prezentându-și povestea de viață și traseul lor din liceu până la a fi un angajat al Holcim.

Prin contactul direct cu angajații Holcim, elevii devin inspirați, realizând că și ei au potențialul de a ajunge departe în carieră dacă își doresc acest lucru cu adevărat, părăsind aceste ateliere non-formale cu un sentiment de speranță și cu multă încredere în sine.

Ziua 5Locus de control

20

impaCt

valoRi peRsonale

52%

alEșd

Câmpulung46%

70%

42%

În urma implicării in proiectul Atelierele Holcim, se poate observa o creștere a numărului de participanți care cunosc adevăratul sens al conceptului de „set de valori”.

La Câmpulung, înaintea participării, 46,4% dintre adolescenți considerau că știu semnificația acestui concept, după implicarea în sesiunile proiectului, acest procent a crescut la 52,4%.

La Aleșd, înaintea participării, 42,1% dintre adolescenți considerau că știu semnificația acestui concept. După implicarea în sesiunile proiectului, acest procent a crescut la 70,6%, ceea ce demonstrează că atelierele i-au făcut pe elevi să deprindă o înțelegere mai bună a acestui concept.

21

impaCtDe asemenea, s-a putut observa că în urma participării la proiect, tinerii reușesc să își conceptualizeze mai eficient propriile idei, dovedind că își pot exprima cu mai multă ușurință valorile.

Dacă înainte de participare adolescenții declarau mai frecvent printre valorile lor educația și capacitatea de a se purta „frumos” cu alte persoane, după proiect în top se regăsesc valori precum sinceritatea, prietenia, familia și sănătatea.

Situația ar putea fi explicată prin faptul că, prin intermediul atelierelor, participații au fost ajutați să se cunoască mai bine și să își identifice adevăratele valori.

Această ipoteză se verifică ulterior prin răspunsurile pe care adolescenții le-au oferit atunci când au fost întrebați care sunt cele mai importante lucruri învățate pe parcursul proiectului și care le vor fi de folos în viață.

sănătatea

muncaprietenia

respectul

bunul simț

sinceritatea

libertatea

a te purta frumos

familia

educațiabunătatea

vsduPă

pRoieCt

înaintede pRoieCt

topul valoRiloR peRsonale

22

impaCt

dintre elevii din Aleșd consideră că este foarte important să ai un set de valori după care să te ghidezi în viață DUPĂ participarea la Atelierele Holcim, iar restul de 30% consideră și ei că este destul de important acest lucru

dintre elevii din Câmpulung consideră că este foarte important să ai un set de valori după care să te ghidezi în viață DUPĂ participarea la Atelierele Holcim, iar restul de 29% consideră și ei că este destul de important acest lucru

ÎNAINTE de proiect, doar 42% din participanți considerau că este foarte important să ai un set de valori și 36% că este destul de important.

ÎNAINTE de proiect, doar 53% din participanți considerau că este foarte important să ai un set de valori și 46% că este destul de important.

70%

71%

valoRi peRsonale

42%

53%

alEșd

Câmpulung

23

înCRedeRe

impaCt

Participarea la proiect a ajutat adolescenții implicați să își sporească atât gradul de încredere în propria persoană, cât și încrederea în propriile decizii.

Analizând răspunsurile date de participanți înainte și după implicarea în proiect, cu toate că pe ambele paliere s-au produs îmbunătățiri, se poate observa că atelierele au ajutat într-o măsură mai mare la creșterea gradului de încredere în deciziile pe care adolescenții le iau decât în propria persoană.

Sesiunile desfășurate în cadrul proiectului Atelierele Holcim au determinat, de asemenea, și o creștere a gradului de încredere pe care participanții o au în oamenii cu care interacționează.

dintre elevii din Aleșd au declarat că au încredere foarte mare sau destul de mare în capacitatea lor de a lua decizii ca urmare a participării la Atelierele Holcim, comparativ cu 84% care au declarat acest lucru pre-proiect

dintre elevii din Câmpulung au declarat că au încredere foarte mare sau destul de mare în forțele proprii ca urmare a participării la Atelierele Holcim, comparativ cu 78% care au declarat acest lucru pre-proiect

95%

90%

impaCt Din punctul de vedere al participanților, categoria de indivizi care îi susține în cea mai mare măsură în procesul de dezvoltare este formată din proprii părinți.

Această situație se observă atât înainte, cât și după implicarea în proiectul Atelierele Holcim.

4 din 5 participanțisusțin că au mai multă încredere în ei datorită proiectului Atelierele Holcim

În ceea ce privește profesorii și prietenii, se poate observa o inversare a situației acestora: măsura în care adolescenții percep că profesorii îi susțin să își atingă potențialul scade ușor, pe când în cazul prietenilor, această măsură crește semnificativ, plasând această categorie pe locul al doilea, în urma părinților.

24

impaCt

Mai mult de jumătate dintre participanți consideră că lucrurile învățate în cadrul proiectul îi vor ajuta într-o măsură foarte mare în viață.

Per total, tinerii sunt de părere că aceste lucruri le vor fi de folos într-o măsură mare în diverse situații.

Cel mai frecvent, printre aceste lucruri se numără creșterea încrederii în propria persoană, descoperirea propriilor valori, talente și pasiuni, importanța luptei pentru propriile visuri și acordarea de respect celorlați oameni și valorilor lor.

dintre participanții din Aleșd consideră că lucrurile învățate în cadrul proiectului îi vor ajuta într-o măsură foarte mare în viață.

dintre participanții din Câmpulung consideră că lucrurile învățate în cadrul proiectului îi vor ajuta într-o măsură foarte mare în viață.

50%

57%25

26

cE sPun ParticiPanții

A fost o săptămână unică, în care m-am regăsit pe mine. Mi-am regăsit scopul, dar mi-am dat seama că dacă nu acționez

degeaba am un scop. Nu mai am emoții în ceea ce privește să ascult pe alții și să visez. Mi-am descoperit propriile valori: ambiția, curiozitatea. Aș recomanda tuturor să încerce. Voi încerca să acționez, să pun în aplicare ce am învățat și să fiu un exemplu pentru ceilalți. Această săptămână este o experiență unică, în care ar trebui să fii liber să te exprimi, să fii tu însuți fără ca nimeni să te judece. Am învățat că nu trebuie să punem etichete oamenilor, nu ar trebui să ne subestimăm, nu ar trebui să avem emoții în ceea ce spunem, să fim clari, să ne exprimăm liber opinia și să putem să transmitem și celorlalți ceea ce am învățat noi, prin propriul nostru exemplu.

Elena-Alexandraparticipant

Când am auzit pentru prima dată despre proiect, am crezut că o să fie o săptămână în care o să discutăm despre maniere sau

așa ceva... Însă a fost total diferit față de ce mă așteptam. Sincer, mi-a plăcut mult atunci când a trebuit să ne spunem opinia, singuri, aici în fața celorlalți. Eu sunt mai timid și de obicei nu îmi plac chestiile astea.

Cea mai mare provocare din această săptămână mi s-a părut faptul de a-i convinge pe alții să putem lua o decizie toți, în echipă.

Mi-am dat seama că ar trebui să-mi argumentez mai mult opinia, că în echipă lucrezi mai bine și că trebuie să îmi exprim opinia până la capăt. Dacă ar fi să rezum toată experiența, aș spune că a fost despre a ne cunoaște pe noi înșine. Cred că ar fi util un astfel de proiect și pentru alți liceeni deoarece toți ar trebui să știm ce vrem, ce valori avem și ce ne pasionează.

27

Krisztianparticipant

28

cE sPun ParticiPanții

A fost o nouă descoperire, am învățat foarte multe lucruri noi: cum să ne identificăm propriile valori și să ni le asumăm. De exemplu,

eu am descoperit că pe primul loc am iertarea față de unele persoane, pentru că toți avem dreptul la o a 2-a șansă. Atunci când vrem să facem un lucru, să ne gândim bine la De Ce-ul care stă în spatele lui, iar apoi să acționăm.

M-am și distrat, pentru că am intrat în diferite roluri. De exemplu, am fost consilierul unui rege și a fost un rol greu, pentru că trebuia să iau anumite decizii și unele poate nu mulțumeau oamenii.

Mădălinaparticipant

29

Cristianparticipant

Timoteiparticipant

Când am auzit de proiect, am fost fericit fiindcă am auzit niște zvonuri cum că o să facem practică. A fost o săptămână în care

m-am simțit bine, m-am distrat cu ceilalți. A fost mereu ceva distractiv de făcut. Plus că i-am cunoscut și pe colegi puțin mai bine.

Cel mai dificil mi s-a părut să vorbesc în public despre mine. Mi-a fost puțin rușine și am crezut că o să râdă lumea de mine. Dar nu a fost așa. Mi-am dat seama că, așa, mi-am depășit frica de a vorbi în public.

Nu am mai participat la astfel de proiecte, dar mi s-a părut o experiență interesantă și cred că și alții ar trebui să beneficieze de un astfel de proiect.

Mi-a plăcut tot proiectul. Am acumulat multe cunoștințe pe care le vom aplica în viață. Am învățat să respectăm oamenii, să nu mai

punem etichete, să fim mai buni cu oamenii, să nu-i desconsiderăm pe cei care au alte valori decât noi și să ne atingem scopurile. Am descoperit despre mine că am ca și pasiune apicultura și că am multe calități precum: bun, prietenos, capabil, responsabil.

Ce spun paRteneRiiPrin programul Atelierele Holcim vrem să construim un viitor mai bun pentru copiii noștri. Dorim să le insuflăm dorința de cunoaștere și să îi pregătim să devină buni

profesioniști, pasionați de ceea ce fac. Pentru asta e nevoie atât de cunoașterea unei meserii, cât și de dezvoltarea lor personală.

Ne dorim să avem tineri încrezători în forțele proprii, comunicativi și bine orientați. De aceea, le-am oferit programe de pregătire pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, argumentare și convingere. Este important pentru ei să se prezinte conform potențialului lor și pentru acest lucru îi învățăm să vorbească în public fară emoții, să își pună în valoare calitățile.

Școala de Valori este partenerul potrivit pentru atingerea acestor obiective.

Ca să reușească în viață este necesar să descopere ce carieră li s-ar potrivi, să gândească independent și încrezători în viitor și, de aceea, le-am facut cunoștință cu specialiști din Holcim care să îi inspire în drumul lor.

Obiectivele noastre au fost atinse, iar rezultatele s-au văzut direct în comportamentul și reacțiile tinerilor care au participat la acest modul, elevi din clasa a 9-a la Colegiul Tehnic Câmpulung.

Au fost receptivi și entuziasmați, iar evolutia lor a fost vizibilă și remarcată de trainerii Școlii de Valori, dar și de către noi, cei implicați din partea Holcim .

Adrian CroitoruHuman Resources Manager, Holcim

30

E foarte frumos să pregătești oameni care să te urmeze. Ca și mentor, am încercat să le spun elevilor că cel mai important lucru în viața aceasta este alegerea

meseriei. Alegerea meseriei depinde de fiecare.

Dacă, la primul nivel - grădiniță, școală - alegerea depinde de părinți, în cazul alegerii unei meserii, alegerea depinde de cel în cauză. De aceea, le-am spus că prima dată trebuie să muncească, să aibă rezultate... și după aceea vor veni și beneficiile.

Horia DinuElectronist Automatizări, Holcim

31

Ce spunem noiNu e niciun secret că industria din România se confruntă, la momentul actual, cu un deficit de personal calificat. Meseriașii de altădată par acum de negăsit.

De aceea, prin programul Atelierele Holcim, Școala de Valori își dorește să suplimenteze educația pe care adolescenții din liceele vocaționale o primesc la școală prin implementarea de ateliere non-formale pentru a-i ajuta pe tineri să-și cultive încrederea în sine și să navigheze mai ușor înspre o carieră de succes.

Împreună cu partenerii de la Holcim, am gândit acest program astfel încât, la finalul acestuia, elevii care au trecut pragul atelierelor noastre să fie nu doar angajați remarcabili, ci și oameni remarcabili.

În cadrul acestei ediții a proiectului - o evoluție naturală a ediției pilot din toamna anului 2015 - i-am cunoscut pe oamenii alături de care vom străbate cărările autocunoașterii și ale descoperirii de sine timp de patru ani. I-am găsit timizi, însă curioși și dornici de învățare, așa că le-am oferit oglinda necesară pentru ca ei să-și descopere voința și potențialul.

Deși mai avem mulți pași până când elevii vor părăsi liceul drept „Prima Generație Holcim”, reacțiile lor la final de proiect ne arată că suntem pe drumul cel bun.

Bogdan HoteaProject Manager, Școala de Valori

32

Ce aduCe viitoRul

Următoarea ediție a Atelierelor Holcim va avea loc în toamna anului 2016

Generația de elevi din ediția curentă nu va fi singura care va beneficia de experiența Atelierele Holcim

O nouă generație de elevi va fi asimilată în programul Atelierele Holcim în anul școlar 2016-2017

După fiecare sesiune de ateliere non-formale ținute de Școala de Valori, elevii vor efectua stagii de practică de până la 3 săptămâni în fabricile Holcim sau în atelierele special amenajate de Holcim în licee

33

paRteneRi

Școala noastră, ținând cont de calitatea ei de formator în comunitate, caută să satisfacă nevoia fiecarui elev de a se simți competent, legat de alții și autonom.

Vrem să formăm tineri integri, competenți, capabili să se adapteze într-o societate în continuă mișcare. Dorim ca elevii și profesorii deopotrivă să se simtă respectați și apreciați.

Colegiul Tehnic Câmpulung

Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, Aleșd

34

35

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru și curaj. De aceea, ghidați de valori, ne propunem să construim caractere puternice pentru viitor prin crearea unei comunități de tineri autonomi, care acționează colaborativ, responsabil și etic.

Existăm pentru că România este o țară care are nevoie de modele. Credem că puterea de transformare a unei societăți stă în educație și în tineri și de aceea am ales să ne dedicăm tinerilor din România.

Învățăm distrându-ne, prin joacă, într-o atmosferă prietenoasă, plină de energie. Oferim experiențe de formare a caracterului prin ateliere de valori, sesiuni de coaching, workshop-uri de dezvoltare personală, tabere, programe cu modele și expunere internațională.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Holcim (România) S.A. deține 2 fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 14 stații ecologice de betoane, 3 stații de agregate, 2 stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București. Holcim (România) S.A. are aproximativ 800 de angajați.

Edited & Designed by Bogdan V. Hotea©Școala de Valori

Toate fotografiile, imaginile și declarațiile folosite în acest document au fost publicate cu acordul scris prealabil al subiecților și/sau al reprezentanților legali ai acestora. Școala de Valori este înscrisă la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal, sub nr. 27171.

Un proiect susținut de Holcim România și Școala de Valoripentru dezvoltarea educației vocaționale în România