Raport activitate 2012

19
Asociaţia Community Aid Network (CAN Braşov) Raport activitate 2012 Despre CAN Brașov | Activitate| Business&Charity Buget | Proiecte și evenimente în parteneriat

description

 

Transcript of Raport activitate 2012

Page 1: Raport activitate 2012

Asociaţia Community Aid Network (CAN Braşov)

Raport activitate

2012

Despre CAN Brașov | Activitate| Business&Charity Buget | Proiecte și evenimente în parteneriat

Page 2: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

2

DESPRE CAN BRAŞOV

Community Aid Network (CAN) este o reţea de suport pentru organizaţiile neguvernamentale din judetul Braşov implicate în proiecte de asistenţă şi protecţie socială, voluntariat, educaţie, dezvoltare comunitară, sănătate. Reţeaua CAN facilitează interacţiunea, schimbul de informaţii şi de experienţă între ONG-urile implicate în proiecte sociale.

ACTIVITATE

Servicii disponibile ONG-urilor

O bază de date online cu ONG-urile din domeniul social pe site-ul www.canbv.ro O pagină personalizată pe site-ul reţelei Newsletter cu anunţuri şi proiecte din sectorul nonprofit Colaborare la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor comunitare Asistenţă în stabilirea de parteneriate cu alte ONG-uri sau cu instituţiile locale Promovarea proiectelor şi evenimentelor la nivel local Resurse ONG online Posibilitatea de promovare a activităţii în Revista Business & Charity

BUSINESS&CHARITY

Obiectivele proiectului Business & Charity:

lansarea unei reviste de publicitate şi a unui site care să promoveze organizaţiile nonprofit din judeţul Braşov precum şi firmele implicate în acţiuni caritabile;

informarea firmelor cu privire la modalităţile prin care se pot implica în sectorul nonprofit şi încurajarea acestora să sprijine activitatea unei asociaţii sau fundaţii din judeţul Braşov;

dezvoltarea unei relaţii de colaborare între firmele şi organizaţiile nonprofit din judeţul Braşov. Revista Business & Charity este prima revistă din România care aduce împreună mediul de afaceri cu cel al organizaţiilor nonprofit. Prin intermediul revistei se urmăreşte:

Page 3: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

3

Apariţie: trimestrial - martie, iunie, septembrie , decembrie.

Tiraj: 1000-5000* ; Nr. pagini: 32 color ; Format: C5 (23x16cm)

Conţinut: acţiuni de caritate, oportunităţi de colaborare, proiecte finanţate de firme locale, reclamă pentru firme şi organizaţii nonprofit, secţiuni informative.

Distribuire: CCI Braşov, CECCAR Braşov şi diverse locaţii din judeţ printre care hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, grădiniţe particulare, spaţii de joacă pentru copii, etc.

promovarea modelelor pozitive din rândul organizațiilor nonprofit ale căror proiecte sociale au avut rezultate deosebite în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții a brașovenilor, cât și din rândul firmelor care și-au asumat un rol activ și responsabil în susținerea proiectelor sociale;

informarea mediului de afaceri şi publicului larg despre activitatea ONG-urilor şi despre modalitățile de a sprijini diverse proiecte caritabile;

crearea unui grup Business & Charity format din firme și organizații nonprofit implicate în proiecte cu caracter filantropic.

Echipa

Consiliu Director:Daniel Hristea, Maria Gavriliu, Doli Bota

Administrator/coordonator proiecte: Ruxandra Oprică Voluntari: - Flavia Boghiu - redactor revista "Business&Charity" - Veronica Popescu, Oana Muntean – traducător - Cristina Borbely - colaborator promovare

"Busines&Charity" - Ana Maria Butoi - colaborator articole site și revistă - Laurențiu Rădăvoiu - colaborator fundraising și

asistență în proiecte Responsabil site-uri: Iulian Dudiţă - Krogan Inventiv

Page 4: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

4

REVISTA “BUSINESS & CHARITY” în 2012

Pe parcursul anului am lucrat îndreaproape cu 15 ONG-uri membre ale rețelei și 10 firme din județ. În paginile revistei şi pe www.business-charity.ro se pot citi informaţii despre activitate ONG-urilea înscrise. Încurajăm publicul larg şi mai ales personalul ONG-urilor să apeleze cu încredere la serviciile firmelor aflate la secţiunea de reclamă. În 2012 am continuat proiectul “Business&Charity” alături de colaboratori noi:

IULIA MĂRUȘCĂ DE LA PRODUCTIVE INTERNATIONAL a publicat în revistă articole despre comunicare în ONG-uri, bugetul necesar unei comunicări eficiente cu publicul larg, activități de CSR, și prezentarea beneficiarilor către potențiali donatori. Articolele Iuliei pot fi citite și pe site-ul www.canbv.ro la secțiunea Resurse - Promovare ONG. .

ISTVAN SZABO DE LA ERUDIS CONSULTING a oferit în mod constant sfaturi, exemple din experiența sa și recomandări în ceea ce privește atragerea de fonduri din comunitate: angajarea unui fundraiser, încheierea de parteneriate, abordări de succes și identificarea surselor de finanțare. Articolele lui Istvan le găsiți pe site-ul www.canbv.ro la secțiunea Resurse - Fundraising.

SORIN PELIGRAD DE LA JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL-BRAȘOV a organizat un workshop de

CSR la care am fost invitați pentru a discuta despre modalitățile prin care firmele se pot implica în sectorul ONG, instrumente utile, nevoia din comunitate și acțiuni de responsabilitate corporativă pentru ONG-urile membre ale Rețelei CAN. Prezentarea PowerPoint pentru mediul business poate fi descărcată aici.

IRINEL MERLUȘCĂ DE LA TIPOGRAFIA TIPOTEX este persoana care a avut grijă ca revista să arate bine, să fie ușor de citit și pentru ca textul să se îmbine corect cu imaginile și să conțină pozele potrivite astfel încât revista să fie la o calitate cât mai bună. Edițiile din anul 2012, începând cu numărul 5, pot fi răsfoite online aici.

Page 5: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

5

ANGELA BOGHIU DE LA GLAXO SMITH KLINE ROMÂNIA ne-a împărtășit într-un articol special povestea personală despre implicarea în sectorul non-profit și experiența pe care a acumulat-o lucrând ca voluntar la Hospice Casa Speranței în Brașov. Atitudinea și acțiunile ei sunt demne de urmat de orice angajat în domeniul business iar Angela încurajează permanent și alți oameni să ajute acolo unde nevoie. Povestea Angelei poate fi citită aici.

FUNDAȚIA VODAFONE, prin intermediul parteneriatelor cu Charity Works Romania și Asociația Diaconia Ajutor Internațional, a fost prezentă în ediția cu numărul 6 a revistei. Proiectul Build for Tomorrow a demonstrat că voluntarii angajați au contribuit în cursul a câteva zile la schimbarea vieților unor familii defavorizate din zona Cristian. Revista a inclus de asemenea și câteva mărturii din partea unor nagajați Vodafone Romania despre ce înseamnă voluntariatul corporativ, motivația și avantajele lor. Revista numărul 6 poate fi citită aici.

ASOCIAȚIA PRIME BRAȘOV ne-a sprijinit în promovarea proiectului Business&Charity, în

îmbunătățirea marketingului și a graficii revistei precum și la redactarea și publicarea unor articole de interes pentru cititori.(www.primebrasov.ro)

BRAȘOV BUSINESS PARK ne este alături prin facilitarea distribuirii unui număr de 50 de exemplare ale revistei Business&Charity în incinta clădirii.

MARTIE 2012, ediția 5 - Activitatea economică a ONG-urilor din județul Brașov Cu un ONG nu se face primavară. Dar se face treabă bună!

Care este legătura dintre primăvară şi diferite asociaţii şi fundaţii? Aşa cum v-aţi obişnuit probabil până acum, majoritatea ONG-urilor desfăşoară diferite activităţi aducătoare de fonduri pentru a-şi susţine financiar activitatea, recurgând la vânzarea anumitor obiecte confecţionate de membrii sau beneficiarii lor. Pe lângă faptul că această iniţiativă a lor este lăudabilă aduce cu sine un dublu, ba chiar triplu avantaj: organizaţiile strâng fonduri într-o manieră demnă de respect, noi, cumpărătorii, reuşim să sprijinim câtuşi de puţin activitatea lor şi rămânem şi cu obiectul cumpărat care de obicei este cel puţin original şi deosebit.(Din editorial, de Flavia Boghiu). Din activitățile economice ale ONG-urilor prezente în acestă ediție:

Page 6: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

6

HOSTEL-UL "PIATRA CRAIULUI" reprezintă una dintre activităţile de economie socială ale Organizaţiei Naţionale Cercetașii României - Filiala Brașov "Virgil Oniţiu". Surplusul veniturilor generate din activitatea economică va fi utilizat pentru a permite copiilor din medii defavorizate (copii din centre de plasament, copii cu dizabilităţi, copii din familii cu venituri reduse etc.) să participe în tabere gratuite în cadrul hostel-ului.

FUNDAȚIA RAFAEL s-a dezvoltat ca un furnizor de sprijin profesionist pentru persoanele cu dizabilități din Codlea, Brașov și împrejurimi. Implicarea în activități care stimulează intelectual, echilibrează psihocomportamental, încurajează interacțiunea socială și dezvoltă deprinderi de viață independentă care ajută la dezvoltarea personală și la o mai bună integrare în comunitate a persoanelor asistate de profesioniștii Fundației Rafael. În cadrul Centrului de Zi se confecționeaza: lumânări, insigne, felicitari, obiecte artizanale cusute.

GARDENIS este un proiect generator de venituri, pe care Fundația FAST l-a creat, oferind posibilitatea acesteia să reinvesteasca profitul în activitățile care sunt deja în derulare. GARDENIS oferă o gama largă de produse, confecționate în stil tradițional și de calitate în comunitatea de romi din Tărlungeni: foișoare, fântâni decorative, cuști pentru câini, bănci și mese din lemn rotund, leagăne, florare, precum și balcoane, garduri și alte produse executate la comandă.

În cadrul “CAMPANIEI DE LEGUME” pe care Asociația Diaconia Ajutor Internațional o desfașoară în fiecare toamnă, sute de familii sărace și zeci de instituții publice primesc legumele necesare pentru perioada iernii. În primavara anului 2009, prin producerea propriei recolte de cartofi s-a reușit să se acopere întregul necesar pentru “Campania de legume” din toamna urmatoare. De la aceasta idee a pornit proiectul “Viscro-Ferma Speranței”. Astfel în anul 2010 prima recolta a fost în cantitate de 70 tone de cartofi iar în 2011 în zona Viscri-Fișer s-au achiziționat

30 ha pământ arabil urmând să fie achiziționați 100 ha pământ arabil în anii imediat următori.

Page 7: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

7

IUNIE 2012, ediția 6 – Voluntariat corporatist Dar din dar se face...VOLUNTARIAT!

Voluntariatul nu înseamnă naivitatea de a te lăsa exploatat pe gratis, presupune să vrei să schimbi ceva şi să-ţi doreşti asta suficient de mult încât să iei atitudine și să te implici. Nu putem aştepta ca alticineva, mai puternic, mai dispus, mai hotărât, să schimbe aspectele care nouă ne displac în comunitatea în care trăim. Câţi dintre noi nu am auzit formula „Dacă aş fi eu la putere aş face şi aş drege!"? De ce trebuie să aşteptăm mereu să ajungem la un anumit nivel de putere pentru a face ceva? Măsura puterii noastre este dată de ceea ce facem efectiv.

(Din editorial, de Flavia Boghiu) Am decis să abordăm voluntariatul în acest număr și în mod special voluntariatul corporativ pentru că există, atât la nivel local cât şi naţional şi

nu numai, companii care promovează voluntariatul prin activitățile desfășurate de angajați în ONG-uri. Din paginile revistei: Voluntariatul corporativ este un team building pentru angajați, nu include costuri, este o acțiune ce

implică reclamă gratis și rezultate maxime. Fundația Vodafone, lider corporativ la nivel local, prezintă cel mai recent proiect în parteneritat cu

Charity Works Romania în care implică angajații săi la construirea unor locuințe sociale în Cristian. Vocația voluntariatului la Fundația Rafael Atragerea de fonduri din comunitate, de Istvan Szabo Târgul de Voluntariat la Brașov – ediția a II -a Voluntariatul ca profesie: Interviu Claudia Popa, Președinte Asociația Colors SEPTEMBRIE 2012 , ediția 7 - Empatia, prim pas către schimbarea mentalității Îi veți cunoaște și împreună putem face o diferență

Tema ediției curente este legată de educație și de schimbarea atitudinii publicului larg. Ca prim pas a fost întotdeauna curajul de a cunoaște, de a descoperi și apoi de a înțelege. Ne propunem ca prin prezentarea dificultăților cu care beneficiarii se confruntă dar și a succeselor lor să sensibilizăm oamenii asupra problemelor sociale din comunitate, probleme la care ONG-urile lucrează, vin cu soluții și încearcă să facă o diferență. Numărul din septembrie demonstrează că orice persoană poate fi resursă entru societate, indiferent de abilitățile pe care le are, sau nu, și indiferent de mediul din care provine. Astfel, aflăm din paginile revistei despre:

Page 8: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

8

Empatie ca prim pas către schimbarea mentalității Noul proiect al Asociației Copiii de Cristal Beneficiarii creativi ai Asociației Diaconia Ajutor Internațional Trupa de dansuri Rromano Step Direcția de Servicii Sociale descrie un din perspectiva unui beneficiar cât de greu este să fii vârstnic Mihaela Spătărelu, educator la FAST povestește despre provocările și recompensele în educație. Voluntar de corporație – angela boghiu, gsk românia Serviciile noastre pentru firme.

Trăim într-o lume a diversității. O lume în care accentul este pus pe descoperirea și îmbrățișarea identității, în care ni se spune să fim mândri de ceea ce suntem. Dar cum poți fi mândru de ceea ce ești când cei din jurul tău te privesc cu dezaprobare, dezgust, teamă sau indiferență?[...] cu ce suntem noi mai buni sau superiori dacă în loc să încercăm să-i cunoaștem și să-i ajutăm preferăm să-i marginalizăm? Să nu uităm că libertatea persoanelor care fac parte din grupuri defavorizate nu este mai mare decât îngustimea minților noastre.(Din editorial, de Flavia Boghiu)

DECEMBRIE 2012, ediția 8 - Business&Charity la final de an Cele rele să se spele, cele bune săse-adune

Fiind ultimul număr din acest an publicăm în revistă articole care descriu pe scurt activitățile și proiectele ONG-urilor în 2012.Astfel, aflăm din paginile revistei despre: Câștigătorii Galei pentru Supervoluntari Brașov 2012 Fundația Rafael – Pași spre viitor Fundația FAST – Gardenis Social Enterprise Angajații ING BANK și “Cămara de iarnă” Primul an de implementare al Proiectului RURACTIV Angajarea unui fundraiser- sfaturi de la Istvan Szabo Program de sponsorizare pentru copiii din familii defavorizate Campanii caritabile în luna decembrie

....Cât despre ce am făcut noi anul acesta? Să spunem că am reușit mai multe decât ne așteptam și mai puține decât ne-ar fi plăcut să se întâmple dar am câștigat valori exprimate în oameni. Oameni de calitate cu care ne-a făcut deosebită plăcere să colaborăm și care valorează (cel puțin) greutatea lor în aur. Oameni care conștientizează relația dintre mediul business și caritate mai presus de clasicul „pomană”, indivizi responsabili care vor să schimbe ceva. Acestora le mulțumim, nu doar de Crăciun, ci cu fiecare ocazie pentru implicarea și mărinimia de care au dat dovadă. Cât despre toți ceilalți, voi, fiecare în parte, haideți să facem ca bunătatea și dăruirea de Crăciun să fie specifice fiecărei zi în parte, pentru tot restul anului! (Din editorialul Business&Charity nr.8, de Flavia Boghiu)

Page 9: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

9

PROIECTE ÎN PARTENERIAT

VOLUNTARI PENTRU MUZEE BRAȘOVENE Proiect pilot de formare a voluntarilor și coordonatorilor de voluntari pentru muzeele brașovene

Durata: 1 aprilie – 30 septembrie 2012 (6 luni) Scop: Dezvoltarea capacității muzeelor brașovene de a implica voluntari în activități culturale specifice. Obiective: 1. formarea a 4 coordonatori de voluntari în cadrul Muzeului Casa Mureșenilor și Muzeului Cetate Râșnov, folosind activitățile practice, mentoratul și job-shadowing, 2. formarea unui corp de 20 de voluntari pentru ghidaj în muzeele brașovene, suport și promovare a activităților culturale locale, 3. crearea unei platforme comune online de gestionare a voluntarilor și promovare a voluntariatului cultural în Brașov. Beneficiari direcți: 2 muzee, 4 angajați ai acestora, 20 de voluntari. Beneficiari indirecți: muzeele din Brașov, ONG-urile locale membre CAN și comunitatea

Rețeaua CAN Brașov, în calitate de partener în proiectul Voluntari pentru muzee brașovene a fost responsabilă pentru: 1. postarea anunțurilor și a articolelor legate de proiect pe site-ul propriu 2. facilitarea contactului cu ONG-urile membre și organizarea de vizite pentru activitatea de job shadowing a coordonatorilor de voluntari 3. centralizarea feedback-ului de la ONG-urile membre privind activitatea de job shadowing.

www.voluntaripentrumuzee.ro Broșura proiectului: http://voluntaripentrumuzee.ro/?p=244

Page 10: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

10

PARTENERI LA EVENIMENTE LOCALE

EVENIMENT CARITABIL “ZÂMBET DE COPIL”

În data de 15 februarie2012, Asociaţia AMURADIA în parteneriat cu Rețeaua CAN a organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Bolnavi de Cancer, evenimentul "Zâmbet de Copil",la Casa de Cultură a Studenţilor Braşov.

Prin evenimentul "Zâmbet de Copil" ne-am propus: Informare, conştientizare şi sensibilizare a

cetăţenilor asupra persoanelor bolnave de cancer

Solidaritate, speranţă, compasiune şi ajutor persoanelor bolnave de cancer, copii, tineri şi adulţi, precum şi famiilor acestora

Promovarea serviciilor Asociaţiei AMURADIA Parteneri: Casa de Cultură a Studenţilor Braşov, Reţeaua CAN Braşov, Direcţia de Servicii Sociale

Braşov şi Centrul de Readaptare Funcţională pentru Deficienţi de Vedere din Braşov.

Page 11: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

11

TÂRGUL DE VOLUNTARIAT BRAȘOV, EDIȚIA A II-A Desfășurat sub sloganul "Moda este trecătoare, doar voluntariatul rămâne neschimbat", Târgul de voluntariat Brașov, ediția a II-a din 19 mai a adus laolaltă, în spațiul pus la dispoziție de către Biblioteca Județeană G. Barițiu, 20 de organizații neguvernamentale și instituții publice din Brașov, Codlea și Ghimbav și proiectele lor de voluntariat comunitar. Vremea potrivnică nu a stat în calea curiozității, încă de la primele ore ale dimineții participanții începând să apară, dornici de a afla mai multe detalii despre ofertele de voluntariat din județul Brașov. Aceștia au avut ocazia să afle prin intermediul jocurilor cu conținut informativ și atelierelor de bijuterii și crafts despre:

• motivele pentru care poți deveni voluntar, • cum promovezi un proiect de voluntariat, • activitățile în care se implică voluntarii, • Serviciul European de Voluntariat (EVS).

La sfârșitul evenimentului, cei mai activi și creativi participanți au fost răsplătiți cu cadouri din partea organizatorilor, alții mulțumindu-se să experimenteze șansa de a deveni voluntari. Târgul de Voluntariat Brașov este un eveniment organizat de Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN și Biblioteca Județeană G. Barițiu și finanțat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov.

Page 12: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

12

EVENIMENT CARITABIL în Centrul Istoric din Codlea Vineri, 28 Septembrie 2012 în Codlea a avut loc evenimentul caritabil anual “Pot fi prietenul, vecinul sau ruda ta! Accepta-ma așa cum sunt!” organizat de Fundaţia Rafael în parteneriat cu Rețeaua CAN. Astfel de acțiuni fac parte din demersurile Fundaţiei Rafael de a face cunoscută situaţia persoanelor cu dizabilităţi, de a crea o legătură între aceste persoane şi restul comunităţii şi de a strânge parteneri care să contribuie financiar şi material la susţinerea activităţilor fundaţiei. Parteneri: Primăria Municipiului Codlea, Casa de Cultură Codlea, Reţeaua CAN Braşov. La finalul evenimentului, suma strânsă din donații și sponsorizări a fost: 2250 lei!

Page 13: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

13

BIBLIOTECA VIE BRAȘOV, ediția 2012

Asociația De Servicii Sociale SCUT alături de colaboratori și parteneri media a organizat și în acest an evenimentul 'Biblioteca Vie' în data de 27 octombrie, la Centrul Cultural Reduta. Rețeaua CAN a fost și de această dată colaborator în cadrul evenimentului. Biblioteca Vie este un concept internațional (www.humanlibrary.org), ce își propune să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni fiind în esența, un eveniment antidiscriminare.

Într-o Bibliotecă Vie există Cărți Vii, adică persoane despre care există anumite prejudecăți sau stereotipuri. Publicul larg, Cititorii, au avut posibilitatea de a dialoga cu aceste persoane, punându-le orice fel de întrebări. Printre cărți vii am descoperit împreună cu cititorii povești interesante de la deținuți, rromi, persoane cu dizabilități, ecologiști, actori, muzicieni, artiști, sportivi, afaceriști etc.

Page 14: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

14

GALA PENTRU SUPERVOLUNTARI BRAȘOV, EDIȚIA 2012

Organizatorul competiției din Brașov este Asociația Colors, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Rețeaua CAN Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov. "Gala pentru Supervoluntari" este o competiție adresată persoanelor, indiferent de vârstă, care fac voluntariat în județele Sibiu și Brașov, organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor publice care desfășoare proiecte cu ajutorul voluntarilor, instituțiilor școlare care desfășoară proiecte extrașcolare, firmelor care au în defășurare programe de voluntariat corporatist, precum și jurnaliștilor și bloggerilor care promovează inițiative de voluntariat. Ca și la edițiile anterioare, Gala pentru Supervoluntari este unicul eveniment din județul Brașov care promovează voluntariatul comunitar și premiază voluntarii, proiectele, organizațiile și susținătorii acestora care s-au implicat în comunitate pe parcursul anului 2012. Gala pentru Supervoluntari Brașov este un eveniment organizat de Asociația Colors și finanțat de către Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, Rețeaua CAN, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Simple Mind, Madstel Impex SRL, stiribrasov.ro, codpress.ro, newsbv.ro, RomaniaPozitiva, Kiss FM.

Page 15: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

15

CAMPANIA ‘DĂRUIEȘTE PENTRU UN ZÂMBET’

Suntem deja în al treilea an în care, împreună şi mai ales prin implicarea dumneavoastră reusim să creem momente de bucurie copiilor de vârsta gradiniţei, din diverse comunităţi din Braşov, ce resimt dificultăţile financiare ale familiilor în care trăiesc.

Şi în acest an, Asociaţia Edu For All Braşov împreună cu Asociaţia Educatoarelor din România şi Reţeaua de Sprijin Comunitar, vă invită să aduceţi bucurie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe chipul copiilor preşcolari înscrişi la grădiniţa din Crizbav. Copiii provin din familii cu situaţie econimică precară şi familii de etnie romă. (www.eduforall.ro)

"Dăruiește pentru un zâmbet" este o campanie de strângere de hăinuițe și jucării realizată de Asociația Edu For All, în parteneriat cu Asociația Educatoarelor din România și Rețeaua CAN Brașov.Această campanie se desfășoară în Brașov în perioada 19.11.2012- 17.12.2012 pentru 20 de copii de vârsta preșcolară din Crizbav. Primind mai multe donații anul acest am distribuit pachete cu hăinuțe și jucării și către: Mulțumim grădinițelor, școlilor participante și tuturor celor implicați! Datorită numărului mare de hăinuțe și jucării colectate și de la alți donatori-colaboratori am oferit pachete la: Grădinița din Cutuș - comuna Crizbav, Casele de tip familial din Tărlungeni: Arlechin și Buburuza,Centrul Maternal Casa Emanuel din Codlea, Fundația Casa Perla din Codlea,Centrul de plasament Aurora din Codlea, Fundația FAST din Săcele, Grădinițele din Cărpiniș și Zizin din comuna Tărlungeni, Fundația Agapedia, Centrul de Persoane fără Adăpost Brașov.

Page 16: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

16

SITUAŢIA FINANCIARĂ IANUARIE-DECEMBRIE 2012

Detalii venituri:

Finanţarea din partea sponsorului privat Dominic McCann a acoperit anul acesta doar o parte din cheltuielile administrative ale reţelei.

Cotizaţii ONG-uri: fiecare ONG achită o cotizaţie de 50 Ron/lună pentru proiectul Business&Charity ce include apariţia în revistă cu jumătate de pagină de prezentare şi articole pe site-ul aferent.

Pagini extra pentru reclamă unei firme, promovare proiecte sau prezentare activitate pe o pagină întreagă: 100 ron/pagină.

Tarife reclamă: firmele se înscriu pentru o casetă de reclamă în revistă cu suma de 100 Ron/ediţie (revista apare trimestrial şi anume martie, iunie, septembrie, decembrie).

Venituri Valoare RON

Finanţare sponsor privat 2700

Cotizaţii ONG membre Business&Charity

8250

Pagini extra în revistă 1900

Reclamă firme în revistă 3800

Donații/sponsorizări 800

Donații – CAN Britain 3770

Formulare 2% 849

TOTAL 22,069 (4987 Euro)

Cheltuieli Valoare RON

Salarii 5280

Contabilitate 2100

Transport 400

Telefon 600

Hosting website canbv.ro 250

Materiale promoţionale 500

Protocol evenimente 150

Tipărire revista 4 numere 12,800

TOTAL 22,080 (4989 Euro)

Page 17: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

17

PENTRU 2013

În 2013 vom iniția câteva schimbări pentru a eficientiza seriviciile și activitatea rețelei dar și pentru a ne adapta la bugetul redus.

Revista Business&Charity : Mutarea continutului revistei în varianta online, reducând treptat numărul de reviste printate. Redactarea si trimiterea unui newsletter catre firme, oameni de afaceri cu continutul Business &

Charity. Reteaua CAN: Trierea ONG-urilor din retea pentru a identificare ONG-urile inactive. Introducerea unei cotizatii lunare pentru toate ONG-urile care vor să rămână membri partneri

(cotizatia este necesară pentru menținerea cheltuielilor administrative având în vedere că din 2013 nu vom mai dispune de finanțare).

Oferirea la schimb a unor beneficii/avantaje concrete, pachet de servicii. Implicarea diferitor persoane profesioniste care sa ofere seminarii/traininguri pe teme de interes

pentru ONG-uri.

Page 18: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

18

Pentru 2013 bugetul minim necesar pentru activitatea administrativă este următorul:

Ca si concluzie, ne propunem ca pentru 2013 să lucrăm în continuare cu ONG-uri responsabile și active, să promovăm activitatea lor și să le oferim vizibilitate tocmai pentru a oferi o garanție și un standard de calitate celor care vor să se implice în sprijinirea lor. Vom miza pe calitate și nu pe cantitate, preferăm să lucrăm cu un grup compact alături de care să desfășurăm proiecte și mai bune, și mai cunoscute și cu un mai mare impact pentru beneficiari.

www.canbv.ro www.business-charity.ro Pagina Facebook a Reţelei CAN

Cheltuieli Valoare Ron

Salarii (inclusiv taxe și impozite) 10800

Contabilitate 3000

Transport 600

Telefon 800

Hosting website canbv.ro 250

Consumabile și materiale promoționale 300

TOTAL 15,750 (3,542 Euro)

Page 19: Raport activitate 2012

CAN Braşov - Raport activitate2012

19

Mulțumim partenerilor din mendiul business care au fost alături de noi și în 2012!