Programare

Click here to load reader

Embed Size (px)

Transcript of Programare

Programare

-Turcu Petrica-

Programarea consta in scrierea unor linii de cod,pentru a da diferite sarcini calculatorului.

Programarea se foloseste in crearea sistemelor de operare, crearea jocurilor, mai exact in crearea oricarui aparat electronic ce trebuie sa functioneze singur.

Linii de cod

Programatori Faimosi

Mark Zuckerberg

Zuckerberg s-a nscut n White Plains (New York). El a fondat Facebook n 2004. n 2006 a renunat la studiile sale, fr a absolvi.

Bill Gates

William Henry Gates III se nate la Seatle, Washington, SUA la 28 Octombrie 1995 ca fiu al avocatului William Henry Gates Sr. i al profesoarei universitare i om de afaceri, Mary Maxwell Gates.ncepe studiile la Lakeside School, una dintre cele mai cunoscute coli din Seattle n anul 1967. Din anul 1973 urmeaz cursurile universitare la Harvard, dar n anul III renun la cursuri i mpreun cu Paul Allen, prietenul su din copilrie, nfiineaz compania Microsoft n anul 1977. n anul 1980, Bill Gates realizeaz prima afacere important cu IBM pentru 56.000 dolari. Sistemul de operare MS-DOS este disponibil pe PC-urile produse de IBM.n anul 1985 lanseaz prima versiune a sistemului de operare Windows. n 1989, lanseaz Microsoft Office, cea mai popular suit de aplicaii de birou.Din 1986, Microsoft devine companie public, fiind cotat la burs. n anul 2000, mpreun cu soia sa, nfiineaz fundaia de caritate "Bill and Melinda Gates".

Linus Benedict Torvalds

Linus Benedict Torvalds (n.28 Dec. 1969, Helsinki, Finlanda) este un inginer software finlandez, care a nceput dezvoltarea nucleului sistemului de operare Linux, iar astzi este coordonator la proiectul de dezvoltare al acestuia. Inspirat de sistemul de operare demonstrativ Minix creat de Andrew Tanenbaum, Linus a dorit s aib propriul sistem UNIX pe PC-ul de acas. Nucleul dezvoltat de el se afl sub licenta General Public Licence

- The End -