prezentare oprotectia consumatorului

Click here to load reader

 • date post

  10-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  231
 • download

  0

Embed Size (px)

description

prezentare oprotectia consumatorului

Transcript of prezentare oprotectia consumatorului

Marca de calitate in agrement turistic

Protectia consumatorului de servicii hotelereSavin sergiuMk-ID an iiiServiciile turistice n ultimii ani industria turismului i a cltoriilorreprezint, pe plan mondial, cel mai dinamic sector de activitate i n acelai timp cel mai important generator de locuri de munc. Serviciile Hoteliere Cazarea hoteliera Serviciile de alimentatie publicaServiciile de agrementInfluenta

Turismul are, pe lng consecinele economice i o profund semnificaie socio-uman. Turismul are o importan deosebit n:-Satisfacerea nevoilor materiale i spirituale ale oamenilor -Consumul intern -Consumul internaional DETERMINAREA CALITTII SERVICIILOR HOTELIERE Serviciile se pot identifica pe 3 niveluri ale calittii:calitatea conform ia n considerare asteptrile explicite ale clientului, posibilittile financiare ale acestuia precum si posibilitatea explicit a furnizorului ;calitatea perceput ia n considerare asteptrile explicite si implicite ale clientului, posibilittile financiare ale acestuia dar si oferta concurentilor;calitatea care satisface ia n considerare asptrile explicite si implicite ale clientului, nevoile prezente si viitoare ale acestuia, posibilittile financiare si oferta concurentilor.

Protectia consumatorului de servicii hoteliere ANPC este o institutie de stat care si propune s asigure respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor si s mbuntteasc reltia dintre comerciant si consumator.Oficiul pentru protectia consumatorului din fiecare resedint de judet este un derivat al ANPC-ului care se ocup tot cu apararea si protejarea consumatorilor dar n cadrul acelui judet.

Standardizarea serviciilor hoteliere Ca regul general, standardele nu sunt obligatorii, acestea avnd o aplicare voluntar. n anumite cazuri, implementarea poate fi obligatorie ( n domeniile legate de securitate, instaltii electrice sau n contracte publice).

CONCLUZII I PROPUNERI

Din cauza absenei de reacie i a dezinformrii asupra oportunitilor i drepturilor consumatorilor, este foarte probabil ca numeroi consumatori s-i exercite mai puin, ori s nu-i exercite drepturile, n caz de nevoie. Prin urmare, o bun parte a eforturilor agenilor ale acestor organisme ar trebui s se ndrepte spre informare i n special pe informare persoanelor n vrst, care prezint un dezinteres sau chiar o situaie de resemnare fa de drepturile pe le au i ar trebuie sa i le cear n caz de nevoie.