prezentare generala societate comert electrice

download prezentare generala societate comert electrice

of 27

 • date post

  17-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  2
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Management

Transcript of prezentare generala societate comert electrice

CAPITOLUL II

PREZENTARE A PROFILULUI UNITII ,

A MODULUI DE ORGANIZARE I CONDUCERE N BAZA STATUTULUI DE SOCIETATE I ALTE ACTE NORMATIVE

Societatea comercial PT & DS IMPEX SRL TG JIU, denumit n cele ce urmeaz, "societate", este o societate comercial cu rspundere limitat, aa cum se arat n art. 211 din legea 31/1990, este o persoan juridic romn i i desfoar activitatea n conformitate cu legile i regulamentele n vigoare n Romnia, n conformitate cu contractul de societate i statutul societii ntocmite i ncheiate la data de 07 noiembrie 1996.

Cu privire la obiectul de activitate al societii, prile au convenit s desfoare urmtoarele activiti care presupun operaiuni de :

- comer intern;

- import-export;

- prestri servicii.

Operaiunile de comer intern au la baz achiziionarea i comercializarea en-gross, en-detail, n comision i intermediar de:

- piese si accesorii pentru autovehicule ;

- mobila , articole de menaj si de fierarie ;

- cafea,ceai , cacao si condimente;

- imbracaminte ,incaltaminte si articole din piele;

- produse apicole, horticole, plante medicinale;.

- bunuri de larg consum, aparate electrice, electrocasnice i electronice, componente i accesorii ale acestora, bunuri de uz casnic i gospodresc;

- materii prime agricole , animale vii, materii prime textile si cu semiproduse;

combustibili ,minerale si produse chimice pentru industrie .

produse din ceramica, sticlarie, tapete si produse de intretinere;

produse cosmetice si de parfumerie;

carne si produse din carne;

.

Comercializarea tuturor produselor enumerate anterior se poate face i n regim de consignaie, sub form de comision sau intermediari prin magazine proprii i trguri, alte locuri permise de lege, precum i activitatea de transport a acestora, cu ndeplinirea formalitilor legale.

Operaiunile de import-export, conform statutului i contractului de societate, pot fi efectuate cu toate produsele enumerate anterior.

Operaiunile de prestri servicii presupun prestarea de :

servicii pentru mecanizarea, chimizarea agriculturii si protectia fitosanitara

lucrari de intretinere si reparare autovehiculelor;

lucrari de tamplarie si dulgherie, de vopsitorie, zugrveli si de montari de geamuri;

lucrari de izolatii si protectie anticoroziva, de instalatii sanitare, de ipsoserie , alte lucrari de pardosire si placare a peretilor;

- lucrari de foraj si sondaj pentru constructii , lucrari de invelitori, serpante siterase la constructii;

- servicii de constructii hidraulice.;

- servicii de inchiriere a utilajelor de constructii si demolare, cu personal de deservire aferent;

- lucrari de instalatii sanitare si de incalzire centrala si de montaj de echipamente si utilaje tehnologice la cladiri si constructii ingineresti;

- servicii n domeniul constructiilor de autostrazi, drumuri, aerodromuri si constructii destinate sportului;

- servicii n domeniul recuperarii deseurilor si resturilor nemetalice reciclabile;

- lucrari de instalatii electrice ;

- lucrari de constructii inclusiv lucrari de arta;

- orice alte servicii solicitate de populaie, permise de lege i destinate extinderii obiectului de activitate.

In ceea ce priveste durata de funcionare a societii, aceasta i va desfura activitatea pe o perioad nelimitat n timp cu ncepere de la data nmatriculrii la Registrul Comerului.

Capitalul social al societii este de 172.700.000 fiind format din 1727de pri sociale egale i indivizibile, cu o valoare de 100.000 lei fiecare, numerotate de la 1 la 1727, aparinnd asociailor astfel:

- PIRVU CONSTANTIN cu un aport la capitalul social de 155300000 lei subscris impartit in 1553 pri sociale,cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 89.9247% .

PIRVU V.PETRE-ISAC cu aport la capitalul social de 8700000 lei subscris impartit in 87 pri sociale,cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 5.0376% .

UDRESCU GH.PETRE cu aport la capiutalul social de 8700000 lei subscris impartit in 87 de parti, cu o cota de participare la beneficii si pierderi de 5.0376%.

Prile sociale ale celor trei asociai sunt confirmate prin certificate care au nscrise urmtoarele meniuni:

- Denumirea i durata societii;

- Data constituirii societii, numrul din Registrul Comerului, oficial n care s-a fcut publicarea;

- Capitalul social, numrul total de pri sociale emise n valoare nominal, numrul de ordine i vrsmintele efectuate;

- Denumirea (numele i prenumele), sediul social (adresa, domiciliul) al asociailor posesori ai prilor sociale respective;

- Meniunea c certificatul nu este negociabil.

n cazuri de necesitate, prile sociale pot fi nstrinate (cesionate), conform formalitilor legale, fa de teri, dar numai cu acordul unanim al asociailor.

Majorarea capitalului social ct i micorarea acestuia, inclusiv prin plata de dividende, se face tot cu acordul unanim al asociailor i n conformitate cu prevederile legii n vigoare.

Asociaii au convenit, n baza contractului de societate, formarea unui fond de rezerv, de 20% din capitalul social prin reineri de 5% din beneficiul brut. Societatea va asigura, totodat, toate bunurile i se va reine un fond de amortizare pentru nlocuirea bunurilor pe msura uzurii acestora.

Capitalul social poate fi majorat n baza hotrrii Adunrii Generale a asociailor, prin acumularea de noi pri sociale de aceiai valoare, reprezentnd aportul n numerar sau n natur, prin includerea rezervelor legale sau prin capitalizarea beneficiilor.

Noile pri sociale emise trebuie subscrise n totalitatea lor, libere de orice sarcini, iar valoarea lor vrsat n termen de 30 de zile calendaristice de la data hotrrii de majorare a capitalului n cazul aportului n numerar sau ealonat, n conformitate cu graficul convenit de asociai, n cazul aportului n natur.

Conducerea societii revine Adunrii Generale a asociailor, care decide asupra activitii acesteia i asupra politicii economico-financiare i comerciale.

Pentru validarea hotrrilor Adunrii Generale a asociailor este necesar ca acestea s fie adoptate cu o majoritate absolut a asociailor n cazul n care aceste hotrri reprezint o derogare de la contractul de societate, precum i ndeplinirea procedurii necesare modificrilor, n cazul n care hotrrile privesc alte probleme dect cea menionat anterior, vor fi adoptate cu majoritate simpl.

n Adunarea General, fiecare parte social d dreptul la un singur vot. Adunarea General descarc gestiunea administratorilor i stabilete sarcinile acestora pentru perioada lor de funcionare.

Adunarea General are urmtoarele atribuii principale:

- aprob bilanul contabil, contul de profit i pierdere i hotrte cu privire la repartizarea profitului;

- aprob programul de activitate i bugetul de venituri i cheltuieli;

- hotrte cu privire la mrirea, scderea sau rentregirea capitalului social;

- hotrte cu privire la dizolvarea anticipat a societii;

- hotrte cu privire la fuzionarea societii cu alte societi;

- hotrte schimbarea sediului social;

- numete i revoc directorii societii i le stabilete remuneraia acestora;

- numete i revoc administratorul societii i stabilete remuneraia acestuia;

- aprob cesiunea prilor sociale ctre teri care devin astfel, asociai, precum i cesiunea de pri sociale ntre asociai;

- hotrte cu privire la eventualele mprumuturi, contractate de societate, egale sau care depesc 50% din valoarea capitalului social.

Adunarea General se ntrunete n sesiune ordinar n fiecare an ntre 15 i 31 ianuarie.

Administratorul angajeaz societatea fa de teri, avnd drept de tragere asupra conturilor bancare ale societii i rspunde n faa Adunrii Generale prin prezentarea bilanului anual, contului de profit i pierdere, precum i a raportului de activitate.

Fiecare asociat particip la beneficiile i pierderile societii potrivit prilor sociale. Beneficiile se stabilesc dup reinerea tuturor cheltuielilor, a cotei de amortizare i a fondului de rezerv, ct i dup acoperirea eventualelor pierderi nregistrate n bilanul anilor anteriori, pn la refacerea capitalului i formarea fondului de rezerv prevzut. Beneficiul este considerat stabilit prin aprobarea bilanului, dup care Adunarea General fixeaz dividendele ce vor fi pltite asociailor. Acetia pot lua avans dividende, pentru cheltuieli personale, impozitul de 10% urmnd a fi pltit la sfritul anului economico - financiar care ncepe la 1 ianuarie i se termin la 31 decembrie n fiecare an, excepie face primul an care ncepe la data nscrierii societii n Registrul Comerului.

n baza statutului societii, n msura necesitilor se poate folosi mn de lucru salariat n condiiile Codului Muncii.

Angajaii permaneni, temporari sau pentru lucrri determinate sunt remunerai potrivit nelegerii i coninutului contractului de munc.

2. MODUL DE DESFURARE A ACTIVITII I

ORGANIZARE A MANAGEMENTULUI

LA S.C. PT & DS IMPEX S.R.L. TG - JIU

Societatea comercial PT & DS IMPEX SRL Tg Jiu este organizat ntr-un ansamblu de compartimente de munc, funcii de conducere i relaii ntre acetia care constituie structura organizaional a acesteia.

Printr-o abordare corect i funcional, structura organizatoric constituie scheletul ntregului organism care este firma, funcionarea acesteia fiind dependent de modul n care sunt plasate i utilizate resursele umane la un moment dat.

n vederea desfurrii activitii conform obiectivelor propuse S.C. PT & DS IMPEX SRL TG JIU are de ndeplinit urmtoarele patru funcii:

- Cercetare-dezvoltare;

- Comercial;

- Financiar-contabil;