Presentation knowledgeengine

Click here to load reader

download Presentation knowledgeengine

of 11

Embed Size (px)

Transcript of Presentation knowledgeengine

  1. 1. Realizatori: Darle Gheorghe Gabris Marius An III, CTI Universitatea Politehnica Timisoara Facultatea de Automatica si Calculatoare
  2. 2. Tema proiectului Crearea unui mash-up interactiv, folosind apeluri ale unui API ales pentru dezvoltarea mash-up-ului. Un API(Application Programming Interface) reprezinta o interfata pentru programarea de aplicatii, facilitand intercatiunea dintre acestea. Mash-up-ul reprezinta o aplicatie web care combina date din mai multe surse online externe si le prezinta intr-o singura experienta integrata pentru utilizator.
  3. 3. API-uri utilizate: Wikipedia API http://www.mediawiki.org/wiki/API:Main_page World Weather Online API http://www.worldweatheronline.com/api/
  4. 4. Wikipedia API Wikipedia API este utilizat pentru a obtine informatii despre o anumita personalitate, un anumit loc, o anumita zi din an sau orice alt lucru general pe care il poate dispune wikipedia.
  5. 5. World Weather Online API Acest API este folosit pentru a obtine, pentru un anumit oras, sau pentru o anumita locatie, informatii cum ar fi, ora locala, momentul din zi in care rasare si apune soarele, precum si luna. De altfel mai obtine si temperatura maxima si minima din ziua curenta in acea locatie.
  6. 6. Descriere Mash-up Pentru realizarea acestui mash-up, am folosit pentru design html si css, impreuna cu bootstrap. Iar pentru a realiza functionalitatea paginilor, am folosit javascript, jquery si ajax pentru call-urile la API-uri.
  7. 7. Utilizare Pe prima pagina utilizatorul completeaza un search box pentru ce anume vrea sa caute. Pagina este facuta folosind bootstrap si permite afisarea ei in orice dimensiune, scaland si redimensionand continutul in functie de cerintele primite de la browser, fie el desktop, fie mobil.
  8. 8. Utilizare Pe a doua pagina, utilizatorul primeste raspunsul pentru cautarea efectuata si are posibilitatea de a realiza o noua cautarea, putand selecta o noua sectiune. Pentru a realiza o noua cautarea, pagina nu are nevoie de refresh, toata functionalitatea este realizata in javascript.
  9. 9. Resurse http://stackoverflow.com/ http://www.w3schools.com/