Practica Commplet by SA

download Practica Commplet by SA

of 30

 • date post

  17-Sep-2015
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Practica Commplet by SA

Transcript of Practica Commplet by SA

Mod

Capitolul I : Regulile tehnicii securitati ( pag. 2 ).Capitolul II : Structura si principiil de functionare a calculatorului

1 ) Blocul de sistem al calculatorului

- Placa de baz ( pag. 3 ) - Procesorul si radiatorul ( pag. 4 ) - Memoria Ram si Memoria Rom ( pag. 5- 6 ) - Unitati de stocare a informatiei ( pag 7 ) - Subsistemul audio (pag. 8 ) - Subsistemul video ( pag. 9 ) - Placi de extensie ( pag 10-11 ) - Sursa de alimentare ( pag. 12 ) 2) Monitorul ( pag. 13-14 ) 3) Tastatura si mouse-ul (pag 15-16 )Capitolul III : Pachetul de programe aplicatve. Microsoft office

1) Notiuni de baza a PPA ( pachetul de programe applicative ) Microsoft Office Word. ( pag. 17-18 )2) Personalizarea interfectei programului Microsoft Office Word ( pag. 19 )3) Deschiderea, proprietati si modurile de viziularizare a documentelor ( pag. 20 )4) Formatarea documentelor ( pag. 21 )5) Editarea documentelor ( pag. 22-23 )6) Inserarea documentelor ( pag. 24 )7) Lucrul cu tabele si diagrame ( pag. 25 )8) Crearea si editarea formulelelor ( pag. 26 )9) Lucrul cu mai multe documente ( pag. 26 )10) Tiparirea ducumentelor ( pag. 27 )

ModCoala Nr.documentSemnat Data

Elaborat Girlea AlexandruLit.CoalaColi

Verificat 27

Capitolul I : Regulile tehnicii securitati

1) Utilizarea echipamentelor de calcul se permite doar persoanelor instruite in domeniul proteciei muncii.2) Accesul si desfsurarea activitii n laboratorul de informatic se face numai sub supravegherea profesorului sau laboratorului.

3) Este interzis plasarea la locul de munc a obiectelor strine (Haine, geni, etc.).

4) Este interzis conectarea i desconectarea calculatorului far permisiunea profesorului.5) Este strict interzis atingerea cablurilor, prizelor, fielor i conectoarelor.

6) Este interzis s atingei ecranul monitorului.

7) Este strict interzis folosirea tastaturii cu minele umide sau murdare.

8) Evitai miscrile brute i nu parsii locul de munc far permisiunea profesorului.9) Nu incercai de sine stttor s lichidai defeciunile in lucrul calculatorului, imediat anunati profesorul.

10) Este interzis modificarea sau tergerea fiierelor de sistem precum i a fiierelor strine.

Pentru ca munca la calculator s nu devin dauntoare sntii, inei cnd de urmtoarele indicaii

Asezai-v in faa calculatorului astfel, nct distana dintre ecranul monetorului i ochi sa fie in limetele a 50-70 cm.

inei peceoarele pe podea, astfel ncit coapsa s formeze un unghi drept cu gamba.

Nu sprijinii coatele pe mas, deoarece aceasta limiteaz micrile.

Coatele trebuie inute aproape de corp n aa mod nt braul s formeye un unghi drept cu antebraul. inei spatele drept, lipit de scaun.

Tastele se lovesc uor i scur, dup care degetele revin ntr-o poziie relaxant.

Dac v-au obosit ochii, abatei privirea de la ecran i privii la ceva ndeprtat.

Coala

2

ModCoalaNr.documentSemnatData

Capitolul II : Structura si principiil de functionare a calculatorului

Blocul de sistem

(Placa de baz)Placa de baz - este placa principal a unui calculator, o component hardware complex pe care sunt montate multe alte componente hardware ale PC-lor sau ale altor aparate electronice computerizate. Placa de baz conine i conectori electrici pentru comunicarea cu celelalte componente ale sistemului calculator. Pe placa de baz se conecteaz ntre ele unitatea central de prelucrare (UCP) i alte subsisteme i dispozitive electronice: interfee, memorie, etc.

Plcile de baz moderne includ, cel puin:

o priz (socket) sau sloturi pentru microprocesor n care se pot instala unul sau mai multe microprocesoare. Exist i cazuri n care microprocesorul este lipit direct la placa de baz, fr mijlocirea unui soclu.

sloturi n care se instaleaz memoria sistemului (de obicei, n form de module DIMM care conin cipuri de memorie DRAM)

un chipset, care constituie magistrala care face legtura ntre microprocesor, memoria RAM i periferice

un chipset pentru memoria non-volatil (de obicei, memoria Flash pe plcile de baza moderne) care conine sistemul de Firmware sau BIOS-ul

un ceas intern (generator de tact), care produce sincronizarea diverselor componente

sloturi pentru carduri de extindere (interfa pentru magistrala de date susinut de chipset-uri)

conectori electrici de putere, care primesc energie electric de la sursa de alimentare i o distribuie la microprocesor, chipset-uri, memorie RAM i la cardurile de extindere, plci grafice (de exemplu, GeForce 8 i Radeon R600) care necesit o putere mai mare dect poate oferi placa de baz - deci sunt conectori suplimentari pentru a le ataa direct la sursa de alimentare. (Exist i uniti de disc conectate la sursa de alimentare prin intermediul unor conectori speciali.).

Coala

3

ModCoalaNr.documentSemnatData

Procesorul i radiatorulProcesorul ncorporeaz funciile unitii centrale de prelucrare a informaiei (U.C.P. sau n englez: CPU) a unui calculator sau a unui sistem electronic structurat funcional (care coordoneaz sistemul) i care, fizic, se prezint sub forma unui circuit electronic integrat IC cunoscut i sub numele de cip electronic. Reprezint forma structural cea mai complex pe care o pot avea circuitele integrate. El controleaz activitile ntregului sistem n care este integrat i poate prelucra datele furnizate de utilizator. Este elementul principal al unui sistem de calcul; cipul semiconductor, care este plasat pe placa de baz numit motherboard (en), este de obicei foarte complex, putnd ajunge s conin de milioane de foarte mici tranzistoare (microtranzistoare). Procesorul asigur procesarea instruciunilor i datelor, att a celora din sistemul de operare al sistemului, ct i a celora din aplicaia utilizatorului, i anume le interpreteaz, prelucreaz i controleaz, execut sau supervizeaz transferurile de informaii i controleaz activitatea general a celorlalte componente care alctuiesc un sistem de calcul.

Radiatorul este o pate component a computerului, ce este instalat deseori i pe procesor pentru al rci pe acesta.

Coala

4

ModCoalaNr.documentSemnatData

Memoria ROM

Memoria ROM (read-only memory) este un tip de memorie care n mod normal nu poate fi doar citit, spre deosebire de RAM, care poate fi att citit, ct i scris. Memoria ROM este o clas de suporturi de stocare utilizate n computere i alte dispozitive electronice. Datele stocate n ROM nu pot fi modificate sau pot fi modificate numai lent ori cu dificultate. De aceea, memoria ROM este folosit n principal pentru a distribui firmware (softul strns legat de hardul specific i puin probabil s aib nevoie frecvent de update).

Memoria ROM este folosit la anumite funcii n calculatoare din dou motive principale:

1. permanena: valorile stocate n ROM sunt totdeauna acolo, indiferent dac este pornit sau nu. Memoria ROM poate fi scoas din calculator i stocat pentru o perioad nedeterminat de timp i nlocuit, datele coninute continund s fie acolo. Din acest motiv se mai numete i memorie nonvolatil.

2. securitatea: faptul c memoria ROM nu poate fi modificat uor reprezint un grad de securitate n privina modificrilor accidentale sau ru intenionate ale coninutului. Astfel, nu este posibil virusarea prin intermediul memoriei ROM. (Tehnic, este posibil cu EPROM, dar aceasta nc nu s-a ntmplat.)

Memoria ROM este utilizat n principal pentru stocarea programelor de sistem care stau la dispoziie n orice moment. Unul dintre ele este BIOS, stocat pe o memorie ROM, numit system BIOS ROM. Stocarea fiind pe memoria ROM, programul este disponibil odat cu pornirea calculatorului pentru a introduce setrile. ntruct scopul memoriei ROM este s nu fie modificat, apar situaii n care este nevoie de schimarea coninutului acesteia.

PROM (Programable Read Only Memory) este similar cu memoria ROM, dar poate fi programat de utilizator, cu ajutorul unui echipament special. Ceea ce este foarte util pentru companiile care i fac propriul ROM.

EPROM (Erasable PROM) poate fi tears prin expunere la radiaii ultraviolete i poate fi rescris. Microcontrollerele cu EPROM au un orificiu cu un mic geam de cuar care permite ca cipul s fie expus la radiaie ultraviolet. Nu este posibil alegerea unei pri pentru a fi tears. Memoria poate fi tears i rescris de un numr finit de ori.

OTPROM (One Time Programable ROM) este o memorie EPROM, dar cu cipul dispus ntr-o capsul din material plastic, fr orificiu, care este mult mai ieftin. Viteza este bun, dar aplicaiile sunt lipsite de flexibilitate.

EEPROM (Electrically Erasable PROM) poate fi tears electric de unitatea central cu ajutorul unui anumit soft, n timpul funcionrii. Este cel mai flexibil tip de memorie.

memorie Flash este asemntoare cu EPROM i EEPROM, dar nu necesit orificiu de terg

Coala

5

ModCoalaNr.documentSemnatData

Memoria ROMMemoria cu acces aleator (Random Access Memory, abreviat RAM) este denumirea generic pentru orice tip de memorie de calculator care

poate fi accesat aleator, oferind acces direct la orice locaie sau adres a ei, n orice ordine, chiar i la ntmplare,

se implementeaz de obicei pe cipuri (circuite integrate) electronice rapide i fr pri n micare (i nu pe dispozitive magnetice sau optice precum discurile dure sau CD-urile).

Timpul de acces la datele din astfel de memorii este de obicei ntotdeauna acelai, nedepinznd de poziia adresei de memorie accesate (deci nu ca la benzile sau discurile magnetice, care necesit un timp variabil).Cele mai mul