POVESTEA MEA - usamv.ro _blue.pdf · MEET ERASMUS+ PROGRAM Erasmus+ este programul Uniunii...

download POVESTEA MEA - usamv.ro _blue.pdf · MEET ERASMUS+ PROGRAM Erasmus+ este programul Uniunii Europene…

of 24

 • date post

  01-Sep-2018
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of POVESTEA MEA - usamv.ro _blue.pdf · MEET ERASMUS+ PROGRAM Erasmus+ este programul Uniunii...

 • POVESTEA MEA

 • CUPRINSMeet ERASMUS+ Program 5

  My Spanish Experience 6* Vasile Florentina, mobilitate de plasament - Universitat Politcnica de Valencia, Spania

  Spain, my Erasmus Home 8 * Badila Adelina-Paula, mobilitate de plasament - Universitat Politcnica de Valencia, Spania

  Welcome to Germany! 10* Burlacu Aglaia, mobilitate de plasament - Technische Universitat Bergakademie Freiberg,Germania

  Another Spanish experience 12* Dumitrache Corina, mobilitate de plasament - Universidad Europea Miguel de CervantesValladolid, Spania

  Student in Perugia 13* Burcus Alexandru, mobilitate de studiu - Universita degli studi di Perugia, Italia

 • Hello, Belgium! 15* Munteanu Alexandru, mobilitate de studiu - Gembloux AgroBioTech, Belgia

  Bienvenuto a Italia! 19* Buzatoiu Vlad, mobilitate de studiu - Universita degli studi di Perugia, Italia

  From Lund, with love... 21* Simion Luana, Buhalu Tudor, mobilitate de studiu - Lund University, Suedia

  CUPRINS

 • MEET ERASMUS+ PROGRAMErasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educaie, formare profesional, ti-neret i sport care se desfoar n perioada 2014-2020 i reunete cele 7 programe eu-ropene de finanare anterioare: nvare pe Tot Parcursul Vieii, Tineret n Aciune, Eras-mus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i programul de cooperare cu rile industrializate.

  Erasmus+ le ofer studenilor oportunitatea de a studia n universiti din alte ri i de a deru-la perioade de stagiu / plasament n instituii publice i private de pe piaa muncii. Studenii pot petrece pn la 12 luni ntr-o alt ar pentru o mobilitate de studiu sau practic, n cadrul fiecrui ciclu de studii. Mobilitile de studiu n universiti din alte ri pot fi de la 3 la 12 luni, iar plasamentele n instituii publice sau private de pe piaa muncii pot fi de la 2 la 12 luni.

  Personalul din nvmntul superior i personalul invitat din ntreprinderi benefici-az de oportuniti de predare, iar personalul didactic i nedidactic are acces la formare.

  Erasmus+ nseamn nvare, colaborare, soluii creative, inovare i conectare cu piaa muncii.

  Contact:Dr. Ecaterina tefanCoordonator instituional Erasmus+ USAMV BucuretiServiciul Relaii Internaionale (Corp A, Rectorat, parter)

 • M numesc Vasile Florentina i sunt student n Anul IV la Univer-sitatea de tiine Agronomice i Medicin Veterinar din Bucureti.Am aflat de programul Erasmus n anul I prin intermediul unei prezentri din cad-rul facultii, i mi-am dorit s plec. Povetile studenilor Erasmus m-au fascinate.Oare era posibil?

  Aa c, n anul III am aplicat pentru o burs Erasmus.Am fost plecat pentru 2 luni de traineeship n Valencia, Spania. Am lucrat n acest timp n laboratoarele Universitii Politehnice de aco-lo unde am fost ajutai s ne integrm i s avem o edere ct mai plcut.Campusul Universitii era imens i oferea toate facilitile de la labora-toare i bibliotec la terenuri de fotbal, piscin, spaii verzi i cafeterii. Ct despre Valencia, cred c este locul n care nu te poi plictisi : soare, plaj, palmieri, par-curi, centrul vechi cu strduele nguste, lumea prietenoas gastronomia, toate m-au cucerit.

  Pe lng toate acestea Erasmus i ofer ocazia s cuno-ti ali studeni din toat Europa i s nvei cte puin despre cultura fiecruia.

  MY SPANISH EXPERIENCE

 • Cunoti oameni pe care probabil nu i-ai fi cunoscut n alte circumstane ale vieii tale, legi prietenii, te distrezi, nvei s fii mai tolerant cu cei din jur dar i cu tine. Dar mai pre-sus de toate experien Erasmus te nva cum s te organizezi i cum s te descur-ci n orice situaie.Eti singur ntr-o ar strin, deci trebuie s o scoi tu cumva la capt. Cu ajutorul acestei experiene i dai seam c poi face lucruri de care nu ai ti c eti capabil, c poi mai mult i n acelai timp i testezi limitele.

  Cred c Erasmus a fost cel mai bun lucru pe care l am putut face n 4 ani de facultate pentru c NU, nu sunt doar cteva luni n afar rii, e mult mai mult. Erasmus nseamn experien de viaa, orizonturi noi deschise, maturizare, prieteni, distracie, independent, dezvoltare personal.

  Vasile FlorentinaFacultatea de Ingineria i Gestiunea

  Produciilor Animaliere 2017-2018

 • SPAIN - MY ERASMUS HOME

  Experienta mea Erasmus? Mai mult decat extraordinara!

  Am reusit! Am primit bursa Erasmus, am fost cea mai ferici-ta de pe planeta, imi doream din tot sufletul sa pot pleca si sa studiez in alta tara.Am plecat in Spania, in Valencia pentru un traineeship de 2 luni. Acolo am studiat ceva ase-manator profilului meu, dar nici pe departe pentru ca am facut foarte mult lucru practic, am studiat procesarea maslinelor intr-un centru de cercetare al unei dintre cele mai bune Uni-versitati: Universitat Politehnica de Valencia. Un campus enorm, cam cat un orasel de la noi.

  Mi-a placut mult, mi-a placut sa invat ceva nou, ceva ce la noi in Romania nu prea se practi-ca deci pot spune ca in 2 luni am invatat cat pentru 4 ani de studiat la Universitatea de aici.Oamenii de acolo au fost foarte primitori si ne-au invatat cat mai multe lucruri intr-un timp scurt, ba chiar au avut si multe cuvinte de lauda pentru noi, spunand ca suntem fete inteligente si descuracrete.

  In afara de munca la facultate, am avut destul timp si de socializare si plimbari. Peisajele valenciene sunt uluitoare, sa nu mai spun de caldura si plajaa de care am avut parte pana la jumatatea lui octombrie.Pe parcursul celor 2 luni am avut o gasca de alti erasmusi din Fran-ta, Italia, Cehia ,Polonia si Iasi. Impreuna am creeat o prietenie frumoasa, ne-am distrat, am gatit si am ramas cu speranta ca o sa ne revedem intr-o buna zi!

 • Am vizitat toata Valencia, si toate obiectivele turistice de acolo, mi-a placut foar-te tare Bioparc si Oceanografic si bineinteles plaja super curate cu nisip fin si auriu.Ca studenta Erasmus, recomand din toata inima aceasta experienta minunata. Nu multi oameni se intalnesc cu asta in viata si daca ajungi sa primesti bursa trebuie sa profiti de oportunitate.

  Te maturieaza intr-un fel, iti deschide putin mintea, te ajuta sa intelegi si cum vad alte popoare lucrurile pe care le vezi tu si iti creezi si alte idei, daca stii o limba straina ti-o perfectionezi, iar daca nu stii, o inveti. Sincer, din partea mea cred ca din cauza bursei Erasmus merita sa te inscrii la o facultate, pen-tru ca asa iti dezvolti o alta perspective si incerci sa o implementezi aici la noi in Romanica.Ca o ultima fraza, spun din nou ca a fost minunat si abia astept sa retraiesc aceasta experienta!

  Badila Adelina-Paula Facultatea de Ingineria i Gestiunea Produciilor Animaliere

  2017-2018

 • WELCOME TO GERMANY!

  Numele meu este Aglaia Burlacu si sunt doctoranda in cadrul Universi-tatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. Am luat deciz-ia de a participa la o mobilitate Erasmus in cadrul celui de-al doilea an de doctorat.

  Imi doream oportunitatea de a trai experienta Erasmus, deoarece ma fascina ideea de a-mi face prieteni noi din diferite culturi si de a avea posibilitatea de a ma spe-cializa intr-un institut cu laboratoare dotate cu aparaturi si echipamente performante.

  Am ales Germania, deoarece este un stat puternic implicat in dezvoltarea biotehnologiilor, do-meniu drag mie.

 • Am ajuns intr-un mic oras universitar Freiberg, cu o istorie frumoasa, situat in vecinatatea granitei cu Cehia. Desi, prima saptamana a fost mai dificila, pana m-am acomodat cu institutul si oamenii cu care am colaborat, datorita persoanelor din echipa Erasmus am avut parte de o tranzitie usoara.

  Aceasta experienta mi-a permis sa ma dezvolt atat profesional, cat si personal, dar si sa ca-latoresc si sa cunosc noi orase si peisaje nespus de frumoase, alaturi de noi prieteni dragi.

  In final, pot spune ca am invatat foarte multe in urma acestei mobilitati, deve-nind mai increzatoare in a ma descurca singura in diferite situatii neprevazute, dar si mai capabila de a intelege cum o cultura poate influenta mentalitatea unei persoane.

  As d ori sa recomand mobilitatea Erasmus oricarei persoane doritoare de o provocare si de o experienta care iti permite sa te dezvolti foarte mult si sa intelegi mai bine ce inseamna sa fii cetatean european.

  Burlacu AglaiaFacultatea de Biotehnologii

  2017-2018

 • ANOTHER SPANISH EXPERIENCE

  Desi ai crede ca ar trebui sa ma pregatesc pentru disertatie, inca din anul I am hotarat ala-turi de trei colegi sa mergem undeva pentru a face practica. Asa ca am ales sa plecam cu programul Erasmus in Valladolid, Spania, la Universitatea Europeana Miguel de Cervantes.

  Aici sub indrumarea domnilor profesori Roberto Alegria s