Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

13
pg. 1 Paulo Coelho Cărțile și Viața sa Recomandări de Florin Roșoga

description

Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

Transcript of Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

Page 1: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 1

Paulo Coelho Cărțile și Viața sa

Recomandări de Florin Roșoga

Page 2: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 2

PAULO COLEHO, MAGUL DIN BRAZILIA: POVESTEA ȘI CĂRȚILE SALE

Născut în Brazilia pe 24 august 1947, Paulo Coelho şi-a descoperit pasiunea pentru a scrie cărți la o vârstă fragedă.

În adolescență el considera că un scriitor este cineva care poartă mereu ochelari pe nas, nu îşi piaptănă părul nicicând şi are principala datorie de a nu fi înţeles vreodată de către generaţia sa. Mai târziu nu a respectat ca și scriitor nici un dintre așteptările tinereții.

În ciuda provocărilor şi obstacolelor din calea visului său de a deveni scriitor, Coelho nu a renunţat niciodată. La vârsta de 16 ani, latura sa introvertită şi atitudinea sa împotriva celor din jur l-au făcut să ajungă într-un spital de boli mintale, de unde a încercat să scape de 3 ori înainte de a fi externat la 20 de ani.

Page 3: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 3

photo by nrkbeta

Pentru o vreme a pus pe pauză visul său de a deveni scriitor ca să facă pe plac părinţilor. Paulo Coelho s-a înscris atunci la Facultatea de Drept, însă a renunţat după numai un an şi a început să ducă o viaţă de hippiot. A călătorit mult şi a început să folosească droguri. Aceste experienţe au contribuit mai târziu enorm la complexitatea scrierilor sale.

S-a întors în Brazilia unde și-a reluat încercările de a își realiza visul: să scrie. A compus versuri pentru cântece, dintre care unele i-au adus probleme, însă asta nu l-a oprit. Înainte să se impună ca și scriitor, Paulo Coelho a lucrat ca și actor, jurnalist şi a fost chiar director de teatru o vreme.

Page 4: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 4

Adevăratul punct de cotitură al vieţii sale a fost în timpul unui pelegrimaj de peste 500 de mile pe drumul Santiago de Compostela din Spania. În perioada acestei experiențe a avut parte de o trezire spirituală, foarte bine descrisă în autobiografia sa, Jurnalul unui mag.

Înainte de acest moment, Paulo admite că, deși că era fericit că avea o slujbă, o persoană pe care o iubea şi bani, totuși nu era mulţumit deoarece nu-şi îndeplinise visul de a deveni scriitor.

A abandonat atunci versurile pentru melodii şi şi-a dedicat restul zilelor pentru a deveni un scriitor cu normă întreagă. După pelerinajul de la Santiago de Compostela, el scrie prima sa carte de succes, Jurnalul unui Mag (apărută în 2010 la librăria Humanitas).

Cartea care l-a consacrat însă este "Alchimistul", iar la momentul actual cărțile sale au fost traduse în peste 80 de limbi, publicate în 150 de țări, vânzând peste 165 milioane de exemplare la nivel mondial.

Paulo Coelho este totodată unul dintre cei mai prezenți autori pe mediul online, inclusiv prin profilul pe care îl întreține pe majoritatea rețelelor sociale. De asemenea are o aplicație oficială care îi citează opera, aplicație disponibilă gratuit pe Itunes.

Citate din Paulo Coelho

De ce sunt oamenii triști: sunt prizonieri în povestea lor personală. Toată lumea crede că scopul vieții este să urmeze un plan. Nimeni nu se întreabă dacă acest plan e al lui sau a fost creat de altcineva. Strâng experiențe, amintiri, lucruri și idei ale altora, iar asta e mai mult decât pot duce. Însă își uită propriile vise.

Când ți-ai găsit calea, nu trebuie să ai teamă. Trebuie să ai destul curaj încât să faci greșeli. Dezamăgirea,

Page 5: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 5

înfrângerea și disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca să ne arate drumul.

Un copil poate oricând să-l învețe pe un adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește.

1 CĂRȚI PUBLICATE DE PAULO COELHO

Majoritatea cărților lui Coelho au fost publicate și în limba română. Dintre acestea cea mai cunoscută lucrare este cartea "Alchimistul"

Page 6: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 6

2 ALCHIMISTUL

Cartea “Alchimistul” de Paulo Coelho reprezintă încercarea de a descoperi Legenda Personală şi încercarea de a conecta spiritual cititorul cu universul, prin prezentarea poveştii unui unui băiat cioban, pe numele său Santiago. Acesta călătoreşte prin deşertul egiptean pornind din țara sa natală, Spania, în dorinţa de a găsi comorile piramidelor. În aventura sa Santiago întâlneşte diferiţi oameni care îl îndrumă spre direcţia dorită. În cele din urmă, el învaţă să-și asculte chemarea și să transforme drumul într-o căutare

spirituală.

Această călătorie şi dorinţa de descoperire interioară face ca mulţi cititori să se regăsească în aventura băiatului din deșert, deoarece mulţi dintre noi am ascuns adevăratele noastre chemări, considerându-le simple fantezii copilăreşti.

O poți comanda aici de pe Emag sau Libris.

Page 7: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 7

3 MANUSCRISUL GĂSIT LA ACCRA

O altă carte bine primită de public este "Manuscrisul găsit la Accra". Cu o acţiune ce se petrece în Ierusalimul anului 1099, cartea "Manuscrisul găsit la Accra" încearcă să ofere o înţelepciune atemporală asupra naturii umane. Acţiunea cărţii este centralizată asupra unui călător înţelept pe nume Coptul. Oraşul se află într-o continuă aşteptare a unei invazii a cruciaţilor, invazie ce va schimba pentru totdeauna viața oraşului Accra.

În fiecare seară locuitorii se așează în jurul lui Copt. Îşi concentrează atenţia departe de ameninţările ce se află de cealaltă parte a zidurilor oraşului, şi asupra întrebărilor legate de valorile zilnice şi de natura schimbărilor. "Manuscrisul găsit la Accra" este în esența sa o culegere de sfaturi înțelepte. Ideile prezentate în carte depăşesc orice afiliere religioasă şi reuşesc să sugereze că toate răspunsurile vin din interior.

Poți comanda cartea "Manuscrisul găsit la Accra" pe majoritatea librăriilor online - Emag, Libris, Elefant

Page 8: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 8

4 BRIDA

Acest roman al lui Paulo Coelho prezintă drumul unei tinere femei în căutarea ei spre cunoaştere. În călătoria ei, întâlneşte un bărbat şi o femeie care văd în ea un cadou, dar totuşi o lasă să-şi facă propriile descoperiri. Ea este într-o luptă care încearcă să echilibreze dorinţa de a transformare şi interacţionare cu oamenii din jur.

Cartea este dezvoltată în jurul lucrurilor oculte, folosind metafore care caracterizează ciclul vieţii din univers. Polarităţile energiilor masculine şi

feminine sunt explorate cu ajutorul conceptului de suflet divizat. "Brida" subliniază importanţa sufletelor pereche şi descoperirea interioară prin găsirea sufletului pereche.

Cartea "Brida" a fost publicată în 40 de limbi pe întreg mapamondul. Poate fi comandată pe Emag, Libris, Elefant

Page 9: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 9

5 JURNALUL UNUI MAG

Cartea “Jurnalul unui mag”, urmăreşte iniţierea lui Paulo Coelho în grupul Regnus Mundi. El trebuie să plece într-un pelerinaj pentru a găsi o anumită sabie ce îl va ajuta să fie acceptat în grup. În pelerinajul său, Coelho este îndrumat de Petrus, un personaj care il va introduce în lumea gândurilor şi a exerciţiilor mistice, ce îl vor ajuta să se conecteze cu el însuşi.

Citind “Jurnalul unui mag”, putem înțelege căutarea sabiei lui Coelho drept o metaforă ce reprezintă ceea ce lipsește

în viaţa noastră, şi să folosim exerciţiile descrise de Petrus pentru a găsi răspunsurile noastre.

"Jurnalul unui mag" îl găsești pe Emag, Libris, Elefant

Page 10: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 10

6 UNSPREZECE MINUTE

“Unsprezece Minute”, publicată în peste 50 de limbi, este o carte care urmăreşte drumul unei tinere brazilience care a avut parte de multe dezamăgiri în urma cărora a devenit prostituată. Maria învaţă să disocieze mintea de corp, astfel încât dragostea nu mai face parte din actul sexual.

Această carte este o explorare a sentimentelor care provin din disocierea iubirii de sex, explorând riscurile şi oportunităţile pe care le avem de câştigat dacă ne reconectăm cu ea. “Unsprezece

Minute” explorează puterea sexului ca fiind ceva ce poate fi folosit ca un drog sau ca ceva ce poate fi cu adevărat transcendent și transformațional.

Cartea "11 Minute" a lui Paulo Coelho poate fi comandată pe Emag. Libris, Elefant

Page 11: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 11

7 ALTE CĂRȚI SCRISE DE PAULO COELHO

Mai jos ai lista completă a cărților publicate de Coelho și apărute în limba română. Dai click pe imagine pentru detalii. Titlurile sunt următoarele:

Page 13: Paulo coelho, magul din brazilia si cartile sale

pg. 13

Învingătorul este întotdeauna singur Aleph Al cincilea munte Manualul războinicului luminii Veronika se hotărăște sa moară Diavolul și domnișoara Prym Zahir Walkiriile Vrăjitoarea din Portobello La râul Piedra am șezut și-am plâns Adulter Aleph Al cincilea munte Învingătorul este întotdeauna singur

Magul. Extraordinara viață a lui Paulo Coelho (biografia lui Coelho, scrisă de Fernando Morais)

8 CĂRȚI PUBLICATE ÎN LIMBA ENGLEZĂ

Dacă preferi să citești în engleză, poți comanda cărțile lui Paulo Coelho cu livrare oriunde în lume, de pe Amazon sau Bookdepository.

9 MAI MULTE DESPRE PAULO COELHO

Mai multe despre viața și munca lui Paulo Coelho poți afla de pe următoarele site-uri:

Paulo Coelho pe Wikipedia Site Oficial Paulo Coelho - pagina oficială de Facebook Blogul lui Paulo Coelho aici