P2-Instalatii Electrice Gradini

Click here to load reader

 • date post

  28-Apr-2015
 • Category

  Documents

 • view

  86
 • download

  15

Embed Size (px)

Transcript of P2-Instalatii Electrice Gradini

Instalaii electrice de grdin

Instalaia electric a grdinii trebuie conceput odat cu instalaia electric a casei, prin includerea n tabloul general de sigurane a cinci sigurane (dou pentru prize, dou pentru lumini i una de rezerv).

Din siguranele pentru lumini de la tabloul electric general se pornete ctre ntreruptoarele i / sau comutatoarele care vor aciona circuitele de lumin din grdin. Din ntreruptoare se iese cu firele electrice n gradin, loc de unde se va face conexiunea cu cablurile electrice care vor fi trase prin pmnt.

Din siguranele pentru prizele de gradin de la tabloul general al casei se scot fire electrice direct n spaiul verde, loc unde se va realiza conexiunea cu cablurile electrice care vor fi trase prin pmnt.

Tipuri de cabluri folositeCablu electric cu 3 fire de 1,5 mm armat cu manta metalica. Cablu electric cu 3 fire de 2,5 mm armat cu manta metalica Sunt folosite la: sisteme electrice de gradin: iluminare i prize cablajele electrice de gradin montajul ngropat n pmnt sau n zidrie. Mantaua metalic (armatura metalica) protejeaz cablul de roztoare, de tierea accidental cu cazmaua sau de uzura i mbtrnirea componentelor n timp Cablurile se instaleaz n anuri spate la adncimi de 40-60 cm.

Cablu electric cu 3 fire de 1,5 mm armat cu manta metalic

Cablu electric cu 3 fire de 2,5 mm armat cu manta metalic

Tabloul electric

reprezint inima unei instalaii electrice asigur protecia cablajului, protecia aparatelor electrice i protecia persoanelor la electrocutare. realizeaz conectarea la sursa de curent electric, protejeaz sursa de scurtcircuit i suprasarcin, msoar parametrii electrici ai reelei respective ofer comanda local a aparatelor de conectare

Tablouri electrice