Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

17
„In zilele urmatoare Guvernul lucreaza la capacitate maxima. Asiguram stabilitatea si linistea de care este absolut nevoie”

description

Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

Transcript of Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

Page 1: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

„In zilele urmatoare Guvernul lucreaza la

capacitate maxima. Asiguram stabilitatea

si linistea de care este absolut nevoie”

Page 2: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Premierul a prezentat Parlamentului reunit o informare cu privire la activitatea delegatiei Romaniei la Consiliul European din 28-29 iunie.

Valeriu Zgonea, liderului grupului deputatilor PSD, a fost ales Presedintele Camerei Deputatilor cu 161 de voturi „pentru”.

Liderului Grupului S&D din Parlamentul European si-a aratat sprijinul pentru premierul Victor Ponta si pentru demersurile Uniunii Social Liberale.

Premierul Victor Ponta, insotit de mai multi ministri din Cabinetul USL, a avut la Camera de Comert a Romaniei o intalnire cu 300 de oameni de afaceri.

Victor Ponta a efectuat o vizita la santierul Autostrazii A3, pe tronsonul Bucuresti – Ploiesti, acesta fiind insotit si de ministrul Transporturilor.

Page 3: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Presedintele Traian Basescu a fost suspendat din functie de catre Parlamentul Romaniei cu 256 de voturi „pentru”. Data referendumului a fost stabilita ca fiind 29 iulie, campania electorala incepand din data de 7 iulie. Decizia Parlamentului a primit aviz pozitiv din partea Curtii Constitutionale a Romaniei, care noteaza, printre altele ca „Presedintele Romaniei, prin comportamentul sau politic, si-a asumat public initiativa luarii unor masuri economico-sociale, inainte ca acestea sa fie adoptate de catre Guvern, prin asumarea

raspunderii”. Acest lucru, spune Curtea „poate fi retinut ca o incercare de a diminua rolul si atributiile primului ministru”. De asemenea, „Curtea constata ca domnul Traian Basescu nu si-a exercitat cu maxima eficienta si exigenta functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate”. Executivul s-a reunit in cadrul unei sedinte pentru a dezbate si adopta mai multe proiecte de hotarare in legatura cu organizarea referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu. Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului de Interne, Ioan Rus, ca referendumul din 29 iulie trebuie organizat la fel de bine ca si alegerile locale din 10 iunie. Romanii vor fi chemati la urne sa spuna daca il mai vor sau nu pe Traian Basescu. Acesta nu este un vot pentru partide, ci un vot prin care fiecare cetatean trebuie sa decida daca il mai vrea pe Basescu in continuare! Guvernul va organiza alegeri prezidentiale anticipate intr-un termen maxim de 90 zile de la data referendumului, daca populatia se va pronunta prin vot pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a declarat ministrul delegat pentru Administratie Publica, Victor Paul Dobre.

Page 4: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Premierul Victor Ponta a prezentat Parlamentului reunit intr-o sedinta comuna, o informare cu privire la activitatea delegatiei Romaniei la Consiliul European din 28-29 iunie. Premierul si-a exprimat dorinta ca primul moment in care premierul face o informare in Parlament privind deciziile de la Consiliul European „sa se transforme intr-o regula de colaborare intre institutiile statului”, regula care sa arate respect pentru Parlamentul Romaniei. Premierul Victor Ponta a dat exemplul cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care la patru ore de la incheierea Consiliului European s-a adresat Parlamentului. In fata parlamentarilor, prim-ministrul a explicat faptul ca principalul raspuns pe care Consiliului European l-a dat actualei crize a fost necesitatea existentei unor masuri de crestere economica si de creare a locurilor de munca. „Am dorit sa va informez in mod direct ca in cursul Consiliului European s-a dorit un raspuns la criza actuala si la completarea masurilor anterioare, masuri care priveau si privesc in continuare disciplina bugetara, evident un tip de coordonare a politicilor bugetare si fiscale in cadrul Uniunii Europene, dar la care in mod clar trebuiau adaugate

Page 5: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

masuri de crestere economica si creare a locurilor de munca. Care a fost raspunsul Consiliului European la aceste provocari? Un raspuns destul de clar si un raspuns important pentru toti cetatenii Uniunii Europene: alaturi de disciplina bugetara, alaturi de austeritate, sunt necesare masuri de crestere economica si creare a locurilor de munca”, a declarat Victor Ponta in fata Parlamentului. Premierul a subliniat, de asemenea, ca pentru Romania s-a decis ca orice fel de masura de crestere si orice fel de realocare financiara pe plan european sa nu afecteze alocarile nationale pentru fonduri europene. Victor Ponta a mai declarat ca o alta decizie importanta pentru Romania este posibilitatea, in cadrul anvelopei nationale, de a realoca fonduri europene intre programele operationale. Potrivit premierului, „acolo unde in mod clar si evident nu avem sanse reale de a folosi fondurile alocate pentru un program operational sectorial putem cere Comisiei Europene realocarea pentru un alt program, in masura in care acest lucru il dovedim cu documente, cu acte si se dovedeste a fi realist”.

Page 6: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Valeriu Zgonea, liderului grupului deputatilor PSD, a fost ales Presedintele Camerei Deputatilor cu 161 de voturi „pentru”. Plenul reunit al Camerei Deputatilor a votat revocarea din functie a pesedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, cu 160 de voturi „pentru” si unul „impotriva”. Dupa ce a fost ales, Valeriu Zgonea a declarat, de la tribuna Camerei Deputatilor, ca este un moment foarte important in viata sa pentru care a muncit foarte mult. El le-a multumit colegilor care l-au votat, dar si „acelor oameni care s-au simtit umiliti in trei ani si jumatate si au simtit ca in Parlamentul Romaniei cel care conduce si are functie de presedinte nu-i reprezinta si i-a umilit, celor care s-au simtit prin asumari de raspundere si prin voturi numarate aiurea ca nu sunt reprezentati în Parlament”. Totodata, Presedintele Camerei Deputatilor a amintit gestul domnului Adrian Sobaru, care a facut „poate cea mai importanta declaratie politica”. „Si vreau sa-i multumesc unui om care acum cativa ani de zile mi-a dat unul dintre cele mai elocvente exemple de drumul gresit pe care Roberta Anastase a adus aceasta institutie - domnului Sobaru - care a facut poate cea mai importanta declaratie politica pe care vreodata Parlamentul Romaniei a putut sa o faca”, a sustinut Valeriu Zgonea. Acesta a mai declarat ca „Romania are nevoie de un dialog intre Guvern, Parlament si Presedintie. Sunt convins ca voi avea o comunicare cu toate grupurile parlamentare. Trebuie sa ne respectam intre noi si sa luam deciziile cele mai bune pentru cetateni. Parlamentul va reprezenta cetatenii Romaniei. Nu trebuie sa confundam Parlamentul cu propriul nostru buzunar. Oamenii ne vor respecta si ei la randul lor daca si noi ii vom respecta”. De asemenea, si Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte al Senatului, locul sau fiind luat de copresedintele USL, Crin Antonescu.

Page 7: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Senatoarea Ecaterina Andronescu a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Cotroceni. La preluarea mandatului, noul ministru al Educatiei a declarat ca isi propune sa creasca autonomia scolilor, in sensul ca acestea „sa isi elaboreze propriul regulament de organizare si functionare si sa stabileasca criterii si principii”. De asemenea, ministra Ecaterina Andronescu a sustinut ca „scoala nu este un turn de fildes, este o institutie a comunitatii”, facand referire la o mai buna colaborare intre parinti si scoala. Ecaterina Andronescu a preluat portofoliul dupa ce, pe 30 iunie, Liviu Pop si-a incheiat mandatul interimar.

Page 8: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Premierul Victor Ponta a anuntat ca generalul american Wesley K. Clark a acceptat sa ii devina consilier pe problemele strategice si de securitate. Cu ocazia intalnirii dintre cei doi, s-au dezbatut teme legate de investitii si de potentialul agricol al Romaniei. „Am avut o prima intalnirile si o prima discutie, in care cele mai importante teme s-au referit la investitii si potentialul Romaniei in zona energiei si in zona agriculturii. Bineinteles, am dezbatut si probleme politice, dar mi-am cerut scuze ca domnia sa vine intr-un moment politic tensionat, insa strategie inseamna termen lung si sper sa beneficiez foarte mult din experienta si cunostintele unei personalitati ca domnia sa”, a declarat Victor Ponta. De altfel, generalul Clark s-a aratat onorat ca poate ajuta guvernul si pe cetatenii Romaniei: „E o onoare sa fiu aici, cu dumneavoastra, in Romania si sunt foarte entuziasmat de oportunitatea pe care Romania o ofera lumii cu potentialul sau economic solid in domeniul energiei, al mineralelor strategice si mai ales in agricultura”. Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a precizat ca generalul Wesley Clark este consilier personal onorific al premierului, ca nu va fi recompensat financiar si ca nu va participa la sedintele Cabinetului. Prin prezenta sa alaturi de echipa Primului Ministru, generalul Clark doreste sa transmita un semnal de sustinere si de apreciere a noii directii pe care a adoptat-o Romania in acest an.

Page 9: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

In cadrul unui interviu pentru Europa Libera, liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a facut o serie de declaratii referitoare la situatia politica din Romania, prin care si-a aratat sprijinul pentru premierul Victor Ponta si pentru demersurile Uniunii Social Liberale. In legatura cu prezenta prim-ministrului Victor Ponta la Consiliul European, liderul S&D a explicat ca este absolut de inteles participarea acestuia, in conditiile in care, la astfel de intalniri, trebuie sa fie prezenti acei politicieni care sunt responsabili cu implementarea deciziilor Consiliului.

„La summiturile europene statele membre sunt reprezentate de acei politicieni care sunt responsabili cu implementarea deciziilor Consiliului. Prin urmare a fost absolut de inteles ca premierul a fost cel care a participat, mai ales ca a fost sprijinit de Parlament. In general in toate tarile noastre cel care participa la consilii este premierul. (...) Domnul Ponta a fost bine primit in Bruxelles asa incat, la urma urmei, poporul roman este cel care trebuie sa decida cine vrea sa il reprezinte, iar noi nu trebuie sa intervenim in aceasta chestiune”, a declarat Hannes Swoboda. In ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale, liderul european a sustinut ca „trebuie vazut daca Curtea Constitutionala a fost obiectiva sau daca nu cumva, prin decizia sa, a dorit sa sprijine politic

presedintele. Insa v-am spus ca Parlamentul este cel care l-a delegat pe premier sa reprezinte tara la Consiliu si apoi probabil ca decizia Curtii Constitutionale a fost mai mult politica decat legala”. Hannes Swoboda a mai declarat pentru Europa Libera ca doar romanii pot decide daca il mai doresc sau nu pe Traian Basescu presedinte. „Este doar treaba romanilor sa decida daca il mai doresc sau nu pe Traian Basescu presedinte. Este surprinzator ca multi dintre cei care sunt acum vocali fata de situatia din Romania au tacut atunci cand presedintele Traian Basescu a schimbat raporturile de forte in favorea sa pe durata mandatului”, a afirmat liderul grupului social-democrat.

Page 10: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Premierul Victor Ponta, insotit de mai multi ministri din Cabinetul USL, a avut la Camera de Comert a Romaniei o intalnire cu 300 de oameni de afaceri, proprietari ai celor mai cunoscute companii cu capital romanesc si strain. Premierul Ponta a fost insotit la intalnire de ministrii Florin Georgescu, Ovidiu Silaghi, Daniel Chitoiu, Leonard Orban, Daniel Constantin, Lucian Isar, Ioan Rus si Rovana Plumb. Premierul a amintit inclusiv lucrurile pe care le-a facut pentru mediul de afaceri, mentionand si crearea unui post de ministru delegat pe acest domeniu. „Acum, dupa cum puteti constata, nu ma aflu in Parlamentul Romaniei pentru o dezbatere politica, ci ma aflu alaturi de dumneavoastra pentru ca simt ca in acest moment de batalie politica e esential sa pastram un echilibru economic”, a sustinut Victor Ponta. In acest context, Prim-ministrul s-a pronuntat pentru restructurarea societatilor si companiilor cu capital de stat si pentru management privat. „Managementul politic, indiferent ca a fost PDL, PSD sau PNL, este un management care nu functioneaza asa cum ar trebui. Ministrul Economiei trebuie sa explice inca o data mediului de afaceri, asa cum am facut-o cu totii, ca situatii speciale nerezolvate de ani de

Page 11: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

zile au necesitat decizii speciale. Ma refer aici la Hidroelectrica”, a precizat premierul. Victor Ponta a subliniat ca, in perioade dificile, singura sansa o reprezinta sprijinirea mediului de afaceri. „In aceasta perioada extrem de dificila pentru intreaga Europa singura sansa a oricarui guvern e de a reusi sa sprijine mediul de afaceri pentru a pastra locurile de munca si eventual pentru a crea unele noi, sa convinga investitorii, care sunt extrem de reticenti, de a incerca sa creeze un mediu de afaceri in care statul sa nu mai fie un dusman si o piedica in calea dezvoltarii dumneavoastra”, a adaugat Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a declarat ca nu a renuntat „nicio secunda” la ideea reducerii contributiilor de asigurari sociale la angajator, iar aceasta “va fi principala batalie in constructia bugetului pe anul viitor”. “Eu vad aceasta ca o masura de a sprijini angajatorul sa creeze locuri de munca, sa treaca in mod legal salariul pe care il plateste si sa nu aiba de fiecare data ca spectru plata unor contributii care sa faca forta de munca romana necompetitiva in raport cu alte tari din afara UE spre care, inevitabil, se vor duce investitiile - Ucraina, China, toate celelalte tari care nu au o legislatie sociala asa cum au tarile UE”, a sustinut premierul.

Premierul Victor Ponta le-a spus oamenilor de afaceri ca preocuparea principala a Guvernului in aceste momente nu este batalia politica, ci sprijinirea mediului de afaceri. „Preocuparea numarul unu in acest moment a Guvernului nu e batalia politica, ci este in primul rand cum sa facem sa va convingem sa pastrati locurile de munca actuale, cum putem sa va sprijinim sa creati locuri de munca”, a mai spus Victor Ponta, la intalnirea cu oamenii de afaceri.

Page 12: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Premierul Victor Ponta a subliniat in discursul sustinut la receptia SUA de Ziua Independentei, ca Romania are nevoie un sistem judiciar independent si eficient, declarandu-se onorat si mandru sa prezinte aprecieri pentru Statele Unite in numele Guvernului. „Vreau sa intaresc mesajul dumneavoastra ca Romania are nevoie un sistem judiciar independent si eficient si sper ca tara in care vreau sa traiesc si in care vor trai si copiii mei va avea un astfel de sistem judiciar”, a spus Victor Ponta. Premierul s-a declarat onorat si mandru sa prezinte, in numele Guvernului, aprecierile pentru Statele Unite ale Americii.

„Am vrut sa fiu aici, in ciuda situatiei politice pe care domnul ambasador a numit-o «furtuna», pentru ca eu cred ca SUA, ambasadorul si toti partenerii nostri americani merita sa aiba aici un oficial care sa spuna cat de importanta este relatia noastra si cat de recunoscatori suntem de contributia dumneavoastra in dezvoltarea democratiei si tarii noastre”, a declarat prim-minstrul.

Premierul a mai punctat ca Romania apreciaza parteneriatul special pe care il are cu SUA si ca va avea intotdeauna nevoie de acesta. „Am vrut sa fiu aici pentru ca, desi politica interna romaneasca este controversata, este un punct in care toate partile politice vom fi mereu de acord ca avem nevoie de un parteneriat special cu SUA, ca apreciem acest parteneriat special si ca avem multe de invatat de la SUA, institutiile democratice si partenerii americani”, a punctat Victor Ponta.

Page 13: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a afirmat ca nu s-a pus niciodata problema unor masuri care sa desfiinteze Curtea Constitutionala sau sa se revoce niste judecatori. „Eu nu pot intelege Opozitia, care dezinformeaza si manipuleaza si acest lucru s-a intamplat si in tara si in strainatate. Dar vreau sa va spun in termeni foarte fermi: nu s-a pus niciodata problema unor masuri care sa desfiinteze Curtea Constitutionala sau sa revoce niste judecatori”, a declarat ministrul Corlatean. Prim-ministrul Victor Ponta considera ca informatiile privind dorintele de revocare a membrilor CCR prin intermediul unei ordonante de urgenta reprezinta o operatiune de dezinformare. Totodata, Premierul a anuntat, in cadrul unei sedintei de Guvern, ca ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a retras sesizarile privind o eventuala stare de incompatibilitate la adresa unor judecatori de la Curtea Constitutionala, tocmai pentru a nu da nastere unor suspiciuni.

Page 14: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

In ziua de joi, 5 iulie, premierul Victor Ponta a efectuat o vizita la santierul Autostrazii A3, pe tronsonul Bucuresti – Ploiesti, acesta fiind insotit si de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi. Prezent in inspectie, premierul Victor Ponta a anuntat ca firmele care au intarziat lucrarile la autostrada Bucuresti - Ploiesti vor fi penalizate in total cu 15 milioane de lei, bani care vor fi directionati catre Sanatate. „Astazi ar fi trebuit sa mergem pe aceasta autostrada. Vreau sa merg sa vad exact ce probleme mai sunt, dar ma bucur ca pe primul tronson lucrurile sunt in regula. Vreau sa le luam banii celor care sunt de vina. Pana in acest moment e vorba de 15 milioane de lei penalitati, am si gasit ce sa facem cu ei. Pe toti ii dam la situatia extrem de grava a celor cu boli incurabile care ne-au transmis un apel disperat. Imi doresc totusi sa se termine aceasta autostrada, nu doar sa incasam penalizari”, a precizat Victor Ponta. Victor Ponta a mai spus ca saptamana viitoare va cere Corpului de control sa verifice si alte lucrari care sunt intarziate.

Page 15: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Catalin Ivan: Victorie a USL in Parlamentul European – acordul ACTA a fost respins Catalin Ivan, liderul delegatiei PSD din Parlamentul European, si-a exprimat aprecierea pentru respingerea de catre reuniunea plenara de la Strasbourg a controversatului Acord Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA). „Alaturi de colegii nostri din grupul S&D, ne exprimam revolta fata de modul in care eurodeputatii populari, inclusiv membrii PDL, au ignorat dorinta oamenilor si avizul Parlamentului European, desconsiderand amenintarile ACTA la adresa drepturilor fundamentale. Pana in ultimul moment, ei au incercat secretizarea si amanarea acestui vot. Din fericire, am reusit sa construim o majoritate puternica si sa respingem acest acord, in conformitate cu vointa exprimata public de cetatenii europeni si de societatea civila deopotriva”, a declarat Catalin Ivan.

Daciana Sarbu cere un sistem mai just de distribuire a platilor directe pentru agricultura in cadrul UE Eurodeputata PSD Daciana Sarbu a solicitat in plenul Parlamentului European de la Strasbourg crearea unui sistem mai just de distribuire a fondurilor destinate agriculturii intre statele membre UE. „Consider, alaturi de colegii mei socialisti, ca deciziile care se vor lua in privinta viitorului agriculturii europene trebuie sa tina cont de nevoia reducerii decalajelor intre agriculturile puternice si cele mai putin dezvoltate. Avem obligatia de a crea un sistem mai just de atribuire a fondurilor europene intre statele membre si in interiorul acestora”, a subliniat Daciana Sarbu.

Victor Boştinaru a organizat o expoziţie dedicată lui Constantin Brâncuşi

în Parlamentul European

Eurodeputatul PSD, Victor Boştinaru, împreună cu eurodeputata Catherine Trautmann, preşedinta delegaţiei socialiste franceze în Parlamentul European, au organizat în perioada 3-4 iulie o expoziţie dedicată lui Constantin Brâncuşi, în sediul Parlamentului European din Strasbourg. Expoziţia a marcat două premiere internaţionale cu privire la marele sculptor român: lansarea unui volum redactat de Doina Lemny intitulat „Brâncuşi – dincolo de toate frontierele”, precum şi lansarea unui

scurt metraj cu ansamblul sculptural de la Târgu Jiu, realizat de echipa emisiunii „În premieră cu Carmen Avram”.

Page 16: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012

Corina Cretu: Combaterea ratei record a somajului trebuie sa fie prioritatea strategiei anti-criza in UE Corina Cretu, vicepresedintele Grupului S&D din Parlamentul European, a declarat, la Strasbourg, ca analiza rezultatelor celui mai recent Consiliu European ar trebui sa inceapa de la rata record a somajului la nivelul Uniunii Europene - 25 de milioane de someri, cu 2 milioane mai mult fata de anul trecut. „Rata somajului a depasit pragul de 11% pentru prima oara de la crearea Zonei Euro. Putem vorbi despre succese in strategia anti-criza doar atunci cand cifrele somajului vor indica o scadere semnificativa a celor care sunt in cautarea unui loc de munca. Sa judecam lucrurile doar dupa umorile foarte schimbatoare ale pietelor ar insemna sa ne amagim singuri”, a precizat Corina Cretu.

Europa are nevoie de o strategie prin care să atragă noi investitori străini şi locali Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat luni seara, în sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, că Europa are nevoie de o strategie prin care să poată atrage noi investitori străini şi locali. În cadrul intervenţiei sale în cadrul dezbaterii Raportului Rodi Kratsa-Tsagaropoulou referitor la atractivitatea investițiilor în Europa, deputatul român a atras atenţia că, în ultimii ani, am asistat la numeroase proteste ale lucrătorilor din diferite regiuni ale Uniunii Europene la anunţul privind delocalizarea activităţii unor societăţi comerciale în afara Europei, lucru care determină automat creşterea şomajului în regiunile respective. Pentru a preîntâmpina asemenea evenimente în viitor, Europa are nevoie de o strategie prin care să atragă noi investitori străini și locali, să încurajeze proiectele de investiţii transfrontaliere, precum şi dezvoltarea în continuarea a rețelelor transeuropene, care vor avea ca efect o mai bună mobilitate a lucrătorilor, studenților și cercetătorilor, a afirmat Viorica Dăncilă.

Parlamentul European a solicitat masuri concrete pentru a elimina practica amenzilor excesiv de mari pentru incalcari minore in transportul rutier Parlamentul European reunit in sesiune plenara la Strasbourg a votat raportul eurodeputatei PSD Adriana Țicău, privind revizuirea regulamentului privind aparatura de înregistrare în transportul rutier (tahografele digitale). Adriana Țicău a subliniat că "noua propunere de regulament prezintă o serie de măsuri tehnice precum îmbunătățirea funcțiilor tahografului (înregistrare automată și manuală), comunicații fără fir pentru reducerea controalelor în trafic, introducerea unei interfețe armonizate cu alte aplicații ale sistemelor inteligente de transport, introducerea senzorului de greutate. Măsurile fără caracter tehnic privesc îmbunătățirea credibilității atelierelor, sporirea

protecției cardului conducătorului auto împotriva manipulării frauduloase, ameliorarea formării agenților de control, un nivel minim de armonizare a sancțiunilor, modernizarea normelor de utilizare, asigurarea protecției datelor cu caracter personal".

Page 17: Newsletter PSD 2 - 8 iulie 2012

2 – 8 iulie 2012