Newsletter 10

of 12 /12
NEWSLETTER Aprilie 2015 Axa prioritară: 1. Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere Domeniul major de intervenție: 1.2 „Calitate în învățământul superior” Titlul proiectului: : „e-Incluziune:Dezvoltarea și implementarea unui program de asistență bazat pe tehnologii TIC, pentru creșterea accesului la învățământul superior al persoanelor cu dizabilități” Cod Contract: POSDRU/156/1.2/G/141055 Beneficiar:: Universitatea ″Lucian Blaga″ din Sibiu Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Axa prioritară: 1. Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere Domeniul major de intervenţie: 1.2. Calitate în învățământul superior

Embed Size (px)

Transcript of Newsletter 10

 • NEWSLETTERAprilie 2015 Axa prioritar: 1. Educaia i formarea profesional n sprijinul creterii economice i dezvoltrii societii bazate pe cunoatereDomeniul major de intervenie: 1.2 Calitate n nvmntul superior

  Titlul proiectului: : e-Incluziune:Dezvoltarea i implementarea unui program de asisten bazat pe tehnologii TIC, pentru creterea accesului la nvmntul superior al persoanelor cu dizabilitiCod Contract: POSDRU/156/1.2/G/141055Beneficiar:: Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

  Investete n oameni!Proiect cofinanat din Fondul Social European prin Programul Operaional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 2013Axa prioritar: 1. Educaia i formarea profesional n sprijinul creterii economice i dezvoltrii societii bazate pe cunoatereDomeniul major de intervenie: 1.2. Calitate n nvmntul superior

  *

 • Egalitatea e sufletul prieteniei- AristotelDespre proiect

  Obiectivul general (OG) Dezvoltarea abilitatilor si competentelor profesionale pentru 540 femei, in special femei consumatoare de droguri sau aflate in risc de consum de droguri si alte grupuri vulnerabile in vederea cresterii capacitatii de ocupare pe piata muncii in regiunea Sud Est.

  Proiectul se adreseaza unui numar de 540 femei, din care 465consumatoare de droguri sau aflate in risc de consum de droguri si 75 femei din alte grupuri vulnerabile, ce vor fi identificate si selectate din regiunea SE prin derularea actiunilor de informare si promovare a proiectului si a beneficiilor acestuia, dar si prin accesarea datelor cu privire la acestea furnizate de centrele locale ale Solicitantului.

  Proiectul propune implementarea de programe specifice de consiliere sociala si formare profesionala privind construirea unei cariere profesionale independente, pentru pregatirea reintegrarii pe piata muncii a femeilor. Furnizarea de consiliere sociala femeiilor si persoanelor din grupuri vulnerabile (ex: femei de etnie roma, femei cu dizabilitati), este esentiala pentru aplicarea principiului egalitatii de sanse.

  Regiunile de implementare - Sud-Est Bucureti-Ilfov

  *

 • Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

  NOUTI Ziua Internaional de Contientizare a Autismului. Peste o sut de persoane au mrluit pe strzile ConstaneiDiagnosticarea precoce, screeningul i incluziunea social - prioriti pentru copiii bolnavi de autism

  Au fcut ceaune toat viaa. Acum, la 60 de ani, merg la coal i nva abecedarul!Europarlamentarii romni, ndemnai s semneze Declaraia referitoare la autismRecrutam voluntari pentru Festivalul National de Film pentru NevazatoriCOMISIA PENTRU EGALITATEA DE ANSEINIIAT DE ARIMEX COMEXIM 2000 SRL I ASOCIAIA SUFLETE DESCHISECAMPANIA DESCHIDEI-V SUFLETELE!, CONTINUInvitatie pentru Programul de pregatire complexa pentru tinerii activisti romi 2015

  *

 • Egalitatea e sufletul prieteniei- AristotelCu ct contientizarea i diagnosticarea autismului este mai timpurie, cu att ansele de recuperare ale copiiilor, dar i integrarea lor n societate sunt mai mari. A fost mesajul pe care zeci de prini, psihoterapeui i reprezentani ai Direciei Generale de Asisten i Protecie a Copilului din Constana l-au transmis de Ziua Internaional a Autismului. Ca vocea lor s se fac auzit, acetia au plecat n mar pe strzile oraului i au purtat baloane albastre.

  Prinii ai cror copii au fost dianosticai cu autism spun c au nevoie de mai mult sprijin i de nelegere din partea societii. De Ziua Internaional de Contientizare a Autismului, ei au militat, astzi, pentru drepturile lor, pe strzile Constanei. Cu baloanele albastre n mini au mrluit de la Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism pn n Parcul Tbcrie.

  n Romnia sunt cel puin 15 mii de persoane diagnosticate cu autism. Medicii spun c acei micui care ncep terapia din primii ani de via au anse mari la recuperare.

  Mai multe informaii: reporterntv.ro Continuarea ..Ziua Internaional de Contientizare a Autismului. Peste o sut de persoane au mrluit pe strzile Constanei

  *

 • Au fcut ceaune toat viaa. Acum, la 60 de ani, merg la coal i nva abecedarul!Egalitatea e sufletul prieteniei- AristotelO via au fcut ceaune, iar pentru asta nu aveau nevoie s tie s scrie i s citeasc. Acum, la btrnee, vor s-i schimbe statutul i viitorul, cci niciodat nu este prea trziu s te apuci de nvat. O comunitate ntreag de romi din comuna glean Brheti a descoperit tainele abecedarului i viseaz, prin programul european CIVIS, la o diplom i un loc de munc mai bun.mbrcai n costume populare, copiii din comuna glean Brheti ne-au fcut o primire clduroas, cu pine i sare. Aveam s descoperim o comunitate unit i educat, n ciuda condiiilor sociale i economice din zon.Fiecare are o poveste de via impresionant. Soii Chiriac, de exemplu, au construit mpreun, n cei peste 40 de ani de csnicie, o familie frumoas, cu cinci copii i 12 nepoi. Nici unul nu a fcut mai mult de trei clase, dar au reuit s-i cldeasc un viitor.Toat viaa au confecionat ceaune, o tradiie motenit din generaie n generaie. Pentru asta nu le trebuia carte. La btrnee au decis ns s se rentoarc n bncile colii i s nvee alfabetul. Vor mcar s poat citi biblia la adunrile penticostale.Aproape ntreaga comunitate a mbriat confesiunea penticostal. Activitile interactive desfurate n cadrul proiectului european "Corelarea nvrii pentru Via cu Integrarea Socio-Educativ", pe scurt CIVIS, i motiveaz. Aa au reuit profesorii s-i conving i pe elevii aflai la un pas s abandoneze coala, c educaia le este necesar.

  Sursa: reporterntv.ro Continuare...

  *

 • Recrutam voluntari pentru Festivalul National de Film pentru Nevazatori

  Fundatia Cartea Calatoare organizeaza, in parteneriat cu Asociatia pentru promovarea filmului romanesc,primul Festival National de Film pentru Nevazatori(www.fnfn.ro).Festivalul se va derula in perioada 15-19 mai, la Bucuresti, si isi propune sa popularizeze si sa promoveze filmele cu descriere audio pentru nevazatori, sa creasca implicarea industriei cinematografice in accesibilizarea filmelor si sa creeze cadrul favorabil participarii persoanelor cu deficiente de vedere la viata culturala.Pe parcursul a cinci zile vor fi organizate 10 proiectii de filme cu descriere audio la care vor putea participa si persoanele fara deficiente de vedere care vor urmari filmul in conditii obisnuite. Proiectiile vor avea loc la cinematograful Elvire Popesco din incinta Institutului Francez in Romania si la cinematograful Muzeului Taranului Roman.

  Sursa: stiriong.ro Continuare...

  Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

 • INIIAT DE ARIMEX COMEXIM 2000 SRL I ASOCIAIA SUFLETE DESCHISECAMPANIA DESCHIDEI-V SUFLETELE!, CONTINU

  Pe drumul iubirii, al ndreptrii, al nvierii, SC Arimex Comexim 2000 SRL, Arhiepiscopia Tomisului i Asociaia Suflete deschise, prin parteneriatului social misionar Mai aproape de cel srman - mai aproape de Dumnezeu au continuat campania Deschidei-v sufletele!Apelul Arat c i pas! Fii un bun samaritean i ajut un srman !, lansat de iniiatorul proiectului, Petre Preda, administratorul societii Arimex Comexim 2000 SRL, nu a rmas fr ecou. Buni samariteni, Dobrogea Grup SA, Selgros Cash&Carry, Cristim SRL, Overseas Group SRL, Gecam SRL, Unilever South Central Europe SA, Delaco SA, Ella Glob SRL i Gecam SRL s-au alturat acestei aciuni i de Pate, n numele Domnului Iisus Hristos, au fcut bucurii celor srmani. Astfel, peste 200 de familii necjite din Constana au primit un ajutor constnd n pachete cu alimente de baz, dulciuri i fructe.

  De asemenea, voluntarii Asociaiei Suflete deschise mpreuna cu preotul Gheorghe Nadoleanu i teologul Muat Vasile Cristinel au mprit alimente persoanelor srmane, cu dizabiliti, membrii ai Asociaiei Naionale a Nevztorilor din Romnia, Filiala Constana.

  Sursa ziuaconstanta.ro Continuarea...

  Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

 • Diagnosticarea precoce, screeningul i incluziunea social - prioriti pentru copiii bolnavi de autism

  Diagnosticarea precoce, screeningul i incluziunea social a copiilor bolnavi de autism au constituit principalele probleme semnalate de Federaia pentru Drepturi i Resurse pentru Persoanele cu Tulburri n Spectrul Autist, luni, n cadrul conferinei naionale "mpreun suntem o voce!"."Este nevoie ca coala s fie incluziv, s avem centre sociale de zi pentru copii, n care ei s poat avea acces la intervenii de specialitate, programe de suport i servicii pentru aduli care sunt lipsii de orice sprijin. Au nevoie de centre de zi, de intervenii terapeutice, asistare n gsirea unui loc de munc, consiliere, ajutor financiar, locativ", a declarat, pentru AGERPRES, Adelaide Katerine Tarpan, vicepreedinte FEDRA, coordonator proiect.Printre propunerile FEDRA pentru mbuntirea vieii persoanelor cu autism se afl i dezvoltarea serviciilor de diagnosticare, asigurarea accesului la servicii de formare profesional, susinerea strategiei naionale pentru persoanele cu autism, dar i dezvoltarea de programe de cercetare TSA.

  Continuare...

  Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

 • Europarlamentarii romni, ndemnai s semneze Declaraia referitoare la autism

  Asociaia Prinilor Copiilor cu Autism i ndeamn pe susintorii lor s le solicite europarlamentarilor romni s semneze Declaraia referitoare la aceast tulburare lansat de Ziua Mondial a Autismului."De Ziua Mondial a Autismului (n.r. pe 2 aprilie), 31 de europarlamentari, dintre care 2 europarlamentari romni, au invitat organismele europene s adopte o strategie european care s rspund problemelor cu care se confrunt persoanelor cu autism", a afirmat miercuri reprezentanta asociaiei, Liuba Iacoblev, la Senat, la dezbaterea "Persoanele cu autism n Romnia ansele la incluziune social", organizat de Comisia pentru egalitate de anse.Ea a explicat c cei 31 de europarlamentari au semnat o declaraie care, susinut de cel puin jumtate dintre cei 751 de eurodeputai, poate conduce la decizia elaborrii unei strategii europene pentru sprijinirea persoanelor cu autism.

  Continuare .

  Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

 • COMISIA PENTRU EGALITATEA DE ANSE

  Cu ocaziaZilei internaionale de contientizare a autismului-2 aprilie,Comisia pentru egalitatea de ansedin Senatul Romniei, reprezentat de domnul Marian Vasiliev, preedinte, n parteneriat cuAutism Romnia- Asociaia Prinilor Copiilor cu Autism va organiza la Palatul Parlamentului,miercuri, 22 aprilie 2015,dezbaterea cu tema:Persoanele cu autism n Romnia-ansele la incluziune social.

  Scopul ntlnirii este contientizarea i sensibilizarea autoritilor din domeniul problematicii persoanelor cu autism, mbunatirea i consolidarea relaiei dintre Parlamentul Romniei, ca for legislativ, cu ceilali actori (Guvern i organizaii nonguvernamentale) cu rol n problematica tinerilor i adulilor cu autism, prezentarea dificultilor pe care le ntmpin familiile persoanelor cu autism din perspectiva anselor acestora la incluziunea social i integrare n comunitate, precum i bunele practici privind incluziunea acestora, prezentate de organizaiile de profil din ara noastr.

  La eveniment vor participa reprezentani ai Parlamentului Romniei, ai autoritilor publice centrale i locale, ai ong-urilor de profil, profesioniti, persoane cu autism, prini, mass media.

  Continuare...

  Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

 • Invitatie pentru Programul de pregatire complexa pentru tinerii activisti romi 2015

  Sub umbrela Fondului ONGin Romania, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi anunta lansarea unei noi editii aProgramului de pregatire complexa pentru tinerii activisti romi, care se va derula pe parcursul anului 2015.

  Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi a implementat intre anii 2000 - 2005 o serie de programe de formare sub denumirea Programul de pregatire complexa pentru tinerii activisti romi" in care peste 100 de tineri de etnie roma s-au pregatit sau chiar si-au inceput activitatea ca activisti in cadrul organizatiilor neguvernamentale ale romilor.

  Astazi, participantii la programul CRCR sunt, in marea lor majoritate, lideri ai unor organizatii neguvernamentale rome, consultanti in diferite domenii profesionale, functionari publici, formatori, experti nationali sau internationali etc.

  Obiectivul principalal programului este de a contribui la crearea unei mase critice de tineri activisti romi care sa participe in mod activ in societate, sa initieze si sa coordoneze programe de dezvoltare destinate imbunatatirii situatiei romilor, sa reprezinte interesele comunitatilor de romi la nivel national si international.Continuare...

  Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

 • Egalitatea e sufletul prieteniei- Aristotel

  e-Incluziune:Dezvoltarea i implementarea unui program de asisten bazat pe tehnologii TIC, pentru creterea accesului la nvmntul superior al persoanelor cu dizabilitiPOSDRU/156/1.2/G/141055http://www.e-incluziune.ro/

  *

  *

  *

  *

  *