Monthly NEWS

of 7/7
1 Monthly NEWS oPO Ediția 1, 01.11.2015 CU STARNET EȘTI CU ADEVARAT LIBER SĂ DESCOPERI Miercuri în data de 04.11.2015, a avut loc întâlnirea cu reprezentanții echipei StarNet. În cadrul acestei întâlniri a fost inaugurat Clubul de Robotică și Inventică al Liceului Academiei de Stiințe a Moldovei . Echipamentul oferit de către echipa StarNet , format din 79 de componente, va oferi posibilitatea elevilor să-și dezvolte abilitațile practice și să aplice cunoștințele dobândite în cadrul întrunirilor clubului în rezolvarea problemelor concrete. Administrația Liceului a oferit tinerei echipe un cabinet unde ei vor putea pune în aplicare ideile lor inovative și vor crea primele prototipe cu care vor participa la concursuri precum MoldSEF, concursul organizat de AŞM - Cel mai bun elev inovator”, precum şi altele. Președintele și Fondatorul CRI BUTMALAI Dan, cl. a XI-a „B” În acest număr: Clubul de robotică Miercurea pe la chindii Zentagle Art o Место для ввода текста. Место для ввода текста.
 • date post

  29-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  233
 • download

  0

Embed Size (px)

description

gfdsgfgfd

Transcript of Monthly NEWS

Monthly NEWS oPO Ediia 1, 01.11.2015n acest numr:

Miercuri n data de 04.11.2015, a avut loc ntlnirea cu reprezentanii echipei StarNet. n cadrul acestei ntlniri a fost inauguratClubul de Robotic i Inventic al Liceului Academiei de Stiine a Moldovei. Echipamentul oferit de ctre echipaStarNet, format din 79 de componente, va oferi posibilitatea elevilor s-i dezvolte abilitaile practice i s aplice cunotinele dobndite n cadrul ntrunirilor clubului n rezolvarea problemelor concrete. Administraia Liceului a oferit tinerei echipe un cabinet unde ei vor putea pune n aplicare ideile lor inovative i vor crea primele prototipe cu care vor participa la concursuri precum MoldSEF, concursul organizat de AM - Cel mai bun elev inovator, precum i altele. Preedintele i Fondatorul CRIBUTMALAI Dan,cl. a XI-aB

Sper c vei tri o via de care s fii mndru. Iar dac o s descoperi c nu este aa, sper cvei avea tria s o iei de la capt.

CulturMihail Sadoveanu (5, XI, 1880)

Pseudonim: M.S. CobuzOcupatia: scriitor, academician, politicianGenuri literare: nuvele, romane, teatru Data nasterii: 05 noiembrie 1880Zodia: ScorpionnLocul nasterii: Pacani, judeul Iai, RomaniaPrini: Alexandru si Profira SadoveanuData si locul decesului: 19 octombrie1961, Bucuresti

"MIERCUREA PE LA CHINDII" LA LICEUL AM CU O. ICU O inovaie acum ceva timp, a devenit o tradiie n LASM. Lunar,Miercurea pe la chindii, adun elevii la discuii de suflet, alturi de oaspei deosebii. De data aceastaIulian Filip, mentorul clubului, a fost solicitat la alt eveniment, oricum ntlnirea a fost de suflet, au fost prezentate realizrile luiO. icui a fost organizat un dialog constructiv cu tinerii despre istorie i sport, performane i caracter, despre pasiune i munc asidua n atingerea rezultatelor. Octavian icu, istoric, politician i boxer profesionist, n anul 2013, Ministru al Tineretului i Sportului din Republica Moldova, a fost oaspetele nostru. ANUNPe data de 6 noiembrie n incinta liceului va avea loc Halloween-ul, luai buna dispoziie cu voi i costume ct mai nfricostoare. O s fie o sea de neuitat.

Voluntariat Zentagle Clubul de Arte de la Liceul AM, moderat de voluntarii Rotari Daniela, Rotari Doina i Axenti Doina au organizat o Expoziie de desene, realizate de membrii clubului. Expoziia a fost plasat n Holul Liceului i este admirat cu mult plcere de liceeni, profesori i oaspeii instituiei. Bravo organizatorilor. Oportuniti

Divertisment

Glumele profesorilor din LAM .ntrebare ctre Guvernul Romniei:- Cum se pune corect accentul, profesOr sau profEsor?Rspuns din partea Guvernului:- Pe profesor nu se pune accentul deloc.

Rebus

Recenzie de carteCreaiile elevilor

Procesul este un roman scris de Franz Kafka (1883-1924) n 1914 i 1915, dar publicat pentru prima dat abia n 1925. El relateaz povestea unui om arestat i urmrit n justiie de o autoritate ndeprtat i inaccesibil, fr ca natura crimei sale s-i fie dezvluit vreodat lui sau vreunui cititor. la absurd, inutilitatea oricrei tentative de a ptrunde sensurile unei lumi agresive, tiranice, incoerente iat numai cteva dintre caracteristicile prozei lui Franz Kafka. Nici Procesul de Kafka, roman neterminat i publicat postum, n 1925, nu se dezice de acest fond absurd, comaresc, care constituie miezul realitii descrise de Kafka n romanele i nuvelele sale.

Josef K., protagonistul dinProcesulKafka, un brbat de 30 de ani, funcionar la o banc, se trezete ntr-o diminea, n dormitorul su, cu doi ageni care l anun c este arestat dintr-un motiv pe care acetia refuz s i-l dezvluie. Din acest punct, viaa lui K. se transform ntr-o fars controlat de o instan superioar. Altfel spus, Josef K. este deposedat de propria sa via deposedare anunat nc de la bun nceput prin invadarea spaiului privat, dormitorul, de ctre cei doi ageni. Personajul lui Kafka devine o fanto n minile unui ppuar necunoscut. De fapt, identitatea ppuarului, dac e s dm crezare anumitor exegeze, nu este o enigm, n ciuda ambiguitii textelor kafkiene.