Mixul de Marketing racheta de tenis

of 12 /12
Mixul de marketing Racheta de tenis

Embed Size (px)

description

Mix de marketing racheta de tenis, produs, pret, promovare, distributie

Transcript of Mixul de Marketing racheta de tenis

Page 1: Mixul de Marketing racheta de tenis

Mixul de marketingRacheta de tenis

Page 2: Mixul de Marketing racheta de tenis

Configurarea produsului

Atribute Fizionomie

Page 3: Mixul de Marketing racheta de tenis

Caracteristici fizice: racheta este ințesată cu senzori care detectează vibrațiile racordajului dar și mișcarea în spațiu a rachetei, astfel ca în timpul partidei antrenorul poate beneficia de tot felul de informații despre jocul elevului său. Racheta este compusă dintr-un material nou, grafen, menit să ofere mai multă putere și cântărește 317 g.

Utilizare principală: Babolat Play Pure Drive conţine senzori pentru măsurarea forţei loviturilor şi efectul imprimat mingii, precum şi locul de contact cu mingea. Jucătorii pot downloada apoi datele pe smartphone-uri sau computere prin bluetooth sau printr-un port USB.

Utilizare secundară: evaluarea performanţelor pe baza rezultatelor downloadate.

Page 4: Mixul de Marketing racheta de tenis

Sistemul de susținere

Marca este reprezentată de cuvântul Babolat și este înscripționată pe conturul rachetei de tenis și pe mânerul acesteia.

Ambalajul rachetelor Babolat constă într-o husă termică sau o husă din piele care la cererea clientului poate fi din piele naturală. Designul husei este foarte variat, existând huse de culoare închisă(negru) cât şi huse în culori vii( roşu, albastru, verde) ce captează atenţia. Aceste huse sunt destinate protecţiei împotriva factorilor externi, de asemene promovează marca Babolat prin logo-ul aplicat asupra husei.

Page 5: Mixul de Marketing racheta de tenis

Garanţia: Aceasta este oferită timp de 30 de zile şi nu se acordă pentru defectele cauzate de folosire sau stocare nercorespunzătoare, neglijentă, supratensionare la racordare sau reparaţii improprii.

Servicii :

- de racordare

- asistenţă de specialitate în alegerea produsului

- rezolvarea reclamaţiilor utilizatorilor

Page 6: Mixul de Marketing racheta de tenis

Diferenţierea mărcii La nivelul funcţiilor conține senzori pentru măsurarea forței loviturilor și

efectul imprimat mingii, precum și locul de contact cu mingea. În etapa de testare jucatorii au fost uimiți de utilitatea acestui sistem de măsurare afirmând că îi ajută foarte mult să-şi analizeze jocul și îi aduce la realitate.

La nivelul caracteristicilor fizice Babolat Play Pure Drive este ultima inovație dintr-un șir lung în tenis. A fost introdus un nou material, grafen, menit să ofere mai multă putere. De asemenea, cei de la Babolat au creat racheta care poate fi customizată în funcție de mărime, greutate, balans, material și usurința prizei.

La nivelul sistemului de susţinere Babolat oferă jucătorilor posibilitatea de a testa produsul timp de o lună, după care se pot decide dacă doresc să achiziţioneze noua rachetă.

Page 7: Mixul de Marketing racheta de tenis

Configurarea preţului

Strategia de preţ

Strategia de preț folosită de Babolat este strategia prețului par-impar, încercând să influențeze percepția cumpărătorului, pornind de la premiza că oamenii cumpără mai ușor un produs care costă 399$ decât 400 $, deoarece îl percep mult mai ieftin decât este în realitate.

Nivelul preţului

Babolat Play Pure Drive costă doar 399 $, având un preţ foarte accesibil pentru funcţiile pe care le deţine.

Page 8: Mixul de Marketing racheta de tenis

Configurarea promovării

Reclama (audienţa, mesaj, canale media)

Acest spot are o durată de 50 de secunde şi îl surprinde pe celebrul tenismen Rafael Nadal testând noua rachetă, după care downloadează datele pe laptop pentru a-şi analiza jocul. Acesta se arată foarte entuziasmat de utilitatea produsului. Reclama se adresează în principal publicului nostru ţintă, jucătorii de performanţă, dar şi celorlalţi jucători care sunt încă la început de drum.

Mesajul

Principalele canale de comunicare sunt: presa, mediul online, tv.

Page 9: Mixul de Marketing racheta de tenis

Reclama va fi difuzată pe canalele de sport tv, Eurosport şi Sport.ro între orele de maximă audiență, între intervalul orar 19.00-23.00.

De asemenea, reclama va fi difuzată şi pe site-urile sportive Gsp.ro, Eurosport.com şi Sport.ro precum şi în ziarul Gazeta Sporturilor.

Costul difuzării tv va fi de 20.000 €, cel pentru site-urile sportive de 30 € la 1.000 de vizualizări, iar cel pentru publicarea în ziarul Gazeta Sporturilor va fi de 3.400 € (reclama va fi poziţionată pe un sfert de pagină). Bugetul total: 23.500 €

Page 10: Mixul de Marketing racheta de tenis

Promovarea vânzărilor

Babolat folosește ca metodă de promovare a vânzărilor următoarele:

- reduceri de preţ: Babolat va acorda o reducere de preț de 10% clienților fideli

- asocierea noii rachete Babolat cu diverse vedete din lumea tenisului: asocierea rachetei în noua reclamă cu jucatori precum Rafael Nadal, Jo-Wilfried Tsonga, Li Na, etc

- cadouri promoţionale: la lansarea produsului vor fi oferite tricouri și mingi de tenis inscripționate cu numele firmei

Page 11: Mixul de Marketing racheta de tenis

- participare la târguri și expoziții: prin participarea la târguri și expoziții firma poate oferi mai multe informații în legătură cu noua rachetă

- organizarea unei tombole: la achiziția oricărui produs Babolat în valoare de cel puțin 150$, cumpărătorul se înscrie automat la tombola care va avea loc în ziua lansării produsului, premiul fiind noua racheta Babolat Play Pure Drive

- sponsorizarea în cadrul turneelor de tenis: afișarea numelui firmei pe lista sponsorilor oficiali

Page 12: Mixul de Marketing racheta de tenis

Configurarea distribuției

Extinderea teritorială a distribuției

Babolat urmăreşte lansarea produsului în toata ţara începând cu principalele oraşe. Firma Babolat își distribuie produsele atât prin magazinele proprii cât și prin colaborare cu alte magazine care vând produse din aceeași categorie. Utilizând această strategie, firma noastră, dorește să ocupe o mare parte din piața rachetelor de tenis, să aibă vânzări și profituri ridicate.

Intensitatea rețelei de distribuție și structura canalelor

Firma noastră distribuie produsul către consumatorii din Iaşi prin magazinele Intersport şi Decathlon, dar această variantă nu acoperă decât o arie teritorială restrânsă. Canalul de distribuţie ales este cel lung indirect.