Metodologie Admitere Master Fsp 2014 2015

35

Click here to load reader

Transcript of Metodologie Admitere Master Fsp 2014 2015

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    1

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    REGULAMENT DE ORGANIZARE I DESFURARE A ADMITERII

    N CICLUL DE STUDII UNIVERSITARE

    DE MASTER

    Anul universitar 2014-2015

    Art. 1. Admiterea n ciclul de studii universitare de master la Facultatea de Sociologie i Psihologie se organizeaz n conformitate cu prevederile: Legea educaiei naionale nr. 1/2011; Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare; Ordinul Ministrului Educaiei Naionale nr. 5734 / 2013 privind cadrul general de organizare i desfurare a admiterii n ciclurile de studii universitare de licen, de master i de doctorat pentru anul universitar 2014-2015 (publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 28 din 14.01.2014); Ordinul Ministrului

    Educaiei, Naionale nr. 3359MD/11.03.2013 pentru modificarea i completarea Ordinului Ministrului Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului nr. 6000/2012 privind aprobarea Metodologiei pentru primirea la studii i colarizarea cetenilor strini din state tere UE, n nvmntul de stat i particular acreditat n Romnia.

    Art. 2. Admiterea n ciclul de studii universitare de master se organizeaz n domeniile de studii universitare de master acreditate de ARACIS, la programele de studii legal nfiinate n cadrul UVT, n conformitate cu legislaia n vigoare.

    Art. 3. Pot candida la admiterea n ciclul de studii universitare de master:

    absolvenii cu diplom de licen ai ciclului de studii universitare de licen (cf. Legii nr. 288/2004), absolvenii cu diplom de licen sau echivalent ai studiilor universitare de lung durat (cf. Legii nr. 84/1995), precum i absolvenii studiilor efectuate n strintate i recunoscute de ctre direcia de specialitate ca fiind cel puin studii universitare de licen.

    cetenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparinnd Spaiului Economic European i ai Confederaiei Elveiene, n aceleai condiii prevzute de lege pentru cetenii romni, inclusiv n ceea ce privete taxele de colarizare. Recunoaterea studiilor efectuate de ctre acetia n afara Romniei se va realiza de ctre direcia de specialitate din cadrul Ministerului Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului nainte de nscrierea candidailor la concursul de admitere, fiecare candidat avnd obligaia de a prezenta la nscrierea la concurs atestatul de recunoatere a studiilor (Anexa 3).

    cetenii strini de origine etnic romn din Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina i Ungaria i etnicii romni cu domiciliul stabil n strintate, care vor candida separat pe locurile bugetate repartizate de MECTS, n limita cifrelor de colarizare aprobate de ARACIS.

    cetenii strini de origine etnic romn din Republica Moldova, absolveni ai unor universiti din Republica Moldova. Ei vor candida la concursul de admitere cu respectarea criteriilor de admitere i n conformitate cu prevederile metodologiei privind colarizarea cetenilor din Republica Moldova valabil pentru anul universitar 2014/2015 (Anexa 4);

    cetenii strini din afara statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparinnd Spaiului Economic European i ai Confederaiei Elveiene, care se pot nscrie la concursul de admitere pe cont propriu valutar, pe baza scrisorii de acceptare la studii n Romnia

    eliberat de MECTS (Anexa 5).

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    2

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Art. 4.

    (1) La admiterea n ciclul de studii universitare de master cu predare n limba romn, cetenii strini au obligaia s prezinte un certificat de competen lingvistic pentru limba romn eliberat de ctre instituii abilitate de Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului. Aceeai condiie se impune i n cazul transferurilor studenilor ntre UVT i alte instituii de nvmnt superior acreditate.

    (2) Pentru studiile universitare organizate ntr-o limb strin, admiterea va conine obligatoriu o prob de competen lingvistic, eliminatorie, notat cu admis/respins.

    Art. 5. Admiterea n ciclul de studii universitare de master se organizeaz pe locuri:

    finanate de la bugetul de stat prin granturi de studii, integral sau parial;

    cu tax

    Art. 6. Candidaii care au promovat examenul de licen n sesiunile corespunztoare anului universitar 2013-2014 pot prezenta la nscriere, pentru sesiunea imediat urmtoare examenului de licen n anul 2014, n locul diplomei de licen, adeverina eliberat de ctre instituia de nvmnt, n care se menioneaz media general, notele obinute la probele susinute la examenul de licen, termenul de valabilitate i faptul c nu a fost eliberat diploma.

    Art. 7. n vederea nmatriculrii, candidaii admii pe locurile finanate prin granturi de studii au obligaia s depun, la momentul confirmrii locului obinut, diploma de licen sau adeverina, pentru candidaii care au promovat examenul de licen n sesiunea 2013-2014, n original, la secretariatul facultii.

    Art. 8. (1) Un candidat poate fi admis i nmatriculat ca student la cel mult dou programe de studii concomitent.

    (2)un candidat declarat admis poate beneficia de finanare prin granturi de studii pentru un singur program de master. Candidatul declarat admis la mai multe programe de studii opteaz pentru programul de studii care va fi finanat prin granturi de studii prin depunerea diplomei de licen sau adeverina, pentru candidaii care au promovat examenul de licen n sesiunea 2013-2014, n original, la facultatea care deruleaz programul de studii pe care dorete s o urmeze, pn la termenul stabilit de facultatea.

    (3)costurile aferente depirii duratei nvmntului gratuit, prevzute de lege, se suport de ctre studeni.

    Art. 9. Un candidat care a urmat un ciclu de studii de master pe locuri finanate de la bugetul de stat poate urma un alt ciclu de studiu de master doar n regim cu tax. Al doilea domeniu de studii la ciclul universitar de master se poate efectua numai cu admitere prin concurs i nmatriculare n anul I.

    Art. 10.

    La Facultatea de Sociologie i Psihologie, sub autoritatea decanului se constituie Comisia de admitere pe facultate care coordoneaz organizarea i desfurarea admiterii n facultate. n cadrul acestei comisii va fi numit i Comisia de soluionare a contestaiilor. Ambele comisii sunt

    propuse de Decan i aprobate de Consiliul Facultii. Din Comisia de Admitere fac parte: cte un reprezentant al fiecrui Program de master, Decanul facultii, Prodecanul responsabil cu Admiterea, Directorul/Coordonatorul Programului masteral i Directorii de Departamente.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    3

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Comisia de soluionare a contestaiilor este alctuit din decan, prodecanul de resort i directorul de departament. ntreaga rspundere privind organizarea i desfurarea corect a procesului de admitere revine Comisiei de admitere a facultii i directorilor de programe de studii universitare de licen.

    Art. 11.

    nscrierea la concursul de admitere la studii universitare de master ntr-un domeniu specific se

    poate face indiferent de domeniul n care a fost dobndit diploma de licen.

    Art. 12.

    (1) Taxa de nscriere la concursul de admitere la studii universitare de master este 100 lei, iar taxa de nmatriculare este de 150 lei, n conformitate cu prevederile legale n vigoare. n

    principiu, taxa de nscriere la admitere se pltete o singur dat pe facultate, indiferent de numrul programelor de master la care s-a nscris n cadrul aceleiai faculti. n cazul n care candidatul se nscrie i dorete s urmeze simultan dou sau mai multe programe de master n cadrul aceleiai faculti, va depune cte un dosar pentru fiecare din aceste programe i va achita taxa de nscriere i nmatriculare aferent pentru fiecare dintre acestea.

    (2) Candidatii declaratiADMII PE LOCURILE CU TAX trebuie s achite si 20% din valoarea taxei de studii, respectiv 700 lei, ca i o prim tran din taxa de studii.

    Neplata acestei taxe n timpul perioadei de nscriere respective, atrage dupa sine

    pierderea locului cu tax obinut. (2) Potrivit legii, copiii personalului didactic aflat n activitate sunt scutii de plata taxelor de nscriere la admiterea n ciclul de studii universitare de master i beneficiaz de gratuitate la cazare n cmine i internate.

    Art. 13. Eventualele contestaii se pot depune n termen de 24 de ore de la data afirii rezultatelor concursului de admitere. Rezultatele contestaiilor se afieaz n termen de 24 de ore de la data expirrii termenului de depunere a contestaiilor. Nu se admit contestaii pentru probele orale. Decizia comisiei de contestaii este definitiv.

    Art. 14.

    (1) Se organizeaz doar programe de studii universitare de master unde numrul de cursani este suficient de mare astfel nct s permit autofinanarea programului dar nu mai puin de:

    - 55 studeni echivaleni unitari* / program de studiu n cazul n care activitile didactice se fac pe un trunchi comun mai mic dect echivalentul unui semestru

    de studiu;

    - 48 studeni echivaleni unitari / program de studiu n cazul n care activitile didactice se fac pe un trunchi comun mai mare dect echivalentul unui semestru

    de studiu;

    - 40 studeni echivaleni unitari / program de studiu n cazul n care activitile didactice se fac pe un trunchi comun mai mare dect echivalentul unui an de

    studiu.

    (2)A 2-a sesiune de admitere se va organiza doar pentru acele programe de studiu pentru care au

    fost ndeplinite criteriile de la Art. 14 (1) n proporie de minim 50%. n caz contrar studenii declarai admii la programul de studiu care nu se mai organizeaz vor fi redistribuii la alt

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    4

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    program de studiu, n acord cu opiunea exprimat. (3)Pe baza argumentaiilor prezentate de faculti, Consiliul de Administraie al UVT va analiza punctual situaiile care nu se ncadreaz condiiilor prevzute la punctul (1) i (2) al prezentului articol i va decide sau nu funcionarea unor programe de studiu, n baza strategiei de dezvoltare a UVT, n condiiile legii. Acestea vor fi prezentate mai apoi Senatului Universitii. (4)Candidaii pot indica la nscriere mai multe opiuni, pentru programe de studii diferite, preciznd ordinea de prioritate a acestora. Facultile vor avea n vedere ca la momentul nscrierii s informeze corect candidaii privind aceste opiuni, astfel nct acetia s cunoasc faptul c respectivul clasament rmne definitiv (dac prima opiune nu ntrunete un numr suficient de mare de cursani, sistemul va activa automat cea de a doua opiune, .a.m.d.) .

    * (a) Noiunea de student echivalent unitar exprim, n termeni matematici, faptul c procesul de pregtire universitar a unui student necesit costuri diferite, n funcie de domeniul (coeficient de cost) i forma de nvmnt (coeficient de echivalare) la care acesta este nscris; un student echivalent unitar este asociat unui student la ciclul de master

    ntr-un domeniu cu coeficient de cost egal cu 2. (www.cnfis.ro).

    (b) Numrul de studeni echivaleni unitari afereni studenilor cu tax se calculeaz raportnd taxa de studiu la finanarea de la buget pentru un student echivalent unitar.

    (5) Candidaii nscrii n sesiunea iulie 2014 vor putea confirma locul bugetat/cu tax obinut, conform calendarului admiterii. Neplata taxelor de confirmare i/sau prima rat va conduce la pierderea locului bugetat/tax obinut. Locurile rmase neocupate n sesiunea iulie 2014 vor fi scoase la concurs n sesiunea septembrie 2014, doar pentru acele programe de studiu la care au

    confirmat cel puin jumtate din numrul minim de candidai necesar nceperii respectivului program masteral. n caz contrar studenii declarai admii la programul de studiu care nu se mai organizeaz vor fi redistribuii la alt program de studiu, n acord cu opiunea exprimat.

    Art. 15.

    Candidaii care au fost exmatriculai de la studii universitare de master au dreptul s se nscrie la un nou concurs de admitere numai pe locuri cu tax.

    Art. 16.

    Locurile finanate de la bugetul de stat se ocup anual n funcie de performanele profesionale ale masteranzilor. Aceast condiie va fi prevzut n contractul de studii ncheiat de fiecare student cu UVT. n contract sau actul adiional la contract se precizeaz dac locul atribuit (pentru primul an de studii) este finanat de la bugetul de stat sau este cu tax. Reclasificarea anual dup anul I presupune, pentru locurile finanate, ca n contractul de studii s se stipuleze c locul finanat este condiionat de depunerea n original a diplomei de licen de ctre studentul beneficiar la dosarul personal.

    Art.17

    Cifra de colarizare pentru anul universitar 2014-2015:

    Domeniul de

    licen Programe de studii acreditate

    (A) sau autorizate s funcioneze provizoriu (AP)

    Cifra de

    colarizare Locuri cu

    tax Locuri buget

    Asisten social Asistena social prinvind 75 67 8

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    5

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    reintegrarea social n domeniul justitie penale

    Practica asistenei sociale centrat pe valori

    75 67 8

    Management si supervizare in

    bunastarea copilului si a

    familiei

    75 67 8

    Psihologie

    Psihologia muncii, psihologie

    organizaional i a transporturilor

    60 49 11

    Organizational and

    Occupational Health

    Psychology

    60 52 8

    Psihologie clinic i consiliere psihologic

    60 49 11

    Sociologie Sociologia dezvoltrii i securitii europene

    75 67 8

    Managementul resurselor

    umane n administrarea

    organizaiilor

    75 66 9

    Economie social 75 67 8

    tiine ale Educaiei

    Management educational si

    dezvoltare curricular 75 62 13

    Psihologia educaional i consiliere psihopedagogic (master interdisciplinar)

    75 62 13

    Art. 18. Documente necesare la dosarul candidatului:

    Diploma de bacalaureat original

    Foaie matricol liceu-original

    Diploma de licen-original

    Foaia matricola licenta

    Certificat de natere - copie legalizat;

    Adeverin medical eliberat de cabinetele medicale colare sau de dispensarul teritorial sau de ntreprindere dup caz - de care aparin (din care s rezulte c sunt api pentru profilul la care candideaz: snge, plmni, aviz psihiatric sau psihologic). Candidaii cu afeciuni cronice vor prezenta adeverinele medicale vizate de comisiile medicale judeene de orientare colar i profesional. n adeverinele respective se va meniona n mod expres - gradul deficienelor, n funcie de localizarea acestora, conform criteriilor medicale de orientare colar i profesional. Nedeclararea acestor afeciuni atrage dup sine consecinele instituionale n vigoare. Candidaii vor face dovada c nu sufer de afeciuni de natur psihiatric sau psiho-patologic. Pe lng adeverina medical este necesar i dovada efecturii vaccinrilor.

    Dou fotografii (mrimea 2/3 cm);

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    6

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Adeverin din care s rezulte calitatea de student cu drept de nscriere la concursul de admitere i diploma de bacalaureat sau diploma echivalent cu aceasta, n copie legalizat (originalul rmne la prima facultate), respectiv diploma de absolvire a unei faculti n copie legalizat, pentru cei care se nscriu la concurs ca s urmeze o a doua facultate. Pot

    participa la concursul de admitere pentru a urma concomitent dou faculti numai studenii care la finele anului universitar 2013/2014 sunt integraliti i au obinut media general de cel puin 9,00 . n adeverina prevzut mai sus, se va preciza calitatea de student a candidatului, anul de studii i media general obinut n anul universitar 2013/2014, precum i meniunea c studentul n cauz este integralist n sesiunea de var.

    Curriculum vitae format Europass

    Copie xerox carte identitate/buletin

    Chitana de plat a taxei de nscriere (100 RON, achitabili la casieria Universitii, dup nscriere).

    Toate actele menionate mai sus se vor depune ntr-un dosar plic;

    Categorii de candidai scutii de taxa de nscriere :

    Orfanii, copiii care provin din centrele de plasament;

    Candidai cu afeciuni cronice (vor prezenta certificate sau adeverinele medicale vizate de comisiile medicale de specialitate);

    Eroii Revoluiei din Decembrie 1989 i copiii acestora;

    Copiii cadrelor didactice.

    Art. 19.

    La depunerea Dosarelor de concurs candidaii vor primi spre completare Fia de nscriere i Anexa aferent, n care declar, sub semntur proprie, toate datele solicitate n formularele

    respective. Fia de nscriere va fi completat lizibil. Candidaii rspund de corectitudinea coninutului fiei de nscriere care va fi completat la toate rubricile.

    Art. 20.

    ntruct candidaii au dreptul legal de a se nscrie concomitent la mai multe programe masterale aparinnd unor departamente diferite (Sociologie, Psihologie, Asisten social, tiine ale Educaiei)/programe masterale organizate de alte faculti, dosarul cu actele n original se depune la programul masteral preferat. nscrierea la alt/alte programe masterale se face pe baza

    documentelor mai sus menionate, prezentate n copie legalizat, la care se adaug o adeverin de nscriere de la facultatea unde s-a depus dosarul cu actele n original.

    Art. 21

    Pn la ncheierea perioadei de nscriere, candidaii se oblig s consulte anunurile Comisiei de admitere, pentru a se prezenta la Secretariatul Facultii, n eventualitatea unor neclariti n dosarele de nscriere.

    Art. 22

    Odat cu predarea dosarelor de nscriere, candidaii vor primi o Adeverin de nscriere pe care acetia sunt obligai s o pstreze pn n momentul restituirii Dosarului de concurs, dac nu au fost declarai admii.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    7

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Art.23 Comisia de nscriere care primete de la candidai Dosarul de concurs verific corectitudinea completrii Fiei de nscriere i a copertei dosarului i existena tuturor actelor i documentelor de nscriere, semnnd pe Dosarul de concurs odat cu primirea i verificarea lui. Verificarea dosarului i a coninutului su se va face n ziua de nscriere.

    Art.24

    Dosarele de concurs ale candidailor declarai admii la sfritul concursului de admitere se vor pstra la Secretariatul Facultii, n vederea procesrii datelor necesare nscrierii studenilor n registrul matricol.

    Art.25

    La finalul admiterii, dosarele de concurs ale candidailor respini sau ale celor care renun la locul obinut prin admitere se pot restitui pe baza unei cereri i a adeverinei de nscriere. FSP are obligaia s restituie, dup afiarea rezultatelor finale, n cel mult 48 de ore de la depunerea cererii

    i necondiionat, fr perceperea unor taxe, dosarele acestor candidai.

    Art. 26.

    Modul de calcul al mediei de admitere la programele masterale din cadrul Facultii de Sociologie i Psihologie se face diferit de la un domeniu la altul i chiar n cadrul aceluiai domeniu.

    Domeniul ASISTEN SOCIAL

    Asistena social prinvind reintegrarea social n domeniul justiiei penale Nota de admitere const n media obinut de candidat la examenul de licen 100% Criterii de departajare:

    Media de admitere la examenul de licen (pentru candidaii care au absolvit mai multe programe de studii de licen, se ia n calcul media de admitere la ultimul program absolvit)

    Interviu de prezentare

    Practica asistenei sociale centrat pe valori Nota de admitere const n media obinut de candidat la examenul de licen 100% Criterii de departajare:

    Media de admitere la examenul de licen (pentru candidaii care au absolvit mai multe programe de studii de licen, se ia n calcul media de admitere la ultimul program absolvit)

    Interviu de prezentare

    Management i supervizare n bunstarea copilului i a familiei Nota de admitere const n media obinut de candidat la examenul de licen 100% Criterii de departajare:

    Media de admitere la examenul de licen (pentru candidaii care au absolvit mai multe programe de studii de licen, se ia n calcul media de admitere la ultimul program absolvit)

    Interviu de prezentare

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    8

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Domeniul PSIHOLOGIE

    Organizational and Occupational Health Psychology

    - Interviu motivaional susinut n limba englez soldat cu un calificativ de tipul admis / respins, n funcie de nivelul de competen n utilizarea limbii engleze. -Nota obinut la examenul scris (tip gril, n limba englez) de verificare a cunotinelor de specialitate (100%) (vezi Anexa 8).

    Criterii de departajare:

    Media general obinut la examenul de licen

    Test tip gril din aceeai tematic i bibliografie (diferit fa de primul)

    Psihologia muncii, psihologie organizaional i a transporturilor Media obinut n baza: (a) notei la examenul scris (gril) de verificare a cunotinelor de specialitate (pondere 2/3) (vezi Anexa 6) i (b) mediei generale de la examenul de licen (pondere 1/3).

    Criterii de departajare

    Nota obinut la susinerea lucrrii de licen

    Nota obinut la examenul scris (testul gril)

    Psihologie clinic i consiliere psihologic Media obinut n baza: (a) notei la examenul scris de verificare a cunotinelor de specialitate (pondere 75%) (vezi anexa 7) i (b) mediei generale de la examenul de licen (pondere 25%).

    Criterii de departajare

    Nota obinut la testul scris

    Nota obinut la susinerea lucrrii de licen

    Domeniul SOCIOLOGIE

    Sociologia dezvoltrii i securitii europene -media examenului de licen: 100%

    Criterii de departajare

    1. media examenului de bacalaureat

    2.Interviu motivaional de departajare

    Managementul resurselor umane n administrarea organizaiilor -media examenului de licen: 100%

    Criterii de departajare

    1. media examenului de bacalaureat

    2.Interviu motivaional de departajare

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    9

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Economie social -media examenului de licen: 100%

    Criterii de departajare

    1. media examenului de bacalaureat

    2.Interviu motivaional de departajare

    Domeniul TIINE ALE EDUCAIEI Management educaional i dezvoltare curricular -media examenului de licen: 100% Criterii de departajare

    sunt declarai admii, n ordine, absolvenii ciclului de licen n domeniile: tiine ale educaiei, psihologie, sociologie, asisten social, alte domenii de licen

    media de admitere la examenul de licen (pentru candidaii care au absolvit mai multe programe de studii de licen, se ia n calcul media de admitere la ultimul program absolvit)

    Psihologie educaional i consiliere psihopedagogic -media examenului de licen: 100% Criterii de departajare

    sunt declarai admii, n ordine, absolvenii ciclului de licen n domeniile: tiine ale educaiei, psihologie, sociologie, asisten social, alte domenii de licen

    media de admitere la examenul de licen (pentru candidaii care au absolvit mai multe programe de studii de licen, se ia n calcul media de admitere la ultimul program absolvit)

    Art. 27.

    (1) Candidaii vor fi ierarhizai n ordine descresctoare n funcie de (pentru toate programele masterale cu excepia masteratelor domeniului Psihologie, unde exist prob de admitere pentru fiecare program masteral) :

    opiunile exprimate de candidai la nscriere media examenului de licen numrul de locuri disponibile (cu sau fr tax) pentru care se organizeaz

    concursul.

    (2) Candidaii sunt repartizai electronic, cu ajutorul unui soft (UMS) al UVT, care ine cont de criteriile de admitere descrise anterior.

    (3) Candidailor le este recomandat s completeze n Fia de admitere ct mai multe opiuni, pentru a-i optimiza ansele admiterii la programul masteral dorit. (4) n urma Concursului de dosare, candidaii sunt declarai admii, respini sau n ateptare, candidaii admii trebuind s achite taxa de confirmare, conform Calendarului Admiterii. (5) Dup prima etapa de confirmri, softul UMS opereaz n mod automat actualizarea clasamentului prin:

    Eliminarea candidailor declarai admii, dar care NU i-au achitat taxa de confirmare

    Redistribuirea/ candidailor admii i pltitori ai taxei de confirmare, pe locurile eliberate de candidaii admii n urma concursului de dosare, dar care nu au achitat taxa de

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    10

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    confirmare. Astfel, candidaii admii i confirmai au posibilitatea de a urca n clasamentul FSP pe specializri, conform ordinii preferinelor proprii cuprinse n Fia de nscriere. Candidaii declarai n ateptare, pot obine un loc la un program masteral pentru care au optat, doar dac candidaii declarai admis nu au confirmat locul obinut, prin plata taxei, n perioada de timp special alocat n calendarul de admitere i n limita locurilor disponibile.

    (6) Candidaii nscrii la programele masterale organizate n cadrul domeniului Psihologie vor fi ierarhizai n cadrul programului masteral n care s-au nscris i au susinut examenul de admitere. Ei pot fi declarai admii, respini sau n ateptare (acest ultim caz fiind ntlnit atunci cnd media / nota final de admitere este de trecere cel puin 5.00), dar numrul candidailor cu medii / note de trecere depete cifra de colarizare). Candidaii admii trebuie s achite taxa de confirmare, conform Calendarului Admiterii. n cazul n care la finalul perioadei de confirmare, inclusiv a

    candidailor aflai pe liste de ateptare, un anumit program masteral nu ndeplinete condiiile pentru demarare n anul universitar 2014-2015 specificate la punctul 2 din articolul 14, candidaii declarai admii pot opta n ordinea ierarhizrii, n termen de 24 de ore, pentru alte programe masterale din interiorul domeniului (n limita cifrei maxime de colarizare), iar dac rmn candidai doritori nedistribuii dup acest proces iterativ, din cauza atingerii capacitii de colarizare sau a nendeplinirii unor condiii specifice (cum ar fi necunoaterea limbii engleze pentru a putea opta pentru OOHP), ei pot alege un alt program masteral din cadrul Facultii de Sociologie i Psihologie. Desigur, sunt avute n vedere doar programele masterale care demareaz n anul universitar respectiv, n aceleai condiii ale respectrii capacitii maxime de colarizare, cu precizarea c prin alegerea unui program masteral din afara domeniului Psihologiei pot ocupa locuri cu tax. Eventualele locuri n regim bugetat (fr tax) eliberate rmn la dispoziia celorlalte programe masterale din cadrul Departamentului de Psihologie.

    Art. 28. n cazul candidailor crora le sunt repartizate locuri speciale de ctre M.E.N., selecia pentru ocuparea acestor locuri pe specializri se va face n funcie de opiunea exprimat i de media de admitere la facultate.

    Art. 29. n cazul n care anumite programe masterale nu ntrunesc numrul minim de studeni stabilit prin prezenta metodologie, departamentul poate lua decizia organizrii unui anumit program masteral prin comasarea studenilor care s-au nscris la respectivele programe masterale, situaie ce va fi adus la cunotin prin postarea de anunuri pe pagina Facultii de Sociologie i Psihologie, www.socio.uvt.ro.

    Art. 30.

    Concursul pentru admiterea n ciclul de studii universitare de master la Facultatea de Sociologie i Psihologie se organizeaz n dou sesiuni, nainte de nceperea anului universitar. Pentru anul universitar 2014-2015, concursul de admitere n ciclul de studii universitare de master se

    desfoar n perioada 16.07.2014-29-30.07.2014 si 15.09.2014-22.09.2014

    Calendarul admiterii:

    Sesiunea iulie 2014:

    Toate programele masterale din cadrul domeniilor: Asisten social, Sociologie, tiine ale

    Educaiei

    1.nscrierea candidailor preluarea dosarelor de concurs: 16-18.07.2014

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    11

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    21.07-24.07.2014

    2.Prelucrarea datelor din dosarele de concurs i afiarea rezultatelor pariale

    24.07.2014

    3.Contestatii i solutionarea acestora: 25.07.2014

    4.Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii I: 26.07.2014 si 28.07.2014

    5. Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii II(pentru cei aflai pe liste n ateptare, n limita locurilor disponibile):

    29.07.2014

    6.Afiarea rezultatelor finale: 29.07.2014

    Sesiunea iulie 2014:

    Programul masteral OOHP din cadrul domeniului Psihologie

    1.nscrierea candidailor preluarea dosarelor de concurs: 16-18.07.2014 21.07-24.07.2014

    2. Interviu motivaional limba englez 25.07.2014

    3. Examen scris (tip gril, limba englez) 25.07.2014

    4. Afiarea rezultatelor pariale 25.07.2014

    5.Contestatii i solutionarea acestora: 25.07.2014-26.07.2014

    6.Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii I: 28.07.2014-29.07.2014

    7. Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii II(pentru cei aflai pe liste n ateptare, n limita locurilor disponibile):

    30.07.2014

    8.Afiarea rezultatelor finale: 30.07.2014

    Sesiunea iulie 2014

    Programe masterale domeniul Psihologie: Psihologia muncii, psihologie organizaional i a transporturilor i Psihologie clinic i consiliere psihologic

    1.nscrierea candidailor preluarea dosarelor de concurs: 16-18.07.2014 21.07-24.07.2014

    2. Examen de admitere (tip scris gril PMOT, tip scris PCCP) 25.07.2014

    3. Afiarea rezultatelor pariale 25.07.2014

    4.Contestatii i solutionarea acestora: 25.07.2014-26.07.2014

    5.Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii I: 28.07.2014-29.07.2014

    6. Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii II(pentru cei aflai pe liste n ateptare, n limita locurilor disponibile):

    30.07.2014

    7.Afiarea rezultatelor finale: 30.07.2014

    Sesiunea septembrie 2014

    Se organizeaz pentru toate programele masterale care nu i-au ncheiat admiterea n

    sesiunea din iulie 2014 (nu i-au ocupat numrul maxim de locuri prevzut n cifra de colarizare)

    Programele masterale domeniile Asisten social, Sociologie i tiine ale Educaiei

    1.nscrierea candidailor preluarea dosarelor de concurs: 15-17.09.2014

    2.Prelucrarea datelor din dosarele de concurs i afiarea rezultatelor 17.09.2014

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    12

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    pariale

    3.Contestatii i solutionarea acestora: 18.09.2014

    4.Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii I: 19.09-20.09.2014

    5. Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii II(pentru cei aflai pe liste n ateptare, n limita locurilor disponibile):

    22.09.2014

    6.Afiarea rezultatelor finale: 22.09.2014

    Sesiunea septembrie 2014

    Programul masteral OOHP din cadrul domeniului Psihologie

    1.nscrierea candidailor preluarea dosarelor de concurs: 15-17.09.2014

    2. Interviu motivaional limba englez 18.09.2014

    3. Examen scris (tip gril, limba englez) 18.09.2014

    4.Contestatii i solutionarea acestora: 18-19.09.2014

    5.Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii I: 20.09-21.09.2014

    6. Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii II(pentru cei aflai pe liste n ateptare, n limita locurilor disponibile):

    22.09.2014

    7.Afiarea rezultatelor finale: 22.09.2014

    Sesiunea septembrie 2014

    Programele masterale Psihologia muncii, psihologie organizaional i a transporturilor

    (PMOT) i Psihologie clinic i consiliere psihologic

    1.nscrierea candidailor preluarea dosarelor de concurs: 15-17.09.2014

    2. Examen de admitere (tip scris gril PMOT, tip scris PCCP) 18.09.2014

    3.Contestatii i solutionarea acestora: 18.-19.09.2014

    4.Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii I 20.09-21.09.2014

    5.Confirmarea locurilor de ctre candidaii declarai admii II (pentru cei aflai pe liste n ateptare, n limita locurilor disponibile):

    22.09.2014

    6.Afiarea rezultatelor finale: 22.09.2014

    Art.31. Rezultatele admiterii, verificate i aprobate de ctre Comisia de admitere, se afieaz, n zilele menionate n Calendarul admiterii, specificndu-se ora i data afirii, n urmtoarele locaii:

    La avizierul Facultii Pe site-tul web al Facultii, la seciunea dedicat admiterii.

    (1) Candidaii declarai admii la concursul de admitere sunt obligai s-i confirme locul prin achitarea celei de a doua taxe, numit taxa de confirmare. n cazul neachitrii, locul se consider

    liber i se redistribuie automat de softul UMS dup ncheierea etapei de confirmri, ctre ceilali candidai admii i care i-au confirmat locul obinut n cadrul FSP. Dup aceast operaiune are loc afiarea rezultatelor finale. (2) Prin achitarea taxei de confirmare, candidaii admii confirm opiunea/intenia pentru ocuparea locului afiat n urma concursului de dosare, dndu-le, n acelai timp, posibilitatea obinerii unui loc superior prin redistribuirea automat, conform listei preferinelor cuprinse n Fia de nscriere.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    13

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    (3) n cazul n care candidatul se nscrie i dorete s urmeze simultan dou programe de master n cadrul aceleiai faculti, va depune cte un dosar pentru fiecare din aceste programe i va achita taxa de nscriere i nmatriculare aferent pentru fiecare dintre acestea. (4) Nici o categorie de candidai nu beneficiaz de scutire de taxa de confirmare. (5) n vederea nmatriculrii, candidaii admii pe locurile finanate prin granturi de studii au

    obligaia s depun, la momentul confirmrii locului obinut, diploma de licen sau adeverina, pentru candidaii care au promovat examenul de licen n sesiunea 2013-2014, n original, la secretariatul facultii.

    Art 32. (1)Candidaii declarai admii i care au achitat taxa de confirmare sunt nmatriculai n anul I de studiu masteral, pentru anul universitar 2014-2015, prin Decizia Rectorului Universitii de Vest din Timioara i se oblig s respecte toate regulamentele i dispoziiile emise de instituia de nvmnt, precum i legile n vigoare.

    (2) Ordinea rezultat n urma admiterii va fi utilizat i pentru repartizarea iniial a locurilor finanate prin granturi de studii, acestea revenind celor mai bine clasai candidai din fiecare domeniu.

    Art. 33. Prezentul regulament este obligatoriu pentru comisiile de admitere ale facultilor i se aduce la cunotina candidailor prin afiare i prin postare pe site-ul UVT li pe site-urile facultilor.

    Art. 34. Eventualele contestaii se pot depune la Comisia de admitere pe facultate, n termen de 24 de ore de la data afirii rezultatelor concursului de admitere. Contestaiile se rezolv i rezoluiile se afieaz n termen de 24 de ore de la data expirrii termenului de depunere a contestaiilor. Nu se admit contestaii pentru probele de aptitudini. Deciziile comisiilor de contestaie sunt definitive.

    Art. 35. Facultatea de Sociologie i Psihologie are obligaia s restituie, dup afiarea rezultatelor finale, n cel mult 48 de ore de la depunerea cererii i necondiionat, fr perceperea unor taxe, dosarele candidailor respini sau ale celor care renun la locul obinut prin admitere.

    Art. 36. Facultatea de Sociologie i Psihologie i Universitatea de Vest din Timioara nu rspunde de erorile de nscriere sau de calcul din documentele oficiale (diplome, foi matricole) i nici de erorile de completare comise de candidai n fiele de nscriere.

    Decan,

    Prof. univ. dr. Alin Gavreliuc

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    14

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA Nr. 1

    Datele care se solicit tuturor candidailor la admitere de ctre instituiile de nvmnt superior (pentru toate ciclurile de studii universitare)

    Date privind candidatul:

    Seciunea I.1 - Date personale ale candidatului1 cu cetenie romn/strin

    1 Numele de familie la natere (din certificatul de natere)

    2 Numele de familie actual

    (dup cstorie, nfiere, modificare la cerere, dac este cazul, conform actului doveditor)

    3 Prenumele

    4 Iniialele tatlui/mamei2

    5 CNP3

    6 Data naterii Anul Luna Ziua

    7 Locul naterii ara de origine

    Judeul/ cod ar4

    Localitatea

    8 Sexul M F

    9 Starea civil 5 Cstorit() Necstorit() Divorat() Vduv()

    10 Starea social6 special Orfan (unul / ambii

    prini)

    Provenit din

    case de

    copii

    Provenit din

    familie

    monoparental

    11 Cetenia Romn, domiciliul n

    Romnia

    Romn, domiciliul

    n strintate

    Alte

    cetenii Cetenie anterioar,

    12 Etnia7

    13 Domiciliul

    stabil

    ara

    Judeul8/ cod ar9

    Localitatea

    Adresa

    complet10

    14 Actul de

    identitate/

    Documentul

    de cltorie11

    Seria Numrul Eliberat de Data eliberrii

    Perioada de

    valabilitate

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    15

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    15 Alte date personale ale candidatului:

    telefon, adres de e-mail

    16 Candidat care se ncadreaz n categoria persoanelor cu dizabiliti (Se bifeaz numai de persoanele aflate n aceast situaie, pe baz de documente)

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    16

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Seciunea I.3.a - Date privind pregtirea anterioar a candidatului12 (absolvent de liceu)

    1 Studiile preuniversitare

    absolvite (nivel liceu)

    Denumirea instituiei unde a absolvit

    ara

    Localitatea

    Judeul

    Profilul/Domeniul

    Durata studiilor

    Anul absolvirii

    Forma de nvmnt (zi / seral / FR / ID)

    2 Datele de

    identificare ale diplomei

    Tipul (diploma de bacalaureat

    sau echivalent pentru candidatul care a absolvit

    studii anterioare n strintate)

    Seria

    Numrul

    Emitentul

    Anul emiterii

    Numrul foii matricole care nsoete actul de studii

    3 Alte observaii (pentru cazurile n care candidatul a

    absolvit studii anterioare n

    strintate)

    Recunoaterea diplomei prezentate (Direcia general relaii internaionale i europene acorduri

    bilaterale/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor din

    Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului)

    Nr./Seria actului

    de recunoatere/echivalare (eliberat de Direcia general relaii internaionale i europene/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor)

    13

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    17

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Seciunea I.3.b - Date privind pregtirea anterioar a candidatului14 (absolvent de ciclu de nvmnt universitar)

    1 Studiile universitare

    absolvite

    Denumirea instituiei unde a absolvit

    ara

    Localitatea

    Judeul

    Profilul/Domeniul

    Programul de studii/Specializarea

    Titlul obinut

    Durata studiilor

    (numrul de ani sau numrul de semestre, dup caz)

    Anul absolvirii

    Forma de nvmnt (zi / seral / FR / ID)

    Forma de finanare a studiilor (buget/tax)

    2 Datele de

    identificare ale diplomei

    Tipul (diplom / diplom de licen /echivalent)

    Seria

    Numrul

    Emitentul

    Anul emiterii

    Supliment diplom/Foaia matricol care nsoete actul de studii

    3 Alte observaii (pentru cazurile n care candidatul

    a absolvit studii anterioare

    n strintate)

    Recunoaterea diplomei prezentate (Direcia general relaii internaionale i europene acorduri bilaterale/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor din Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului)

    3

    Nr./Seria actului

    de recunoatere/echivalare (eliberat de Direcia general relaii internaionale i europene/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor)15

    1 La nscriere sau la modificarea datelor personale (dup caz).

    2 Acolo unde este cazul (de exemplu: familie monoparental).

    3 Sau alt cod de identificare personal, pentru candidaii strini.

    4 Numai pentru candidaii strini.

    5 Poate s nu fie declarat.

    6 Se aplic doar candidailor cu o situaie social special.

    7 Numai pentru candidaii romni (poate s nu fie declarat).

    8 Numai pentru candidaii romni.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    18

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    9 Numai pentru candidaii strini.

    10

    Se solicit i pentru studenii strini.

    11 Documentul de cltorie - numai pentru candidaii strini (act de identitate pentru cetenii

    UE/SEE sau paaport pentru studenii strini cu alt cetenie dect UE/SEE).

    12 Pentru candidatul strin care vrea sa studieze n Romnia se va considera numai documentul

    care atest recunoaterea/echivalarea studiilor anterioare (document eliberat de direcia de specialitate din cadrul Ministerului Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului), care permit nscrierea n nvmntul superior.

    13 Aplicabil pentru candidaii romni care au finalizat studiile anterioare n strintate sau pentru

    candidaii strini.

    14 Se aplic i pentru candidaii strini.

    15

    Idem 13.

    NOT: Numerotarea seciunilor I.1 i I.3 corespunde celei care va fi utilizat n Registrul matricol unic. Seciunea I.3.b se aplic i pentru nscrierea la studiile universitare de master i/sau doctorat.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    19

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA Nr. 2

    Datele care se solicit tuturor studenilor declarai admii i nmatriculai, ncepnd cu anul universitar 2009-2010 (pentru toate ciclurile de studii universitare)

    Date privind studentul

    Seciunea I.1 - Date personale ale studentului1 cu cetenie romn/strin

    1 Numele de familie la natere (din certificatul de natere)

    2 Numele de familie actual

    (dup cstorie, nfiere, modificare la cerere, dac este cazul, conform actului doveditor)

    3 Prenumele

    4 Iniialele tatlui/mamei2

    5 CNP3

    6 Data naterii An Luna Ziua

    7 Locul naterii ara de origine Judeul/ cod ar4

    Localitatea

    8 Sexul M F

    9 Starea civil 5 Cstorit() Necstorit() Divorat() Vduv()

    10 Starea social6 special Orfan (unul / ambii

    prini)

    Provenit din case de copii

    Provenit din familie

    monoparental

    Student cu

    dizabiliti

    11 Cetenia Romn, domiciliul n

    Romnia

    Romn, domiciliul

    n strintate

    Alte cetenii Cetenie anterioar,

    12 Etnia7

    13 Domiciliul

    stabil

    ara Judeul8/ cod ar9

    Localitatea

    Adresa

    completa10

    14 Actul de

    identitate/

    Documentul

    de cltorie11

    Seria Numrul Eliberat de Data eliberrii Perioada de

    valabilitate

    15 Alte date personale ale studentului:

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    20

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    telefon, adres de e-mail (cu afiliere la universitate)

    16 Candidat care se ncadreaz n categoria persoanelor cu dizabiliti (Se bifeaz numai de persoanele aflate n aceast situaie, pe baz de documente)

    Seciunea I.2 - Date privind colaritatea studentului12

    1 Universitatea

    2 Facultatea/Departamentul

    3 Ciclul de studii (licen, master, doctorat)

    4 Domeniul fundamental de tiin, cultur , art,

    5 Domeniul de studii

    6 Programul de

    studii /

    Specializarea

    Denumire

    a

    Localitatea

    n care se

    desfoar

    Limba de

    predare

    Durata

    program studii/

    specializare

    Numr de credite

    7 Anul universitar

    8 Anul de studii

    9 Forma de nvmnt Zi Frecven redus

    nvmnt la

    distan

    1

    0

    An pregtitor (pentru studiul limbii romne de ctre studenii strini)

    1

    1

    Forma de

    finanare a studiilor

    Susinut de la buget

    Cu tax

    Cont Propriu

    Lei - CPL

    Cont Propriu

    Valutar - CPV

    Bursier Cont

    Propriu

    Nevalutar

    CPNV

    1

    2

    Tipul de burs Nebursier

    Bursier Burs acordat pe criterii

    profesionale

    Burs de excelen

    Burs de merit

    Burs de studiu

    Bursa olimpic internaional

    Burs acordat pe criterii sociale

    Alte tipuri de bursieri

    1

    3

    Situaia colaritii la nceputul anului universitar

    Admis prin concurs

    Admis ca olimpic (naional/internaional)

    Admis la continuare de studii

    Repartizat de minister (bursier al statului

    romn)13

    - numai pentru studenii strini

    Admis la studii paralele

    Transferat n interiorul universitii

    Renmatriculat

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    21

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Promovat - integralist

    Promovat - promovat prin credite

    Revenire din ntrerupere de studii

    Prelungire colaritate

    Transfer interuniversitar

    Universitatea de la care s-a transferat

    nscris pentru prima oar ca student n ciclul respectiv de studii

    Provenit din promoia curent/anterioar (de liceu, licen, master, n funcie de ciclul la care este admis)

    Admis/Student la un al doilea program de studii

    din acelai ciclu de studii universitare

    1

    4

    Situaia colaritii la sfritul anului universitar

    Promovat integralist

    Promovat promovat prin credite

    Numr de credite (att pentru promovare integral, ct i pentru promovare parial)

    Exmatriculat

    Prelungire colaritate

    Retras de la studii

    ntrerupere de studii semestrul I

    ntrerupere de studii semestrul II

    Absolvent (cu sau fr diplom)

    Student n semestru de mobilitate

    Erasmus/Socrates

    Cu situaia nencheiat

    1

    5

    Alte date privind

    colaritatea studentului

    Seciunea I.3.a - Date privind pregtirea anterioar a studentului14 (absolvent de liceu)

    1 Studiile preuniversitare

    absolvite (nivel liceu)

    Denumirea instituiei unde a absolvit

    ara

    Localitatea

    Judeul

    Profilul/Domeniul

    Durata studiilor

    Anul absolvirii

    Forma de nvmnt (zi / seral / FR / ID)

    2 Datele de

    identificare ale diplomei

    Tipul (diploma de bacalaureat sau

    echivalent pentru candidatul care a absolvit studii anterioare n

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    22

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    strintate)

    Seria

    Numrul

    Emitentul

    Anul emiterii

    Foaia matricol care nsoete actul de studii

    3 Alte observaii (pentru cazurile n care candidatul a

    absolvit studii anterioare n

    strintate)

    Recunoaterea diplomei prezentate (Direcia general relaii internaionale i europene acorduri bilaterale/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor din

    Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului)

    Nr./Seria actului

    de recunoatere/echivalare (eliberat de Direcia general relaii internaionale i europene/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor)

    15

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    23

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Seciunea I.3.b - Date privind pregtirea anterioar a studentului16 (absolvent de facultate)

    1 Studiile universitare

    absolvite

    Denumirea instituiei unde a absolvit

    ara

    Localitatea

    Judeul

    Profilul/Domeniul

    Programul de studii/Specializarea

    Titlul obinut

    Durata studiilor

    (numrul de ani sau numrul de semestre, dup caz)

    Anul absolvirii

    Forma de nvmnt 17 (zi / seral / FR / ID)

    Forma de finanare a studiilor

    18 (buget/tax)

    2 Datele de

    identificare ale diplomei

    Tipul (diplom / diplom de licen /echivalent)

    Seria

    Numrul

    Emitentul

    Anul emiterii

    Supliment diplom/Foaia matricol care nsoete actul de studii19

    3 Alte observaii (pentru cazurile n care candidatul

    a absolvit studii anterioare

    n strintate)

    Recunoaterea diplomei prezentate (Direcia general relaii internaionale i europene acorduri bilaterale/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor din Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului)

    3

    Nr./Seria actului

    de recunoatere/echivalare (eliberat de Direcia general relaii internaionale i europene/Direcia general nvmnt superior i Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor)

    20

    Seciunea I.4 - Date de tip administrativ privind studentul

    1 Numrul matricol din registrul matricol (al facultii)

    Din registrul facultii

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    24

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    2 Informaii privind cazarea studenilor

    Cminist

    Cminist - cu unul dintre prini cadru didactic

    Necminist - cu subvenie cazare

    Necminist

    Alte informaii privind cazarea studenilor nregistrate la nivelul instituiei dumneavoastr

    3 Alte categorii de informaii avnd caracter administrative

    (trebuie s fie detaliate)

    4 Alte opiuni ale candidatului romn

    Etnici romni din Republica Moldova, pentru

    care cifra de colarizare se stabilete prin ordin al ministrului educaiei, cercetrii, tineretului i sportului la propunerea Direciei generale relaii internaionale i europene

    Seciunea I.5 - Date privind absolventul

    1 Ciclul de studii absolvit (Licen/Master/Doctorat)

    2 Diploma de absolvire Seria, nr.

    Data eliberrii

    Instituia emitent

    Data susinerii examenului de finalizare a studiilor

    3 Alte date suplimentare Media examenului de

    finalizare a studiilor

    (calificativ de absolvire)

    Nr., seria

    atestatului de echivalare

    (eliberat de Centrul

    Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor/Direcia general nvmnt superior)

    21

    1 La nscriere sau la modificarea datelor personale (dup caz).

    2 Acolo unde este cazul (de exemplu: familie monoparental).

    3 Sau alt cod de identificare personal, pentru studenii strini.

    4 Numai pentru studenii strini.

    5 Poate s nu fie declarat.

    6 Se aplic doar studenilor cu o situaie social special.

    7 Numai pentru studenii romni (poate s nu fie declarat).

    8 Numai pentru studenii romni.

    9 Numai pentru studenii strini.

    10

    Se solicit i pentru studenii strini (nu s-a trecut n propunerea anterioar).

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    25

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    11

    Documentul de cltorie numai pentru studenii strini (act de identitate pentru cetenii UE/SEE sau paaport pentru studenii strini cu alt cetenie dect UE/SEE).

    12 Se completeaz cu informaii pe an universitar (pentru fiecare an universitar).

    13

    Doar pentru studenii strini.

    14 Pentru studentul strin care vrea s studieze n Romnia se va considera numai documentul

    care atest recunoaterea/echivalarea studiilor anterioare (document eliberat de direcia de specialitate din cadrul Ministerului Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului) care permit nscrierea n nvmntul superior.

    15 Aplicabil pentru studenii romni care au finalizat anterior studiile n strintate sau studenii

    strini care studiaz n Romnia.

    16 Se aplic i pentru studenii strini.

    17

    Idem 16.

    18

    Idem 16.

    19

    Idem 16.

    20

    Idem 13.

    21

    Se aplic doar studenilor care au nceput studiile n Romnia i au finalizat studiile n alt ar.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    26

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA Nr. 3

    Admitere i echivalare studii pentru cetenii din rile membre ale Uniunii Europene, din Spaiul Economic European i din Confederaia Elveian Conform Legii 316/12.07.2006, cetenii din Uniunea European, Spaiul Economic European i Confederaia Elveian, au acces la studii n aceleai condiii ca cetenii romni, inclusiv n ceea ce privete taxele de colarizare. Centrul Naional de Recunoatere i Echivalare a Diplomelor (CNRED) din cadrul Ministerului Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului, va efectua echivalarea studiilor efectuate n statele Uniunii Europene pentru cetenii din rile membre UE, a Spaiului Economic European i ai Confederaiei Elveiene i va emite (sau nu, dup caz) Adeverina de Recunoatere. Candidaii vor semna o Declaraie (n 2 exemplare, una pentru dosar i una pentru candidat) prin care neleg c documentele de studii vor fi trimise la CNRED pentru recunoatere i c este posibil ca studiile s nu-i permit accesul n nvmntul superior din Romnia, n funcie de decizia CNRED, caz n care vor trebui s se retrag de la studii. Recunoaterea va avea loc dup nscriere. Dosarul pentru recunoaterea studiilor efectuate n strintate trebuie s conin urmtoarele acte (se vor depune 2 exemplare 1 exemplar rmne la dosar la facultate i 1 exemplar se trimite la CNRED): Cerere pentru recunoatere n vederea acceptrii la studii documentul tipizat (redactat n limbile romn, englez i francez) poate fi descrcat de la adresa http://cnred.edu.ro/pdf/formular-cetateni-UE.pdf

    acest document trebuie completat cu majuscule;

    Diploma de absolvire a liceului, n copie legalizat; Diploma de studii superioare i foaia matricol - numai dac este cazul, n copii legalizate; Documentul personal de identificare, n copie simpl: paaport copie dup paginile 1, 2, 3, 4 sau alt act de identitate.

    Copie simpl dup dovada plii sumei aferente evalurii dosarului de ctre CNRED: pe chitan / ordin de plat / mandat potal se va meniona la pltitor numele titularului diplomei, aa cum este trecut n actul de studii; taxa pentru evaluarea dosarului este de 50 RON.

    Copie simpl dup dovada plii sumei aferente procesrii dosarului de ctre UVT Taxa pentru procesarea dosarului este de 100 RON

    Taxa poate fi pltit prin Ordin de plat sau Mandat Potal n care s fie menionat contul de mai jos:

    Beneficiar: Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului CodFiscal:13729380

    Banca: Direcia de Trezorerie i Cont. Public a Mun. Bucureti - DTCPMB Cod IBAN: RO27TREZ7005003XXX000069

    Important: Pe ordinul de plat sau pe mandatul potal emis trebuie s fie scris codul IBAN pentru ca plata s fie valabil!

    Documentele redactate n alte limbi dect limbile englez i francez trebuie s fie nsoite de traducerea legalizat n limba romn sau englez.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    27

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Diplomele din Italia, Grecia, Spania, Portugalia i Cipru trebuie s conin Apostila Conveniei de la Haga din ara de origine (se obine de la Primria oraului unde a absolvit studiile).

    Dosarele pentru recunoaterea studiilor efectuate n strintate, n vederea continurii acestora n Romnia, vor fi transmise prin curier/pot la MECTS/CNRED nsoite de o adres de naintare din partea UVT cu maximum 15 zile nainte de ncheierea perioadei de nscriere la concursul de

    admitere (data registraturii MECTS) .

    n cazul n care CNRED solicit documente suplimentare pentru finalizarea cererii de recunoatere, UVT va transmite documentele de completare n termen de 3 luni de la data solicitrii CNRED.

    Dosarele solicitanilor se transmit de la secretariatele facultilor la Departamentul de Relaii Internaionale al UVT care, n termenele prevzute mai sus, vor fi transmise la MECTS/CNRED.

    Rspunsurile privind recunoaterea studiilor preuniversitare, n vederea acceptrii la studii universitare n Romnia, se vor comunica n scris universitilor de ctre CNRED.

    Cetenii care nu au studiat 4 ani n limba romna trebuie sa prezinte un certificat de cunoatere a limbii romne sau s urmeze cursurile Anului Pregtitor din cadrul Facultii de Litere, Istorie i Teologie.

    Cetenii strini care doresc s studieze la Universitatea de Vest din Timioara trebuie s intre n Romnia cu VIZ DE STUDII i au obligaia s i depun dosarul la Serviciul pentru Imigrri Timi pentru obinerea dreptului de edere legal n Romnia n scop de studii (Card de reziden).

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    28

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA Nr. 4

    ADMITERE CETENI DE ORIGINE ROMN Admitere ceteni de origine romn cu domiciliul stabil n strintate Conform Metodologiei de colarizare a tinerilor de origine etnic romn din Republica Moldova, Republica Albania, Republica Bulgaria, fosta Republic Iugoslav a Macedoniei, Republica Serbia, Ucraina, Republica Ungar i a cetenilor de origine etnic romn cu domiciliul stabil n strintate n nvmntul de stat din Romnia, aceti ceteni particip la admitere pe locuri special acordate, subvenionate de M.E.C.T.S., dar numai la specializrile acreditate, i vor pstra statutul financiar obinut la admitere pe toat durata studiilor i locurile rmase libere nu pot fi redistribuite cetenilor romni. Pot ocupa i locuri cu tax n lei, n cuantumul stabilit pentru cetenii proprii, conform OUG 133/2000, aprobat prin Legea 441/2001 i Notei MEdC 47286/2005, conform metodologiei proprii fiecrei instituii. Termenul de alte state nvecinate se refer la: Republica Albania, Republica Bulgaria, Republica Macedonia, Republica Serbia, Republica Ucraina i Republica Ungar. Asigurarea cunoaterii limbii romne: acei ceteni care nu au studiat n limba romn, vor urma Anul Pregtitor pentru nvarea limbii romne. Candidaii nu se vor nscrie direct la facultatea optat, ci trebuie s efectueze pre-nscrierea la studii prin depunerea dosarului la Departamentul de Relaii Internaionale cuprinznd urmtoarele acte (se vor depune 2 exemplare din fiecare document), traduse n limba romn:

    - copie legalizat dup actul de natere; - copie legalizat act de identitate, care atest domiciliul stabil; - adeverin de etnic romn, sau declaraie pe proprie rspundere; - adeverin medical tip; - fotocopie paaport; - copiile actelor de studii corespunztoare celui mai nalt nivel, legalizate/vizate de

    ministerele de resort i/sau misiunile diplomatice ale Romniei din ara de origine.

    La nmatriculare candidaii admii vor depune documentele originale de studiu.

    Admiterea ca BURSIERI ai Statului Romn: Conform prevederilor legale , ocuparea locurilor se realizeaz prin concurs iar candidaii admii ca bursieri ai statului Romn au obligaia s confirme locul de studii prin depunerea dosarului n original, iar instituia de nvmnt trebuie s trimit la MECTS. Dosarele studenilor admii, (acte conform cu originalul) n termen de 5 zile lucrtoare de la afiarea rezultatelor. BURSELE din partea MECTS se mpart n dou categorii:

    - fr plata taxelor de colarizare, dar CU BURS, i - fr plata taxelor de colarizare, dar FR BURS.

    Admiterea cetenilor cu domiciliul stabil n Republica Moldova Admiterea la studii universitare de master:

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    29

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    - absolvenii cu diplom de licen n Romnia sau alt stat membru al U.E. se nscriu direct la faculti, care organizeaz concurs, n aceeai perioad cu cetenii romni, conform metodologiei proprii de admitere, pe locurile subvenionate i repartizate de M.E.C.T.S. n acest scop.

    Admiterea cetenilor de origine etnic romn cu domiciliul stabil n R. Albania, R. Bulgaria, fosta R. Iugoslav a Macedoniei, R. Serbia, Ucraina, R. Ungar i n strintate Admiterea la studii universitare de master:

    - absolvenii cu diplom de licen n Romnia sau alt stat membru U.E. se nscriu direct la faculti care organizeaz concurs, conform metodologiei proprii de admitere, n aceeai perioad cu cetenii romni, pe locurile subvenionate i repartizate de M.E.C.T.S. n acest scop.

    Admiterea la studii cu TAX N LEI n cuantumul stabilit pentru cettenii romni: Tinerii de origine etnic romn, cu domiciliul stabil n Republica Moldova, Republica

    Albania, Republica Bulgaria, fosta Republic Iugoslav a Macedoniei, Republica Serbia, Ucraina, Republica Ungar i cetenii de origine etnic romn cu domiciliul stabil n strintate, absolveni cu diplome de studii Licen, Master, Doctorat obinute n strintate sau n Romnia, pot candida pe locuri de studii cu tax n lei (n cuantum egal cu cel pentru cetenii romni din ar) n nvmntul de stat / particular din Romnia, la specializrile acreditate din Romnia, n condiiile prevzute de lege pentru cetenii romni din ar, conform metodologiei proprii de admitere a instituiilor de nvmnt.

    Ulterior examenului de admitere, universitile vor transmite MECTS dosarele candidailor declarai admii la studii universitare de licen / master / doctorat cu tax n lei, n vederea recunoaterii actelor de studii i a emiterii avizului de nmatriculare.

    Recunoaterea studiilor efectuate n rile de domiciliu de ctre tinerii de origine etnic romn cu domiciliul stabil n strintate i emiterea avizului de nmatriculare se vor realiza de ctre M.E.C.T.S., conform reglementrilor legale n vigoare.

    Candidaii nu se vor nscrie direct la facultatea optat, ci trebuie s efectueze pre-nscrierea la studii prin depunerea dosarului la Departamentul de Relaii Internaionale cuprinznd urmtoarele acte (se vor depune 2 exemplare din fiecare document):

    - copie i traducere legalizat dup certificatul de natere; - fotocopie buletin n care s fie vizibil domiciliul stabil (deoarece statutul de bursier i alte

    faciliti pentru etnicii romni se acord numai celor care au domiciliul stabil n strintate),

    - fotocopie paaport; - adeverin de etnic romn, sau declaraie pe proprie rspundere; - adeverin medical tip; - copiile actelor / diplomelor de studii corespunztoare celui mai nalt nivel, legalizate/vizate

    de ministerele de resort i/sau misiunile diplomatice ale Romniei din ara de origine i traducerile legalizate corespunztoare.

    La nmatriculare tinerii admii au obligaia s-i depun actele de studii n original. n sesiunea din septembrie se vor putea nscrie cu tax n lei pe toat perioada studiilor, candidaii studeni strini de origine etnic romn, care au participat la admiterea de la M.E.C.T.S. i nu au obinut un loc cu burs.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    30

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Cetenii strini care doresc s studieze la Universitatea de Vest din Timioara trebuie s intre n Romnia cu VIZ DE STUDII i au obligaia s i depun dosarul la Serviciul pentru Imigrri Timi pentru obinerea dreptului de edere legal n Romnia n scop de studii (Permis de edere).

    - NOT: Dup finalizarea admiterii, secretariatele vor transmite la Departamentul de Relaii Internaionale lista nominal cuprinznd specializarea i regimul financiar n care au fost admii cetenii strini de origine etnic romn.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    31

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA Nr. 5

    ADMITERE CETENI NON-U.E. (din STATE TERE ALE UNIUNII EUROPENE) Cetenii strini din state tere U.E. se pot nscrie la studii numai dac au obinut Scrisoare de Acceptare la Studii emis de Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului -Direcia General Afaceri Europene i Secretariatul Bologna. Cetenii strini din state tere ale Uniunii Europene depun cererea de pre-nscriere la studii mpreun cu dosarul de candidatur la Departamentul de Relaii Internaionale al Universitii de Vest din Timioara, adresa potala Blv. Vasile Prvan nr. 4, Timioara, cod 300 223. Perioada de depunere a dosarelor la Ministerul Educaiei, Cercetrii, Tineretului i Sportului este 1 martie 30 august.

    Not: Aprobarea final pentru studii este primit de la Ministerul Educaiei, Cercetrii Tineretului i Sportului. Documentele de studii din dosarul de candidatur trebuie vizate spre autentificare de Ambasada Romniei din ara emitent sau apostilate Haga (dup caz).

    ANUL PREGTITOR (1 AN) Cetenii strini din state tere UE sunt nscrii n nvmntul universitar i postuniversitar dup absolvirea anului pregtitor, n cursul cruia i nsuesc cunotinele necesare de limba romna, precum i cunotinele specifice n corelare cu profilul viitoarei pregtiri (anatomie, fizic, chimie, desen tehnic, etc).

    Sunt exceptai de la obligaia absolvirii anului pregtitor persoanele care pot prezenta la nscriere c au promovat testul de limba romn sau c au studiat 4 ani consecutivi ntr-o instituie de nvmnt din Romnia. STUDII N LIMBI STRINE La facultile n care procesul de didactic se desfoar n limbi strine, se organizeaz un test de limb strin. Sunt exceptate de la acest test persoanele care provin din ri unde limba oficial n care se in cursurile i care dovedesc cu acte c au urmat cursurile n acea limb. Studii universitare de masterat (2 ani)

    o CERERE PENTRU ELIBERAREA SCRISORII DE ACCEPTARE LA STUDII, n dou exemplare, completat la toate rubricile (care se poate descrca n josul pagini)

    o ACTELE DE STUDII (diplom de bacalaureat sau echivalent i diplom de licen sau

    echivalent) copie i traducere legalizat (n Englez sau Romn) o FOILE MATRICOLE copii i traduceri legalizate. Persoana care solicit echivalarea de

    studii pariale trebuie s prezinte i programa analitic. o CERTIFICAT DE NATERE copie si traducere legalizat (n Englez sau Romn) o PAAPORT copie

    o CERTIFICAT MEDICAL ntro limb de circulaie internaional, inclusiv testul SIDA o FOTOGRAFIE 3/4 color de ataat pe cerere

    La nmatriculare candidaii admii vor depune documentele originale de studiu. Scrisorile de Acceptare la studii se vor transmite, dup caz, titularului la adresa indicata n

    CERERE, instituiei de nvmnt superior sau misiunilor diplomatice ale Romniei.

    Cetenii strini care doresc s studieze la Universitatea de Vest din Timioara trebuie s intre n Romnia cu VIZ DE STUDII i au obligaia s i depun dosarul la Serviciul pentru Imigrri Timi pentru obinerea dreptului de edere legal n Romnia n scop de studii (Permis de edere).

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    32

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA nr 6

    MASTER N

    PSIHOLOGIA MUNCII, PSIHOLOGIE ORGANIZAIONAL I A

    TRANSPORTURILOR (PMOT)

    Tematica examenului gril:

    Analiza muncii

    Recrutare i selecie Tehnici statistice introductive de testare a ipotezelor (testele t student, r Pearson i hi ptrat)

    Bibliografia pentru examen

    Bogathy, Z. (2004). Manual de psihologia muncii si organizaional. Iai: Polirom (Cap.3, 4); Sava, F. (2011). Analiza datelor in cercetarea psihologica. Ed. a II-a, Cluj-Napoca:ASCR (Cap.

    3.)

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    33

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA nr. 7

    MASTER N PSIHOLOGIE CLINIC I CONSILIERE PSIHOLOGIC (PCCP)

    Tematica examenului scris:

    Tematica examenului scris: Teme pentru Psihologie vrstelor

    1. Reguli fundamentale ce condiioneaz vigoarea si longevitatea unui cuplu (din Psihologia

    vrstelor adulte i ale senectuii, pag. 46-52).

    2. Perioada prenatal (din Psihologia copilului i adolescentului, pag. 73-97).

    Teme pentru psihologie clinic- medical i psihopatologie

    1. Modificri psihopatologice ale proceselor psihice (din Tudose, F. (coord.) (2002) Psihopatologie i psihiatrie pentru psihologi, Ed. InfoMedica. )

    a. Procese senzorial-perceptive i reprezentri (Halucinaii) pg. 63-66; b. Atenie pg. 67; c. Memorie pg.67-71; d. Gndire pg.73-74; e. Comunicare pg.75-79; f. Voin pg.80; g. Manifestri kineto-motorii pg.89; h. Afectivitate pg.93-100.

    2. Macrosindroame psihopatologice complexe (modelele standard) (din Lzrescu, M. (1992) Psihopatologie clinic, Ed.Helicon Timioara (pg.193-213)

    3. Problematica simptomului n pcm a) Simptomul indice operaional de baz (din Perciun, V. (2001) Psihologie clinic,

    Ed.Eurostampa, Timioara pg. 23-24) b) Componente psihodinamice ale structurrii manifestrilor simptomatice (Perciun, V.

    (2000) Psihologie medical, Ed.Eurostampa, Timioara pg. 184-186)

    4.

    a) Definirea i clasificarea tulburrilor de personalitate (din Perciun, V. (2001) Psihologie clinic, Ed.Eurostampa, Timioara pg. 168-172)

    b) Caracteristici obiective ale pacienilor cu tulburri de personalitate (din Tudose, F. (coord.) (2002) Psihopatologie i psihiatrie pentru psihologi, Ed. InfoMedica. pg.47)

    c) Caracteristici clinice ale dizarmoniilor (psihopatii) din Tudose, F. (coord.) (2002) Psihopatologie i psihiatrie pentru psihologi, Ed. InfoMedica. pg.45)

    Teme pentru Psihosexologie

    1. Psihosexologie normala: Cap.11,12 - (din Tratat de Psihosexologie);

    2. Patologia psihosexual: Cap. 15, 18, 21 (din Tratat de Psihosexologie);

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    34

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    Bibliografia pentru examen

    1. Enchescu, C. (2003). Tratat de Psihosexologie. Iai: Editura Polirom.

    2. Lzrescu, M. (coord), (1994), Psihopatologie clinic, Timioara: Editura Helicon.

    3. Munteanu, A., (2009). Psihologia copilului i adolescentului. Timioara: Editura Eurobit.

    4. Munteanu, A. (2004). Psihologia vrstelor adulte i ale senectuii. Timioara: Editura

    Eurobit.

    5. Perciun, V. (2000) , Psihologie medical,Timioara: Editura Eurostampa.

    6. Perciun, V., (2001), Psihologie clinic, Timioara: Editura Eurostampa.

    7. Tudose, F. (coord), (2002), Psihopatologie i psihiatrie pentru psihologi, Bucureti: Editura

    Infomedica.

  • PAGINA | Telefon: 0256-592.303 Email: [email protected] Website: http://www.uvt.ro/

    35

    ..

    FACULTATEA DE SOCIOLOGIE I PSIHOLOGIE.

    B-dul Vasile Prvan, Nr. 4, 300223 Timioara, Romnia. Tel./Fax: +4 0256-592.320, www.socio.uvt.ro.

    .

    .

    ANEXA nr. 8

    MASTER N

    ORGANIZATIONAL AND OCCUPATIONAL HEALTH PSYCHOLOGY (OOHP)

    Tematica examenului scris

    1. Occupational Health Psychology areas

    2. Job demands-resources model

    3. Work engagement

    Bibliografia pentru examenul scris:

    Demerouti, E., & Bakker, A.B. (2011). The Job DemandsResources model: Challenges for future research. South African Journal of Industrial Psychology, 37, 1-9[Articolul se gsete la: http://www.beanmanaged.eu/pdf/articles/arnoldbakker/article_arnold_bakker_245.pdf]

    Houdmont, J., Leka, S. (2010). Introduction in Occupational Health Psychology. In J. Houdmont

    and S. Leka (Eds). Occupational Health Psychology (pp.1-31). Chichester: Blackwell Publishing

    [Articolul se gsete la: http://media.wiley.com/product_data/excerpt/55/14051911/1405191155.pdf]

    Schaufeli, W.B. & Bakker, A.B. (2010). The conceptualization and measurement of work

    engagement. In A.B. Bakker & M.P. Leiter (Eds.), Work engagement: A handbook of essential

    theory and research (pp. 10-24). New York: Psychology Press.

    [Articolul se gsete la: http://www.fss.uu.nl/sop/Schaufeli/326.pdf]