MASINI DE TESUT

download MASINI DE TESUT

of 17

 • date post

  19-Jun-2015
 • Category

  Documents

 • view

  670
 • download

  7

Embed Size (px)

Transcript of MASINI DE TESUT

MASINI DE TESUT

SCHEMA TEHNOLOGICA

1 sul de urzeal 2 urzeal 3 traversa de piept 4 mecanism de control al firelor de urzeal (lamele sau fuscei) 5 ie cu coclei 6 ie cu coclei

7 spat 8 tindechi 9 purttor de bttur 10 gura esturii 11 estura 12 cilindri de tragere 13 sul de estur

Urzeala (2) este desfurat de pe sulul de urzeal (1), trece peste traversa de spate (3), care aduce urzeala din planul vertical n planul orizontal, trece prin mecanismul de control al firelor de urzeal (4) i este adus n zona de formare a rostului. Firele de urzeal trec prin cocleii ielor 5 i 6 i prin csuele spetei (7), care asigur limea de lucru a mainii. Deplasarea pe vertical a ielor aeaz firele de urzeal n dou planuri care formeaz aa numitul rost.

n unghiul diedru format din cele dou planuri este introdus firul de bttur cu ajutorul unui purttor de bttur (9). Spata (7) oscileaz ntre dou poziii, poziia extrem spate (PES) i poziia extrem fa (PEF) i ndeas firul de bttur, inserat n rost, n gura esturii (10). estura format (11) este tras de cilindrii (12) i nfurat pe sulul de estur (13). Tindechii (8) au rolul de a trage de ambele margini ale esturii, pentru a o aduce ct mai aproape de limea urzelii n spat.

MASINI DE TESUT NOIPICANOL- CU JET DE AER

DORNIER-MASINI DE TESUT JACARD