Masina anului 2013

1

description

Modelul Volkwagen Golf a fost numit masina anului 2013, la nivel mondial, in cadrul salonului auto de la New York.

Transcript of Masina anului 2013

Masina anului 2013

Modelul Volkwagen Golf a fost numit masina anului 2013, la nivel mondial, in cadrul salonului auto de la New York.

Noul automobil este mai lung, mai incapator, mai jos si mai sportiv decat varianta pe care o inlocuieste, fiind si mai eficient din punctul de vedere al consumului de carburant, modelele hatchback sunt dificil de vandut pe piata americana, dar VW si alte companii incearca sa schimbe situatia prin introducerea unei noi generatii de masini, cu design european atractiv, performante decente, consum eficient de carburanti si echipare premium.

LaLa categoria "performanța" a castigat Porsche cu Boxster si Cayman, la "design" a ieșit invingator Jaguar F-Type, iar la mașini "ecologice" a ieșit pe primul loc Tesla Model S. La categoria Design a castigat Jaguar F-Type in 2013, dupa ce anul trecut premiul i-a revenit lui Range Rover Evoque, iar acum doi ani lui Aston Martin Rapide.

LaLa categoria masinilor “Verzi” (World Green Car) juriul format din 66 de jurnalisti a ales masina electrica sport Tesla Model S care in finala a devansat Renault Zoe si Volvo V60 Plug-in Hybrid. Anul trecut categoria a fost castigata de Mercedes-Benz S 250 CDI BlueEFFICIENCY, iar acum doi ani de Chevrolet Volt.

Pentru anul 2014, se preconizeaza ca si candidate BMW 4-Series Coupe, BMW i3 si Maserati Ghibli, sunt cateva din cele 30 nominalizate pentru acest an. Ramane de vazut care va fi marea castigatoare.