Mase Plastice si polimeri

of 4 /4
Mase plastice

Embed Size (px)

description

domeniul de utilizare a polimerilor

Transcript of Mase Plastice si polimeri

Mase plastice

Mase plastice

Se numescmase plasticematerialele produse pe baza de polimeri, capabile de a capata la incalzire forma ce li se da si de a o pastra dupa raciere.

Masele pastice snt produse din polimeri termoplastici sautermoreactivi.Polimerii termoplastici( de exemplu polietilena) la incalzire devin moi si in aceasta stare isi schimba usor forma. La racire ele din nou se solidifica si isi pastreaza forma capatata. Fiind din nou incalzite, ele iarasi devin moi, pot capata o noua forma si tot asa mai departe. Din polimerii termoplastici pot fi formate prin incalzire si presiune diferite articole care in caz de necesitate pot fi din nou supuse aceluias mod de prelucrare.

Polimerii termoreactivila incalzire devin plastici, apoi isi pierd plasticitatea devinind nefuzibili si insolubili, deoarece intre macromoleculele lor liare au loc interactiuni chimice, formindu-se o structura tridimensionala ( ca in cazul vulcanizarii cauciucului). Un astfele de material nu mai poate fi supus prelucrarii a doua oara: el a capatat o structura spatiala si si-a pierdut plasticitatea proprietate necesara pentru acest scop.