Mapa Management Si Organizare

download Mapa Management Si Organizare

of 24

 • date post

  17-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  15
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Mapa Management Si Organizare

Transcript of Mapa Management Si Organizare

 • 1Cuvnt nainte

  Mediul de afaceri romnesc i revine timid dup o perioad de declin economic, resimit i abordat diferit de fiecare ntreprindere n parte. Strategiile de redresare intern adoptate de companii, diferite de la caz la caz, au subliniat capacitatea sczut a acestora de a se adapta la schimbare. Majoritatea companiilor afectate au urmrit s-i asigure funcionarea activitii pe termen scurt i mediu, pierznd din vedere strategiile pe termen lung. Metodele flexibile de organizare a muncii i instruirea continu a resurselor umane reprezint ingredientele de succes ale unei ntreprinderi ce i dorete s reziste la schimbare.

  Venind n ntmpinarea nevoilor de adaptare ale ntreprinderilor la mediul de afaceri actual, proiectul ntreprinderile romneti n contextul schimbrii propune un program complet de formare, consultan i asisten adresat acestora, n vederea promovrii noilor soluii organizatorice. FLEXIBILITATE I ADAPTABILITATE pare a fi noul slogan al companiilor care rezist i se dezvolt pe piaa romneasc.

  flexibilitate i

  reorganizare

  faliment

  ncotro?

 • 2Prin intermediul acestui proiect ne propunem s susinem ntreprinderile de pe piaa romneasc n demersul lor de a-i mbuntii capacitatea intern de dezvoltare a resurselor umane proprii i de introducere a noilor forme organizatorice de munc.

  Reuim mpreun?

  Vom realiza acest lucru prin derularea unui program integrat de consultan, formare i asisten imple-mentat la nivelul ntreprinderilor selectate, axat pe dezvoltarea capacitii de adaptare i (re)organizare intern a fiecrei companii, n vederea creterii calitii i productivitii muncii. Programul va avea o durata de 3 luni la nivelul fiecrei companii.

  Ce v oferim?

  ntreprinderilor participante le oferim:- consultan personalizat n vederea analizrii i diagnosticrii structurii organizatorice a ntreprin-

  derii, fluxului de activiti i documentelor, strategiilor privind resursele umane, strategiilor financi-are, precum i a celor de promovare i vnzare, finalizat cu un Raport de consultan;

  - asisten n vederea implementrii recomandrilor cu caracter opional prezentate n Raportul de consultan;

  - instruire pentru 5 manageri din cadrul fiecrei ntreprinderi selecionate, care vor putea participa la cte 2 cursuri de perfecionare/specializare, acreditate CNFPA, din cele 14 ofertate;

  - un program de formare profesional n meseria de Manager al sistemului de management de mediu (COR 242304), pentru managerii din ntreprinderi ce desfoar activiti cu impact asupra mediului nconjurtor.

  Programul are o durat de 31 de luni i const ntr-o serie de intervenii la nivelul regiunilor din ntreaga ar. n fiecare regiune sunt programate 2 intervenii, n momente diferite de implementare, fiecare intervenie avnd o durat de 6 luni i acionnd la nivelul a 6 ntreprinderi/30 de manageri.

  Cine suntem noi?

  Noi suntem un consoriu constituit n scopul derulrii cu succes a acestui proiect. Fundaia CORONA, RODA Business Consulting i Centrul de Afaceri MASTER i-au unit competenele pentru a veni n ntmpina-rea nevoilor ntreprinderilor romneti.

 • 3Cine suntei voi?

  Voi suntei 96 de ntreprinderi din ntreaga ar, interesate s participe la program; 480 de manageri din cadrul acestor ntreprinderi, dornici s fie instruii, i 45 de manageri ECO, dornici s fie certificai n managementul mediului.

  Pot participa i eu?

  Dac eti o ntreprindere ce i desfoar activitatea n domeniul serviciilor, produciei, comerului sau construciilor, cu minim un an vechime (exerciiu financiar ncheiat), minim 20 angajai i o structur de management cu minim 3 persoane, ETI EXACT CEEA CE CUTM!

  Particip alturi de noi!

  nscrie-te n proiect, accesnd www.asistentaafaceri.ro sau contactnd persoana responsabil cu selecia din regiunea ta.

 • 4 Oameni care se dedic activitilor pe care le desfoar, care se identific cu o cultur a realizrilor profesionale fundamentate pe satisfacia clienilor ce li se adreseaz, care i asum responsabilitatea social a deciziilor pe care le iau i care,n toate demersurile profesionale pe care le fac, urmresc ca scop final satisfacia muncii bine fcute .....aceasta este viziunea noastr.Irina Maria Sile, Director executiv

  FUNDAIA CORONA IAI

  Fundaia Corona este o organizaie non-guvernamental care i-a nceput activitatea n anul 1999, reuind n decursul timpului s se afirme de la nivel local la nivel regional i s devin un pilon activ al societii civile. De-a lungul istoriei sale, fundaia a implementat cu succes peste 40 de proiecte cu finanare nerambursabil i privat, a cror valoare total depete 7 milioane de euro.

  n 2005, Delegaia Comisiei UE din Romnia i-a conferit Fundaiei Corona titlul de Multiplicator de Informaie European. n acelai an, Fundaia a devenit membr a Comitetului Coordonator al Planului Local de Aciune pentru Protecia Mediului i membr a Grupului de Lucru al Planului Local de Aciune pentru Protecia Mediului. Datorit nivelului ridicat de profesionalism de care a dat dovad n desfurarea activitii, Fundaia Corona a obinut n 2006 calitatea de furnizor acreditat de servicii de consultan n cadrul programului IMPACT al MEC, devenind totodat i membr a Reelei Organizaiilor de Consultan. Pentru desfurarea unei activiti competitive, Fundaia a implementat i aplic un Sistem de Management al Calitii n conformitate cu standardul ISO 9001:2001.

  Servicii

  Datorit echipei multidisciplinare pe care o are, aria de expertiz a Coronei s-a lrgit, cuprinznd o gam larg de servicii oferite clienilor:

  Servicii de instruire - Fundaia este furnizor acreditat CNFPA (Consiliul Naional de Formare Profesional a Adulilor) de formare profesional pentru aduli, oferind la absolvirea examene-lor diplome recunoscute de ctre Ministerul Educaiei i Cercetrii i Ministerul Muncii, Familiei i Egalitii de anse pentru competene cheie, comune mai multor ocupaii competene antrepreno-riale, competene informatice, comunicare n limba oficial, precum i pentru ocupaia de Manager al sistemului de management de mediu (COR 242304). De asemenea, Corona organizeaz cursuri n sistem non-formal pentru urmtoarele domenii: managementul proiectelor; conceperea i elaborarea proiectelor de investiii; elaborarea i conceperea planurilor de afaceri; managementul resurselor umane; contabilitate bugetar; proceduri de achiziii publice; proceduri de implementare a proiecte-lor; fundrais-ing pentru ONG-uri; relaii publice; comunicare; vnzri.

  Servicii de recrutare i selecie a forei de munc - Fundaia Corona este furnizor acreditat de ctre AJOFM Iai pentru servicii de informare i consiliere profesional, precum i pentru servicii de mediere a muncii pe piaa intern.

  Studii i cercetri socio-economice: Fundaia Corona realizeaz studii de marketing (targeting, profiling, segmentarea pieei, evaluarea pieei, impact, branding) i studii sociologice calitative i cantitative.

  Studii de inventariere a biodiversitii i studii de impact a activitilor umane asupra biodiversitii.

  Consultan n elaborarea cererilor de finanare - Fundaia Corona a elaborat pn n prezent peste 50 de cereri de finanare n cadrul programelor PHARE, Fondul Europa, Fondul ONG, POS CCE, POS DRU, PODCA, POR, POS Mediu i alte fonduri naionale. Majoritatea acestor cereri s-au concre-tizat n proiecte implementate cu succes de ctre Corona.

  Consultan n managementul proiectelor. Servicii de organizare conferine i seminarii. Servicii de promovare.

 • 5Portofoliu de proiecte

  Fundaia Corona a implementat proiecte n arii diverse de activitate, majoritatea dintre ele fiind finan-ate din fonduri europene. Proiectele s-au adresat autoritilor publice (consilii locale, spitale, universiti), companiilor private i altor ONG-uri. Printre proiectele de succes pe care Fundaia Corona le implementeaz n prezent, amintim:

  Reabilitarea i modernizarea campusului Tudor Vladimirescu al Univ. Tehnice Gh. Asachi Iai - scrierea cererii de finanare i servicii de consultan i asisten n managementul proiectului; valoarea proiectului este de 14,5 milioane de Euro, perioada de derulare 2009 prezent;

  Pregtit pentru viitor - Tineri la nceput de carier - scrierea cererii de finanare i implementarea proiectului; valoarea proiectului este de 500 de mii de Euro, perioada de derulare 2010 prezent;

  Start-up: o ans pentru omeri, dar i pentru Regiunea de NE - scrierea cererii de finanare i implementarea proiectului; valoarea proiectului fiind de 500 de mii de Euro, perioada de derulare 2010 prezent.

  Parteneri

  Datorit numrului mare de proiecte pe care le-am implementat i mai ales, a ariei diversificate de domenii, am reuit s ne atragem parteneri de talie naional, ct i internaional, precum: Ageniile Naionale de Protecie a Mediului din Regiunea de NE, Agenia Naional de Ocupare i Formare, AIESEC Iai, Biblioteca Gh. Asachi Iai - Centrul de Informare, Comunicare i Marketing; Clubul de Turism i Ecologie Turistor, Direcia Apelor Prut Iai, Direcia de Asisten Social a Judeului Iai, Universitatea Al. I. Cuza Iai, Universitatea Tehnic Gh. Asachi Iai, Associacio MonBlau-Verd din Spania, Asociaia Obteasc Cuteztorul Fleti din Republica Moldova, BESO Londra, Centrul de Excelen Jean Monnet din Germania, Real Planning for Lancaster din Marea Britanie, Universitatea Agricol Plovdiv din Bulgaria, Universitatea Touluose Le Mirail din Franta i Wagenschot Pedagogical Center din Belgia.

  Fundaia CoronaBd-ul Chimiei nr. 1A, Iai, jud. Iai Telefon: 0232-244.530, 0232-244.531, 0232-244.532Fax: 0232-244.536

  Persoane de contact: Roxana Diaconescu, Responsabil selecie - pentru nscriere n program i informaii referitoare la procesul de selecieEmail: roxana.diaconescu@fundatiacorona.org

  Mihaela Hruc, Asistent manager - pentru informaii suplimentare referitoare la proiectEmail: mihaela.hrusca@fundatiacorona.org

 • 6RODA BUSINESS CONSULTING S.R.L.

  RODA Business Consulting