MANUALUL PROPRIETARULUI POMPĂ DE CĂLDURĂ AER-APĂ

of 67 /67
Vă rugăm să citiți cu atenție acest manual înainte de utilizare și să îl păstrați pentru consultare ulterioară. Instrucțiune originală MANUALUL PROPRIETARULUI POMPĂ DE CĂLDURĂ AER-APĂ www.lg.com Copyright © 2018 - 2021 LG Electronics Inc. Toate drepturile rezervate. LIMBA ROMÂNĂ

Embed Size (px)

Transcript of MANUALUL PROPRIETARULUI POMPĂ DE CĂLDURĂ AER-APĂ

V rugm s citii cu atenie acest manual înainte de utilizare i s îl pstrai pentru consultare ulterioar.
Instruciune original
MANUALUL PROPRIETARULUI
www.lg.com Copyright © 2018 - 2021 LG Electronics Inc. Toate drepturile rezervate.
LIMBA ROMÂN
Pentru informaia dumneavoastr Capsai chitana dumneavoastr pe aceast pagin în cazul în care vei avea nevoie de ea pentru a dovedi data achiziionrii sau pentru garanie. Scriei aici modelul i numrul de serie.
Numr model :
Numr de serie :
Le putei gsi pe o etichet de pe partea lateral a fiecrei uniti.
Nume comerciant :
Data achiziionrii :
LIMBA ROMÂN
Ce reprezint AWHP (Pomp de înclzire aer-ap)? • Sistemul cu pomp de înclzire aer-ap poate fi folosit ca soluie de înclzire alternativ de la
înclzirea de pardoseal la sursa de ap cald cu diferite surse de cldur. Acesta este de 4 ori mai eficient din punct de vedere energetic decât sistemul convenional.
• Eficien superioar cu funciile unui boiler convenional.
De ce AWHP (Pomp de înclzire aer-ap)? • În Europa sunt implementate diferite reglementri pentru reducerea utilizrii energetice a
înclzirii cldirilor. • De asemenea, programele subvenionate legate de AWHP sunt implementate de fiecare ar.
Citii acest manual În acesta vei gsit multe sfaturi utile privind modul de utilizare i meninere a sistemului dvs. AWHP în mod corespunztor. Chiar i puin atenie preventiv din partea dvs. v poate economisi mult timp i bani de-a lungul perioadei de utilizare a acestui produs. În tabelul cu sfaturi de depanare vei gsi multe rspunsuri la probleme obinuite. Dac verificai mai întâi tabelul cu Sfaturi de depanare, este posibil s nu mai fie nevoie s sunai la service.
Cum se gsesc informaiile suplimentare privind modelul Etichetele energetice i fiele produsului pentru toate combinaiile posibile se gsesc pe https://www.lg.com/global/support/cedoc/cedoc Cutai numele unitii exterioare pe pagina cedoc.
INTRODUCERE
11 PREZENTAREA PRODUSULUI 11 Numele i funciile pieselor 12 Telecomand
13 DESCRIEREA FUNCIONRII 13 Ecran principal 13 Ecran meniu 14 Ecran setri 14 Ecran pop-up 15 Monitorizare (Pentru 3 serii) 15 Revenire la ecran 16 Monitorizare (Pentru 4 serii) 16 Revenire la ecran
17 SETRI FUNCIONARE 17 Pornire/oprire 17 Mod de funcionare 18 Utilizare rcire 19 Utilizare înclzire 20 Utilizare AI/Auto
21 SETARE TEMPERATUR 21 Controlarea temperaturii dorite 22 Selectai senzorul de temperatur 23 Utilizare înclzire ap cald menajer 23 Înclzire rapid rezervor ap cald menajer 24 Vizualizare temperatur
26 SETARE BLOCARE 26 Modul de accesare a setrii de blocare 26 Setare blocare - total, pornire/oprire, mod, blocare ap cald menajer
27 SETARE TEMPORIZATOR 27 Accesare temporizator i mod de setare 28 Cronometru simplu 29 Turn-On Rezervare 30 Turn-Off Rezervare
31 SETARE ORAR 31 Modul de accesare a orarului 32 Orar zilnic 33 Orarele & Editati 34 Orarele & Editati - Adauga Program 35 Ziua exceptie 36 Program de recirculare DHW (Pentru 4 serii)
CUPRINS
CUPRINS4
LIMBA ROMÂN
38 SETAREA DE MONITORIZARE A ENERGIEI 38 Setarea de Monitorizare a Energiei 39 Informaii despre Monitorizarea Energiei
40 SETAREA INTERFEEI DE MSURARE 40 Calea de conectare a interfeei de msurare 41 Informaii despre interfaa de msurare
42 SETARE FUNCIE 42 Modul de accesare a setrii funciei 43 Setare Funcie 44 Mod de zgomot redus 45 Asociere Wi-fi 46 Setare temperatur ap 47 Boiler ter
48 SETARE UTILIZATOR 48 Modul de accesare a setrii utilizator 48 Setare utilizator 49 Limba 50 Unitatea de temperatur 51 Ecran Saver temporizator 51 Luminozitate LCD În Repaus 52 Data 53 Timp 54 Ora de var 55 Parola 56 Program de Initializare / Programare Resetare 57 Tem 57 Revenire automat la ecranul principal 57 Reboot sistem
58 VIZUALIZARE SETRI PROPRIETAR 58 Structur meniu
60 FOLOSIREA TERMOSTATULUI 60 Modul de utilizare a termostatului
61 SETARE SERVICE 61 Cum putei accesa setarea de service 61 Open License Source
62 FUNCIONARE DE URGEN
64 ÎNTREINERE I SERVICE 64 Activiti de întreinere 64 Atunci când unitatea nu funcioneaz. 65 Cum scurgei apa rmas în produs 66 Contactai imediat centrul de service în urmtoarele situaii
5INSTRUCIUNI DE SIGURAN LIMBA ROMÂN
AVERTISMENT • Produsul trebuie s fie întotdeauna împmântat.
- Exist un risc de oc electric. • Nu folosii un întreruptor defect sau prea slab. Folosii un întreruptor i sigurane cu
tensiunea corect. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
• Nu folosii o priz multipl. Folosii acest aparat întotdeauna pe un circuit i un întreruptor dedicat. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
!
Citii cu atenie msurile de precauie din acest manual înainte de utilizarea unitii.
Acest aparat este umplut cu agent frigorific inflamabil (R32)
Acest simbol indic faptul c Manualul de utilizare trebuie citit cu atenie.
Acest simbol indic faptul c o persoan autorizat trebuie s utilizeze acest echipament în conformitate cu Manualul de instalare.
INSTRUCIUNI DE SIGURAN
AVERTISMENT Acesta indic faptul c nerespectarea instruciunilor poate provoca vtmarea grav sau decesul.
ATENIE Acesta indic faptul c nerespectarea instruciunilor poate provoca vtmarea uoar sau deteriorarea produsului.
!
!
!
Urmtoarele îndrumri de siguran au scopul de a preveni riscurile neprevzute sau daunele provenite din operarea nesigur sau incorect a produsului. Îndrumrile sunt separate în „AVERTISMENT” i „ATENIE”, dup cum se descrie mai jos.
6 INSTRUCIUNI DE SIGURAN
LIMBA ROMÂN
• Împmântai întotdeauna produsul conform diagramei. Nu conectai firul de împmântare la paratrsnetul pentru gaz sau conductele de ap, sau la firul de împmântare pentru telefon. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
• Instalai panoul i carcasa casetei de control. - Din cauza prafului, apei, etc, exist riscul de incendiu sau oc electric.
• Folosii un întreruptor sau sigurane cu tensiunea corect. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
• Nu modificai sau prelungii cablul de alimentare. În cazul în care cablul de alimentare prezint zgârieturi sau este uzat sau deteriorat, acesta trebuie schimbat. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
• Pentru instalare, eliminare sau reinstalare, contactai întotdeauna furnizorul sau un Centru de service autorizat. - Exist riscul de incendiu, oc electric, explozie sau accidentare.
• Nu instalai produsul pe un suport de instalare defect. Asigurai-v c zona de instalare nu se va deteriora cu trecerea timpului. - Acest lucru poate cauza cderea produsului.
• Nu instalai niciodat unitatea pe o baz mobil sau într-un loc din care poate s cad. - În cdere, unitatea poate provoca daune sau vtmri, sau chiar decesul unei
persoane. • Atunci când produsul intr în contact cu apa (este inundat sau scufundat), contactai
un Centru de service autorizat pentru reparare înainte de reutilizare. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
• Asigurai-v c ai verificai agentul frigorific care trebuie utilizat. V rugm s citii eticheta produsului. - Agentul frigorific incorect poate preveni funcionarea normal a unitii.
• Nu folosii un cablu de alimentare, un techer sau o priz în cazul în care acestea sunt deteriorate. - În caz contrar, putei provoca un incendiu sau un oc electric.
• Nu atingei, utilizai sau reparai produsul cu mâinile ude. - Exist riscul de oc electric sau incendiu.
• Nu aezai înclzitorul sau alte aparate de înclzire aproape de cablul de alimentare. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
• Nu permitei accesul apei în piesele electrice. Instalai unitatea în locuri ferite de sursele de ap. - Exist riscul de incendiu, defectarea produsului sau oc electric.
• Nu depozitai, utilizai sau permitei gaze inflamabile sau combustibili în apropierea produsului. - Exist riscul de incendiu.
INSTRUCIUNI DE SIGURAN 7
LIMBA ROMÂN
• Conexiunile firelor trebuie securizate, iar cablul trebuie aezat în mod corespunztor, astfel încât cablul s nu poate fi forat s ias din terminalele conexiunilor. - Conexiunile necorespunztoare sau defectuoase pot cauza generarea de cldur
sau incendii. • Eliminai în siguran ambalajele. precum uruburile, cuiele, bateriile, lucrurile
defecte, etc. dup instalare sau service, apoi desfacei i aruncai ambalajele de plastic. - Copiii se pot juca cu acestea i se pot rni.
• Asigurai-v c dispozitivul de alimentare nu este murdar, slbit sau defect i apoi pornii alimentarea. - Un dispozitiv de alimentare murdar, slbit sau defect poate cauza ocuri electrice
sau incendii. • În aceast unitate, condensatorul amplificat distribuie o tensiune ridicat
componentelor electrice. Asigurai-v c ai descrcat condensatorul complet înainte de a începe reparaiile. - Un condensator încrcat poate cauza ocuri electrice.
• Atunci când instalai unitatea, folosii setul de instalare furnizat împreun cu produsul. - În caz contrar, unitatea poate cdea i cauza accidentri grave.
• Asigurai-v c utilizai numai piesele prezentate în lista de piese de service. Nu încercai niciodat s modificai echipamentul. - Utilizarea unor piese necorespunztoare poate cauza ocuri electrice, cldur
excesiv sau incendii. • Nu folosii produsul într-un spaiu închis i strâmt pentru o perioad lung de timp.
Ventilai spaiul în mod regulat. - Poat s apar o deficien de oxigen, care v poate afecta sntatea.
• Nu deschidei capacul sau grilajul frontal al produsului în timpul funcionrii. (Nu atingei filtrul electrostatic în cazul în care unitatea este dotat cu unul.) - Exist riscul de accidentri fizice, ocuri electrice sau defectarea produsului.
• În cazul în care produsul prezint sunete ciudate, mirosuri sau fum, oprii imediat întreruptorul alimentrii i deconectai cablul de alimentare. - Exist riscul de oc electric sau incendiu.
• Aerisii spaiul în care se afl produsul din când în când atunci când îl folosii împreun cu un cuptor sau un element de înclzire, etc. - Poat s apar o deficien de oxigen, care v poate afecta sntatea.
• În timpul currii sau reparrii produsului deconectai alimentarea principal. - Exist riscul de ocuri electrice.
• Asigurai-v c nimeni, în special copiii, nu poate s calce sau s cad pe unitate. - Acest lucru poate cauza accidentri corporale sau deteriorarea produsului.
• Asigurai-v c, în timpul utilizrii, cablul de alimentare nu poate fi scos întâmpltor sau deteriorat. - Exist riscul de incendiu i oc electric.
8 INSTRUCIUNI DE SIGURAN
LIMBA ROMÂN
• Nu atingei nicio pies electric cu mâinile goale. Înainte de atingerea unei piese electrice, trebuie s întrerupei alimentarea. - Exist riscul de oc electric sau incendiu.
• Nu atingei conducta cu agent frigorific i conducta de ap sau oricare dintre piesele interne în timp ce unitatea funcioneaz sau imediat dup funcionare. - Exist riscul de arsuri, degerturi sau accidentri corporale.
• Dac atingei evile sau piesele interne, ar trebui s purtai protecie sau s ateptai un timp s revin la temperatura normal. - În caz contrar, exist riscul de arsuri, degerturi sau accidentri corporale.
• Nu atingei direct scurgerile de agent frigorific. - Exist riscul de degerturi.
• Asigurai-v c ai instalat supapa de amestec (câmpul de alimentare). Supapa de amestec seteaz temperatura apei. Valorile maxime ale temperaturii apei calde trebuie s fie selectate în conformitate cu legislaia aplicabil.
• Nu o înclzii la o temperatur mai mare decât cea specificat pentru produs. - În caz contrar, exist riscul de incendiu sau deteriorarea produsului.
• Acest aparat este destinat utilizrii de ctre utilizatori experimentai sau instruii în magazine, industrii uoare sau ferme, sau pentru utilizare comercial de ctre persoane nespecializate.
• Nu clcai pe unitate i nu aezai nimic pe ea. Acest lucru poate cauza vtmri prin cderea unitii sau a dvs.
• În cazul unor scurgeri de gaze inflamabile, oprii alimentarea cu gaz i deschidei o fereastr pentru aerisire înainte de pornirea produsului. Nu folosii telefonul i nu pornii sau oprii comutatoarele. - Exist riscul de explozie sau incendiu.
• Folosii o pomp cu vid sau gaz inert (nitrogen) în timpul testrii de scurgeri sau purjrii cu aer. Nu folosii aer comprimat sau oxigen i nu folosii gaze inflamabile. În caz contrar, exist riscul de incendiu sau explozie. - Exist riscul de deces, rnire, incendiu sau explozie.
• Aparatul trebuie depozitat într-un spaiu bine ventilat, în care dimensiunea camerei corespunde cu dimensiunile specificate pentru funcionare.
• Aparatul trebuie depozitat într-o camer fr flcri deschise continue (de exemplu, un aparat care funcioneaz cu gaz) sau surse de aprindere (de exemplu, un înclzitor electric).
• Aparatul trebuie depozitat astfel încât s se previn daunele mecanice. • Orice persoan implicat în repararea sau modificarea unui circuit de agent frigorific
trebuie s dein un certificat valabil din partea unei autoriti de evaluare acreditate de industrie, care autorizeaz competena acestora de a manipula agenii frigorifici în siguran, în conformitate cu specificaiile de evaluare recunoscute de industrie.
9INSTRUCIUNI DE SIGURAN LIMBA ROMÂN
• Activitile de service se vor efectua numai în conformitate cu recomandrile productorului echipamentului. Întreinerea i reparaiile care necesit asisten din partea altor membri calificai ai personalului se vor efectua sub supravegherea persoanei competente în utilizarea agenilor inflamabili de refrigerare.
• Pstrai toate orificiile de ventilare necesare libere de orice obstrucii. • Conductele conectate la un aparat nu trebuie s conin surse de aprindere. • În cazul în care produsele de aer condiionat LG Electronics NU sunt instalate,
reparate sau modificate de ctre un profesionist autorizat de catre LG Electronics, garania este anulat. - Toate costurile asociate cu reparaiile devin apoi responsabilitatea complet a proprietarului.
ATENIE • Produsul trebuie ridicat i transportat de dou sau mai multe persoane.
- Evitai accidentrile personale. • Nu instalai produsul în locuri în care poate fi expus direct la vânturi marine (care conin nisip).
- Acestea pot cauza coroziunea produsului. • Meninei produsul drept în timpul instalrii acestuia.
- Pentru a evita vibraiile i zgomotul. • Nu instalai produsul în locuri în care zgomotul sau aerul cald al unitii poate
deteriora sau obstruciona zona din jur. - Acest lucru poate cauza probleme cu vecinii i, prin urmare, dispute.
• Verificai întotdeauna de scurgeri de gaz (agent frigorific) dup instalarea sau repararea produsului. - Nivelurile sczute de agent frigorific pot cauza defectarea produsului.
• Nu folosii produsul în scopuri speciale, precum conservarea de alimente, opere de art, etc. Acesta este un AWHP destinat pentru consumatori i nu un sistem de rcire cu precizie. - Exist riscul deteriorrii sau distrugerii bunurilor.
• Nu blocai intrarea sau ieirea fluxului de aer. - Acest lucru poate cauza defectarea produsului.
• Pentru curare folosii o lavet moale. Nu folosii detergeni sau solveni puternici i nu stropii cu ap, etc. - Exist riscul de incendii, ocuri electrice sau deteriorarea pieselor de plastic ale
produsului. • Nu clcai i nu aezai nimic pe produs.
- Exist riscul de accidentri personale i defectarea produsului. • Nu introducei mâinile sau alte obiecte prin galeria de admisie sau de evacuare a
aerului în timpul funcionrii produsului. - Exist piese ascuite i mobile care pot cauza accidentri personale.
!
LIMBA ROMÂN
• În cazul în care exist scurgeri de agent frigorific în timpul reparaiilor, nu îl atingei. - Agentul frigorific poate cauza degerturi.
• Nu înclinai unitatea în timpul mutrii sau dezinstalrii. - Apa condensat din interior se poate vrsa.
• Nu combinai aerul sau gazul în afar de agentul frigorific folosit în sistem. - Dac intr aer în sistemul de agent frigorific, poate rezulta o presiune foarte mare,
cauzând deteriorarea echipamentului sau accidentri. • În cazul în care agentul frigorific gazos prezint scurgeri în timpul instalrii, aerisii
imediat zona. - În caz contrar, acesta poate fi duntor pentru sntatea dvs.
• Demontarea unitii, tratarea agentului frigorific sub form de ulei i a eventualelor piese trebuie efectuat în conformitate cu standardele locale i naionale.
• Nu v expunei pielea, copiii sau plantele la fluxul de aer rece sau fierbinte. - Acest lucru v poate afecta sntatea.
• În timpul currii, întreinerii sau reparrii produsului la înlime, folosii un scaun sau o scar sigur. - Avei grij i evitai accidentrile personale.
• Este posibil ca apa fierbinte s nu fie disponibil imediat, în timpul operaiunii de dezinfectare sau în funcie de cantitatea de ap fierbinte.
• În timpul operaiunii de înclzire a podelei este important s limitai temperatura minim/maxim a apei.
• Activitile de service se vor efectua numai în conformitate cu recomandrile productorului echipamentului. Întreinerea i reparaiile care necesit asisten din partea altor membri calificai ai personalului se vor efectua sub supravegherea persoanei competente în utilizarea agenilor inflamabili de refrigerare.
• Pentru a evita un pericol datorat resetrii accidentale a întreruperii termice, acest aparat nu trebuie alimentat printrun dispozitiv extern de comutare, cum ar fi un temporizator, sau conectat la un circuit care este pornit i oprit în mod regulat de ctre utilitar.
• Nu instalai unitatea în atmosfere cu potenial exploziv.
Acest aparat nu este destinat utilizrii de ctre persoane (inclusiv copii) cu capaciti fizice, senzoriale i mentale reduse sau persoane lipsite de experien i cunotine, decât dac acestea sunt supravegheate sau instruite în privina utilizrii aparatului de ctre o persoan responsabil de sigurana acestora. Copiii trebuie supravegheai, pentru a v asigura c acetia nu se joac cu aparatul.
Acest aparat poate fi utilizat de ctre copiii cu vârste de peste 8 ani i persoanele cu capaciti fizice, senzoriale i mentale reduse sau persoane lipsite de experien i cunotine dac acestea au fost supravegheate i instruite în privina utilizrii aparatului în siguran i au îneles pericolele implicate. Copiii nu trebuie s se joace cu aparatul. Curarea i întreinerea nu trebuie realizate de ctre copii fr supraveghere.
11PREZENTAREA PRODUSULUI LIMBA ROMÂN
PREZENTAREA PRODUSULUI Numele i funciile pieselor
* Forma produselor poate diferi în funcie de tip i de capacitatea modelului.
1. Unitate
2. Telecomand
5. Orificiu de comunicare (Ø 25)
6. Orificiu pentru sursa de alimentare a unitii (Ø 25)
7. Intrare aer
8. Ieire aer
Ecran pentru afiarea funcionrii Afiare stare de funcionare i setri
Buton înapoi Atunci când trecei la pagina anterioar din pagina de setri a meniului
Buton sus/jos/stânga/dreapta Atunci când modificai valoarea setrilor meniului
Buton OK Atunci când salvai valoarea setrilor meniului
Buton de pornire/oprire Atunci când PORNII/OPRII aparatul de aer condiionat
NOT
• Este posibil ca unele funcii s nu fie funcionale i afiate, în funcie de tipul de produs.
• Produsul real poate fi diferit de coninutul de mai sus, în funcie de tipul de model.
• Atunci când folosii un sistem de operare simultan, oricând apsai un buton de pe telecomand, sistemul va funciona dup aproximativ 1~2 minute.
13DESCRIEREA FUNCIONRII LIMBA ROMÂN
DESCRIEREA FUNCIONRII Ecran principal În ecranul principal, apsai butonul [<, >(stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria de setare, care poate fi controlat prin apsarea butonului [∧,∨ (sus/jos)].
Ecran meniu În ecranul de meniu, apsai butonul [<,> (stânga/dreapta)] pentru a selecta meniul i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul cu meniul.
În ecranul de meniu, apsai butonul [<,> (stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria de setare i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul detaliat.
14 DESCRIEREA FUNCIONRII
Ecran setri Selectai categoria de setare folosind butonul [∧,∨(sus/jos)].
Ecran pop-up Mesajul toast este mesajul afiat în partea inferioar a ecranului atunci când funcionarea este pornit/oprit sau dac o funcie este setat/anulat.
Mesajul pop-up este afiat în general atunci când produsul întâmpin o eroare.
În fiecare ecran detaliat al meniului, la fel ca în caseta din figura din stânga, atunci când pictogramele „<, >” sunt afiate în acelai timp, putei aplica imediat valoarea setrii prin apsarea butonului [<, > (stânga/dreapta)].
Pentru valorile ce pot fi setate în fiecare categorie, consultai manualul detaliat pentru fiecare funcie.
În fiecare ecran detaliat al meniului, la fel ca în caseta din figura din stânga, atunci când este afiat doar pictograma „>”, putei trece la ecranul cu setarea detaliat prin apsarea butonului [> (dreapta) sau OK].
Pentru valorile ce pot fi setate în fiecare categorie, consultai manualul detaliat pentru fiecare funcie.
< Mesaj toast > < Mesaj pop-up >
15DESCRIEREA FUNCIONRII LIMBA ROMÂN
Monitorizare (Pentru 3 serii) Din ecranul principal, putei intra în ecranul de monitorizare apsând butonul [Înapoi]. În ecranul de monitorizare putei verifica urmtoarele informaii:
- Temperatura camerei
- Temperatura apei de intrare/ieire
- Funcionarea pompei de ap
Revenire la ecran În ecranul principal, dup trecerea la categorie prin apsarea butonului [<, > (stânga/dreapta)], în cazul în care telecomanda nu este utilizat, dup 10 secunde, acesta revine la poziia principal de pe ecranul principal. (poziia principal: poriunea de ecran cu temperatura de interior)
În toate ecranele, cu excepia ecranului principal, dac telecomanda nu este utilizat timp de 1 minut, acestea revin la ecranul principal.
16 DESCRIEREA FUNCIONRII
OK
Revenire la ecran În ecranul principal, dup trecerea la categorie prin apsarea butonului [<, > (stânga/dreapta)], în cazul în care telecomanda nu este utilizat, dup 10 secunde, acesta revine la poziia principal de pe ecranul principal. (poziia principal: poriunea de ecran cu temperatura de interior)
În toate ecranele, cu excepia ecranului principal, dac telecomanda nu este utilizat timp de 1 minut, acestea revin la ecranul principal.
Monitorizare (Pentru 4 serii) Din ecranul principal, putei intra în ecranul de monitorizare apsând butonul [Înapoi]. În ecranul de monitorizare putei verifica urmtoarele informaii:
- Temperatura camerei
Apsai butonul (Pornire/oprire) de pe telecomand.
- În cazul în care produsul este în funciune, butonul Pornire/oprire va fi aprins. În cazul în care produsul este oprit, butonul Pornire/oprire va fi stins.
Mod de funcionare Putei controla cu uurin modul de funcionare dorit.
În ecranul principal, apsai butonul [<,>(stânga/dreapta)] pentru a selecta modul de funcionare pentru categoria „concediu” sau „ateptare”, apoi apsai butonul [∧,∨(up/down)] pentru a seta modul de funcionare.
Este posibil ca unele produse s nu suporte unele moduri de funcionare.
Mod Descriere
Rcire Rcete camera la temperatura dorit. Activat când numrul 4 ON al unitii interioare PCB DIP SW 2 (consultai setarea de instalare)
Înclzire Înclzete camera la temperatura dorit.
AI/Auto Produsul seteaz automat viteza corespunztoare a ventilatorului, în funcie de temperatura camerei.
18 SETRI FUNCIONARE
LIMBA ROMÂN
Utilizare rcire Temperatura setrii minime pentru rcire este de 5 °C.
• Temperatura dorit poate fi controlat prin uniti de câte 1 °C.
- Setai temperatura dorit la un nivel mai sczut decât temperatura apei.
- Temperatura apei este afiat pe ecranul principal al telecomenzii.
- În cazul în care setarea este mai mare decât temperatura apei, unitatea va rmâne în modul de rcire, îns nu va reduce temperatura apei dup punctul setat.
- În cazul în care unitatea dvs. funcioneaz în modul de rcire i apsai butonul [Pornire/oprire], rcirea se va opri.
Ce reprezint funcia de întârziere 3 minute?
Dup oprirea rcirii, atunci când produsul este pornit imediat, motivul pentru care apa nu curge este funcia de protecie a compresorului.
Compresorul pornete dup 3 minute, iar pân atunci va iei un ap rece.
NOT
Compresorul pornete dup 3 minute, iar pân atunci va iei un ap rece.
În cadrul rcirii, putei selecta temperatura dorit din intervalul 6 °C~24 °C. Diferena de temperatur favorabil dintre temperatura de intrare i temperatura de ieire a apei este de 5 °C.
NOT
Activat când numrul 4 ON al unitii interioare PCB DIP SW 2 (consultai setarea de instalare)
19SETRI FUNCIONARE LIMBA ROMÂN
Utilizare înclzire Temperatura setrii minime pentru înclzire este de 35 °C.
• Temperatura dorit poate fi controlat prin uniti de câte 1 °C.
- Setai temperatura dorit la un nivel mai mare decât temperatura apei.
- Temperatura apei este afiat pe ecranul principal al telecomenzii.
- Atunci când temperatura dorit este setat sub temperatura apei, apa cald nu va curge.
- În cazul în care unitatea dvs. funcioneaz în modul de înclzire i apsai butonul [Pornire/oprire], înclzirea se va opri.
NOT
În cadrul înclzirii, putei selecta temperatura dorit din intervalul 15 °C~65 °C.
20 SETRI FUNCIONARE
Utilizare AI/Auto Acest mod se aplic doar înclzirii.
Pentru a economisi energie i pentru cel mai bun confort, setarea temperaturii va urmri temperatura exterioar. În cazul în care temperatura exterioar scade, capacitatea de înclzire pentru locuin va crete automat, pentru a menine aceeai temperatur a camerei. Toi parametri vor fi setai de ctre instalator în timpul procedurii de pornire i vor fi adaptai în funcie de caracteristicile locaiei
1. Selectai modul AI/Auto.
3. Reglai nivelul temperaturii dorite apsând butonul [∧,∨(sus/jos)].
NOT
Scderea profilului de temperatur cu 3 °C (în funcie de temperatura aerului din camer)
<Pasul de reglare a temperaturii (unitate: °C)>
-5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5
Rece Cald
• În ecranul principal, apsai butonul [<,>(stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria „temperatur dorit”, apoi apsai butonul [∧,∨(sus/jos)] pentru a seta temperatura dorit. - În modul de rcire, înclzire i AI/Auto putei controla temperatura dorit.
NOT
Funcia poate fi activat în funcie de setarea instalatorului.
NOT Încperea 1 = Circuitul 2 = circuit de amestec Încperea 2 = Circuitul 1 = circuit direct
Mod Descriere
Temperatura camerei
Temperatura camerei poate fi setat utilizând senzorul de temperatur intern al senzorului de la distan.
Temperatur Camera1 i Camera2
Temperatura din Camera 1 i Camera 2 poate fi setat atunci când opiunea circuitului 2 este activat în modul de instalator.
Temperatura de ieire a apei
Atunci când temperatura dorit este setat sub temperatura apei, înclzirea nu va funciona.
Setai temperatura dorit la un nivel mai mare decât temperatura apei.
Temperatura rezervorului de ap
Setarea temperaturii rezervorului de ap cald menajer este disponibil în cazul în care exist un rezervor de ap cald menajer instalat.
Temperatur intrare ap Aceast operaiune este schimbat pe senzorul de temperatur sau senzorul de temperatur de intrare, iar logica controlului temperaturii este identic cu funcionarea temperaturii apei de ieire.
Temperatur camer + Temperatur ap de
ieire
Setarea temperaturii camerei este disponibil atunci când senzorul aerului din camer de la distan (vândut separat) este instalat. Atunci când temperatura dorit este setat sub temperatura apei, înclzirea nu va funciona. Setai temperatura dorit la un nivel mai mare decât temperatura apei.
22 SETARE TEMPERATUR
LIMBA ROMÂN
Selectai senzorul de temperatur În modul de instalator exist 3 opiuni pentru senzor: doar aer, doar ap de ieire i aer + ap. Locaiile senzorului nu sunt disponibile pentru toate modelele.
(Pentru 3 serii) (Pentru 4 serii)
23SETARE TEMPERATUR LIMBA ROMÂN
Utilizare înclzire ap cald menajer Funcia de setare privind utilizarea sau nu a unui rezervor de ap cald menajer instalat
Înclzire rapid rezervor ap cald menajer În cazul în care exist o solicitare urgent de înclzire a apei calde menajere, putei utiliza modul de Înclzire rapid a rezervorului de ap cald menajer pentru a reduce timpul de înclzire a temperaturii rezervorului de ap cald menajer, activând forat înclzitorul rezervorului de ap cald menajer.
Dup atingerea temperaturii int a rezervorului de ap cald menajer sau dup oprirea de ctre utilizator, modul de Înclzire rapid a rezervorului de ap cald menajer se va opri.
1. Apsai butonul [Înapoi] timp de o secund, în pagina cu funcionarea înclzirii apei calde menajere.
NOT
• Aceast funcie nu este utilizat atunci când rezervorul de ap cald menajer nu este instalat.
• În cazul în care dorii mai multe informaii, consultai funcia din seciunea cu informaii despre instalare.
24 SETARE TEMPERATUR
Mod general Putei verifica temperatura actual.
• Din ecranul principal putei intra în ecranul de monitorizare apsând butonul [Înapoi].
Mod Descriere
Temperatur rezervor de ap cald menajer
Vizualizai temperatura apei calde menajere
(Se afieaz doar la setarea în modul înclzire ACM)
Temperatur cldur solar
Afiarea temperaturii sistemului termic solar
(Se afieaz doar la setarea în modul înclzire ACM i modul de înclzire termic solar)
Temperatura exterioar Afiarea temperaturii exterioare
(Pentru 3 serii) (Pentru 4 serii)
25SETARE TEMPERATUR LIMBA ROMÂN
Temperatur rezervor de ap cald menajer
Vizualizai temperatura apei calde menajere
(Se afieaz doar la setarea în modul înclzire ACM)
Temperatur cldur solar
Afiarea temperaturii sistemului termic solar
(Se afieaz doar la setarea în modul înclzire ACM i modul de înclzire termic solar)
Temperatura exterioar Afiarea temperaturii exterioare
(Pentru 3 serii) (Pentru 4 serii)
26 SETARE BLOCARE
LIMBA ROMÂN
SETARE BLOCARE Modul de accesare a setrii de blocare • În ecranul de meniu, apsai butonul [<, > (stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria „setare
blocare” i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul cu lista de setri de blocare.
• În lista de setri, dac apsai butonul [∧,∨(sus/jos)], putei activa / dezactiva funcia corespunytoare de blocare.
Setare blocare - total, pornire/oprire, mod, blocare ap cald menajer • Funcia de blocare a butoanelor de pe telecomand are rolul de a interzice accesul fr
permisiune la aparat pentru copii sau alte persoane.
• Funcia de limitare a intervalului de temperatur dorit poate fi setat prin telecomanda cu fir.
OK
Pornit / Oprit de blocare Blocheaz funcionarea butonului pornire/oprire al telecomenzii.
Blocare modul Blocheaz funcionarea butonului pentru mod al telecomenzii
Blocare ACM Blocheaz funcionarea butonului de pornire/oprire a apei calde menajere al telecomenzii.
NOT Pe sistemul de control central, atunci când este setat blocarea intervalului de temperatur pentru sistemul de control central, setarea de blocare a temperaturii de pe telecomand este anulat.
Modificarea temperaturii cu echipamente externe este luat în considerare indiferent de blocarea intervalului de temperatur al telecomenzii.
NOT • Blocarea apei calde menajere nu este utilizat atunci când rezervorul de ap cald menajer nu este instalat.
• În cazul în care dorii mai multe informaii, consultai funcia din seciunea cu informaii despre instalare.
27SETARE TEMPORIZATOR LIMBA ROMÂN
SETARE TEMPORIZATOR Accesare temporizator i mod de setare • În ecranul de meniu, apsai butonul [<,> (stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria
temporizator i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul cu lista de setri pentru temporizator.
• În ecranul de meniu, apsai butonul [∧,∨(sus/jos)] pentru a selecta categoria de setare i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul detaliat.
• Dup setarea valorii, atunci când apsai butonul [OK], temporizatorul este activat.
• Dup setarea valorii, dac apsai butonul [Înapoi], valoarea modificat nu va fi aplicat.
OK
LIMBA ROMÂN
Cronometru simplu Putei seta cu uurin temporizatorul în intervalul de 1~7 ore, cu valori de câte 1 or.
OK
NOT
În cazul în care produsul este în modul pornit, temporizatorul simplu oprete funcionarea dup timpul corespunztor.
În cazul în care produsul este în modul oprit, temporizatorul simplu pornete funcionarea dup timpul corespunztor.
În cazul în care temporizatorul simplu este Pornit/oprit înainte de finalizarea timpului, setarea temporizatorului va fi tears.
29SETARE TEMPORIZATOR LIMBA ROMÂN
Turn-On Rezervare Produsul este pornit automat la ora setat prin temporizator
Acesta ofer 2 formate pentru or: 12 ore (AM/PM) sau 24 de ore.
NOT
Chiar dac Programarea pornirii este pornit/oprit dup setare i înainte de finalizarea timpului, setarea temporizatorului nu va fi tears.
30 SETARE TEMPORIZATOR
LIMBA ROMÂN
Turn-Off Rezervare Produsul este oprit automat la ora setat prin temporizator.
Acesta ofer 2 formate pentru or: 12 ore (AM/PM) sau 24 de ore.
NOT
Chiar dac Programarea opririi este pornit/oprit dup setare i înainte de finalizarea timpului, setarea temporizatorului nu va fi tears.
31SETARE ORAR LIMBA ROMÂN
SETARE ORAR Modul de accesare a orarului • În ecranul de meniu, apsai butonul [<,> (stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria orar i
apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul cu lista de setri pentru orar.
• În ecranul de meniu, apsai butonul [∧,∨(stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria de setare i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul detaliat.
• Exist 4 opiuni în formula de program, în funcie de funcia produsului. - Camer
- Apa fierbinte / ACM
- Recircularea DHW
OK
NOT
Chiar dac exist o opiune de înclzire a rezervorului de ap cald, nu poate fi activat în cazul operaiei de sterilizare.
32 SETARE ORAR
Orar zilnic Aceasta este funcia care verific starea temporizatorului (orar) salvat pe telecomand.
• În lista cu orare, slectai categoria „stare orar zilnic” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul cu starea detaliat a orarului zilnic.
• Putei folosi butonul [<, > (stânga/dreapta)] de pe telecomand pentru a verifica informaiile temporizatorului pentru alte date.
• Putei folosi butonul de pe telecomand [∧,∨(sus/jos)] pentru a verifica informaiile temporizatorului pentru alte date.
• Selectai informaia temporizatorului i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul de editare a temporizatorului corespunztor.
NOT
În ecranul cu starea orarului zilnic, chiar dac temporizatorul (orarul) este setat, în cazul în care data corespunztoare este proiectat ca excludere, orarul nu va fi urmat.
Se recomand maxim 5 orare pe zi.
33SETARE ORAR LIMBA ROMÂN
Orarele & Editati Aceasta este funcia care verific starea temporizatorului (orar) salvat pe telecomand.
• În lista cu orare, slectai categoria „stare orar zilnic” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat cu starea orarului zilnic.
• Putei folosi butonul [<, > (stânga/dreapta)] pentru a verifica informaiile temporizatorului pentru alte date.
• Putei edita informaiile temporizatorului pentru orarul salvat. - Selectai orarul pe care dorii s-l editai folosind butonul [∧,∨(sus/jos)], apoi apsai butonul
[OK] pentru a trece la ecranul de editare.
• Selectai informaia temporizatorului i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul de editare a temporizatorului corespunztor.
Putei verifica informaii privind funcionarea temporizatorului setat (pornire/oprire, mod de funcionare, temperatur dorit), ora temporizatorului, perioada i ziua din sptmân.
< Dac orarul este modificat > < Dac orarul este ters >
34 SETARE ORAR
LIMBA ROMÂN
Orarele & Editati - Adauga Program Descrierea fiecrei etape din adugarea unui orar
În „Etapa 1” setai perioada de funcionare a temporizatorului.
În „Etapa 2” setai ziua pentru funcionarea temporizatorului. - Putei selecta „Zilnic/Weekend/Zilele sptmânii/Selecie individual”
În „Etapa 3” setai ora de începere a temporizatorului.
În „Etapa 4” setai informaiile privind funcionarea temporizatorului. - Dac selectai „Stop”, nu putei seta modul/temperatura
Dup finalizarea etapelor 1~4, împreun cu mesajul „orar adugat”, vei trece la ecranul de Vizualizare i editare a orarului.
Etapa 1. Setarea perioadei Etapa 2. Ziua setrii
Etapa 3. Setare or Etapa 4. Setare funcionare
Planificare i editare camer
35SETARE ORAR LIMBA ROMÂN
Ziua exceptie Prin aceast funcie putei opri automat funcionarea în ziua setat a temporizatorului.
• În lista cu orare, slectai categoria „zile excluse” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat cu desemnarea zilei excluse.
• În ziua exclus putei verifica i aduga/modifica/terge informaiile despre ziua exclus, salvate pe telecomand.
- Pentru a aduga o zi exclus, în ecranul detaliat cu înregistrarea zilei excluse, desemnai anul/luna/ziua i apsai butonul [OK] pentru a salva Ziua exclus.
- Selectai „Ziua exclus” pe care dorii s o editai folosind butonul [∧,∨(sus/jos)], apoi apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul de editare.
- În ecranul de editare a zilei excluse putei verifica, terge/modifica coninutul setrii zilei excluse corespunztoare.
- Atunci când modificai informaiile zilei excluse, trebuie s o salvai dup modificare.
36 SETARE ORAR
LIMBA ROMÂN
Program de recirculare DHW (Pentru 4 serii) Este funcia care poate verifica starea temporizatorului de recirculare (programului) DHW salvat pe telecomand.
• În lista cu programul, selectai categoria de setare program de recirculare DHW i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul de detalii privind starea programului zilnic.
- Programul de recirculare DHW se poate seta de 4 ori.
• Selectai informaiile din temporizator i apsai butonul [OK] pentru a ajunge la ecranul de editare a temporizatorului respectiv.
Putei vedea ora setat pentru temporizator, perioada i ziua din sptmân.
NOT
Aceast funcie nu este implicit.
Aceasta poate fi activat dup setarea valorii în modul de instalator.
37SETARE ORAR LIMBA ROMÂN
• Stadiul 1. Setri de utilizare
- Seteaz folosirea setrii temporizatorului
• Stadiul 2. Setarea orei
- Ora de final nu poate fi anterioar orei de început.
• Stadiul 3. Setarea zilei din sptmân
- Seteaz ziua din sptmân în care se desfoar temporizatorul.
- Putei selecta ‘Personalizare / Weekend / Zi din sptmân / Zilnic’.
NOT
Dac selectai din nou ‘Neutilizat’ la stadiul 1 dup finalizarea setrii programului, temporizatorul nu funcioneaz. Dar valoarea setrii rmâne i atunci când se selecteaz din nou ‘Utilizare’ se poate folosi aceeai valoare de setare.
38 SETAREA DE MONITORIZARE A ENERGIEI
LIMBA ROMÂN
Setarea de Monitorizare a Energiei Este funcia care poate verifica starea energiei i alimentrii pe ecran. Calculeaz datele de putere pentru a se crea date pentru monitorizarea energiei. Aceast funcie poate fi activat în modul de instalator.
Dac se utilizeaz radiatorul unitii, puterea radiatorului se poate calcula dup setarea pe telecomand a informaiilor privind radiatorul
OK
OK
NOT Nu se poate garanta acurateea funcionalitii de monitorizare a energiei calculat de produs. Aceast funcie nu este disponibil când se utilizeaz ESS
SETAREA DE MONITORIZARE A ENERGIEI (Pentru 4 serii)
39SETAREA DE MONITORIZARE A ENERGIEI LIMBA ROMÂN
Informaii despre Monitorizarea Energiei Ofer informaii utile cu privire la montarea energiei i puterii în timpul sptmânii / lunii / an. Deschiderea opiunii "Energie", acestea fiind prezentate pe ecran.
Moc chwilowa
40 SETAREA INTERFEEI DE MSURARE
LIMBA ROMÂN
SETAREA INTERFEEI DE MSURARE Calea de conectare a interfeei de msurare Este funcia care poate verifica starea energiei i a energiei pe ecran. Colecteaz i calculeaz date despre putere sau calorii pentru a crea date pentru monitorizarea energiei i pop-up-uri de alarm de avertizare a energiei. Aceast funcie poate fi activat în modul de instalare.
Exist 2 opiuni, adresa modbus i unitatea, în aceast funcie. Dac activai opiunea modbus address, alegei o adres (B0 sau B1) sau nu o utilizai. Apoi, setai portul i specificaiile în intervalul 0000.0 ~ 9999.9 [impuls / kW], dup cum se arat în figura de mai jos.
OK
Informaii despre interfaa de msurare Aceasta ofer informaii utile despre cantitatea de energie i putere din timpul sptmânii/lunii/anului. La deschiderea opiunii „Energie”, pe ecran apar urmtoarele imagini.
Moc chwilowa
Putere/calorie Informaiile includ puterea instantanee precum i utilizarea puterii/caloriilor i valoarea medie anual.
Setare energie În plus, putei modifica diferite setri de energie, dup cum este afiat mai jos. În cazul în care valoarea actual atinge valoarea int definit, dispozitivul va afia o alert pe ecran.
42 SETARE FUNCIE
LIMBA ROMÂN
SETARE FUNCIE Modul de accesare a setrii funciei Pentru a intra în meniul afiat în partea inferioar, trebuie s intrai în meniul setrii funciei, dup cum urmeaz.
• În ecranul de meniu, apsai butonul [<,> (stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria „setare” i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul cu lista de setri.
• În lista cu setri, slectai categoria setare funcionare i apsai butonul [OK] pentru a trece la lista cu setrile de funcionare.
OK
Setare Funcie
Meniu Descriere
Mod de zgomot redus Aceasta este funcia pentru setarea orei de începere i încheiere a funcionrii în modul de zgomot redus al unitii de exterior.
Împerechere Wi-Fi Aceasta este funcia de control la distan a unitii de interior, prin reea.
Setare temperatur ap Dac selectai (Aer + Ap) ca mod de control al temperaturii, aceast opiune este activat pe ecran. Este funcia de a seta temperatura int a apei.
Boiler ter parte Aceasta este funcia pentru conectarea unui boiler de la alt companie. (aceast funcie poate fi activat dup setarea tuturor valorilor în modul de instalator.)
44 SETARE FUNCIE
LIMBA ROMÂN
Mod de zgomot redus Aceasta este funcia pentru setarea orei de începere i încheiere a funcionrii în modul de zgomot redus al unitii de exterior.
• În lista cu setri de funcionare, selectai categorie Or mod zgomot redus i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
- Dup setarea orei de începere i de încheiere, apsai butonul [OK] pentru a trece la lista pentru nivelul superior.
- În cazul în care ora de începere i de încheiere sunt la fel, aparatul intr în modul de funcionare cu zgomot redus a unitii de exterior, iar pe ecranul de monitorizare este afiat mesajul „în modul de funcionare cu zgomot redus a unitii de interior”.
- În cazul în care ora de încheiere i ora curent sunt identice, modul de funcionare cu zgomor redus a unitii de exterior este anulat.
OK
ATENIE! În cazul în care funcia nu este utilizat, v rugm s o setai pe Oprit.
Atunci când intrai în modul de funcionare cu zgomot redus, capacitatea de rcire poate fi redus.
NOT! Funcionarea cu setarea prioritii pentru modul de zgomot redus poate fi setat numai atunci când setarea M/S pentru funcionarea unitii de exterior este setat pe „Principal”.
Funcionarea cu setarea prioritii pentru modul de zgomot redus este disponibil numai pe anumite produse.
45SETARE FUNCIE LIMBA ROMÂN
Asociere Wi-fi Aceasta este funcia de control la distan a unitii de interior, prin reea.
OK
LIMBA ROMÂN
Setare temperatur ap Dac alegei modalitatea de control a temperaturii aerului + apei, aceast opiune este afiat pe afiajul setrii funciilor. Este funcia prin care se seteaz limita superioar a temperaturii apei atunci când se controleaz unitatea în funcie de temperatura aerului din încpere.
NOT Aceast funcie nu este prestabilit.
Poate fi activat, dup setarea valorii în modul de instalare.
Poate fi diferit dup model.
Valoare Descriere
Manual Setarea manual a temperaturii int a apei în modul înclzire i rcire
Automat Setarea automat a temperaturii int a apei depinde de setarea modului automat sezonier
47SETARE FUNCIE LIMBA ROMÂN
Boiler ter
Funcia de setare privind utilizarea sau nu a unei funcii tere instalate.
În cazul în care modul acestei funcii este setat pe „Manual”, putei seta temperatura boilerului i, respectiv, a histerezisului.
Dup cum se arat mai sus, dup finalizarea tuturor setrilor în modul de instalator, opiunea boiler ter este activat în lista de funcii.
Modurile pornit/oprit pentru aceast opiune se deschid prin simpla apsare a butonului „<” sau „>”.
NOT
Aceast funcie nu este implicit.
Aceasta poate fi activat dup setarea valorii în modul de instalator.
48 SETARE UTILIZATOR
LIMBA ROMÂN
SETARE UTILIZATOR Modul de accesare a setrii utilizator Pentru a intra în meniul afiat în partea inferioar trebuie s intrai în meniul setrii utilizatorului, dup cum urmeaz.
• Selectai categoria „setare” i apsai butonul [OK] pentru a trece la lista cu setri.
• Selectai categoria „setare utilizator” i apsai butonul [OK] pentru a trece la lista cu setri pentru utilizator.
Setare utilizator • Putei seta funciile utilizatorului produsului.
• Este posibil ca unele funcii s nu fie disponibile pentru anumite tipuri de produse.
OK
Limba Setai limba care va fi afiat pe telecomand.
Unitatea de temperatur Setai unitatea de temperatur care va fi afiat pe telecomand.
Ecran Saver temporizator Reglai durata de oprire a ecranului telecomenzii.
Luminozitate LCD În Repaus Reglai luminozitatea ecranului telecomenzii.
Data Setai data care va fi afiat pe telecomand.
Timp Setai ora care va fi afiat pe telecomand.
Ora de var Setai ora de var care va fi afiat pe telecomand.
Parola Setai parola pentru prevenirea modificrilor neautorizate în setrile telecomenzii.
Program de Initializare / Programare Resetare Initialize all timer settings in the remote controller.
Tem Setai tema de pe ecranul telecomenzii.
Reboot sistem Repornii telecomanda.
49SETARE UTILIZATOR LIMBA ROMÂN
Limba Setai limba care va fi afiat pe telecomand.
• În lista cu setri ale utilizatorilor, selectai categoria „limb” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
• Dup setare, dac apsai butonul [OK], setarea este salvat i vei trece la ecranul anterior.
OK
Limb
LIMBA ROMÂN
Unitatea de temperatur Setai unitatea de temperatur care va fi afiat pe telecomand.
• În lista cu setri ale utilizatorilor, selectai categoria „unitate temperatur” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
Valoare Celsius
Fahrenheit
OK
ATENIE! Este posibil ca funcia unitii de temperatur s nu funcioneze pe anumite produse.
Nu putei seta unitatea de temperatur pe telecomanda conectat ca „mam”.
51SETARE UTILIZATOR LIMBA ROMÂN
Ecran Saver temporizator Reglai durata de oprire a ecranului telecomenzii.
• Selectai urmtoarele valori ale setrii folosind butonul [<, > (stânga/dreapta)].
Luminozitate LCD În Repaus Reglai luminozitatea ecranului telecomenzii.
• Selectai urmtoarele valori ale setrii folosind butonul [<, > (stânga/dreapta)].
Valoare
Valoare
15 sec. 30 sec. (implicit) 1 min.
ATENIE! Selectarea unei durate mai mari va reduce durata de funcionare a ecranului LCD.
ATENIE! Selectarea unei luminoziti mai mari va reduce durata de funcionare a ecranului LCD.
52 SETARE UTILIZATOR
Data Setai data care va fi afiat pe telecomand.
• În lista cu setri ale utilizatorilor, selectai categoria „dat” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
• Dup setare, dac apsai butonul [OK], setarea este salvat i vei trece la ecranul anterior.
OK
Timp Setai ora care va fi afiat pe telecomand.
• În lista cu setri ale utilizatorilor, selectai categoria „or” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
• Dup setare, dac apsai butonul [OK], setarea este salvat i vei trece la ecranul anterior.
• În ecran, afiarea orei poate fi prezentat în form standard AM / PM sau 24 de ore.
OK
LIMBA ROMÂN
Ora de var Setai datele trecerii la ora de var, care va fi afiat pe telecomand.
• În lista cu setri ale utilizatorilor, selectai categoria „or de var” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
- Or de var: Sistemul va avansa timpul cu 1 or primvara, atunci când ziua este mai lung, i va reveni la normal toamna, când ziua devine mai scurt.
- Atunci când va fi ora 02:00 în data de începere DST, ora actual va deveni 03:00, iar atunci când aceasta este 02:00 în data de încheiere DST, ora actual va deveni 01:00.
OK
Parola Setai parola pentru prevenirea modificrilor neautorizate în setrile telecomenzii.
• Selectai categoria „setare parol utilizator” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
- În cazul în care parola este setat, atunci când intrai în „meniu - setri”, va trebui s introducei parola pentru a intra în lista cu setri.
- Atunci când uitai parola, o putei iniializa folosind setarea „iniializare parol” pentru instalatori. Parola iniializat este „0000”.
OK
• În lista cu setri ale utilizatorilor, selectai categoria „setare iniializare orar” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
- Apsai butonul de confirmare pentru a iniializa temporizatorul în mod inactiv/simplu, temporizator pornit/oprit, orarul i data exclus de pe telecomand.
NOT Poate fi diferit dup model.
OK
OK
• În lista cu setri ale utilizatorilor, selectai categoria „setare repornire sistem” i apsai butonul [OK] pentru a trece la ecranul detaliat.
- În ecranul detaliat, atunci când apsai butonul [OK], va aprea un mesaj pop-up i trebuie s apsai butonul de confirmare, pentru a reporni sistemul.
- Pentru o resetare forat, inei apsate butoanele [Pornire/oprire + Înapoi] timp de 5 secunde, pentru repornirea sistemului.
Revenire automat la ecranul principal Setai modul revenire automat
• Selectai Pornit sau Oprit folosind butonul [<,>(stânga / dreapta)].
Tem Setai tema de pe ecranul telecomenzii.
• Selectai alb sau negru folosind butonul [<, > (stânga/dreapta)].
58 VIZUALIZARE SETRI PROPRIETAR
........................................................................28
........................................................................29
........................................................................30
........................................................................32
........................................................................33
........................................................................34
........................................................................26
........................................................................26
........................................................................26
Funcie
Setare
Informaii despre setarea interfeei
Ora de var
FOLOSIREA TERMOSTATULUI Termenul „termostat”, care este folosit adesea în acest capitol, reprezint un accesoriu ter. LG Electronics nu furnizeaz termostatul, iar acesta trebuie achiziionat de la productori teri.
Termostatul de camer poate fi folosit pentru un control simplu i comod. Pentru folosirea termostatului în mod eficient i corect, acest capitol prezint informaii despre folosirea termostatului.
Atunci când termostatul este interblocat, subiectul pornire/oprire termic este limitat de termostat
Modul de utilizare a termostatului Pentru a afla modul de pornire i oprire, modul de setare a temperaturii int, modul de schimbare a modului de funcionare, etc., v rugm s consultai manualul de utilizare al termostatului, furnizat de ctre productorul termostatului.
ATENIE! • Unele termostate de tip electromecanic au timp de întârziere intern pentru a proteja
compresorul. În acest caz, modificarea modului poate dura mai mult timp decât ateptrile utilizatorului. V rugm s citii cu atenie manualul termostatului dac produsul nu rspunde rapid.
• Setarea intervalului de temperatur prin termostat poate fi diferit de cea a produsului. Temperatura setat pentru înclzire sau rcire trebuie aleas în intervalul de setare a temperaturii produsului.
61SETARE SERVICE LIMBA ROMÂN
Open License Source Vizualizai licenele cu surs deschis ale telecomenzii.
• În lista cu setri de service, selectai categoria „licen cu surs deschis” i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul detaliat.
OK
SETARE SERVICE Cum putei accesa setarea de service Pentru a intra în meniul afiat în partea inferioar, trebuie s accesai meniul de setare dup cum urmeaz.
• În ecranul de meniu, apsai butonul [<,>(stânga/dreapta)] pentru a selecta categoria „setare” i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul cu lista de setri.
• În lista de setri, selectai categoria setrii de service i apsai butonul [OK] pentru a v deplasa la ecranul cu lista setrilor de service.
62 FUNCIONARE DE URGEN
FUNCIONARE DE URGEN • Definiiile termenilor
- Problem: o problem care poate opri funcionarea sistemului i poate fi reluat temporar în condiii de funcionare limitat, fr asisten profesional certificat.
- Eroare: problema care poate opri funcionarea sistemului i poate fi reluat numai dup verificarea profesional certificat.
- Mod de urgen: operaiunea de înclzire temporar în timp ce sistemul a întâmpinat probleme.
• Obiectivul introducerii de "Probleme"
- Spre deosebire de unitatea de aer condiionat, pompa de înclzire aer-ap funcioneaz, în general, în sezonul întreg de iarn, fr oprirea sistemului.
- Dac sistemul descoper o problem, care nu este critic pentru funcionarea sistemului pentru generarea energiei termice, sistemul poate continua temporar în modul de funcionare de urgen cu decizia utilizatorului final.
• Clasificarea problemelor
- Problemele sunt clasificate pe dou nivele, în funcie de gravitatea problemei. : Probleme uoare i probleme grele
- Probleme uoare: Probleme cu senzorul. În majoritatea cazurilor, aceast problem are legtur cu defeciuni ale senzorului. Unitatea funcioneaz în modul de urgen (nivelul 1).
- Probleme grele: Probleme cu ciclul compresor. Funcionarea în modul de urgen (nivelul 2) este realizat de ctre înclzitorul electric opional.
- Problem de opiune: se gsete o problem la opiunea de funcionare, cum ar fi înclzirea rezervorului de ap. În aceast problem, opiunea problem se presupune ca i cum nu ar fi instalat la sistem.
• Nivel de funcionare de urgen
Atunci când AWHP are probleme, (1) În cazul în care nu exist o funcie pentru evaluarea posibilitii funcionrii: în momentul
apariiei unei erori la unitatea de interior, AWHP se oprete. În schimb, Remocon îi permite produsului s activeze operaiunea de pornire/oprire. (Pornit: funcionare de urgen) - Probleme uoare/grave: funcioneaz doar înclzirea - Probleme critice: oprire complet - Prioritate rezolvare: Critice > Grave > Uoare
(2) În cazul în care exist o funcie pentru evaluarea posibilitii funcionrii: în funcie de starea problemelor uoare/grave/critice, fraza pop-up este afiat separat pe ecran. - Probleme uoare: funcioneaz înclzirea/rcirea - Probleme grave: funcioneaz doar înclzirea - Probleme critice: solicitare centru de service - AWHP funcioneaz atunci când utilizatorul apas butonul OK din fereastra de tip pop-up.
63FUNCIONARE DE URGEN LIMBA ROMÂN
• Probleme duplicate: Probleme de opiune cu probleme uoare sau grele
- Dac se produce o problem de opiune cu probleme uoare (sau grele) în acelai timp, sistemul acord o prioritate mai mare unor probleme uoare (sau grele) i funcioneaz ca în cazul în care au aprut probleme uoare (sau grele).
- De aceea, uneori înclzirea apei menajere poate fi imposibil în modul de funcionare de urgen. Atunci când apa menajer nu se înclzete în timpul funcionrii în regim de urgen, verificai dac senzorul de ap sanitar i cablarea conex sunt OK.
• Funcionarea de urgen nu este reluat automat dup resetarea alimentrii cu energie electric principale.
- În condiii normale, informaia despre funcionarea produsului este restabilit i repornit automat dup resetarea alimentrii cu energie electric principal.
- Dar în funcionare de urgen, restartarea automat este interzis pentru a proteja produsul. - Prin urmare, utilizatorul trebuie s reporneasc produsul dup resetare la funcionarea în regim
de urgen.
LIMBA ROMÂN
ÎNTREINERE I SERVICE Activiti de întreinere Pentru a asigura o disponibilitate optim a unitii, trebuie efectuate câteva verificri i inspecii ale unitii i a cablajelor în intervale regulate, de preferat anual. Aceast întreinere trebuie realizat de tehnicianul dumneavoastr local.
Atunci când unitatea nu funcioneaz.
ATENIE! • În cazul în care produsul nu este folosit pentru o perioad lung
de timp, v recomandm s nu oprii alimentarea produsului.
• Atunci când alimentarea se aplic pentru prima dat, operai produsul dup preînclzire timp de 2 ore. Pentru a proteja unitatea prin creterea temperaturii uleiului compresorului.
• În cazul în care alimentarea nu funcioneaz, anumite aciuni speciale de protecie a produsului (precum antiblocarea pompei de ap) nu vor fi efectuate.
65ÎNTREINERE I SERVICE LIMBA ROMÂN
Cum scurgei apa rmas în produs
Pasul 1. Pentru scurgerea majoritii apei din produs, deconectai conductele de ap de la supapa de intrare/ieire (, ). Dup scurgere, reconectai-le.
Pasul 2. Pentru a scurge restul apei din produs, deschidei robinetul () supapei de scurgere () în sens invers acelor de ceasornic. Dup scurgere, blocai-l în direcia opus, pân la capt.
ATENIE! Dac produsul nu este utilizat o perioad lung de timp cu apa rmas, exist riscul îngherii pe timpul iernii.
- Pentru a utiliza produsul din nou, trebuie s-l alimentai cu ap. Consultai „Alimentarea cu ap” din partea cu „Instalarea” din acest manual.
Supap de scurgere
LIMBA ROMÂN
Contactai imediat centrul de service în urmtoarele situaii • Se întâmpl ceva anormal, precum un miros de ars, un zgomot puternic, etc. Oprii unitatea i
întreruptorul de alimentare. Nu încercai niciodat reparaia de unul singur sau repornirea sistemului în astfel de cazuri.
• Cablul de alimentare principal este prea fierbinte sau deteriorat.
• Diagnoza automat genereaz un cod de eroare.
• Unitatea prezint scurgeri de ap.
• Orice comutator, întreruptor (siguran, împmântare) sau siguran nu funcioneaz în mod corespunztor.
Utilizatorul trebuie s efectueze o verificare i o curare de rutin pentru a evita o performan defectuoas a unitii.
În cazul unei situaii speciale, acest lucru trebuie realizat doar de ctre o persoan autorizat.
ATENIE! • În cazul unei ape cu soluie salin adugat, supapa de scurgere a supapei de oprire trebuie
conectat la un recipient de recuperare.
• Nu atingei apa amestecat cu soluie salin.
• Atunci când soluia salin din conduct este scurs, nu folosii unitatea i contactai furnizorul, comerciantul sau un centru de service autorizat.
Eco design requirement
- The information for Eco design is available on the following free access website.
https://www.lg.com/global/support/cedoc/cedoc
[Representative] LG Electronics Inc. Single Point of Contact (EU/UK) & EU Importer : LG Electronics European Shared Service Center B.V. Krijgsman 1, 1186 DM Amstelveen, The Netherlands
[Manufacturer] LG Electronics Inc. Changwon 2nd factory 84, Wanam-ro, Seongsan-gu, Changwon-si, Gyeongsangnam-do, KOREA